Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
Ezt kitaláltam, hogy azért van mert léginek is számít, viszont szerintem akkor úgy kéne megoldani, hogy targetable by air weapon, tehát tank, mara, immo stb, ne lőhesse. vagy valami hasonló ötlet, de ne legyen már ez a blizznek olyan bonyolult. Mondom mindezt úgy, hogy t-vel játszom, tehát nekem előnyös, hogy ha lőhetem, csak igazságtalannak tartom, hogy földi fegyverzettel is lőhetem. (Tegnap mondjuk randomoztam és ezért veszítettem egy colót. A játék mondjuk már bukott volt, csak most beugrott, hogy nem is lőhettek volna vissza.)
-
oxox
addikt
-
Eyesis
őstag
olyan, mintha Nestea eladta volna a döntő meccset.. nem?
-
-
sith7
félisten
Hajrá ...
A Heart of the Swarm-ban a síkon lévő pylon energiája, nem terjed ki a magaslatokra. Valószínűleg ezzel, tovább akarják csökkenteni a pvp-ben még mindig népszerűnek mondható 4 gate taktikát, és egyúttal a cheesek számát is, hiszen egyre jobban terjed cannon rush, amit bizonyos mapokon közvetlen a rámpa alá építenek, és pylonnal blokkolják, hogy ne támadhasd, majd csak ezután építik a következőt a bázisodra.
-
Ghoosty
őstag
válasz
killerjohn #26087 üzenetére
Ezzel részben egyetértek, viszont baromi kockázatos stratégia kihagyni a robot. Egyrészt, lemondani az immoról, coloról, warp prism-ről, meg asszem a replikáns is onnan fog jönni. Másrészt szerintem a t-nek ott van scan, ha meglep valami, míg p ezzel kb bukta a játékot. Jön 1 dt vagy banshee és leradiroz a pályáról, ha t ellen mész így, akkor ghostok bármikor szét emp-zi a sereged cloakból. Zerg burrowed roachal tud elég durván szivatni. Én t-vel játszom, de félnék nem rakni robot.
-
sith7
félisten
válasz
Ghoosty #26076 üzenetére
Hát... akkor zerg elleni játéknál raven nélkül egy lépést se lehet tenni
... de még úgy se biztos, hogy ki tudod őket lőni, ha mondjuk 40 - 50 ling nekedtámad, ezek meg sunyiba a ling sereg alatt mozognak ...
Este azért én is meglesem.
Akkor ma leszel ?föccer
Szerintem ezek a dolgok még nem véglegesek, lesz itt még módosítás dögivel -
Ghoosty
őstag
Az ok, hogy láthatóak lesznek, de elvileg nem targetelhetőek, tehát nem tudna rá lőni senki. Ezt már tapasztaltam mindkét oldalról.
Egy dolog jöhet szóba, ha tényleg nem volt valami ami fellátott. Az az, hogy a colo egyszerre földi és légi egység is és a légi egység tudtommal targetelhető így is, tehát bug szaga van. Este azért én is meglesem. -
rt06
veterán
-
oxox
addikt
válasz
Winner_hun #26070 üzenetére
valami akkor sem kerek....[link] Nem mozdult meg egységem, csak elkezdték lőni a lenti építő scv-t...de mozogni egyik sem mozgott...ráközelítettem lelassítottam...
ha nem lát fel, akkor az lehet, hogy amig a colo inaktiva addig nem látszik,ha támad/lő akkor meg igen....de akkor a programozok marhák....
-
föccer
nagyúr
A föld alatt mozgó banánlingeg nagyon op-nak tűnik,de egy megfelelően elhelyezett detektorral jól védhető. Ami egy picit zavar ennük, hogy ugyan olyan gyorsak a föld alatt, mint a föld felett. Viszont az ellenfél mainjére bedroppolva őket és gyorsan burrow-ba rakva lehet vele szívatni a népet rendesen. Nem is kell hozzá csak 1 lufi. 4 babánnal is ki lehet pucolni egy teljes bázis paraszt állományát. A kolórángató képesség meg egy vicc. Nekem nagyon nem illik bele az eddig kialakult zerg képembe. A Charge ultra ugyan ebbe a kategóriába tartozik. Egy kimaxolt ultra sereget szinte bármilyen falnak neki merek zavarni. Szinte bármilyen védelmi vonalat át bírnak törni, ha a pálya kialakítása engedi. Teljesen felesleges neki ez a képesség. Ha mindenképpen gyorsítani akarját az ultrákat, akkor tegye azt a föld felett, de szerintem nincs rá szüksége.
