Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rankesz
veterán
Biztos hogy tudná az 1333-at 1.5-el.
Nekem 2 4 gigás szettem van, tehát 4 modullal 8gb, szintén kingston 1600. gyárilag 1.65v. Ráadásul nem is ugyanolyan szett, az egyik hypex blu feliratos, a másikon nincs a blu, időzítésben is kicsit eltérnek, XMP csak az egyik set-ben van CPU-Z szerint, sajna nem vettem észre hogy így kaptam Gianni-tól, de nem izgat különösebben mert nem mérvadó...Szóval most kíváncsiságból meghúztam kicsit, 1866-on 1.6 voltot kapnak.
Mindjárt nézek egy bench-t, mivel érdemes tesztelni? Legalább a ramot ki kellene tesztelni mit tud hamár cpu hűtőm még nincs normális... -
Źşë'
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
ősember korrekt eladó! mikor rendeltem tőle ezeket a crucial ramokat + havernak mushkin kitet a szállítást ő állta amolyan karácsonyi ajándékként, tudod mit beszélsz te itt?!!
joggal lennél felháborodva ha már utaltad volna a pénzed de árut nem kaptál volna! ki kényszerít h vedd meg tőle?! vagy bárkit is?! van ezeregy'száz webshop ahonnan tudsz rendelni.. csak ne szíts egy korrekt ember ellen senkit sem!
giannira is pikkelnek mert többeknek nem ír vissza privátot! erre meg csak annyit tudok mondani, ott a telefon felhívod
,ha nem tudod a számát, elkéred.... -
fr3dd1k
tag
Én is rendeltem már ősembertől de nem előreutalással!!!
Akkor még működött nála a postai utánvételes dolog!
Megrendeltem az árut tovább küldte nekem átvettem kifizettem!
persze voltak nála akik rendeltek aztán nem vették át a rendelt csomagot!
Ezért vezette be az előre utalást! Az én árum hibátlanul megérkezett anno!
De ezek hallatán nem merek majd rendelni tőle .....

-
jeni
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Feltétlenül G.Skill memóriát kell venni?
Az a 1,5V kötelező a memóriának? Mert a gyerek gépében Kingston 1600Mhz 2x4 giga ram van amire 1,65V van ráírva pedig a lap sima PH67A-UD3 deszka és autóra tettem,és az szerepel a memória supportjában
Igaz semmit tuning nem lesz de még nem is fagyott le a gép. -
dime27
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Én laírtam püben is h engem még nem baszott át soha sztem inkább az lehet a gond h nem kapta meg a cuccokat vagy lehet még meg se tudta rendelni a kinnti kollega költözése miatt én nem akarok Ősivel rosszba lenni meg mondani se akarok rá rosszat eddig olyan extraritka cuccokat hozott meg nekem USAbol amiket itthon nemigazán láttam mind a mai napig itt nemcsak ramokrol ill usbről vagy ssdről beszélek!
Egyszer már volt ilyen h hetekre eltűnt akkor se értettem h mi a gond gondolom megvolt az oka,remélem most se lesz másképp és visszatér

Tomic:Gskill RipjawsX 1866Mhz cl8 2x4 Gb

-
-
Zin
őstag
válasz
rankesz
üzenetére
Hat en azt tudom, h 2600K-t veszek,es akkor eleg sokaig nem kell cserelnem,vagy majd ha lesz olyan ami erosebb nala 20-30%-al,s ugyan az a foglalat,akkor megy bele a lap-ba!
Mesterektol kerdezem: Gigabyte-P67A-UD4 < erre lehetne SLI-t epiteni?Vagy oda UD5/UD7 lenne alkalmas?
-
rankesz
veterán
Most akkor a HT-nek mekkora értelme van? Csak mert Szinte az összes tesztben kikapcsolva látom... Én szinte csak azért vettem a 2500k helyett a 2600k-t mert a HT miatt időtállóbbnak találom, meg mert a q6600 után csak már előrelépés a feldolgozó szálak számában...

-
Wucky
senior tag
Igen! Erre én is rájöttem. Csak éppen értelme az IGP-nek! Jobb még a HD 3000 sem rúg labdába komolyabb játéknál. K-s procit meg az vesz aki leszarja az IGP-t.
Nippon: Nem az árával van bajom, az nem sok. Azzal van gondom hogy nem kell ekkora proci. A HD 3000 viszont már pont jó lett volna és így 70k-ból újítottam volna. Most meg 150-ből kell. Ennyi az egész. Ám mint olvastam talán a Z68 megoldás lesz a problémámra? Tuningot enged és használja az IGP-t?
-
ATtIs_80
tag
-
Wukiwo
senior tag
válasz
JarrekStar
üzenetére
én is beszéltem ma vele és érkezik giga illetve asrock .Ma este találkozom úgyis vele és talán lesz már tuti infó
-
Zsinder
aktív tag
válasz
JarrekStar
üzenetére
Én is pont ma kérdeztem rá Gianninál a p67 extreme 4-re. Ha ilyen nagy az érdeklődés rá nagyon gyorsan kell meggondolnom, hogy kell-e vagy várjak a javított lapokra

-
JarrekStar
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek, hogy a cellcomban elvileg 18-ára tudnak hozni 2500k-t 53500 bruttóért. Ha minden jól megy a hétvégére én is Sandy-s leszek
Lapnak meg egy P67 Extreme4-et veszek Giannitól (meg nem a javított verzió) 
-
Kroni1
veterán
"vennek egy olyan procit, ami baromi keveset fogyaszt es epp eleg mindenhez. kartyabol meg vmi kozepeset szinten alacsony fogyasztassal."
Nekem most pont ilyen a gépem, legalábbis arra amire használom pont tökély tuning nélkül.. De lehet hogy kell egy másikat épitenem az uj lakasba, és asszem az egy 2400-as konfig lesz, alaplapot remélem találok hozzá.
-
Nippon
őstag
Inkább nézd úgy, hogy Amerikában a 216 dollár nem veri földhöz az embereket.
Sőt szerintem itt sem sok pénz egy 2500K, a teljesítményéhez képest teljesen elfogadható, akár évekig szolgálhat, elég lesz.
Ha mindig kell a legújabb, akkor az pénzbe kerül. Egyébként meg nem értem, hogy mi a baj a 2500 és a 2500K között alig van árkülönbség... A "jobb" processzorban jobb a gpu is. -
Winne
nagyúr
Srácok UD3 átmeneti megoldásnak megfelelő, ugye?
-
Wucky
senior tag
Engem egy dolog bosszant. A HD 3000-et csak K-s procikba teszik. Ez szar. Lesznek olyan emberek akik tuning procit vesznek majd H67-be? Én nem akarok tuningolni,de a gpu miatt kellene megvennem egy drágább procit hogy ne kelljen még se vidkarit venni? Nem éri meg még így se. Vagy fog ez változni? Lesz nem K-s is a hd 3000-el?
-
arn
félisten
válasz
AirBooms
üzenetére
tudom, en is meg szoktam nezni a pdfeket. altalaban a csikmeret csokkenesevel no a szivargo aram kockazata, ha nem, akkor ott mas technologiat alkalmaztak. a masik, hogy azok peak ertekek, nem a biosban beallithato feszultseg - hosszutavon nem adnek 1.5vot neki, ki tudja, hogy az alaplap tenylegesen mivel kinalja meg szelsoseges helyzetekben. marpedig minel nagyobb aramok folynak, annal nagyobb ennek a valoszinusege.
-
fsb1000
nagyúr
Xarax: Asrock lapod elkelt?
Más:
Van annak valamilyen hátránya, ha a Dual ramot 2-4 slotba rakom, nem pedig 1-3 slotba?
Tudom... 1.0-ás kérdés, és helyből nem-mel válaszolnék, de a sandy lapoknál hátha találkozott már valaki anomáliával.A nagy hűtő miatt nem fér el az 1-esbe a bordás A-DATA.
-
AirBooms
addikt
Ez a hivatalos Intel ajánlás, mármint a feszültségekre. Amúgy pont a 32 nm miatt lehet jobban tolni neki a feszültséget. A Bloomfieldekkel ellentétben a hatmagos Gulf is 32 nm-en készült, s annak is jobban lehetett tolni a Vcore-t és a QPI feszt is. Mondjuk egyelőre én még az 1,3 V közelében sem járok. 1,225 a legtöbb, amit beállítottam, most pedig 1,18 V-on megy 4,4 GHz-en. Amúgy elképzelhető, hogy a 2500-ök és a 2600-ok teljesen másképp tuningolhatók, elvégre van egy-két dolog, amiben különböznek.
-
XaraX
addikt
Furmark+LinX csak a teljes rendszer terhelésére futott együtt, mondhatni a táp megfelelőségének ellenőrzésére.
TDP-t most már tudom, mint írtam, amig 2600K-m volt, akkor nem állítottam át.
Fura is volt, hogy kb 4500 Mhz fölött terhelés hatására ingadozott a szorzó,.
Amióta procit cseréltem, odafigyelek a TDP-re. -
fsb1000
nagyúr
arm, köszi!
Megpróbálom windowed módban is a Heavent. Egyébként nem kékhalálos, hanen fekete képernyő, és a monitor nem kap jelet egy pillanatra.
Ez végülis bármi lehet... de én is a CPU-ra tippelekchiccoka:
A giga UD3-at szivesen cserélném UD4-re az SLI miatt.
(alapfeszes/auto tuningban majdnem mindegy)
Nem vizezném, alig melegszik a 2500K. Egy Hyper212 alapfordulaton megeszi... -
-
arn
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
de... epp ez a fura
van hogy idle orajelein megy, de megis ennel szall el. eredetileg a videomemet akartam tesztelni vele, amikor eljott ez a dolog. eleg sokaig tartott mire eljutottam addig, hogy a proci miatt halalozik el.(#2527) ATtIs_80: az nem a tdp... olyat keress. told fel 300/250re, es akkor nem fog fennakadni rajta. amugy meg ha nezed a cpuzt, akkor latod hogy linx alatt tenyleg fullon porog e.
-
ATtIs_80
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Igen, feljebb vettem a limitet is. Az Asus alaplapon az ún. "CPU Current Capability" opciót találtam, ami erre alkalmas lehet. Itt %-ban határozzák meg a túllépés mértékét.
A 100% gondolom az alapértelmezett 95W-ot jelenti. Jelenleg 120%-on használom (114W). Lehet, hogy tolok még rajta egy kicsit.
Véleményetek szerint meddig érdemes, vagy meddig lehet max. feltolni a TDP-t a tuninghoz, hogy az még biztonságos határokon belül maradjon?Erdei88: Köszi! Én tuti, ki fogom próbálni.
-
arn
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
no ezt megnezem...
eddig nalam:
@4500 fix 1.35v
p95 ok (5h)
linx ok (5h)
hyperpi ok (3x)
vantage ok (2x)
occp ok (0.5h)
heaven nem ok (<10m)@4500 fix 1.375v
heaven nem ok (1h15m)@4400 auto 1.375v
heaven ok (2h)(#2522) Kroni1: eddig q6600at hasznaltam @3.2gn - a kartyas benchek nagy reszeben ugyanannyit megy
nem tuningolni felesleges, hanem ugy alapvetoen. de szvsz kevesen vesznek itt gepet azert, mert szukseguk van a teljesitmenyre. hobby. -
chiccoka
csendes tag
T.Tuningmesterek
Szeretnek segitseget kerni.
Tapasztalataitok alapjan irjatok nekem 1 SB configot.
8 giga ram kellene 2500k vagy 2600k miert ??? eleg a kisebb ar ertek aranyban, es 1 deszka ala.
Asrock giga miert hol ??Ki mit valtoztatna a most meglevo teszt gepen.
Huto is erdekelne.Mit ajanlotok ra Viz levego ???
Elore is halam uldozzon benneteket.
Kivanok mindenkinek hideg procit magas eredmenyeket.
Ui:A gep flight simulatornal fog teljesiteni remelhetoleg megfeleloen nem tuningra kell.
-
Kroni1
veterán
Tudom, a processzorok, tuning kategóriában eretnekségnek hangzik, deee: mihez kell ezeket a SB procikat így megrántani? Van olyan játék ami csak így képes normálisan elfutni? Gondolom a fő ok a Benchmarkokban való plusszponthajhászás, de én asszem ehhez már túl öreg vagyok..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
arn
félisten
válasz
AirBooms
üzenetére
(#2500) ATtIs_80: nalam ugyanugy futott, mint a linx, igaz en 0.025os lepcsokben ugrok. meg mindig a heavenbenchre akad ki a leghamarabb. az occp es vantage teszteket is megnezem.
(#2503) AirBooms: a homersekletekkel nincs gond, linxszel is 70 fok alatt marad ilyen feszen (1500as ventivel), jatekok alatt pedig 40-45 fok alatt (a ventit el sem kezdi porgetni ~800on mennek). feszultsegnel meghuztam annal, amit max adagol. inkabb ala megyek, 32nmes procinal szvsz mar nem keves az 1.4v - mashol ~1.325-1.375os tartomanyt ajanljak. az llcvel majd meg lehet jatszom egyet, hatha.
(#2510) fsb1000: hat az erdekes - nem oc a kartya? kepmerevre fagy? reboot utan azt ugyanugy bluescreennek irja. nalam ugyanugy gtx560 van amugy, es eloszor en is arra gyanakodtam. csak miutan kizartam mindent, meg ugye "megjavult" a szorzocsokkentesre, kerult eloterbe a proci. a mostani metodus nalam: 1680as monitort hasznalok, elinditas utan csak a felbontast allitom be 1280x800 windowedre. igy elfut a hatterben, ha esetleg szukseg van a gepre - ugyanugy elszall, ha nem birja.
(#2515) XaraX: egy magot hagyj szabadon a furmarknak, mert nem fog rendesen porogni (3 magot engedj a procistresszelonek). ha a tdpt nem emeled, akkor nem is porog annyin, amennyin szeretned - cpuz sose art melle.
(#2518) Lalaboy: nekem pro3 van, de epp azon csodalkoztam, hogy a feszultseg 0.01von belul ingadozik 1.4v kornyeken is. egy ilyen aru laptol az szvsz eleg jo (nem kimerve, csak amit az alaplap mutat).
ezek a 3ds tesztekben valo elhasalasok arra az idoszakra emlekeztetnek, amikor meg nem volt a kartyakon tapcsatlakozo, es ha nagyobb teljesitmenyu kartyat raktal a slotba, akkor a gyengebb lapoknal csokkent a tuningolhatosag, mert annyira megrangatta a feszultsegeket.
-
XaraX
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Tuning esetén is, ha az stabil.
[link]
Nálam eddig a vantage tűnik a leghitelesebb stabilitás ellenőrző proginak, ha az lemegy hiba nélkül, általában minden más is.Ja, igen, még a 2600K-nál beleestem abba a hibába, hogy elfelejtettem a TDP-t emelni, ezért is volt, hogy magasabb órajeleken nem várt, azaz gyengébb erdményeim születtek. -
Lalaboy
őstag
A 2500k-mat 4.6Ghz-n hasznalom fix. bios 1.33V--on, ez leesik 1.3V ala, Prime 95ot elbirja, lehet elmenne bios 1.32-on is, de ez nem zavar..... amugy 1-2 bosszanto hibatol eltekintve jo kis lapok./.....

-
fsb1000
nagyúr
Létezik olyan monitorozó program, amely a CPU és GPU kihasználtságot egyszerre grafikonon mutatja meg?
A Rivatuner ilyen volt, de már nem támohatja az új videókártyákat.
-
fsb1000
nagyúr
H-s alaplapban (nincs tuning) a Heaven 2.1 benchmark nálam kifagy. resetelni kell.
A GTX560 Ti is alapon van.
A vége felé akad ki.
---------Mégvalami:
A Giga H-s lapban csak 1333-ig találok RAM szorzót, az XMP-t engedélyezve is a 1333 az autó beállításMár nagyon várom, hogy az UD3-at kicserélje Gianni, és a RAM-ok 2000-en fussanak-
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
i5-2400-as procinál a GPU-nak mennyi memóriát lehet belőni?
1GB-t lehet???
GIGABYTE PH67-UD3 alaplap jó lesz hozzá ha az i5 GPU-ját akarom használni??
Milyen hűtőt ajánlotok a procira?
Mikor adják ki a javított SB alaplapokat? Ugyanis ah jól tudom gondok voltak a SATA II vezérlésével!!
Azért ez a sok kérdés mert szeretnék egy ilyet vásárolni!
Köszönöm a segítségeteket!!!Üdv.
KAMELOT -
Abri
senior tag
ma esti rendeléssel tudok 1156 os lapokat:
ASROCK s1155 P67 EXTREME 4 36 500 Ft
ASROCK s1155 P67 PRO3 27 500 FtAsus s1155 P8P67-M 30 500 Ft
MSI s1155 P67A-C43 28 000 Ft
Gigabyte GA-P67A-UD3 31 000 Ft
Gigabyte GA-P67A-UD3P 37 500 Ft
Gigabyte GA-P67A-UD4 43 000 Ft -
AirBooms
addikt
Az a 4.4 GHz sem rossz, mondom, én még nem is mentem ennél feljebb. Sőt, a javaslatra én is megnézem majd a Hyper PI-vel... Amúgy még a topik első 200 hsz-ében Over linkelte, mi a max adható feszültség a Sandynek. Az 1,4 V még bőven belefér a 24/7-be, pláne, ha jól tudod hűteni.
Amúgy nálam is az OCCT volt a legdurvább teszt, így még a VGA is fűtötte a házat, s a táp is pörgött ezerrel. De minden kibírta az egyórás terhelést.
Íme a különféle ajánlott feszültségek SB-hez by Overlocker
-
XaraX
addikt
-
arn
félisten
koszi, megnezem...
1.375von 1h16m utan dobta el a heavenbenchet... ennel feljebb meg nem emelem a feszt az tuti. megyek 4.4gra. masnak nincs ezzel tapasztalata? durva, hogy a linxhez kepest +0.05v kelljen (1.35 vs 1.40).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Miközben többször is hitegetett, hogy jön a ram, jön a ram, aztán már a pü-re se válaszolt és a telót se vette fel. Ez sztem egyáltalán nem volt korrekt eljárás. Nem rendelek tőle többet az fix.
,ha nem tudod a számát, elkéred....

sp1el lehet mar jo lesz, de olyanom nincs.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)