Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eyesis
őstag
válasz
Tuco Ramirez #42097 üzenetére
inkább ez lehet
Na mindegy nekem jól kezdődött a napom -
Eyesis
őstag
lehet maradhato ka diamondban? reggel megvertem egy top diamond zerget, persze lehet ő is 2 hónap után előszőr 1v1ezett
-
whitezo88
nagyúr
via LAGtv
[link]
-
föccer
nagyúr
Grubby 0-1re vezet Duck ellen. Szurkolunk neki.
üdv, föccer
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Tudnátok segíteni nekem? Egyetlen egy kitüntetés hiányzik a kampány sorozatomból Swarm-ban.
Az pedig a FINAL missions azon belül a BONUS OBJECTIVESINAL
- ott a Death from above.
Nem tudom mit szurok el. Nagyon sokszor megpróbáltam végig játszani de nem kapom meg.
Pedig megtámogatok, és elpusztítok 20 ellenséges épületet a 2. reaktor megsemmisítése előtt.
Életben marad a DEHAKA szörnyeteg is egész parti alatt.Még ezen a pályán mit kell csinálnom?!
-
janos666
nagyúr
válasz
Lokids #42086 üzenetére
Elnézést. Angolul játszottam és most szándékosan csak hanyagul vadfordítottam, hogy ne legyen túl analitikus íze egy élménybeszámoló jellegű szösszenetnek, de ezt tényleg illett volna végiggondolni, nem csak zsigerből betolni, elvégre egyelőre a kedvenc SCII karakterem.
-
janos666
nagyúr
Az első résszel és annak kiegészítőjével sohasem játszottam, a Wings of Liberty-vel kezdtem a StarCraft-ot. A másodikról most spoileresen...
Most fejeztem be a Harth of the Swarm részt. Első hallásra nem tetszett az ötlet, hogy zerg kampány lesz, de végül sokkal jobban élveztem mint az előző terran kampányt.
Azt hittem kényelmetlenebb lesz átlátni a zerg épületek és egységek szisztémáját, de nagyon ügyesen beletanított engem a játék menet közben, és szerintem e tekintetben is jobbra sikerült, mint a terran rész. Nehézségre is kiegyensúlyozottabbnak érezem Normal-on. Szinte sohasem kellett mentést visszatöltenem, de az evolution mission-ökön kívül egyik sem volt túl bugyuta sem (de azok is szépen illeszkedtek a helyükre), míg a WoL-nél néhány küldetés szenvedős, míg pár túl egyszerűnek tűnő volt számomra.
De amivel nálam elvitte a pálmát, az az, hogy ennyire Karrigan központú, és hogy ő ilyen sokat szerepel benne. A kaland, RPG és TPS-akció-RGP játékok a kedvenceim, és ez, hogy végig egy "főhős" szemszögéből láttam mindent, aki ténylegesen is ott volt szinte minden helyen és "bemocskolta a kezét", ahogy egy ilyen karakternek kell... ezzel számomra sokkal befogadhatóbbá, átérezhetőbbé vált a story. Nem úgy, mint a Wings of Liberty, ahol a játék leggyengébb részének éreztem a közvetlenül Jim körüli eseményeket, amik ráadásul szinte mind csak a parancsnoki hajón zajlottak, teljesen egysíkúan és olyan stílusban, ami nekem nagyon nem jött be. A kardok királynőjét imádtam.
Bár... na az mégis kicsit fura volt, hogy egy nő, aki emberből kicsit sci-fi-varázs módon zerg, majd valami isteni-varázs módon ismét >=50% ember lett, most ismét valami misztikus-varázs módon izom-zerg lesz, és féltem, hogy a végén megint embert csinál belőle a kavics. De szerencsére nem, az már sokk lett volna.
Amit viszont sajnálok, hogy a második részt egy protoss kampány zárja majd le.
A WoL alatt nem szerettem a protoss részeket.
És most így, hogy Karrigan-t imádtam, a WoL-ban pedig azt hinttették el nekünk a protoss jóslatok, hogy ő lesz a kulcs a világ megmentéséhez, így jobban örültem volna, ha vele záródik a story. Bár így, hogy belegondolok (akartam írni egy példát, hogy talán miként lehetett volna így ütemezni) nehéz lett volna összehozni, és talán nem is lehetett volna jóra.
Ui.: A végén miért repül el ilyen sietve, ha már ennyi év és nyakatekerés után ilyen jól kibékültek Jim-el? Azt se tudják hol keressék ezt az Amon-t, és a királynő távolról is elrendelheti a keresés megkezdését, szóval "egy kávé" szerintem beleférhetett volna.
Bár persze ha ennyire bele akarok menni az utolsó videóba, akkor az se volt túl értelmes dolog, hogy Mengs engedte kitépni az utolsó ajtót is, mielőtt bekapcsolta a kavicsot és még egy pisztolyos őr sem volt mellette. Erre azért gondolhatott volna, hogy akkor túl védtelen lesz, és bárki besétálhat megölni, akire nem hat az az isteni kavics.
-
whitezo88
nagyúr
van valami leírás, hogy egy-egy egér miben jobb mint a másik? van ez [link] ahol látható hogy rengetegen, főleg az ázsiaiak g9x-et használnak, de az Abyssus is nagy számban van. miért? Úgy értem pl a Deathaddernek is ua. az érzékelője tudtommal, mégis az Abyssus elterjedt leginkább a többi tucatnyi Razerrel ellentétben.
ugyanez keyboardokkal. pl mi a lényegi különbség, előny abban ha brown switch, blue sw satöbbi.
-
Alg
veterán
Hahaha, Dimaga interjú WCS extrában
- Why are you not in round of 16 here wit us?
- Because I drink not practice... és így tovább, hatalmas, majd nézzétek meg
-
Alg
veterán
WCS EU: Top4-ből 3 koreai, MMA, MC, Duckdeok. Egy európai lesz, Grubby vs Vortix a negyedik meccs.
-
whitezo88
nagyúr
desrow troll kedvében streamel itt röhögök a melóban
[link]
-
Alg
veterán
ehh... WCS eu legjobb 8 között 6 Protoss, 1 Terran 1 Zerg...
-
whitezo88
nagyúr
Nem nagyon pörög a totyik. ma a season eleje óta ismét 1v1-eztem 3at (1 win besoroló és bronzba rakott), 3 win, alkalmazva a közelmúltban tanultakat (makró, hotkey és build tippek) igaz nehéz dolgom nem volt így bronzban, egy T ellen a storm miatt tudtam nyerni, mass raxos biosereggel nyomult először, de sokat nem ért. aztán később mikor épp letaroltam a bázisát, "storm is OP i'm gonna uninstall this game bb" -val köszönt el
a harmadik kezdő volt, simán bevédte magát 2 basere, mivel nem támadt kicsit makrózgattam, aztán egy Stalker/Immo/HT/Zela deathballal végiggyalogoltam rajta mikor már a 4. expet vettem bede még nem dobott fel.
-
whitezo88
nagyúr
papírliga a javából [link] a kék mit akart csinálni?
-
Formaster
addikt
válasz
Tuco Ramirez #42056 üzenetére
Szinte már csak light unitokra éri meg használni. Én nem is erőltetem mostanában. 1-2 azért szokott lenni, ha már úgyis hive felé techelek, na meg a sh-mellé is jól jöhet 1-2 darab, mert sokszor pár másodpercen múlik, hogy bukom-e őket.
-
-
BeLucZ
addikt
nektek se tölti be 4 v 4 -ben játék végén azt a kibebaszott score screent?
-
Eyesis
őstag
válasz
Tuco Ramirez #42052 üzenetére
ja, de az még kevés volt
a golyó fungál csak HotS-ban jött
-
Eyesis
őstag
válasz
Tuco Ramirez #42050 üzenetére
WoL-ban nincs infestor nerf
csak hotsban
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
sikalisk #42045 üzenetére
Stephano sosem hisztizett a balance miatt, sohasem rage quit-elt és általában is rendkívül sportszerű proplayer volt. Ezért (is) volt széles körben népszerű, én is sajnálom, hogy abbahagyja a pro pályafutását, de egyébként teljesen megértem.
#42046 Eyesis: Csak volt. Az infestor nerf óta már nem az.
-
BeLucZ
addikt
nah most látom a blizz hivatalosan is elismerte a login képernyőnél 4 v 4 bakit ami miatt dühöngtem egy sort én is meg szerintem rajtam kívül egy pár ezer ember
elvileg dolgoznak rajta....
-
sikalisk
tag
Stephanonak valószínűleg több esze van, mint a balance miatt sírjon, egyszerűen kiégett a játékból, ami nem csoda, mivel profi szinten valószínűleg nem fenékig tejfel napi 8 órákat SC2-ni éveken keresztül.
Akik meg örökké a rendszerben keresik a hibát, saját maguk helyett, azok mindig is panaszkodni fognak a balance ra, akár mit is csinál a Blizzard.
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun #42039 üzenetére
A twich csatornádra.
üdv, föccer
-
Alg
veterán
Stefi utolsó szavai, WCS RO16, 0-2, 0-2: kiesett nyert map nélkül...
Föccer: meglátjuk, szerintem igen - volt interjú vele utána, nem úgy nézett ki mint aki viccel
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun #42035 üzenetére
Van feliratkozód?
üdv, föccer
-
whitezo88
nagyúr
válasz
pincehely #42008 üzenetére
mivel P vagy ajánlom megnézni ezt a videót [link] ahol 100 apm v alatti buildeket mutat be P-ről. kb folyton 70 apm-el dolgozik és mivel mindig nyert, látható a hotkeyezés és a pontos build fontossága. pl ha látod hogy a T nem cheesel vagy allinezik 1gate expand mehetett volna rögtön, a többit végülis leírták. warp prism harrassal is lehet szivatni. desRownál láttam pont hogy droppol 2 HT-t és azonnal meghalnak a szedők. persze ez nem early game de ha nem turretezik vagy valami ez neki nagy szívás.
-
Eyesis
őstag
Winnerhun ilyen sokat ladderozik újabban?
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
pincehely #42030 üzenetére
Ezzel messze nem vagy egyedül. Ha a meccsek közben 90%-ban át tudnánk ülteni mindazt a gyakorlatba amit elméletben tudunk az SC2-ről, minden itteni fórumtag már rég master ligában lenne.
Sokat kell gyakorolni, és idővel szépen, fokozatosan javulni fog a játékod, ennyi a "nagy titok".
-
pincehely
addikt
Köszönöm a sok tanácsot, alkalmazni fogom.
Egyébként fejben ezeket én is tudom, csak könnyen elcsapongok, vagy rákoncentrálok valamire amit épp csinálni/elérni szeretnék, és akkor ezt valami megsínyli. -
sikalisk
tag
válasz
Üdv, amik fontosak, és alapvetőek, hogy első a termelés, a makro, folyamatosan hozd a probekat, cronozd a nexust, nyomd az egységeket, költsd a pénzed. Mikor megvan egy alap kompozíció a támadáshoz, akkor támadj, kóstolgasd, próbáld leszedni az expet, ez derítésnek is jó. Persze a profik observert küldenek, leskelődnek, droppolnak, de mi nem vagyunk azok. Elég, ha csak annyit elsajátítasz, hogy támadás közben is hazafigyelsz, nyomod az egységeket a probekat, ez fejleszti a figyelem megosztásodat, de nem is lehetetleníti el a játékodat, amit a többiek leírtak, arra csak gyémánt liga felett tudnak mind odafigyelni az emberek, jó esetben. A másik, hogy vannak bizonyos egységkompozíciók bizonyos fajok ellen, pvtben, ahogy írták is, kötelező a ht vagy a colo, az mmm túl erős, és máshogy nem fogod meg, ha ugyanolyan makrója van a terrannak, ugyanannyi pénzből az mmm lenyom mindent ( persze jó mikróval ez se igaz, de nekünk nincs jó mikrónk).
-
Eyesis
őstag
Holnap reggel 8:00-tól Psz és Breach küzd meg egymással, hogy a legjobb 4 közé kerüljön. Érdemes a cikket is elolvasni! JÁTÉK is van benne!
stream link hamarosan kinn lesz az cikkben.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
thomasvold #42017 üzenetére
Megadod a standard ID-t és a jelszót az öcsédnek és ő használja, te meg aktiválod magadnak a CE-t. Hol itt a gond...?
-
xavix13
őstag
válasz
thomasvold #42020 üzenetére
Vagy odaadod öcsédnek a CE-ből a játékot viszont a többi CE cuccot megtartod. Mondjuk így bukod a játékbeli portrékat, + az egyedi ultralisk kinézetet. (bár nem tudom mennyire fontos ez...)
-
Formaster
addikt
válasz
Esetleg add el a CE-t bontatlanul. A tiédet upgradeld CE-re, majd vegyél az öcsédnek sima hotsot
-
Eyesis
őstag
válasz
Dehogy, jó fej vagy, hogy öcsédnek CE-t vettél
-
Alg
veterán
válasz
lehetséges-e olyan, hogy a standard edition kódját feloldani és áttenni másik emberke email címére, vagy átruházni?
nem
-
föccer
nagyúr
válasz
Nem, erre nincs lehetőség. (legalábbis én úgy tudom)
üdv, föccer
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Megvan nekem a standard Starcraft 2-HOTS, de ma megvettem a collector's edition-t belőle, tehát két kódom van. Abban kérném a segítségeteket, hogy: lehetséges-e olyan, hogy a standard edition kódját feloldani és áttenni másik emberke email címére, vagy átruházni? Szeretném elajándékozni az öcsémnek és akkor nekem maradna a CE.
Köszönöm a segítséget!
-
Eyesis
őstag
A scout annyi volt, hogy megnézte hol kezdett.
Transzfer szerintem nem kell, de tény, hogy a probe gyártás nagyon szegényes volt a játék elején, amikor a legfontosabb, de beindult a játék közepén, amikor már nem annyira fontos
Nem igazán értem mit akartál... Olyan volt, mint egy koreai 4 gate, de azt a mainen szokas lehivni ( zelák),
aztán jött a charge, mondom hát ez is működhet, ha a terran nem derítni, vagy nem tank, banshe wm-re megy
Nagyon passziv játék volt, szinte nem is piszkáltátok egymást..
Ha terran lettél volna hasonló játékkal te lépsz kiAmúgy miért olyan meccset mutattál, ahol nyertél?
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Több és jobb scout kell, hozz observereket sokkal hamarabb. Hamarabb hozd az attack/defense fejlesztéseket is. Ha látod, hogy MMM-re megy az ellenfeled, akkor a gateway egységek mellé mindenképpen kell colo vagy HT is (storm-mal). Nagyon passzívan játszottál, próbálkozz harassokkal, kisebb pushokkal, ne várj a 200/200-as seregre a támadásnál. Ha legközelebb két prism-ből droppolsz, az egyiket a mainre, a másikat a naturalra küldd.
-
용 Bob
senior tag
válasz
-1 base-ről 4 db egységgyártó épület üzemel gazdaságosan (4gate, 3g+robo,+3g+stargate...etc) maximum.
-Későn raktad ki a natural-ra az expet időben és a kimaxolt probeszámon is látszik (24/24) ez..
-Amikor készen lett a natural, nem húztad át elég hamar a probe-okat, nem volt transfer.
-DT-ből jobban jártál volna, ha Archon-t csinálsz. tankol támadásnál és erős területsebzése is van mellé.
-Későn hoztál colot, hightemplart meg egyáltalán nem. Ez a két egység nélkülözhetetlen fentebbi ligákban MMM ellen.
-Amikor a main-ét támadtad, nem mentél feljebb a rámpán "(move+stop, move+stop)", ezért értelmetlenül vesztettél sok egységet, mert nem láttak fel és range-en kívül volt sok immo.Nekem elsőre, hirtelen, így fél1 körül ezek jutnak eszembe.
Amúgy összképben jobb volt a makród, a játék felétől nyerhettél volna kb., ha megindulsz a főbázisára.
-
Winner_hun
félisten
Na 3 hét után játszottam néhány meccset, kicsit nagyon fura..
-
pincehely
addikt
válasz
föccer #42007 üzenetére
Akkor erre a Replayre nézzetek rá légy szíves....
Ritkán játszom, bármilyen kritikát szívesen fogadok. -
föccer
nagyúr
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Szeretnék megosztani veletek egy replayt, hogy okítsatok ki egy kicsit. De nem tudom hogy kell.
Leírnátok? -
sikalisk
tag
válasz
Tuco Ramirez #42004 üzenetére
Csupán annyi történt, hogy Új helyett Válasz gombra nyomtam, és a te hozzzászólásod volt az utolsó, tehát konkrétan nem neked szántam az írásomat, hanem azoknak akik azt írták, hogy a team nem fejleszt, elsősorban föccernek.
Egyébként nem néztem hány meccset játszottál
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
sikalisk #42001 üzenetére
Ahhoz, hogy a játékod fejlődjön, egyetlen dolog kell: Játszani, gyakorolni.
Szerinted erre közel 3000 meccsel a hátam mögött (90%-ban 1v1) még nem jöttem rá...?
Szerintem valamit félreértettél, arra akartam rávilágítani, hogy abból még hogy valaki sokleveles még messze nem következik az hogy a skillje is magas szintű. -
sikalisk
tag
válasz
Tuco Ramirez #42000 üzenetére
Ahhoz, hogy a játékod fejlődjön, egyetlen dolog kell: Játszani, gyakorolni.
Teamben is fejlődsz, csak lassabban, többet hibázhatsz, és ha hibázol se biztos, hogy átlátod miben, 1v1ben csak magadra számíthatsz, ezért egyértelműek a hibák, és gyorsabban is tanulsz belőle. A team játéknak megvan az a nagy előnye az 1v1 -hez képest, hogy kisebb a nyomás, társakkal pedig még szórakoztatóbb is, márpedig miért játszanánk ezt a játékot, ha nem azért hogy jól szórakozzunk, kikapcsolódjunk. Bizonyos szinten erre élő példa vagyok én is, mert bár össszesen kb. 2-300 1v1-et (win-loss összesen) játszottam SC2-ben, a három szezonból, kétszer platina, egyszer diamond lettem, ami azért nem olyan rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest