Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
Itt nézelődhetsz: [link]
Nemrég volt apróban egy L041C108
Azt jó lett volna mgcsípni. -
Winne
nagyúr
"MOD: Qru, ha a tescoban veszel valamit ami akcijós', és a pénztárnál derül ki, hogy nem az, akkor sem adják neked oda akciós árban."
Oda kell adniuk annyiért, nem tehetnek mást, ez a törvény. Az más dolog, hogy 100 forintért nem állsz ki a sorból és mész vissza keresgélni valakit, aki megerősíti és acceptálja neked a dolgot...
-
Eagl3
veterán
Onnantól, hogy fel van tüntetve olyasmi szöveg, hogy az "árváltoztatás jogát fenntartjuk", vagy "a hibásan feltüntetett árakért felelősséget nem vállalunk", bármit kiírhat, nem köteles annyiért odaadni. Persze más kérdés, hogy mennyire gerinctelenség ezzel manipulálni, de úgyis időben kiderül és akkor visszamondod a rendelést.
MOD: Qru, ha a tescoban veszel valamit ami akcijós', és a pénztárnál derül ki, hogy nem az, akkor sem adják neked oda akciós árban.
-
Winne
nagyúr
Az online áruházaknál előfordul, hogy nem az átírt ár jelenik meg, hanem pufferből behozza, esetleg tárolt változatot. Nem tudom én sem biztosan, de szerintem fizikailag helyben lévő árakról szól ez a dolog, tehát ha bemész egy boltba, ahol a mikró félre lett árazva és 15000 helyett 1500 van kinnt rajta, akkor annyiért köteles odaadni az üzlet.

-
Elérhető pár új Corsair Vengeance kit.

-
AirBooms
addikt
Hát én most csak 1333 és 1600 között tudom megnézni, de az utóbbin sokkal gyorsabb.
Az Iponnál gyakran írnak el árakat. Gyorsan kell ilyenkor foglalni, s akkor is lehet, hogy kötekedni kell velük, ha közben javítják az árat. Egyszer így jártam velük egy VGA-nál, akkor kb. 10 ezerrel olcsóbban írták ki az árát. Végül odaadták annyiért. De nem volt egyszerű... -
Kecuhun
senior tag
Tudom, hogy nem a témába vág, de ezt látnotok kell! Új Battlefield 3. gamplay trailer

-
jeni
félisten
Ha ez is 1,5V akkor jobban megérné ezt
Tri ami 3x4GB Mivel lenne +1 tartalék memória,az adataik alapján ezek is 1,5V-al mennek.
Ez meg Dual kivitelben és 1866Mhz ami egy árban van a 1600Mhz rammal -
boogie84
veterán
CORSAIR Vengeance 8192MB DDR3 1600Mhz CL8 KIT
Corsair Vengeance ramok...Nekem ilyen lesz az tuti

-
-
LSL1337
őstag
asrock egyre jobban tetszik
előlapi USB 3.0, új bios, teszt alapján elég hűvös bordák, és persze 775ös hűtőm is rámegy gond nélkülnyugodt szívvel ajánljátok?
mikor pár éve legutóbb alaplapot vettem, akkor asrock volt a legolcsóbb, leginkább belépő szintű alaplap, akkor gondolom mára ez sokat változott
RAMból előbb utóbb nem lesz elég a 2x2, 4x2GB helyett gondolom a 2x4GB tanácsosabb, de ahhoz most 1db 4GBosat kéne venni
single channel érezhetően visszafogja?mint korábban írtam netezés, film, játékra használom, nem benchmark-ra, 1333 elég? vagy illik legalább 1600at venni, esetleg 2000?
-
jeni
félisten
de de kapható
A tagtárstól kérjetek,bármit bármikor tud hozni cuccokat,még 1,5V memókat ha kell valakinek.Corsair Vengeance 1,5V DDR3 1600Mhz 2x4Giga ram
-
Źşë'
addikt
-
XaraX
addikt
Ugyanazon beállítás, biosból 1.260, level 1 esetén LinX alatt így alakul:
Feszültség értékek:
CPU mag 1.280 V
+3.3 V 3.264 V
+5 V 5.112 V
+12 V 12.197 V
+5 V készenléti 5.164 V
GPU +12V 12.313 V
GPU VRM 0.945 VSzóval nem is kicsit fölé ad, ezért használom a level 2-öt gyakorlatilag mindig.
-
N_A_S
veterán
És ez mivel jobb mint a Blu? Mert ez is 1.65V

gre3nwar
A kérdéseid többségében segített volna a Google. K-s proci alá szerintem ajánlott egy többfázisú alaplap, de az i5-tel még elbírhat. Nincs rajta UEFI, ezt jól tudod, de szerintem jobb is a standard BIOS.Winne
Az ASRock sokkal fapadosabb, azon kívül hogy van a lapon bekapcs+reset gomb tényleg csak SATA kábelt adnak hozzá. Legalábbis az én P67-es 1156-os ASRock (Transformer) lapomnál így volt.BIOS Update-et próbáltál már?
-
XaraX
addikt
válasz
CHIPman
üzenetére
Ok, akkor értem.
Egyébként itt az LLC másabbul működik némileg.
Eddigi lapoknál LLC enabled és disabled, ennyi volt.
P67-nél LLC auto vagy level 1-5.
5 esetén droppol rendesen, csökkentve a drop is csökken.
1 esetén meg még picit a beállított fesz fölé is emeli terhelés esetén. -
jeni
félisten
Akinek Asus P8P67 Deluxe vagy az Asus P8P67 Evo lapja van és Mugen2 rev.2 hűtőt használ akkor az elejére nem a 25mm ventit hanem a vékonyított 12mm ventit kell rakni és abban az esetben a Corsair Vengeance DDR3 1,5V-os 1600/1866Mhz 2x4Gb memória ram KIT-ek elférnek hajszálnyira venti mellett a memória slotban.
-
jeni
félisten
újra kapható a Kingston Grey 1600Mhz 2x4GB ram
[link] -
XaraX
addikt
válasz
LSL1337
üzenetére
"2 PCI express 2.0 foglalatot látok rajta, de ez így csak crossfire-t támogat?
SLIhez kellenek nvidia chipsetes lapok?"
Igen, csak CF-et támogat, ha SLI-t akarsz, magasabb árkategóriában kell nézelődnöd Gigabyte esetén.
Nincs Nvidia chipszettes lap SB alá természetesen.
"DDR3nál mennyire fontos a RAM órajel?
normál value RAMok elegek?
2x2GB lenne egyelőre,
benchmark és ilyesmik abszolút nem fontosak, olyan legyen hogy ne fogja vissza a rendszert, de nem hinném hogy mem sávszél ilyet tenne."
Attól függ, mire használod a gépet, alap használat esetén majdnem mindegy a ram órajel.
Tömörítésnél pl már nem...
"triple channel-ről is olvastam (egyszer, régen), sandy-n ilyen van? alaplap függő?"
SB csak dual chanel, nem lap függő. -
fagy53
nagyúr
válasz
LSL1337
üzenetére
Az Intel visszahívta az első szériás lapokat mert a 6-os chipek hibásak, ami a SATA2 vezérlőnél jelentkezik. Most már nyomják a chipeket ezerrel és az eddigi B2 helyett B3 kóddal jönnek, így lehet megkülönböztetni a régitől. A lapgyártók ezt lelkesen jelölik a dobozon. Vásárlásnál nézz körül alaposan!
-
LSL1337
őstag
sata kábelem van elég, más mi kell alaplaphoz?
bios frissítés nem lesz elég az alaplapnak?
775ös furatról lemondtam már, majd zalman-omhoz veszek egy 1000ft-os lefogatót
-
Winne
nagyúr
válasz
LSL1337
üzenetére
Nálam most egy ilyen lap van és gyári hibás a bios rajta, nincs rajta 775-ös furat, a lefogatókeret csak nagyon feszegetve menne rá, szal nekem amint jön vmi jó Asrock ez egyből felejtős lesz.

Plusz szinte semmi nincs hozzá, csak sata kábel meg leírás gyári cd-vel, kicsit fapados, dehát ezért veszik meg a nagyobbakat.

-
LSL1337
őstag
persze hogy kell sata2 csati, SSDm is sata2, és a terás WDm is
nem is tudtam van sata3 már
mi a probléma sata2vel?
-
LSL1337
őstag
üdv
milyen lapot ajánlatok Sandy alá?
midnenképp több évre tervezek min 3
2500k alá kéne, léggel tuningolom minimális feszemeléssel
GA-P67A-UD3-ról mi a véleményetek?2 PCI express 2.0 foglalatot látok rajta, de ez így csak crossfire-t támogat?
SLIhez kellenek nvidia chipsetes lapok?ami fontos lenne az USB 3.0, és passzív hűtés, valamint ne korlátozzon abban hogy 2500k elérje 4,5Ghz+-t
DDR1-es időkben a RAM roppant fontos volt, DDR2nél már nemnagyon
DDR3nál mennyire fontos a RAM órajel?
normál value RAMok elegek?
2x2GB lenne egyelőre,
benchmark és ilyesmik abszolút nem fontosak, olyan legyen hogy ne fogja vissza a rendszert, de nem hinném hogy mem sávszél ilyet tenne.triple channel-ről is olvastam (egyszer, régen), sandy-n ilyen van? alaplap függő?
az új fajta GUI BIOS sem lenne hátrány, de igazából nem fontos (a fent említett giga lapon azt hiszen nincs is)
szóval a fenti lap 30.000ért pár hetesen használtan jó vétel lesz nekem?
üdv
-
Nippon
őstag
Nálam nem megy az új LinX, nem csinál semmit, 1-4% között ugrál a terhelés. Mi lehet a baj? A rendszer Win7 64bit+SP1

-
Kecuhun
senior tag
Az Asrock P67-es tulajoktól kérdezném, hogy valamelyikőtök használja az alaplapi hangykártyát, csak mert nálam olyan alapzaja van, hogy az már szinte elviselhetetlen. Mind az analóg, mind pedig a digitális kimeten. Egyáltalán lehet ezzel vmit kezdeni? Az X-FI hangkártyámnál nem volt ilyen bajom, de azt most nem tudom használni, mert a PCI-os slotok gyárilag hibásak nálam az Extreme4-ben.
-
N_A_S
veterán
válasz
tome.jr
üzenetére
45. heti, ennek nem fáj elvileg.

LINX-elni nem akarok, mert AVX miatt nálam fűt rendesen. A 4,6GHz @ 1.4V [1.44V] most a 24/7
szerk: C6-ot megnéznéd nekem?
-
N_A_S
veterán
Szivesen!
HT kb csak a vantagebe meg a konvertáló programokba számít. Másik meg hogy kisebb órajel + HT melett lehet hogy még több feszt is kér a proci.
tome.jr
nem néztem, mert csak benchelni akartam. LINXet ilyen beállításokon már nem is futtatok.
A 24/7 beállításokból kiindulva 1,44 melett a CPU-Z LINX alatt 1.4V-ot ad, Prime alatt 1.41V -ot (LLC on)5GHz-hez ennek ennyi kell, vagy még több, ha igazi, ha nem.
-
N_A_S
veterán
5GHz-en egyszer lefutott a Vantage aztán soha többet
BIOSból 1.54V-ot adtam neki.5GHz C6 on

5GHz C6 off

Úgy látszik itt nem igazán dob már a C6 a ramokon. Valaki megnézné azért be és kikapcsolva!?

-
Winne
nagyúr
Lehet, hogy nem te írtad, csak az rémlett.
920-nak felesleges a ! GHz szvsz, szépen teljesít az lejjebb is. 
@(#3904) Csorbi: ez érthető, de ha mégsem ez lesz, akkor azért furcsa. Hétköznapi használatban miben nyilvánul meg amúgy ez az érték?
Nekem is kis értékeket produkál, pedig fennt van az SP1 és a linx-em mis új, bár még nincs tuning.

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azt jó lett volna mgcsípni.

Kösz 1,6V az már sok egy procinak! Stabil lesz kevés ideig!