- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veze
őstag
válasz -Tsaba- #98877 üzenetére
ma elhoztam, a táskát, teljesen jól megcsinálták a kocsicserét. A varrás is ( végét ki kellett bontani) olyan hogy nem is lehet észrevenni. szóval én elégedett vagyok a munkával !
Háromnegyed kettőkor mentem érte, kicsit bosszantott hogy az ebédidő 13 órátol 14,30 ig tart, mivel nem akartam 45 percet várni, lévén hogy nem volt ott dolgom így vissza kellett mennem ujra.. ( Mondjuk ha már akkor megnézem, amikor leadtam ( ki van irva) megspórolhattam volna magamnak ezt a bosszúságot. -
vizslakutya
senior tag
válasz -Tsaba- #98750 üzenetére
Az más kávéház,ez most indul,kész a közművesítés ( aszfalt út kivételével),kezdenek építkezni az emberkék.
Ez Deszken belül, a faluból érhető el,az első utcán jobbra Makó felé haladva.
DarkByte
A Ving ( városi ingatlaniroda)) értékesíti a telkeket,elég " barátságos " árakon.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
SirRasor
addikt
válasz -Tsaba- #98441 üzenetére
BP-n hova? Van 1000 féle országszerte. Egyébként Érden néztem, ott alapból 350k-val lett volna olcsóbb, de jelenleg országszerte nincs; még rendelni se lehet.
Ráadásul nem a legoptimálisabb döntés, mert hiába megbízható stb, de csak 430l a csomagtér, ami 5 fő+kirándulós készletnek lehet, hogy sovány.
Alternatívaként eddig max Renault Megane Kombit láttam picit drágábban, de az mégiscsak francia Minden más sokkal drágább.Toyoták jók, csak ott 11 misitől van kombi.
totya694 reklámokon is variáltak: reklámszűrő kevésbé hatékony, mert itt is dinamikussá tették a div-neveket, mint facén. Kreatívnak kellett lenni, hogy hatásosan meg lehessen kerülni
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz -Tsaba- #98288 üzenetére
Asszem most csütörtöktől van 10k-ért biciklis szerelő készlet a lidliben. Lehet jobban megéri magunknak megcsinálni mindent
Amúgy pont azért járok biciklishez 1-2 évente, hogy ne kelljen vele foglalkozni, de 2km-es körzetben nincs biciklis és egyre drágábban csinálnak mindent.Make Love not war!
-
garga01
őstag
válasz -Tsaba- #98198 üzenetére
Én a Pulcz utcában vettem, a Teréz utca után egy udvarban lassan 4 éve egy nagyon jó alu KTM-et, igaz a srác nem vállal garit. Németországból hozza be és felújítja, hatalmas választék van. Korrekt volt, átnézve adta el és nincs rá panaszom, az árára már nem emlékszek, talán 40 vagy 50k volt, nem bántam meg eszméletlen jó. Semmi baja nem volt amióta nálam van, csak a szokásos 1-1 defeketem volt, meg fékbetét csere.
Itt kell bemenni, aztán hátramenni az udvarba. Ott a kis kék táblán kint van elvileg a nyitva tartása.
(Szerk.: Amúgy az Urbánban vettem az előző bicómat, de 4 éve mikor vettem ezt a KTM-et, kb 1 db használtjuk volt, nem tudom azóta van-e náluk újra.)[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz -Tsaba- #98129 üzenetére
A vételár 10%-át kellett rákölteni, ebben benne volt már az éves bizti, átírás is, nem csak az, amit a szerviznél fizettem.
Elég nagy hálóval merítettem: dízel, kombi, maniális váltó, max 3,5 mFt, 10 évnél fiatalabb, nem Dacia. Néztem Renault, VAG, Ford, Fiat modelleket is. Az is valahol szempont volt, hogy relatív népszerű legyen a bódé, legyen hozzá bontott karosszériaelem, lámpa, stb.Stylewars_kp: balf@sz voltam és összetörtem egy benézett piros lámpánál. Alacsony sebesség ellenére a kis értékű autón is könnyű volt összehozni egy gtk-t. Mostanában lett volna esedékes egy nagy motorgenerál, téli, nyári gumi is utolsó szezonos volt már. Amit rá kellett volna locsolni, azt megtoldottuk és átültünk egy újabba.
A vicces, hogy a károkozás és a bónuszvestés ellenére az új kgfb-je olcsóbb lett.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
senior tag
válasz -Tsaba- #98056 üzenetére
GTK-ra jártam gazdálkodás és menedzsment alapképzésre, 5 éve végeztem, a húgom és a párja most csinálják a nyolcadik szemesztert szintén ezen a szakon.
Könnyűnek semmiképp se nevezném Szegeden, úgy hogy ha csak papír kell könnyen, akkor nem ajánlanám egyik GTK-s szakot sem, de a pénzügy-számvitel szakot különösen nem.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
_Petya_
őstag
válasz -Tsaba- #97524 üzenetére
2 óra alatt száraz egy adag. (kis méretű felültöltős mosógépem van szóval akkora adag, ~5kg)
És igen, ahogy írták is, a hőszivattyús szárítógépben nem az a nagy truváj, hogy nincs kondenzvíz, mert van, sőt pont annyi mint a kondenzációsnál...és nem, nem kell lefolyóba kötni (nekem az előszoba szekrényben van a panelben...), van tartálya, 2-3 adag szárítás után félig lesz kb, de akkorra a szöszt is ki kell szedni úgyis.. Hanem az, hogy sokkal alacsonyabb hőfokon szárít, és mindent bele lehet rakni, még az olyan ruhát is, amin kifejezetten rajta van hogy nem szabad szárítógépben szárítani, vagy magas hőmérsékleten mosni.Úgy látom nem teljesen tiszta itt mindenkinek a működési elv, mesélek kicsit annak akit érdekel.
- A legegyszerűbbek a hagyományos szárítógépek, amik gyakorlatilag egy dob forgató motor, egy ventillátor meg egy fűtőszál (bár pl USA-ban vannak gáz(!) üzeműek is.) Tehát beszívja a lakásból a hideg és száraz levegőt, felmelegíti, áttolja a ruhán, mivel a meleg levegő relatív páratartalma sokkal alacsonyabb mint a hidegé (ugye a relatív páratartalom hőmérséklet függő..) sokkal jobban szárad ilyen közegben a ruha mint teregetve, utána a meleg párás levegőt egy csövön a szabadba fújja ki, ezeket minden esetben ki kell vezetni az utcára, mint egy kéményt, különben elviselhetetlen meleget és párát csinálna a lakásban.
- Mivel sok esetben nem megoldható a kivezetés a szabadba, igény támadt arra, hogy ezt meg lehessen úszni. Megszülettek a kondenzációsok, csak annyiban más mint a hagyományosok, hogy a meleg párás levegőt átvezetik egy nagy hűtőbordán, aminek a külseje a lakás hideg(ebb) levegőjével érintkezik, esetleg még kívülről egy ventillátorral megfújva, így a pára nagyja ott csapódik ki, a maradékot meg vissza fújja a lakásba. A hűtőbordán lecsapődott pára tartályban gyűlik, ki lehet önteni, és csak a többi növeli a lakás párarartalmát (de még így sem annyira mint a teregetés, és megúsztuk a cső kivezetést a szabadba..) A fűtőszál, stb. pont ugyanaz mint fentebb.
- A hőszivattyús annyiban más, hogy a kondenzációshoz képest, nincs benne fűtőszál, és a "hűtőborda" helyett egy Carnot-ciklusú hűtőkör van benne, 2 hőcserélő és egy kompresszor, kb mint egy ablak- vagy mobil klíma. A ventillátor a gépen belül zárt rendszerben keringeti a levegőt, tehát az eleinte hideg levegőt áttolja a ruhán, utána a párás levegő a hideg hőcserélőre kerül, ahol lecsapódik róla a pára (pont úgy mint ahogy a klíma beltériben), de utána egyből a meleg hőcserélőn is átmegy, itt vissza melegszik, egy picit melegebbre mint az elején, és kezdődik minden elölről. Tehát itt a meleg levegő csak mellékhatás (ideális körülmények között nem is melegedne egyáltalán, de hát ugye tudjuk, a termodinamika...), így jóval kevesebb energiából, jóval kisebb hőmérsékleten szárít.A hideg hőcserélőről szintén tartályba gyűlik itt is a kondenzvíz.
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
félisten
-
tisn
addikt
válasz -Tsaba- #96598 üzenetére
ejszaka mikor aludnek, zavar a szomszed zajai (tv, beszelgetes, rohoges), ami atthallatszik a panelban. a kertes hazban nem.
nappal, mikor ebren vagyok nem zavar, hogy a szomszed fuvet nyir vagy flexel (mellesleg itt a tarsashazban ahol lakom is flexel az egyik oreg lako a garazsban. nyugdijas, de valamit mindig csinal.)
-
Stylewars_kp
őstag
válasz -Tsaba- #96584 üzenetére
A folyamatos mókolást néha már én is unom, de egy kertes ház sose készül el. Olyan nincs, hogy azt mondod, hogy kész.
Amikor hazaértem a panelba annyi dolgom volt, hogy felakasztottam a kabátomat. Megvettük, felújítottuk, kész. 5 évente tisztasági festés. 20 évente burkolatok csere? kb más dolgod nincs.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz -Tsaba- #96574 üzenetére
Panelba két kisgyerekkel? Nem tudom elképzelni a dolgot. Pedig biztos sokan nőttek úgy fel, de kis kert mindig jól jön, Nem kell fél hektár. Elég lehet már 3-400nm kert is.
Amint várandós lett a feleségem, mi eladtuk a panelt és építettünk kertest egy kisvárosban. Ma két kisgyerekkel azt mondom, hogy jó döntés volt.[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
vizslakutya
senior tag
válasz -Tsaba- #96113 üzenetére
Ha szegedről indulsz,akkor semmi értelme Battonyának.
Egyrészt kerülő,másrészt ramaty az út.
Ha nem akarsz magyar szakaszon pályázni,akkor Nagylak a régi átkelő,utána mehetsz a régi úton is vagy átmehetsz a pályára Aradig.[ Szerkesztve ]
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
Doggy dog
senior tag
válasz -Tsaba- #95291 üzenetére
Szia.
Tudtommal nincs
Euro4 B Zafira,1.8 benzin
(Tévedés joga fenntartva,de nem hallottam róla..)
Most rákeresve,hoz ilyen alkatrészt. Ezek szerint ezzel itt nem szokott probléma lenni,soha nem hallottam egr hibáról ennél.[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Doggy dog
senior tag
-
tlac
nagyúr
válasz -Tsaba- #94677 üzenetére
a fényerő jó ötlet, többnyire estefele próbáltam, a telefon meg ilyenkor automatán nem ad ki sok fényt
a foxpost meg épületen belül van a nagy áruházban (ott elég sok fény van) és akkor meg lehet azért nem volt ezzel gondom annál
ezt legközelebb kipróbálom majd[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
-
SirRasor
addikt
válasz -Tsaba- #94428 üzenetére
Valami hasonló, de nagyon amatőr
Foxposton ELŐRE KIFIZETTE a terméket, úgyhogy adjam már fel. Bizonyítéknak betolt egy olyan linket, ami látszólag foxpostos, de köze sincs az igazihoz.Nyilván arra építenek, hogy lehet foxpost igénylést kérni egy termékre, de az nem így működik.
Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
válasz -Tsaba- #94428 üzenetére
Könyveket hirdettem, gördülékenyen ment, minden tételre 1 hét alatt megvolt az érdeklődő és a zömével le is zongoráztuk, mire a 2. érdeklődő befutott.
Két elnyúlós eset volt, az egyik utánvéttel akart fizetni, oké, akkor csak a postaköltséget utalja el az esetleges visszaküldéssel együtt. Az utánvét összegét ehhez igazítottam.
A másik vevő igyekezett személyesen jönni, de hetek alatt nem jött neki össze, végül posta lett belőle felárral. Nem volt sürgős eladnom és nem volt más érdeklődő, így belefért.Mivel egy tematikus fb-csoportban hirdetett könyvekről volt szó, és jól lőttem be az árakat, senki sem alkudott, képben volt a portékát illetően. Máshol nem is hirdettem.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fradi81
veterán
válasz -Tsaba- #92042 üzenetére
Löszi, végülis így néz ki, mindegy mit állítok rajta, 90w-ot eszik folyamatosan a konnektorból, még akkor is ha a bal oldali fali kapcsolóval kikapcsolom, ezt lett volna jó levinni, esetleg érdemes ezt lekapcsolgatni egy elosztóval vagy az tehet benne kárt?
moto g72, Ninebot d28e
-
SirRasor
addikt
válasz -Tsaba- #91735 üzenetére
Cegléden van egy féláron, az egy picit messze van. Szegeden semmi normális.
Megnéztem egy csomó edzéstervet, többek között a Joe Weider módszert is. Szinte minden kiváltható egy dönthető fekpaddal + kézisúlyzókkal. Itt is egy jó edzésterv.
2db 18-18 kg-ig állítható kézisúlyzóm már van, a ház előtt meg van felnőtt játszótér (van ott fekpad is, csak nem állítható...de kezdésnek nem rossz. Csak mindig oda lecipelni a súlyzókat ). Szerintem tök logikus ez a megközelítés.
tisn egyébként szimpatikus, csak messze van, illetve most jöttem rá, hogy oltásigazolványom sincs (ha rajtam múlik nem is lesz).
Make Love not war!
-
Corpuscle
őstag
válasz -Tsaba- #91636 üzenetére
Hétfőn voltam a 2.oltáson. A katonák osztogatták mindkettőt az SZTK előtt, az utcán. Egy hónappal ezelőtt a kisalakút bent töltötték ki, amit hőmérés követett. Hétfőn már nem is mértek. Az első oltás után 20 percet mondtak, hogy várjak, most már csak 15 percet.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz -Tsaba- #89470 üzenetére
a délcelhez ki kell menni és megbeszélni velük személyesen, mert bármit megcsinálnak akkor is ha egyébként a "kínálatban" az nem szerepel. feldobnak egy tömböt az asztalra beállítják a gépet és már vágja is. Ha benne vannak egy meloban, akkor nem fogják átállítani, meg kell várni amíg azzal végeznek és utána jöhet a másik.
[ Szerkesztve ]
-
-
CanibelZ
aktív tag
válasz -Tsaba- #89001 üzenetére
Most telekom van, meg vagyok vele elégedve, a jelenlegi 500Mbs-et általában ki is adja. Nemsokára lejár a hűség, kapnék kedvezményesen 1Gbs-es netet (1 év hűséggel), de a digi így is fele annyiba kerülne. Saját routert használnék, szóval azonnal kapcsoltatnám bridge üzemmódba is, szóval kb. tényleg csak annyi lenne, hogy behúzzák, felrakom az ő egységüket a szekrény tetejére és ahhoz hozzá se nyúlnék utána.
Köszi neked meg quailstorm-nak a választ, akkor telefonálok egy kört, kellene valami elérhetőség azokhoz, akik bevezetnék a társasházba a dolgot.
-
SirRasor
addikt
válasz -Tsaba- #88638 üzenetére
IT mérnöki óradíj errefelé 15k...ahhoz képest szép összeg
Meg is van Sasvári honlapja:
http://www.vizvezetekszereloszeged.hu/
A képei alapján jónak tűnik[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Rhino666
addikt
válasz -Tsaba- #87784 üzenetére
Annyi még alu redőnyökért is sok volna.
Nekem a Rolló-MR két hét alatt nem válaszolt.
Próbálkozz az Alföldablak Kft.-nél.
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz -Tsaba- #86463 üzenetére
Komolyan van olyan takarítóeszköz, amivel egy ember egy 600 m2-es egylégterű irodát ki tud takarítani? Csak a padlóról beszélek, a portörlés, ablakpucolás, stb nincs benne.
Az a gond, hogy valakinek a nyugdíjas korú valakije, szívességből van foglalkoztatva.Azért gondoltam a zónázásra, mert nagy a terület, ha egyben odaadom a robotnak, "eltéved", vagyis egyenetlen lesz a takarítás, átlagosan minden rész koszos marad. Ha zónákra bontom, amit egy nap/éjszaka alatt meg tud csinálni, akkor forgóban körbeér egy héten.
A fent linkelt 180 m2-es kapacitású Xiaomi kb 4 nap alatt kényelmesen körbemegy, minden másnap dolgozik és ürítem a tartályát. Sok kosz nincs, térfogatra a szobanövények elhullajtott levelei a legtöbb.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook