Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- CPU léghűtés kibeszélő
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Hát nem tesztelgettem,mert újraraktam a Win-t,meg az összes létező drivert,meg utility-t,meg minden xart.
És láss csodát a BIOS+Win újrarakása megoldotta a lappal kapcsolatos eddigi összes problémámat.
A feszeket szépen megtartja és egyáltalán nincs ingadozás se IDLE,se LOAD.
Úgyhogy ezek után jöhet majd a tesztelés. -
MODERÁTOR
válasz dobobazsy #29998 üzenetére
Oda van írva:
"Now, it is always possible that CPU-Z read the voltage wrong, because it is quite difficult to imagine that any modern CPU would survive such voltages."
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Anfänger
őstag
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Erdei88
veterán
válasz katt777 #29989 üzenetére
Nem magyarázok semmit, költői kérdés volt
Azért írtam a load feszt, hogy 1,26-7V körül van, annak ellenére, hogy +0,005V-ot kell neki adni LLC-5el. De ezek szerintem nem voltam elég egyértelmű. Idle 0.968V, minden energia takarékos funkció be van kapcsolva. Most bekapcsoltam a C3/C6-ot , bár eddig nem volt stabil, igaz az az Extreme 3-ban volt
Z68 Extreme 3-ban -0,015V kellett ahhoz hogy stabil legyen a proci 4,5Ghz-en, jelenleg lehet a 2133-as ramok miatt kell neki egy kicsivel több
-
bombibmw
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz katt777 #29971 üzenetére
"Én sem vitattam, hogy lehet tuningolni a procit, csak azt állítottam, hogy nem kell, mert vagy fölösleges (lásd: kihajtás), vagy nem nyersz vele (az csak egy dolog, hogy 25 v. 60FPS a célod)".
Én meg azt állítom, hogy KELL! Vázoltam, hogy miért, de röviden leírom még egyszer! Vannak olyan játékok, amelyek alap órajelen a kívánt grafikai beállítás mellett minimum fps-ben beesnek a 60 alá. Ha húzod a CPU-t, akkor ez NEM történik meg. Hogy ez miért van, az LÉNYEGTELEN, az a lényeg, hogy a húzással megkapod azt az élményt, amit húzás nélkül nem. Ennyi, ezen nincs mit ragozni, ez száraz ténykérdés.
"A filmeknek nem sok közük van a játékokhoz, min meg 25FPS esetén úgyis folyamatosnak látod a képet, nem fogod észrevenni, ha néha elcsúszik egy-egy részlet, de optimalizált játékoknál ez sem gyakran fordul elő. A vitaindító kijelentést meg még mindig nem cáfolta meg senki, te sem."
Hogy jönnek ide a filmek? Kit érdekel a film, amikor játékról beszélünk? Ott a link amit adtam, egyértelműen megmutatja, hogy a 25fps-t NEM látod folyamatosnak oldalirányú gyors mozgásnál! Megjegyzem, ez a filmekben is észrevehető...
A vitaindító kijelentés egyértelműen cáfolva lett, más kérdés, hogy te nem akarsz tudomást venni róla. Hogy ezt miért teszed, az számomra rejtély, de igazából nem is nagyon érdekel.
"Az ésszerű gazdálkodás egy dolog, az FPS-hajszolás meg egy másik. Eleve nem kell súlyos százezrekért gépet venni, annál olcsóbban is megkapható a teljes játékélmény. Éppen azért, mert egy nagy teljesítményű VGA alá sem kell drága izomkonfig."
Már megint ez a fránya csúsztatás... Szó sincs fps hajszolásról! Egy értelmes ember amikor áldozz a hobbijára, akkor körbe járja a kérdést. Figyelembe veszi az igényeit, a lehetőségeit, meghatározza a célt és ennek alapján kiválasztja az optimális konfigurációt.
Cél a folyamatos játékélmény (fix 60fps) szép kinézettel. Mivel milliomos nem vagyok, ezért valahol kompromisszumot kell kötni. Nincs pénzem CF/SLI-re, ergo marad az egy GPU-s csúcskártya. Berakom az alapon pörgő CPU-m mellé, és azt tapasztalatom, hogy azok mellett a grafikai beállítások mellett amelyek nekem tetszenek, nem hozza a folyamatos játékélményt, vagyis nincs meg a fix 60 fps.
Mi a teendő? (Másik VGA-ra ugye nincs pénzem) Fogom magam, és elkezdem a CPU órajelét emelni, erre mit ad isten eléri az a fránya játék a 60 fps-t, az én fejemre meg kiül az elégedettség bárgyú mosolya. Kellett a tuning? Kellett! Innentől kezdve mit nem értesz?
Gazdálkodni nem itt kell... itt meg kell határozni az igényt, meg kell nézni, hogy az adott igényhez társul-e kellő anyagi forrás, és, ha igen, akkor meg kell venni azt a konfigurációt, ami az igényeket kiszolgálja. Ha erre nincs pénz, akkor engedni kell az igényekből.
Az, hogy neked nem igényed a folyamatos játékélmény, illetve, hogy te inkább még visszaveszel a VGA teljesítményéből, hogy a hónap végén 187 forinttal és 50 fillérrel olcsóbb legyen a villanyszámla, az a te dolgod, a te igényed és ehhez nekünk semmi közünk! De ezt azért ne akard általános szabályként beállítani, mert annak viszont oltári nagy butaság.
www.smart-bus.hu
-
Asbee
veterán
válasz RetepNyaraB #29990 üzenetére
Erről beszéltem régebben. Táblázatokból nem lehet tuningolni, statisztikára jó maximum. Szinte Minden proci más. Más a hardverkörnyezet is. Én is kipróbáltam az első hsz-es táblázatot is régebben, be sem bootolt a gép.
Hiába a sok beállítási lehetőség, ha a proci olyan akkor nem ér semmit. Hetekig próbálgattam az offsetet, mire stabil lett. PLL-t, VTT-t, LLC, mindent állítgattam teszteltem, nem volt stabil. Egyszerűen vissza kellett kicsit vennem a offsetből, több fesz kellett a procinak, az adott órajelhez. Nálad is ez lesz. A limiteket told ki maximumra nyugodtan.
Más: Aki nem bír vele megbarátkozni, hogy mondjuk a lapja, csak 0,9V-ra megy idle, vagy csak 0,92V-al stabil nem 0,85-el, az vessen magára. Nem emiatt az idle fesz különbség miatt lesz sok a fogyasztásod.
(#29991) Anfänger : Pont ezaz, hogy procifüggő így fölösleges értelmetlen találgatni látatlanba. Volt nekem olyan 2500k-m ami 1,33V-ot kért 4,5-re, de olyan 3570k-m is, hogy 1,344V-ot kért 4,4-re míg van a fórumon akinek ~1,1V alatt kér 4,4-en.
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz katt777 #29989 üzenetére
Kekeckedsz szimplán és a saját cuccaidból indulsz ki.
Meglehetősen más a felépítése az Általad tesztelt Asus lapnak, meg az itt előforduló AsRocknak. Ezalatt azt értem, hogy ha megnézem a táblázatod és aszerint állítom be a cuccot, jobbára el sem indul. Az Asrocknak jóval magasabb offset kell (értsd a 'plusz' irányba), uyanolyan eredményhez. Cserébe úgy néz ki (legalább is nálam), hogy Visszafogottabb LLC vezérléssel működik, nagyjából 4-4,1Ghz-ig. Megintcsak a Te táblázatodra hivatkozom: egyforma órajelen nagyjából egyforma fogyasztással és Gflops teljesítménnyel nekem kicsit alacsonyabb terhelt feszültség jön ki a fent említett sebességig, 4,2 felett pedig teljesen más offset értékekkel kell babrálni. Ennyi. Elfogadod jó, ha nem, úgy is, csak ne érts már annyira más felszereléséhez kérlek
Itt picit visszakanyarodom az LLC kérdéshez, mert úgy érzem tudom mit beszélek, csak az Asrock terminológia más, mint az Asus.
Az én Extreme4-emen a legfrissebb biossal úgy fest, az LLC 5 a legalacsonyabb vezérlés, tehát legnagyobb a droop. LLC 1-en legkeményebb a vezérlés és legkisebb a droop. Mivel a számozás hülye, ezért félreérthető, ha legnagyobb, meg legkisebbről beszélek. De ennél érthetőbben nem tudok fogalmazni. Nyilván minél keményebb a vezérlés, annál alacsonyabb lehet az idle (offset) feszültség. Nem beszélünk egymás ellen.A problémám az, hogy hiába megy le a tetű LinX hibátlanul immár kb. az ötödik átvariált beállítással 4,3-on, a kurva Tomb Raider multi kifagy fél óra alatt (nem kicsit; kékhalállal). Tehát a cpu nem stabil, s ennek tesztelésére kijelenthetem, a TR multi igen megfelelő (bár, mint játékélmény egy kalap fos )
Erre kérek megoldást.Nesztek Bios:
Ezek a primary meg secundary plane értékek izgatnak, mert nem tudom miaszart csinálnak. De maximumra tettem mindoffset -0,130V
LLC 1 (tehát a legkeményebb vezérlés, 1,248-1,256V között cpuz szerint terhelve)
VTT 1,1
PLL 1,8
PCH meg VCSSA alapon (szerintem ezek jól is vannak ott)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
katt777
félisten
válasz Erdei88 #29988 üzenetére
Senki nem állította, hogy ugyanannyi kellene. Nem kell már megint belemagyarázni valamit egy egyszerű kérdésbe, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, nálad milyen beállításokkal megy, és furcsállom a + offsetet. Annak fényében most még inkább, hogy 0,9V-od van idle. Lehet, hogy a lapod egészen másképp kezeli a beállításokat, mint amelyeket eddig ismertem. Z68-ban ha + offsetet adtál meg, akkor egészen elmentek a magasba a feszek, egy magas LLC-vel (próbáltam sokféleképpen anno, melyik a legideálisabb beállítás), és, ha visszanézed, láthatod, a hogy mindenki negatív offset mellett hozta a 4.5GHz körüli eredményeket bármilyen lapban (MSI-t kivéve persze).
Ha az offsetről beszéltél, miért a 4.5GHz-es terhelt feszt sokallottad? Informálisan semmi köze az offset beállított értékéhez.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Erdei88 #29986 üzenetére
Az offsetről beszéltünk, az sok. Nem tudom a beállításaidat, de ha terhelten 1.26V kell csak a procinak 4.5GHz-hez, akkor simán -0,1V alatt kellene lennie az offsetnek megfelelő LLC és vezérlés-beállításokkal.
Az idle feszed mennyi? + offsettel elméletileg az is 1.2V körül lenne.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
V.Dave
senior tag
-
katt777
félisten
válasz katt777 #29979 üzenetére
bombibmw: Az ne zavarjon össze, hogy ASUS-nál szöveges elnevezésük van az LLC módoknak, ugyanúgy működnek, legföljebb a több fázis miatt finomabb a vezérlés, és esetleg magasabban megy a proci hasonló LLC beállítással, mint a kevesebb fázissal ellátott lapokban. Ez nem akadályozza a tuningot.
-
katt777
félisten
válasz bombibmw #29977 üzenetére
Még mindig az 1. hsz-ban van.. (v. aláírás, ott részletes útmutatót is találsz a buktatókkal együtt, amelyeken átmentem).
Linken csak egy fórumot találtam, beállításokat nem, de van letöltve Z77 Pro 4 kézikönyvem, megnézem.
... dur. power limiteket én végig Auto-n hagytam, az inkbb leszabályozáshoz való.
A Primary/Secondary Plane-ek felelhetnek meg az ASUS fázisvezérlésének. Más hasznosat itt nem látok, tehát ezekkel kellene főzni. PLL tutira kelleni fog.
Szükséges LLC-t kitapasztalhatod a feszek ugrálásából. Minél kevésbé ugrál maxon, annál közelebb vagy az ideálishoz. Értelemszerűen célszerűbb az órajelet emelni, mint az LLC-t levenni, v. offset-et csökkenteni, ha már a célnál vagy.Alapból a javaslatom: alacsonyabb offset, maximum LLC, PLL-t meg emelni a stabilitáshoz, de csak ésszerű mértékben. Azt úgyis látod, hogy 5 kör után legközelebb pl. a 8.-ban fog hibázni a LinX (v. IBT, de inkább az előbbit használd, hamarabb kidob), és akkor azt a feszt kell emelni, ha azzal nem javul tovább, akkor a másikat, és így tovább. A RAM-fesz is belejátszhat, de ezt úgyis látod a táblázatból. Szóval akár időpazarlásnak tartod, akár nem, a LinX-eket nyomatni kell keményen, még ha hetekig tart is az optimális beállítás megtalálása.
A végén, amikor már lesz egy stabil tuningod, még mindig lehet kísérletezni a feszek emelésével, mert könnyen előfordulhat, hogy a látszólagos stabilitás mellett valójában hibajavít a proci, és akkor a teljesítmény tovább javítható (és ez igaz a kiteszteletlen tuningra játékok alatt is: lehet, hogy nem dobnak ki, de kevesebb lesz a proci teljesítménye a vártnál). Pl. volt, akinél több GFlops-szal gyorsabb volt a tuningom ua. frek. beállítások mellett (írok erről is). Szóval a sok GHz sem minden, nem biztos, hogy másnak egy egyszerűen felnyomott 4.8GHz-e gyorsabb lesz egy jól beállított 4.5-nél.
AxBattler: Na, az előbbiről jutott eszembe, hogy bios-ban power limit funkciókkal lehet leszabályozni a procit (asztaliban muszáj volt ezzel, mert az órajelcsökkentés simán bootolhatatlanná tette a gépet), de elég trükkösek a beállítások, mert jóval lejjebb szabályoz le, mint a megadott szint, szóval ki kell kísérletezni, de lehet, notiban ilyen sincs.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz katt777 #29972 üzenetére
PLL Overvoltage-t akartam írni,nem LLC-t.
Tehát PLL OV.ki van kapcsolva,offset -0,080,LLC Level 1-en.Legalábbis a képeken lévő értékekhez ezek vannak beállítva.
Próbálok majd még lejjebb menni.
Táblázatodat hol találom?
Amiket soroltál,azok nincsenek a Biosban.Ezek vannak:[link][ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz AxBattler #29975 üzenetére
3DMark, valami újabb (pl. Vantage) magas összetettséggel (AA-t és minden extrát rá), hogy biztosan ne legyen CPU-limited 60%-on sem (mert az befolyásolhatja a grafikus eredményt), az FPS-számmal ne törődj. Ha a CPU-tesztet is futtatod, szépen látszania kell a különbségnek.
Ja, a notik biosa elég gáz.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz AxBattler #29973 üzenetére
Uefiben (biosban), teljesen külön állíthatóak a proci és az IGP paraméterei, túlhajtása (na most így visszamenőleg a bios-os leszabályozásra nem esküszöm meg, sajna a konfigom meg nincs már, de a lényeg a külön állíthatóság). Procit lehet persze a Windows energiagazdálkodásánál is, de ott vagy, ahol a part szakad, ha hardveresen a VGA-val együtt szabályozza. Sztem próbáld ki, még Win alatt futtass egy VGA-tesztet 100%-on és 60%-os CPU-val, akkor kiderül.
Esetleg próbálhatod levinni az órajelet a biosban, ha hagyja.
Az biztos, hogy asztali gépben nyugodtan tuningolhattam az IGP-t, nem változott a proci teljesítménye és vice versa.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz RetepNyaraB #29938 üzenetére
Mo-on elég érdekesen alakulnak az árak, amelyeknek a realitáshoz vajmi kevés közül van, és ált. még az árfolyamokat is csak felfelé követik.
-Solt-: Tényleg fölöslegesen írtál ennyit, de nem amiatt, amit gondolsz. Én sem vitattam, hogy lehet tuningolni a procit, csak azt állítottam, hogy nem kell, mert vagy fölösleges (lásd: kihajtás), vagy nem nyersz vele (az csak egy dolog, hogy 25 v. 60FPS a célod). A filmeknek nem sok közük van a játékokhoz, min meg 25FPS esetén úgyis folyamatosnak látod a képet, nem fogod észrevenni, ha néha elcsúszik egy-egy részlet, de optimalizált játékoknál ez sem gyakran fordul elő. A vitaindító kijelentést meg még mindig nem cáfolta meg senki, te sem.
Az ésszerű gazdálkodás egy dolog, az FPS-hajszolás meg egy másik. Eleve nem kell súlyos százezrekért gépet venni, annál olcsóbban is megkapható a teljes játékélmény. Éppen azért, mert egy nagy teljesítményű VGA alá sem kell drága izomkonfig.
RetepNyaraB: Az LLC felfelé engedi el a feszültséget, nem lefelé, éppen ezért lehet alacsony alapfesszel magasabb LLC mellett nagyobb tuningot elérni. Szerintem kicsit tévedésben vagy LLC-t illetően, mert kétlem, hogy az AsRockban az LLC így működne. ahogy leírod. Szerintem ott valami más okozza az említett jelenségeket. Látod, Erdei88 írja is, hogy alacsony LLC-vel magasabb alapfeszt kell adni a cuccnak.
Erdei88: Már + offset kell a 4.5-höz, vagy az alaphoz adsz rá ennyit?
Henker2: Nem tartja, hanem a beállított feszt módosítja. Fölfelé. Pl. -0,165V offsetnél alacsony LLC-vel mondjuk 0,826-1V között mozog, magassal 0,826-1,15V között.
bombibmw: Gyakran írod el az adatokat. -0,060V sok. LLC OFF mellett hogyan lehet bármilyen szintű LLC-d? PCH-feszed van? Duty Control, Phase Control, CPU Cur. Cap. (%) mind segíthet, ha van valamilyen formában (táblázat), főleg az utóbbi, mert ha nem engeded el a proci teljesítményét, akkor a tuning nem fog működni, vagy nem hatékonyan (értsd: működik, de a leszabályozás miatt nem lesz meg a teljesítménye). A 4.5-ös feszed valóban soknak tűnik, de belefér.
Ne mondd már, hogy az ASUS-ban nem volt LLC! Az offset módot mindenképpen LLC-vel együtt kell használni, és minél magasabbal, az lesz a legjobb tuning, azaz a legmagasabb túlhajtás a legalacsonyabb alapfesszel (azaz takarékosan és hűvösen).
AxBattler: Jó kérdés! Asztali lapban külön lehet állítani a 2-t. Ha notiban nem, akkor sanszos, hogy az IGP-t sem engedi, de ez csak tipp!
-
-
bombibmw
veterán
válasz RetepNyaraB #29967 üzenetére
Az nem rossz már,gratula!
Kicsit lejjebb tudtam vinni,majd még tesztelgetem.
Nekem már az is jó lenne,ha a 4,8-at vinné 1,35-el.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #29966 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Erdei88
veterán
válasz RetepNyaraB #29961 üzenetére
Nálam LLC5-nél stabil a gép, viszont LLC1/2 esetében csak 1,3V felett tudok adni a procinak alatta el sem indul, pedig LLC5-el 1,26-7 is elég neki
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bombibmw #29958 üzenetére
Nekem offset -0,100-gyel és LLC 1 mellett lement az IBT, de gyanítom, hogy ez szétmenne élő alkalmazásban.
Mindehhez asszem
VTT 1,1V vagy alatta kicsivel
PLL 1,9V vagy alatta kicsivel"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Henker2
addikt
válasz RetepNyaraB #29961 üzenetére
Köszi! Ezeket megfogadom, mert ha végre fel tudom tenni a procira a K2-őt én is igazi tuningba kezdek.
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
bombibmw
veterán
válasz Erdei88 #29960 üzenetére
LLC 5 1,32-vel stabil a 4,5GHz,lejjebb nem próbáltam.
Nekem ez nagyon soknak tűnik,de majd valószínű hétvégén lesz egy hosszabb próbálgatás.
Power limitek kitolása segíthet a stabilitásnál?(#29959) Asbee: Mert lehet valamit rosszul csinálok és próbálkozom.
(#29963) Henker2: A Brockennel is elmehetnél úgy 4,6-ig szerintem,annyival még meg tud birkózni.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Henker2 #29950 üzenetére
Nem, a terhelés alatti értéket nem, vagy minimálisan engedi visszaesni. Ha az idle és terhelt feszültség között van mondjuk 0,2-0,4V igen durván és általánosítva , akkor az LLC 5 ezt a különbséget inkább 0,4V táján igyekszik tartani, míg az LLC 1 az meg inkább 0,2V táján.
Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy magas LLC terhelve kisebb hőt és fogyasztást eredményez, cserébe instabil lehet a terheletlen és terhelt állapotok váltásánál (hirtelen kevés a fesz és kifagy a cucc).
Ha fix feszültséget használsz, akkor is visszaesik terhelés alatt, az LLC ugyanúgy működik ebben az esetben is.
Állíthatod 1-re is és akkor kevésbé lesz költség és fűtéshatékony a dolog, cserébe könnyebb stabilizálni.
Vagy igyekszel minél alacsonyabban tartani (tehát növeled a számot ez elég paradox) de akkor az ofsettel kell sokat bűvészkedni és az idle fogyasztás nő. Ez szerény véleményem szerint akkor nem annyira kóser, ha mindenre a PC-t használod, méghozzá tuningolt álapotban. Ugyanis menet közben a gép élete nagy részét idle tölti (net-jútyúb-írogatás-filmezés) és így felhalmozódhat a megemelt fogyasztás. De ezt le is lehet szarni[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bombibmw
veterán
válasz Erdei88 #29953 üzenetére
Természetesen 1,64V.
Neeem elírtam 1,164V.
Na feltettem 4,5-re offset -0,060,LLCalibr. off,LLC Level1,így kapott 1,32-t,Prime blend alatt fagyott 5 perc után.
Pedig már bootolt 1,264-el is,de fagyott.
RAM vezérlő 1,12-re emeltem,úgy tudom tuningnál jól jöhet.
Szóval,mit állítsak,hogy lejjebb menjen a Vcore és stabil legyen szerinted? -
HeZzZ
senior tag
létezik olyan, hogy a procim órajeleinek változtatgatásánál (most épp 4327 Mhz / mag) a BF3 ban szétcsúszik a kép? /fps nem droppol, olyan mintha vsync kellene neki/
a vga-hoz nem nyúltam. lehet hogy csak én képzelődök, hajlamos vagyok rá, de feltűnt most ennél az órajelnél.
[ Szerkesztve ]
powered by Tiger Lake & GA10x
-
Asbee
veterán
válasz kovsol #29940 üzenetére
Nem értek veled egyet. Nálam a crysis 3-ban húzott cpu-val és vga-val max grafon van 25 fps. anti tuningoltam a vga-t 400/800-ra procit meg 2000Mhz-re. Így van 11 fps-em. Most tök mindegy hogy 25 vagy 11 fps. Fogyasztással viszont sokat nyertem!!
Viccet félretéve teljesen egyetértek és veled is -Solt-. 60 fps körül is érezni hogy 45 vagy 60 fps pl nem beszélve a minimum fps-ről ami szépen meghálálja a proci húzást. Ott meg aztán nagyon nem mindegy, hogy 25 vagy 35 fps.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Ha egy Sandy Bridge-es HP notebook-nál a Power Manager-ben beállítom, hogy a procit csak egy bizonyos százalékig engedje felpörgetni (mondjuk max. 60%-ig), akkor az hatással van az IGP teljesítményére is, vagy a kettő független egymástól?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pityesz666
csendes tag
válasz Cybertrone #1 üzenetére
Ez Szuper!!!
-
-
bombibmw
veterán
válasz Erdei88 #29949 üzenetére
Köszi mindenkinek.
4GHz-en járattam az ASUS-ban 1,19V-al volt stabil.
Ebben a lapban most 1,64V-al negyed óra Prime után nem dobott kéket,ami meg is lepett.
Ezért most szét akarom tépni a száját.(#29952) Henker2 : Már kezdem is.
(#29946) RetepNyaraB : Persze,hogy LLC 1
[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
válasz RetepNyaraB #29948 üzenetére
Gyakorlatilag amit beállítasz Offset-ben azt a feszültségértéket tartja a lap a procinak? Akkor tuningnál általában az 1-re kell állítani?
-
RetepNyaraB
veterán
-
Henker2
addikt
-
Henker2
addikt
Kezd beállni az MX-4-es paszta. Az Alpenföhn Brocken-en a venti 900RPM-en, a többi a gépházban minimálisra állítva.
Szobában 26'C:
Bocs az előző hsz.-ért. Elszórakoztam a kép beszúrását
[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
-
bombibmw
veterán
Helló!
Hazaértem és kezdeném a prociizzasztást.
4,8GHz-hez kb.mennyi offsetet állítsak be?
Csak egy hozzávetőleges adatot kérnék,tudom,hogy nekem kell kitapasztalni,de mégse kezdjem már -0,150V-al.
Gondolom LLCalibration bekapcs,LLC Level 5. -
kovsol
titán
válasz katt777 #29936 üzenetére
Teljesen logikus ha kevés a cpu akkor anti tuningoljuk a vga-t ahol +10% sebesség is komoly pénzekbe kerül, míg a CPU tuning ingyen van.
Engem nem izgat amúgy az, hogy mi miatt kevés az FPS ha húzom a procit javul a vga kihasználtság és több lesz az fps. Nem érdekel, hogy 8xAA mellett menne maxon a gpu, ha akkor csak 30fps em van, mert az kevés.
Nekem ez volt az utolsó.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
-Solt-
veterán
válasz katt777 #29936 üzenetére
Döbbenetes amit művelsz már megint...
Megpróbálom röviden leírni, hogy miért nincs igazad... tudom, hogy nem sok értelme van, de legalább arra jó lesz, hogy akiket elbizonytalanít a sok csúsztatásod, talán jobban képben lesz.
Először is, cél a 60 fps. Hogy miért? EZÉRT Innentől szerintem nem képezi vita tárgyát, hogy 45 fps-l ugyanúgy lehet- játszani, mint 95-l. ( nyilván vsync on, és fix 60 az optimális )
Másodszor pedig, abban az esetben, ha a CPU húzásával plusz FPS érhető el annak érdekében, hogy az áhított fix 60 meglegyen, hulla mindegy, hogy a játék-e a limitáló tényező, vagy éppen a CPU! Mik a tények? Húztál az órajelén, kaptál plusz FPS-t, ezzel megvan X beállításon a stabil 60, örülsz! Innentől a kutyát nem érdekli a kiváltó ok! Jött a plusz FPS a CPU húzásával? Jött! Akkor? A többi kit érdekel?
Harmadszor pedig, hogy mi a mérvadó, azt nem te fogod meghatározni még akkor sem, ha úgy érzed, hogy erre te vagy a legalkalmasabb személy. A te nézőpontod a fogyasztás... engem ez egyáltalán nem érdekel! Engem az érdekel, hogy az adott játék amit szeretek, az szép kinézett mellett fusson a gépemen stabil 60 FPS-l! Minden más hidegen hagy.
Összegzésképpen megállapíthatjuk, hogy a vitaindító kijelentés nem állja meg a helyét!
"Ha kellően igénybe van véve egy felső középkategóriás VGA, akkor nem kell alá i5k-t tuningolni."
De sok játékhoz kell,méghozzá a fentebb leírtak miatt... Már, ha a szórakozás a célod, és nem az, hogy a százezrekért megvásárolt géppel, hogy lehet évek alatt pár ezer forintot összespórolni a villanyszámlán!
www.smart-bus.hu
-
RetepNyaraB
veterán
Ilyen felszereltségű lapokkal lenne egy árban? Persze lehet, nem vagyok igazán képben, ezenkívül Németországban lakom és itt ez elég nyerő vételnek tűnt pont a többihez képest...
Core feszen nem akarnék tolni már, ha máshogy meg tudom oldani. Átvariáltam a belső feszeket és majd este játszom egy kicsit, meglátjuk. Most visszatértem a legalacsonyabb beállításokhoz; ti. itt meddig lehet varázsolni csak az LLC piszkálásával. Nem kímélek senkit grafpmániámmal és le is írom a végén.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz RetepNyaraB #29933 üzenetére
Ezért szoktam mondani, IBT, Linx egy kezdésnek jó, meg hőmérsékletre. Játékok alatt meg lehal, hiába ment 3 óra linx-et. Egy 0,05V-ot még emelj a vcore-on és valószínű stabil lesz az. Menni fog az még többet is a lapban, küldjed neki. Pont az a baj, hogy nem olcsóbb. inkább egy árban van jelenleg az MSI, Giga, Biostar hasonló lapjaival. Ha ezeknél 5-6k-val olcsóbb lenne akkor én is azt mondanám, hogy erősen ajánlott.
(#29925) kovsol : Ne fáraszd magad, nincs értelme. Én már beláttam.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz kovsol #29925 üzenetére
Hiába ragadsz ki egy programot, amely nem veszi igénybe kellőképpen a VGA-t (ráadásul jóval erősebb kártyával, no meg "optimalizált" driverrel és PX nélkül, vagy max. CPU-s PX-szel, ami miatt hamarabb jelentkezik a CPU-limit, mint amelyekről én beszéltem). Ha más programok igen, akkor a proci elég a VGA alá, a játék igénytelen (értsd: nem használja ki a VGA képességeit) v. optimalizálatlan, ha AA-t nem tudsz használni. Ergo példáidban a játék a limitáló tényező, nem a CPU A CPU-tuning pedig továbbra is értelmetlen, mert 45FPS-szel ugyanúgy lehet játszani, mint 52-vel (vagy 95 vs. 97). Ha kevésbé igényes játékokat néznék, használhatnék akár Daikatanát is, vagy bármi mást. És úgy általában, bármilyen erős konfighoz lehet találni CPU-limites játékot, csak ezekre hivatkozni nem mérvadó.
A VGA-t nem eléggé leterhelő játékok esetében sokkal okosabb a VGA órajeleit leszabályozni, mint a CPU-t tuningolni, mert a játékélmény ugyanaz marad, a rendszer viszont jóval kevesebbet fogyaszt, valamint kevésbé melegszik a gép. Persze, aki max FPS-re hajt, az tuningoljon nyugodtan, de attól még mindig nem kell tuningolni.
Magam is többször írtam, hogy a számításigényes alkalmazásoknál szükség lehet a tuningra, tehát fölösleges ezzel is vitatkoznod, miközben ugyanazt állítod, amit én. Naná, hogy Sc esetében van értelme a tuningnak, de azt nem a VGA követeli meg.
Úgy elég nehéz meggyőznötök, hogy az én igazamat bizonygatjátok , ezt valóban fölösleges folytatni. Röviden +1x az állításom, ahonnan a vita kiindult: Ha kellően igénybe van véve egy felső középkategóriás VGA, akkor nem kell alá i5k-t tuningolni. (Vagy hatástalan, vagy fölösleges.) Senki nem cáfolta meg ezt az állítást (Sajnos e rövid mondat egy-egy részét mindannyian elfelejtettétek), mi több, erősebb VGA-kra is igazoltátok, amit +1x köszönök. Neked külön köszönöm, hogy nem a levegőbe beszéltél.
Erdei88: Abból, hogy többen állítják ugyanazt, nem következik feltétlenül, hogy igazuk lenne.
RetepNyaraB: Sikerülni fog.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz RetepNyaraB #29933 üzenetére
Nekem is jó lesz ez a lap.
Egyébként azt mondta valaki,hogy 8+4 fázis,de az sem érdekel,ha nem.
Ma tolok egy 4,8,-5GHz-et,meglátom mit szól hozzá,meg a proci természetesen. -
RetepNyaraB
veterán
válasz ricshard444 #29929 üzenetére
ehm nem erre akartam válaszolni, hanem még az extreme4 aljazásra az analóg powerrel, meg a négy fázissal
Hah elolvastam a technikai részt az extreme4 tesztből. Ez az oldal elkerülte a figyelmem a vásárlásnál
Ettől függetlenül meg a lap annyival olcsóbb a konkurrenciánál, hogy nekem ezzel a csúsztatással is megéri, amennyiben sikerül stabilizálni 4,3Ghz-en (több nekem nem kell hosszú távra, ezt még simán tudom hűteni).
Tegnap ugyanis IBT lement rendben, a Lara Croft pedig megfeküdt háromnegyed óra után. Most picit feljebb húztam a VTT-t meg a PLL-t és meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz ricshard444 #29929 üzenetére
Ha van kedved és időd belevehetnél pár szimulátort is... ArmA3, Rise of Flight. Azért ezeket írom, mert ezek ingyen hozzáférhetőek...
www.smart-bus.hu
-
ricshard444
veterán
A játéklista valóban nem volt túl jó ennek szemléltetéséhez, a Crossfire-s mérés már más felhozatallal fog operálni.
Láthatóan nem érdemes belekezdenem a mondandómba, mert már mindent elmondtak elöttem.
Annyi biztos, hogy egy erős GPU mellé mindenképp kell a CPU tuning architektúrától függetlenül, mert érezhetően stabilabb/magasabb lesz az fps ezzel fokozva a játékélményt ergo ingyen + teljesítmény ami nem elhanyagolható.Majd a Crossfire tesztben megpróbálom foltozni a listát, de annyit mondhatok, hogy ott minden egyes MHz gyorsítja a játékokat 1920-ban.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
kovsol
titán
válasz katt777 #29924 üzenetére
De az ember úgy lövi be a beállításokat a VGA kártyája mellé, hogy ne akadjon. Ha a proci nem képes kipréselni 60fps -t 2xAA mellett akkor ha berakok egy kétszer erősebb vga kártyát ott se fogja kipréselni a 60 -t 8xAA mellett hiába bírná a vga.
Egy vga kártyának az a max beállítás amit ő el tud vinni még élvezhető fps szinten, ha ezt nem tudja egy cpu kiszolgálni akkor ott cpu limit van. Egy 7770 mellett más számít max beállításnak mint egy gtx690 mellett.
És egy játékhoz nem csak a grafika tartozik hozzá hanem a háttér számítások is
Leírtam amúgy melyik játékot nézd.
Ezen pl hol van egyenes csík ?Ha elkezdek Starcraft2 vel játszani és azt látom, hogy 3400Mhz en lemegy csatában 25fps -re 4vs4 ben, míg 4800Mhz en meg 40fps re esik csak le akkor szerinted nem volt értelme a tuningnak?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Alzheimeresek kedvéért: azt írtam anno (visszakeresheted), hogy felső-középkategóriás VGA-khoz (ez 660ti/7870-szint) biztosan nem kell CPU-tuning a VGA miatt (hálózat és háttérszámítások meg nyilvánvalóan nem tartoznak ezek közé). Sajnos "kell tuning"-os emberek tesztjeiről eddig még mindig kiderült (mert utánanéztem több VGA-s topicban is), hogy nem maximális beállításokkal teszteltek, és akkor jöttek a de hát minek max. AA és egyéb kifogások.
bombibmw: Nem úgy jött le, hiszen írtad is. Sztem csak túl sokat aggódtál a feszek ugrálása miatt, mert nem ezt szoktad meg régebben. Sztem mindannyiunknak szokatlan volt az elején. (kivéve Asbee-t ) Látom, bios-frissítés segített rajta.
V.Dave: Miért nézne bárki hülyének? A lényeg az, hogy a saját rendszered neked a legmegfelelőbb legyen, szempontok alapján meg lehet vitázni, vagy meggyőz valaki, vagy nem. Attól senki tuningja nem lesz kevesebb, akármilyen lapban érte el.
kovsol: Na tessék, te is elismered, hogy nem maxon volt. Ha meg nem tudod maxra állítani, gyenge a VGA.
A teszt meg? A HD7970 felsőkategóriás kártya, kb. 10%-ot nyer a driveres "optimalizálással" az AMD, PhysX nyilván ki volt kapcsolva, és még így is... Ha 1GHz (!) emeléssel 2-3FPS a növekedés (szép vízszintesek azok a vonalak ), akkor ott bizony bőven elég a CPU-már alapon is, valós limitnél sokkal többet kellene emelkednie az FPS-nek. Jól látszik, melyek a kevésbé VGA-igényes játékok (de 3.6GHz felett, ami nagyjából az i5 alap órajelének felel meg, ezek sem sokat gyorsultak), ami nem azt a tényt cáfolja, hogy elég a proci még alapon is, hanem azt igazolja, hogy vannak bizonyos játékok, amelyek alá kevés (meg, ha kikapcsolják az élsimítást ), amit eddig is mondtam, tehát még mindig nem tudom, mivel állítottam valótlanságot. És még ezek a játékok is messze játszható sebességgel futnak, tehát megint csak nem szükséges CPU-tuning a VGA miatt. Hogy hálózat miatt v. számításos műveletekhez szükség lehet rá, azt eddig sem vitattam, de nem is erről vitáztunk, ugye?
Végeredményben köszönöm, hogy a felsőkategóriás VGA-kat illetően igazoltad a feltételezésemet (ergo felső-középkategóriában teljesen igazam van). De te legalább linkeltél tesztet, amely után végképp nincs értelme az i5-2500K VGA-t támogató tuningjáról vitázni.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Na lefrissítettem a biost és megoldotta a problémámat.
Még most is ugrál picit,de szépen visszateszi 0,832V körülire,LOAD 1,165V
Csináltam negzed óra Prime-ot és szépen bírta. -
kovsol
titán
válasz katt777 #29912 üzenetére
Ezt olvasd már el inkább mielőtt okosítasz. Ha ennek se hiszel akkor reménytelen eset vagy.
Amire érdemes benne fókuszálni: Hitman: Absolution, AC3, NFS: MW (az új rész ez), Far Cry 3. Akárhogy is nézem ezek mind friss játékok.
Ide be lehet írni még a BF3 multit is nyugodtan, a tesztben single player volt, ott nem akadály a cpu.
Guild Wars 2 is eléggé lezabálja a procit. 4+Ghz ajánlott oda is főleg PvP ben.
Starcraft2 multiplayer része is igényli nagyon a magas cpu órajelet. (lehet ez szerinted nem gyilkolja úgy a vga kártyát, de mikor beesik 40% -ra a gpu használat egy csatában a gyenge cpu miatt és az fps a béka segge alá megy)AC3 kivételével mindet próbáltam már és még egy 7870 (nem CF csak egy darab) mellett is cpu limites voltam 4Ghz en is. 4,2-4,4Ghz ahol már megszűnt a limit. Kivéve SC2 ben, oda még 4800 is kevés.
Most erre azt írod, hogy mert nem raktam maxra a grafikát, pedig de maxon volt kivéve az AA amit csak annyira rakok, hogy 50+fps meglegyen egy játékban. Persze ha berakok 8xAA és akkor megy 10fps el akkor természetesen már gpu limitem lesz, de a játékélményt meg a hajamra kenhetem annyit ér.[ Szerkesztve ]
-
V.Dave
senior tag
válasz balu077 #29892 üzenetére
Most őszintén? Nincs is offsetre szükségem, mert ugyanaz a proci és rendszer extreme4_en Alapfeszultsegen 4,2 GHz en ment, addig msi alaplapnal 4,4 GHz en szalad.
Tudom kb 100emberbol 99 hülyének néz amiatt hogy extreme4_ el 45wattot mertem idle állapotban addig msi beeri 32wattal és még mindig ugyanarról a rendszerről beszélünk.[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
bombibmw
veterán
válasz pincehely #29914 üzenetére
Köszi holnap akkor flashelek egyet,azt viszem vissza gariba egy reset után.
Neeem,sosem lennék képes ilyesmire.
Tehát akkor egyből a legújabbat dobjam fel?
Illetve látom vannak itt különböző verziók ugyanabból.
Szedhetem ebből a Windows változatot,ezt gondolom a Winből lehet megcsinálni.(#29915) katt777: Sajnálom,ha úgy jön le valakinek,mintha full kezdő lennék a tuningban,én csak erre az IDLE fesz dologra akartam választ kapni és lett belőle kb.30 HSZ-em.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
BF3 nem használja a vga-t? Új stracraft nem használja? A többiből is a legújabbra gondoltam. Azért mert te le vagy ragadva a 10 évvel ezelőtti játékoknál mindenki más tudta mire gondolok. De akkor leírom neked. Battlefield 3, Starcraft 2 , Diablo 3, Hitman Absolution, Flight Simulator X. Vagy akár Dirt 3 , Dirt Showdown, F1 2012, Guild Wars 2. Majd ha egyszer lesz lehetőséged bármelyiket kipróbálni normális vga-val, akkor tudni fogod miről beszélek. Szerintem magyar fórumon vagyunk. 560-al persze hogy egy lepkef..ng cpu is elbír. Próbálj ki egy 7970/680-at alapórajeles i5-el. Maradj az Asus reklámozásánál meg az MSI szidásánál, látszik, hogy vga, cpu limit témáról fogalmad sincsen.
Megint sarkítasz ferdítesz, legközelebb próbáld meg értelmezni amit írok/írunk. Mi nem az asrockot szidjuk, ahogy te az MSI-t. Csupán a z77 ext4 egy átverés. Ettől még jól működik, de amit tud ahhoz képest, minden csak nem olcsó. Remélem lassan már felfogod ezt.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz bombibmw #29913 üzenetére
"kitapasztalom" - minden tuningnak ez a lényege. Mert nem feltétlenül ugyanolyan még két teljesen egyforma proci sem. A lényeg a chipsetben van, illetve hogy a lapgyártó ebből mit hoz ki. Nem kétlem pl. hogy MSI-nél azért hagyták ki az offset-et, mert gyengébb alkatrészekkel szerelik a lapjaikat, ezért nem működnének rendben. Így nem derül ki a turpisság, mint pl. azoknál az nV VGA gyártóknál, akiknek a cuccait rendre kiakasztotta a TDR-hiba (GW-t pl. még ma is).
-
bombibmw
veterán
Biztos jó lap,nincs ezzel semmi gond,majd kitapasztalom.
Fix feszre nem raktam,mert direkt vettem olyan lapot,amiben tudok offsetet állítani.
Az előző lapomhoz képest fogyaszt többet a magasabb feszültségérték(ek) miatt.
A Droop-ról meg olvastam már itt én is és ugyanarra gondolunk,csak valaki így hívja,valaki úgy.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz bombibmw #29879 üzenetére
Minden lapban így működik, semmi kárt nem tesz a gépben. Mi az a hatalmas ugrálás? ASUS-ban volt külön fázisvezérlés és CPU-terhelésvezérlés is, az LLC mellett azokat is kellett állítani, hogy az ugrálások megszűnjenek (táblázatban nézd meg). AsRocknál nincs ilyesmi? (A 8 fázis magyarázatát meg már megkaptad: duplázás. Mint a terepjáróban a felező. )
Biztosan nem feszel túl, hiszen a csökkentett offsettel eleve behatároltad a mozgásteret. Az extra fogyasztást hogyan mérted? Hiszen az offset miatt a rendszer eleve kevesebbet kell fogyasszon, mint fixszel.
Droppolás biztosan nincs, az nem a feszültség ugrándozása, de még csak nem is Vdroop.
X58 Extreme 4-em volt, az is pöpec lap, nincs ezekkel semmi más baj, minthogy egyeseknek nem tetszik, ha mások sokkal olcsóbban megkapják azt a teljesítményt, amiért ők kipengették pl. egy Sabertooth árát (amitől az még remek lap). Én anno azért vettem ASUS P8Z68V-t, mert 5k-val került többe, mint egy Z68 Extreme 4 (25k vs. 30k), és sokkal több szolgáltatást nyújtott (ill. 12+4 fázist). Később 23k-ra nőtt a különbség (29k vs.52k), amikor a magyar kereskedők rájöttek, milyen f.sza lap az ASUS-é.
Azért kapják az AsRock lapok az ajánlásokat, mert olcsók és jók (anno Az X58X4 bő 20k-val volt olcsóbb, mint a P6T, és ua. tuningot hoztam ki belőle). Elég csak a Fatality-kre gondolni, milyen szépen alázza a neves márkákat, nem kevés tuningrekordot láttam velük.
Asbee: És felsorolsz egy rakás játékot, amely eleve nem terheli le a mai VGA-kat, gratulálok. Lefogadom, hogy Quake 2-ben is irdatlan CPU-limited van! A mulatságos inkább a tudatlanságod (az "angolodból" is lejön), és csak ezért írtam.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Basszus,csak most olvastam el(láttam meg),amit belinkeltél oldalt.
(#29899) pincehely: Még nem frissítettem BIOS-t,most a P2.50 van fenn,ez egy 2012.10.31.-ei verzió.
Meg kéne próbálnom lehet a BIOS frissítést?Na jó,majd holnap,mert már nincs ehhez idegem.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz kovsol #29908 üzenetére
De akkor mi az,amiért ajánlott ez a lap és kapott sok díjat neves internetes oldalaktól,boltoktól,stb-stb.?
És ezzel nem azt akarom mondani,hogy bedőltem volna a marketingszövegnek.
Egyébként cirka 8-10W-al fogyaszt többet ettől a kis ugrálástól a CPU,mint előtte.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Kedvenc részemet kiemelem:
"However you can find them on a few sub $80 motherboards and the Z77 Extreme4." ezen sírva nevettemA lényeg meg:
"Now ASRock is also doubling its phases, however the issues here is that they are linking two phases to each other, so it is a big 4 phase VRM made to look like a 8 phase VRM with added inductors. There VRM is controlled by an ISL6367, a very high tech analog PWM."
Ha esetleg valaki nem venné a fáradságot az elolvasására.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Akkor kérdezném az AsRock Userektől,hogy náluk is csinál ilyen jelenséget a lap,vagy csak nálam.
Nyilván Nektek is fut a háttérben alkalmazás,nem is egy.
Na jó,azt mondták a lapos totyikban,hogy normális.
Akkor most kinyomom a szemét,meg széthajtom a rohadékot.(#29901) Erdei88 : Ez azt jelenti,hogy nem is húzod a 2600k-t?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Lightyear - befektetési app
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Magisk
- Hardcore café
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest