Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Steam Deck
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem lenne remek neked s nektek, ellenem nem lehet ellenszer eme helyen, semerre sem, rettenthetetlen elme mely nekem.teremtetett, egy elme felettetek...hehe ( : LEDen eme versem kellemetlen:
Ne nyelvelj velem te mert nem kellemes,
Teljesen felesleges, el kell vesztened ( : -
Chaser
legenda
ha van itt pesti bótos' pm pls
-
Chaser
legenda
válasz
BlacKSouL #29257 üzenetére
én lemezeim nem mentek tönkre, legrégebbiek már 10+ évesek
jó író, jó lemez, megfelelő sebességen írás, megfelelő tárolás
mindent lehet tárolni lemezen, csak bizonyos időközönként nyilván másolatot kell készíteni, emellett még nekem van egy hdd is csak archívnak, szerencsére ami nagyon fontos az belefér 2-3GB-ba, többi pótolható -
Chaser
legenda
válasz
TheReMiXeR #11948 üzenetére
Én többször kaptam finom házipáleszt egy öreg úrtól, mert eldumálgattam vele a scannerekről, pedig nem is mondta hogy fog hozni
-
Chaser
legenda
válasz
Zofren #11913 üzenetére
Én annak idején egy monitorral jártam hasonlóképp, de azért más szitu volt. Srác bejön, ez meg ez a monitor kéne neki, mondom nem gond, jövő hétre tudjuk hozni 10% előleg ellenében, jó azt mondja rendben, majd visszajön. Vissza is jött 1 hét múlva, azt kérdi megjött-e már a monitora??? Emlékeztem rá, ki kellett ábrándítanom, mivel nem rendelt meg semmit....sebaj, jó napom volt eladtam neki egyet ami volt benn. Hazaviszi pár óra múlva telefon: ez 8ms-es!!!! - amásik 4 volt amit kinézett-. Kérdem tőle fáj a szemed miatta, vibrál valami, van utánhúzása valaminek? Nincs....Na mondom akkor használd egészséggel, ha nem tetszik zárásig visszahozhatod. Nem hozta vissza
-
Chaser
legenda
válasz
eziskamu #10449 üzenetére
Lehet, se cáfolni se megerősíteni nem áll módomban
Mindenesetre ez eddig a legkézenfekvőbb magyarázat, lehet írok a zafírnak, hátha mondanak rá valamit.
#10450 szumo: Diagnosztikai szerepre rájöttem én is
Csak az kérdés, mit diagnosztizálnak. Engem sajnos érdekel a dolgok mikéntje, evvan'. Ha mindenki olyan mentalitású lenne mit te, nem lennének még vga-k, a Föld még mindig "lapos" lenne, mert kit érdekel, hogy esetleg nem az
Reggel felkel a Nap, este lenyugszik mind2 esetben...
Szerencsére akkor is voltak olyanok, akiket érdekelt hogy mi miért történik
-
Chaser
legenda
válasz
eziskamu #10442 üzenetére
Éppen lehet, más tápokkal is megnéztem, de azokon nincs natív pcie csati, és ugyanúgy viselkedik a led, a vga csatik környékén, bootkor bekapcsol, aztán le, szóvcal folyamatos led a tápcsati környékén csak 1 esetben van, amikor natív pcie csatit kap az egyik tápról, de ugyanazon táp bármelyik molexéről már nem világít
manual említést se tesz a ledekről, működik minden, csak épp érdekelne ez mért van, de valszeg titok marad...
-
Chaser
legenda
Mivel sajnos az első kérdésemre nem kaptam választ céltopikban, gondoltam, hátha valamelyik boltos embörke találkozott már ezzel a jelenséggel, és tud válaszolni. Második kérdés megint necces, mert a lapnak még topikja sincs, 2-3 hónapja debütált, szintén feltéeleztem, hogy esetleg valaki boltosok közül már vizsgálódott, anno én is ha jött valami új a boltba
Szíves elnézésedet kérem, ha ez úgy megbántott, hogy így eltorzult a fejed
Off-ba rakhattam volna, most meg is teszem.
-
Chaser
legenda
Lenne 2 kérdésem.
Zafír HD4830 HDMI-s duplaslotos vga, kitűnően működik, nincs vele gond, de...ha a hozzáadott molex2pcie kábellal kapja a kraftot, akkor bekapcskor a vga csatik környékén felvillan egy led, aztán boot közben ki is alszik. Ha natív pcie csatit kap a tápról, akkor az a led nem világít, hanem a tápcsati mellett világít egy led, win alatt is folyamatosan. Ez így természetes?Meg tudná különböztetni a tápkábelt a vga? mert nem hiszem, bár számtechkben semmi nem meglepő.
Másik kérdés: GB GA-EP41-UD3L van valami tapasztalatotok? Az érdekelne kezeli-e rendesen a 4x2GB ramot, mert manual szerint tudja. Chipsetet g41-nek írja, végül is mind1, tuningban ha nézte valaki mit tud? Friss lap, nem találni róla semmi érdemlegeset. P31/G31 tuningját tudja, akkor nekem megfelelne. Ha többet tud az még jobbDrágábbat nem akarok venni.
-
Chaser
legenda
Szépen ezzel kezdtem
Sajnos itt még az sincs leírva, hogy 1általán a cpu fesz állítható lenne, gondolom mivel többen írták külföldi fórumokon hogy az okés, akkor nem bennem van a hiba
Cpu fesz alsó-felső határa és a lépésközök ami nekem nagyon lényeges, és ez ebből a doksiból nem derül ki.
-
Chaser
legenda
Hi!
Ha vmelyik boltos emberke nagyon ráér, kicsit megzargathatná ezt a GB 73pvm-s2h lapot. Érdekelne pontosan milyen tuninglehetőségek vannak, leginkább a cpu feszezési lehetőségek a fontosak, főleg lefeléAzt már tudom, hogy ramoknak nem lehet + feszt adni, de tuninggal kapcsolatos teszteket, érdemi infokat nem találtam. Előre is thx
-
Chaser
legenda
Jah, látom ügyi vagy, csak én a 355-öt kerestem...
#5988 Rover623 : ööö..senki nem mondta hogy a csomagolódoboz méretét adták meg
vagy hogy értsem a 2-vel való osztást?
#5989 Zofren:
#5991 TheReMiXeR : ezexerint tényleg a csomagolódoboz méretét adják meg?
a 1250x-et "ismerem", csak az nagyocska lenne nekem
-
Chaser
legenda
válasz
Rover623 #5985 üzenetére
Sorry, orosz nyelvű oldalakat nem néztem, de. elegem lett belőlük egy acorp lap kapcsán: Thx
Вес 2.84 кг - ez a tömege lenne?
szerk: elég érdekesek ezek a méretek, ez alapján egy négyzet alapú hasbnak kellene lennie majdnem, képek alapján nem úgy néz ki
szerk2: 99%, hogy nem ezek a méretei, ha valaki árul ilyet, mérje már meg thx, vagy olvassa le a dobozáról
-
Chaser
legenda
SP-HF355x ..erről a Genius hangfalról kellenének nekem a méretek, ill. a tömege, mert sehol nem találok róla infot, ofkórz a gyártó oldalán se. Ha valamelyikőtöknél árulnak ilyet kérem segítsen, thx
-
Chaser
legenda
Eggyel kevesebb boltos van a ph-n, hétfőn felmondtam
De azért még benézek ide, jókat lehet rehegni
-
Chaser
legenda
Kecskemét totyikba nézz be, mintha nemrég láttam volna, hogy valaki liveot árul, tőlünk tegnap vitték el az utsó használtat
szerk: jah, nekem meg azt szokták mondani, hogy hadarok, de xarok ráfőnök is csak ezt az egy negatívumot mondta, megmagyaráztam neki, ez azért van sajnos, mert sokkal gyorsabban gondolkodok, mint ahogyan fizikailag beszélni tudok
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
erdey_a #4152 üzenetére
Páleszról jut eszembe, van egy idős bácsi, el szokttunk dumálni jó hosszasan főleg scannerekről meg nyomtatókról, már a 2. üveg kisüstit kaptam tőle
Amin múlt héten borultam: csaj felhív, vihar volt, azóta nem megy az internet, hálózatikártya kellene..Mondtam mi van a boltban, mennyiért, az aranyközéputat választotta, majd beküldi a fiát..srác be is jön, elmagyaráztam neki hogy kell kicserélni, mert ezt kérte az anyuka..Kb 1 óra múlva telefon:
Bárhogy próbáljuk feszegetni, nem jön ki...Sanda gyanú: ezek az integráltat próbálják kiszedni?Nyilván hogy azt
A hölgyemény nem közölte velem, hogy nekik integrált volt, valszeg azt se tudja mi az, még jó, hogy nem szedték ki
Azóta nem hívtak...
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
bullseye #3940 üzenetére
Én nem cseréltem volna vissza, azon 1xű oknál fogva, hogy 3 nap lejárt, ahogy láttam. Az alkatrész tökéletesen működik, az, hogy az ő gépe nem kezeli rendesen egy más dolog. Jóhogynem hónapok után megy vissza, hogy csak 128-at lát a gép, minek vesz az ilyen ramot, ha nem ért hozzá?
Én mindig azzal kezdem ramnál, hogy előfordulhat, hogy a másik rammal nem fog együtt működni, az is lehet, hogy 1általán nem fog működni, az is lehet, hogy kevesebbet lát a gép mint amennyi valóságban van, bármilyen ilyen eseben 3 napon belül hozza vissza, és cserélem vagy visszaadom a pénzt, de utána nem..Sőt, pontosan meg szoktam kérdezni a lap típusát, bár nem sokan tudják. Volt egy eset, az emberke 1gb ddr ramot kért-szerencsére behozta a gépét is- megkapta, sietett, de mondtam neki én azért csak letesztelném, ha nem bánja..Nem bánta, így megspórolt magának pár fölös kört, ugyanis emberünk gépében a lap sd-ddr támogatású volt, a lapban sd-k voltak, az mellé szánta a ddr-t, végül is az sd-t bevettem, ddr-ből vitt még 1 gb-t, és mindenki boldog volt
Az ilyen 3 napon túli visszahurcolászós projectekből volt még esetem, mikor a mostani boltba kerültem. :Emberke berontott, elém vágott egy vinyót, hogy nem működik, adjam vissza a zsetont. Mondom ácsibácsiElőször bevizsgálnánk mi is, ha nem gond..gond volt neki, de nem tudott mit tenni, mondtam majd du. hívom mi a szitu. Természetesen a hdd hibátlan volt, amit közöltem is emberemmrel telefonon. Jött ám az ordítozás
Rendőrség, fogyvédelem, ÁNTSZ
, tán csak a kéksapkásokat hagyta ki az ürge, mondom jöjjön be, majd megbeszéljük..Be is jött, ordítozott, a dologhoz annyi még hozzátartozik, hogy 3 hónapja vette a vinyót, és hirtelen most lett rossz, amikor 200-as helyett 320-ra akart váltani..Azt mopndja köteles vagyok visszaadni a pénzét
Kérdem 3 hónap után? Ember, ne vicceljen már, szüksége van egy alkatrészre pár hónapig, aztán visszahozza mert már nem kell, én meg vegyem vissza? Még ha kölcsönzésben lett volna akkor is enyhén messze van az ingyenestől...Aztán meguntuk, 80 v 90%-os áron visszavásároltuk tőle a vinyót, azóta se láttam a szerencsétrlen hülye fejét az emberkének.
-
Chaser
legenda
Tegnapi eset: Fickó bejön, winchestert kér a diitális kamerájába. Nézegetem-nézegetem a gépet, V6000 van rajta, elég pofás kis jószág, de vinyó ebbe hova?
Aztán kiderült, hogy ebbe bizony még memóriakártyát sem lehet rakni, egy hagyományos filmes gép volt, egy autoscanes sokol rádióval
Először az emberke még újan vette nemrég boltban, aztán kiderült, hogy a piacon vette 15k-ért...gratuláltam nekia jó vételhez
szerk: azt magyarázták be neki, hogy a rádió a vinyó tárolója
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
DragonR+ #3858 üzenetére
Mért nem mondtad neki, hogy ez bizony raid csatolós, és csak ezért kerül 15k-val többe, mint egy ''sima'', és rögtön vigyen kettőt, mert ez most oltári akció, 1ébként 50k lenne darabja
szerk: ehhez hasonló nekem is sok van, vmeik nap asszonyka bejön, azt mondja CD-t kér..
Én: TDK jó lesz?
Ő: Nem, CD-t kértem..
Aztán kis egyeztetés után jó lett neki a TDK, bár ő CD-t kért
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Egyik mai munkalap- Hibajelenség:
''Villamos sütő telepítésekor a mérleg számára fenntartott szünetmentes által védett dugaljba beledugták a 2.5kW-os sütőt, a szünetmentes meg dobott egy hátast. Mérlegek is leálltak.'' -
Chaser
legenda
válasz
moha bácsi #3835 üzenetére
Bammeg majdnem leestem a székről a röhögéstől ahogy olvastam, alig tudtam visszatartani
-
Chaser
legenda
válasz
BosziKedvese #3823 üzenetére
Megvolt
Beleuntam...
#3824 Csákk: én meg csak válaszoltamDu. majd összekaparom magam, és mondok egy ph-soknak fenntartott kedvezményes árat
Ha érdekel, akár a buszjegy áráért le is tudom vinni Kecsóra.
-
Chaser
legenda
Szép
Nekem 100k lett a vége, átlagos..sok kis szirszat vettek, asszem a héten összesen nem fogyott annyi lemez, mint ma.
szerk: #3815 Csákk : el se hinnéd, hány embernek bejön.. én is szoktam ezzel élni, de csak olyan cuccnál, amit tényleg használok/használtam isSőt, sokan megkérdik, én mit vennék..Vmeik nap egy hölgyemény kérdezte meg, melyik házat választanám én, szépen elmondtam neki, a kiállított házakban a táp minősége ugyanaz, a jobb minőségűeket is megmutattam, és mivel gyakorlatilag a táp a legfontosabb a házból, mert kapcsoló ritkán romlik, bármelyik jobb minőségűt nyugodtan választhatja, mert a külső tetszése/nem tetszése ugyebár szubjektív..És akkor ismét a kérdés: Te melyiket vennéd? No comment
Ennél már csak az a jobb, mikor akedves érdeklődő bejön, és nem tudja elvonatkoztatni a számítógépet a monitortól, osztán szegíny boltos fél órákat magyarázhat neki, hogy megvilágosodjék a kedves vevő..
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Mindenki szabin van vagy mi, hogy nem írtok?
67.5k-nál járok, van még 1 óra, 100k meglehetne igazán, ha mán itt kellett rohannom ebbe a takony időbe, nem pedig otthon aludtam..
-
Chaser
legenda
Tegnap este kijutott nekem franciából, ma oroszokból, tiszta népvámdolrlás van
Úgy köszönök mindenkinek, hogy Szia! v Jó napot! kortól, nemtől, függően, nemzetségben nem teszek kivételt
Ma 2 orosz gyerkőc esett be, mit összeröhögtem magunkon
Magyaráztak kézzel-lábbal, és én is, lol
Minnyá zárunk, hála a Magasságosnak, aki próbált engem is a maga képire megteremteni, kár hogy így elbaxta
7 óta itt vagyok, mára elég ...enni akarok, alunni akarok, bár az utóbbiból úgyis csak éjfél körül lesz valami...
-
Chaser
legenda
Múlt hétről említésre méltó egy kínai apuka és áldott gyermeke..
Bejönnek, nézelődnek, kb fél óra magyarázat után apuka levágja, hogy az a szép LCD monitor, ami bemutatónak van kirakva, nem azonos a számítógéppelÚjabb fél óra után arra is rájön, hogy hiába vesz gépet és monitort, internet akkor sem lesz rajta, csak ha vmeik szolgáltatónál előfizet rá. Elmagyarázom neki merre, hol, hány méter..elmennek. Majdnem örömtáncot jártam, ezeket többet nem látom itt
Du. zárás előtt fél órával visszajöttek, akkor már egy idősebb európai hölgy társaságában. Van már netszolgáltatójuk! Megveszik a gépet.. Nagyszerű, még de. hosszas keresgélés után kiválasztottam nekik egy, az ő szavaikkal élve ''naon disájnos'' LG monitort, hozzá csaptam egy előre összeállított konfigot, persze az árból még faragtunk, mert hát ''olcó'' legyen..Másnap szervízes kollega kérdi, hogy hívják a kínait, kellene a neve a munkalapra. Ránézek, szted?
Írjad be Mo_Csing oszt kész
Vagy ott van az aláírása az átvételi elismervényen, ha gondolod böngészd ki
Fetrengett a szervíz, kínaiak megkapták másnap a gépüket..Jah meg kérdezték a márkáját. Nem tudta megérteni, hogy alkatrészekből van összerakva, ezért meguntam, rámutattam egy alaplapra, amin ASUS volt..na mondom ez a márkája, igazi kínai
Most van egy ''olcó'' ''disájnos'' igazi kínai gépük
Ma bejön egy fickó, azt mondja micro 3D kártyát kér. Kérdem mit?Micro 3D-t! Kérdem nem lehet az esetleg microSD? Kiderült hogy lehet, csak nem tudta kiolvasni a cetliről, amit odaírtak neki
szerk: jah azt kihagytam, hogy du. már egy tolmáccsal egyeztettem telefonon a részleteket...a kedves ulak kínai wint akartakA vége az lett, hogy nem kellett nekik semmilyen win, csak összeszerelés...
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Shadows #3710 üzenetére
Ha bades akkor ki kell cserélniük...
Volt ma pár érdekes emberke, de a legjobb egy cigányasszony volt, aki először valami rontást akart rólam levenni- gondolom jópézé-, aztán a kolleganő gépére gerjedt rá..Mikor már elmondtam neki töviiről-hegyire mindent amit tudnia kell a gépekről, többek között hiába is venné meg kolleganő gépét, nála akkor sem lenne otthon net, mert az szolgáltató függvénye, neki meg nincs előfizetése, még1x megkísérelte levetetni a rontást rólam, azt mondja:
-Látom, hogy nagy boldogság előttt állsz..csakhát a rontás..
Én:- Köszi ez már megvan.../mármint a boldogság/
Ő: Látom én azt is // De a szemedben látok valami vöröset!
Én: Jah, az lehet, ugyanis ma éjszaka se aludtam..
Ő: Látom azt is!//
Aztán kiegyeztünk abban, hogy 1x még benéz, hátha meggondolom a rontás-levétel dolgot, ő meg lehet vesz egy gépet..bár ezt kétlem
szerk: jah meg lehet lenulláztam a fénymásolót, egy picsa valami műanyag fénymásolható fóliát hozott be, kérdeztem fénymásoltatott-e már rá itt, persze hogy igen.. mondom egyet kipróbálok, a fele műanyag sz@r ráolvadt a hengerreegy részét már levakartam, mostmár nem mindig egy képet nyomtat ki
csak a lap akadozik néha-néha..
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Nabazz
tényleg visszajött..utángyártott nem volt, de vitt egy gyárit kedvezményesen
-
Chaser
legenda
Csak helyesírás teszt ne legyen
...bocs, de nem tudtam kihagyni...
Mai nap: Mamika tegnap rendelt gépet nálam tegnap, ma bejön, feltesz pár kérdést:
-Ebben a gépben ugye van dvd író is?
-Hogyne asszonyom, optikai egység résznél tessék keresni.
-És hangkártya is van benne?
-Természetesen van, nem tüntettem fel külön, az alaplappal együtt jár/ nem volt kedvem neki megmagyarázni az integrált szót/, és a hálózati vezérlőegység is az alaplappal jár, mielőtt meg tetszene kérdezni.
-Így már értem, köszönöm szépen.
Nincs a sztoriban semmi kül, csak olyan aranyos volt a nénike
Előbb csajszi bejön: Szia! Segítség kellene!
Mondom neki oké..miben?
-Van egy epson akármilyen nyomtatóm, abba kellene utángyártott patron, de nem kapok sehol!
-Esetleg a típusát pontosabban meg tudnád mondani? Nem igazán árulunk epsonhoz utángyártott patront, de 1-2 fajtához igen, hátha...
-Tudod, az a kis fos// patron!
-Bocsi, de nem tudomSztem nézd meg otthon és gyere vissza ha gondolod...
-Oké, nemsoká jövök!
Ez 10 perce volt, jókor jött, már majdnem bealudtam
A szokásos ''mindenre szeretném a gépet, különös képpen játékra is, de azért másra is, jah és olcsó legyen''-ekből ma szerencsére csak 1 volt..ennyi előnye van talán ennek a roh@dt melegnek.. -
Chaser
legenda
válasz
TheReMiXeR #3651 üzenetére
Raminél nincs, ex lesz a nyerő ha minden igaz..thx az infókat mindenkinek
-
Chaser
legenda
Western Digital 250GB My Book ™ Pro Edition™ - nem tudjátok ezt melyik nagykerből lehet venni?
-
Chaser
legenda
Mondtam én ezeknek az ellenkezőjét?
Pata-t nem láttam még raidbven, biztos van meg alkalmazzák is ettől függetlenül..
Látom valaki talált párhuzamos-usb átalakítót
szerk: nem tudjátok melyik nagykerben van Asus M2A-VM (AM2) integrált vga alaplap (AMD 690G/SB600) ATI X1250 vga, HDMI, DVI (3év).. olcsóért?
szerk2: GB GA-MA69G-S3H ilyen se lenne rossz olcsóért
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
''A S-ATA nem piros, hanem narancssárga! A piros kábel fekete nyáklapon működik csak, de az is akkor, ha a RAM-modulod is piros. Ezzel a színnel jelzik a Dual Channel technológiát. Hajrá Gigabyte!!''- ezt most komolyan írtad? A zöld fejecskéből ítélve talán nem..láttam piros, narancs, szürke kábelt, lap színétől függetlenül mind működött..
1ébként nekünk is van usb-párhuzamos átalakítónk, sőt usb-soros átalakítónk, pénteken egyik srác usb-sata átalakítót keresett, az még nincsmeg nem is láttam, de valszeg lennie kell, mert a sata rackek is működnek valahogy usb-n keresztül...
A héten még az volt jó sztori, mikor házaspár bejön feldúlva:
-Jó napot, javítanak itt gépeket?
-Hogyne uram, természetesen...
-Van egy gépünk, de mikor már outlookot indítom kikapcsol, valami szörnyű hangja van az egyik ventillátornak.
-Ne is folytassa, valszeg csapágyas a cpu hűtő, nem hűti megfelelően a processzort.
-És ki tudják ezt cserélni nekem most azonnal?
-Az azonnallal valszeg probléma lesz, nálunk beérkezési sorrend van a javítandó eszközöknél..
-De hogy képzeli ezt?! Nekünk azonnal kell a gép.
-Uram, mindenkinek azonnal kell a gép, ha gondolja van sürgősségi javítás, de annak ára van...
-És sürgősségi nélkül mennyi lenne?
-xxxx Ft uram...ha behozza a gépet belenéznék milyen foglalatú hűtő kell/ ugyanis emberünk nem tudta megmondani milyen gépe van/
Asszonyka közbeszól: De ugye cseregépet kapunk? //
-Nem asszonyom, nem kapnak cseregépet, 2 okból nem: nem nálunk vették a számítógépet, és amúgy sem garanciás...de 1 ébként ha nálunk veszik sem adunk cseregépet, csak ha extrém esetekben elhúzódik a javítás időtartama /ezeket már kicsit olyan stílusban mondtam, mint mikor az ovisokkal beszélgetek ha esetleg szülőkkel beesnek a boltba/
-Renden, behozzuka gépet...
Na hétfő óta hozzák, szerencsére azóta se értek be vele
szerk: #3501 1010:
SATA- serial ata/soros/, PATA parallel ata/párhuzamos/
Ha jól tudom pata vinyókat is lehet raidbe kötni, speckó raidkarival. 1ébként igazából annyi lenne a fő különbség, hogy a pata elméleti sebessége 133MB/s, a sata1-é150MB/s, a sata2-é 300MB/s, ami ugye azért vicces, mert a 133-as sebesség közelében sincs egyik vinyó semEltekintve a speckó, pl raptor vinyóktól, de azok nem 7200-on pörögnek.
A sata előnye még, hogy használat közben is el lehet távolítania rendszerből, anélkül hogy baja lenne, gyakorlatilag mint egy usb eszközt, ezenkívül valamivel alacsonyabb a fogyasztása, és 1xűbb raidbe kötni, mint pata-s társait..ha tévedtem javítsatok ki
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Hát tudnék mesélni
Srác behoz egy listát, hogy ez kellene neki..mondom oké..ez egy gép lenne? Srác: persze... Én: Ha ez egy gép, akkor sajnos nem fog menni, mert a proci AMD, a lap meg inteles..Srác: És az baj? Én: Nekem nem, neked már inkább.. Aztán összeállítottam neki egy konfigot, és du. már boldogan vitte haza
De a sata-pata helyzetből is volt elég kavarom..bejön apuka kicsi fiával /lehetett vagy 10 éves/ -Winchester kell?
-Sata vagy pata?
Srác kapásból rávágja:sata. Mondom oks, azt azért megkérdezhetném hány éves a géped?
-3-4
-És biztos van benne sata csatoló?
Apuka kifakad, hát ért ehhez a gyerek..Mondom jóh, mindenesetre ha nem lenne jó, visszavesszük vagy cseréljük 3 napon belül..
Apuka kisfiával kb fél óra múlva visszajött, szegény gyerek amit otthon kaphatottof kórz pata volt csak a lapon, sata egy szál se, kicseréltrm pata-ra: öröm-bódottság
szerk: de az se volt semmi, mikor tegnap szervízes kollega kérdőre vont, hogy mért IDE vinyót vittem be az egyik megrendelt konfighoz, mikor ezen egy IDE csatorna van/szervízes létére azért illene tudni szvsz a sata-pata-IDE viszonyát/..mondom azon egyszerű oknál fogva, mert a vevő ezt kérte/széles vigyorral a képemen/
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Sztem a sata és a pata vinyó is IDE felületű, csak az előbbi soros, az utóbbi párhuzsamos csatolású..hehe, most megfogtalak
szerk: #3495 ToBeY: nem hinném, hogy ''örök garis'' lenne, 1 v 2 év garival láttam eddig chief tápokat, esetleg élettartam garis lehetne, de az egészen mást jelent, bár meglepne, ha ilyen lenne
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Mai nap: srác bejön, elémtol egy cetlit, rajta egy monitor típusával, hogy megrendelte, megjött-e..nem emlékeztem rá, hogy jött volna ilyen de megnéztem. Nem jött, megkérdeztem kolleganőt, hogy tud-e róla, ő se tudott róla. Azt mondja a srác dehát tőlem rendelte. ?:
Kérdem valami papír esetleg, vagy előleget igazoló átvételi?..mert ha tőlem rendelted mind2-nek lennie kellene. Aztán beugrott hirtelen, hogy ez a szerencsétlen tényleg volt benn múlt héten, és érdeklődött egy ilyen moncsi után, mondtam neki ilyen nincs, ha kéri befizet 10%-ot és jövő hétre itt van, ő meg elviharzott a boltból, gondoltam drága lesz ez így neki, vagy nincs nála kp, elugrik érte...hát még hogy úgy gondolta, hogy neve nélkül, 0 ft előleggel lerendelek neki egy moncsit: hát lolVolt egya hasonló típusú monitor, megkapta azt, öröm bódottság
-
Chaser
legenda
válasz
TheReMiXeR #3338 üzenetére
A kérdés az volt, hogy mennyi az az értékhatár, amire kötelezően kell 1 év jótállást/szavatosságot/garit adni, ki hogy nevezi..a törvényben előírt értékhatárra voltam kíváncsi, ami nagykerre és kiskerre 1aránt vonatkozik.
#3339 Ariadne: a 10k-s értékhatár már tiszta, viszont priviben kaptam egy üzit, hogy azalatt kötelező a fél év gari. Ez igaz? Tehát pl nekem egy 1020 ft-os hálókarira fél év garit kellene adnom? Majd utánaolvasok a témának, de ha ilyen témákban jártas vagy, akkor oszd meg velem, akár priviben is -
Chaser
legenda
válasz
TheReMiXeR #3327 üzenetére
Mi árulunk hálózatról üzemeltethető USB töltőt, kemény bruttó 1320ft-ért..hogy szoktak örülni az olyan userek, akik töltő nélküli mp3 playert vettek
Lehet kérdeztem már, mennyi a minimális értékhatár, aminél kötelező 1 év jótállást kell adni?Nálunk valahogy szóba került a bótba, és 10k-t mondott az árubeszerző.. hogy ennyi pár hónap óta, akkor vitték fel. Én 1k-t tudtam, és hogy nem vitték fel.
-
Chaser
legenda
válasz
vicTechnick #3309 üzenetére
A kékhalban?
-
Chaser
legenda
válasz
Shadows #3298 üzenetére
''A termékhez nincs illusztráció''
Rohadt meleg van kinn, nagy a pangás...azért volt pár érdekes figura ma is
Gépbővítésre behoznak egy gépet, mert nem mennek rajta már a gamek. Azt mondja a srác, az egyik játék 7 gb memóriát kér..mondom: heeeee?világon nincs annyi
Mire apuka: lehet ám hogy elnézte, még csak kezdő a számítástechnikában. Én: nem lehet, biztos.
Aztán jól elröhögtünk hárman, hogy a srác mekkora memóriaigényes progit talált -
Chaser
legenda
Annincs, zsákbamacsi
# 3275 :) badgirl : nem ez a probléma, 1ébként én jobban értek a dógokhoz, ő meg a bürokráciához1edül patronokat ismeri jobban mint én + a fénymásolót, dehát ez nem csoda, már 3 éve van itt, én meg patronyokkal soha nem foglalkoztam..eccerűen nem tudok vele beszélgetni, ami azért érdekes, mert eddig mindenkivel sikerült vmilyen szinten, itt meg csak a legfontosabbakat megbeszéljük oszt kész..amúgy meg nem szól, tiszta olyan mint egy zombi..na de mind1, evvan
#3276 net84 : küldeném, csak nem tudom melyik nagykerből jött
#3277 Shadows : nincs kép, viszont viheted így nettóban ha +felel -
Chaser
legenda
válasz
FehérHolló #3229 üzenetére
1értelműen mondtam hogy van
Lelépek du., unom ezt a mai napot, tegnap zárás után beraktunk eg mobilklímát, azóta szinte be se jönnek
Tegnap meg hőségben telt ház volt
-
Chaser
legenda
Felhívott az előbb egy nő, hogy Pentium 4-es dvdírónk van-e?
-
Chaser
legenda
válasz
Bruni15 #3107 üzenetére
Ki kell cserélniük, mivel nem azt adták el, amit kértél. Gondolom a prociról valami azonosítójuk van, úh az alapján 1értelművé lehet tenni, hogy valóban tőlük származik és mikor vetted. Sűrű bocsánatkérések közepette kell kicserélniük...
szerk: ma napozás volt, holnap meló,..ebben a kánikulában valahogy nem jó benn ülni.. viszont majd télen
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
TEgnap áru érkezett, kódolás, feltöltés, vevődömping stb, ma is voltak, de nem olyan sokan, olyan 100k körül árultam. Még 7 perc és zárok..már kezdem számolni a zsetont
12:00-kor megfordítom a nyitva-zárva táblát, és aztán ide be nem jön senki, kivéve egy jó bögyös vörös
-
Chaser
legenda
válasz
Jégkokó #2964 üzenetére
Baj nincs vele, a p3-asok nagyon jók voltak, a HT-s p4-es is, a c2d-k is, de a D széria egy rakás ***** sztem..ott ár/értékben sempron, a64 a nyerő, x2 fronton valszeg most változik a helyzet, mivel kijöttek még ''kisebb'' c2d procik, 3600-3800 x2 áron. Ha valaki csak netezni akar- sokan vannak ilyenek-, vagy régebbi 2000-2005-ös játékokkal játszana, bőven +teszi neki egy am2 sempi 3200-től felfele, vagy egy 3000-es a 64 egy gf 6100/6150-es intvga-s lappal, ott van ugye a c'n'q, gondolom nem kell bemutatni, az alacsony fogyasztás, a fogyasztásból ''eredő'' halk, vagy akár passzív hűtés lehetősége, na meg valljuk meg, egy sempron és egy celeron D nincsenek partyban, a cerka alá normális intvga-s lap sincs, és ha bejön valaki, hogy 50k-60k-ja van a gépre, nem tudom neki mondani, hogy abból vegyél 20k-ért egy 7300 ddr3-as gt-t, mert a 6xxx, 7xxx széri nem lesz sokkal jobb, mint egy int. 6100..és ha ez mégsem lesz elég, a későbbiekben lehet bővíteni.
Biztos jók a prescottos procik, hozzák is rendesen a forgalmat a boltnak, mert naponta x emberke jön be valami bika hűtőt keresni rá, mert ebben a melegben már soxor úgysem megy a gyárival, hogy le van véve az oldala.
-
Chaser
legenda
Bammeg az is
Enyhítő kürülmények: 8-17ig munkaidő, 1 óra ebédszünettel megspékelve, alakulgató fizu, gyalog 1 perces
távolság a lakástól..bármilyen cucc kipróbálásának a lehetősége, nettó árú cuccok- igaz, ezt olyan boltkoban is megoldom ahol nem dolgozok
- és a legfontosabb, hogy it van a csajom
-
Chaser
legenda
válasz
commanDOS #2956 üzenetére
Nah jah, ezt én is pontosan úgy tudom, ahogy Te..
Korábbana főnökségnek is mondtam, hogy AMD alapú gépeket is lehetne ám árulni..nem csak intelt. Aztán kiderült, hogy ők biza elég sokat szívtak a K7-es korszakban..amit elismerek, akkoriban bele lehetett rendesen lépni a zűrökbe AMD-nél
De mikor volt már az?..De ha nekik az kell, hát az..
1ébként rengeteg ilyen emberke van.pl: srác hét elején rendelt egy gépet. Kérdem mire kell..azt mondja csak filmet nézne rajta, dvd-zne, netezne. Kérdem játék? Áááá..ő nem játszik. Mondom nagyszerű, így nem kell nagyon pénztárcába nyúlni. Egy 3200-es am2-s sempront, egy asus 6150-s vga-s lappal, 1 giga rammal meg a körítéssel összeállítottam neki. Elment pénzt kivenni az előlegre. Visszajön, azt mondja kéri a gépet, de intel legyen. Jó mondom, és mért nem jó már az AMD? Hát mert a sógora blablablabla...Oké mondom, a sógorod biztosan tudja, hogy az AMD-ben van c'n'q, amivel kíméled a villanyszámládat, mivel te ahogy elmondtad, az esetek 90%-ában nem fogod processzorigényes feladatokra használni a géped..Válasz: de hát a sógorom ért hozzá..Jah mondom oké, akkor rendelünk egy prescottos kazán celeront, egy x@r integráltvga-s intel chippel..ahogy gondolod. A srác elgondolkozott, láttam átvillan kicsi agyán, hogy ez a sógor lehet mégis tévedett..Azt mondja, oké, rád bízom, legyen AMD.
Ma bejött a gépért, hogy vinné el. De előtte egy kérdés: Figyelj csak ez nem fog melegedni? Mert a sógor azt mondta, erre vízhűtés kell...Akkor mondtam magamban elég...Ha gondolod gyertek el hozzám, és nézzétek meg, ahogy a 2 magos procim egy szál bordával ténykedik, akár kikapcsolt ventivel is...Na onnantól kezdve nem kérdezett, vitte a gépet
A sógorral kicsit elbeszélgetnék
-
Chaser
legenda
Én most ''fogyasztom'' 2. boltomat...ma közölték velem, hogy ne ajánljak AMD gépeket, merthogy az x@r. Jól van mondom, oké, és ez miben nyilvánul meg? Hát ezek a tapasztalatok, jött a válasz..meg a mistralnál
is 2 oldalas A4-es lista van, hogy milyen feltételekkel van csak gari AMD-re. Kérdem én de AMD-ből mire? Merthogy tudtommal, sok ezerből 1 proci hibásodik meg, legyen az AMD vagy intel- kivéve persze ha túlhúzzák őket, villám csap beléjük, vagy x@r táp elviszi őket, amik meg úgy se garis problémák-. Válasz: x@r és kész, ennek a cégnek az intel a profilja...Jól van mondom, akkor ezentúl ajánlani fogom a csodálatos prescott szériát, ami híres ''energiatakarékosságáról''
, meg egy nyamvadt intvga-s chip nincs alá, amivel legalább min. szinten gamelni lehetne, AMD-nél van..de fura. Vagy mondom ajánlhatom a c2d-t is, az tényleg jó proci, csak sajnos sokaknál az a proci kiteszi a gépre szánt pénz 50-80%-át..Aztán még rákérdeztem, hogy ez jó, hogy a vásárlóknak jó minőségű PC-t adunk el-merthogy az AMD mint megtudtam x@r-, de akkor hogy van az, hogy 10 codegen tápra jut egy 350-es chief a polcon..Válasz: hát mert az olcsóbb!- no comment
Szerencsére vannak páran, akik nem hisznek az üzlet intel-politikájában. Ma rendeltek egy 5600-os x2-t, de kár hogy nem volt ott egyik AMD-ellenes sem
szerk: 1ébként kiborulni se vásárlótól, főnöktől-kollegától nem szoktam..bár vannak nehéz esetek..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest