Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Erősítő, hangfalak
- Otthoni időjárás-állomás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Ezt kukkantsátok meg. Itt azt írják, hogy 100%-ban tesztelt és élettartamgart vállalnak rá, na de kérdem én, hogy mit érek vele, ha tönkreteszi a kétszer annyiba kerülő procimat?

-
nicu71
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
köszi a figyelmeztetést ki van töltve az adatlap...

ok majd használom a pasztát.csináltam egy kis autotuningot a rend kedvéért,azóta nekem is kétszer indul,de nem tapasztaltam rendellenességet a 4 pines tápcsati miatt,sőt terhelési tesztet is vitte.Lehet ilyen átalakitót kapni,hogy 4pinből 8?
ha nem érzékelek problémát akkor is ajánlatos?
a z alaplapi hdmi gondomra nincs senkinek sem tippje?Senki nem használja az integrált gpu-t?esetleg próbáljak garis cserét? -
SipiBcs
őstag
válasz
CHIPman
üzenetére
Bár még csak csipegetem a témát de erre az lehet a magyarázat, hogy nem lehet.
Csak a 2500K és a 2600K rendelkezi azzal a tulajdonsággal, hogy változtatható a szorzója. Minden processzor órajele egységesen 100 MHz, amit "elvileg" +10 MHz-el lehet emelni, de már a gyártótól is azok az információk éreztek, hogy instabillá válik a rendszer 103 - 104 MHz-nél. Marad tehát a szorzó emelés, amit kizárólag a K jelzésű processzorokban lehet megtenni, kizárólag P67 előjelű alaplapokban.
Minden SB processzorban van Turbo Boost, ami egy automata tuning, ez viszont nem a hagyományos értelemben vett tunning!
-
AirBooms
addikt
-
Érdekes, hogy még szinte senki nem írt 2300/2400/2500 sikeres tuningról a témában, csak 2500K-ról.
-
tomamd
tag
-
Wukiwo
senior tag
korábban azt olvastam,hogy a i5 2400-at nem lehet tuningolni...simán lehet,igaz csak 3.8ghz ig

-
AirBooms
addikt
Ha felorankent beirod ugyanzt a kérdést, akkor sem fogsz valaszt kapnh, amig pontosan le nem irod, milyen alkatreszekböl all a geped. Tag letedre tudhatnad, h erre valo az adatlap konfig resze. Ma mar probaltam erre többszö trefasan celozni, de mintha nem is olvasnad a topikot. Csak idönkent benyögsz egy amugy könnyen megfejthetö kerdest, amolyan irni tudó, de olvasni keptelen robotkent.
-
boogie84
veterán
válasz
deepwell
üzenetére
55-60 fok a gyári hűtővel???
omfg Nagyon jó! Nem is kell hozzá vízhűtés. Most győződtem meg róla h elég lesz a noctua 
tomamd: Nálam is így indul. Ez attól van h a lap így kezeli le h tuning van. Bár azt hiszem h 3,8GHz-en nem csinálta + alapon sem. Sztem a tuning miatt van, ne törődj vele.
SipiBcs: Én az UD5-öt szemeltem ki, remélem az működni fog rendesen. Bár egyik boltban 66 volt ára. Kicsi borsos (nekem).Proci ára még borsosabb lesz.

CHIPman: Ha kikapcsolod de nem áramtalanítod, ki és bekapcs akk elvileg nem kellene csinálnia.
Nálam alap órajelen áramtalanítás után sem csinálja. Csak tuningnál.XaraX-al értek egyet. Nálam is az lehet h ha az fpb-hez nem nyúlok akk semmi dupla indulás.
-
Воланд
titán
válasz
deepwell
üzenetére
Félreértettél, azzal nincs problémám, hogy rendesen beállítod a gépet, csupán a két különböző órajelű ram közti "különbségre" írtam, hogy max benchek alatt fogsz eltérő eredményt kapni, minden más felhasználási területen észrevehetetlen lesz az eltérés. Talán a tömörítés az, ahol észrevehető a gyorsabb órajelű ram által nyújtott teljesítmény.
-
tomamd
tag
Az miért van bekapcsolom a gépet 1 másodpercre elindul leáll és utánna kapcsolbe?
-
SipiBcs
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Sosem tartoztam az extrém tuning hívei közé! Egy kis cibálás mindig elfér "ha már ki van fizetve, miért ne" alapon.

Remélem jövő hétvégére meglesz minden. Így nyugodtan rápasszintom a procira!

Addig lelkesen olvasgatom a topicot!

Boogie84: Ha agyonvernek sem tudom megmondani. Valaki nemtetszését fejezte ki ebben a topic-ban is és máshonnan is hallottam, hogy nem hozza az ud3r sorozattól elvártakat. Persze ez nem azt jelenti, hogy így is van. Inkább érdeklődésképpen kérdeztem, mint állítottam!

-
deepwell
aktív tag
nekem simán megy 1600 on 1.5V al is ! bár lehet én tudok valamit rosszul, vagy a cpu-z rosszul írja ?
woland_y2k:
Temészetesen nem fogok egész nap benchelni, de ez egy hobbi is számomra, szeretem megtalálni a legoptimálisabb beállításokat. Ha ez nem lenne nem is cseréltem volna le az előző EP45 E8400 as kombót, azon is elfutott minden.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Egyszerűen, négy maggal alapon 3,2GHz-en megy, mert turbo módban a 31-es szorzót megnövelik eggyel, így lesz 32 a szorzó teljes terhelésnél. Ezt lehet manual-ban néggyel megnövelni, így 3.6GHz lesz négy maggal, BCLK-t 100@103MHz-re simán fel lehet tenni, így 3.7GHz, de kis szerencsével 106MHz-is összejöhet.
Hasonló módon, egy maggal súrolható a 4GHz alulról... -
AirBooms
addikt
válasz
SipiBcs
üzenetére
Hát, 4,6 GHz-nél már belenyalnak a magok a 80 fokba HT nélkül LinX alatt, pedig a procinak ehhez 1,248 V is elég. De nagyobb hűtő egyelőre nem fér a házba. Ha komoly tuningot akarsz, akkor erősebb hűtő ajánlott. Az a helyzet, hogy jól menne ez a proci, tehát megérdemli majd a vizet, vagy egy erősebb hűtőt.
(#3059) tomamd: Ha csupán ramod, tápod és hűtőd van, akkor egyáltalán hogyan jutsz el a bekapcsolásig???
Ezt a trükköt mutasd már meg! 
-
tomamd
tag
Az miért van bekapcsolom a gépet 1 másodpercre elindul leáll és utánna kapcsolbe?
-
Na, most olyat olvastam, ami romba döntötte az összes eddigi Sandy Bridge-es tudományomat. Az i5-2400 3,1GHz-es. A Turbo órajele 3,4GHz. Akkor hogy a fenébe' tudtak 38-as szorzót adni neki a bit-tech tesztben?
-
deepwell
aktív tag
válasz
boogie84
üzenetére
nekem így van belőve egyelőre, amíg a vízhűtésem össze nem pakolom, a gyári hűtővel sem melekszik 55 - 60 foknál jobban. És a superpi 1M - 8.533 mp

KAMELOT: ezt több helyen olvastam, hogy gyakorlatilag akár 1333 ram is elég alá, de én HyperX 1600 ast vettem aminek az alapfesze 1.5V most 1.6V al járatom. Ugyan ezek az értékek jöttek volna az 1333 as ramokkal is ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lalaboy
üzenetére
XMP miatt gondolom, vagy mert auto-n volt a fesz. Elvileg az nem egészséges az Intel szerint de gyakorlatilag nem kéne még attól sem hogy baja legyen, de sztem jobb félni mint megijedni...
mod: Minden estre még túl újak ezek, hogy kiderüljön, tényleg mennyire káros, ha enm tartja be vki az Intel által ajánlott max feszt.
-
deepwell
aktív tag
én 1.6V ra állítottam a ramok feszülségét ! Miért döglhet meg a proci attól hogy magasabb feszültségen járatom a ramot ???
boogie84: én itt olvasgattam
-
boogie84
veterán
Ezek szerint külön, csak a ramok feszültségét már nem lehet állítani? Anno 775-nél simán külön külön a prociét ill a ramokét..

Ha jól értem akk lenek külön SB ramok is, amik 1,× V-on fognak üzemelni? Láttam pár tesztet, de ott egyik procit sem húzták fel 1,5-re.
deepwell: kolléga milyen típusú ramokat használ? Nála láttam extrém jó tuningot, alacsony feszen...
Többet kell olvasgatnom erről a dologról. Tudna vki javasolni egy odlalt h hogy tudok utána nézni h milyen beállításokat kell/lehet állítani a tuninghoz?
deepwell: Beelőztelek picit. Neked hogy megy a rendszered? Milyen beállítások mellett fut?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
boogie84
üzenetére
Fel toltható, de sajnos hivatalosan, 1,57V a max fesz ami adható, mert különben megdöglik a procid. Elvileg, még az 1,65V-tól sem lesz baja (1156-osokhoz való ramok) de ezt még nem tudni, Intel hivatalosan 1,57V-os feszt enged. Tehát ha kinyiffan mégis emiatt a proc, bukhatod a gart.
-
deepwell
aktív tag
válasz
SipiBcs
üzenetére
Szia !
Nekem két napja megy itthon a 2500k egy Gigabyte P67A-UD3P ben. Eddig semmi bajom nincs vele. Bár ami igaz mostanság sokan írják, hogy az AsRock az igazi vállasztás, nem hiszem hogy a giga lappal rosszul járnál. Ha kell valószínű tudok neked AsRock ot szerezni, amennyiben máshol nem találsz.
üdv
deepwell -
boogie84
veterán
válasz
SipiBcs
üzenetére
Hol olvastál rosszat a Giga 1155-ös lapokról?
Źşë': Nem tudok mit mondani, mert ősembernél még nem vásároltam. Egyik kolléga linkelte nekem is. Miért csak az 1,5Vos kitek a használhatóak? Gondolom fel lehet tolni a ramok feszültségét külön... (bár még egyáltalán nem értek hozzá)
-
-
JarrekStar
tag
Akkor jó
Csak, mert hétfőn megyek érte és most a gyári hűtő van rajta
, ami hangos és sz@r 
Amúgy ti Voltage Offset-el tuningoltok vagy sima Manual Voltage-el? Mert nekem most épp 4.1-en van -0.110-es offset-el és így stabilnak tűnik egyelőre, de az új hűtővel minimum 4.5-ön akarom járatni
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JarrekStar
üzenetére
Miért ne lett volna?! Az nagyon jó hűtő.

-
JarrekStar
tag
Sziasztok!
Szerintetek jó választás volt 2500K-ra Scythe Ninja 3-at venni?
-
Źşë'
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
néhol jó áron láttam ramokat, pl neweggen nézegettem gskilleket - idehaza alig látni 1,5v os kiteket, lehet majd csak most jönnek
ha lesznek lapok hozzáGskill F3-12800CL6D-4GBXH - RipjawsX XH
Gskill F3-12800CL7D-4GBXM - RipjawsX XM
Gskill F3-12800CL8D-8GBXM - RipjawsX XMezeket néztem én ki, de ősember már egy hete offline... nem tudom mi van.... mintha bujkálna

-
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Ha minden jól megy, akkor a héten én is szeretnék beszállni a Sandy tulajdonosok közé egy 2500K-val. Már csak egy picit vacillálok:
- AsRock s1155 P67 PRO3
- Asus s1155 P8P67-M
- Giga p67 ud3Egyenlőre hagytam magam rábeszélni az AsRock-ra mert az Asus microATX, a Gigáról meg nem túl jókat olvastam összességében. Jól teszem ha az AsRock mellett döntök? Nem találtam nagyon leszóló írást a topicban, bár nem olvastam mind a 3000 hozzászólást!

AirBooms: Ha jól olvastam, akkor neked Freezer 7 Pro-d van. Elég hozzá vagy kompromisszumokat kell kötni?
Winnie: ment pü!
-
natë
nagyúr
Bocs az offért, van valamelyikőtöknek esetleg eladó 2500K-ja?
-
Źşë'
addikt
milyen ramot buyolsz te az új proci mellé? kár h a legtöbb bolt csak kingmaxokat meg kingstonokat árul, szívesebben látnék gskill, crucial, patriot meg mushkin ramokból nagyobb választékot mind méret mind időzítés téren..
am valaki vásárolt már külföldről? ha igen honnan és a házhoz szállítás hogy alakult a számlán? ki lehet azért bírni?

-
nicu71
addikt
válasz
rankesz
üzenetére
nem döglött meg,de az igpu hdmi csatlakozoján keresztül kiadott kép az teljesen hibás,hiába minden szoftveres driveres kozmetika.A d-sub rendben van,de full hd monitornál nem ezt szeretném használni.
lehetséges hogy valami akkor történt vele amikor a 6 pinest dugtam a 8 pines connectorba?vagy kifogtam egy hibás alaplapot,aminek a hdmi csatolója selejtes? -
boogie84
veterán
Gigabyte GA-P67A- UD5-öt nézegettem. Mennyire lesz jó tuning lap? Nem tudjátok pontosan h mikor érkeznek az alaplapok az SB-hez? Csak annyit tudok h visszavonták az első kiadott példányokat SATA hiba miatt, ha jól tudom.
-
nicu71
addikt
válasz
Kecuhun
üzenetére
na ez nekem is gondot okozott!a lapon van egy 8 pines connector,a tápon egy 4 pines meg egy 6+2 -es csatlakozó.Először ezt próbáltam,de csak a 6 pin ment be,és el sem indult,majd még a biztositékot is kiverte

aztán a 4 pinessel gond nélkül elindult,azóta ezt használom,szakértők szerint ez is bőven jó.
A 6+2 es egyes vgakhoz való
mint megtudtam.
A procinak elég a gyárilag felrakott paszta?Egyszer kénytelen voltam levenni,ez esetben újra kellene kenni?nekem is szeret melegedni nagyobb terhelés alatt -
AirBooms
addikt
Nem ez a gond, hanem ha tuningol az ember, tök normális, hogy időnként cmos resetel. Viszont ha ezzel törli a korábbi beállításait is, az gáz. Pont azért rakták ki a komolyabb, tuninglapokra a cmos reset gombot, hogy ne a házban kotorászva kelljen matatni, de ez így nem nyerő.
-
XaraX
addikt
válasz
Kecuhun
üzenetére
Hűtő szélesebbik felére tettem a ventit, és a ház hátulja felé fúj, mindig így szoktam.
Megtaláltam az első bosszantó "hibát" az Asrockon.
Véletlenül sikerült megnyomnom a cmos reset gombot hátul.
Hát resetelt is egyből, ami ugye normális, viszont az összes elmentett beállításomat is lenullázta.
Ezek régen Asus és Giga lapokon csak bios frissítés után nullázodtak emlékeim szerint. -
Kecuhun
senior tag
A lapon van egy ATX 12V Power Connector. Abba a 4 pines, vagy a 8 pines csatlakozót kell bedugni? (A tápomon mindkettő van.)
-
-
Kecuhun
senior tag
Te a hűtő melyik oldalára szerelted fel a ventit? A pasztázás és a hütő felszerelése is biztos hogy jó. Arra gondolok, hogy nekem rossz irányba fújja a hütő a levegőt.
LGLuke: este kipróbálom egy másik PCI-os kártyával is.
AirBooms: hiába tiltom le az alaplapit, akkor sem bootol be, csak fekete képernyő van.
-
Gorneck
legenda
válasz
boogie84
üzenetére
NH-U12P SE2:
SecuFirm2™ multi-socket mounting system
Noctua’s enthusiast grade SecuFirm2™ multi-socket mounting provides broad socket compatibility (LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA775, AM2, AM2+ and AM3) and meets the highest demands in safety, performance and ease-of-use.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Erősítő, hangfalak
- PlayStation 4
- Horgász topik
- Otthoni időjárás-állomás
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha nem érzékelek problémát akkor is ajánlatos?

omfg Nagyon jó! Nem is kell hozzá vízhűtés. Most győződtem meg róla h elég lesz a noctua 
Nálam alap órajelen áramtalanítás után sem csinálja. Csak tuningnál.