Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antarctica
tag
Kár, hogy semmit nem érnek ezek a szintetikus tesztek...
-
Antarctica
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Én azért ezt a sandy platformot nem nevezném kicsit sem nagy durranásnak, főleg nem forradalomnak ahogy ezt anno az újságírók ajnározták:
1. rögtön az elején egy igen súlyos hibára derült fény a chipsetek esetében. (ki tudja mennyi lesz még, pl elégő processzorfoglalat lábak tuning miatt...)
2. egy normál órajelen járó i5 760-hoz képest a 2500 teljesítmény többlete átlagolva 25% kb, ami valljuk be kevés az örömhöz. (játék alatt, akik véleményem szerint többen vannak mint a videószerkesztők, 0-5 %)
3. Az i5 760 2,8 ghz-es alapjáraton, a sandy 2500 3,3 (?), én ebből azt látom, csupán a magasabb órajel miatt van az előbb említett 25 % többlet.
Amiket leírtam tények, persze lehet elmélkedni, de valljuk be, ez messze nem lehengerlő eredmény. Ha mondjuk 25% helyett lenne 50-60% na az már igen
(tuningot ne soroljuk be ide)Persze azt fenntartom, hogy jó processzorok, sőt remélem a továbbiak még sokkal jobbak lesznek

-
Antarctica
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Gondolom ezért nem vonatkozik a bizonyíthatóan tuning miatt bekövetkezett alkatrészek károsodása miatti garancia érvényesítés. Te, a második, harmadik, én, bárki aki valamilyen számítástechnikai eszközt vásárol, igen is megfizeti ezt a költséget. Persze abban az esetben ha nem látszik fizikai sérülés az adott hardveren a tuning következtében
De jó, akkor ezek szerint véleményed alapján a tuning semmiféle hátrányos következménnyel nem jár, sőt csak előnyei vannak. Te véleményed, tiszteletben tartom
-
Antarctica
tag
Minden tuning ártalmas, a gyár nem véletlen arra az értékekre lövi be a műszaki paramétereket, amire. Minden egyéb változtatás előre nem várható következménnyel jár. Persze hazárdírozni lehet, a gond ott van, hogy a hardverek áraiba bizonyos %-ot kitesz a garanciáztatás költsége is. Magyarul aki önhibájából tönkretesz egy procit, viszi a véres rongyot hogy neki még 2 év garanciája van, most és azonnal cseréljék ki neki. Igen, mindenki megfizeti a kontárok "munkáiból" eredő többletköltségeket. De ez már közgazdaságtan

-
Antarctica
tag
válasz
Goldmen75
üzenetére
Milyen javulást veszel észre a korábbi i5-höz képest win. alatt? Ez azért érdekelne, mert nekem i5 760 van és gyakorlatilag bármilyen win alkalmazást betölt 1 másodpercen belül, illetve a boot idő is max 20-25 másodperc, ssd nélkül. Egy estleges későbbi váltás miatt érdekelne elsősorban

-
Antarctica
tag
Jól gondolom, hogy az i5 760 és az i 2500 közötti teljesítmény különbség ~15-20% körül van?
-
Antarctica
tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy alap órajeleken az i5 760 és a sandy i5 2500 közötti teljesítmény különbség kb.: ~ 15-20%?
-
Antarctica
tag
Szerintem ezen fölösleges "vitázni", hiszen egy előző generációs i3, i5, i7 is bőven kielégíti az átlagfelhasználó igényeit is, mind munka, mind játék területén. Jól sikerült processzorok ezek

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest