Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasgyuro
csendes tag
Nemrégen vásároltam egy Samsung 250GB-os winchestert 16MB-os caches-sel, és NCQ támogatással. Van aki le tudja nekem írni mi is az az NCQ?
-
Viperator
őstag
válasz
Core2duo6600 #2398 üzenetére
Igen és például egy merevlemezből csinálok két partíciót és mind a kettő elsődleges lenne, működni fog?
-
Viperator
őstag
Adott egy új merevlemez (HD642JJ F1), tárolónak akarok használni (és nem osztom fel partícióra), de viszont a formázás miatt melyiket érdemes választani? ("elsődleges" vagy "logikai" partíciót?)
-
Core2duo6600
veterán
Ha a etools ra gondolsz, akkor bootol.
Kiírtam rw re bootoltam, megcsináltam amit akartam3 szor szart be, vagy 3 at vettél ?
(#7310) Isten88
Ezesetben lehet, hogy megszívtad mert a mistralt mintha bezáratták volna.
Előre mondom, hogy kötözködni fognak.
Még akkor is ha se kép - se hang. ..(#7311) gennyestus
Xp re jellemző, megmakacsolta magát azt kéne, hogy lemeteni a dolgokat róla, tarra törölni az összes partició,és a cd ről bootolva a karakteres felületen létrehozni a rendszer particiót, majd reboot. és feltelepíteni. -
Rick4
félisten
válasz
Core2duo6600 #2393 üzenetére
majd rájössz, hogy ez az iso nem fog bootolni..ne mondd el senkinek, nekem is ilyen vinyóm van...augusztus óta már a 3..
-
Core2duo6600
veterán
Feltalálták a CD RW korongot.
és igen az iso bootol.
Mert úgy lehet, vagy úgy is le lehet szedni(#2389) chatran
Én megnézném a gyártó oldalán is.
Mert a tulajdonságoknál, tök ugyanaz van
Vagy kérdezd meg
audi100td - at a Milyen winchestert vegyek topikban, megmondja majd a tutit
Eléggé otthon van samu van ahogy látom -
Viperator
őstag
Ma vettem egy HD642JJ F1 merevlemezt. Igaz, hogy ez kéttányéros? Tároló lesz belőle és szeretnék két partíciót létrehozni. Nem rontja a teljesítményét?
-
chatran
őstag
Mi lehet a különbség a két winchester között? Az árukon kívül, persze:
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_750gb_7200rpm_32mb_sata2/19055
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_750gb_f1_7200rpm_16mb_sata2/29917
-
ImI87
őstag
Na, meg is találtam, ES-Tool a neve.
Fasza, hogy van CD verzió is, nem kell őskor technikával szarakodni (floppy) -
ImI87
őstag
válasz
Core2duo6600 #2384 üzenetére
de nagyon jó, csak nincs rá szükségem, és kell a zseton másra.
nem jár garivesztéssel, ezt miért gondolod?
tudom hogy sok idő, egyszer csináltam egy 750-es Seagate-tel, 5 órába telt.....Male: hát pont ez a lényeg, hogy ne legyenek visszaállíthatók az adatok.
mert van rajta sok minden, ami TOP SECRET (a következő 5 év teljes Al-Kaida programja)
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
-
Male
nagyúr
Vannak megfelelő törlő-programok... ha annyira biztos akarsz lenni az adatok visszaállíthatatlanságában. Az talán gyorsabb, és keveysebb vacakolás.
...de hacsak nincsenek igazán fontos adatok rajta, akkor elég törölni mindent, majd a partíciókat is töröld... esetleg utána felosztod több partícióra, kicsit másolsz rájuk, majd azokat a partíciókat is törlöd. (utána ha vissza is tudja állítani a partíciókat, akkor a hülyeség jön vissza... az az elötti állapotot meg otthon szerintem nem lehet visszaállítani)
Ezzel 10 perc alatt megvagy, és a legtöbb esetben ennyi elég. -
ImI87
őstag
Hello!
Van egy 1 terrás F1-es vinyóm, és eladás előtt meg akarom formázni mélyformázással. Régen csináltam ilyet, még úgy működik, hogy be kell bootolni DOS-ba, és ott kell v.mi progit futtatni? Vagy azóta nem talátak ki kényelmesebb megoldást?
A folyamat rövid leírását meg v.mi rogi linkjét meg tudná adni nekem v.ki?
Köszi előre is!
-
Male
nagyúr
Típusjelzések végén lévő betűkböl kiderül elvileg... de a legegyszerűbb, ha méret alapján nézed... 320-as, 640-es, 1000-es csak a nagyobb tányérmérettel van (333GB-ossal), és sorban 1-2-3 lemezesek... ezekkel biztosra mehetsz. (...és ez garantáltan fel van tüntetve az árlistán is
)
-
Core2duo6600
veterán
tányérok számáról a gyártó weboldalan talán találsz valamit.
De ha van olyan, hogy egy adott méretet így is és úgy is csinálják, akkor csak a szerencse
ha nincs tipussám megkülönböztetés.
De asszem a F1 esből a 320 és 640 1 ill 2 tányérosak.
Ezeket ajánlották itt többek közt. -
need$
csendes tag
Köszönöm mindenki gyors válaszát!
Aztán próbáltam rájönni: mi alapján tudom eldönteni hogy a boltban mit sóznak rám, de nem igazán jöttem rá. Mit nézzek, ha én mondjuk azt mondom, Samsung F1-es szériából szeretnék egyet... milyen típusjelzéssel vannak ezek megáldva? Esetleg az a "HM" tag utal erre? És honnan tudom hogy hány tányéros? A boltok árlistáján sajnos csak nagyon az alapok vannak feltüntetve, ha jól érzem...
Egyáltalán hol lehet ilyen winyókat kapni? Kitől érdemes vásárolni?
Bocsánat az amatőr kérdések miatt, de valamikor el kel kezdeni
-
Csalamade
csendes tag
Üdv! Van a gépemben egy Maxtor vinyó ami kezd elszállni. Holnap viszem vissza a boltba és gondoltam, hogy helyette egy 500GB Samsung SATAII 16MB cache (HD502IJ)-t vennék. Mi a véleményetek róla? Mennyire tartós? A maxtorom bírta 2 hétig kb
-
Male
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2375 üzenetére
640-es és 750-es van a gépemben... ha rendesen be van zárva a ház, akkor nem hallatszik ki egyik sem. Mondjuk nálam így vannak beépítve:katt.. Elöl a fén és a műanyag között szigetelés, és az oldalfalakon is... alul meg dupla réteg "rezgéscsillapítás"-on áll a vinyókeret amit csináltam.
/még a korábbi Samsungokhoz csináltam, amik rendesen rezonáltak... de bevált, ugyhogy maradt... meg mostmár nincs meg a gyári vinyótartója a háznak, így nincs visszaút
/
-
Male
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2371 üzenetére
SSD... esetleg notivinyó, de seekhangja azoknak is van.
(Nekem mondjuk az F1-ek se hallatszanak ki a házból.)
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Core2duo6600 #2372 üzenetére
Na ezaz, a Seagate után valami hasonlót vártam. A Seagate-nek addig volt csak hangja, amíg le nem cseréltem a házamat egy Antec P180-asra, utána teljesen megszűnt, a legnagyobb csendben sem lehetett megmondani, hogy dolgozik e a vinyó, még intenzív seek-elés alatt sem - csak hát 40 giga meg PATA, eljárt felette az idő... bár meg kell mondjam, azért annyival nem gyorsabb ez a Samsung, hiába újabb több generációval, hiába SATA2...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Johnny Cage #2371 üzenetére
Szerintem ilyen nincs
Ahogy elöttem is mondták az f1 es seria most csendesnek mondják, de hozzá kell tennem, hogy amikor an samuimat vettem azt is szuper csendesnek mondták, és amikor meghallottam vissza is vittem, hogy biztosan rossz.Azóta is megy.
És a vicc, hogy csendesebben, de a motorzugás erősebb lett.
Lehet, kezd beszarni ? -
Johnny Cage
addikt
Mondjon nekem valaki egy tökéletesen hangtalan típust..
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Core2duo6600 #2364 üzenetére
A teszterek túlnyomó többsége akkor nem tudom mi alapján hozta ki "csendesnek" ezt a szériát, mert ha ezt nevezik csendnek, akkor az én fülem túlérzékeny. 7 évnyi tökéletes némaság után (40 gigás Seagate rendszervinyóként) nagyon idegesítő ez a sercegés; nem akarok túlzásokba esni, de a régi Conner vinyóimra emlékeztet.
-
need$
csendes tag
Hali mindenkinek!
Sok mindent olvasgattam fentebb, de igazán nem tudtam rájönni, hogy ha ma winyót akarok venni, akkor milyen márkát, milyen típust érdemes nézegetni. (Nálam is a megbízhatóság, és a sebesség a lényeg)
Ha esetleg egy gyors felvilágosítással, vagy teszt linkel szolgálna valaki, azt nagyon megköszönném!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Johnny Cage #2359 üzenetére
Hallanád a régebbi HDD jüket.
(HD400LJ és HD401LJ )
Ettől minden csendesebb szerintem.
rezonálnak ....(#2363) Johnny Cage
Ekkor tempot vesztesz -
Male
nagyúr
Kettő van belőle a gépemben már jóideje... semmi gondom nincs velük, pedig használva van rendesen (video vágás, stb.).
Bad nincs természetesen (akkor már a gariban lenne), melegedés nincs igazán... langyosak csak, pedig nincs külön hűtésük.
AHCI-t nem próbáltam.Johnny Cage: Acoustic Management-en állíts, és talán megszűnik. Alapból auto-n van, és valószínüleg ettől van a néha hangos-néha nem. Ha zavar, akkor tedd halkra. ...egy próbát megér. (Régieknél néztem, F1-nél nem... szóval csak tipp, de veszítenivalód nincs ezzel.)
-
Johnny Cage
addikt
Bár nem vízhűtés, de elég halk a rendszerem nekem is és sajnos nem kell odatennem a fülemet, hogy meghalljam - bár az érdekes az, hogy időnként abbamarad, aztán ismét rákezd. Amíg lent volt a vinyó függőleges helyzetben, addig mint ha halkabb lett volna, de lehet hogy csak amiatt, hogy nem azon volt a rendszer.
-
KrAt
veterán
válasz
Johnny Cage #2359 üzenetére
Picit cicereg nekem is a pont ilyen vinyóm, de teljesen halkan (víz mellett alig hallom, csak ha közelről figyelek rá) szóval normális, semmi gáz
-
Johnny Cage
addikt
Van egy 500 gigás Samum (HD501LJ) és működés (de főleg seek-elés) közben halk cicergő hangot ad ki. A Seagate-em totál néma volt, úgyhogy elég idegesítő. Másnál is ilyen?
-
Sonja
nagyúr
Jövő héten venni készülök egy Samsung F1 750GB-os (HD753LJ) vinyót. Aki huzamosabb ideje használja (azaz a megjelenésétől fogva) attól kérdezném, hogy hogy van vele megelégedve? Bad Sector nem keletkezett rajta, AHCI normálisan működik (Használnám!), melegedés, ilyesmi. Ami nem érdekel, az a hangja.
A megbízhatóság számít nálam egyedül.
Köszönöm!
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #2354 üzenetére
Én használtam AHCI-t P35-DS3 GIGA lapban, nem volt érzékelhető semmiféle gyorsulás, még tesztekben sem. Ráadásul megnyúlik a bootolás, mert az elején mindig hosszasan csekkeli a Sata\IDE eszközöket, szerintem nem éri meg a vesződést.
És zavaró is, amikor fél percig az elején sz@rakodik.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #2349 üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet a gond.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #2350 üzenetére
Ha elötte ment nem hiszem, hogy a Bios miatt van, esetleg próbálj egy másik Sata kábelt és/vagy dugd át egy másik Sata aljzatba.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
audi100td #2346 üzenetére
Ez már nekem is eszembe jutott ezért tegnap tettem rá a legújabb nvidia nforce drivert (560-asom van) ami WHQL de ugyanúgy nincs SMART. Egyébként nem zavar mert a teljesítményével nincs baj csak hát a SMART...Lapomon legújabb BIOS van fönn, szerinted megpróbálkozzak egy régebbivel hátha amiatt van ez
?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
audi100td #2348 üzenetére
Nem az oprendszer a lényeg, hanem, hogy a bios nem ismeri fel
ha ahci módban ez a hdd fel van rá kötve
Amikor kiírná, hogy detectálja öket, hogy detecting ahci port 0 .. és áll, nem megy megy továbba hdd 1 éves sincs garis még, csak attól tartok, ha visszaviszem hülyének fognak nézni...
Pedig a másik 2 hdd -t gond nélkül felismeri, az egyik egy wd re3 as, a másik ugyenez a samu de 16 mb cache velViszont ha ide mod van a biosban bekapcsolva akkor gond nélkül felimseri !!!
Ezért kérdeztem, hogy találkozott - e már valaki ilyesmivel ? -
audi100td
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #2347 üzenetére
Mert gondolom már telepítve van az op. rendszered és mivel nincs rajt ahci driver nem töltődik be, OS install eljén kell beadni neki a drivert.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Van egy SAMSUNG HD400LJ hdd ém
sata 8 MB cache
Ha ide módban van beállítva a bios, minden rendben, de ha ahci ben, akkor baszik felismerni, találkozott - e már valaki ilyen hibával ?Mit tudok tenni, hogy tudjam használni ahci ban, hiszen ez lenne a sata nak az értelme ?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #2345 üzenetére
Szerintem a Sata vezérlődnek nincs vagy rosszul van telepítve a drivere.
-
Sweet Lou 6
addikt
Elnézést emberek, lehet hogy az én gondom szerepelt már a topicban, de nemtudtam mindent visszaolvasni. Szóval lehet egy hdd-nél olyan hogy elromlik benne a SMART kijelzés (alaplapnál bevan kapcsolva)
? Egyébként egy Samsung HD080HJ-ről van szó...Az is hozzátartozik hogy amíg nemvolt hűtés alatta csinált furcsa dolgokat (fagyások, kékhalál utána restart és vista automatikus checkdiskkel indít...). Amióta hűtés van alatta már teljesen jól működik, csak most vettem észre hogy nem jelez ki SMART adatokat pedig előtte minden rendben volt. Ha valakinek van ötlete, nyugodtan mondja, megköszönöm
-
horitomy
tag
Sata II-es 500GB-os hdd-met hogyan kell Sata I-re jumperelni? Tudnátok valami rajzot adni?
Köszönöm! -
-
Rick4
félisten
gyerekek! mostmár sokadik napja (10) hibátlanul megy a samsung vinyóm...még a végén tényleg tartós termék lesz...az eddigieknél egy liter tej is jobban bírta...
-
japy
őstag
Hogy lehet az hogy az én 320-as vincsim lassabb mint a 250-es?
-
-
LaMotta
aktív tag
Mi a jobb a melegedés, zaj, gyorsaság szempontjából?
2 tányéros 640 F1 vagy a 3-as 750 F1?audi100td: "Jó, de én nem erre a különbségre akartam rávilágítani, 32MB cache-esből is van 2 féle, egyik 250-es tányérokkal van, a másik meg 334-esekkel.
"
334-esekből hogy jön ki a 750?
-
audi100td
nagyúr
Nem tudom, nem értek ehhez annyira, nekem is még úgy magyarázták el a Giga topikban és sikerükt összehozni, de már elég régen volt, meg egyébként sincs sok értelme.
Ha sebességnövekedést vársz az NCQ-tól szerintem hagyj fel a macerával, én se használom egyszer kipróbáltam, de nincs sok értelme, nem észlelni különbséget, pedig teszteket is lefuttattam rajt, ráadásul bootnál várni kell kb. fél percet mire indításnál csekkolja az AHCI Bios-t vagy mit (legalábbis Gigabyte-nál, de szerintem az asus-nál is így van).
-
llax
senior tag
válasz
audi100td #2313 üzenetére
Köszi az infót!
Részben nyugodtabb lettem, részben nem...
Nyugodtabb, mert ezekszerint nem hiba.
Nyugtalanabb, mert ezzel a problémával nem vihetem vissza, hogy adjanak helyette más vinyót...Számomra nagyon zavaró a jelenség, ugyanis sikerült összehozni egy relative csendes gépet és abban pont ez a HDD lett a fő zajforrás... Pedig már most is rugalmas (kemény szivacs csík) rögzítése van... Bele sem merek gondolni, milyen hangja lehet küzvetlenül fém HDD tartóba csavarozva...
A sebessége egyébként tetszik, a lemez elején 100-115MB/s. Mivel rendszervinyónak vettem, ez nagyon sokat számít, a rendszerpartíciók a leggyorabb részre kerültek.
További pozitívum a melegedés, pontosabban a "nem melegedés"Ugyanolyan hűtés mellett 5-8°C-al hidegebb, mint ugyanazon gépben lévő 2db. WD320AAKS. A különbség nem csak a SMART adatokon látszik, hanem megtapogatva érezhető az alacsonyabb hőmérséklet.
-
audi100td
nagyúr
Ez normális jelenség (de nagyon zavaró), a WD jobban odafigyel rá, az én F1-em szerencsére nem rezonál (a WD-m rezonált kicsit, mindig ki kell fogni a jobbakat), egyébként úgy tudom, hogy ha nem sikerül teljesen pontosra a fúrat a lemezen, akkor rezonál, 7200 rpm-nél nagyon nagy pontosságra van szükség.
Ajánlanám különböző gumi felfüggesztő kereteket, a legjobb talán a Sharkoon Vibe-Fixer I.
-
llax
senior tag
Nemrég vettem egy Samsung HDD-t (HD322HJ). Olyan jelenséget tapasztaltam nála, amit évekkel ezelőtt a Maxtor DiamondMax Plus 9-es vinyóimnál: úgy remeg ("búg"), mintha nem lennének rendesen kiegyensúlyozva a lemeztányérok. Ez a remegés átterjed a házra is és jól hallható az 1000rpm alatt dolgozó ventik hangja mellett.
A kérdésem:
Ez a jelenség normálisnak tekinthető Samsung HDD-knél (és csak én szoktam meg a WD-im "némaságát"), vagy valamilyen hibára utal??? -
audi100td
nagyúr
válasz
fred dirty #2309 üzenetére
Aqua-ban, Alien és Ready Computers-be is lehet kapni, de elötte azért hívd fel őket, hogy van-e raktáron.
-
fred dirty
csendes tag
Esetleg tudja valaki hogy hol lehet HD322HJ F1-es hdd-t venni budapesten? Próbaképp beestem két boltba is de mindkét helyen csak a régi T66-os modellek voltak.
-
csutkaa
senior tag
hy
Na ma megjött a winyó! Samsung HD642JJ
hibátlan (eddig
)
és meglepően gyors a kicsikeRick4 neked milyen típusú samu winyók haltak meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Sandisk 1TB SD kártya
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest