- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fisi
senior tag
Sziasztok!
Nemrég frissítettem a Mi Max2 őt az új miui ra
MIUI 9.5.5.0 stable.
Most a gyári böngészőben ha pl facen likeolok vagy esetleg még hangulat ikont is fűzök egy megjegyzéshez idétlen huppogo meg kerrego hang hallatszik. Tudom idétlen probléma, de felettébb idegesítő.
Járt már valaki így? Esetleg valami megoldás? -
fisi
senior tag
Sziasztok! Most frissítettem a legujabb miui ra Max 2 őn. A gyári böngésző tetején valami gyász világos bilikék sáv lett. Ezen lehet változtatni? Illetve eltűnt a full képernyő mód is, vagy csak én nem találom?
Valaki esetleg megoldást tud?
Miui global 9.l 5.4.0.stable NDDMIFA -
fisi
senior tag
Sziasztok!
Mi Max 2 kérdés- mostanában nem tudom miért de van hogy pl. pár alkalmazás nyitva van és köztük a gyári böngésző is, aztán simán az oldalsó gombbal kikapcsolom a telót majd pl 20 perc múlva vissza kapcsolva kb 10 mp- ig fekete képernyő fogad, majd hirtelen magához tér a teló és megy minden tovább. Elfogyna a ram ilyenkor vagy mi van?
Másik az ujjlenyomat olvasóhoz mikor mintát adok hán ujjlenyomatot adhatok hozzá? mert én nagy suttyó módon két kéz két ujját adtam hozzá egy mintához, de egy idő után folyton elfelejt ebből kettőt kb. Mi a megoldás?
Köszönöm a válaszokat! -
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #4776 üzenetére
Mi Max2 re új miui jött. Nem tudom mikor jön már a hivatalos oreo vagy jön e egyáltalán?
-
fisi
senior tag
-
fisi
senior tag
-
fisi
senior tag
Képek a 3.-ik böngészővel. Mi browserrel nem tudok képet berakni mert kiirja hogy nincs app amivel tehetném, Operánál egyik nézetben sem jön ki a kép beillesztese funkció, most Chromeval szaladok neki..
Ezzel sem nyit meg semmit.. Király. Van olyan böngésző ahol működik a kép beillesztese funkció? -
fisi
senior tag
Sziasztok!
Pár órája ez a kép fogad a mi browseren, reggel még semmi baja nem volt.
Ötletek? Semmit nem bántottam, telepítettem stb, erre eltűntek a feliratok a messenger az értesítések alatt. Telot böngészőt újra indítottam semmi nem változott.
-
fisi
senior tag
válasz
OberMotz #4739 üzenetére
Nekem az volt a Z Ultranal de egyből kikapcsoltam mai napig nem hiányzik egyedül a Canon nyomtatómon volt NFC de oda nyomtam hozzá rezgett a telefon egyet azt lófaxt nem csinált. Így aztán eldöntöttem hogy ez az NFC semmire se jó
Úgyhogy örültem is hogy ebben már nincs olyan a vaku hidd el milliószor többet ér benne.. -
fisi
senior tag
Mondjuk a fene sem érti ezt a felső kategóriás stb meghatározást.. Gyakorlatilag mitől az egy telo? A jobb kijelzotol? Az erősebb procitol? Nyilván igen, de rohadjon meg azon is csak netezek meg telefonálok. Gyakorlatilag mivel tudna többet egy IPhone X hogy azt válasszam ez helyett? A kijelzotol eltekintve ami színenkben szerintem alatta marad Az Xperia Z Ultramnak nagyon meg vagyok elégedve a teloval..
Tegnap még kihangositva is telefonaltunk vele és jé- maxra sem kellett rakni, és végre hallottuk amit mond a másik oldalon lévő telefonáló és ő is hallott minket.
Nem tudjátok elképzelni nekem mekkora ficsőr volt ez a Z Ultra után.
Ha nyáron ez is ki fogja bírni a motor tank táska tetején amit az akkor le a kalappal. Gyakorlatilag ott volt olyan hogy úgy felmelegedett hogy nem engedte már tölteni a telot. De nem lett baja semmi, annak. -
fisi
senior tag
válasz
DonLaca@ #4710 üzenetére
Köszi a választ DonLaca!
Vodas vagyok de a meló helyen rettenet rossz a térerő. Akkor nem kell csodálkoznom ha így szopja le az akkut.
Ja az üzemidőben benne van két film nézés is mikor is 100%-ra tolom a kijelzo fény erejét..
Csak csodálkozom hogy az indiai gyereknek 4%-ot merült 1 nap alatt..
Amúgy már átállítottam 3G-re de látod még arra is ilyen térerő van.. -
fisi
senior tag
válasz
Criminal017 #4702 üzenetére
Hát ha erre jó az NFC akkor nekem továbbra sem lesz rá szükségem. A telefon meg főleg ne "fizessen" helyettem, majd megteszem én.
-
fisi
senior tag
Tegnap néztem YouTube - on egy MI Max 2 review videót, elárulná valaki hogy a jóember hogy csinálta azt, hogy 1 nap és 7 óra használat után még 96 (!!!!!!
) %-on volt a telefon akkumulátora???
Ilyen a mesében nincs szerintem ha valaki rendesen használja ezt a telefont. Tegnap 9-10 óra használat után 50%-on voltam...
Másik kérdésem, hogy az akku időnél a hardware részben van egy zöld sáv a mobil hálózat használatnál, az nekem miért 80 %-ban piros is? Képet fentebb tettem fel.Mi max 2 telo
-
fisi
senior tag
válasz
Criminal017 #4682 üzenetére
Az NFC nem tudom mire jó sose tudtam használni a Z Ultranal sem.
Hopp elnézést mi max 2om van..
-
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #4681 üzenetére
Aki fikázza a kamerát annak még nem volt Sony Xperia Z Ultra ja. Ahhoz képest ez igen jó kis fényképezőgép. Ja és van vakuja is!
-
fisi
senior tag
Köszönöm a válaszokat, végül is a gyári böngésző használata oldotta meg a problémát. Sikerült egyszer csak még a face üzeneteket is behozni, anélkül hogy rám akarta volna tukmalni a messengert. Gyorsan el is mentettem könyvjelzőbe azt az állást.
Másik kérdésem hogy vagytok megelégedve a kép minőséggel? Nekem rettenetesen sok a piros és a kék is eléggé rossz a színárnyalata szerintem. A gyári sémák meg rontanak is az amúgy is kellemetlen összképen.
Ehhez van valami külső kalibrálo program vagy valahol lehet finomhangolni ezt? -
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #4661 üzenetére
Köszi a választ.
Csak azért érdekes ez mert az Xperia Z Ultra tudta azt hogy a gyári alkalmazasokat mint pl. Chrome engedte tiltani root nélkül is. Nálam is a gyári böngésző engedi kijelölni a Facebookos szöveget de a Dolphin nem ami megint a Sonyn működött de ott a kinézete is valahogy emberibb volt nem ilyen nagyított mint a Max 2on.
Az a baj hogy a fordítás és chat miatt kell a Dolphin. Az online angol miatt kell az Opera, mert az meg azt jeleníti meg helyesen meg működnek a hangfàjlok vele. A gyári sima böngésző most jó lenne a kijelölés miatt de azon nem jó a Go angol meg a messenger illetve utóbbit telepíteni kéne.
Kissé nonszensz hogy nincs olyan cucc ami mindhármat tudja, így a Chrome lenne már a 4ik böngésző ami van de az egyikre sem jó ezért lett volna jó eltűntetni a francba.
Tudom kacifantos stb de mindenkinek van egy dilije... -
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4656 üzenetére
Kezdődnek a bajok. Hogy lehet screenshotot csinálni?A Sonyn megnyomtam a bekapcs gombot hosszan aztán felajanlotta. Ennél ilyen nincs. Még nagyobb baj hogy a Dolphin böngésző alatt és egyik alatt sem tudok szöveget kijelölni amikor Facebookban vagyok. Mivel fent a Google translate így régen kijeloltem a szöveget és másolás után automatikusan indult a translator és fordított.
Érdekes hogy csak face alatt nem megy de leginkább itt lenne rá szükség.
Help me! -
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #4653 üzenetére
Köszönöm a válaszod ennyire nem akartam bizergálni, igen valami eu verzio gondolom global ROM.
Simán csak letiltani viszont nem engedte pl a Chrome- ot.. Nem tudom miért..
Még egy kérdés az ujjlenyomat olvasót belőttem tök faja csak nem tudom mire jó. Mert ha csak simán a bekapcsoló gombot nyomom akkor is bekapcsol a készülék utána csak a védő gesture vagy mi van már ami fogja a rendszert az illetéktelenektől.. Akkor minek az ujjlenyomat olvasó?
Én azt gondolnám úgy lenne értelme ha csak akkor kapcsolna be a tel ha az ujjlenyomat olvasót használom. Nem? -
fisi
senior tag
Sziasztok megjött a tel- jópofa rögtön valami miui 9 re frissítettem.
Más: amikor leteszem az asztalra ilyen halk rezgő hangot ad mintha valami nem lenne benne lerögzítve- ez normális?Nagy nehezen megmókoltam hogy végre netezzen is a mifi kártyájával, valóban semmi lassúlás a mifihez képest hasít kemény 17 mega le 2-3 mega fel sebességgel, egész tűrhető itt buckafalván.
Az alap dolgokat hogy lehet törölni? Gondolok itt Chrome böngészőre fájlkezelő stb? Az alap fájlkezelő egy rémálom kezdtem a régi telről leszedni a dolgokat mármint az abban levő sd- ről erre másol lemegy x százalékig utána lemegy 0%- ra majd várni kel azt ha eltűnik akkor át van másolva- horrorisztikus!
-
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4650 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Akkor a mifi stic Sim jet fogom cseréltetni, mert a Z Ultraban micro Sim van és azt meg akarom tartani tartalék telefonnak. Úgyis le elesett fel éve aztán a hátlap ripityom a keret ismegrepedt.
Gondolom az mindegy hova teszem és melyik kártyát?Közben megtalaltam az USB - C type átalakítót remélem helyben kapok ilyet majd, nem egy űrhajó..
-
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4646 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Kérdéseim lennének még..
Ugye a Max 2 USB - je type C ha jól olvasom, igen ám de hogy dugom ebbe bele a frissen vásárolt USB-as SanDisk Otg - s pendriveot?
A másik pedig a két kártyás használatra vonatkozna. A kártyák, mindkettő micro Sim? Hirtelen azt se tudom a Z Ultraban mi van olyan rég szedtem ki -
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4637 üzenetére
Köszönöm a választ!
Utánam az özönvíz megrendeltem a telefont- remélem lesz olyan hű mint az Xperia Z ultra volt. Még egy gyors kérdés, a Play áruház felrakása mennyire nehéz? A Xiaominál a gyári programokat mindenféle bootloader meg nyitogatás nélkül ki lehet törölni a telóból- vagy mint általában különféle cselekkel lehetséges?
A 8- as androidot rá fogják tenni még ezekre? -
fisi
senior tag
Sziasztok Max és Max 2 tulajok. Még bírja az Xperia Z Ultra de már itt ott láthatóak az öregedés jelei. Újra képben a Max 2 így inkább ez ügyben kérdeznék.
GPS része mennyire jó offline-ban ez az egyik sarkalatos rész. Mivel a Z Ultra is sokat utazik motoron de nyáron elég rosszul látható, ahhoz képest sacc mennyivel jobb, rosszabb a Max 2 fényereje?A B 20 hiányát kezdem érteni jelenleg a Sony egy Vodas mifi stick - el netezezik a Vodafone tol megszokott szédületes átlag 8mb le 0.8-1 MB fel sebesseggel.
Ehhez képest az említett Hsdpaxyz nem tudom micsoda mennyivel lassabb?Néztem egy boltot ott árulnak hozzá üveget stb a készülék 75890 Ft körül van. Ahogy nézem fekete készülékért ez egy átlag ár.
Más, netezés pl aki használ Dolphin browsert mennyire stabil? Az ultra sokszor kilép egy combosabb oldal betoltese közben hibával.
Ki jelző színei rendben vannak?
Ha jól emlékszem van gyorstoltes a max 2-ben ehhez kell valami extra? Gondolom vezeték nélküli töltési mód nincs benne.
Valaszaitokat előre is köszönöm! -
fisi
senior tag
válasz
Criminal017 #4058 üzenetére
Sziaszto!
Komolyan jól látom hogy még mindig nincs B 20 az új Mi Max 2ben sem?
Nem hiszem el.
Pedig nagyon vártam...
Amúgy, akkor mi a fenét újítottak a Mi Max hoz képest? -
fisi
senior tag
válasz
Criminal017 #3838 üzenetére
Van már benne b20 vagy mi szabvány?
Közben látom hogy még nincs adat.. -
fisi
senior tag
Egyetértek.
Sajnos ez a telefon így kiesett a képből, hisz egy ekkora gép lényege épp a netes tartalmak nagyrészt, no most pont itt vérzik el, azt hiszem elkezdem nézegetni a Huawei Mate 8- at, sajnos az meg árban nagyon sok...
Még jó hogy nem az eleje tört el a Z Ultrának.. -
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #3779 üzenetére
Nem annyira nagy dráma aB20 csak ugye jó lenne már megszabadulni a mifi sticktol erre még itt van ez is. Megabitben ez mennyit jelent amúgy?
-
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #3769 üzenetére
Köszi!
Akkor úgy nézem vodásként nem érdemes megvenni ezt a telefont vagy marad a mifi stick cipelése.. Mondjuk arrra is reklámozták a 40 egynéhány megás sebességest de 25 megabitnél még sehol sem ment jobban, akárhová vittem az országban. -
fisi
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a hétvégén leesett szeretett Xperia Z Ultrám, és a hátlap ripityára tört. SZerencsére a telefon teljesen használható, tokban nem is látszi ka sérülés.
Hasonló méretű telót keresek de nem sok jót találok. Nézegetem a Mi maxot is meg a Mate 8 tetszene de telefonért adjon a fene 130- 140 ezer ft- ot...Kérdések:
mi ez a B20 vagy mi hiány? Vodás vagyok- tehát ha bele raknám a mifi stick kártyáját akkor nem lenne net rajta? Vagy mi?
Másik kérdés lévén vannak itt volt Z ultra tulajok. Ahhoz képest milyen a telefon, lassabb jobb , rosszabb?
HArmadjára mintha fentebb valaki árult volna ilyen telt- megvan még neki?Válaszokat köszönöm!
-
fisi
senior tag
válasz
OberMotz #3188 üzenetére
Nekem sajnos nem ad annyi többletet még hogy elszanjam magam rá. Igazából motoros lévén a Z Ultra vízállósága nekem nagyon jól jön. Ujjlenyomat olvasó meg ilyen faxsagok nem érdekelnek az NFC vagy mi a pék -et sem használom az Ultrán, azt sem tudom mire jó. Játszani alig játszok vele, fényképezni sem nagyon hisz van rendes gépem. Netezni meg néha egy két kisebb banki ügyet intézni meg bőven jó az Ultra is.
Így már láthatod miért nem indulok neki a cserenek, illetve ha meghal az akkuja az Ultrának akkor esetleg. De amit ez kapott már két év alatt az nem emberi, van hogy naponta 3x töltöm csak ennyit használom netre stb.
Ami miatt a Xiaomi tetszene az a dupla sim bár ha meg a G20 vagy mi szabványt nem tudja lévén vodas vagyok akkor lehet ez se akkora érv... -
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #3125 üzenetére
Köszönöm a választ. Hát egyenlőre semmi nem indokolja hogy váltsak akkor, főleg hogy a Sony por és vízálló ami már sokszor jól jött motoros túrákon. Hopp egy kérdés. A Mi Max mennyire érzékeny a Ghost fingerre? Mert ez viszont nagyon idegesítő tud néha lenni az Ultrán.
-
fisi
senior tag
Sziasztok péklapát userek!
Volt aki Sony Xperia Z ultrarol váltott erre a telre. Meg tudnátok mondani hogy egyáltalán van e értelme váltani róla, erre, és ha igen akkor mi az? Ugyanis nekem is ilyen készülékem van.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 12 128GB gyári független gyári 99%-os akku
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Iphone 12 Blue tokkal fix 59.900 ft-ért vihető :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256Gb-szinte új-2028.05.05-ig garanciás
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged