Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
omikron23
senior tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
LLC-t Auto-ra állítottam, a feszt visszavettem 1.28V-ra és minden megy frankón...
Köszi mindenkinek 
-
omikron23
senior tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Köszi, meglesem...

-
omikron23
senior tag
válasz
zserbox
üzenetére
Mennyiről érdemes indulni? 1,25 V?
Most CPUID szerint 1,288 V... Itt találtam stabil beállításokat, ezeket vettem alapul... illetve az oldalon leírtakat...
-
omikron23
senior tag
Sziasztok!
A procit stabilan szeretném 4.5 Ghz-n járatni. Nincs kedvem órákon át szórakozni a Bios beállításokkal, ezért több tesztet, és útmutatót is elolvastam már, próbáltam olyan beállításokat összeszedni, amivel nagy valószínűséggel menne a proci. Csak azért írom mindezt, mert előfordul, hogy valamit nagyon benéztem, és ezért hülyeséget állítanék be. Szóval a beállítások:
- CPU Core Voltage: 1,3 -1,35 V
- LLC: High
- VRAM Fixed Frequency: 350Jók ezek az értékek, elég ennyit beállítani, vagy még kell valamit módosítani?

Konfig az adatlapomon... ( A proci jelenleg 4,2 Ghz-n megy, csak a szorzót állítottam) Aida jelenleg ezt írja...
Előre is köszi...
-
omikron23
senior tag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Itt a Battlefield 3 ultra beállításairól volt szó, senki sem általánosított...
-
omikron23
senior tag
válasz
ReKzZz
üzenetére
A többiek is ezt ajánlották... Én ha nem vagyok biztos a dolgomban, akkor itt mindig megnézem, hogy mennyi pontot ér el az adott vga... Persze játékoknál nem mindig ez a sorrend, de viszonyítási alapnak mindenképpen jó... Nézd meg a 6870-et, és az 550 TI-t... Van különbség a 2 kártya közt. Nem is kicsi.

-
omikron23
senior tag
válasz
ReKzZz
üzenetére
A 6870 szerintem a legjobb választás ezek közül, az 550 TI nagyon felejtős szerintem... Esetleg egy HD 5870, vagy egy 560 GTX jobb választás lenne, de ez persze pénztárcafüggő. Használtan már egész baráti áron beszerezhetőek ezek a karik itt a PH-n, és a legtöbbre még garancia is van bőven...

-
omikron23
senior tag
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ...

Valószínű hogy OC lehet a ludas a dologban. Már kezdtem megijedni, hogy valami gáz lesz, de végül lassulást nem tapasztaltam semmiben, úgyhogy akkor marad minden így.
Köszi mégegyszer
-
omikron23
senior tag
Sziasztok...
Lenne egy kérdésem, főleg ASUS P8Z68-V PRO, vagy hasonló lappal rendelkező tulajokhoz... (ill. akik valami használható infóval szolgálnak...
)
Szóval nézegettem a GPU-Z oldalát videókártya teszt ügyben, és egy furcsaságra lettem figyelmes. Itt az oldalon a 'Pixel Fillrate' és a 'Bus Interface' nálam kis eltérést mutat...
Pixel Fillrate :13,3 GPixel/s a 31,2 helyett
Bus Interface: PCI-E 1.1 a PCI-E 2.0 helyettEnnek mi lehet az oka? Alaplapon kell valamit állítani, vagy ne foglalkozzak vele?
-
omikron23
senior tag
-
omikron23
senior tag
X58 - X79 magyarul... [LINK]
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75
üzenetére
Ez már kicsit korábban történt, ezért kellő magyarázat híján nem is értheted tomic gondját...
Több embernek az volt a problémája, hogy feltettek pl. egy Beta Bios-t, és jobban tudtak tuningolni.. vagy kevésbé. Ez utóbbi esetben merült fel az az igény, hogy a régebbi Bios-t rakják vissza, így újra tuningosabb lett a deszka... Elvileg nem minden alaplapgyártó támogatja azt, hogy a fent lévő verziónál régebbivel írd felül az aktuálist...
Röviden ennyi a történet... -
omikron23
senior tag
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Alpenföhn Matterhorn... és ezzel is nagyon jó, igaz a proci nem lett húzva... Korábban linkeltem be hőfokokat is...
-
omikron23
senior tag
-
omikron23
senior tag
Bazz...
Crysis 2-t felraktam, frissítette szépen magát... Indítás... Kiírta, hogy csak holnaptól használható
Köcsögök... Pedig tényleg kíváncsi vagyok, elindul-e egyáltalán... 
-
omikron23
senior tag
Ha kiveszed, azonnal látható lesz a különbség...
Először én sem akartam kivenni, aztán megnéztem a leírást... Gondoltam, ők jobban tudják... 
Landon: A Noctua nagyon igényes, és minőségi, ilyen szempontból nem volt vele semmi gond, minden pontosan passzol, könnyű szerelni. A 9 cm-es ventilátor bizonyult kicsinek, ezért cseréltem, de ezt sem bántam meg, jó vétel volt...

-
omikron23
senior tag
Nagyon egyszerű... Az a "szivacs" egyébként gumi... Azért nem kell leszedni a 775-ös foglalatnál, mert azoknak az alaplapoknak nincs a hátulján egy gyári fém keret, ami a procifoglalat része, csak simán a nyák látható. Az 1155, 1156-os alaplapot hátulján van, ezért ki kell szedni a gumi kereszt alakú lapot, ami olyan magas, mint a procifoglalat hátulja. Szóval csak sima kiegyenlítő szerepe van...

XaraX: ha nem vetted ki, akkor nem fekszik fel rendesen a foglalat hátuljára... szedd ki... Nekem is Noctua-m volt...

-
omikron23
senior tag
Most csak az alaplap miatt nem tuningolok, de terveim közt szerepel, ezért vettem ilyen procit, és hűtőt hozzá, csak még meg szeretném várni a Z68-as Chipsetes alaplapokat, addig nem cserélek B3-ra...Szóval a tuningot is el kell addig felejteni...
Előtte Noctua-m volt, és sokkal jobb annál. Szóval majd lesz tuning, különben nem vettem volna meg a 2600K-s procit. 
-
-
omikron23
senior tag
MSI Z68A-GD80... Érdemes megvárni...
-
omikron23
senior tag
Helló mindenki... Beszereztem egy szépséget Sandy mellé... azaz rá.

Alpenföhn Matterhorn
Nagyon sirály... Alapon 22 C-os a proci, 100%-on 34 C... A kis Noctua NH-U9B SE2 Alapból 33-34 C-os volt...Szóval 10 C-t lazán ráver. Nagyon csendes, könnyű szerelni, és szebb is, mint az előző
mondjuk azt nem nehéz -
omikron23
senior tag
Olvastam már korábban a cikket... Nem értem miért hasonlítasz össze egy videókártya driver-t a Bios-al. Drivert bármikor telepítesz, törölsz, de a Biossal kicsit másabb a helyzet.
Mindegy, én nem szeretnék erről vitázni, mindenki úgy frissít bios-t, ahogy akar. Csak az zavart, hogy egyértelműen kijelentitek, hogy az @bios szar, és pendrive-ról frissítsünk... vagy floppy-ról... 
fsb1000: Vigyázz, csak saját felelősségre...
Nehéz leállni vele 
A heti flahs játék ajánlóban volt, csak gondoltam mivel mindenki annyit alaplapozik, meg procizik, ez jó kikapcsolódás lehet, és még témába is vág... -
omikron23
senior tag
Én azt írtam,"szinte bolondbiztos" ... Csak a saját véleményemet írtam, nekem eddig semmi gondom nem volt vele. Lehet, hogy a bios alapból szar... de az nem az @bios, vagy a dual-bios hibája... A kedves gyártóé, aki nem veszi a fáradságot, hogy ha már amúgy is javított, vagy másodszor kiadott termékekről van szó, igazán gyárthatott volna normális bios-t is.
Szerintem ha van egy stabil rendszered, letöltöd az alaplapodhoz való Bios file-t, akkor tuti nincs vele gond. Mindenféle moddolt, meg béta, meg ki tudja honnan összeszedett Bios-al lehet tönkrevágni az alaplapot. Meg persze a user-en is nagyon sok múlik... -
omikron23
senior tag
Ez azért nem teljesen így van. Kipróbáltam már jópár platformot, köztük volt Asus és Gigabyte is. Amióta van Gigánál az @bios, én azóta azt használom, és eddig soha nem okozott problémát, egy lapot sem "gyilkolt" meg. Kényelmes, gyors. Amikor még anno floppy-ról frissítettem a PIII-as asus lapomon a Bios-t, akkor levert a víz. Azóta sem.
Főleg, hogy ott a szinte bolondbiztos dual bios giga lapoknál... 
-
omikron23
senior tag
Nem csak Asus tulajoknak...

-
omikron23
senior tag
válasz
hyperman25
üzenetére
-
omikron23
senior tag
Winne: Szerintem itt a PH-n könnyen beszerezhetsz 775-ös foglalathoz backplate-et. Elvileg mindegyiken ugyanott vannak a furatok, szóval szerintem mindegy milyen gyártmány. Csavart meg látom úgyis találsz hozzá...

-
omikron23
senior tag
Hát én is időben elkezdtem a nézelődést. Ha később tervezed a vásárlást. érdemes megvárni az akkor esedékes Z68-as lapokat, abban tuningolni is lehet, és kihasználják a proci integrált GPU-ját is. Igaz sok infó még nincs róluk, de előreláthatóan talán jobb választás lesz a P-s lapoknál. Az árakról szintén semmi, de talán nem szállnak el vele nagyon, és ésszerű alternatívát jelent majd....
A PH-s cikkeket pedig tanulmányozd, minden kérdésedre megtalálod a választ, de itt is szívesen válaszolunk. 
Brekkk: Ezt most passzolom. 4TB vinyóm van, de nem Raid-ben használom...

-
omikron23
senior tag
Örülök neki...
Ha esetleg még valami kérdés lenne, ezt a kis olvasmányt ajánlom figyelmedben, szerintem ez itt "alapmű"-nek számít... 
-
omikron23
senior tag
UEFI FAQs... Ebben minden benne van, szerintem fölösleges ezen vitatkozni, hogy nem Bios csak Firmware, vagy a Bios új grafikus felülete...

jeni: B2, ezért tudom később gariztatni...
Zso2: De én nem adom el a procim, nekem tökéletesen megfelel, a vga meg majd jön, csak kicsit megkésve, szóval nem értem min problémázol még mindig...
De köszi a jó tanácsokat... 
-
omikron23
senior tag
Akkor elmondom még egyszer, de már valahol leírtam...
(tisztában vagyok a P-s és H-s chipsetek képességeivel)1. A proci marad, ezt akartam venni.
2. Amikor vettem, nem lehetett alaplapot kapni proci mellé, de én itt egy helyi kiskernél (ahol történetesen ismerős a tulaj) találtam, ezért megvettem, mert különben a polcon nézegettem volna a procit, ez nem állt szándékomban.
Megbeszéltük, hogy ha jönnek a javított alaplapok, akkor garanciában visszaveszik, és bármilyen másikra becserélik.
3. IGP-t max. próba erejéig használtam volna, ezért lett a H-s lap átmenetileg, de azt nem gondoltam, hogy nem minden H-s lap rendelkezik videó kimenettel.
4. Tehát nem qrtam el...
A 8600GT pedig sajnos egy váratlan kiadás következménye, 570 GTX lenne, ha nem kellett volna hirtelen a pénz...
Ennyi...
Szóval procit nem cserélek, lapot majd igen, de lehet bevárom a Z68-as lapokat, és akkor gariztatom a mostanit. A 8600GT-t így is simán kihajtja addig alapon a proci
Lori82: Ez most irónikus kérdés volt, vagy tényleg nem tudod... Mivel a proci foglalat ua. a P-s és a H-s lapnál, ezért sanszos, hogy mindkettőben működik. Az már más kérdés, hogy H-s lapba fölösleges a K-s proci, mert ott nem tudsz tuningolni... Gondolom Zso2 is ezen akadt le...
-
omikron23
senior tag
Nem tudom, de szerencsére ez csak addig van nálam, amíg a kisker-be megjönnek a javított lapok, és cserélem le a francba. Vagy várok a Z68-ig... Az szimpatikusabb megoldás lenne...

N_A_S: Nekem egy ilyen kártya éppen belefért, de akkor már a SATA csatlakozókat le kellett szedni a vinyókról, mert minden útban volt
Ja az elején én is viccesnek találtam, hogy PH-s alaplapom van, de aztán eltűnt a mosoly az arcomról, amikor kibontottam. 
És valóban nem elégít ki semmilyen igényt...
-
omikron23
senior tag
Nekem is Gigabyte házikóm van, de az kicsit kisebb, mint a tiéd, lehet el sem férne. Brutál nagy! A memóriák beférnek alá gond nélkül? -
omikron23
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Nekem pont ilyen lapom van. A lehető legrosszabb választás. H-s lap, tehát tuning nuku...
P-s is, szóval nincs VGA, DVI, HDMI vagy Display port sem, szóval az integrált GPU-t sem tudod használni!
Mindenkit óva intek ettől a laptól!!!!

N_A_S: A képeken elég szexi volt,
lehet nekem is be kellene ugrasztani egyet a procihoz... 
-
omikron23
senior tag
válasz
kusziPS3
üzenetére
Konkrétan nem tudom, csak az előző hozzászólásban írta N_A_S kolléga, ezért írtam oda én is. A memóriából gondolom mindkét esetben 4 GB-ot szeretnél venni, 2GB-nak nincs sok értelme. Ezekkel is elmegy a rendszer, és ha nem akarsz annyira tuningolni, valószínűleg semmi gondod nem lesz ezekkel, viszont arra oda kell figyelni, hogy ha tudsz, akkor 1,5V-os memóriákat nézz az alaplaphoz. A Kingmax oldalán ezt írják: Voltage: "1.5~1.8v" , tehát elvileg semmi baja az 1,5V-al. A Kingston 1,65V-os, ez több mint a javasolt, de nekem is Kingston van a gépemben, és 1,5V-on is bírja a gyári értékeket.
Ha találsz, mindenképp 1,5 V-ot nézz, az előző Hsz-ekben volt is ajánlás...
-
omikron23
senior tag
Hali!
Z68-ról eddig nem sok derült ki, szinte csak fórumokban írnak róla. Valahol olvastam, hogy május elején jönnek ki. Ez mennyire igaz? Lényegében kb olyan lenne, mint egy H67-es chip, csak tuningolható és használható az integrált GPU? Arról viszont nem olvastam, hogy képes lenne együttműködni a videókártyával az integrált HD 3000...

-
omikron23
senior tag
-
omikron23
senior tag
Az kicsit furcsa, hogy Asus-ból nem nagyon látni még B3-asokat, remélem azért késnek, mert alaposak...

-
omikron23
senior tag
válasz
boogie84
üzenetére
Nálam is hasonló volt a dilemma, de most már tuti, hogy Asus Evo lesz. Zé_Mester-nél szarakodott a Giga lap Asus meg hasít, persze ez csak egy ember, és nála is UD7-es lap volt. Nálam most Giga lap van, de nagyon kiábrándultam belőle, pedig Ud4-nél nagyon bejött a fekete design. Asusnál meg kíváncsi vagyok az új Bios-ra... Szóval nálam az lesz a nyerő

gézu: engem is pont ez a hsz. győzött meg... És a mostani giga lapnál is szarakodik a Bios...

-
omikron23
senior tag
Hát csúcsokat nem szeretnék döntögetni, de akkor egy kis tuning talán belefér... csak hogy a GT-met ki tudjam hajtani

rankesz: akkor nem valószínű, hogy kapni még hasonló "selejtes" bordákat.
Ahogy néztem az oldalán a hozzá való venti 4200Ft. bár ahogy látom, mindenhol 1-el használják, az meg a csomag része. Asszem kivárok..., majd szívesen hallanék véleményt róla 
Landon: Annyira nem mindegy... Ezt írták:
DIMM1 + DIMM3 ChA
DIMM2 + DIMM4 ChBTehát vagy DIMM1 + DIMM3 vagy DIMM2 + DIMM4 foglalatokba rakod...
DIMM3 + DIMM4 nem jó... -
omikron23
senior tag
Ipon-hoz is szivárognak az új B3-as lapok...

GIGABYTE GA-P67A-UD4-B3 47.019Ft -
omikron23
senior tag
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Közben körülnéztem, és az a 90-100E kb reális lenne...
Proci... Alaplap... Memória...
Persze alkudozni kötelező, szóval még több is kijöhet belőle
Qru: szerintem is elég jó, de később eladhatóság szempontjából már nem biztos, hogy túl jó lenne a helyzet...
YencYke: tudom mire gondolsz, ismerem az érzést...

-
omikron23
senior tag
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Attól függ, mire használod. Játékoknál nem tudom, hogy mennyi előnyt jelentene az új konfig, de ha azt vesszük figyelembe, hogy most még viszonylag jó áron eladhatod a mostani cumót (persze abból sem kell mindent), akkor abból minimális befektetéssel új géped van. Később jóval kevesebbet kapsz majd a mostani konfigért, mert mindig jönnek ki az újdonságok, és mindenki arra szeretne váltani. Szóval ha jó áron el tudod adni (alaplap + proci + memória 90-100E körül), akkor mindenképp érdemes váltani, bár szerintem ez a konfig még azért elég jónak számít. A nagy többség szerintem kezét lábát összetenné még érte.

A fenti összegből már kijön egy Sandy összeállítás...
de azért nézz utána az áraknak, és kérd ki mások véleményét is...

Eddig alap beállításokkal a procit tudtam csak nézni, és az a Sabertooth X58 + I7 930-hoz képest is jobb...
-
omikron23
senior tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Az a baj, hogy én sem igazán tudok dönteni. Asus-al eddig nem volt problémám, és Gigával sem (kivéve a mostanit
). Az tény, hogy a többihez képest sajnos magasabb az áruk, pont ezért nálam az fog majd dönteni.
Gigabyte P67-UD4
Asus P8P67 EVO, vagy PRO, vagy nem tudom... Eddig ezek voltak a legszimpatikusabbak, de ha az Asrock-ról is jó véleménnyel lesztek, akkor az is megfontolás tárgyát képezi majd... A Fatal1ty nekem is bejön, de ott pl. a Bios kinézete azzal a TonyHawk fejű csávóval megint csak a gagyi látszatát kelti... meghát az aranyozás... Persze ízlések és pofonok
Kinézetre a legjobban a Giga tetszik... Szóval várom már hogy jöjjenek a B3-as lapok, és kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. 
-
omikron23
senior tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Az évek alatt tény, hogy sokat fejlődött, de én valahogy nem bízok bennük annyira mint pl Asus, Giga... Az MSI-t sem kedvelem, nem is tudom miért
Szerintem ha versenyképes szeretne maradni, akkor mindenképp meg kell lépnie a 3 év gar-t, mert a vetélytársak mind ennyit adnak a termékeikre. És pl az olyanok, akik elég sokat üzletelnek itt a PH-n, szintén fontos, hogy legyen elég gari a portékán, különben nem veszi meg, vagy nehezebben tudja eladni.
Az Asrock-al mindössze annyi problémám van, hogy az iskolában, ahol tanítok, évről-évre ilyen márkájú alaplapokkal érkeznek a számítógépek. Sajnos nincs sok beleszólásunk, hogy mit rakjanak bele. Pl a C2D-s alaplapok elég gyengén sikerültek, nemegyszer volt olyan, hogy pendrive-ról szerettem volna telepíteni, és egyszerűen kiakadt a gép, lefagyott, nem ismerte fel stb... Ezt általában Bios frissítés követte mindig, de volt, hogy ez sem oldotta meg a problémát... Namost nekünk 26 gépünk van, abból 16-ban ilyen alaplap van. Ezek közül 5-nek probléma volt az USB-vel... Elég rossz arány.
Az újabb, és persze felsőbb kategóriás lapok biztos megbízhatóbbak és nyilván minőségibb alkatrészekkel vannak ellátva, de én sajnos a saját példámból okulva, kicsit tartok tőlük...
-
omikron23
senior tag
Mindenképp P67-est, ha tuningolni szeretnél...

Ebben az árkategóriában szerintem az egyetlen értelmes választás ez és ez lenne...bár itt se SLI, se CrossFire... és csak 2 év gari...
de azért nézz körül...
És még ez sem a javított B3-asAirBooms: tegnap még csak 2 év volt...
a franc sem győzi követni őket...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszi mindenkinek 

nem a teljesítményről volt szó, hanem a fogyasztásról...
1280x780-ban High beállításokkal játszható... Jó ez a kis 8600 

Crysis 2-t felraktam, frissítette szépen magát... Indítás... Kiírta, hogy csak holnaptól használható
Köcsögök... Pedig tényleg kíváncsi vagyok, elindul-e egyáltalán... 

akkor legyen loooser...
Nekem is

Ja, és nem is Gigát akarok venni...