Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz
WayneGace #10034 üzenetére
Végülis irányíthatnám az összes egységemet egyesével, de bizonyos szint alatt van hátránya is a nagy rangenek. Azzal egyet értek, hogy több az előnye, mint a hátránya ezért nem is panaszkodom, de néha azért vicces tud lenni. Tegnap úgy jártam, hogy beraktam a thorokat az ellenfél dronjai köze, hogy kiírtsák őket, de ezek a rohadt messze lévő overlordokra tüzeltek, ráadásul akkor is azokat lőték, amikor jött a védő sereg. Néha kéne egy gomb, amivel állíthatnám az air/ground prioritást. Arra még tellene az APM-emből.
iSonic:
Engem hétvégére ne ossz be, mert olyankor nem érek rá.
-
sith7
félisten
Értem, engem egy zerg hydra + brood lord - dal szivatott be, ugye a brood lord viszonylag messziről tud lőni, mire odaértem volna a stalkerekkel, megettek a broodlord lövedékei + hydra köpései
Átvágott, mert nem a main - en építette a spire - t, hanem az expen, a main - en meg csak hydra - k voltak, na mondom akkor innen már win a dolog /3-4 colo + stalkerek + pár zea/
És mikor elkezdtem rombolni, akkor megjelent a colo - k mögött a brood lordokkal, és annyi lett -
WayneGace
őstag
Ha majd lesz stream és van rá lehetőség, akkor légy szíves ments el! Így az is meg tudja majd nézni, aki éppen játszott.
-
iSonic
addikt
válasz
Winner_hun #10090 üzenetére
nem szeretlek..
-
iSonic
addikt
válasz
Winner_hun #10088 üzenetére
hallod te most szívatsz? tudom hol laksz
rád küldöm a 12-es karú Alg-ot..
-
v2izzy
tag
Mázlista, PÜ ment.
Amúgy "gőzerővel" halad az oldalam fejlesztése
A böngészőkompatiblitás fejlődött (bár IE-n egy eddig megfejthetelen hiba miatt nem naygon használható még), itt ott szépült stb, van like/dislike a videókhoz
, oldalt meg láthatjátok a live fület (ha lesz időpont és adás piros lesz a fül hogy lehessen tudni mikor megy valami
), ott is lesz adva a verseny plusz még utána felkerülhetne az oldalra igy jutubos formában a jobb játszmák a verseny után (iSonic engedélyével
). Indult egy újabb téma, Lesson néven, szerintem elég érdekes, matematikai úton vannak megközelítve a dolgok.
Ja, és kitaláltam eztaz új nevet, még nem végleges de nekem perpillanat tetszik -
iSonic
addikt
válasz
Winner_hun #10076 üzenetére
jól van most durci lettem.. megveretlek kovsol-al, mert ő gyúrós..
-
iSonic
addikt
válasz
Winner_hun #10073 üzenetére
De ezt a szabályt én alkottam
és vannak különleges esetek, amikor csak a pénz segít
-
iSonic
addikt
válasz
Winner_hun #10071 üzenetére
jajj de kár, mert délben kezdődik
-
iSonic
addikt
válasz
Winner_hun #10066 üzenetére
kár pont 25ikén kezdödik és te fogod nyitni az első meccsel
de kár...
-
Thome
veterán
Valaki tudna adni egy SC2 14napos 7 órás trial kulcsot? Már nem bírom tovább, hogy ne játsszak vele...
-
용 Bob
senior tag
Végig toltam a campaingot, de a zeratulos pályákat nem látom a listában, mert úgy gondoltam azt majd a főküldetés után csinállom. Be lehet valahogy hívni esetleg?
-
Alg
veterán
Vereségből lehet tanulni a legtöbbet, főleg az ilyen:
"oké, ezt sem próbálom meg többet" - vereségekből...Igazából leraktam a spire-t, csak mikor rászkennelt cancel-t nyomtam és baneling nest lett helyette... persze ő meg mass marine helyett mass thort hozott, én meg nem akartam megint lerakni a spire-t, ultrákról meg elfeledkeztem a végén... szóval most egy ilyen kényszerített 2. expo ->hive->ultra vagy brood lord időszak következik, aztán meglátom mire megyek vele
-
iSonic
addikt
Már csak 4 óra és lezárul az jelentkezés ideje a PH 1v1-es kupára, aki utolsó pilanatra hagyta ne habozzon, azon nyomban jelentkezzen nálam vagy Kovsol-nál.
Akik már jelentkeztek holnapi nap folyamán megkapják az időpontot mikor kezdődik és ki lesz hirdetve az első mérkőzés is amely livestream-en keresztül lesz közvetítve
Úgyhogy mindenkinek újra sok szerencsét kívánok és várom az utolsó jelentkezőket
-
Rossi
addikt
Üdv!
A patchről tudunk valami konkrét megjelenési dátumot, vagy csak valamikor szeptember közepén?
-
Arhquis
aktív tag
-
Alg
veterán
válasz
kovsol #10048 üzenetére
De körbe kell venni őket, és ha már van 8-10 thor az elég nehézkes... (+ ling kis sebzése vs nagy páncél...)
Ultra talán, bár az sem az igazi... brood lord kell, meg ling tankolni
szerk2:eszméletlen milyen hülye vereségeim vannak ma... rossz helyre rakott spine, void ray, mass thor... nem baj, ezekből lehet tanulni
Iginotus: aláírásokba sokan berakták
-
Iginotus
addikt
Hol tudom megnézni hogy kinek mi a neve? Hogy felvegyem sc2 re?
-
Alg
veterán
ooooké, azt hiszem nem fogok ezután mass roach-al nekimenni a mass thor-nak...
Na de akkor mivel? Brood lordra tippelek. (+, ha megvan a második exp mehet a hive tech) -
Djuree
félisten
válasz
kovsol #10036 üzenetére
leginkább SC1. ezzel nem játszok olyan sokat, az utóbbi pár hétben nem is játszottam, minden régi haver SC1-ezik, meg ha együtt játszottunk az meg lan volt, nekem ez a netes dolog nem az igazi rts-ben, így nem lehet jól 4v4-ezni, kellene a személyes kontaktus a tökéletes taktikához, anélkül értelmetlen
1v1 meg nem az én világon, az ökör iszik magában mondást favorizálom -
Alg
veterán
Naszóval...
Mivel a Ladder rendszer most nem igazán működik (nem ad pontot) lenne kedve valakinek 1v1 gyakorló meccshez?
-
Arhquis
aktív tag
válasz
Djuree #10031 üzenetére
Nem, félreérted.
Nem kell mass turret. Max 4-5 ahogy írtam.
Mivel rohadt nagyot sebeznek a turretek, első körben azzal lesz elfoglalva, hgoy egy biztonságos helyet keressen a mutái számára -> nállad az előny.
Ha nekimegy a turreteknek, garantáltan meghal pár muta, ráadásul addig te odaérsz, és a marine-ek nem lesznek első körben támadva -> előny a tied.
Ha massív muta csapata van, hogy bőven neki mer menni ennek a 4-5 turretnek, akkor biztosan azoknak megy neki előbb, mert nem akar veszteni egyésget, hiszen a tornyok lőnek. Megint van elég időd a marine-ekkel odaérni -> nállad az előny.További fontos dolog, hogy ha bemegy a mutákkal torony lőtávba, és beérnek a marine-ek, akkor igen nagy bajban van, hiszen döntenie kell, a két célpont közül melyiket lövi. És habár nagyon kevésnek tűnik az az 5 turret, de mire a mariskákat kiszedi, azok tutira megölnek vagy 10 mutát!!! Nem a mass mennyiség a lényeg, hanem a kényszerítés.
-
Ghoosty
őstag
válasz
WayneGace #10029 üzenetére
Tegnap láttam az előnyét és a hátrányát is a nagy rangenek. Az előnye védelemnél mutatkozott meg, a hátránya meg akkor amikor attack moveval küldtem előre a csapatot, a thorrok meg nekiálltak overlordot lőni, így lemaradtak. Én meg későn vettem észre és megették a turbólingek.
Reméltem, hogy kevesebb foodnyi egység hátrahagyásával is lehetne védeni a bázist.
Legközelebb, majd gyorsan massolom az elején az MM-et, aztán nem lesz ideje mutára.
-
Djuree
félisten
-
Alg
veterán
válasz
Ghoosty #10023 üzenetére
4-5 turret a bázison jól elhelyezve, meg 10-15 marine egy vagy 2 medevac-el.
Amíg a mutáka turret-et ütik, odaér a marine csapat.
Persze ahogy egyre több lesz a muta egyre több marine is kell, de azért lehet tartani a lépést.
Támadáshoz meg lehet vinni 3-4 thor-t, vagy a marine-okkal megpróbálni kimikrózni a banelingeket.
Szerk: plusz 1 thor-t a bázison tartva, 9range-el -> elég nehéz a mutákkal kerülgetni
-
Ghoosty
őstag
válasz
Djuree #10024 üzenetére
Nem mondanak hülyeséget, tényleg simán lehet szedni a mutát marinennel, főleg ha drogozva rohannak és ahhoz, hogy kikerülje az ellenfél 100%-ig a mikróra kell figyelnie nem annyira egyszerű az, tegnap tapasztaltam t oldalról. Ha csak rohangál, akkor meg nem tud kárt okozni. Egy dolog kell, legyen 1-2 medivac, aki visszagyógyítja a stimet.
-
Ghoosty
őstag
válasz
kovsol #10022 üzenetére
5 turret a main egyik felére 5 a másikra 5 a natural expre és el is ment rengeteg mineralod és még nincs sereged. Ha nem elég közel rakod a tornyokat, simán szedi a muta is, úgy, hogy nem veszít egységet.
Én, ha rakok tornyot, akkor rögtön 3-at is, a mineralok mögé, de sokszor kevének bizonyul, vagy simán talál egy olyan pontot a bázison, ahova nem ér el a hatása, így leszedheti az ott lévő épületeket.Megfogni meg tudom a mutát, de ha kimegyek támadni, akkor már nincs mivel, baserace-be belemenni meg eddig nem mertem zerg ellen.
Gyakorolni kell, mert lassan kezdődik a liga, azt jó helyet kéne megcsípni.
Szerintem, engem nagyon feljebb akar rakni a ladder rendszer, mert tegnap az első ellenfelem platina volt a többi mind gyémánt.
-
Alg
veterán
Egyébként ez a ZvT nagyon úgy néz ki, hogy egy muta-ling-baneling vs MMM+ esetleg pár tank irányba fajult el, és azon dől el, hogy mennyi marine-t tud életben tartani a terran amíg elfogynak a banelingek...
-
Ghoosty
őstag
Tegnap gyakorlotam 1v1-et. A zergeket nem bírom megverni. Jönnek mutákkal, de azok olyan gyorsak, hogy nem tudok támadni miattuk. Ameddig otthon vagyok a seregemme, addig nincs gond, általában nagyobb vesztesége van az ellenfélnek, mint nekem, de a legjobb elenszere a thor drága és lassú is. Tehát, ha elviszem otthonról, még nem ér haza mire a muták kiírtanak mindent. Már natural expansion és a mainem között is iszonyat lassan érnek át, én meg nem győzöm menekíteni a parasztokat. Profi játékosok videóin alig látok mutákat, de mikor én játszom, már rögtön techelek thorra, mert úgy is jön egy raklappal.
Gondoltam arra, hogy otthon hagyom a thorokat, de akkor meg a csapatom marad fedezet nélkül. Próbálkoztam azzal, hogy sok mariskát vittem magammal, azt meg beszívatták banelingekkel.
Eddig ami leginkább bejött, az egy valagnyi AA turret(+armor+range), de relatív drága, így nem maradt pénzem rendes seregre.
Valami hasznos tanács egy tapasztaltabb terrantól?
Seeker missilenek mennyi esélye lenne? Valaki próbálta már aktívan használni?U.i.:
A tegnapi egyik zerggel folytatott játszmámban több mint 20k értékben öltem, míg nekem kb 10k veszteségem volt, csak sajnos lemakróztak mint a sz..t.
-
iSonic
addikt
válasz
Winner_hun #10014 üzenetére
szívesen
-
Arhquis
aktív tag
Feltöltöttem egy nagyon kész meccset.
[link]A protoss beproxyzott a bázisom elé, és habár nagyon gyíkul játszott (se groupok, se gyorsaság, és túl is eröltette a dolgot, pedig kiszúrtam, és készültem rá, mindezt Goldban!) azért baromi élvezetes volt. Folyamatos nyomás alatt tartott, és minden apróságot ki kellett használnom a győzelemhez.
Előre bocsátom, elég sok dolgot én is elkúrtam, de szerintem mindentől függetlenül korrektül sikerült kezelnem a dolgot. Kár, hogy feladta, már jöttek volna a Muták, és lenn volt a nydus is!
-
Alg
veterán
Hmm ez érdekes: szarakodott az egerem az asztalon, úgyhogy raktam alá egy QcK-t - és még rosszabb lett, megakad,szaggat (optikai, nem lézeres)
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- iBasso DX180 DAP eladó!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest