Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Egér probléma
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chosa91
aktív tag
ez a játék mesterkélten jó lett
-
oxox
addikt
válasz
Winner_hun #30446 üzenetére
megnéztem a replayt....jó meccs volt, mondjuk engem is meglepett, hogy kilépett (8000 minerállal
)
-
Alg
veterán
válasz
BeLucZ #30490 üzenetére
Aha... mikor van neki egy valag barakk, infantry upgrade, medevacek serege, akkor pillanatok alatt át lehet ám techelni mech-re, semmibe nem kerül... ilyet legfeljebb a Z tud. (a BC-t meg meg sem hallottam
pew-pew)
Egyébként ilyem macro master micro antitálentummal (én is hasonló vagyok
) én is találkoztam, folyamatosan economy és supply előnyben volt, mégis az összes csatát én nyertem
Bejött creepre ling bane ultra ellen, úgy talpalta le a tankokat a rámpán hogy véletlenül se tudjon mögéjük menekülni a mariskákkal, stb...
-
oxox
addikt
valóban repülő egységet leszámítva volt minden (ill. obs mint repülő volt)
Én is kicsit furcsáltam, hogy csak massolja az mmm-et (számítva a tankra hoztam két imot....de csak nem jött tank, ezért hanyagoltam....végignéztem a replayt, ill DPeti is kielemezte....valóban nem a csávó mikrojátéka volt ami miatt nyertem....makroban volt erős....de ez miatt volt nehéz dolgom, mert folyamatosan kaptam a pusht, és csak próbálkoztam a gyártással, economyval
Ami hibáimat voltak, így a replayt elnézve
-volt, hogy 3-4k minerálom volt...sajna nem jutott rá több figyelmem, a drop, meg a mikro miatt
-volt, hogy egy csapat ht-t feláldoztam a semmire....mennyi idő alatt töltödik vissza stormhoz?! meg kell néznem, mert lehet tényleg a storm majd archon a jobb megoldás
-fejlesztésekre sem jutott időben figyelmem
-jahh a csapatkiosztás kimaradt....volt, hogy veszettül taboztam, mert persze, hogy storm ff volt egy csapatban....thx, hogy megnéztétek
-
BeLucZ
addikt
válasz
zuzu000 #30489 üzenetére
na jo de ha egy valag thor van 3/3/3as meg sok viking és persze ha erre nem számít az illető akkor annyit htt ugysem visz oda és 1 támadással le lehetett volna rendezni, de akár bct is hozhatott volna 1-2t, egy amolyan terran deathballt kellett volna hozni
főleg mecha alapon
-
Alg
veterán
válasz
execute93 #30487 üzenetére
Hú, azért nem gyengén veszélyesen kezdett, 1 rax FE fal nélkül, összesen 1 bunkerrel, meztelen barakkal, rögtön 3. CC-re és factoryra techelve... lehet benéztem volna hozzá egy adag linggel 6 perc körül
vagy akár a Sheth-féle roach push-al kicsit később
Első támadásnál meg ha csinálsz 10 banelinget autowin
Mutákkal nem voltál túl aktív, folyamatosan a lingjeiddel vitted őket, pedig teljesen védtelen volt, nem épített semmi turretet... aztán egy figyelmetlen pillanatban el is vesztetted majdnem az összeset
-
execute93
őstag
Ma játszottam egy igen kemény meccset egy sráccal. Én szenvedtem rendesen, ő el volt!
De természetesen az Imba zerggel nyertem. ( Random vagyok
)
Aki megnézte írjon véleményt
-
BeLucZ
addikt
megnéztem a repet, hát ez a meccs nem a srác taktikai érzéke miatt volt kemény az egyszer biztos, hanem inkább a viszonylag korrekt apm meg jó makrója miatt
nem értem mi a pöcsömért erőltette folyton az mmmet
végén hozott pár kósza vikinget meg ghostot de semmi, azon röhögtem már hogy 5 percenként jött egy MMM push, csak úgy fosta magából őket de minek
helyében rámentem volna hard mechára, jol kitechelni thorra , vikingre és inkább marára, lehet máshogy alakul a meccs mert gazdasága volt hozzá a srácnak, tényleg nem vágom miért futott neked 20x mmm-el, de jó kis meccs volt
-
zuzu000
őstag
GG, stargate unitokat nem láttam
Néhány apróság, amit észrevettem: ht-rögtön archont, amint emp-t kapnak, vagy stormoztak, illetve a control groupokat cseppet kevésnek találtam. Én egyet teszek a nexusokra, egyet a robokra, egy/kettőt az armyra attól függ, van-e HT, sentry combo. De amúgy jó volt, bár nem értettem minek lépett az ellen ki, hisz volt rendes incomeja.
-
oxox
addikt
[link]
eddigi legkeményebb 1v1-em terran ellen....nem vagyok nagy 1v1 player mint írtam korábban, de prismen kivül mindent hoztam a partyba....ht-t csak most tanulgatom (ezért nem csináltam mass colo-t), jópárszor halálba is küldtem őket...mondjuk 1-2 jó fb,storm azért volt....jahh 211k pontom lett a végén -
Winner_hun
félisten
válasz
mikromanus #30481 üzenetére
Attól függ hogy a forge / 1. cannon mikor jön illetve hogy reagálja le az ellenfél. Metalopolison air close helyzetben kapott 6 pool-t is fogtam már FFE nyitással. 6 pool probe veszteség nélkül fogható ha nem figyel a zerg és csak a-klikkel küldi az ellenre a lingeket.
-
mikromanus
veterán
válasz
Winner_hun #30475 üzenetére
Az ilyesmit szerettem régebben mikor "Morcos protossutáló" időszakom volt. Standard 6 scout-ling 9 poolra és máris bukja a proti a meccset, vagy az expjét. Sajna elég nagy rush távok vannak az újabb mapokon, de ilyen forge-nexus jellegű kezdőbohóckodás mellett még ezeken is összejönne. Csak az volt a gond legtöbbször, hogy nem tudtam mikor kell feladni az agressziót. Normál esetben csak a 6 ling megy a protira és közben háttérben masszív droneolás. Ha expelt a proti, akkor kicsi az esélye, hogy rosszabbul jöjjön ki belőle a zerg
CSak mikor vért szagoltam, akkor jött a "még-még linget neki" elborulás és idővel buktam az előnyömet. Platina felső harmadában azért megfelelően lereagálták már azt a huncutságot...
-
Winner_hun
félisten
Stargate-et ritkán hozok, GW+Robo inkább. Cannon rusholni néha szoktam, ez pályafüggő meg a zerg nyitásától is függ. Tegnap tettem fel replay-t, nem tudom nézted-e. Későn is lehet cannon rusholni
[KLIKK] Ezen a pályán lehet zerg main-t jól cannonozni, többin nem. Ügyesen el kell sunnyogni + nem árt ha a pool-t nem a kristályok mögé teszi az ellenfél.
Gyémánt ligában van.
-
oxox
addikt
válasz
Winner_hun #30475 üzenetére
(#30474) execute93 -melo van sajna...delutan este ok...bar zergkent eleg benacska vagyok...de ok....majd ne mond meg, hogy nyitsz, en sem mondom meg mire megyek
friends kozott vagy ugy emlekszem...BBQ legalabbis vanamugy minlyen ligaban jatszol? csakmert ha master akkor hiaba mutatod meg, nem tudom masolni
ha bronzban akkor meg nem szeretnem masolni
Winner: thanks Enis igy szoktam nyitni...ezek utan stargate, vagy gatewar+robot csinalsz?...vagy ez meccsenkent valtozo? ugyan nagyon reg csinaltam 1mainrol tamadast zerg ellen, de nem is nagyon jott be sosem.... gazt szoktal lopni, vagy pilont rakni az expjere? esetleg pilon+cannont az exphez....
-
oxox
addikt
válasz
execute93 #30472 üzenetére
En 17-nel rakom ffe-nel a nexust....egy basenel sentryt csinalok nyitasnak...persze fugg a scouttol, de az a tuti....zea+stalkert megeszi az 1base roach...a 2-es 3-as pontban csak a 18utan gate-nexus a kulonbseg...ott meg mar a zerg donti el, hogy mi is lesz....mert mass lingnel (amibol lehet meg bling, vagy muta...vagy barmi), nem tul jo megoldas a korai exp (legalabbis amig nem tudod vedeni...forge-al+sentryvel megoldhato)
valami 3gate stalkerre gondoltam, vagy vmi turpissagra, gate+cyber+stargate....vagy a folytatasokra....ffe-bol >> 8gate, vagy robo +valami, vagy mennyi stargate-et rakjak, mennyi void+phonix..., 8gate warphoz mikor tegyem a robot? mikor induljak meg mivel....1basenel 3gate+robo, vagy 4gate-nel mikor celszeru elindulni, milyen csapatosszeallitas a celszeru...ilyesmi...
-
execute93
őstag
Akkor PvZ-re:
1# Fast Expand:
9 pylon
14 forge
18 nexus
18 pylon
18 2 extractor
18 cannon
18 gatewaymajd probozás és amire akarsz kitechelsz.
2# 3 Gateway
9 pylon
12 gateway
14 extractor
16 pylon
16 cyber
18 zealot--rögtön utána jöhet a stalker
majd 24-26 körül 2 gateway-t ledobsz.7-8 percben pedig ledobod a nexust.
3# 1 GW Nexus
9 pylon
12 gateway
14 extractor
16 pylon
16 cyber
18 zealot-->utána jöhet egy sentry vagy stalkerInnentől kezdve probozol és kb 4-5-6 perc felé ledobsz egy nexust.
Kb ennyit tudok. (Mind saját, nem kimásolt!)
-
oxox
addikt
Winner zerg ellen mindig FFE-vel nyitsz, vagy van valami masik tuti recepted 1v1-ben?
rakaptam mostansag az 1v1-re, es idegeskedni sem idegeskeden annyira... -
Eyesis
őstag
tegnaptól számolva átlag napi 10 ladderem lesz 10 napig
-
sith7
félisten
válasz
Winner_hun #30461 üzenetére
Ez van, ezt kell szeretni
Akkor a pro - knak biztos azért van több százas APM - jük, mert ismerik ezt a jelenséget, és kattogtatnak, mint az őrült
-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun #30464 üzenetére
repeat delay: short - jobbra teljesen kihuzva
repeat rate: fast - jobbra teljesen kihuzvade alatta a mezoben tudsz tesztelni is
-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun #30459 üzenetére
vezerlopult => billentyuzet
allisd at az ismetlesi sebesseget -
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun #30461 üzenetére
Erre én az esc-et használnám. Gyorsabb és biztosabb.
Az előző problémára akkor meg nincs ötletem...
üdv, föccer
-
Winner_hun
félisten
Amúgy ez is egy zavaró dolog a játékban. Meg az is hogyha pl. a nexusból ki akarok venni 3 probe-ot mikor az tele van akkor az igen lassan történik meg. Rányomok a 3-as helyen elhelyezkedő probera és csak sokadik kattintással tűnik el onnan ahelyett hogy hármat kattintanék és hárommal kevesebb van futószalagon. Nem értem miért jó ez a késleltetés a játékban.
-
sith7
félisten
válasz
Winner_hun #30459 üzenetére
Ezt nem tudtam .... de ebben igazad van, nekem se mindig tesz le egységet, de ezt betudtam a netnek, mikrolag - nak
-
Winner_hun
félisten
Mert az egységhez tartozó billentyű lenyomása nem jó. Próbáltam már, nem bírja a kattintgatás sebességet. Nem mintha olyan gyorsan hívnék de nem mindegyik kattintást fogadja el ha a betűt nyomom. Amennyiben a betű, majd shift (ezután betű elenged) lenyomását csinálom és úgy kattintgatok úgy minden egyes egérkattintással jön egység.
-
mikromanus
veterán
Rászántam magamat pár bemelegítő meccsre AI ellen. Hm... azt hiszem ezt jobb lenne nem nagyon javasolgatni az embereknek mint "edzés a ladder előtt" megoldást. Esetleg arra jó, hogy leteszteld az egységeket és megtanuld kezelni, de másra nem nagyon. Inkább csak fura tévképzeteid lesznek arról hogyan kell játszani multit. Röviden: az AI szeretnivalóan egyszerű (azaz idióta). A hard simán "forever bronz", a very hard talán bekerülne humán játékosként a silverbe, de lehet oda se. Van néhány kritikus hibája, de az egységeket fossa. Minnél erősebb annál inkább. Kb ennyiben ki is merül az "intelligenciája". Zerg ellen nem falaz, belemegy a masszív spine falba, nem dropol, csak támad szemből. Ilyen duplabarakk kezdés no unit megoldást amit legutóbbi háromból háromszor nyomott legutóbb bronz-silver magasságában nyomattak ellenem.
Szóval csak óvatosan az AI elleni ladder előtti meccsekkel! Még a végén felveszel pár életképtelen rossz szokást -
Winner_hun
félisten
válasz
-
rt06
veterán
válasz
mar megy, elvileg el is lehet erni
-
sith7
félisten
válasz
Winner_hun #30451 üzenetére
Most értelmezem amit írtál ...
Miért nyomod a Shift - et warpolás közben ?
Lenyomom az "S" - t, és kattintok 5 - ször bal egérrel, és lewarpol 5 stalker - t ... minek addig a shift ? -
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun #30451 üzenetére
Egy automatikus frissítés is átállíthatta, ettől nem kell félni. Ez még mindig Windows, ami mégsicsak Windows
Viccet félretéve, nem tudom, hogy mi lehet a baj. Van egy olyan beállítás is, hogy ha 5x lenyomod a shiftet akkor be/kikapcsolod ezt a beragadt billentyűs szolgáltatást. A szolgáltatások listájában automatikus indításon van, vagy letiltiltott? Mert ha auto indításon van, attól meg lehet, hogy éppen ki van kapcsolva (amikor ellenőrízted), viszont játék közben meg bekapcsolja a hosszú shift miatt.
:-/
üdv, föccer
-
sith7
félisten
válasz
500 - as APM felett szokott ez a jelenség előjönni
Viccet félretéve, szerintem is valami billentyűzetpufferbetellik dolog van a háttérben
-
föccer
nagyúr
válasz
Nem lehet, hogy a win "beragadó billentyűk figyelése" beállítása zavar be? Nem tudom, hogy pontosan mi a neve, de valami ilyesmi néven keresve biztosan rátalálsz.
üdv, föccer
-
-
Winner_hun
félisten
T ellnefél nagyon banshee-zett, meg nyomatta az atomokat is. Eléggé idegesítő tud lenni. De kellő számú HT és feedback jól jöhet ilyenkor, nem árt ha van storm is. 28 perces meccs volt, jött az ellen, lefeedback-eltem a bansheeket meg a seregét lenyomtam erre kilépett a játékból is. Igencsak meglepődtem hogy sikerült nyerni. Most legalább nem felejtettem el phoenixeket is hozni, bár a végső támadásnál nagyon ledarálta őket a thor sereg, figyelhettem volna hogy egy kis késéssel jöjjenek.
Replay-t nem tudom feltölteni mert nem megy cyla oldala.
Apropó, van egy problémám is, ezen a meccsen jött elő. Warpolok/nék, nyomom a shiftet, kattintgatok ezerrel és megakad a játék, elkezd csiripelni a gép. Amíg nyomom a shiftet ez van, nem tudok lehívni egyszerre 7-8 egységnél többet csak úgy ha lehívok néhányat, elengedem a shiftet majd ismét warp, shift és jöhet a maradék.
-
oxox
addikt
válasz
Winner_hun #30442 üzenetére
vagy simán csak eladta az acc.ját
-
rt06
veterán
válasz
a cikk egy konkret szezon vegi (nem szezon kozbeni) athelyezesekrol szol
-
föccer
nagyúr
válasz
A pontok csak azért vannak, hogy a divizión belül rangsoroljon a rendszer és azoknak adjon valami látszat helyezést, akik nem foglalkoznak annyit a témával, hogy megismerjék az mmr működését.
üdv, föccer
-
Winner_hun
félisten
Legutóbbi ellenfelem slightly favored volt, top platina. Gondoltam megnézem hogy a ladderen hanyadik. Második 545 pontta. Az első játékosnak 888 pontja van. Fura így ez:
Hogyan lépjünk magasabb ligábaAhogy elnézem direkt jutott le alacsonyabb ligába, volt ő GM is... valószínűleg az mmr-je még nem alakult úgy hogy feljebb jusson. Bár akkor nem értem hogy a pontok minek vannak meghatározva.
Igaz alaposabban megnézve masterből bronzba való lejutáshoz igencsak sok losst kell összeszedni.
-
oxox
addikt
válasz
DarthPeeter #30435 üzenetére
11 körül jövök!!!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #30421 üzenetére
Most látom elég elindítani a játékot és máris ott virít a szélén a felhívás.
-
Winner_hun
félisten
válasz
mikromanus #30434 üzenetére
7. résztől a 12. részig hol lehet megnézni? Mert sehol se találtam.
-
DarthPeeter
aktív tag
Valaki reggeli teamgame?
-
execute93
őstag
Valaki csapat játék? BBQ#161
-
-
rt06
veterán
-
oxox
addikt
esti eredmény DPetivel....3W-0L
...egy platina top ellenfélpáros, kettő gyémántos....
és megint bebizonyosodott, jobb ha Én csak írkáloknem beszélek
mindháromban volt valami amit hozott valami újjat
1st
-Peti tankjai megint brutális pusztítást végeztek...lentről leszedtük az ellen (zerg) expét, és mainjét is...nem adták fel...beszorítottuk őket, kiexpeltünk...nem volt esélye....ami a játékomban igazán tetszett, az a prismel szívatás...végre jól mikroztam vele...ennyire jól még sosem ment...2nd
-TZ ellen...faluk nem volt, és a pálya sem volt ideális a prismhez....helyette az obs jobb megoldásnak tünt...kiexpeltek, és lent védték az expjeiket...hirtelen ötlet....pilon a terran fala mellé, obsal vission, warp fel....Petinek a mass tankjai megintcsak megtették a kellő hatást, a terran nem tudta visszamozgatni a mainjére az egységeit....ill. zerg társa megpróálta a roachokkal....ki is lépett, mikor az egyharmaduk jutott fel talán.....a terran addigra kis is lépett, mert nulláztam a main gazdaságát...3rd
-kaptunk egy 7pool rusht...scout mutatta, és jól lereagáltuk, nálam forge, Petinek dupla rax...innen már nyert meccs volt, csak még húzták egy kicsit...rakás tankal megindultunk (nálam 1imo, obs, és néhány gw units....később prism), ling+muta, 2colo, meg néhány stalker fogadott minket....mire a muták megérkeztek csak egy colo volt már csak talpon
, és ide-oda rohángálás kezdődött...aztán zerg main nullázás....ez már az utolsó kenet volt számukra
kezdem elhinni, hogy gyémántban a helyünk
thx a partykat
-
oxox
addikt
válasz
Winner_hun #30416 üzenetére
nem ez a gyerek árul sült lizst a sárkánycenternél?
-
-
föccer
nagyúr
Eléggé le vagyok maradva mostanság a témában, de ha jól látom, akkor jönnek az infók a HotS-ról.
A mostani balance pach-ről hol találok valami pontos leírást?
Köszi,
üdv, föccer
-
execute93
őstag
Queen-nek milyen fura a támadása. Most már nyilakat lő ki, nem a csápjaival csap..
Először kipróbáltam, hááátt nagyon fura! -
killerjohn
addikt
újabban már csak P ellen techelek colora, mert T és Z ellen baromság (az én szintemen). A T/Z játékosok 99%-a képes (dia ligában) a-clikkel leszedni a colokat, de csak a 10%-k képes rendesen használni a ghostot/infestort, arról nem is beszélve hogy a jelenlegi metagame alapján a T nem is nagyon számít colon kívül másra P-től
-
oxox
addikt
válasz
execute93 #30408 üzenetére
terran gyenge?????...csak nem tudsz vele játszani....a terran brutális...tegnap ghosstyval 2v2-ben 4-1-es placementet csináltunk (utolsó volt a bukta), terrannal játszott...hát legalább két olyan meccs volt, ahol mire kész lett a seregem már nem volt ellen aki ellen használhattam volna...már örültem, hogy kész az anyahajó a colo felé....csak éppen drone-on kivül senkit nem hagyott nekem
szóval a terran brutál....a játék elején falaz...ha bunkert is csinál, akkor beverhetetlen....early-mid gameben ha fossa ki az mmm-t az szintén brutál....tank-viking range brutál...persze verhető (ez a játék lényege), de jó kezek alatt utálok ellene játszani
-
execute93
őstag
válasz
BeLucZ #30407 üzenetére
Igen.. SC2-es cikket olvastátok? Érdekes cikk.. Terran gyenge!!!
-
execute93
őstag
válasz
killerjohn #30403 üzenetére
hehe
Random!
Ha valakinek van kedved játszani egy 30-1 óra múlva az írjon! -
execute93
őstag
válasz
zuzu000 #30401 üzenetére
Na igen! RDM-el tolom manapság, s amikor terrant dob nekem a rendszer akkor 3raxal kezdek általában vagy FE-vel. Ha nem jön össze a 3 rax, akkor a végére ugy ledarál a HT ahogy illik, mikrózhatok széthúzhatom a seregem empezhetek, egyszerűen semmi nem állítja meg.. No meg a mass colo..
-
zuzu000
őstag
válasz
freelanced #30393 üzenetére
Tossal megyek, oka: Warp Gate, High Templar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest