Hirdetés
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Acer notebook topic
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
Realradical #13725 üzenetére
Az a baj nem is tudsz, tipikusan a magas ló esete... ha azzal akarnál segíteni, hogy egy XP 64bit driverét tegyem fel, azzal szintén nem megy, mert összehal tőle a Vista, folyamatosan hibákat dobál minden indulásnál.
-
diegho
nagyúr
válasz
Realradical #13723 üzenetére
Tudod az a baj, hogy kérés nélkül akartok "segíteni" holott senki nem kért rá benneteket, hiszen a probléma abszolút nem ott van, ahol ti keresitek. Nincs igazam? Miben is?
-
diegho
nagyúr
Hihetetlen, hogy nem fogod fel az egészet. Szerinted mitől lesz VGA driver? A PATA/SATA drivertől, vagy a Chipset INF drivertől? Mert elárulom egyiktől sem lesz VGA driver telepítve, mivel a 4in1 soha nem is tartalmazott VGA drivert, de a kedvedért feltettem totál feleslegesen ugyanis a chipsetet a Vista is felismerte.
Nincs hozzá VGA driver, mit kell ezen ennyit rágódni. Minden önjelölt szaki nekem akarja megmagyarázni, hogy így, meg úgy megy? Senki nem kérte, hogy próbáljátok megmagyarázni a valóság ellenkezőjét. Egyszerűen nincs hozzá. Pont. Fogadjátok el, ráadásul az egész nem is a driverről szólt, hanem a csodás üzletről ami így eladta.
-
diegho
nagyúr
Version 5.24A of the Hyperion Pro drivers includes the following components: INF V3.10A, AGP V4.60A, V-RAID V5.80F and RAID Tools v5.85, VIA IDE Falcon Storage Device driver v2.80A.
VIA Hyperion Pro drivers are suitable for ANY VIA chipset - but they are particularly recommended for KT4## series, P4X4## series and newer, for example:
K7 chipsets: KT400, KT400A, KT600, KT880, KM400, KN400
K8 chipsets: K8T800, K8T800Pro, K8M800, K8M890, K8N800, K8N890, K8T890, K8T890Pro, K8T900
P4 chipsets: P4X400, P4X400A, PT800, PT880, PM800, PN800, PM880, PN880, PT880Pro, PT894, P4M800/Pro/CE, P4M900, PT890
C Series Chipsets: CN700, CN400, CLE266, CX700,CX700M, CX700M2, CN800, CN896
V Series Chipsets: VN800, VN896, VX700, VX800, VX800UT, VX820, VX820UT, VX855Ebben emeld ki nekem a P4M890-et. Előre is köszi.
-
diegho
nagyúr
válasz
GrandeP #13711 üzenetére
Vista nem talál hozzá semmi neten, WIn7 26k lenne ugyebár, XP van ingyen a szekrényben. Itt nem az a baj, hogy nem lehetne megoldani a működését, hanem az, hogy úgy adta el a bolt, hogy se a hang, se a vga driver nem volt feltelepítve rá, mert nem volt hozzá driver. Így eladni egy gépet kb olyan, mint ülések nélkül eladni egy új autót. Használható lesz, de brutál kényelmetlen.
-
diegho
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13709 üzenetére
Valami VIA szemét van rajta, gondolom ez volt a legolcsóbb, azért lett ez, mert így többet lehet nyerni rajta. Közpénzek ellopása megy mindenhol, de megtorlás, ugyan.
-
diegho
nagyúr
válasz
nyunyu #13707 üzenetére
Nem igazán akarok én ezzel szívni, plusz főnököm azt mondta, hogy kérdezzek rá nyugodtan náluk, hogy mi volt a tervük ezzel, és mivel a géppark kb 30%-át láttam eddig valósan belülről, ki tudja mennyi ilyen van még. Van még kb 10-15 XP licenszünk, amik bontatlanok, azokból egyet rá tudok tolni, ha más nincs.
-
diegho
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13705 üzenetére
32bit Vistához sincs driver hozzá, ezzel kezdtem volna, ha lehetne. A ki kinek tud ártani témát másképp látom, ő semmivel nem tud ártani nekem. Egyelőre kíváncsi vagyok mi lesz a válasz arra, hogy mi volt ezzel a géppel az elképzelés.
-
diegho
nagyúr
válasz
Realradical #13703 üzenetére
Oké rá is kérdeztem ott ahol vettem email-ben. Alaplapról lenne szó, valahogy nem jött be ez az MSI lap sajnos.
-
diegho
nagyúr
Engem is érdekelne a 8 napos elállás, ha pl veszek egy vga-t egy webshopban, kipróbálom, de mondjuk nem tetszik a hangja/színe/a 345. kondi 1 mikronnal jobbra áll, mint szerintem kellene, akkor azt kötelesek kicserélni másikra, vagy az árát is visszakérhetem?
-
diegho
nagyúr
válasz
deicide #13696 üzenetére
Az a baj, hogy egy nagyobb áruházban bérelnek kis helyiséget. Amúgy az a komoly, hogy a bolt tulajdonosa egy polgármester, az egyik alkalmazott egy diplomás informatikus, előttem végzett ugyanott, ahol én, ismerem is, jóban vagyok vele. Plusz van egy másik valaki, aki az üzletben ül, de barátnőmnek nem tudott UTP kábelt adni, mert nem tudta mi az.
-
diegho
nagyúr
Azt hiszem ez egy logoutos írást is megérdemelne. Mint sokan tudjátok boltos voltam, vidéki kisvárosban. Most a városi könyvtárban dolgozok informatikusként, több, mint 10 könyvtár tartozik hozzánk, azokat a gépeket is karban tartom. A mai nap egyik kis könyvtárunk szólt, hogy nagyon lassú az egyik gép. Elmentem, behoztam a gépet, hogy megnézzem. Tényleg nagyon lassú volt, 3 éve ugyanaz a Vista, frissítések nélkül telepítve, gondoltam kap egy gyalulást és megy rá a Vista. Nagy nehezen megtaláltam a Vista 64bit telepítő lemezét (igaz nem értettem, hogy egy E2140, 2GB ram pároshoz minek 64bit) és neki is láttam. Vista szépen csorgott fel, mondom meglesem a drivereket hozzá. Alaplap Asus P5VD2-MX SE. Ekkor jött a meglepi, ugyanis az alaplaphoz nincs az Asus oldalán Vista 64bit driver! No sebaj menjünk a VIA honlapjára, de ott sincs driver 64bites Vistára. Magyarul 2007-ben egy olyan gépet adtak el, amire a telepített oprendszer nem volt kompatibilis a hardverrel és ebből a gépből 3db-ot sikerült akkor vásárolni. (én ekkor nem dolgoztam itt még) Hogy a fenébe lehet egy olyan üzlet ennyire gyökér, ami egy város és a környező polgármesteri hivatalokban is ellátja a rendszergazdai feladatokat? Egyszerűen felháborító a tudatlanságuk, arról nem is beszélve, hogy ez csak egy eset a sok közül. A legjobb talán az volt, amikor kiszámláztak egy gépet, persze 1 vagon platina rúd árában Vistával szintén és Vista telepítőt is kaptunk hozzá, de a gépen XP Prof volt, XP Home matricával! Az ilyen céget nagyon komolyan meg kéne fingatni, mert a normális boltosok megítélését is rontja. Tipp, hogyan tudnék nekik nagyon nagyot ártani? (persze legálisan)
-
diegho
nagyúr
Lenne egy szakmai kérdésem, mint ex-boltos. Melyik jelenleg a legjobb árakkal dolgozó nagyker? Egyik barátom egy házhoz kijárós gépjavítós szolgáltatáson gondolkozik, mert a környéken az ilyeneket brutális áron csinálják, ráadásul neki csak mellékes lenne, de nem tudja honnan lenne érdemes az esetleges alkatrészeket hozni. Esetleg, ha valaki tudna 1-2 árlistát dobni, megköszönném. Pcparts és Ramiris árlistám vam, Expert, CHS stb kellene.
-
diegho
nagyúr
Megint idepofátlankodok. Ha jól emlékszem CHS-ből van valaki. Érdekelnének a Dell szerverek árai, ha esetleg egy pár közelítőleges árat kaphatnék, az sokat segítene. 4 mag 4-8gb 1tb raid stb és linux-al ill. win server 2008-al is.
-
diegho
nagyúr
Megint hozzátok jövök a hülye kérdésekkel... winxp-ben hol a fenében tudom átírni a cd key-t? Annyira átszoktam win7-re, hogy elfelejtettem és most kéne melóhelyen ghostolni egy rakás gépre oprendszert.
-
diegho
nagyúr
válasz
nyunyu #10540 üzenetére
mi bezártunk ugyebár és csak ők maradtak és a főnöknek jó ismerőse a boltos, de mikor mutattam neki, hogy bizony az az office pcx-nél 45k és nem 62k, a monitor 28k és nem 36k, akkor mondta, hogy többet nem vásárol náluk, hanem inkább neten rendeli, vagy a szomszédos városka boltjába megyünk (ők normális áron korrekt minőséget adnak). 1 hónap eltéréssel lett tavasszal vásárolva 2 gép, egyik ettől az üzlettől, másik pcx-ről. Árban ugyanaz volt a kettő: 1.gép (helyben) 5600+ x2, 2gb ram, giga crossfire stb fullos lap (hogy minek nem tudom, nem én intéztem), 500gb hdd (előre telepítve és persze egybe formázva), 8600gt, LC power ház és táp, 22" Samu LCD. 2. gép (pcx) Q9400, EP45-UD3R, 8gb ram, 640hdd, hd4650 ddr3, Asus ház, Giga táp, 19" LCD (monitor csere lett a két gépen) és a pcx-es gép volt olcsóbb majd 30k-val. (helyben vásárolthoz volt XP home, quadhoz én tettem Win7 RC-t) Most már remélem tényleg normális helyen fogunk vásárolni, sőt kiderült, hogy office licensz se olyan lett amit akartunk. Sőt pár gépen talán nem is legálisan van fent, mert megtaláltam a csomagokat és Office ready pckhez való is van közöttük, persze bontatlanul hevernek a szekrényben, az office meg ott figyel a gépeken. Naná, hogy ettől a bolttól van minden. Jövő héten mindent körbenézek és megcsinálom, hogy jó legyen.
Az ingyeneseket ki fogom próbálni, hátha jók lesznek azok is, addig felnyomtam Ashampoo-t trial licenszeset, 15 napig vagy meddig marad az.
-
diegho
nagyúr
Megkérdezem tőletek, biztos tudjátok a választ én már nem emlékszem rá. Dobozos DVD írókhoz (pl samsunghoz) kapott Nero szoftver használható valamire? Könyvtárba kellene csak néha archíválni pár dolgot, tehát, ha nem 30 napos verzió és írni is lehet vele, akkor tökéletesen megfelel.
Tudom már nem vagyok kiskeres, csak voltam, de amit a mi bezárásunk után a helyi egyetlen bolt művel azt megosztom veletek, ha nem bánjátok. A könyvtárhoz most hoztak 2 gépet, darabjáért kb 60-al többet fizettünk, mint a PCX ár... mindkét gépben E5200, Bios-ban manuálisan belőve mindkettőre 9*200-as órajel, memóriák 1:1-ben 400-on. Kértem, hogy ha már nem értenek hozzá, akkor legalább normális tápot rakjanak bele, hogy azzal ne legyen gond, kérem szépen kaptunk 420-as LC Power szutykot Corsair CX400 áron. Gépekhez persze Nero vagy ilyesmi nem volt, viszont kellene, ezért kérdezem, hogy vegyünk 12k-ért Nero8-at, vagy 7-ért írót amihez adnak
-
diegho
nagyúr
Paint shop pro lesz a nyerő 35k, holnap adom is le a rendelést a főnöknek. Köszi mindenkinek a segítséget.
-
diegho
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #10206 üzenetére
jó hogy mondod, köszi.
imagemagick-ot is meglesem, az meg ingyenes
-
diegho
nagyúr
átnézem rögtön, photoshop-ban minden olyan egyszerűen van megoldva, hogy 100 oldalra mondjuk egy 1940-es könyv scannelt képeiből fehér, kontrasztos, olvasható képeket csinálok kb 3 perc alatt (ha nincsenek elvétve nagyobb hibák a lapokon) viszont gimp-ben nincs alapból lehetőség felvenni a műveleteket amit az összes megnyitott képre alkalmazni szeretnék, de majd utánanézek a scripteknek.
-
diegho
nagyúr
gimp-et hogy a fenébe tudom automatizálni? ugyanis van 16000 diafilmünk amiket scannelés után meg kéne vágni, feljavítani olyan állapotba, hogy a finereader szépen felismerje a szöveget, majd ezt weben olvashatóvá és kereshetővé tenni. Ugyanezt fogjuk csinálni párhuzamosan a könyvtár könyveivel is.
-
diegho
nagyúr
Uraim! Egy érdekes kérdést vetett fel az új főnököm (könyvtáros vagyok újabban) kellene nekünk photoshop jó áron. Kaphatunk mi valami kedvezményt, mint közhasznú társaság, vagy felejtsük el?
-
diegho
nagyúr
sziasztok ex-kollégák
valaki el tudja nekem mondani, hogy a fenébe rakok be egy font-ot office xp-re? Bemásolom a win fonts mappába és az istenért nem látja az office. Konkrétan rovásírás font kellene. (igen már nem boltos vagyok, hanem könyvtáros
)
-
diegho
nagyúr
Amikor még én is ebben dolgoztam (de jó, már két hete nem
) akkor hozzám is folyamatosan hozták az ilyen egységkonfigokat és sok olyan roma származású volt, aki bejött, kérdezte milyen gépem van most azonnal. Mondtam, hogy most semmi, de össze tudok rakni ennyiből meg ennyiből 1 órán belül, ekkor megjegyezték, hogy mi az, hogy nem lehet itt gépet venni, megfordultak és kimentek. Persze 1 hét múlva jöttek vissza az egységkonfiggal, hogy nem megy ez meg az a játék, akkor mondtam nekik, hogy most megfordultok vele és elmentek oda ahol vettétek.
Viszont notit sok esetben érdemes multiban venni, mert szokott lenni 1-2 pofátlanul olcsó ajánlatuk. Jövő héten is megyek egy csajszival notikat nézni, naná, hogy nem ex melóhelyemre viszem
-
diegho
nagyúr
válasz
fekeandras #9084 üzenetére
szerinted minek van ez a topic? Pont hogy gyorsan le lehessen írni a hülyéket
mondjuk én már nem vagyok boltos, szóval kussolok
-
diegho
nagyúr
Arra az érdekes tényre talált már valaki magyarázatot, hogy amikor hideg van kint és fűteni kell, az ajtó be van csukva, akkor a fehér ember bejön, becsukja maga mögött az ajtót és kérdez, majd mikor kiment szintén becsukja az ajtót; a nem fehér pedig bejön, kinyitja az ajtót, félig nyitva hagyva kérdez (legyen ez pár másodperc, vagy 5 perc) és mikor kimegy szintén félig nyitva hagyja maga mögött az ajtót. Ezt olyan általánosságban mondhatom, hogy 10ből 9szer így van itt. DE MIÉRT?
-
diegho
nagyúr
válasz
localhost #9056 üzenetére
azért mert felmondtam a melóhelyemen és az új cég még nincs kész? lehet ez az oka. Ráadásul nem nekem kell a dolog, szokás szerint engem zargatnak minden olyannal amiről nem tudnak semmit. Majd, ha látom, hogy ez olyan munka lesz amivel érdemes foglalkozni, akkor felhívok pár céget, de amíg felhívom az emberkét aki szólt, hogy kellene ilyen rendszer és semmit nem tud mondani a terepről, csak azt amit leírtam, mert még ő se látta, akkor nem fogok feleslegesen telefonálgatni, majd ha tuti lesz akkor érdeklődök, csak addig kellett pár hely amiket fel lehet majd hívni. Érti?
-
diegho
nagyúr
köszi srácok, aplhasonic-ba néztem már, igazából még a helyszínt sem láttam, hogy megoldható lenne a vezetékes vagy nem, de mivel kőbányáról van szó (külszíni fejtés) ezért szerintem nincs áramforrás a közelben (350m-ig meg nem jó a PoE), se lehetőség a kábelezésre. Amennyiben mégis megoldható a kábelezés akkor sima liba, de egyelőre még csak kérdezték, hogy kb mennyiből lehetne megoldani ezt.
-
diegho
nagyúr
Kollégák!
Tudtok olyan helyet ahol biztonsági kamerákat lehet beszerezni? Elég extra igény kellene egyik haveromnak: napkollektoros, wi-fi 350m hatótávval, 50-60m-es infra látás, 640*480 felbontás. Fogalmam sincs hol kapok ilyeneket.
-
diegho
nagyúr
válasz
Gézengúz #9019 üzenetére
nem foglalkoztam vele, csak telefonálásra meg fényképezésre használom. Évente cserélem őket, jövőre viszont bajban leszek, hogy mit vegyek helyette, a xenon vakut semmi pénzért nem adom fel, korom sötétben mikor megcsináltam az első képemet vele, nem hittem el, hogy telefon tud ilyent
-
diegho
nagyúr
amúgy mondtam neki, hogy annyit nem tud fizetni amennyiért hozzányúlok az üzletben, holnap kapok kompresszort és a bolt előtt kifújom belőle, persze előtt megnézem merre fúj a szél, nem akarok tiszta kosz lenni
-
diegho
nagyúr
látom tetszik nektek is
főnököm az utcáról hívott be embereket, hogy megmutassa nekik
-
diegho
nagyúr
hoztak egy gépet, hogy nem olvassa a lemezeket, nézzem meg, megnéztem, ez fogadott [link]
-
diegho
nagyúr
Ma megint nem értette meg valaki, hogy 5 óra után nem fogok kimenni hozzá wifi beállításra, mert nincs annyi pénz amennyiért ma bármit is vállalnék. Mondja elhamarkodottan ne mondjak ilyent, mert kifizeti, mondtam egy összeget. "jó akkor inkább behozom"
erről van szó. Amúgy egy router-t meg 3 laptopot kell összelőni... hatalmas feladat, de ezt igazán be is hozhatja, nem hinném, hogy megterhelő és itt bent ráadásul nem is számolok fel neki pénzt, mert itt veszi a routert, vette a laptopot, stb. Nagyon elkényelmesedtek az emberek mostanában. Tényleg elvárják, hogy amikor én végzek a hivatalos munkaidőmmel, akkor utána még menjek ki hozzá és persze mondjuk egy ezresért a szomszéd faluba, de elcseszte, mert akivel este leszek sokkal sokkal nagyobb mellekkel rendelkezik, mint ő
Másik kedvenceim:
-bejön, nincs valami épp nálam ami neki kell és megkéri, hogy tudod ott fent abban az üzletben van? Háthonnanajóanyámbóltudjam???
-bejön nem tudod a t-mobile nyitvavan? (kettővel utánam van az üzlet...)
-
diegho
nagyúr
válasz
bullseye #8842 üzenetére
igen, csak azt nem olyanok jönnek be kérni akinél tudom, hogy nincs 1000ft-nál több és még nagy nehézségek árán se tudna 2000-et összeszedni. Volt már olyan, hogy 3 srác jött világítós ventit venni egy plexis colors ház mellé és az egyik előttem fűzte a másikat legalább 15 percen keresztül, hogy adjon neki pénzt a ventire, mert az kell neki. (200ft-ért szenvedtek azt hiszem). Aki normális mod-ot kér azzal lehet normálisan beszélni is, hogy mégis mi kell neki, na de az ilyenekkel, akik lehozatják a cuccot, de pénzük nincs és nem is lesz rá... sajnos meg kellett tanulnom kiszűrni, hogy kit szabad komolyan venni és kit nem.
-
diegho
nagyúr
agyilag leépített egy nő... ilyen buta emberrel is ritkán találkozok... elmagyarázom neki, szájbarágósan és nem érti meg, hogy az új alaplapba nem lehet beletenni a régi videokártyát, majd elmagyarázom megint. 2 perc múlva mondja "és ha a régi videokártyát tennétek az új gépbe?" megint elmondtam neki, hogy nem lehet, mert nem megy bele, szerintetek még legalább 5ször megkérdezte, hogy mi lenne ha a régit betennénk az új gépbe? Azt sem fogta fel, hogy nálunk nem lehet úgy venni dolgokat, hogy jó majd 1 évig törlesztem azt a 15000ft-ot, azt sem értette meg, hogy ha részletre akar vásárolni, akkor szemben van a bank és ott lehet ilyesmit intézni...
az ilyenek után felmerül bennem egy kérdés: ennyi ésszel, hogy a fenébe lehet ~40 évig élni? Komolyan életműdíjat érdemelne érte.
-
diegho
nagyúr
valaki tud nekem hatályos jogszabályt mutatni arról, hogy garanciális esetben hogyan kell eljárnia a kiskernek hivatalosan? Tehát pl 1-2 dolog amit okos főnököm olvasni vélt valahol:
- samsung termékekre neki nem is kellene gart adnia, mert az külön garanciás és azt az ügyfélnek kellene intézni (vinyót, monitort, mindent egybevéve)
- amennyiben valamilyen terméket nem tud 2 héten belül cserélni akkor arról írásban kell tájékoztatni a vevőt (ezt még el is hinném, ha nem ő mondaná, hanem bárki más)Már az én pofám ég, hogy miket hazudik össze 1-2 vevőnek, akiknek garanciáztatni kellene 1-2 dolgát, csak cseszik elintézni és minden hülyeséget kitalál, hogy éppen miért nem csinálja meg... ügyfél meg vár 4-5 hetet egy szaros vinyó cserére (érik a munkahelyváltás, nagyon)
-
diegho
nagyúr
elvileg úgy van, hogy ha gépet cserélsz, akkor felhívod a microsoft magyarországi számát és elmondod, hogy elromlott az alaplap, kicserélték, de másikra, viszont szeretnéd tovább használni az ő terméküket.
-
diegho
nagyúr
Tegnap egy szőke leányzó vett nálunk egy gépet. Ma jön vissza.
-bla bla
-hibás a gép
-no, mi a gondja?
-az elején a gombot hiába nyomom nem adja ki a cd-t (rejtett cd-s előlapos a ház)
-azt rögtön megcsinálom lehet nem ér hozzá a gomb az íróhoz
-de ez úgy néz ki mintha bele lenne törve
-beletörve?
-igen mert a felső az jól működik
na itt esett leadott egy microatx-es pofás kis házikó, aminek egybeöntött előlapja van és 2db cd-s maszk van rajta gyárilag, amit nem lehet kicserélni. Nos a felsőbe ott figyel egy dvd író, az működik is rendesen. Az alsóban meg ugyebár semmi nincs, mert mi is lenne ott. Na most a leányzó szétnyomkodta az alsót és persze a gép a rossz
-de ott nincs is semmi, hiszen fent van a dvd író
-de akkor is ki kéne nyílnia nem?
-hát nem, mivel semmi nincs ami kinyissa
-de akkor miért van ott a gomb?
-mert a ház így van megcsinálva épp azért, hogy kettőt is be lehessen rakni
néz bután
-ahaezzel semmi gond nem is lenne, ha nem lett volna bent még a főnököm és 2 másik ügyfél az üzletben, ahogy kiment főnök hozzátette: "Na igen őt nem az eszéért szeretjük"
-
diegho
nagyúr
van egy acer széria amire viszont nem megy fel sehogy, csak ha csinálsz új xp telepítő cd-t.
és az nlite nem illegális, a microsoft meghagyta a usereknek a lehetőséget, hogy saját maguk testreszabott telepítőt csináljanak, aki nem ismeri az integrate parancs használatát, annak ott az nlite.
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8595 üzenetére
tőlem is vitt két hozzáértő barnább webcamot, nekik a legolcsóbb kellett (1500ft-ért kaptak
) majd jöttek vissza, hogy hozzunk nekik éjjellátósat, de azt is fillérekért. Persze nem kaptunk olyant, visszajöttek megbeszélt időpontra. Mondom nekik, hogy sajnos nincs, de ezen a héten próbálunk szerezni. Erre ma délelőtt jönnek, hogy na van már? Mondom még hosszú ez a hét, talán pénteken lesz, de fillérekért nem kapni (pl a 3000ft-os kicsit normálisabb már drága nekik). Erre felháborodtak, hogy én hétfőre igértem nekik. Ezzel több gond is van: 1. ma kedd van
2. mivel eddig sok év alatt talán 3szor kaptunk hétfőn árut, ezért tuti, hogy nem ígértem nekik hétfőt. Állításuk szerint a kamerán semmi nem látszik. A beállítottátok a fényerőt és a fókuszt kérdésre egy: "hö?!" válasz érkezett
na most az ilyenekkel mit csináljak? Nem tudom neki megmagyarázni, hogy a 10000-es azért kerül annyiba, mert az annyival jobb, úgyse hiszi el, hiszen én őt át akarom verni.
-
diegho
nagyúr
bejön egy 50-es emberke kezében laptop táska és egy cd.
-cd lemezük van?
-van x ft
-át tudja nekem írni ezt a cd-t két példányban?
-át igen
-de ezzel a laptoppal kellene átírni
nézek furán
-végülis áttehát hozzott egy gépet egy lemezzel, hogy tegyem be a gépbe indítsam el a nero-t klikkeljek hármat és írjam át
-
diegho
nagyúr
ilyenek nálam is voltak
no meg régen olyan hangkártyák amik kibontva a csomagból nem szóltak. egyik se az 5 ből, egy jumpert kellett rátenni és utána ment, amelyik nagykerből hozta főnök (akkor én még nem dolgoztam ott) már vagy 100db-ot visszavett, hogy mind sz@r, mikor szólt nekik, hogy csak egy jumper kell.
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8556 üzenetére
sz@r lenne, ha fagyna a gépem, pedig tuningolva is van, de az utolsó fagyás (nem tuningolás kitesztelés közbeni) nem tudom mikor volt, talán még tavaly amikor ati kártya volt a gépben és a catalyst állandóan kiakadt valami hibával, de azóta újra nvidia van és nem fagyott le. (régebben 3-4 hetekig szokott menni a win rajta, csak frissítésekre volt újraindítva, de mostanában már nem csinálok vele semmit éjjelente) Vírusról, ha nem boltban melóznék nem is tudnám, hogy mi az, mivel saját gépen még nem láttam olyant, kivéve mikor direkt szedtem le seriall.com-ról win reinstall előtt egyet (alaplap proci vga cserét túlélte, de már lassú volt szegény), hogy megnézzem mit csinál. Win alatt sincs kékhalál, fagyás, semmi gond, ha normálisan van összerakva a gép és be van állítva rendesen a win. Szomszédomék annyit értenek hozzá mint egy marék molylepke, de 3 évig ment nekik ugyanaz a win és csak akkor lett újratéve, mikor lecserélték a gépet és eladták (így egyszerűbb volt eltüntetni a dolgaikat a vinyóról) most fél éve van meg az új gépük és még ezen sem volt semmi probléma vagy vírus, pedig néznek felnőtt oldalakat is, van msn, játék, minden ami szedni szokta a vírusokat.
Mai visszajáró ügyfél (fiatal srác) 2 hete szólt, hogy a vinyója rossz amit nálam vett fél éve, mert csak 32 gigát ismer fel és nem lehet rá win-t telepíteni, nem hitte el, hogy jó az, ma bejött.
-szia
-szia
-van vinyótok?
-van mekkora kellene
-160-as mert érdekelne mikorra tudnátok kicserélni a rossz vinyómat
-behoztad?
-nem
-akkor esetleg talán jó lenne, mert 5 perc alatt megcsinálom
-de az nem jó, nem tudsz vele semmit csinálni
-hozd be! (kicsit határozottabban rászóltam)
behozta, 5 perc múlva vitte megpartícionálva, formázvakomolyan nem hisznek nekem az emberek, pedig már 2 hete is megcsináltam volna neki, de akkor se hitte el, hogy csak 5 perc.
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8492 üzenetére
valami gagyi kínai bóvli sz@rt szerintem lehet találni, bár firewire elég nehéz lesz, ráadásul nem is sok értelmét látom ha külső tár kell akkor csakis esata.
-
diegho
nagyúr
ezt a kékhalált generáló képernyővédőt linkelje már be valaki, főnököm notijainak nekiesek vele
-
diegho
nagyúr
outlook-ból hogy tudom kimenteni a címtárat úgy, hogy el se indul a win a gépen? identities-be csak a levelek vannak meg ha jól emlékszem.
Már megint egyik visszatérő ügyfelünk felejtette el a haza vezető 5km-es út folyamán, hogy nem a kibaszott C-re mentjük a fontos dokumentumokat és nagy büszkén újságolja, hogy minden doksi elmentve az asztalra, azokat nem kell már lementeni...
ráadásul miért is ne outlookozna. Persze valami vírust szopott be megint, pedig vírusírtó, tűzfal, antispyware fent van, de nem érti meg, hogy amikor ismeretlen külföldi címről kap email-ben egy linket akkor azt nem kéne megnézegetni. A magyar!!! Nero-t használni nem tudja senki a családban (vannak 5-en 20-50 között) és lemezre se tudja ezért lementeni az adatait...
-
diegho
nagyúr
már ne is haragudj, de teljesen másról beszélsz, mint az adott szituáció.
legyökerezem, mert sajnos beugrott melyik családból is származik. Abból a családból akik nem kevés sarat dobálnak mindenkire, abból akik ki akarták bérelni a mellettünk lévő üzletet, ki is vették szerződésük is van, már 1 éve, de 1 fillért nem fizettek még, most akié az egész épület járhat bíróságra az ilyen f@aszkalapok miatt, holott rohadtul nincs ideje erre, mellesleg nagyon jó ismerősöm. Nem a háta mögött beszélem ki, mert belemondtam a szemébe a véleményemet ősszel. Az tiszta sor, hogy a vevőkből élek meg, de ő nem vevő, mivel még soha nem költött nálam 200ft-nál többet egy hónapban és jelenleg sem nálam vette meg a laptopot, amivel majd jól szopni fog, hanem másnál. Ő tipikusan az a fajta, aki nem gondolkodik, előbb vásárol, utána kérdez, ráadásul hülyeségeket és tőlem, persze legalább 20 percet bent van az üzletben, amikor éppen áruátvételezek és várnak páran a termékekre. Délután zárás előtt 10 perccel pedig bejön és mondja, hogy a bios kód: 1 és csak azért lett rátéve, mert akihez előttem vitte poénból rátette, mikor közlöm vele, hogy ezzel az okos húzással most elcseszte a hétvégi laptopozást, akkor megkérdezi, hogy "miért most már nem fér bele az idődbe?" igen 10 perc alatt talán megtalálom neten a sata driverét amit integrálni kell, de nem biztos. Ja és mellesleg nincs pénze eredeti szoftverre, tehát arra kér, hogy illegálisat tegyek fel neki. Ha ő egy olyan vevő lenne, akiből megélek, akkor semmi bajom nem lenne vele (kivéve a fent írt bérleti dolog), de ebben az esetben úgy érzem nem igazán kéne a rendelkezésére állnom.
Az autós példa nem éppen a legjobb, mert autóm nincs, toyotám van, azt meg nem szoktam szervízbe vinni, mert nem kell, olajcsere stb megoldható itthon is pár perc alatta gyorsulás nem érdekel, ha az érdekelne akkor már rég szereztem volna egy olyan C5 corvette-et, mint haveromé, bár nem szívesen tankolnám (1 hétvégén még a 250ft-os benzinárak mellett 250k simán belement)
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8428 üzenetére
azért mindig tanul az ember, hogy mik érhetik egy boltban
-
diegho
nagyúr
na okoska hozta a laptopot. Idehoz egy Acer Aspire-t amire ugye sata vezérlő miatt enyhén macerás telepíteni XP-t, de neki XP kell rá. Jó 5 előttre megoldom. Kimegy a srác, bekapcsolom a notit, bios password, már bootolni se lehet. Ráadásul kiderült ő annak a gyökérnek az öccse, aki meg akarta magyarázni tavaly, hogy nettó nagykerbe adnom kéne neki vinyót, mert a főnök azt mondta ő vihet (főnök azt se tudta ki az). Laptopot visszatettem a táskába, nem vagyok hajlandó foglalkozni vele
-
diegho
nagyúr
bejön emberke:
-blabla
-vettem egy laptopot de linux van rajta az istenért nem tudunk rá win-t rakni
-hozd be majd én rárakom
-de le van védve vagy valami
-azzal ne foglalkozz én akkor is rárakom
-mennyibe fog kerülni?
-x ft
-mikor hozhatom?
-behozod most, délutánra kész, mert nem tudom mennyi munkám lesz
-de én itt szeretnék lenni, mert vigyázni akarok rá
-ebben az esetben nem tudok segíteni (nem kell egy folyamatosan kérdezgető, engem feltartó okoska a boltba)
-jó akkor behozom és visszajövök érte később
-jó
-de megkérlek nagyon vigyázzatok rá, mert új meg minden, táskában van és nem akarom hogy baja legyen
...komolyan mondom bármibe fogadok, hogy a legolcsóbb fusi, acer stb szutykot fogja behozni, de már parázik, hogy tönkre fogom tenni neki, akkor minek hozza ide? Jah és speciális kérés, hogy sajátgép meg lomtár legyen telepítve...
.
-
diegho
nagyúr
még egy kérdés: diplomásként mennyit lehet elkérni szerintetek úgy, hogy egymagam vezetem az üzletet. (nem akarok vállalkozó lenni, meg tudnám én is nyitni az új üzletet, de inkább átmennék oda mint alkalmazott) bele kell számolni azt, hogy 25km-re van a város innen, tehát napi 50k mászkálódás autóval (busz 18k lenne, autó fogyaszt 6litert, tehát kb 1k/nap)
-
diegho
nagyúr
válasz
eziskamu #8410 üzenetére
mi jelenleg 10k-s helyen vagyunk, van valami "konkurencia" de én ott még vevőt nem láttam, bár nem is gyakran járok feléjük, nálunk meg egész jól megvan a forgalom, ahhoz képest, hogy nyár van már elment 6 laptop ebben a hónapban meg egy rakás aprólék, ma megint jöttek érdeklődni notik iránt ketten is, holnap jönnek megint gépekért, szóval egész jól megy itt, gondolom egy 20k-s helyen ketten is meg lehet élni, főleg, hogy helyenként akár 20%-al is olcsóbbak lennénk és még így is lenne haszon.
-
diegho
nagyúr
van közületek olyan aki nagyából 20000-es kisvárosban van (kb 40-50000es vonzáskörzettel együtt) és tudna nekem mondani havi lebontásra, hogy mekkora forgalmat lehet ilyen körülmények között produkálni? Természetesen nem kell pontos szám, százezres nagyságrendben jó lenne a dolog. (Találtunk egy közeli várost, ahol egyetlen üzlet üzemel és az árlistájukat átnézve némelyik terméknél 38% haszonkulcs is befigyel, átlagosan 22-23%, nos ekkora vonzáskörzet már lehet megérné azt a másfél milla befektetést)
-
diegho
nagyúr
Egyik ismerősöm jött be tegnap, hogy a rokonának a notijáról adatot kéne menteni. Ránézek a vinyóra 1 partíció, doc&set-be minden fontos adat, mindez úgy, hogy külön rendszergazdája van az ürgének akinek súlyos tízezreket fizet havonta. Átmentés persze nem nagyon megy, mivel a vírusok (vírusírtó hiányában) szétcseszték a fájlokat, így percenként megszakad a másolás hibaüzenetekkel. A lényeg, hogy le lett mentve minden (ezt nem én csináltam, hanem az ismerős éjjel) ma feldobtam neki a winfost a notira, ketté partícionálva, normális beállítva. Most hív, hogy a rokonnak kellenének az outlook levelek. Ja hát kéremszépen, ha az adatmentés úgy lett megcsinálva, hogy a rejtett mappákat nem mentették át, akkor csöcs, persze a csodálatos rendszergazda úgy állította be az outlook-ot (amit abszolút nem értem minek használnak egyesek), hogy amit lekér levelet, azt törli is a webes helyről. Normális az ilyen? Egyáltalán már az outlook felhasználókat sem értem, hogy miért kell használni egy ilyen programot, ráadásul úgy, hogy saját gépen tároljuk a leveleket.
-
diegho
nagyúr
kedvenc szerencsétlen (inkább idióta) emberkénk bejön:
-szia hoztam egy billentyűzetet 3-4 hónapja vettem de nem ismeri fel a gépem
-add megnézem, (rádugom a gépre megy, rádugom a laptopra megy) ennek semmi baja
-nem tudnál adni helyette valami mást?
-usb-s csak drágább van ennél, csak sima ps2-est tudok adni érte
levesz a polcról egy ps2-est
-ez mennyibe kerül?
-x ft
-de amit én vettem az x*2 volt
-igen, ez igaz, de majd ha visszahozod a dobozát és a hozzá kapot átalakítót, cd-t akkor tudok adni érte új bontatlant...most komolyan azt gondolja idehoz egy billentyűzetet, doboz minden nélkül, és én adok neki érte egy vadonat újat, holott amit idehozott semmi baja, ráadásul idén már vagy 10 billentyűzetet vett nálam, mert saját bevallása szerint szétverte a többit.
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8382 üzenetére
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ez nem lehet igaz, ennyire buta emberek nincsenek ugye?
-
diegho
nagyúr
most hoztak egy NEC egységgépet, hogy cseréljek benne tápot. Aha, nyílván sok köze volt a szabvány atx méretű táphoz, sőt mint kiderült nem is a táp a hibás, megpróbáltam elindítani másik táppal, se kép se hang, tehát nagy eséllyel alaplap lesz a ludas a régi SD memóriás P4-ben, de szerencsére olyanok voltak akik megértették, hogy ezzel igazán már nincs értelme foglalkozni, inkább vegyenek hitelre egy gépet 40 körül, ha kicsit játszani akarnak akkor 80körül és 3 évig nincs gondjuk, mert van rá gar. Sajnos sokan ezt sem értik meg
ők ragaszkodnak a 10 éves P2-höz, és persze hozzak nekik bele új alaplapot
-
diegho
nagyúr
válasz
Superman #8368 üzenetére
nem tudom másnál miként van ez, de mi nem a balfaszokból élünk. Sőt. Sokkal több gond van a balfaszokkal és sokkal kevesebbet lehet keresni rajtuk, mint mondjuk egy hozzáértőn. Legalábbis szerintem. A balfasz bejön, feltart órákon át olyan kérdésekkel amiktől a falnak megyek, nem tudom az aktuális munkámat rendesen végezni tőle és lefáraszt, ha valami baja van a géppel, pl nem tud megnézni youtube-on egy videot, mert nem tud rákkatintani a szükséges bővítmények telepítésére és jön reklamálni, hogy amit itt vett gép az szar mert nem megy. Az ilyeneken nem lehet keresni. Azon lehet aki ért hozzá és normálisak vagyunk hozzá, kiszolgáljuk, mindent megteszünk neki, hogy azt kapja amit akar és az ismerősei is hozzánk jönnek utána, mert elégedettek. A balfaszok, ha nem megy az iwiw azt a gép hibájának tudják be (tapasztalat) és inkább elmennek a másik céghez ahol lehet átbasszák őket nem kicsit, de nekik az a jó, mert látják, hogy kifizetnek párezret, holott semmit nem csinálnak a gépükkel, csak mondjuk pont azon a délutánon nem volt jó az iwiw. Ilyeneket megcsinált a konkurenciánk, sőt olyant, hogy eladott egy hálókártyát és azt mondta 2500-ért bele is teszi a gépbe
miezmár? Én olyanokon akadok ki, akik meg akarják magyarázni a saját hülyeségüket és úgy akarja megmagyarázni, hogy fogalma sincs róla miről beszél. Mint múlthéten a nő a gányolt monitorkábellel, de majd ők vesznek olyan kábelt és ráteszik... aha persze. Én mindig próbálok normálisan hozzáállni a vásárlókhoz, de aki köszönés nélkül paraszt hangnemben kezd azzal nem is akarok foglalkozni.
-
diegho
nagyúr
nem tudom mi van ma, de mindenkinek hálókártya kell, lassan eladom az összeset. miközben ezt írom megint elvittek kettőt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Cyberpunk 2077
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Itt a részletes One UI 7 frissítési ütemterv
- Renault, Dacia topik
- Fujifilm X
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest