-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
Mert a 636 kisebb, mint a 652.
Pedig az előbbi a korszerűbb, a gyorsabb és a kevesebbet fogyasztó. A GPU a mobil processzor része és gondolom, ha már valamiért úgy döntött a Qualcomm, hogy az optimalizált, javított változatot nem tovább növelt, hanem kisebb sorszámmal hozza ki (valószínűleg a 700-as széria létrehozása miatt), következetes maradt és a GPU-t is kisebb sorszámmal látta el. -
-
lovi27
addikt
válasz
gyuri1979 #5742 üzenetére
"rendelsz kínai verziosat,és nyitás nélkül rámegy updaterbol a globál rom"
Olvastad ezt a figyelmeztetést?
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5726 üzenetére
Szerintem a Mi Max mobiloknak elég volna egy fórum is, mert ezeknek nincs akkora célközönsége és így nem pörög annyira a fórum. Mivel ez kapott topikgazdát, ezért hittem, hogy ez történik. (És ha jól tudom nincs külön Max 2 fórum se) De mindegy, olvasom azt is.
Várjuk a tapasztalatokat! Itt? Ott? Mindegy, csak végre legyen egy személyes.
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5724 üzenetére
Azt se tudtam, hogy van külön Max 3 fórum.
Akkor mit keresek itt? - kérdezem magamtól... -
lovi27
addikt
Vótmá? Max 3 Global ROM elérhető.
Bár, mintha valahol azt olvastam volna, hogy ez még csak egy nyilvános béta.
Aki nem hiszi, járjon utána... -
lovi27
addikt
Nem lesz az én mobilom, de azért figyelgetem. A kamra még lehet jó, hogy elrejthető, de ott értesítési LED és szenzorok, is szoktak lenni. És azok? Na, majd meglátjuk...
Más.
A Poco-nál már visszakozott(?) a Xiaomi. 3 nap a bootloader nyitási idő.
Persze, ez egy almárka, ezért lehet, sőt szinte biztos, hogy másképp kezelik mint a többi terméket. De, ez a sz@rakodás elgondolkoztat. Hiányzik ez? -
lovi27
addikt
Az xda-n annyit írtak, hogy remélik ez csak valami hiba és rákérdeztek a Xiaominál, hogy mi ez a sunyi dolog. (A hogy-ot már én tettem hozzá
)
-
lovi27
addikt
A nagyság átka... tunyul a Xiaomi is.
Tavaly május 25-én jelentették be a Max 2-tőt és június 27-én jelent meg hozzá a Global ROM. A Max 3-mat idén július 19-én, és.ma, augusztus 27-én még nincs hozzá kész a Global ROM.
-
lovi27
addikt
A boltból valaki azt mondta holnap, hétfőn indul a web.
-
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5649 üzenetére
Elég gagyi dolog, hogy meghirdetnek szombat délre egy nagy eseményt, a honlap hozzá meg sehol. De a szombat csak nekünk volt nagy, a kínai főnököknek inkább augusztus 30-ka lesz az. Addigra meg biztos meglesz a honlap is.
-
lovi27
addikt
válasz
BladePocok #5647 üzenetére
A neve alapján jogosan gondolod, de szerintem nem. Inkább az, hogy ez egy újabb, gyorsabb átvitelre képes modem és emiatt fogyaszt többet. A modemek eddig is tudták a 800MHz-et (B20), csak nem használták ki.
-
lovi27
addikt
válasz
BladePocok #5644 üzenetére
Na, közzé is tették a tesztet: MAX 3 GSMarena review
Ők nem a szoftverben, hanem a hardverben, az újabb X12 LTE modemben látják a többletfogyasztás okát. Ha igazuk van és tényleg emiatt van, akkor ez rosszabb, mert ez adottság és nemigen lehet vele mit kezdeni. -
lovi27
addikt
válasz
BladePocok #5644 üzenetére
Várjuk meg a részletes tesztet, ami várhatóan már nem soká megjelenik. Biztos kitérnek erre is.
Amúgy szerintem a szoftveren van még mit optimalizálni. Ha végre befejezik és kijön a végleges kiadás, várható javulás. Persze nem csak ebben gyengébb az elődjénél. Diplomatikusan fogalmazok, állítólag a hangzása sem lett jobb. Amiben viszont a tesztek szerint egyértelműen előrébb lépett, az a kamera. Na, és persze a CPU teljesítménye, ami közel kétszerese az elődnél.Mielőtt valaki félreértené, félremagyarázná semmi bajom a Max 3-mal. De senki nem gondolhatja komolyan, hogy 250 dollárért tökéletes mobilt kap. Ennyi pénzért valahol muszáj kompromisszumokat kötni. És én csak ezeket a pontokat keresem, ezekkel szeretek tisztában lenni.
-
lovi27
addikt
Meg nem jelent meg a GSMarénán a részletes teszt a Max 3-ról, de az akku teszt eredménye már szerepel a táblázatban. A Max 2-höz képest visszalépés történt. Nála kb. 10%-kal kevesebb ideig bírja egy feltöltéssel.
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5641 üzenetére
Tök mindegy.
Te is tudod a választ....
Ők duplán vétkeztek...www.mimi.hu
De keresgélhetnek otthon is: www.mimi.com -
lovi27
addikt
Ő őszintén elmondja mi történik.
Nem kell találgatni, elméleteket gyártani. Várjuk a folytatást!Mit történik? Röviden és velősen az elmúlt napok megrázó eseményeiről!
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5631 üzenetére
Igen, én is nagyon elképzelhetőnek tartom, hogy most amikor pénz kezd lenni a dologban, fut a szekér egy ellenérdekeltségű társaság jogokat szerzett a Xiaomitól és ők állnak a háttérben. Ezeket tisztázni kell, de nem bekiabálásokkal, hanem jogászokkal leülni és megnézni mire jogosítja fel, mennyire kizárólagos az a jog, amit kapott.
A domain név már érdekesebb kérdés és nem egyértelmű a helyzet. Mert amikor nyitották valóban megvizsgálták szabad-e a név. Ha az volt és nem reklamált ellene senki, elvileg ma már másvalaki csak legfeljebb megveheti, de el nem veheti. Közismert, hogy a Xiaomi is 3 millió dollárt fizetett a miui.com domain-ért. Abban valószínűleg benne van a világméretű név levédés költsége is és lehet találnak olyan törvényt, ami lehetővé teszi számukra az utólagos elkobzást. A multik meg ugye pénz, pénz, pénz és jogászok seregével vonulnak háborúba. Jaj, a szegény műszakiaknak...
Egy záró gondolat és leszállok erről a témáról, de mondjuk mi van ha nyitok egy weboldalt a miszoftverunk.hu vagy a mimobilunk.hu néven? Beperelnek, vagy elvehetik tiltott névhasználatért, mikor semmi köze a Xiaomihoz? A magyar nyelvben ez egy gyakran használt személyes névmás.
-
lovi27
addikt
Ha higgadtan nézzük, bárki más másképp döntene, ha övé volna a cég? Ha ő költene dollár milliókat image-ük védelmére? Ezt nem érzelmi alapon kell megközelíteni, és pláne nem bőrszín, rasszista módon. Így semmi jóhoz nem vezet. Mint ahogy az átkozódás se.
Van egy hivatkozási alap. Idézet a másik fórumról: "...jogtalanul használta az Európában védett MI, XIAOMI és MIUI szavakat és grafikákat..."
Igaz vagy nem? Fennáll vagy nem? Egyszerű jogi kérdés. Ha igen, minél hamarabb meg kell próbálni megállapodni a cég helyi képviselőivel, hogy menteni lehessen ami menthető. Ha tényleg jó szakemberek vannak odaát, a Xiaominak is érdeke, hogy együtt maradjanak. Szerintem. -
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5620 üzenetére
Őszintén megmondva nekem mindegy ki tapogatja először, csak említésével az elhamarkodott címadományozást akartam lezárni...
Két napon belül kezdi szállítani a Xiaomi a kék Max 3-mat
- Kínában.
Azért remélem az IFA-ra elhozza Berlinbe, de még inkább azt, hogy szombatra a Lurdy Házba!Hú, mit tett le az az asztalra a Pocofone-nal a Xiaomi!
-
lovi27
addikt
Szerintem most is van megoldás. Amíg nem kellően letesztelt a kritikus javítás nem kell ARB verziószámot ugrani.
Aki szeret kísérletezgetni, ha nem szakember ne béta, és pláne ne alfa állapotú programokkal tegye. Ráadásul - akinek nem inge ne vegye magára! - ezek többsége a gyár munkáját se segíti, mert nem küld visszajelzést, csak úgymond kíváncsiságból telepíti. Amikor viszont OTA-n jön a nyilvános béta frissítés, már a gyár felelőssége (felelőtlensége) is felmerülhet baj esetén.
Persze, elvileg nem ez ellen született a védelem. A működését, a hatását még jobban meg kell ismerni.
-
lovi27
addikt
Szerintem azért annyira nagy gáz nincs - nem lehet visszalépni egy előző verzióra. Normál esetben nemigen merül fel, hogy valakinek miért is hiányozna. Hisz, ha jól tudom az ARB verzió váltásnak épp az a lényege, hogy olyan hibáját javították ki az előző verziónak, amit jobb is ha elfelejtünk és nem léphetünk vissza hozzá.
Az elmélet szép, csak tudom a gyakorlatban azért ez nem olyan egyszerű, mert az Android nem annyira kiforrott rendszer. A javítások nem mindig mennek gördülékenyen. Azt meg kitolásnak gondolom azzal szemben aki vált egy béta verzióra, de onnan már nem léphet vissza. Ezentúl jobban meg kell gondolni.
-
lovi27
addikt
Megtaláltuk a Xiaomi Mi Store‑t – Fotók!
Szerintem ez a Max 3-ra nézve nem sokat jelent. Én az igazi áttörést az IFA-ra várom. Remélem tévedek!
-
lovi27
addikt
Jövő héten kedd, 31-e lehet a te napod. Akkor fogják bemutatni a Honor Note 10-et. 6,95", Super AMOLED, 5000mAh, NFC, Jack, SD card, 8GB RAM, Kirin 970, ami olyan 25%-al erősebb, mint az SD710. Ami tudtommal nincs sztereó hangszórók és kérdés a B20 is. Az elődjében nem volt, de ugye a Max 2-ben sem volt.
Az ára persze nem Max 3 szerinti lesz. 500 USD körülire saccolom. Az európai árat nem valószínű, hogy kedden megtudjuk, mert úgy tudom az európai premier az IFA kiállításon Berlinben lesz augusztus végén.Például lehet emiatt is feleslegesnek gondolták a Max Pro-t, mert egymást ütnék.
-
lovi27
addikt
válasz
BladePocok #5541 üzenetére
Mondhatjuk úgyis!
De, sebaj! Kapunk ellenfeleket kifektető Pocophone-t..
-
lovi27
addikt
Egy nem létező garancián minek vitatkozni, egy nem létező készülékre kár várni.
Egy friss hír szerint 'megölték a pletykát.'Az SD710-es változat nem létezik:
"Zhi Zhiyuan who is the product marketing director with Xiaomi has confirmed that the Mi Max 3 Pro does not exist"
A termék marketing igazgatója megerősítette a Mi Max 3 Pro nem létezik. -
lovi27
addikt
válasz
Keresztapper #5535 üzenetére
Mint ahogy egyik ingyenes szoftveré sem. Így az official CM (LOS)-é sem! Ebben nincs különbség köztük.
-
lovi27
addikt
válasz
Keresztapper #5533 üzenetére
Azért CM-ből sincs annyira elhanyagolva a Max Pro se. Most, 19-én frissítették!
OFFICIAL Resurrection Remix Oreo for Xiaomi Mi Max Pro – helium -
lovi27
addikt
Még mindig olvasható pletyka arról, hogy a 710-el a Pro verzió is jönni fog.
Ha kicserélik az LCD-t AMOLED-re tökéletes lesz... -
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5510 üzenetére
Inkább olvasd el még egyszer. Nincs benne egyáltalán amit belemagyarázol!
Csináld úgy, ahogy jónak látod. Írjál vagy ne írjál ahogy jól esik. Nem tartozol magyarázattal. -
lovi27
addikt
Véget ért a bemutató. Van olyan oldal mely szerint beszéltek a Pro verzióról és lesz az is. Meglátjuk. Persze a kínai nyelv miatt nehézkesen áramlik az információ. Így a B20 örömmel is meg kell várni a rendes fordítást, mert még egyáltalán nem biztos, hogy minden verzióban megjelenik. De, legyen úgy!
-
lovi27
addikt
Akkor mégis jól gondoltam. Állítólag már megy a bemutató.
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5498 üzenetére
Nem tudom mit nem tudsz. Nem a tartalommal van gondom, ezeket az infókat több hete tudjuk. Viszont semmilyen infó nincs a pro verzióról. Se pro, se kontra. Egy bemutatón erre biztos, hogy rákérdeznek. Nekem egyáltalán nem hiányzik(!!!), de a nyafogás emiatt megy a kommentekben.
Amit viszont én is nagyon szeretnék tudni, hogy les-ez végre a Max-ból is globális kiadás. Egy bemutatón általában ezeket is megkérdezik. Ráadásul azért is érdekelne, mert kedvenc technikai oldalaim közül kettő is úgy jelzi, hogy van benne B20. Csak nem honnan a fenéből vették, és jó volna egy hivatalos megerősítés.
Amúgy azért is elképzelhető, mert ezt akár lehetne Redmi Note 5 Max-nak is hívni, annyira hasonlóak kívül, belül.
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5494 üzenetére
A kiírás szerint egy fél óra múlva lenne a hivatalos bemutató. Ezeket az információkat már a magyar site-ok is átvették, lefordították Sőt, kicsomagolási videók is vannak már, de például Xiaomi-nál még nincs semmi hivatalos specifikáció a Max 3-ról.
-
lovi27
addikt
Játszanak a Xiaomi-nál: "The Xiaomi Mi Max 3 has hinted that pricing will start at 1_99 yuan without revealing the second digit."
Megmondták a kínai kezdő árat, de a százas helyi értékét még nem árulták el. Így legolcsóbban 1099 jüantól (163 USD), legdrágábban 1999 jüantól (298 USD) lesz kapható Kínában. Ez ránk nézve, forintra vetítve nem sejtet túl olcsó árat. De már csak egyet kell aludni... -
lovi27
addikt
Max 3 hivatalos bemutatója reklám.
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5459 üzenetére
Sorry fiúk, ezt a tesztelési és béta dolgot csak poénnak szántam, arra célozva hogy fejezzék már be minél előbb és jöjjön a végleges változat. Ezért volt csak "csúnya" a béta. Sajnálom, ha nem voltam egyértelmű.
Igen, egyelőre csak egy típuson tesztelik, de a Google erőltetni fogja a többibe is. A globálisokba szinte biztosra vehető. Nekem nem hiányzik, csak plusz munkát okoz a hatástalanítása.
-
lovi27
addikt
Ahhoz képest, hogy a MIUI 10-et mennyien próbáljátok, itt nem volt téma. Különben nem tettem volna be a hírt olyan rémisztő figyelmeztetéssel.
Egyedül a szegény hajótörött barátunk jelezte.Na jó, bevallom, volt egy kis hátsó szándék is benne. Mivel remélem a Max 3-at már nem adják ki mással csak MIUI 10-el, így a fiúknak segítettem tesztelőket toborozni, hogy azt a csúnya 'beta' szót minél előbb törölhessék a névből.
-
lovi27
addikt
Csak vállalkozó kedvűeknek!
Aki szívesen kipróbálná a MIUI csapata a MIUI 10 Global Beta változatának (jelenleg 8.7.12) szélesebb körű kipróbálását ösztönzi: link
Letölthető Max és Max 2 ROM is, és ezekben - úgy olvastam - nincs RBP védelem.
Mivel (még) nem vagyok Xiaomi tulajdonos, a telepítéssel kapcsolatban segítséget (még) nem tudok nyújtani. -
lovi27
addikt
válasz
BladePocok #5442 üzenetére
A pontos válaszhoz meg kell várnunk a csütörtököt. Az interneten egyre több Max 3 infó bukkan fel, de vannak kisebb eltérések köztük. Például a TENAA-nál, ami elég hivatalosnak tekinthető 5400mAh akkuval járt, a fellelhető videókon, a doboz képén 5500mAh szerepel.
Átmérőnek a TENAA-nál is és a képeken is 6,9" szerepel. De most őszintén! Van gyakorlati jelentősége, hogy 6,89 vagy 6,99 lesz?
-
lovi27
addikt
A B20 már biztosra vehető.
Pénteki hír, hogy 5 új Xiaomi termék került az EEC adatbázisába, ami azt jelenti, hogy ezek a termékek megjelennek az európai piacon: Mi Max 3, Mi A2, Mi 8, valamint a Mi Box 3 és a POCOPHONE. B20 nélkül nincs európai változat.Szerintem az továbbra is valószínű, hogy a jobban felszerelt, erősebbik Pro verzió lesz a globális változat, a sima Max 3 megmarad kínai belpiacosnak. De biztosat majd csütörtökön - vagy akkor se.
Látom, közben már magyarra is fordították. Hétfőre vártam...
-
lovi27
addikt
Ez is csak pletyka: Kiderült az Android P teljes neve.
-
lovi27
addikt
válasz
*Mukeey* #5405 üzenetére
Meg ezt is "Simán vissza lehet menni 9re..."
Látom a saját fórumán már nagyban megy a szájtépés a rollback-protection miatt. Én véletlenül futottam a hírbe és csak figyelmeztetni akartalak vigyázz a bétával. De te ott is vagy, így tudod a hír igaz és működik a dolog. Trükközni kell visszaállításkor.
-
lovi27
addikt
válasz
*Mukeey* #5402 üzenetére
Most komolyan gondolod vagy csak szórakozol? De mindegy. Itt az eredeti cikk:
Important Announcement about Updating of Redmi Note 5 Pro/Redmi Note 5 -
lovi27
addikt
válasz
*Mukeey* #5397 üzenetére
Működjön is, mert azt olvastam a te (Redmi Note 5) MIUI10-es ROM-odba már beletette a Xiaomi az Oreo rollback-protection védelmét, így nem lehet egy régebbi ROM-ra visszaváltani.
Gondolom, így szó szerint azért nem igaz, mert ez csak annyit jelent, hogy majd egyszerűen nem lehet downgrade-delni. A művelet minden adat (user és system) elvesztésével fog járni. Végül is ezért találta ki a Google - védeni a felhasználók adatait, ha elveszti vagy ellopják a mobilját.
-
lovi27
addikt
Imám meghallgatásra talált!
Nem kell többet találgatni, egymás torkának esni, lehullott a lepel a megjelenés dátumáról: Thursday on July 19, at 19:30 PM (GMT+8) A bakitól most tekintsünk el, mert vagy 19:30 vagy 7:30 PM, de úgy együtt nem használják. Ez magyar idő szerint délután fél kettő.
Már csak ötöt kell aludni... -
lovi27
addikt
válasz
*Mukeey* #5377 üzenetére
Ha hasonló helyzetbe kerülnék - ami még lehet, mert szoktam Kínából vásárolni, - a kijelzőn, okulva az eseteden már nem spórolnék, a cserét pedig megpróbálnám magam. A mostani mobilom fórumában is többen írták, hogy nem olyan vészes, és itt is nem rég írt valaki hasonlót.
Unalom űzésre: Xiaomi Black Shark teszt
-
lovi27
addikt
válasz
*Mukeey* #5369 üzenetére
Így nem tudok másra gondolni, csak tudatos átverésre. Hiába, ott is vannak simlis alakok...
Nekünk marad az igazság: más kárán tanul az....
Ez a Lei Jun CEO lehetett volna már annyival konkrétabb, hogy megnevezi a napot is és akkor nem kéne naponta reménykedni, hogy majd holnap. Talán holnap...
-
lovi27
addikt
válasz
*Mukeey* #5366 üzenetére
Akkor egyszer kaptál fake kijelzőt - persze az is sok. Az érdekelt az utángyártottnál a szerelvény lett pontatlan vagy gagyi volt a kijelző, mert valaki például úgy gondolta, hogy a minőségi ellenőrzésen megbukott kijelző azért még használható.
Mert különben kinek gyártanának ilyen vacakot. A sufniműhelyeknek meg túl bonyolult az előállítása.
MIUI béta
Itt szavaztatják róla a jó népet,. és nem igazán siránkoznak! Ha nyilvánossá merték tenni már nagyon kész közeli lehet. -
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5298 üzenetére
Hagyjuk, de te kezdtél fröcsögni, mikor a hírek onnan származnak ahonnan te szeretsz villogni.
Remélem a felsőbbrendűséged (hess) odáig terjed, hogy legközelebb a kötözködést mellőzöd. -
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5298 üzenetére
Igen, de ők sem a kisujjukból szopták. Ha már annyira a pontosságra hivatkozol és ekézel valakit, legalább vedd a fáradságot, hogy megnézed honnan vehették amit írtak. Értetted miről szól a cikk?
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5296 üzenetére
Azt már egyszer idézted, most másról van szó. Elolvastad? Legalább a pontosnak tartott http://en.miui.com/thread oldalakon keress utána, ha már szerinted a http://www.miui.com/thread oldalai annyira nem pontosak.
-
lovi27
addikt
A forrás szerint a most futó MIUI 10 globális verziójának tesztelési programja július 24-én fejeződik be. Néhány zászlóshajó mobilra, mint a Mi 8 és a Mi Mix 2S már most elkezdték OTA-n teríteni.
Biztos szabadságon van a Hello Xiaomi...Még egy minket érintő hír. Megkapta az NCC engedélyt a Max 3 Pro. Így biztosra vehető a kétféle Max 3 és közel a bejelentés napja...
-
lovi27
addikt
Itt azt írják Kínában valószínűleg még e hónapban megjelenik, utána Indiában lesz kapható még júliusban vagy augusztusban. A 'morzsákat' a vezér hintette el és egybevág azzal amit írtam. Azt meg nekünk le kell nyelni, hogy nem a B20-on virágzott fel a cég és egy kicsit többet kell várnunk.
A többi szép dologgal kapcsolatban is az a jobb, ha megvárjuk a hivatalos bejelentést.
-
lovi27
addikt
válasz
Keresztapper #5280 üzenetére
Vigasztaljon az, hogy a saomi a bejelentés után rendszerint keveset várakoztatja a kész termékkel a delikvenseket.
-
lovi27
addikt
Három.
-
lovi27
addikt
válasz
*Mukeey* #5263 üzenetére
Teljesítményben előrébb lépett. A 636 kb 65%-al nagyobb teljesítményű, mint a 625. Mivel nem játszok a mobilon, - na, jó nagyon ritkán - mint már írtam nekem ennyi bőven elég lenne. Csak attól tartok a B20-al bele fog üldözni a Xiaomi a pro változatba. Mivel a gyártók szeretik Európát fejős tehénnek nézni, abból fog csak globális verziót készíteni. Nem ez lenne az első ilyen eset.
Meglepően sok színt adtak meg amiben készülni fog. Lesz miből választani, Bár lehet, hogy nem az összes színt kapja majd meg minden régió.
-
lovi27
addikt
GSMarena pletyka: Xiaomi Mi Max 3 price leaks days before the official launch
-
lovi27
addikt
Nem hittem benne mikor írtam, hogy egy kínai portál szerint lesz egy pro verziós változat is. Ezek szerint mégis...
Amúgy ez önmagában engem nem hoz lázba, még ha a hír igaz is. Előbb tudni kell az árkülönbséget és azt hogy még mi másban tér el a kettő egymástól. Az 50-70 Antutu ponttal több nem érdekel. Az már borítékolható, hogy a simában 4 GB RAM, míg a Pro-ban 6, esetleg 8 GB lesz. A többit meg majd a jövő héten (talán). Viszont így nagyobb esélyt látok arra, hogy a Pro-ból végre lesz globális verzió is!
-
-
lovi27
addikt
válasz
gyuri1979 #5220 üzenetére
Az a gond, hogy ezeket a tepsi (telefonnak már túl nagy, tabletnek meg túl kicsi) mobilokat Ázsiában kedvelik. Nem hiszem, hogy Európában túl sokat tudnak eladni belőle. Ezért nem készíthettek belőle globális verziót eddig se. Nem éri meg nekik ezzel vacakolni. És ebben nincs változás.
De a remény hal meg utoljára. Én is bízom benne, ha már egyszer nyitnak felénk, abba e réteg mobil globális verziója is belefér. De lehet, már nem kell sokat várnunk, mert a jövő héten 3-án lesz a következő Xiaomi termék bemutató. Futószalagon nyomják...
-
lovi27
addikt
válasz
Keresztapper #5193 üzenetére
Eddig nekem is csak fizikai gombos volt, de ha belegondolok így érzésre legalább 80%-ban most is a képernyőt tapicskoltam. Azt se felejtsd el az eddigiekhez képest nyújtottabb lesz a képernyő (16:9 helyett 18:9), azaz lett plusz hely neki. Most ott legyen üresen a hely?
Nem vigasznak, csak mint érdekesség, a referenciának számító Google mobilokban tudtommal sosem voltak fizikai gombok, mégis sokan imádják. Mi is megszokjuk. Cserébe testre szabható, eltüntethető.
-
lovi27
addikt
Pontosan még csak a Xiaominál tudják a SOC típusát. Tegnap én is csak arra akartam figyelmeztetni, hogy az eddig nyilvános adatok nem illenek a 710-re. Lehet olyat is olvasni, - kínai portálra hivatkozva - hogy lesz egy pro változata is és majd abban lesz a 710. Legyen úgy, de én nem hiszek benne. Inkább csak kívánság.
Ami viszont már ténynek látszik, hogy a MAX 3 összehasonlítva a MAX 2-el csak 2 mm-el hosszabb, 1 mm-el keskenyebb és 0,3 mm-el vastagabb. Gyakorlatilag nem (alig) változik. A súlya is csak 10 grammal, azaz 1 dkg-al lesz több. Cserébe a vezérlőgombok a képernyőre költöznek.
-
lovi27
addikt
A TENAA oldalán világosan ott van, hogy a CPU frekvenciája 1.8 GHz, míg az SD710 órajele 2.2 GHz. Most a Mobilarénán a srác - figyelmen kívül hagyva a TENAA infót - egy régebbi hírrel kutyulta, felesleges reményt keltve. Ha figyelmesebb lenne már nem emlegetné azt a régebbi infót. Az SD636 egy kiváló chip. Egy picivel, kb. 10%-kal visszafogottabb teljesítményű, mint a 660 és kihagyták belőle a 660 olyan tulajdonságait, amit a középkategóriás mobilokban úgysem használnak ki a gyártók.
Tegnap, a magyar Xiaomi pletyka oldala kiemelve harsogta VAN B20! A gyerek leírta miért gondolja így és korrektül felsorolta a TENAA által közzétett frekvenciákat. És közte ott a 800MHz. Csak a Meseautó című remek magyar vígjáték poénja óta tudjuk, az a Szűcs nem a mi Szűcsünk! És én attól tartok az a 800MHz nem a mi LTE B20-unk 800 MHz-e, hanem a 2G CDMA frekvenciája. Ezt erősíti a listában még szereplő 2GHz is, ami szintén a 2G CDMA frekvenciája lesz. Ha valaki utánanéz ezt a két frekvenciát már a mostani MAX 2 is tudja. Sajnos, ettől a 4G B20 még nem működik.
Persze még reménykedek, hogy csinálnak majd olyan globális verziót is,.amiben valóban lesz B20. Ez elvárható, ha már egyszer elkezdtek nyüzsögni Európában.
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5078 üzenetére
A Telenornál már most is jelen van a Xiaomi.
-
lovi27
addikt
válasz
Milestone2 #5042 üzenetére
Te osztottad meg a forrást!
Azóta olvasom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged