Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A 2500-hoz adott gyári hűtő milyen hangos? Ahogy nézem elég kicsi, bírja hűteni a procit alacsony fordulatszámon is?
-
Winne
nagyúr
-
zaja8
aktív tag
köszönöm a válaszokat!
akkor az i5 lesz a választott!
ami az időtállóságot illeti, nem bánnám ha 2-3évig nem kéne procit cserélnem...
azt tudom hogy erős még ez a proci, de nem akarok fél évente 4-5 játék miatt 100ezreket költeni gépre!mégegyszer köszönök minden segítséget!
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a jobb, kizárólag játékra? core i5 2500K vagy Phenom II X6 1090T?
Nem tudok dönteni.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm! -
jeni
félisten
válasz
brainman #3782 üzenetére
Szia
Márka típus egyéb infó róla? Első látásra keskenynek tűnik, az ára is kedvező és esetekben az elhelyezése a lapon még jól is jönne a memóriák miatt,ahol magasak vagy lehet,hogy az első - három slotban is elférne.Előző íráshoz:Az asrock írta azt a garis dolgot,nem én fordítottam le csak értelmeztem
-
brainman
tag
üdv
erről a hűtőröl mi a véleményetek? 7k.
-
jeni
félisten
válasz
CHIPman #3778 üzenetére
akár,hogy olvasom sehol sem írják,hogy B3 rev lapokra is érvényes. úgy van leírva,hogy akik hibás lapokat vásároltak azoknak van meghosszabbítva az extra +1 év garancia,és csak június 30-ig.
én a magyar változatot linkeltem be.
és az angolban sem találom a rev.B3 változatot,hogy arra is érvényes lenne egyáltalán
angol -
jeni
félisten
A floppy és a IDE csatlakozás rajta van az alaplapon. Ez már nincs az Asus lapokon.
Igaz az is,hogy senki sem használ már floppy-t és talán már a IDE meghajtók is elhanyagolhatóak.
Talán van még egy negatívuma a hátlapon levő csatlakozónak,hogy a PS/2 port is felejtős már,abból kettő is van rajta. Az egérhez nem is kell,egyedül a bill-hez de azok már 95% mind USB 2.0-s csatlakozásúak. -
jeni
félisten
Asrock extra garancia
Ha minden igaz ez csak a hibás Intel sata II chippel forgalomba került alaplapokra vonatkozik. -
jeni
félisten
külsőleg sokkal szebb az Asrock Fatality 1, a kondijaik aranyozottak,az is igaz ha tudtam volna arról,hogy esetleg megemelik +1 évvel a garit az Asrock alaplapokra akkor tuti,hogy azt vettem volna meg.
tuningra jobb-e ezt senki se tudja megmondani előre,mivel igazán maga a lapok nem is mentek nagyon,azt sem tudni,mit bírnak ki egyáltalán? Lesznek-e még egyéb gyengéi,rejtett hibáik a 1155-s alaplapoknak? (lásd:Intel sata2 chip hiba) -
dime27
őstag
No ugy néz ki ATtIs_80 kollegának hála visszakerülnek Ősembertől a Gskill tri kittjeim a Ripjawsal tudom majd járattatni szandikát a Trident nem fér be a Noctua NH D14 alá
Azt meg h miert álltak Ősembernél egy honapig már kurvára nem érdekel....
-
gézu
őstag
A guru3d meg halálra dicséri a GD65-t.[MSI P67 GD65 review] Lehet okosnak lenni...
-
XaraX
addikt
válasz
medvezsolt #3758 üzenetére
Nem mondtam, hogy rossz, csak linkeltem egy reiew-et.
Nézelődtem a neten, hát van, aki nem sajnálja a feszeket.
[link] -
rankesz
veterán
válasz
medvezsolt #3759 üzenetére
Szerkesztés gombot használhatnád...
Amúgy a linkelt tesztben elég szarul teljesített... -
Воланд
titán
válasz
medvezsolt #3753 üzenetére
Nem kellett semmi különösebb munkát végezniük, csak a chipet kellett rátenni az alaplapra.
Tudomásom szerint ugyan ilyenek voltak az első szériás lapok is, semmi változtatás nem történt azokhoz képest. -
jeni
félisten
Az Asrock +1év garanciát ad 2011.június 30-ig minden kedves vevőnek aki Asrock alaplapot vásárol.
Az Asrock Fatality 1 és az Asus P8P67 Deluxe közt az Asrock javára a plusz 2db Sata3-s csatlakozóval van előnyben,meg valami aranyozott száraz kondikkkal jött elő az Asrock az extrém és a fatality lapoknál.
-
XaraX
addikt
válasz
-
válasz
Mondjuk ha váltok is akkor a favorit nálam az ASUS volt eddig, de most a p8p67 deluxe nem kicsit túl van árazva, ezért szerintem asrock fatal1ty lesz. Bár eddig azt mondtam isten ments az asrocktól, de utóbbi időben egyre több jót lehet hallani róluk.
-
medvezsolt
senior tag
-
válasz
medvezsolt #3747 üzenetére
A többi lapnál még csak "érkezik" státusz sincs.
Egyedül az MSI-nél van. -
jeni
félisten
Szia
Én is ezért váltottam 1366-ról 1155-re,igaz csak a HT volt csak előnyben az i5-2xxx ellenében meg amiatt,hogy a 1366 rendszerbe betehető egy hatmagos proci vagyis a 980X de kitesz bele egy 250000 Ft-s procit? Ha használtan gari nélkül venném meg az kerülne 150000 Ft-ba. Az árát tekintve nem is tud annyival többet a csúcs 980x proci mint a 1155-s i5-2500K vagy a kisebbik i5-2400. -
válasz
medvezsolt #3730 üzenetére
[link]
MSI P67A-GD65 az olyan 44-46K
MSI P67A-GD55az olyan 38-40K
Pontosat csak akkor tudok mondani ha már raktáron lesznek. -
dime27
őstag
válasz
JarrekStar #3737 üzenetére
Én sem fogok vihánckodni egy 80k-s procival 4.4-4,5ghz meglegyen majd 24/7re inkább a hőfokokat fogom majd figyelni nyáron a 30 fokos szobában 65 fok a max nálam!Kódolás alatt....
-
gézu
őstag
válasz
medvezsolt #3733 üzenetére
Viszont az eddigi egyetlen elhalálozott proci - [CM]Crusher fórumtársé - L036 volt. Akkor most ki féljen és mitől?
-
dime27
őstag
válasz
Overlocker #3728 üzenetére
L046B509
-
Winne
nagyúr
válasz
medvezsolt #3733 üzenetére
+1
-
Dtomka
veterán
válasz
medvezsolt #3720 üzenetére
Te már tudod, hogy hol fogod megvenni a "cuccokat"?webshop, vagy személyes vásárlás?
-
tome.jr
addikt
válasz
Overlocker #3728 üzenetére
Az enyim L045
-
válasz
medvezsolt #3718 üzenetére
Nem hiszem hogy annyi lenne.
Én pl már jövő héten tudok hozni B3-as lapokat, igaz csak MSI-t.
De ha ő kihozta akkor a többi is lépni fog -
jeni
félisten
válasz
Overlocker #3717 üzenetére
Melyik chipekre vonatkozik a 1155-s lapokon?
-
Gorneck
legenda
válasz
Annyi simán benne van a pakliban...nálunk (acer) még csak hír sincs az új lapokról...
-
tomic
addikt
válasz
Én kivárnám. Mikor gariztatod akkor is várni kell, és az sem 2 nap.
-
XaraX
addikt
válasz
Mi a gond a szétszedéssel-összerakással?
Én az utóbbi 3 hétben legalább 4x szedtem szét, proci cser, hűtő csere, és mindig ki kellett szednem a lapot a hűtő miatt teljesen.
Ez nem lehet visszatartó erő. -
medvezsolt
senior tag
November?? Az azért nem piskóta...
De akkor te simán megvehetted volna már Januárban a lapot..
Én azért várakozok mert bízok benne, hogy már közel vannak az új lapok. Csak pár hete laptopozok..Semmi kedvem aztán 1-2 hónap mulva meg újra szétkapni a rendszert és beszerelni az új lapot. Bár ... nem tartana semeddig.Mit gondoltok? Mi lehet a legjobb megoldás?
-
Dtomka
veterán
válasz
szintén zenész, vagyis november óta laptopon nyomon, és még 6 hét már kezdené felb...ni az agyam....sry....
-
medvezsolt
senior tag
6-8 hét várakozási idő? Akkor már majdnem megéri megvennem a "hibás" lapokat, aztán ráérek nyár elejéig lecserélni. Úgy se lesz semmi baja, főleg ha a SATA3ba dugom a winyóimat. Nem?
Jelenleg gép nélkül egy laptopról nyomom és ha 6-8 hétig kell még várni az nagy szívás :S
-
Overlocker
veterán
Kedves Sandy Bridge tulajok, léghűtés mellett 1,54v felett ne adjatok a procinak léghűtéssel, mert a mostani új chippek hamar degradálódhatnak illetve meghalhatnak!
A korábbi 1,6v-s értékek a korai chippeknél elfogadhatóak voltak, a mostaniak már nem annyira bírják a strapát :S
-
Brekkk
senior tag
Valahol olvastam, hogy az Intel először a nagy OEM partnereit (DELL, HP) szolgálja ki, hogy azok mielőbb komplett gépként tudják a piacot elárasztani a termékeikkel, utána a garaniális cserékre kerül sor, legvégül jöhetnek az új igénnyel fellépő emberek. Az elős lépés megtörtént, már az Apple is a javított szériából építi új laptopjait, ha jól tudom.
De ne nekem legyen igazam és mihamarabb legyenek lapok. Én már felkészültem a 6-8 hét várakozásra. Igazából nekünk végfelhasználóknak, úgyis az ASUS, GiGABYTE, ASROCK fogja meghatározni mely célcsoportok lesznek az elsők. Ők döntik el nekik mi a fontosabb az esetleges visszahívás, vagy az új vevők. Meglátjuk. Lehet cégenkét más más lesz a stratégia. -
warcat
veterán
Épp ez az,hogy nem a gariztatás a célcsoport, a piacot szeretnék ellátni,aztán ha majd jut kapacitás jönnek a cserék,azért valami profitot is szeretnének
A lapok többsége el tudja látni a feladatát(a plusz 1-2 hónap nem oszt nem szoroz) ,nyilván a gyári hibásan működőképteleneket valóban cserélik amint lesz lap. -
Brekkk
senior tag
Még a németeknél is 8-14 munkanap az elérhetősége, de a legtöbb lapnál még ismeretlen a szállítási határidő. Akkor nálunk legkorábban 4-6 hét múlva lesznek javított lapok.
Gondolom az első szállítmányok el is mennek gariztatásra. Úgyhogy biztosabb a 6-8 hét mire tényleg elérhető lesz sokféle lap, mindenki számára. De türelem előbb utóbb lesznek javított lapok. -
XaraX
addikt
Fura, hacsak nem úgy, mint nálunk a procikat kezdték árulni.
Minden listán szerepelt, aztán 3 hét múlva elérhető is lett.
"A gyártó a hibák bejelentése mellett nem tudta hivatalosan bemutatni a P67A-GD80 és a Big Bang-Marshal névre keresztelt felsőkategóriás megoldásokat, amelyek megjelenése a problémákból kifolyólag március végére csúszik, de ez abból a szempontból előny, hogy az előbbi két megoldásra épülő alaplapok csak a B3-as vezérlőhídat használják, amit természetesen a (B3) jelzés is mutatni fog."
Ez nincs egy hetes hír. -
tomic
addikt
Jó hír a várakozó vásárlóknak! Németeknél már árulják a javított változatokat.Lassan ide is elérnek.
[link] -
CHIPman
nagyúr
válasz
JarrekStar #3703 üzenetére
Vsz semennyire, mert az 1066 CL7-esek bátran mennek 1600 CL9-et 1,65V-on, tuningolni meg úgyis fogsz gondolom.
-
JarrekStar
tag
Szerintetek mennyire fogja vissza a gépet az, hogy csak 1066-os memóriám van?
-
warcat
veterán
Amúgy,ha valaki épp most rakná össze a rendszert, a 2500k-nál elég jó kiindulási pont
lehet a 1,315V-1,32V@ 4.5 Ghz,nálam is ennyin stabil.
Bírta a Linxet kevesebben is,viszont elöjött kb naponta egyszer random kék halál.
Ha jön frissebb hivatalos Bios,majd megnézem stabilabbá teszi-e kevesebb fesszel.A kingston grey kit(2x2Gb) simán megy ddr1600 9/9/9/24/1T @ 1.6V ezen használom,feljebb nem néztem.
-
tome.jr
addikt
válasz
fsb1000 #3694 üzenetére
Mint írták már korábban 1,52 volt a procik VID-je tehát eddig lehet őket "kínozni" mindenféle kockázat nélkül. Amúgy a linx terhelés szerintem nem kell kiinduló alap legyen mert ennyire egyik játék sem melegíti a procit mint ez a progi. Fix 1,452 voltos fesznél Crysis alatt 1920x1200 very high 16xQA mellett max 62 fok a proci
Ugyanilyen fesznél Linx alatt meg 88 fok.
warcat: nem tudom az én procim mennyire "átlag" de nálam a 2600K-nál 4700 Mhz-hez kell 1,332 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest