Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- LED / LCD TV topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Nekem is kéne az a 105MHZ a RAM-ok miatt, de nem megy.
AIDA64 (febr.18) szerintem jól mér mindent, talán csak a fogyit méri alá.
Viszont külön méri az IGP-t, és máris láthatjuk hogy 5-7W-ot tök feleslegesen fogyaszt a lappjainkban, szerintem a bclk tuning gátja. ha nem az akkor is legalább letiltható lenne.CPUZ 1.57 is teljesen OK-n mér, realtemo is. Kb 20%-val több fogyit mutat mint AIDA Linxel elértem a 110W-ot (új linx.... 4,6GHz-en, 1.28V, amit auton kapott.)
-
jeni
félisten
Szia
Lehet,hogy én is gondban vagyok
Hétfőre lesz meg a Asus P8P67 EVO,A Mugen2 rev2. hütő a másik gépről megmaradt (ehhez kaptam 1156 felfogatott) ha nem menne ez se rá akkor ott a proci BOX hűtője.
Az i5-2500K BOX proci itt van előttem,a Corsair venige 1,5V 8GB 1600MHz C8-s memóriát valószínűleg az is hétfőre lesz meg. -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
HUuuuú köszi! Ezt nem tudtam.
-
deepwell
aktív tag
Sziasztok !
Megvan az uj config.
ud3p, 2500k, hyperx 1600. Arra jutottam, hogy a szorzo 40 a turbók 44-43-42-40 a fesz 0,972 - 1.260 között ugrándozik CPU-z 1,57 szerint.
Ez a beállítás egészen jó lenne 0-24 be csak valamiért nem hajlandó a turbó szorzókat használni !? max 40x az orajelet, van esetleg valakinek ötlete ??
-
Erdei88
veterán
Másik problémám, hogy tegnap óta megzavarodott a gép. Először csak a játékok crasheltek be. Meguntam felraktam egy windows-t. Erre ma már harmadjára fordul elő, hogy a monitor kikapcsol és az 1. vga 100%on ventivel bömböl. Nem lehet resetelni, mindezt random csinálja.
Másik beta bioszt érdemes felrakni? Itt találtam F8b-t a lapomhoz
-
válasz
AirBooms
üzenetére
Igen, itt a youtube-os tutorial

-
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Ez a Giga lapokra, így a P67-UD3-ra is igaz?
Mert megőrjít már... -
-
-
-
keIdor
titán
Srácok, mely lapokon van már az új EFI? Azt látom, hogy Gigabyte még mindig a régit használja.
-
Azon gondolkodom, hogy mi lehet a vége a bclk-nak, meg hogy mitől függ a vég. Mert 105-ön sok tesztben járatják is, de pl Over mester Sandy-s blogjában most olvasom, hogy 107 volt a bclk rekordja léggel. Ennyire számítana az a 2MHz a stabil és az instabil eredmények között? Na meg, H67 lapban lehet bclk-t állítani?
-
Воланд
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Ha jól tudom, azóta már lazítottak az együttműködésen, sőt talán már nem is tartozik az Asustek alá az ASRock, de lényegében az Asustek leányvállalataként indult és az eltelt években megfelelő tapasztalatot szedtek össze a mérnökeik, ezáltal már nem csak alsó kategóriás alaplapokat gyártanak.
(#2875) CHIPman: Köszi, ebben nem voltam biztos.
-
5diez
csendes tag
olvastam a tesztet de nem világos nekem ha van diszkrét vga akkor van e szerepe az integrált GPUnak. Pl kevésbé izzasztó webes böngészésnél vagy filmezésnél takarékosság miatt nem használja a diszkrét kártyát vagy ilyesmi...
-
Dtomka
veterán
válasz
medvezsolt
üzenetére
nah változott a véleményed, mert nekem nem hittél...

-
AirBooms
addikt
válasz
medvezsolt
üzenetére
Ezt szerintem nekünk kívűlállóknak nehéz megmondani, de úgy tűnik, tényleg rendben vannak a cuccaik. Én pár hete vettem meg életem első Asrock lapját (csak még ramhiány miatt nem tudtam beüzemelni), egy Fatal1ty Pro-t, s esküszöm legalább olyan jó minőségű minden rajta, mint az Asus ROG lapjain (pl. R3E). Ráadásul a szolgáltatásokat nézegetve is teljesen lepadlóztam, már szeretném kipróbálni nagyon.
Ja, s akinek nincs 1156-os lefogatója az 1155-ös lapokhoz, azoknak is jó választás az Asrock, mert ezeken a lapokon vannak 775-öshöz is lyukak. -
Воланд
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Az régen volt, nyugodtan vegyél ASRock-ot.
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Na ez az! Erröl beszeltem! Egy elcseszett beallitas es felora melo biosvisszairassal. Amugy nem megy a Q-flash. A cmos reset pedig nem egy gomb megnyomara, vagy egy jumper atrakasa vagy az elem kivetele, hanem vagy tiz perc varakozas. Meg egyszer nem vennek ilyen lapot.
-
rankesz
veterán
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Én is NH-D14-et készülök venni...

AirBooms: nekem is ez a procim FPO-ja, de nekem 44x101-en az előbb még 1.23V-al is elhasalt a LinX pár másodperc után... kékhalál

Pedig elvileg a load line calibration lvl1-en volt ami ahogy kivettem a legnagyobb Vdrop kompenzálás.
De majd még próbálgatom, csak így annyira nem buli hogy fél perc után le kell állítanom mert a gyári hűtővel máris 80 fok lesz a maghő... -
XaraX
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Jól megy.

Közben megnéztem különböző feszekkel a fogyasztást...
És arra jutottam, nem sokat ér, amit mutat szvsz.
1,168-al 4000-en 77,8 W volt a max.
1.414-el 4800-on meg 114 W.
Nálad 108 1.2-vel 4500 körül, nálam 90 1,320-al ugyancsak 4500 környékén.
Habár egy másik 2500K kellene inkább talán összevetési alapnak. -
-
Dtomka
veterán
válasz
medvezsolt
üzenetére
szia!
ilyen áron megéri, mert nagyon sok mindent tud
usb3,sata3,lga775 hűtökkel kompatibilis,sli,crossfire,uefi bios...de nézd meg Te magad:
asrock extreme4 -
Воланд
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Érdemes, nincs semmi baj az Asrock-kal.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a lapról?
Asrock P67 Extreme4Nem bízok az Asrockban, nincs jó hírneve... de hallottam róla jókat. Mi a véleményetek? Érdemes venni?
-
AirBooms
addikt
Most megnéztem HToff. Vagyis, mintha 2500k lenne. A realTemp367 szerint 105-108 watt körül eszik a proci, néha ugrik 110 watt fölé. Mindezt 45x101-en, vagyis 4537 MHz-en, 1,21 V-on (Aida szerint). Megpróbálok csinálni képet unokaöcsém gépén, de nem biztos, hogy sikerül...
-
XaraX
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
HT off vagy on?
Biosban fix 1.2 v?
"Nálam nagyon szépen felmegy 4,4 GHz-en LinX alatt 110 watt fölé."
Kiváncsiságból megnéztem, mennyit a max fogyasztás nálam ezzel a fesszel 4500-on.
[link]
Ennyi volt a max, e fölé nem ment.
Ha nálad Ht on, akkor persze valamivel többet kell, hogy fogyasszon, de a lényegesen alacsonyabb fesznek bőven kompenzálnia kellene... -
AirBooms
addikt
Nem lerázás, de fogalmam sincs.
FPO-t nem tudok, én vettem egy dobozos 2500-at és egy 2600k-t. Az utóbbi jól megy, a másikat eladtam, mert várok egy állítólag jó szériás 2600k-t.
Lapból pedig azt vedd, amit kapni lehet. Unokaöcsémnek egy egyszerű lapra volt szüksége, így lett UD3, nekem meg egy komolyabbra, így lett Asrock Fatal1ty Pro. A több VGA-s rendszerek sosem érdekeltek, én ilyen szemmel még az életben nem néztem lapot. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni - de lapokból tényleg vadászni kell még a fapadosokat is.
Az enyém FPO-ja: L046B509. De szerintem az elsők között mindenki ezt a szériát kapta.
-
Gorneck
legenda
Összeállt a gép: Gigabyte H67MA-D2H, i5-2300 lett a vége, hétfőn meg talán megkapom végre a Zalman hűtést is a procira...

Holnap win7 install és aktiválás...
-
Zsinder
aktív tag
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék akik tuningolt 2500k-val rendelkeznek.
Milyen procihűtőt vettetek hozzá? -
XaraX
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Nálam eddig is ilyen értékeket mutatott...
Fogyasztási adatok nem voltak.
Hőmérsékletek:
Alaplap 27 °C (81 °F)
CPU 25 °C (77 °F)
CPU Package 32 °C (90 °F)
CPU IA Cores 32 °C (90 °F)
CPU GT Cores 32 °C (90 °F)
1. CPU / 1. mag 31 °C (88 °F)
1. CPU / 2. mag 30 °C (86 °F)
1. CPU / 3. mag 31 °C (88 °F)
1. CPU / 4. mag 31 °C (88 °F)
GPU dióda (DispIO) 37 °C (99 °F)
GPU dióda (MemIO) 30 °C (86 °F)
GPU dióda (árnyaló) 34 °C (93 °F)
SAMSUNG HD252HJ 17 °C (63 °F)
SAMSUNG HD502HJ 22 °C (72 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 730 RPM
Burkolat 518 RPM
GPU 1040 RPM (21%)Feszültség értékek:
CPU mag 1.328 V
+3.3 V 3.280 V
+5 V 5.112 V
+12 V 12.250 V
+5 V készenléti 5.164 V
GPU +12V 12.313 V
GPU VRM 0.945 VFogyasztási értékek:
CPU Package 14.48 W
CPU IA Cores 10.31 W
Ez a pakage, ia, gt micsoda?
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Sok jót olvastam újságcikkekben erről a SB prociról és arról szeretném a véleményeteket kikérni, hogy figyelembe véve a jelenlegi rendszerem jó vagy jobb áron való eladását, és a felhasználás körét, érdemes-e most váltanom, vagy ha csak az anyagi szempontokat veszem figyelembe -mert bár szeretem a gyorsaságot végül is nem sürgős az új gép- vagy ráér később is. ??Felhasználás köre: Internetezés, letöltögetés, fénykép és ritkán videóvágás, HD filmek lejátszása , szkennelések. Sokszor ezek párhuzamos használata . Játék nem .
Jelenlegi Konfig: C2D 8500 4.0 Ghz ( Scythe Ninja 2 processzor hűtő )
2X2 GB OCZ DR2 PC2-8500 Reaper Memória
2x64 GB OCZ Vertex 2 SSD RAID0
Gigabyte GA-EP45-UD3R alaplap
Többi összetevő gondolom nem érdekes....ja van egy jó 625w-os táp, az is maradna.Magyarán ugye alaplap, proci+ hűtő és memória csere lenne.
Ha már cserélnék akkor a 2600K-s proci lenne az alap, felhúzva amennyire lehet.
Köszi ha valaki gondolkodik rajta.... !! -
AirBooms
addikt
Kijött az új Aida. Végre hihetően mér.
-
AirBooms
addikt
Na, átlagos felhasználónak bőven elég - nekem pl. most még a raid tömbhöz is elég lenne.
jeni: én meg pont azért verem a fejem a falba, mert még az utolsó darab Fatal1tyt sikerült megvennem a balhé előtt (pedig a nagyker alaposan bevásárolt belőle, csak leállították a kiszállítást), most meg itt állok hetek óta ramok nélkül, s nem tudom kipróbálni. pedig döngetném is mellem, hogy milyen lapom van!

-
AirBooms
addikt
válasz
CHIPman
üzenetére
A Rampage 3 Extremen is van 775-ös lefogató!

jeni: P8P67 Deluxe ASUS nem kicsit túlárazott. Semmivel sem tud többet mint az Asrockok. Fatal1lyt van 6 db sata3, az Extreme 4-en nem tudom.
BMW01: eddig csak az UD-at üzemeltem be, egy egyelőre 4,4 GHz-en sétáló 2600K-val (nagyobb hűtő nem fér a házba, így egy Artic Freezer Pro 7 rev2-vel (vagy micsodával) hűtöm, s még éppen nem megy 70 fok fölé LinX alatt). Amikor nézem az eredményeket a Bloomfield topikban, hát, csak mosolygok. Ez a kis proci simán veri, minden hókuszpók nélkül az összes eredményeiteket. Ezt most nem gonoszságból írom...

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- Magisk
- További aktív témák...
- Autós kamera eladó
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mert megőrjít már...

Lehet ezert lehet csinalni screenshot-ot a biosz-rol?"