- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9477 üzenetére
jó persze, de eszembe se volt, úgy voltam vele ha nem jön be win akkor majd másik gépről lementem max a fontos dolgokat....de nem értem hogy a többi partíció miért szaródott el csak azért mert a c-n a win behalt....azelőtt max másik gépen nyomtam egy lemezellenőrzést és helyre állt minden, vagy format lett a vége, de a fileok sose tüntek el csak a win nem jött be...
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9475 üzenetére
ami a nickembe van,,,,nf590sli y2 5600+....csak alaplap+proci+ram csere volt....proci az tuti 9850 mert írja indulásnál, lap az rev 1.0...nem tom nem-e a ram volt szar mert kék halállal indult folyton a windows amíg a biosba a set to defautra nem nyomtam...azóta csúszott szét minden a vinyómon is....de nem értem mi köze ezeknek 1máshoz, ilyet nem láttam a 15éves "pályafutásom" során soha....
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9466 üzenetére
előtte xp sp2 volt meg a frissítések....ha berakom a cd-t akkor azt látja hogy c meghajtó 131gb ismeretlen, és van egy kb 350gb-s formázatlan rész, most haveroméba van, itt simán f meghajtónak látja formázatlanul......nem akarok 500gb.nyi adatot elveszteni
...csökkentett mód nem játszik mert el se jut a bootolásig, már a verifying dmi pool datanál megáll, utánna jönne a boot ahol az f8-cal betudnám hozni a boot menüt...1szer még kiírt olyat is miután set to defaultre tettem hogy ide-ként használom a sata-s vinyót, átállítsa-e ACHI-ra....megkerestem ezt a részt a biosba, a sata controllernél van asszem, ott lehet állítani legacy ide, raid, ACHI->sata, meg még valamilyen ide, nem ugrik be a neve( az volt az alapbeállítás is)....lehet itt kellene valamiket állígatni, de már nem hiszem hogy segít a vinyómon, nem akarok még formázni, hátha fellehetne éleszteni a régi windowst rajta, és arra se érzek garanciát hogy ha format és winistall lesz akkor bejön-e a windows és jó lesz-e....
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #9205 üzenetére
Mert csak 15K. És 10K-ért adom el a régi MSI-t (K9N Ultra), amiről lejárt a gari már. Ráadásul 3 év a garancia.
MSI-ben meg sajnos nincs olyan, amivel jobban tudnám húzni a CPU-t, mivel nem tud egyik lap sem állítani NB szorzót. Ha lenne olyan, akkor azt venném, de hát nincs.
Gigabyteról meg csak rosszat olvasok a Phenom topicban húzás terén, úgyhogy az sem érdekel. Maradna még az ASUS, ami jó volna, ha nem ótvar hangkártya lenne egy 30K+-os lapon
Sapphire/DFI szóba sem jöhet az ára miatt. ECS-nél előítéletem van, ami nagyon nehezen lenne lebontható. J&W-ről itt hallottam először, de nem akarok úttörő lenni.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #9185 üzenetére
Azért gondolom akad olyan, aki örül ennek a GB-nek
Én magam részéről a 3 felsorolt közül ezt venném. Ma néztem árlistát, végre beindult az áreső az s2h-nál is, de az s3 is esett tegnap óta keveset, őszre sztem igen kellemes áruk lesz.
#9186 band1103: Olyan nem is fog köjönni. a "D" azt jelenti, hogy minden kondi szilárdelektrolitos, az S3 smart/safe/speed. A ds3h-ban több tuningopció van, nem hiszem hogy adnak ki mATX-ben olyan lapot, amiben csak szilárdelektrolitos kondi lesz és s3-as tuningopciók lennének benne, árban nem igazán tudnák már bepozocionálni.
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #9116 üzenetére
nem, mert az atx-es deszka alul takarja, elől meg a vinyóknak van a sok slot! hamár nagy házam van, akkor nagy deszka dukál bele, nem egy hangyapöcsnyi! képletesen: van egy nagy nappalid, benne bőr űlögarnitúra, dolby rendszer, ami nagyot szól, igényes cucc az egész, és egy 20"-os tft-n nézed a meccset távcsővel.....
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #9113 üzenetére
2 van, csak nem phenom! de tunningolható, nemúgy mint a phenomok, amik eléggé gányok ilyen tekintetben!
VR: ááá megőrít ez az amd jelzés, nem tudom mennyin megy!
látom 2100-on, ne valahogy nem izgatott fel a 3 mag....meg tesztekből kiderül, hogy nem is jelent sokat, de pl egy q6600, de kapják be az intelesek!
-
nesa
veterán
válasz
Gyuri27 #9031 üzenetére
Olyan kiskerbe nemis veszek procit ahol rendelni kell, pécsen kapasbol 3 boltot is tudok ahol szinte mindig van raktaron ,ahol en vettem ott a csavo 1 egyesz talca procit rakott elem amin a semprontol x2 ig minden volt es mondta hogy van megegy talca +a dobozos cuccok ,ahol rendelni kell minden szart azokat komolytalan boltoknak tartom....
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8822 üzenetére
Nem tudom kinek mi járt a fejében, de én azért elvárnám, hogy mikor kiadnak egy lapot, abban az éppen akkor kapható cpu-k eldöcögjenek.
Nekem mindenesetre az motoszkál a fejemben, hogy hagyom a csudába az egészet, és várok még egy picit, míg kiderül, mik igazak abból a hírből, hogy már novemberben jönnek a 45nanos négy magos phenomok 95W TDP-vel, ám ezek már ddr3 támogatással lesznek ellátva, és AM3 foglalatba fognak csücsölni.
szerk: daa-raa
Talán azért mert némelyik 125W-os. Ha kapnék ajándékba egy 6400+ BE-t, én sem egy ilyen lapot választanék alá. Nincs semmi gond a 770-essel szerintem, a lapgyártók voltak nagyon sporokósak, miből állt volna még egy fázist felrakni?
Aztán lehet, hogy nincs igazam, nem próbáltam még 770-es lapban 125W-os procit túlhajtani.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8820 üzenetére
Meg az, hogy van is lap, meg nincs is! Kint van mittudom én, ötféle lap, de abból Te csak 1-et választhatsz.
Ez pedig nagy szabadságfokot tesz lehetővé számunkra.
Mikor kijöttek a lapok, már itt rögtön többen szóvátették, hogy ezek a deszkák bizony szinte üressek, a proci tápellátása pedig finoman szólva is nevetséges.
Ezt én nem inkompatibilitásnak nevezném a nagy fogyasztásu amd procik, és az amd chipek között, hanem a gyártók infantilisságának.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8800 üzenetére
Kiskerben brutto 36K a 9550, alig 2K-val drágább, mint anno a 3000+ wincsim volt.
Engem inkább az aggaszt, hogy egy olyan lap amiben 3GHz-et tudunk belőle kifacsarni, még nincs, vagy ha van, az szerintem irreálisan drága.
A procik csak-csak jönnek, egyszerűen "értelmes" lapot nem kapok alá, elkeseredésemben, már asus, és msi lapra is gondoltam.
Gigából is túl drágán nyomják, ami pedig megfizethető, az nagyon le van butítva. Persze ez felhasználói szokásoktól függ, úgyhogy a butítást az én szempontomból értem.
Titkon arról álmodok, hogy a ZAMD boszorkány konyháján készül egy szupertitkos 32nanos proci, ami legalább akkorát üt majd, mint anno az A64.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8797 üzenetére
Kit érdekel a B2 X3 ára? Főleg úgy hogy csak OEM-eknek szállítják őket. Mellesleg elég egyszerűen elő tudják állítani az X3-as procikat, tehát nem kerül nekik túl sok plusz energiába. Ezért nem hiszem hogy nagy érvágás hogy nem kapkodnak értük. Nyilván nem is gyártottak/gyártanak belőlük annyit mint X4-ből.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8770 üzenetére
Nem biztos... pl. most úgy fest hogy az nV 780a chipset-tel szerelt lapokkal valamivel többet ki lehet hozni a Phenom-okból.
Mondjuk ennek azért nem merek túl sok jelentőséget tuljdonítani de azért érdekes vélemény.
"I must say this board is definitely faster than the 790FX/770 that i have tried and completely frustrated with (I really want to stick with AMD....sigh...tried DFI M2RS, Abit Ax78, Gigabyte 770DS3, 780G)"
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8733 üzenetére
Az tényleg nem túl sok, anyira nem is olcsó, akkor inkább 2x1GB Corsair TwinX CL4 10k-ért.
-
bnss
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8607 üzenetére
Nem tudom mennyi az 5000BE
Őszintén ha választhatnék 4600-os F3-as és a BE közt, előbbi kellene, láttam 1-2 nem gyenge tuningot, aminek a BE-k a közelébe se mentek. Persze ez mázli kérdése, de abból annyira nem szenvedek hiányban
Ram biztos jó, OCZ-hez még nem volt szerencsém, már sztem nem lesz, befejezem a gépbuzerálást 2 évre. Phenom? Meg se fordult a fejemben, de még az x3 se. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8588 üzenetére
2 boltban vásárlok, 10 éve mennek és ahogy elnézem semmi okuk nincs arra, hogy abbahagyják, ha csak nem lotto 5-ös
Míg sok bolt csak vergődik, bezár, új helyre költözik...
690G visszaveszik amennyiért vettem, de az igazság az, hogy már du-ra 500ft-tal kevesebbért volt a listánViszont a 780G is, szóval nem lesz bukta.
Kingmaxokat most sztem nagyon jól elkaptam
Az eredeti az nv chipes intel lapban volt, ami 1.8V-ot adott neki és annyi, ott 835 volt a vége, itt 1.95-ön ment stabilan 960-at..
Honnan veszed hogy tele vagyok lével?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8524 üzenetére
Nem rossz helyről
Olyan helyről ami már 10 éve működik, és nagy eséllyel fog is...ráadásul jóárasított cuccokat tudok tőlük venni
GB 690G s3h lett a lap, más nem volt a boltban, majd 3 hét múlva csere...jó cucc, még a végén megtartom, bár nem hinném, 780G-s lap pár k-val van felette. Proci LE1620 lett, van egy am2-s Sandiegom
3G+
Kingmax ramokban kellemesen csalódtam, Geilben meg elég kellemetlenül..ps-ek majd később...
#8526 akaido: megy ez
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #8542 üzenetére
Ha van légmozgás, akkor nem jut el oda. De felteszem te sem vitatod, hogy a chip melletti területek a legmelegebbek. Nem véletlenül találták ki a heatpipe-okat, hanem mert a bordázat méretét hiába növelték, nem értek el vele semmit.
De tudod mit, majd ha veszel ilyen lapot, akkor nézd meg, hogy milyen melegek azok a bordák
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8504 üzenetére
Jó helyre.
Ez a Sapphire AM2RX780 egész normálisnak néz ki, és az ára is nagyon barátságos.
katt777: "Játékokban meg nem sokra megyek egy lassú 2 magosnak számító Phenommal." - LOL! Viszlát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mobil flották
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged