- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- CES 2025: sokrétű Thunderbolt 5 dokkolót villantott az ASUS
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz szmorepapa #85965 üzenetére
Nekem DS412+ ment 6-7 évig, utána DS918+ a mai napig. Mindkettő Intel procis. Nem azt mondom, hogy a legjobb, de tucatnyi haver okostévéje látja, és nem szokott megakadni a FullHD adás. Igaz, HDR és Dolby Vision Plex Pass nélkül nem szép, de azt is lekonvertálja buta felbontásra. Itt már csak a DS918+ bírja a tempót.
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
hkari
őstag
válasz szmorepapa #85965 üzenetére
A régebbi széria, mivel a legújabbakban AMD proci van GPU nélkül.
920+ pl jó.Vagy esetleg 423+.
-
IRO21
aktív tag
válasz szmorepapa #85827 üzenetére
A Plex saját tesztje szerint a DS118 maximum 720p, esetleg kisebb bitrátájú 1080p tartalmakat képes transzkódolni.
Tehát a 720p-nél nagyobb felbontás csak akkor fog biztosan menni, ha nem szükséges transzkódolás, csak küldeni kell a bitfolyamot.
Ha nálad akadoztak a filmek akkor jó eséllyel ezért van.Két dolog miatt lehet szükséges a transzkódolás: vagy nem elég a sávszélesség, vagy a kliens nem képes lejátszani a médiafájlt.
(Nem mindegy, hogy a videót vagy a hangsávot kell transzkódolni. A video több erőforrást igényel, de pl. a régi DS211-emnek már egy DTS hangsáv átkódolása is problémát okozott. Ha a feliratot nem eszi meg az legtöbbször a videosáv átkódolását igényli.)
Esetleg előfordulhat, hogy az alkalmazás rosszul detektálja a rendelkezésre álló sávszélességet vagy a kliens képességeit.A Plexet nem használom, de az Emby pl. kiírja, hogy mi miatt kell transzkódolni, gyanítom hogy valahol a Plexben is meg lehet nézni.
Saját tapasztalatom szerint a legtöbb kliens/lejátszó/böngésző elboldogul a H.264/AAC 2.0 tartalmakkal, szóval az ilyen formátumot nem kell transzkódolni, viszont ami ennél komolyabb azt nem minden szereti.Nézd meg, hogy tényleg transzkódolás történik-e a szerveren!
Vagy a lejátszó vagy a szerver felületén kell lennie valami infónak erről. Ha igen, reméljük azt is kiírja, hogy miért
Plexesek remélem segítenek!
Legvégső esetben nézd meg az erőforráskezelőben lejátszás közben a CPU kihasználtságot. Ha maxon megy biztosan transzkódol a NAS.Egy Emby vagy Jellyfin több infót ad, ha a Plexben mégsem lenne ilyen. Klienstől függően érdemes lehet egy próbára telepíteni valamelyiket.
-
IRO21
aktív tag
válasz szmorepapa #85821 üzenetére
A távoli eléréshez esetleg QuickConnect-et használsz (DS Video-val)?
Ha igen, próbáld meg közvetlen eléréssel is!
Ha nem, kicsit részletezd a problémát! -
Patice
Topikgazda
válasz szmorepapa #85821 üzenetére
Beállítási probléma.
Ha távolról akarsz videót nézni, akkor kell:
- elégséges feltöltési sebesség a NAS helyén
- valamilyen médiaszerver app - DS Video, Plex, Emby, stb.
- távoli kliens eszköz az előző pontban felsorolt szervernek megfelelő kliens appalEladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
RockCNC
senior tag
válasz szmorepapa #82507 üzenetére
Ha törlöd a filmet, akkor a torrent-et is töröld, mert sajnos dupla helyett foglal el, minden egyes letöltés.
-
Borisz76
veterán
válasz szmorepapa #82505 üzenetére
Sok aktív torrented van?
Mert hiába törlöd a letöltési mappádból az anyagot ....mondjuk megnéztél egy filmet majd törlöd.....ha a download stationban bent hagyod seedelni ,akkor bizony az anyag még ott van a DS rejtett mappájában!Helyet csak akkor szabadít fel ha a DS-ből is törlöd a feladatot.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz szmorepapa #82503 üzenetére
Mi fut a NAS-on ?
Download Station , Hyper Backup vagy hasonló mentő progi ?Belső vinyót említesz ...van külső is rajta ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
pitius
tag
válasz szmorepapa #76973 üzenetére
Szintén gigás net, és egy DS116. Ennek olyan 30-34 megabyte/sec a csúcs, ha torrentről van szó.
...pitius...
-
lewisfm
aktív tag
Nekem is ennyi.
Valamikor régebben, úgy 2 évvel ezelőtt a csúcs olyan 34 MByte/sec letöltési sebesség volt, de csak pillanatokra.
Azóta volt DSM és Download Station frissítés is, valamint sokkal több és szigorúbb tűzfal szabályok vannak.
Gondolom ezek együttesen okoznak némi lassulást.Ja meg a HDD-n sokkal kevesebb a szabad tárhely. Talán fregmentálódott is egy keveset.
-
Joshi
titán
A NAS-nak ez a letöltési maximuma. Ha ki akarod használni a gigabites netedet, akkor keresd a +-os végű Intel procis modelleket. Ilyen pl DS218+, DS220+ stb. A lényeg, hogy Intel procis legyen és esetleg bővíthető memóriás.
A DS220+ Intel Celeron J4025 procis és bővíthető a memóriája. Nekem ilyen van, és ment már 70-80MB/s-el is. Torrent függő is.ui.: ha egy ezer éves torrentet akarsz leszedni amit hárman seedelnek, akkor annak kell örülni, ha egyáltalán lejön.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
"Torrent letöltési sebességem 20-30 Megabyte körül vánszorog"
Azért egy torrentnél én ezt nem nevezném "vánszorgásnak". A torrent letöltési sebességet nem kizárólag a saját netem sebessége határozza meg, hanem a seed, szálak, stb, hadd ne részletezzem.
Arra a negyed-félórára pedig, amíg lejön, el tudom magam mással foglalni, egyáltalán nem vészes.
És igen, volt olyan, NAS nélkül közvetlenül a gépemen egy párszáz megás anyag két órán keresztül jött a gigás netemen.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
addikt
Ennyi tud a procija kb., ha ennél gyorsabb kell türelmetleneknek akkor DS220+ vagy nagyobb pluszos modell (ezek Intel procisak).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Lasersailing
senior tag
Nekem szintén gigabites net, szintén DS118.
A 20 Megabyte azt jelenti, hogy egy 15 GB-os "linux disztro" lejön 12 perc alatt. Az nem elég? (Nem bántásból, őszintén kérdezem. Igaz én előtte routerrel, telekomos neten (10-15Mbit/sec) "dolgoztam": na ott napokra előre kellett gondolkozni, hogy még a normál netezéshez is maradjon
sávszélességsávkeskenység )Amúgy a sebesség mindig függ attól, hogy hányan osztják meg és milyen sebességgel, de ez majdnem a legolcsóbb Synology a NAS, csodát ne várjál (várjunk )
szerk: kb. én is ilyen sebességet tapasztalok, szerintem ennél több nem is fog kijönni ebből az eszközből.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Yettel topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 FX507ZC4 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-12700H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2 év gari
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2020 M1 Chipp, 13 8/256. Magyar bill, 96% Akku.
- Samsung Galaxy XCover 7
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- HOPPÁ! i7-14700KF - RX 7800 XT OC - 32GB DDR5 - 2TB SSD - ÚJ Komplett gamer PC! 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest