- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Akciókamerák
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Qtya123 #69008 üzenetére
Több sebből is vérzik ez a leírás amit idéztél.
Egyfelől az API SL szabványt bármelyik alsópolcos motorolaj megugorja, meg merem kockáztatni hogy a salátaöntetem teljesíti. A japánok eleve az ACEA szabványt tagadják mint UpdateNorbi a Holdraszállást, de ettől még érdemes figyelni rá. Az ILSAC pedig egy harmadik inkább USA szabvány.A K14C-be Motul EcoLite 5w30-at öntöttem utoljára, ha ez bűn akkor lesznek innen is cellatársaim (legalább lesz kivel kártyázni
), de személy szerint azt az Ecstar olajat én messzire hajítanám. Előtte Mobil1 ESP formula 5w30 volt benne, ami egy C2/C3 olaj, ez inkább a dízelekbe jó.
De hogy a kérdésre is válaszoljak bizony számít, ha tehetném én alacsonyabb HTHS szintű olajat ajánlanék bele, mivel az tömi el a GPF-et ideje korán. Namármost a dolog több tényezős, ugyanis a K10C-ben nincsen EGR mint a K14D-ben, tehát a mocskos olajpárás kormos kipufogógáz nincsen még egyszer visszaküldve a szívóoldalra, ami ugye növeli a kokszosodást. Az ő esetében inkább az LSPI-re és a HTHS szintre tenném a hangsúlyt, ezért is javasolnám a Motul-t.
Az eneos-os témába pedig engedd meg hogy ne kezdjek most bele, mert messzire visz és erősen összeesküvés elmélet szagú.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest