Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freiherr
őstag
i7 2700K egyelőre alapon Linx alatt 53-54 Gflops-ot dob,ezt nagyon keveslem

Mi lehet a gond?Asrock Z77 Extreme4 a lap,UEFI-ben még nem állítgattam semmit,csak a HT-t lőttem ki.
Hőfokok Aida szerint 48-55 között Brockennel,ez is elég kevés,pedig 100%-on teker a proci. -
bb.bocs
őstag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
teljesítménycentrikuson vagyok. a biosban meg nem tudok ilyesmit állítani. se procci óraszámot se semmit. és ott is 2.5 nek irja.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok.adott 1 acer aspire 550zg laptop enyémben b940es proci volt amit tegnap cseréltem le erre. az alaplapomezeket a procikat támogatja.a gond a következő. a processzor rendesen működik, de a turbo boost nem megy!aida 64 is tesztelte és nem viszi fel max 2.5ghz ig. a biosban turbo boost menü nincsen, se semmi erre utaló nyom. a bios frissítve volt. mi lehet a probléma?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Fene tudja mi lett vele, nem is igazan ertem. 1.315V megyen 4.8 ghz-en, de 4.4-re szuksege van 1.29-re.
-
MiklosSaS
nagyúr
Az 1.29 V fesz , 4.4 ghz-en egy 2600K-nak jo/rossz vagy elfogadhato ?
-
totyino77
tag
hy egy kérdés mi az a cpu vid például: a core temp programban mikkor terhelem a procit felmegy 1.375v-ra is? de peddig a cpu voltage bevan állitva 1.2v-ra.
2600k prociról van szó -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Inkább a C1-et kapcsold be és a c3/c6-ot lődd ki, mert utóbbiak vannak hatással a teljesítményre.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Én csak kérdeztem, nem kell állítani rajta ha neked jó.
-
bombibmw
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Igen,ahogyan visszaolvasgattam láttam,hogy egyeseknek bitangul megy a procijuk,köztük neked is.

Nekem olyan -0.065 lenne a max még stabilan(játék,netezés,FHD filmek,stb),de ebben a lapban azért nem is várhatok túl sokat.Linx még -0.060-nál stabil 15000/30.
Mindenesetre így is jóval a default értékek felett és alatt is vagyok egyszerre,így megfelel nekem. -
totyino77
tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
nekem a 2600k megy 1.2v-on 4.1ghz és minden bevan kapcsolva atom stabil max 63fokos linx+ibm-el
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ha már a C1-et kikapcsoltad a C3 miért van bekapcsolva?
-
bombibmw
veterán
Most télen ennyi 22 fokos szobában,mi lesz nyáron 28-30 fokosban.
De ez csak az én betegségem.Ha nem gyógyulok ki belőle majd csak összekuporgatom valahogyan azt az 1000 forintot.
Az ami a legjobban idegesít,hogy alaplapcsere volt és minden melegebb,viszont kevesebb fesszel is beéri a proci ebben az újban.
-
bombibmw
veterán
4,2-n(adatlapomon) használom 24/7,-0.050-nel.menne még leljebb is,de inkább ráhagyok kicsit.
De engem valahogyan mégis idegesít,hogy lehetne 5-6 fokkal hidegebb is.
Ezért gondoltam egy hűtőcserére,akár ha csak használtban is.
Újat nem vennék rá,kis ráfizetéssel esetleg cserélnék jobbra. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Thermalright Silver Arrow Extreme SB-E
[link] -
bombibmw
veterán
Köszi!
Akkor ne gondolkodjak új hűtőben,ki fogja bírni ezzel is nyáron?
Eddig nem érdekelt,mert melegben nem volt húzva a proci,alapjáraton ment,de most 7870 miatt kell.
Most cserélték a lapomat gariba,mert elszállt és jó 4-5 fokkal melegebb az új,mint a régi.
OK,akkor nyugi van.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Nyáron(és most) mik a megengedett,még a komponenseknek elviselhető hőfokértékek?
2500k-m van és most(szoba 22C):
Core1:35C
2:32C
3:24C
4:34C
Illetve az egyik mag miért majd 10 fokkal hidegebb a többinél?
Köszi előre is
. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Az igen, nagyon jo hutonek tunik. Sarkaban van a SA-nak pedig olcsobb.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Milyen hutod van ?
-
válasz
kockaharcos
üzenetére
Hát...Én 4.4ig mentem ezzel a 2600k-val, ott már 1.285V-t kért. 1 indításig volt 4.6 de akkor már 1.325V. És a 4.6 esetében a superPi alatt elfosta magát. Igaz játékkal ment, de nem erőltettem. A régi 2500k az ment 4.6on 1.37-en, de ott már üvöltöttek a ventik.
2600k, 4.6ghz, 1.325, és az idle 47 fok volt. Teszem rögtön hozzá, hogy a ninja ventije 800 rpm-en ment csak, mert a csendet is szeretem
-
kockaharcos
senior tag
Az előző hozzászólásom második fele sephi-nek ment volna

bitpork: Minden adat a képen van, láthatod,hogy a kupak 81 fokos, a legmelegebb mag 79 és a leghidegebb 70. Ami LinX-en ennyire megy fel, az játék alatt hűvösebb lesz 20-25 fokkal is, kihasználtságtól függően. Ezért is merem így használni.
Meg egyébként is a 80 fok még elfogadható szerintem.
Egyébként meg minden CPU más, lehet az egyik jobban melegszik, de kevesebb feszt kér, de az is lehet,hogy sok fesz kell neki, és fűt mint egy kazán.
És még az alaplap is közbeszólhat.
A tied hogy alakul? 4,8GHz-hez mennyi kell,hogy linX stabil legyen? De mondhatsz más számot is, tudok viszonyítani úgy is.
4200MHz- 1.2 - 1.22V itt max 60 fok a legmelegebb mag/kupak.
4600MHz 1.31 -1.33V
4800MHz 1.36 - 1.38V -
válasz
kockaharcos
üzenetére
Érdekes. Nekem a ninja 3 messze marad ettől a hűtési teljesítménytől. Most 4.1-en 1.205V-on idle hőmérséklet az aida szerint 34-37 fok. Ha terhelem akkor rögtön felkúszik 70+ ba.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
24/7 Scythe Mugen3
Tegnap éjszaka teszteltem, és max 60 fokig melegedett BF3 multi alatt.
Egyelőre így marad, amíg GTA IV-vel játszom, végre 99%-on megy a gpu kihasználtság a kis 7870-nek. Eddig 60-70% és ritkán volt több. Bár majdnem 5GHz-en nevetséges lenne tényleg, ha nem lenne elég.
-----
SpeedR: Mikor betöltöttem az OC profilt az volt elmentve, de egyébként tudja a CL10-et is. Sajna nem a legjobb RAM ez, 1600 CL9 1.65V és Kingston HyperX.. Én pedig 1.575V CL10 és 1866-on használom.
Ha véletlenül 3dmark11-et futtatok,akkor fizika pontra többet ad 300-400 ponttal.
-
válasz
kockaharcos
üzenetére
Milyen hűtéssel éred el ezeket a hőfokokat? 24/7 vagy csak teszt?
-
F e Z o
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
1866 CL11? Kb pariban van a 1600 cl9-cel, nem?
-
kockaharcos
senior tag

Így néz ki most.
-
XaraX
addikt
válasz
pincehely
üzenetére
Ez nem brocken, szvsz más a felfogatása.
Inkább ez, igaz itt 775-re szerelik, de az alapja ugyanaz. -
XaraX
addikt
válasz
Henker2
üzenetére
Nem volt sose ilyen hűtőm, de feltételezem, alulra az, amelyiknek a négyzet van a közepén
, a luktávolságnak megfelelő furatokon átdugod a hosszú csavarokat, ezekre az alátéteket, rátekerd mindegyik végére a fényes csavarokat.
Ezekre mennek a keresztpántok, a hűtőn átdugod a "H" vasat, és rögzíted.
Legalábbis szerintem így. -
Speed®
titán
-
-
Henker2
addikt
válasz
Henker2
üzenetére
Pontosan ez van a dobozára írva, hogy mikre jó

Most ez azt jelenti, hogy ez a fajta nem jó 1155-re?
-
Henker2
addikt
Akkor valaki segítsen kérem
-
Henker2
addikt
Üdv!
Egy kicsit ideges vagyok. Megvan minden cuccom és egyből problémám van.
Létezhet olyan, hogy egy alpenföhn brocken hűtő nem megy rá az ASRock Z68 Extreme4 lapra?

A brocken dobozán szinte minden foglalat fel van tüntetve az AM2+-ig AMD vonalon és 1366-os foglalattal Intel vonalon. De sem AM3+ sem 1155 foglalat nincs a listán. Videót is néztem a felszerelésről de nem megy rá.
Mit csináljak? -
Syithe ninja 3-nál meddig lehet elmenni a feszültség emeléssel?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem fért már bele a szerkesztésbe, de a lényeg:
GTA IV rosszul megírt program valóban, de ettől függetlenül erőforrás igényes, és ha a CPU nem tud lépést tartani a VGA-val, és van lehetőségem a tuningra, akkor próbából miért ne?
Értelme lett, 4,2-n használom a CPU-t mióta meg van, de most hogy odafigyelek erre, elkezdtem tesztelgetni, és bizony az emelés hatására, egyre jobban GPU limitesebb a dolog, persze van 1-2 hely ahol 150 fps és 75%-on megy a GPU,de az nem izgat, viszont az zavart,hogy CPU 90-99%(mármint 1 mag) A többi mag olyan 50-60%-on megy. GPU pedig épp hogy 60-80%-on elvan.
Ugyan a plusz 400MHz nem tűnik soknak, viszont arra elég,hogy 80% alá ne menjen a videó kártya kihasználtsága, és így legalább nincsenek nagy fps esések sem. Röviden erről szólt a történet.

-
kockaharcos
senior tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Igen, kipróbáltam mind a két oldalon a csúcsot, majd a pirosaknál vettem két 7870-et, de az egyiket eladtam így most egy 7870 Dc 2 v2 van, ami ultra halk, és még jól is megy.
Egyébként átlag 55 fokos a cpu BF3 multi alatt, olyan 3-4 órát játszunk esténként folyamatosan, és nem igen megy följebb,Mugen3 ventilátora kb 600-700 rpm között forog.
Procival 5,2-ig jutottam el teszt erejéig..3dmark11 3dmark11 7870cf ezek meg így mentek

Köszönöm a segítséget.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ja, hogy ennyi félével toltad már akkor nem szóltam.

De a GTA IV meg ha jól olvasgattam akkor nem egy jól megírt program.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Most adtam el a másik 7870-et, előtte 7970, meg gtx680 volt. Ne menjünk bele, de én nem sok értelmét látom ezek után, Full HD-n.

GTA IV miatt szórakozom most ezzel, mert bizony az a csúnya játék 90-99% között járatta az egyik magot, úgy is hogy a HT-t lekapcsoltam. Így világossá vált a CPU limit, és a gpu kihasználtság pedig 70-99% között mozgott.
De a BF3 is örül neki, most nem teljesen maxon játszom,hogy véletlenül se essen be az fps 50 alá. Próbáltam mind a két csúcskártyával és bizony nem volt megoldható, mikor eseménytorlaszra kerül sor.
Viszont ha a Beállítások nagy része medium-ultra-n van, akkor 4,2-n nem mindig tekeri 99%-on a GPU-t. 4,6-on viszont igen.
Ezért húztam picit a bajszán

szerk: Ja igen, Crysis3 beta-t is full low-on próbáltam, így 120-150 fps meg van. gpu u: 99% végig.
Én nem igazán viselem el amit az AMD procis kollégák,hogy a gpu u 60-99% között mozog
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
80°C az még épp kibírja, mert úgyis csak a Linx izzasztja meg ennyire. De mondjuk a 4.6ghz se komolytalan sebesség, hogy 4.8on kellene járatni. Jobb vga többet hozna, mint szénné tuningolt proci.
26°C-os szobában meg elég jó érték ha 50-60°C körül mozog játék alatt. -
kockaharcos
senior tag

Most így fest a dolog. Véleményem szerint nem rossz ez egy Mugen3-al.
Néztem 4,8GHz-et is, az olyan 1.35-1.36V-al megy. 80 fok körül stagnál a LinX.
Nem sok a 80 fok LinX alatt? Játék alatt 50-55-60 fok, szobahőmérséklet függő, a teszt alatt 26 fok volt a szobában.
-
F_Zolee
nagyúr
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Te is lejjebb veheted nyugodtan, mert mindegyik proci szinte tudja alulfeszelve a gyári órajelet meg még felette is.
-
udv, kernek segitseget, mert ugyerzem legnagyobb hibamat elkovettem hogy asrockrol levaltottam msi gd55re
azzal tok 1xeruen tudtam tuningolni itt viszont atlathatltannak latom a biost illetve az egeszet... szeretnek min 4.6 de inkabb 4.8 tuningot 2500k ra amit megszoktam hogy asrockal siman el lehet erni... de itt a fesznel meg offsetet se latok, illetv enem ertem az egeszet hogy mukodik ennel a lapnal
-
zserbox
őstag
az lenne a kérdés hogyha a ram voltage-ot csökkentem akkor még melyik feszkót kell csökkenteni hogy megmaradjon a differencia?
(még anno olvastam a topikba de már nem emlékszem
(valami 0,35V-nak kell lenni a 2 között a különbségnek)
valamint 4.5 GHz-re valakinek nincs egy asrock-os beállítása?(úgy tájékozódásnak)
igen az első hozzá szólást olvastam, próbálgattam is csak nem mindent találok azonos néven.
amúgy a lap egy z75 pro3 -
sakal83
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
nézek valami normálisat természetesen , de nem akarom elkapkodni. Fontos, hogy többször használatos legyen

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
1. Turbót nem kell kikapcsolni.
2. Viszonylag magas, ez a fesz miatt is lehet de döntően a hűtődön múlik és azt nem tudjuk milyen.
3. Igen, Speedstep/EIST és C1-es energiagazdálkodást kapcsold be.
4. Kellene is állítani, mert kevesebbel is menne 4.2-n.Holnap tudok utánanézni a lapodnak már csak, de addigra talán más is befut a megoldással...
-
sakal83
addikt
Kis segítséget kérnék.
Vettem egy i2 2500k-t és tuningolni szeretném, azonban kezdő vagyok.
Amit eddig tettem:
42X-re állítottam a szorzót, így 4.2ghz-en megyeget. Mást nem állítottam. Fesznek a cpuz 1.32V-ot ír.
A magokra max 78C ír ki ORTHOS alatt.A kérdésem a következők lennének:
1. A turbót ki kell-e kapcsolnom?
2. A hőfokok mennyire magasak?
3. Meg lehet-e oldani, hogy a cpu-t visszavegye idleben magától mondjuk 1.6 ghz-re, mint az i5 2400-em?
4. Lehet-e kisebb fesszel üzemeltetni? a lapomon csak +-t tudok neki adni, ahogy néztem.
5. Esetleg más fontos beállítási javaslat?Köszönöm a segítséget
Próbáltam visszaolvasni, de rengeteg a hozzászólás. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Igen az alaplap függő, hogy melyiknél mi. C3/C6 az disabled. A RTRCIO-t is bekapcsolva hagyhatod. Így legalább nem pörög feleslegesen a proci...ezért jár 1600 és 3x00-en. Ha betölt minden a windowsba akkor már nem fog ugrálni csak ha futtatsz valamit.
Ha biztosra akarsz menni TDP ügyben akkor nyugodtan megemelheted és akkor tuti nem fog beleszólni ez a része. Beállítod 200-ra és kész.
-
Turbolada II
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
A C1, az EIST és a C3/C6 van bekapcsolva. A Speedstep-et nem látom, az az EIST megfelelője? Akkor a C3/C6-ot tegyem autora? Ezt a funkciót nem értem (Real Time Ratio Changes In OS), csak akkor veszi vissza az órajeleket, ha ez be van kapcsolva.
I5-2400-asom van kb. 3.6 Ghz-et szeretnék belőle kisajtolni, akkor ehhez ugye nem kell feszültség és TDP limit emelés?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
K-s procinál kell TDP-t emelni ha már nagyobb tuningba fogsz. Amúgy az energiagazdálkodásból elég a C1-et meg az EIST-et vagy Speedstep-et bekapcsolni. A többivel már jobban visszafogja a teljesítményt.
-
Turbolada II
őstag
válasz
BRIKLY
üzenetére
A szintetikus tesztekre értettem. Az utolsó 3 aidás fpu-s tesztben elég gyengén teljesít. Ott számíthat a memória sebessége nem? Az létezik, hogy az alaplapomon az energiagazdálkodásnál az auto mód disabledet jelent? Mert ha enabletre teszem az eist, c3/6, c1 funkciókat, akkor lényegesen csökken az üresjárati fogyasztás és az általad linkelt program szerint is 1-2 másodpercenként ugrál a magok órajele 1600-ról 3100-ra.
8 giga memória már úton van 1 hétig kell még így kihúzni. Tuning esetén emelni kell egyébként a TDP limitet nem?
-
BRIKLY
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
A proci erejét nem befolyásolja,de 2GB RAM nagyon hamar el tud fogyni.Játszani vele szinte lehetetlen.Nekem ma játék közben elfogyott a 4GB, nyomtam egy Alt+Tab-ot 10 perc volt mire észhez tért a gép.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ki kell neki.Bár én meg a Z68-at nem ismerem,hogy milyen lehetőségek vannak,mert nekem ez a P67-es az első intelem.

CPU-Z helyett HWinfo 64-ben nézd az órajeleket. -
BRIKLY
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nálam általában 8-10W körül ír az aida zene hallgatás mellett.
Pedig 1.080V-ot kap olyankor.. Kizártnak tartom,hogy igaz legyen. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)