Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cor
őstag
hello
nemrég vettem egy 640est
2 gyors kérdés mielött délután nekiesek
- sata1es lapban kell e rezelnem h nem ismeri a bios
- formatnál XP-sp2 kell-e figyelni a particioméretekre??
(rég vettem már vinyot)
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Roderic #2593 üzenetére
Az nem olyan biztos hogy a vinyó miatt van, igaz nem mai darab, de azért annyira nem lassú, hogy ne futna rajt egy játék rendesen, nekem is volt régen ilyen vinyóm és minden ok volt ilyen téren, de persze nincs kizárva.
Azért nézd meg mit ír a kondicióra "HD Sentinel" nevű progi.
-
-
Roderic
tag
Sziasztok!!
jelenleg van egy Samsung SP2504C sata-2 vinyom amellyel nem igazán vagyok megelégedve!! Vistán, játékok közben és magas felbontásban visszafogja a gépet és állandóan jár közben!!! és ha leteszem a graf-ot akkor már is jó!! ez mitöl lehet??
majd aztán szeretnék venni egy Új Samsung F1 HD103UJ-t!! megbizható avagy inkább a PH- által tesztelt Samu F1-es 750GB-os vincsit vegyem?? vagy legalább a Samu F1-es szériából melyik a legmegbizhatobb??Üdv: Roderic
-
xabolcs
őstag
sziasztok,
van egy tapom, ami +5V x 12A illetve +12V x 1.5A teljesitmenyt tud.
a HD103UJ adatlapjara pedig van mindenfele szam irva. azok a wattok hogyan jonnek ossze?
hogyan tudnam kiszamolni, h mennyi vinyot tud etetni egyszerre?koszi
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Egy 320-as samu vinyóm van kb háromnegyed éves, kipróbáltam ez a HD Sentinelt és ezt irta ki. Most akkor dobhatom ki a vinyót vagy lehet javítani vmivel? Előre is köszi!
-
Rick4
félisten
ismét boldog vagyok...reggel 3 perc latt indult a gép, majd kékhalál. utána már minden oké volt, és ez fogadott:
-
zsámoly
tag
Sziasztok
Lenne nekem egy HD403LJ típusú vinyóm,amely pár napja úgy tűnik végleg behalt..Nem pörög fel,,,van amikor működés közben áll le,,ekkor a windows 1 az 1-be megfagy..Onnan gondolom,hogy nincs a merevlemeznek felületi sérülése,hogy minden adathoz hozzá tudok férni(amíg működik)Egyelőre ki van kötve
8 hónapja vásároltam a Users-nél,még bőven a gari időn belül vagyok...A kérdésem a következő lenne:
A Samu márkaszervízben lehetőség van ilyenkor bizonyos alkatrész(ek) cseréjére?..Mert ha minden igaz,a mechanikájával van probléma(ami szerintem adatvesztés nélkül javítható lehet)Vagy csak a merevlemez cseréje jöhet ilyenkor szóba?..(Egy cégnek az éri meg,ha minél olcsóbban tud ilyen ügyeket intézni)
-
audi100td
nagyúr
válasz
public73 #2572 üzenetére
Enyém egyáltalán nem kattan és halkan seekel (640GB), lehet hogy kifogtál egy rosszat, nézd meg HD Sentinelt mit ír róla.
De én azon a véleményen vagyok, hogy F1-ből is csakis a 334GB-os tányérokkal szerelt változatokat vegyétek, a 250-esek szerintem még lehet, hogy az előző szériából valók, szóval nem "igazi" F1-ek.
-
public73
senior tag
hella!
kb. 2 hete halt bele a kiképzésbe egy seagate 7.10 250GB sata II-es vinyóm.
mivel garis volt, a bolt kicsrélte nekem egy szintén 250 gigás samsung F1-es vinyóra (HD252HJ).
kérdésem:
ez normális, hogy kibaszott hangosan seek-kel a vinyó????
rendszerindításkor és leállításkor kifejezetten hangos kattanással indul, illetve áll le.
ez mind normális dolog a samu vinyóknál, mert a seagate-nak egy hangja sem volt!!!!!
ez pedig állandóan kerepel!!!!!!
előre is köszi a válaszokat! -
audi100td
nagyúr
válasz
Dzsiforsz #2566 üzenetére
Nekem anno Hitachi T7K250-en volt egy hibás szektor már első particionálás után, ez valószínüleg csak egy logikai bad sector, csinálj egy low level formatot és valószínüleg el fog tünni, minden 100% lesz megint.
Használd hozzá ezt a progit és elötte természetesen mentsd le az összes adatot: [link]
-
Dzsiforsz
tag
Hali!
Egy hete van meg a samu 640es vinyóm és ma nézem hd sentinellel az állapotát és már98%, mert talált egy hibás szektort. 250es samsung winchesterem már 2éve a gépbe van és még mindig 100%. Ezzel az 1 hibás szektorral foglakozzak, vagy nem érdemes? 3 év gar van rá. Köszi!
-
audi100td
nagyúr
-
saskaa
tag
másik samu vinyó: HD501LJ (500 Gb sata II) bekapcsoláskor kattog amugy nincs vele baj a HD Sentinel szerint se. Csak nem értem akkor miért kattog??
-
audi100td
nagyúr
válasz
masterrara #2551 üzenetére
A Sharkoon egyébként passzív és szintén jó cucc, egyébként azért mert valami kicsit drágább, nem feltétlen jobb, főleg a számítástechnikában, egyébként F1 alá szerintem nem kell aktív hűtés, elég hűvös vinyó.
Szerintem vedd meg azt amelyik neked szimpatikus, de még várj, hogy nincs-e valakinek gyakorlati tapasztalata?
Szerintem kérdezz rá itt, biztos többen tudnak segíteni: [link]
-
masterrara
csendes tag
válasz
audi100td #2544 üzenetére
Nem tudom, hogy jobb lenne-e, mint a Spire, azért is fordultam segítségért.
Én a paraszti, kicsit többe kerül, talán jobb a minősége egy fokkal logikából indultam ki.
Esata csatlakozás nem hátrány ha van rajta.
Ami még fontos nekem, hogy lehetőleg halk legyen. A TT passzív aluházikóban van.
Folyjon ki a szemem, de nem találom, hogy a Spire az fém vagy műanyag vagy mi a rák, plusz egy 7cm-es venti dolgozik benne, amikkel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, valamint a gyártó oldalán nem találtam a fordulatszámra vagy dB-re vonatkozó értéket sem.
(Szüksége van egy 750es samsungnak egy jó aluház mellett a ventire egyáltalán?)Mindezek ellenére ha nyugodt szívvel ajánlod megvételre, akkor elgondolkodok rajta, de egyelőre azért keresem a lehetséges alternatívát.
Gyakorlati tapasztalatokat továbbra is szívesen veszek, valamint ha valahol éppen akciós egy cucc, amit érdemes megnézni...
Üdv
-
Bálint85
senior tag
hallott már valaki arról , hogy S-ATA III (600 MB/s) meg fog jelenni, mert a fősulin már ezt tanítja a tanárom, h év vége fele vagy jövő év első felében megjelenik?!
-
Bálint85
senior tag
melyik vinyó jobb ez Hitachi Deskstar 7K1000.B[link]
vagy a Samsung hd103uj 1TB? esetleg valami tesztet tudtok? -
audi100td
nagyúr
válasz
masterrara #2542 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy miben lenne jobb mint amiket linkeltem (ha egyáltalán jobb)?
Csak mert az olcsó 3000Ft-os alap Spire Rack-em is kb. ugyanilyen.
De ha kell eSata csatlakozás is, akkor vedd ezt.
Itt van a gyártó oldala a Spire rack-el kapcsolatban, szerintem ez azért egy komolyabb darab mint a Thermaltake: [link]
-
mizu_
tag
Sziasztok!
500GB HDD-t partícionáljam vagy nyugodtan használhatom egy lemezként, nem fog belassulni attól, hogy egy partíción több tízezer fájl lesz?
-
masterrara
csendes tag
válasz
audi100td #2539 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Úgy néz ki, hogy egy 750-es samu alá fog kelleni, egyelőre usb-n keresztül.
Ezzel szemezek:link
Ezt a fajtát már 7,5k körül adják, talán ennyivel megér többet annál amit linkeltél,
meg amennyit eredetileg adni szándékoztam érte.
Ha saját tapasztalata van valakinek vagy lehet kapni jobbat is ezért a pénzért, kérlek jelezzetek!Üdv
-
audi100td
nagyúr
válasz
masterrara #2533 üzenetére
-
saskaa
tag
válasz
Core2duo6600 #2536 üzenetére
ha csati probléma van azt tudom orvosolni??
nemsoká kipróbálom másik lapban, csak rákéne venni magam hogy szétszedjem a gépet
és akkor kiderül h hol a gigszer. -
saskaa
tag
hali, van egy samsung sp1213n (120 Gb) vinyóm és bekapcsoláskor van mikor nem érzékeli, kábel mozgatás stb. után megint jó, szóval érintkezéses, próbáltam másik kábellel ugyanez, a HD Sentinel 18 napot ír rá (2 hónapja)
rossz kondició (18%). Szerintetek tudok még valamit ártani neki vagy kezdjek gyűjteni??
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Van egy Samsung 750Gb 753lj -s HDD.
Minden gep kikapcsnal egy nagyot kattan ez normalis
Meg olyat csinal Gameknel tolt es akad ahang,kep szoval minden
P5Q-E,E2160,4GB,4850 512mb,Fsp Epsilon 700w,Aeroccol Extrem Engine T3 -
masterrara
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Szükségem lenne 750Gb-os vagy 1Tb-os samsung vinyóhoz külső keretre, olyanra
ami 100%, hogy fogadja a sata2es vinyókat, usb2.0 (esetleg pluszban esata / firewire) csatlakozója van, lehetőleg fémházas, jó szellőzéssel van megáldva és újonnan,
garanciával együtt sincsen csillagászati magasságokban az ára.
(Olyan 5000 huf környékére gondoltam)
Ha valakinek gyakorlati tapasztalata is van, azt nagyon szívesen veszem...Előre is köszönöm!
-
audi100td
nagyúr
A 320-asnak HD322HI, az 500-as: HD502JI, a 640-es: HD642JI, egyébként nem könnyű beszerezni ezket a tipusokat, WD Green széria is 5400rpm-es és könnyebben beszerezhető, de abból 500GB a legkisebb.
Egyébként ha nem volt, zavaró pl. süvítő alaphangja a vinyódnak, akkor maradj a sima 7200-asnál, a seek hangot meg szoftveresen le tudod halkítani.
-
audi100td
nagyúr
Szerintem hozhatsz helyette ugyanilyet, mert ezen kivűl ami neked volt meg Rick4-nek 2db, nem hallottam problémás F1-ről, pedig itt a PH-n nagyon sokan vettek már és legalább ennyi selejtes WD AAKS-ről is olvastam a vinyós topikban, szóval a WD se megbízhatóbb és ennyi selejt simán belefér.
-
diegho
nagyúr
én 4 alaplapban próbáltam: EP45-DS3, P35-DS3, 965P-S3, Asrock 4core1600-D800 és csak a 965P-ben resetelt, így derült ki, hogy hibás, de most már mindegyik gépben hibás. Szóval nem tudom mi lesz, de szerintem se 965P se Samsung F1 nem lesz újra. Még jó, hogy ennyi cuccom van és tudok tesztelni
-
Rick4
félisten
Nem tudom, erre mit mondjak, mert bő 3 hónapja nekem is volt két ilyen vinyó a kezeim között, mindkettő garis csere lett, a harmadik most jól szuperál, 965P DS3P lapom van és samu 640-es F1-es vinyók voltak. Ugyanez a 184-es hibakód volt mindkettőnél, de a harmadik most jó. Hozzáteszem a két vinyó után darabokra szedtem a gépet, mindent külön teszteltem, és végül annyi változtatás lett a konfigban, hogy a 3GB (2X1GB+ 2X512MB elosztásban) memó helyett csak 2 GB maradt, így valamivel stabilabb. Nem hinném, hogy a lap akad össze a vinyóval, ugyanis mikor a hiba kiderült, másik gépen is ugyanezt produkálta ott is. Működött, de ez a 184-es hibakód, meg a 0% kondi megmaradt.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung SATA 1TB-os vinyóm, amit NAS-ban hasznlatam. ext2 fajlrendszer volt rajta.
Nos, elszált, pontosabban hol megtalalta a kötet, hol nem a NAS.
Kivettem, Sentinelt ráengedtem, és kihozta, hogy van 3 hibás szektor (98%-ot adott neki). Egyszer pedig az XP is hibát jelzett "Nem sikerült a késleltetett írás" szöveggel.
Valakitől azt hallottam, hogy egy low level format megoldhatja a dolgot, ami eltart ugyan 3 napig, de megoldás lehet.Mi erről a véleményetek?
Most fut (12. órája) a samsung sajat diagnosztikai programja egy teljes ellenörzéssel (felületi is.)Kiváncsi vagoyk mit talál.
Előre is köszi a segítséget!
C.
-
diegho
nagyúr
hát ez nem valami jó hír meghibásodás várható a hd sentinel szerint. No viszont most másik alaplapban meg tökéletesen megy a vinyó.
-
diegho
nagyúr
sziasztok
bemásolom ide is hátha itt előbb tudtok rá választ adni.
Van egy érdekes problémám. Win feltelepítve szépen. Megy akár 5 órán át is a játék, de ahogy elkezdek telepíteni valamit, vagy letölteni, ami a merevlemezt erősebben használja kapok egy resetet és nem talál bootolható merevlemezt. Gép kikapcs majd bekapcs és megint elindul, de van, hogy 2 perc után megint reset. Cmos clear megvolt, load optimized defaults is. Tuning nuku. Most bedobtam egy másik vinyót, egyelőre ez megy lassan 1 órája, bár tegnap este a Samsung is ment 1 órát és csak utána dobta el magát.
Gép:
965p-s3
e8500
2*1gb 1066 kingmax
hd4670
seasonic 400w
samsung f1 320gbmost egy WD 80-as van benne.
Így tesztelem: prime blend, közben firefox egy flash-es oldalt folyamatosan frissít és megy egy letöltés maximum sebességgel.A gépben az alaplap cserélődött tegnap, előtte Asrock 4core1600-D800-al és EP45-DS3-al is tökéletesen ment a vinyó akár napokig is. Szerintetek is kompatibilitási gond lesz a 965p és a samu f1 között?
-
(Doki)
tag
válasz
audi100td #2501 üzenetére
Felraktam és úgy tűnik rendben van, bár nem sokat értek hozzá, még nem ismerem ezt a programot.
Rakok ide képet róla és te is nézd meg kérlek, biztos jobban értesz hozzá mint én
Áttekintés, S.M.A.R.T.Van még egy problémám amit tegnap vettem észre, félig meddig lehet ide tartozik.
Tegnap indítani akartam a Skype-ot és kék halált kapott a gépem tőle és hallottam, hogy a vinyó kikapcsol, kattant egyet. Azóta próbáltam többször indítani a Skype-ot és ugyan ezt csinálja, még ilyet sosem tapasztaltam, hogy Skype-tol legyen kék halál.
Valami ötleted, vagy másnak? -
audi100td
nagyúr
Enyém nem szokott kattanni, de ettől függetlenül kattanhat anélkül hogy bármi baja lenne, a régi gépembe nekem is kattantak a vinyóim kikapcsolásnál, de az már jó régen volt, akkor még nem volt Samsung F1, szerintem nincs semmi baja, de azért nézd meg mit mutat HD Sentinel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest