Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
qumpi
csendes tag
szerintetek mennyivel szarabb egy i3 int egy i5?
mennyivel jobb a 4mag, mint a 4 szál??
-
Henker2
addikt
1.192v a gyári 3.3GHz-es 2500K alapfeszültsége?
Mert UEFI-ben 4GHz-hez az Offset beállításnál -0.120v -ot adtam neki és LinXstabil. Most akkor ? V-ot is kap a proci? És 4GHz-hez ez jó így?
Bocsi a "bambaságomért" de még most tuningolgatok először i5-öt és 775 után most váltottam 1155-re. Szóval még mindig ismerkedős a téma
-
Henker2
addikt
Köszi
-
Henker2
addikt
Melyik progival tudom jól monitorozni a proci hőmérsékletét?
-
Henker2
addikt
Átlagban mennyit droppolhat egy alaplap? Vagy ez változó?
Mondjuk az én esetemben az ASRock Z68 Extreme4? Ha ilyen van valakinek vagy hasonló írja már meg hogy neki mennyit droppol.
Érdekes nagyon:
A BIOS-ban 2.2v-ot állitottam be. Elinditottam a LinX-et és szépen fut. DE itt jön az érdekesség: akár a CPU-Z-t akár az AIDA-t nézem mindkettő 1.120v-ot mutat
néha 1.152-re felugrikKeressetek nekem magyarázatot erre!
Köszi
-
Henker2
addikt
Az miért van, hogy a BIOS-ban adtam a procinak 4GHz-en 1.2v-ot, de amikor az AIDA-t nézem ott csak
1.176-1.184-et mutat CPU feszültségnek.A linX el is hasal 54mp után

Valamit rosszul csinálok?
-
dobobazsy
őstag
válasz
Henker2
üzenetére
ezt nem mondhatom rá, mert tuti megköveznének itt néhányan, ugyanis tartós linxelés meg egyéb nemvolt. 10 kör azt már el is kezdte nyaldosni a 80 fokot, így inkább nem erőltettem. viszont így megy már vagy 2-3 hónapja és fagyás még nemvolt
én úgy gondolom ennyi idő alatt kijött volna, ha kérne még feszt. -
plekk
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Most ezt nem értem, annyi a max szorzó (38) ? Nekem a 40-el simán járatja 4 ghz közelében komoly terhelésnél.
Söt multkor a BIOS ban az OC tunert bekapcsolva 4200 környékére húzta a procit de ahhoz már tuti plusz feszültség kellett volna ezért vissza is állitottam egybõl. Tesztekre mázli kell a 4 ghz hez - itt a stabil müködésre célzol? -
plekk
tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nos jelenleg 40 es szorzót állítottam be neki és délelött kb 2 óra Crysis 2 illetve 15 perc Aida stabilitás teszt alatt stabil maradt. A Linxet nem ismerem tulzottan de akkor teszünk egy kört azzal is ha hazaértem.
-
Speed®
titán
38nál nagyobb szorzó nem is tudsz állítani neki..vagyis tudsz, de nem ér semmit, mert annyi a max. Ez +kicsi BCLKval 3.9GHz lehet 24/7re, tesztekre már mázli kell a 4GHzhez, meg jó komponensek.. A feszültség meg mindig példányfüggő, de általában ki lehet jelenteni, hogy ha 1.2V körüli VIDes példány, alapfeszen fogja bírni..ettől függetlenül érdemes kézileg az elérhető minimumra törekedni, feleslegesen ne zabáljon, még ha OCt is kap.
-
kockaharcos
senior tag
Szia!
Ha jó példány,akkor elvileg nem kell emelned semmit. Szóval rakd offset -0-ra kezdésnek,majd mehetsz lefelé szerintem. Olyan -50-80-ig tippelem így elsőre.
De igazából ezt neked kell kitapasztalni, ha feltoltad a 40-re a turbót, akkor érdemes futtatni pár kör AVX-es LinX-et. Ha ott elhasal,akkor vélhetőleg kell neki plusz feszültség.
5-10 kör linX, aztán több óra játék,normál használat, ezután rámondhatjuk hogy "stabil".
-
-
Henker2
addikt
Egy i5-2500K-s proci mekkora feszt kap alapból auto-n?
Illetve írjatok már egy páran, hogy milyen feszekkel milyen GHz-es eredményeket sikerült elérnetek 24/7-re?
-
plekk
tag
Hali
Sima i5-2500 asnál (nem K-s) amikor beállítom a biosban a 40x100-as Turbo szorzót akkor ehhez mérten kell emelni a feszültségen?
Azt hallottam hogy a sima nem K-s procik tuningjához nem szükséges feszt emelni mert elég neki az amit a gyárban belőnek mivel az egyébként is kicsit magasabb.
Ez igaz? Vagy mégis kell feszt emelni a 4 Ghz mellé?Az esetleges segítséget előre is köszi!

(A proci tuning oka hogy maximálisan kihajtsa a 1175/1450-en járatott hd 7870-esem)
-
Henker2
addikt
Első i5 2500K tuningom. 4GHz 1.2v-tal

-
WaterWawe
őstag
Offset.
-
-
WaterWawe
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Pont ezért kérdezem hogy a hőfokok megfelelőek-e? Magában a fesz nem csinál gondot, ha a hőfokok nem nagyok?
(#28628) bitpork: Corsair AX-1200 remélem nem süti ki

-
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Csatlakozom közétek egy 2600k boldog tulaja lettem. Teszteltem is. Szerintetek ez nagyon sok / durva és ne várjak el ennyit a procitól vagy rendben van ez így? (A Jobb felső sarokban lévő kijelzés HIBÁS!)
Teljes Méret
-
-
-
-
Henker2
addikt
Ne mondjátok már! Aki egy kicsit "PC fanatikus" az nem tud ebből kiöregedni

-
-
zserbox
őstag
az első hozzászólásban lévő i5 2500k tuningnál azok a ~90Gflopsok hogy érhetők el a linxel?
mert nekem megse közelíti, mikre kell állítani?
valamint hogy tudok megnézni hogy 1 szál valamint több szál esetén ténylegesen hány mhz-en megy? -
-
Üdv. 2500k-t feszelt már alul vki? Ha igen, meddig jutott? Nekem -0,170 offset-tel. Amúgy IBT elég ahhoz, hogy stabilitást nézzem? ~92-95 gflops
Bár itt már feljött egy asus warning ablak, hogy vcore: 0,4 (vagy 0,04?!) Ez mi? Nem vok ebben anbyira otthon

(#28610) kockaharcos: 3,7 valamiért olyan, mintha csak 2 magot használna.
-
Henker2
addikt
Tudom nem ide való, de hátha tudtok segíteni!
A RAM-okat sikerült beállítanom 1866-ra!
Jók ezek az eredmények? Min próbáljak még állítani? Időzítéseket melyikkel kezdjem lentebb venni? 1.56v van adva a memóriának

-
Speed®
titán
válasz
Henker2
üzenetére
Saját méréseim 2600@4GHzel..eldöntheted, milyen ventit érdemes rátenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

1.220v az a 2.2v!

néha 1.152-re felugrik

én úgy gondolom ennyi idő alatt kijött volna, ha kérne még feszt.
köszi, hogy szóltál 

ok bevallom selejtes vagyok