üdv, föccer
-
-
Alg
veterán
válasz
föccer #26071 üzenetére
Nem tetszenek nekem ezek az új, base defense-re kihegyezett dolgok (Shredder, Arc Shield...) lassítják a játékot.
Erős a gyanúm, hogy megint az lesz, 2-3base teknősözés aztán deathball push amíg a zergek ki nem találnak megint valami újat (jó, tudom, swarm host sokat segíthet, de nem tudjuk még mennyire lesz drága és késői)
Vagy képzeljetek el egy shredder-tankos TvT-t...
-
föccer
nagyúr
Mit olvasok az SC2hun:
Az Arc Shield képességről lesz szó, amely érdekes rushokat/cheeseket fog majd nyújtani a P játékosoknak. Olyasmi derül ki az Arc Shieldről, amit eddig nem is tudtunk.
Galen Andress lejegyezte utolsó HotS mérkőzését a BlizzConon, ahol egy Arc Shield rush áldozata lett:
” Az utolsó éjszakán a HotS-al 1v1-ben egy cheese áldozata lettem. PvP volt, ráadásul egy új mapon, ami a HotS-al volt együtt a BlizzConon. Nem sokkal egy Probe érkezett meg a bázisomra, így gondoltam hogy lecsekkolom annak környékét akkor, hogy nincs-e proxy pylon vagy cannon, de nem találtam erre semmi nyomot. Egy kicsit megnyugodtam. A járőröző probe-ja végül 9 supplynál letett nálam egy Assimilatort, mielőtt még a pylonom vagy egyáltalán a gateway-em is elkészült volna. Ismét egy kicsit megnyugodtam, mert tudtam hogy a WoL-ben ez még nem nagy hátrány a későbbiekre nézve. Hagytam hát hogy az Assimilatorja elkészüljön, én pedig felrántottam az első GW-met.
Ezt követően egy piros értesítés jelent meg a minimap-on, a Probe-jaimat miszerint megtámadták. Először azt hittem, ez csak egy kis probe harass, de miután jobban megnéztem a bázisom, elrémültem. Az ellenfelem az Arc Shield képességet használta, mely a Nexus új képessége a HotS-ban. Ezt a képességet az Assimilatorra használta. Az Arc Shield extra sebzést visz light unitokra, így a Probe-jaim két lövésre elhaltak. Ennek a range-je 5 mineral mezőmet bántotta a 8-ból, úgyhogy sok esélyem nem volt, a gazdaságomnak lőttek. GG-t beírtam és ez volt a leggyorsabb mérkőzésem a hétvégén a BlizzCon-on.
Én úgy gondolom hogy itt az idő már változtatni a Nexus “Turret” képességén még a HotS béták előtt is. Ha a Probe “ellopja” a gázodat az elején, véged!
75 mineral és 50 Nexus energia az egész, és a gazdaságodnak annyi. Szomorú vagyok így a nap végén.”
Még nem láttam/olvastam ezt a képességet, de ebből a leírásból eléggé komoly lett. Ha ez igaz, akkor ezután csak P-vel fogom tolni
üdv, föccer
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy miért csinálja a játék nálam azt hogy átlag 70 fps-el megy
(a nagyobb csatáknál lemegy 30-35 re)
De mégis időnként beszaggat mint az állat vagyis inkább állóképet mutat.
Közben az fps mérő végig 70-et mutat.
A Gépem c2d e6400 3Ghz,2gb Ram, Hd4850 és egy régebbi 250gb-os hdd
Most a winyó miatt szórakozik nekem így vagy a ram kevés neki vagy a netem lenne a szar (az meg 10 mbites digi). multinál és kampánynál egyaránt fent áll ez a probléma.
Erre a háromra gondoltam. Az érdekesség az hogy 1280x1024 ben minden high-on megy akadoznia nem kellene mert 70 fps el megy és ha leveszem a grafikát mediumra akkoris ugyan ezt csinálja... lowon már ritkábban de ottis előfordul. -
oxox
addikt
probald ki...nem allt meg a rampan sem senki...nemhogy fent!
az elmult 4 honapban kb ez volt a harmadik 1v1-em (tehat observer, vagy egyeb kizarva)....most ertem be melohelyre, majd ha otthon leszek feltoltom....(meg egyszer megnezem meg azert a replayt...) valaki probalja mar ki pls...
vagy meg egy dolog lehetett, hogy megint a colo lattak lentrol...pedig mintha bentebb alltak volna...
-
KrAt
veterán
Lehet láma kérdés:
SC2-ben megvannak azok az UMS pályák, melyek voltak 1-ben? Vagyis hasonlóak? Értve ezalatt turret és egyéb defense pályákat, stbstb..
-
oxox
addikt
hát ilyet még nem szoptam...mi az már, hogy ha elkezd turretet építeni az scv...ahogy lerakja az első téglát, már fel is lát az összes többi egység??????????????????????????????
ekkora baromságot...még csak kész sem kell lennie...lent letalpalnak a tankok, és elkezd csinálni egy turretet....már lőnek is...
-
Winner_hun
félisten
damn cant w8 for mass cheesing options for zerg in hots
-
Nektek mostanában nem szokott összeomlani a játék? ma már 2x csinált ilyet
-
rt06
veterán
igen, az oracle is
viszont valamelyik videoban szepen latszott, hogy nem a sajat egysegeire tette, hanem az ellenfel marine-jaira
a dark swarm ugye arrol szolt, hogy nem lehet ala beloni, az alatta levo egysegeket csak melle, vagy aoe (pl.: firebat, tank, archon) sebzes eri (lehet ezt nem akartak behozni, az endgame zerg meg erosebb lett volna), mig a disruption web alol nem lehetett kiloni (ezt kapta az oracle, gyonyoruen be is mutatjak a logvedelmi tornyokon) -
Alg
veterán
Azt szerintem az Oracle kapta. (vicces lehet egy tucat főnix+2-3 oracleből álló csapat, félelmetes harass-kombónak tűnik)
Mellesleg nem igazán értem, miért kell a T-nak a Shredder, nem hinném hogy még jobban meg kell erősíteni a pozícióvédelmi képességeit a siege tank, bunker, Pf hármas mellett. Siege line+Shredder+1-2 bunker és kb. semmi nem jut át, ami a földön mozog, ráadásul a távoli expeket is "harass-biztossá" lehet tenni.
Az a lépegető meg nagyon Transformers feeling
#26046 Na látom, megint hozták a színvonalat, sikerült flottaszalonnának írniuk a Fleet Beacon-t (Bacon)
Replicant érdekes lehet, de nem félek tőle, nem igazán van olyan zerg egység ami nem massive, és megérne 200/200at, meg ZvZ-ben amúgy is jó vagyok
-
oxox
addikt
válasz
kovsol #26044 üzenetére
tehát most BF3 lesz, de olyan gép kéne ami viszi az SC2-t? nincs ebben ellentmondás? vagy milyen gépigénye lesz a kiegészítőnek ???
.
szerintem kb minden második egység lesz multiban....single-t sokat nem toltam, de ott is volt jópár egység ami multiba nem került bele (meg épület is) nem is értem, hogy miért nem....
-
sith7
félisten
Most nézem ezeket a videókat , hát ez a replikátor nem semmi ...
Lesznek itt csúnya dolgok ... és a P még P - bb lesz
-
kovsol
titán
válasz
Winner_hun #26043 üzenetére
most BF3 lesz majd terítéken
de a kieget tuti megveszem, de az még odébb van, addigra egy asztalig gépet is be kellene szereznem ami elviszi akadás mentesen az sc2 -t -
kovsol
titán
nem biztos, hogy minden új egység lesz multiban is, na meg ha azt nézzük, hogy pl wc3-roc és wc3-tft között is akkora nagy eltérés volt taktikákban, hogy kb az egység irányításon kívül mindent újra kellett gondolni a multis stratégiákban, újra kezdődhet a theorycraft
mikor már nem mindenki zsigerből tolja a countereket
-
Alg
veterán
Ezek alapján a Thor helyett egy gyengébb Warhound, Thor megy super-lategame-be, és csak egy lehet, mint a MS.
Ultralisk charge
Overseer kuka, helyette Viper - Blinding cloud (leírás alapján kb. Dark Swarm megfelelője), meg a korábbi videoban látható rángatós trükk.
Swarm host - egyfajta Lurker-szerűség, elássa magát és broodlingeket köpköd. (mass BL-SH vicces lehet)
P-nek kell némi "raiding" opció, ez gondolom harass lenne.
AOE anti-air kell (gondolom muták ellen...)
Carrier kuka, helyette Tempest. AOE air-to-air, és sima air-to-ground
Replicant - bármilyen nem-masszív egységet leklónoz, nagyon drága, siege tank és infestor ellen mind controlja is van, még nincs kész.
Oracle - harass caster, sebzést nem ad, de leállíthatja a bányászást, építést
MS kuka.Reaper: regent kap, gránátokat elveszik tőle
BC "nitro"-t kap - időleges gyorsulás, cooldown-al
Baneling: late-game BURROW MOVE!!!!
Hydra: off-creep SPEED UPGRADE!!!
Corruptor: tud épületet sebezni, és eközben még mineralt is kap a játékos érte(ez nagyon nem starcraftos szvsz)
Nexus kapja a recall-t (azaz csak saját bázisra lehet recall-olni) és egy defenz jkv képességet: épületeknek plusz armor, és egy cannon-szerűség, időlegesenPersze mind kezdeti stádiumban van még.
-
adrian360
őstag
A nexusból elérhető védelem meg szerintem azért nem lesz jelentős a játék elején, mert az energiát muszáj chrono boostra költeni az elején, különben nagy gazdasági hátrányba kerülsz.
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun #26032 üzenetére
A Videó leírásában van egy ilyen mondat: Since we originally unveiled Heart of the Swarm back in May
Ez nekem már ezt sugallja.
üdv, föccer
-
Alg
veterán
Várós
Ha a Viper bekerül a multiba, az elég durva lenne, berángatni a colo-kat a roach-ok közé és hasonlók...
Mondjuk az Oracle is dutvának tűnik, és ahogy nézem a mutalingezés igencsak megnehezül majd
-
föccer
nagyúr
Jelentem megvan a 100. solo győzelmem Z-vel
Jobb későn, mint soha!
üdv, föccer
-
Winner_hun
félisten
válasz
killerjohn #26027 üzenetére
A fegyver varázsolás szerinted a legelején meglesz? Ennyi erővel elmész az ellenhez, televarázsolod a pool elkészülte elején -> freewin. Biztos nem a legelején lesz..
Amúgy valaki leírhatná hogy az új egységek mire jók, mit tudnak majd. Tudom, angolul le van írva.. de az nem magyar. -
killerjohn
addikt
milyen komoly már a crystal shield, meg az hogy az ultralist föld alatt chargeol?
sajnos (vajon miért?) pont valahogy úgy vágták, hogy egyik unitnak sem látjuk mennyire hatásos a többi ellen, de gondolom majd a béta, meg addig úgyis 100 pro fogja finomítgatni a paramétereket, hogy legyen balance.pl borzasztó érdekes, mi lesz a 6pool-al, ha a toss tud a saját nexusa köré fegyvert varázsolni?
meg elég érdekes, hogy az az új terran lépegető a colo-k ellen megy a videóban. biztos nem lesz gyenge
phoenix, carrier, mothership egyébként nyugodtan mehet toss arzenálból, nagyon, nagyon ritkán használom őket.
izgalmas lesz, na
-
LinogeOW
aktív tag
Viper <3 -Dark Swarm; Mozgó Burrow baneling ; Hydra speed
-
rt06
veterán
nem tudom, mennyire lesz goliath utod, merthogy az foldre nagyon tre volt, csak levegore volt hasznalhato, de oda meg igencsak utott (viszont, ha jol emlekszem, a foldi lovegek prioritast elveztek, igy ha mindenhol jott ellenfel, erosen kellett kuzdeni a mikroval, hogy jofele lojjon)
toss-nal, ha a capital ship azt jelenti, amit gondolok (es szerintem te is), akkor lehet ugy lesz megoldva, hogy vagy az egyik, vagy a masik lesz csak engedve, a ketto egyszerre nem (mint ahogyan most sem lehet csak 1 ms)
-
adrian360
őstag
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=277762
elvileg eltűnik a carrier, és eltűnik a mothership. érdekes lesz így az biztos
-
iSonic
addikt
veszélyes
ennyit tudok erre a kiegészítőre mondani.... a World of ChinaCraft meg vicces lett, mintha a Kung Fu Panda 3-at látnám
Diablo 3 trailer mágikusan epik volt ^^.
-
sith7
félisten
-
killerjohn
addikt
Föccer, vagy?
-
föccer
nagyúr
válasz
killerjohn #26010 üzenetére
Imortal+phonix? És elmész a bankba és kérsz percenként +2000 gázt, hogy bírd a termelést
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
killerjohn #26008 üzenetére
Én már többször kaptam ki mass roach-tól, amikor muta techet csináltam. Igaz az 1v1-ben volt. Biztos úgy volt vele a társad, hogy majd te countereled a marákat és a mutákat, amíg ő legyalulja az ellent
üdv, föccer
-
killerjohn
addikt
nos, most egy master és gold (preset team) ellen kaptam egy mid-diamond társat aki marauder mutalisk ellen fosta a... na mit? na mit? a roachot. egymás után a 4. vesztett meccsem.
-
sith7
félisten
válasz
killerjohn #26006 üzenetére
az komoly ...
-
killerjohn
addikt
most b*zmeg, szintén master társ, mass chargelot, 12. percben még nyomatja a zeákat, amikor 20 muta harrasolja a bázisunkat. mindjárt leverem a monitorokat...
-
killerjohn
addikt
kár hogy nem látunk belőled semmit
iSonic: értem én az iróniát
de most komolyan:
diamond vagyok, és amikor diamondokkal játszom, 2 nappal ezelőttig szinte mindig top8-asokat adott ellennek, társnak is, teljesen kiegyensúlyozottak, jók a meccsek, mindenki ügyes, okos szép, a jobbik nyer.
újabban viszont a társam is szinte mindig master, és az ellenfél is, és itt viszont a noobságtól szakad le az arcom. komolyan, link ellen immot csinál, vagy látja hogy az ellenfél timing pusholni fog mert szarja a unitokat erre feltechelne stormra, csak amikor jön az ellen, akkor van 1 db ht-je, az is energy nélkül... és ilyenek. De nem csak a társ, hanem replay-eket nézve ellenfélnél is vannak olyanok hogy kettészakad az arcom. Ja és megnéztem, a többség olyan "master", hogy 2v2-ben van 3-5 db nyert meccse, 1v1-ben meg platina. Létezik, hogy valami mákos placement sorozatuk volt aztán bekerültek masterbe?
Föccerrel platinában vagyunk, minden második meccsen izomból nyomják le a torkunkon a sajtossütit, amit már borzalmasan unok, és nem, nem kívánom megtanulni hogy hogyan lehet fogni a 3 rax mass proxy zealotot...
PS: most 2v2-ről beszélek, és nem cryolni akarok, csak beszélni róla
-
iSonic
addikt
válasz
killerjohn #25994 üzenetére
diamond=aki elakarja érni a silber/gold tudású masteres-t
-
oxox
addikt
válasz
Winner_hun #26002 üzenetére
az overlord fedélzetén
-
oxox
addikt
híres lettem!!!!
[link]
harmadik képen fogom a mappámat
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- MacBook Air M2, 16 GB, 13,6' - GARANCIA 2026.12.12-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel