- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Az nem én vagyok, nekem gyárilag ledes az autóm.
#100136tisn: igazad van, nagyobb a fényerő. De nem a nagyobb fényerő miatt vakít valami, hanem esetleg a szar beállítás miatt (nem gyári szintezős led), esetleg user error (ha rajtahagyta a refit). A korábban linkelt Osram is vakít, ha szarul van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
vizslakutya
senior tag
-
martonx
veterán
Mármint pozitív vagy negatív értelemben? Mi 3 éve voltunk Romániában, akkor rácsodálkoztunk, hogy mennyire jó útjaik vannak. Mindenhol bevásárló központok voltak, és minden ugyanannyiba került, vagy kicsit olcsóbb volt, mint itthon. Miközben a román átlagbérek lehagytak minket.
Én kérek elnézést!
-
garga01
őstag
-
attilav2
őstag
-
martonx
veterán
Második LG mosógépünket nyűvjük (az első "csak" 7 évig bírta azt a heti 60kg-nyi ruha mosást), de sose volt bajunk a ruhák szagával, öblítő illatával. Pedig használunk öblítőt.
Az első csak 8kg-os töltetsúlyú volt, a második már 11.
Régebben 2 és fél napig kis túlzással non-stop tartottak a mosások péntek délutántól vasárnap lefekvésig.
Mostanában is 2 és fél nap, de napi 2 mosással letudjuk a heti ruha adagot. Mondjuk a gyerekek is nagyobbak lehet, hogy időközben heti 50kg környékére csökkent a mosnivalónk.Az első LG tönkremenetele után tartottunk fél év mosógép nélküli életet. Mosodába jártunk. Ha nem lenne ennyi gyerekem tök komolyan nem is tartanék itthon mosógépet.
Csak nem volt vicces heti 1-2-szer a második emeletről mosodába cipelni 30-60 kg ruhát, így visszatértünk a saját mosógéphez. Viszont nagyon jó volt ahhoz, hogy a gyerekeimet rászoktassam, hogy nem kell minden ruhát rögtön szennyesbe dobni. Mikor nekik kellett mosodába vinniük a 60kg ruhát, akkor azért elgondolkodtak, hogy legközelebb napi 3 átöltözéskor minden ruha szennyes-e...Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Ugyanarról beszélünk. Amit nem értesz, hogy jobban jövünk ki, ha nem vissza termeljük 5Ft-ért az áramot, hanem helyben elfogyasztjuk.
Ha nap közben szaré-hugyé termelünk, miközben el is fogyaszthatnánk a nap közben bekapcsolt mosással/szárítással, ehelyett 5Ft-ért visszatermeljük, hogy aztán este 35-70 Ft-ért (sávtól függően) visszakapjuk, amit 5Ft-ért odaadtunk, akkor miért is mindegy mikor megy a mosás?
Ráadásul amit nap közben napelemmel oldunk meg, nem számít bele az MVM felé a fogyasztásba, azzal nem lépünk fogyasztási sávot. Az esti mosással pedig sokkal hamarabb sávot lépünk, és máris nem 35, hanem 70Ft-ért kapjuk vissza este a nap közben 5Ft-ért odaadott áramot.
És ezen semmit nem változtat, hogy havi elszámolás van, vagy éves szaldós.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Igen a szaldós elszámolás éves szintű.
De ettől még a tény tény marad, hogy amit nappal megtermelünk azt éjszaka 7X-es áron kapjuk vissza (hogy ezt napi vagy havi vagy éves elszámolásban az esetünkben teljesen mindegy), ergo nekünk az éri meg legjobban, ha nappal nem termelünk semmit pluszban, hanem rögtön el is használjuk.
Az éves szaldo annak jó, akinek masszív többlet termelése van, de nyilván vannak borongós napok, időszakok, amikor ha hirtelen elszámolnának, fizetnie kellene. De hangsúlyozom nekünk nincs ilyen, mi soha nem vagyunk masszív többlet termelésben. Esetünkben nincs olyan, hagy termelünk napi 20kW áramot, miközben fogyasztunk napi 5kW-ot. Az éves szaldó az ilyen esetekre jó, mert ha bejön egy hét borongós idő, vagy bejönnek a téli sötétebb hónapok, az év egészét tekintve még mindig masszívan pluszban tudnak lenni.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
"de 90% hogy szaldos, tehat mindegy mikor mos az asszony "
ha szaldós az elszámolás sem mindegy szerintem, legalábbis nem mindegy a mi esetünkben. Ha jól tudom a szaldós csak annyit jelent, hogy év végén egyben kapunk számlát, ami tök jó akkor, amikor az embernek tömve van a teteje napelemmel, és nappal 7X annyi áramot termel, mint amit este elfogyaszt. Mert ugye a rezsicsökkentés nevű magyar borzalomnak hála mostanra az áram ára szinte ingyen van, a hálózat használatáért, meg mitudomén mikért kell érdemben fizetni.
Ezért rezsicsökkentett áron veszi át az MVM a megterhelt energiát. Igen ám, de ha kicsúszol a rezsicsökkentett keretből, akkor viszont 7-szeres áron adja vissza Zseniális.
Érted, nekünk a 7 darab napelem nem fedezi, nem hogy a 7X-es, de az 1X-es fogyasztásunkat sem, azaz nappal hiába termel a napelem szaré-hugyé, ha azt éjszaka 7X-es áron kapjuk vissza.
A napelem a fogyasztásunk 30%-át fedezi. Emellett termel napi pár kW-ot pluszban (nyáron semennyit). De annyira nagy a fogyasztásunk, hogy így is bőven a rezsicsökkentett kereten felül vagyunk.
Két esetben lenne mindegy, hogy mikor mos / szárít az asszony:
1. ha olyan alacsony lenne a fogyasztásunk, hogy belül lennénk a rezsicsökkentett keretben, mert ez esetben elmondhatnánk, hogy kb. amit este elhasznál, azt nappal megtermeltük. De este a többszörösét használjuk el, mint amit nappal megtermeltünk.
2. ha az esti fogyasztásunk 7X-ét termelnénk meg nappal.Mivel egyik eset sem áll fenn, ezért nem mindegy mikor mos/szárít/süt/főz. Mert nekünk az a legideálisabb eset, ha elhasználjuk azt, amit termelünk.
És ezt tudva, kértük a havi elszámolást, mert nekünk a szaldós elszámolás kurvára nem vicces, mert nincs annyi napelemünk a tetőn, hogy kijöjjünk a teljesen torz rezsicsökkentett szarakodással nullába, és év végén jönni fog egy kedves kis 200 ezres szaldós villanyszámla.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Őszintén fogalmam sincs.
Mióta napelemünk és okosmérőnk van az MVM tökéletes véletlenszerűen küldözget tökéletesen hasraütésszerű számlákat.
Fontos tudni, hogy társasházban lakunk, egy fázisunk van, azaz csak 7 db napemelet lehetett beüzemelni a lakáshoz (meg a szomszédok elől sem illik elvenni a tető területét). 7 db napelem maximum 2,1kW-ot tud termelni óránként, ami tekintve, hogy 6 fős háztartás vagyunk kb. az áram fogyasztásunk 30%-át fedezi (miközben termelünk is vissza valamicskét, de nem sokat nappal a hálózatba, kivéve nyáron mert akkor a légkondi mellett éppen semmit nem termelünk vissza).
Február óta van napelemünk. Addig havonta diktáltuk be a fogyasztásunkat, havi 15-20K-volt a villanyszámlánk kivéve a nyári légkondis hónapokat, mert akkoriban 40-50K-s.
A gázárral ellentétben villanynál semmiféle nagycsaládos kedvezmény sincs, így a fogyasztásunk kb. fele a 7-szeres "piacinak hazudott" villanyáron számolódik el. Azaz a nepelemmel arra számítunk, hogy havi 5-10K-s villanyszámláink lesznek, kivéve a nyarat, mert akkor simán össze tud jönni 40K is havonta.Ez volt az alapfelállás, erre jött márciusban egy 50K-s villanyszámla. Kérdeztük, ezt most így hogy? Mondták fogalmuk sincs, okosmérőnk lett, átállítottak havi átalány fizetésre. Reklamáljuk meg, diktáljuk be az okosmérő aktuális állását, és küldenek helyeset. Egyúttal kérvényeztük, hogy havonta az okosmérő alapján a tényleges fogyasztásunk alapján kapjunk számlát. Megtettük jött egy 40K-s számla. Befizettük, aztán júniusban még jött egy másik 40K-s számla, leszartuk, befizettük. Na, és azóta NEM JÖTT SEMMIFÉLE VILLANYSZÁMLA. Írom ezt így novemberben. Októberben voltunk bent, hogy WTF, nem-e kellene számlát kapnunk. Azt mondták fogalmuk sincs. Újra kérvényeztük a havi villanyszámla fizetést.
Itt tartunk most, és valószínűleg egyszer kézhez fogunk kapni egy 200K-s villanyszámlát, miközben az okosmérőn napi szinten meg tudom nézni a fogyasztásomat, betermelésemet az MVM weboldalán.
Azaz most november van, február óta okosmérőnk van, és halovány fingom sincs, hogy most akkor mennyi is egy havi villanyszámlánk, vajon tavalyhoz képest hogy alakult a napelemmel a fogyasztásunk? Fogalmam sincs.Én kérek elnézést!
-
Stylewars_kp
őstag
Láttam persze. Járok Kecsón rendszeresen. Házárak az egekbe, közúthálózat borzasztó, szociális rendszer so-so. A városon nem látom, hogy sokat fejlődött volna miatta. Lettek felhajtók M5-M44-re összekötő utak, szuper. Könyves Kálmán Krt-n meg leszakad helyenként a vesém olyan rossz az út. Nagy lett az autós forgalom, kerékpárút fejlesztés persze sehol.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
-
martonx
veterán
Meglátjuk, eddig 30k ment bele másfél év alatt.
Amúgy a horror sztorikat a nyomorult marketingesek plusz hülye vásárlók kombója okozza.
Akik elhiszik, hogy 90%-ban városban használva az autót is elég csak 30.000km-enkent szervizeltetni, a bejáratás pedig idejét múlt marhaság[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Csak és kizárólag 1.0-s motorral. Rohadék környezetvédelem. Mármint ez így szarul hangzott, védjük persze a környezetet, de míg a gazdagok magán repülőkkel mennek hétvégente Holywood és Párizs között a kedvenc cukrászdájukba sütizni, addig mi pórnép, az életünk árán is védjük a környezetet.
Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
Mild-hybrid -> Start-Stop optimálisan működik, mert a rásegítéses motor indítja újra a benzinmotort. De ez csak akkor működik, ha üresben, felengedett kuplunggal állok.
Más: Wahl Balding Clipper 12,5k
martonx ezért is nem a Jogger nyert nálunk. Illetve azért sem, mert hiába olcsóbb az LPG, annyival többet eszik belőle, hogy ahhoz képest a Suzuki kisebb fogyasztásával (6,5 városban, 4,2 országúton) már majdnem ugyanott vagyunk. És az LPG-t nagyon költséges szereltetni. Ja és ami végleg elbillentette a mérleget: ez 4 hengeres, nem 3.
macilaci78 ja tényleg a hátramenetet is nehezen veszi
De az a vicc, hogy nem mindig. Van, amikor simán megy egyesbe és rükvercbe is. Ráadásul ahogy néztem, még a motor melegítésével sincs összhangban az akadás, mert valamikor 10 perc menet után jelentkezik.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
félisten
-
lorcsi
veterán
Nekifutottam parszor, nem hittem el
ok, nem tavaj voltam legutobb az biztos.. vagy 4 eve kb,, de masszivan arra emlexem, h 750 volt egy esti 3 oras jegy
most meg a 2 ora 3600…martonx:
asszem a sziki tuti meg kisgyerekeselnek
arnyas a parkolo, mwg a kemping miatt nekem olyan termeszet kozeli, jo hangulatu
kicsit kintebb, csendesebb reszen van a varos zajatol tavolabbja.. csongrad
ez az algyoi kicsiben a csongradira hajaz
es tan’ negyedora ha van
szoval eleg jo tavolsagra van
az oltozo es wc kisse.. retro, de ingyenes…szovaleladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
szue-t neztem, átgurulok bicajjal vagy valami..de
jó lenne az algyői is, de azt nem láttam, h mekkora az új medence..meg h kész van-e már
mora= mórahalmi?
nekünk sok a 3 óra, 1-2 óra alatt hulla lesz és nyűgös, pakolunk és megyünk
ezért lesz inkább szabadstrand próbaképpen a héteneladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
Mondjuk kulon csomaggal is tok mas
es hazafele ?
asszem nekem valami 3 atszallast mutatott..
ha nincs csuszas majd’ 5 ora hossza
ha meg nem erem el 6…ora
Autopalyan 2,5 ora az egesz muveletcsoszogi:
szezonban kozvetlennel meg ok is, 4 oran belul van asszem
kedvezmennyel meg ertheto ishat amennyire a zsufolt vonaton izzadni stresszmentes.. meg ha emeljuk a tetet 1-2-3 gyerekkel..
eladó: vadi új soundcore motion+
-
martonx
veterán
Pont ezért. Ha mondjuk elvégezte emberünk a könyvtár filozófia szakot egyetemen, és rájön, hogy valahogy csak el kellene tartani a családot, és mondjuk szobafestőként háromszor annyit tudna keresni, akkor sosincs későn újrakezdeni.
mAtech: ez sajnos tényleg így van. Én is pont most vagyok munkahely váltásban, és hirtelen ugrik is a fizetésem felfelé. A jelenlegi cégnél kezdtek nagyon ellaposodni a fizuemelések, miközben volt egy 27% és egy 17%-os inflációs év...
Én kérek elnézést!
-
lorcsi
veterán
Nem a diploma, az tokmindegy
hanem a tudat, hogy 50 koruli.. de sosem lesz olyan szinten, mint a fole beosztott 20 ev koruli
/ sajat maguk mondtak h tok sutik a villanyhoz, egy eves a kepzes, osztol tavaszigjo, persze van az a penz nyilvan.. aminel bevallalja az ember, meg elethelyzet
de mondjuk a havarodnal.. ugyvedkent h-p-ig nem keres eleget ?
hetvegen nem hianyolja a csalad ?mondjuk nálad, ha ki vagy egve es szeretnel uj szakmat tanulni, gyerekek mar kirepultek
tok jo dolog
elet frissitesnek tokeletes
vsn hely ahol meg osztondij is vaneladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
Hat igen…. Ugy nehez lesz
van nehany ismerosom.. szeretik gyujteni a szakmat. 50hez kozeledve vettek le a villsnyszereloit.. de alap szinten csak / sajat elmondasuk szerint
nalunk meg volt ket 20 koruli.. kente vagta a villanybekotest a teljes hazba.
jo lesz majd ha egy ket 50es frissem vegzett elmegy majd egy 25 alatti melle tanulni
jo jo.. elethosszig meg minden, de na..
ha elkepzeljuk azert az finoman fogalmazva is furaeladó: vadi új soundcore motion+
-
SirRasor
addikt
Azért egészségesebbek az időszakos böjtölők, mert jobban odafigyelnek a minőségi kajálásra. Szerintem az önmagában többet ér, mint az, hogy 1-2 vagy 3 részletben tolják be a kaját, csak a végeredményt összemossák.
De a végeredmény szempontjából nem mindegy?
Asszem Huberman beszélt egyszer egy tanulmányról, ahol a 2 vs 3 kajálásnál azt hozták ki, hogy tényleg nincs előnye egyiknek a másikkal szemben, ha tényleg ugyanazt eszik. Attól még időbeosztás, fogak stb. szempontjából jobb lehet a 2 kajálás, de erről meg nincs tanulmány.
Ilyenkor marad az, hogy mindenki kipróbálja magának és eldönti. Amúgy se hiszünk senkinek, nem?Make Love not war!
-
nagyúr
Annyit nekem is. Annyit eszek, amennyi jól esik. Igazából fogalmam sincs, hogy hány kalória, nem számolom. A mai menü csirkepörkölt volt uborkasalátával, meg egy pohár zöldturmix. Megettem két alsó meg egy felső combot, egy farhátat meg egy májat. Nem volt nagy csirke, szóval egy sima mélytányérba bőven belefért minden.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
lorcsi
veterán
ha valósak ezek az árak, akkor azért annyira nem
a smile-val hasonlítva kb felecsak azt nem lehet tudni, h ha azt írja gyökér kezelés akkor van e még valami pluszban..ami nélkül nincs teljes kezelés
[ Szerkesztve ]
-
-
lorcsi
veterán
Mondjuk ha a moradombin nincs szauna meg jaku az ugy q szar
még a covid idejen voltam.. ketten voltunk az egesz komplexumban, az jo volt. Azota se volt idom
a tiszsvirakba meg ugy kell vadaszni a szabad idopontokat az 50 meteresre ( max hetvege, ha nincs epp verseny)algyoire kivagycsi vagyok
-
félisten
-
félisten
Van sok Unix állás.
Ez pl Szeged. 20 év problémaközpontú social meló után lehet rápróbálnék.szerk.: duo-nak akart válasz lenni.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nálam is kiderült hogy amúgy a fél ismerősi körnek van. Meg is lepődtem, mert azt hittem ez ilyen geek játékszer még mindig, és a fenéket.
Én 3D nyomtattam neki kis rámpát arra az 1-2 helyre amit nem bírt megmászni, kvázi akadálymentesítve a lakást Kétoldalas ragasztó szalagcsíkokkal rögzítettem a hidegburkolathoz.
De amúgy majd lakás felújításkor mennek a küszöbök mindenhonnan.. csak az még nem most lesz.
[ Szerkesztve ]
-
attilav2
őstag
A HO hoz meg elengedhetetlen a minél nagyobb feltöltés.
Tehát lehet simán van akinek csak a net miatt megérné kiköltözni. A digi megállt 300mbit feltöltésnél(pedig szvsz simán bírná az optikájuk az emelést), a telekomnak csak szőregen van szegeden belül 200mbit feltöltése, mindenhol máshol a városban 22mbit felfele a koaxos netjük. Sándorfalván meg ott az 1 giga felfele.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
-
martonx
veterán
És tényleg kell új katolikus suli? Jó, mondjuk ahogy tönkre tették az állami iskolákat, az egyházi iskolák maradtak egyedül vállalhatóak, de engem végtelenül taszít ez a fajta állam és egyház összefonódás, a sok dísz buzival a parlamentben, akik annyira nagy keresztény konzervatívok, hogy aztán nem győznek jachtozni, meg ereszen menekülni.
Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
Első szó elárulja: W11
Windows boot manager szórakozik szerintem; újra kéne építeni.FELTÉTELEZEM ugyanúgy kell csinálni, mint Win10 esetén:
Tegyél be egy 11-es telepítőt, bootolj róla és indítsd el a cmd-t, majd ez a 3 narancs fog kelleni egymás után, ebben a sorrendben:
bootrec /FixBoot
bootrec /ScanOs
bootrec /RebuildBcd
Ezután restart és kész.Egyébként nekem is van Win10-es bajom, amit senki se tudott megoldani: Egyik upgrade alkalmából a Windows.old(1) mappa ottmaradt. Van mélyen benne egy korrupt fájl, ami miatt nem lehet törölni. Az egész rendszer SATA-ről NVME-s SSD-re áttettem, tehát hardwer gond nem lehet, de szoftveresen sehogy se lehet kiszedni. Windowsból Unlockerrel se, de akármilyen linuxba bootolva se törölhető. Bármilyen NTFS-javítót ráengedve meg semmi problémát se kapok, szóval passz, de annyit nem ér, hogy emiatt formázzak.
EDIT: egyébként objektíven is van bajom a Win11-el, amibe nehéz belekötni: MS még nem adott ki belőle LTSC-t, tehát jelenleg nem tart ott a dolog, hogy garanciát merjen rá vállalni, hogy hosszú távon minden stabil benne. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
DarkByte
addikt
Próbáld meg kikapcsolni a fastboot-ot a Windows-ban.
Nekem a jelen konfig összeállításommal nem működik jól valamiért, de vesztek vele kb. 2mp-et boot időben, na bumm.
(Vagy legalább is akkor nem működött mikor összeraktam tavasszal a gépet, valami összeférhetetlenség, DDR5-is, kell nekem túl új hardvert venni. Már lehet kipatch-elték, csak ennyire nem érdekelt ).[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
+1. Teregessen a t...m Az a kb. 16 szárítás ami havonta megy dob vagy 800Ft se a villanyszámlán a hőszivattyússal.
Egyébként én sima "szekrényszáraz"-ra szoktam szárítani, az azt jelenti hogy picit még nedves marad. Ez olyan szempontból jó hogy kiszedés után kicsapkodom, szárakat lehúzom és ha kiakasztom akkor közel gyűrődés mentesre szárad a legtöbb cucc. Szóval nagyon vasalni se kell feltétlen semmit. Mivel nem sok ruhám van így a szárítógép mellett, egy sima gurulós ruhainas van odarakva mellé, oda ki szokam rakni azt a pár holmit. De van aki konkrétan berakja a gépet a gardróbb amúgy.
Ismerősömnek kombi gépe van. Én végül külön vettem mert már volt mosógép. A külön gép előnye hogy amíg a következő adagot mossa a mosógép, már tud szárítani. Plusz szerintem a mosás után azért totál nem megy ki a mosószer a dobból, így azt nem tudja beleszárítani egy kombi géphez képest. (de persze ez utóbbi lehet nem valós veszély, főleg folyékony mosószer mellett; nem tudom)
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
-
DarkByte
addikt
Függ a nedvesség tartalomtól, hogy mennyi cuccot teszel bele és hogy előtte mennyire centrifugázod ki. Ha a 8kg-s AEG-t teleküldöm kímélő centrifugázott cuccokkal, az nekem is elpörög 3 órahosszát. Ha rendes hosszú 1000-es centrifugával mosok egy max. 4-5kg ruhát, azt tényleg megszárítja 2 órán belül.
Szerintem csak hőszivattyúsat vegyen. Nem a fogyasztás okán, hanem mert kíméletesebb a ruhával. (főleg ami Woolmark Blue jelöléses) A kondenzációsba akármit nem lehet berakni, a hőszivattyúsomba viszont eddig akármit bedobhattam, legyen az hátitáska vagy sportcipő. Műanyag betétek se olvadnak meg. Hátránya nyilván hogy emiatt tovább szárítja. De amúgy mérésem alapján egy 2 órás szárító program az durván 1kWh áramot kér. Szerintem bőven baráti.
Sokáig én is úri huncuttságnak gondoltam a szárítógépet, ismerősök mondták meglátod ez is olyan lesz nem tudod hogyan éltél nélküle. És tényleg. (Most amúgy a robotporszívó ilyen, ma jött meg a Xiaomi S10-em, ezen is ledöbbentem mennyi koszt összeszedett a lakásban, pedig amúgy rendszeresen takarítok..)
Eleve hogy megspórolja a nekem a szárítóra kiterigetéssel szenvedést. (cserébe mondjuk ki kell forgatni a ruhákat meg összehúzni dolgokat hogy ne csörögjön, de némi gyakorlat után már gyorsan megy) Plusz nem kell annyi ruhámnak lennie, mert aznap akár megint felvehetem újra ha arról van szó.
Illetve amit nem gondol az ember hogy a szárítással még mennyi szösz keletkezik. Mai napig képes vagyok ledöbbenni mit szedek ki a tartójából. Főleg ilyen új pulóver után, az brutális
Plusz nekem ablakok cseréje után a szobám ahol szárítottam télen iszonyat penészedett, az gyakorlatilag teljesen megszűnt. Nem csoda, jó 1-1,5 liter víz még minimum ki szokott jönni a ruhákból szárítás után, azt olyan mintha heti négyszer (sok edzés) szétlocsoltam volna a falakon ennyit némi túlzással
[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
4:30? Az hogy extra takarékos? Mindegy is. Mi valami kb.: 70 perces programot használunk, és az is kimos rendesen mindent. A mosogatógépnél meg a szárítás viszi el a legtöbb időt. Alap program szárítás nélkül, kb.: 30 perc, szárítással 130 vagy mi... Szárítógép nem fér a lakásba, de használtam, szerintem nagyon jó találmány az is, akárcsak az előző kettő...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Sajnos leginkább hétvégén van időm mosni, és akkor már 4-5 adat is összegyűlik, viszont nem mindig tudom figyelni/otthon lenni hogy lejárt e már vagy sem. Alapból amúgy 1:58at ír, de aztán nem hogy csökkenne, hanem amikor már csak pár perc van hátha akkor még rárak 20at. Viszont amúgy általában jól megszárít mindent és vasalni sem nagyon kell. Egyik ismerősömnek van Bosch, ő dícséri. De ahogy néztem "ciklusidőnek" ilyen 170 perc a minimum amit megadnak. A tiéd mikori, és milyen Bosch?
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Hehe, épp a felújításhoz béreltem konténert. Kemény 2 napra került 70 valahányezerbe.
A MOL lehet, hogy majd beáll, amikor feleszmélnek a faszok, hogy kurvára senki nem hajlandó végig csinálni ezt a procedúrát, csak azért mert kultúrember.
Jó nyilván nem vagyok az a típus, aki a zöldbe dobja ki az építési törmeléket, meg a régi hűtőt, de érted, ezek a faszok mindent megpróbálnak azért, hogy nehogy már elvidd, és kulturáltan leadd a szemetedet, amiért ráadásul havonta nem is keveset fizetsz.Amikor egyik nap közölték, hogy nekik most ebédidejük van, nagyon erősen gondolkodtam azon, hogy még nem volt idejük megnézni a rendszámot, és mindent otthagyok a hulladékudvar kapujában.
Máskor meg amikor véletlenül rossz konténerbe dobáltatták be velünk a nemtudommit, aztán előkerült az egyik fasz, hogy ezt nem is ide kellett volna dobálni, szedjük ki mindet, akkor elsőre bemásztunk a konténerbe az asszonnyal és kiszedtük.
Amikor ezt másodjára is eljátszották velünk, közöltem velük, hogy elmennek a jó kurva anyjukba, én biztos, hogy még egyszer be nem mászok. Ennyiben maradtunkHidd el, volt szeptemberben éppen elég rossz tapasztalatom a vértói hulladékudvarral ahhoz, hogy egy életre a közelébe ne menjek.
Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
-
félisten
-
félisten
-
-
SirRasor
addikt
Na közben inkább az Árkádban álltunk meg (még ingyenes talán 1 hónapig?), úgyhogy nem jutottam el addig, hogy 1k-t tegyek rá a kártyáról.
Azt is megnéztem, hogy a Diginél nincs Stop SMS, hanem előre kell elküldeni a kívánt időtartamot. Ja és +99 ft kényelmi díj van náluk az SMS-re.
Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest