Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Henker2 #29950 üzenetére
Nem, a terhelés alatti értéket nem, vagy minimálisan engedi visszaesni. Ha az idle és terhelt feszültség között van mondjuk 0,2-0,4V igen durván és általánosítva , akkor az LLC 5 ezt a különbséget inkább 0,4V táján igyekszik tartani, míg az LLC 1 az meg inkább 0,2V táján.
Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy magas LLC terhelve kisebb hőt és fogyasztást eredményez, cserébe instabil lehet a terheletlen és terhelt állapotok váltásánál (hirtelen kevés a fesz és kifagy a cucc).
Ha fix feszültséget használsz, akkor is visszaesik terhelés alatt, az LLC ugyanúgy működik ebben az esetben is.
Állíthatod 1-re is és akkor kevésbé lesz költség és fűtéshatékony a dolog, cserébe könnyebb stabilizálni.
Vagy igyekszel minél alacsonyabban tartani (tehát növeled a számot ez elég paradox) de akkor az ofsettel kell sokat bűvészkedni és az idle fogyasztás nő. Ez szerény véleményem szerint akkor nem annyira kóser, ha mindenre a PC-t használod, méghozzá tuningolt álapotban. Ugyanis menet közben a gép élete nagy részét idle tölti (net-jútyúb-írogatás-filmezés) és így felhalmozódhat a megemelt fogyasztás. De ezt le is lehet szarni[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
-
bombibmw
veterán
válasz Henker2 #29805 üzenetére
Mivel nem állítottam a Bios-ban semmit,csak a szorzót így 1,52V-ot kapott csúnyán.
Miután bebootolt és megláttam,azonnal újraindítottam a gépet és visszatettem 4GHz-re.
Ebben a lapban már meg sem próbáltam ezután,mert teljesen analóg a tápellátása és amúgy sem egy tuningos lap.
Majd az újjal már szépen be fogom állítgatni és meglátom,de jó tudni,hogy bírni fogja bőven a proci offsettel lejjebb véve szépen.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Henker2 #29781 üzenetére
Procitól függően 4.5-4.8 GHz. Előbbi jó eséllyel megvan szinte bármelyik i5K-nál, utóbbi nehezebb lesz. Hogy milyen hűtő van rajta ebben a kategóriában, az max. a hőfokokat csökkenti néhány °C-kal (stress-tesztnél van jelentősége). De hogy hol kell már túlságosan magas fesz. emelés a következő 100MHz-hez, azt úgyis látni fogod.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
F e Z o
veterán
válasz Henker2 #29267 üzenetére
CPU-Z-vel nézd, hogy a proci mennyi feszültséget kap.
(#29272) Bandi821 : IGP-vel nem fogsz új játékokkal játszani az biztos, mindenféleképpen kell bele egy dedikált videókari is. Egyébként nem nagy ördöngőség kihozni egy 2500(k), 2600(k)-ból 4GHz-et.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
ffodi
veterán
válasz Henker2 #29176 üzenetére
-Nem lenne garid.
-Nem tudnád tuningolni (szorzóállítással, és ezáltal 4 GHz környéke lenne a max turbóval)
-Lenne HTNeked kell eldönteni, hogy megéri e vagy sem. Kérdés mire használnád, és mennyit számít a tuning.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
F_Zolee
veterán
válasz Henker2 #28808 üzenetére
Akkor az simán jó, mert viszonylag "meleg" van bent. Ha 20-21°C lenne akkor mindjárt 30 körül alakulna az idle és 60 körülire jönne le a load. Ha már ennél is jobb hűtést akarsz akkor nagyobb teljesítményű hűtő kell oda. Vagy veszel vízhűtést és a hangra se lesz gond.
-
XaraX
addikt
válasz Henker2 #28715 üzenetére
4 Ghz-en ez teljesen rendben van.
A Gflops értékek változását egyébként nagyban befolyásolja, ha közben mást is csinálsz.
Elég néhány böngésző ablak megnyitása vagy a vírusíró éppen frissíti magát, és esik az érték abban a körben.
Amit használsz, AVX-es, ha nem az lenne, 60 körül lenne a Gflops.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz Henker2 #28698 üzenetére
Auto-n gyakorlatilag LLC 5-re állítod, azaz a legnagyobb lesz a drop.
Ha biosban beállított értékhez közelít szeretnél elérni, használd az LLC 2-öt.
1 esetén sokszor a beállított fölött is ad neki.
Az, hogy offset-ben mennyit tudsz minuszolni, ugyancsak az LLC beállítástól függő.
Auto vagy 5 esetén tudod a legtöbbet beállítani.
Ne azt nézd, mennyit minuszoltál, hanem azt, mennyi a fesz terhelés alatt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Henker2 #28708 üzenetére
Sok minden befolyásolja (uncore órajel, ram sebesség, időzítés, stb), hasonló órajeles értékhez tudsz viszonyítani. Nézzél utánna/kérdezzd meg, hogy ki mennyit kap, ahhoz tudsz viszonyítani.
Illetve ha erős ingadozás van a saját eredményeidben akkor is hibajvítózik ahogy előttem is írta Kaito San.#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz Henker2 #28708 üzenetére
Erre Qru tudna válaszolni, de szerintem nincs normája, csak az a lényeg, hogy az összes megadott ciklusnál nagyon hasonló értékek legyenek, természetesen minél több, annál jobb. Valószínű, hogy ha 4GHz-re állítanám a procit és valóban natívon(2133) járna a ram még többet érnék el, csak az a baj, hogy 1,5V-on már nem akar elindulni 2133-on a ram. Nem szeretném feljebb vinni. Igazából netezéshez elég a 2500k-nak a gyári órajele és a ramnál 1600-2133 között szinte nem veszel észre semmi különbséget, csak szintetikus tesztekben.
-
-
dobobazsy
őstag
válasz Henker2 #28654 üzenetére
ezt nem mondhatom rá, mert tuti megköveznének itt néhányan, ugyanis tartós linxelés meg egyéb nemvolt. 10 kör azt már el is kezdte nyaldosni a 80 fokot, így inkább nem erőltettem. viszont így megy már vagy 2-3 hónapja és fagyás még nemvolt én úgy gondolom ennyi idő alatt kijött volna, ha kérne még feszt.
-
bitpork
nagyúr
válasz Henker2 #28617 üzenetére
Azért erre ne fogadj Nekem is átalakultak a szokásaim. Manapság csak videó konvertálás és képszerkesztés miatt kell a nagyobb erő. Az is ritkábban. Már elkezdtem nézegetni egy tabletet, h az áramot se használjam feleslegesen csak ha kell.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Henker2 #28603 üzenetére
Saját méréseim 2600@4GHzel..eldöntheted, milyen ventit érdemes rátenni.
-
-
ffodi
veterán
válasz Henker2 #28595 üzenetére
LinX AVX (ahhoz, hogy használja is az AVX utasításkészletet, ahhoz min. Win7 SP1 kell), 10 kör, all memory beállítás. Ez után Hyperpi 32M normal vagy high prioritással. Ha minden lefutott, akkor 1-2 óra BF3, C2, C3 vagy FC3. Ha mindenen átment, akkor jó eséllyel stabil. Teszt közben monitorozd a hőfokokat, 85-90 °C fölé ne menjen.
-
ffodi
veterán
válasz Henker2 #28591 üzenetére
Elég lehet abban az esetben, ha kellően jó procit fogtál ki, és le is tudod hűteni. Ilyen 1,5-1,6 V magasságában ez nyilván felejtős, viszont ha 1,35-1,45 V körül kér, akkor elképzelhető. A Brocken 2 ventivel foghatja 4,6-4,8 GHz körül simán szerintem, de a gyakorlatban úgy is ki fog derülni.
-
lipi67
nagyúr
válasz Henker2 #28532 üzenetére
Corsair Vengeance tuti megy vele, ill. GSkill ramok is. (Bár nem értem, hogy mi lehet a bibi Nálad, megnézném azokat a ramokat.)
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
F e Z o
veterán
válasz Henker2 #28524 üzenetére
Bár a memória támogatási listában ugyan nincs benne, attól függetlenül mennie kellene. Innen le tudod húzni a 2.20-as uefit a lapodhoz, A hivatalos honlapon az áll, hogy ez a uefi támogatja a 3. kiadású intel ivy procikat, ramtámogatásról szó sincs. Pendrive-ről, az az uefi-ben az advanced menüpont alatt a ASRock Instant Flash menüpont segítségével tudod rátenni az új uefi-t.
Ha ez sem segít, előbb próbáld ki másik gépben is a ramokat, ha van lehetőséged vagy adj némi feszt az új ramoknak 1,6V, s az időzítéseket manuálisan állítsd be egyenlőre csak 1600 MHz-hez szerintem.H2O über alles!
-
XaraX
addikt
válasz Henker2 #28451 üzenetére
Nem volt sose ilyen hűtőm, de feltételezem, alulra az, amelyiknek a négyzet van a közepén , a luktávolságnak megfelelő furatokon átdugod a hosszú csavarokat, ezekre az alátéteket, rátekerd mindegyik végére a fényes csavarokat.
Ezekre mennek a keresztpántok, a hűtőn átdugod a "H" vasat, és rögzíted.
Legalábbis szerintem így. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Henker2
addikt
válasz Henker2 #28439 üzenetére
Pontosan ez van a dobozára írva, hogy mikre jó
Most ez azt jelenti, hogy ez a fajta nem jó 1155-re?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
F e Z o
veterán
válasz Henker2 #28386 üzenetére
Nálam 1,5V-os CV modulok vannak, 1,5V-on 1600-on megy cl9-ben, 1,6V-on 1866-on cl10-ben. Sok különbség nincs, max szintetikus tesztekben. Az általad linkelt ramok is tudják ugyanezt, csak alacsonyabb fesszel.
(#28387) -KP- : Egy low voltage ramot miért hajtson az ember túlfeszelve, üzemi órajel alatt??
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest