Hirdetés
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Ugyan nekem MI9-em van, de ebben a topikban láttam akksi cserét említeni és felmerült a NOHON neve. Rendeltem egyet, mert az akksim az accubattery szerint csak 72%-os és tényleg hamar lemerülök. Eredetit sehol nem találtam. Lesz olyan mint új korában?
-
Peter.70
addikt
Az új rom telepítése után megjelenik fent egy ikon: App is running background. Hogy lehet eltüntetni?
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy
üzenetére
Ez elég régóta jelen van nálam is. Restart után működik.
Feloldom, és nincs arc, ujjlenyomat vagy pin/jel van ilyenkor csak. -
kuksa90
őstag
válasz
huliganboy
üzenetére
Arcfeloldásra gondolsz? Nekem tízből kilencszer felold, mihelyt "meglát". Szóval sokszor fel sem kell emelni szemmagasságba.
-
retesz147
addikt

-
Karavik
veterán
válasz
retesz147
üzenetére
Ez a legsimábban leggördülékenyebben működő rendszer idáig. Múlt heti is jó volt de ez még rá tesz egy lapáttal. System launcher frissült, gondolom ennek köszönhető...
Nálam egyelőre issue mentes és az android.system.suspend@1.0-service is lejjebb került az akkufogyasztók listáján....
-
retesz147
addikt
Tölthető.
20.6.18 -
retesz147
addikt
válasz
Steve1207
üzenetére
Bizony bizony.... Igaz Mix2s...
Más nem jelezte, de nekem nagyon sokszor nem akar ébredni. De mintha ez korábbi frissítéstől jött volna, nem csak a múlt hetitől.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ha már nekem nem hiszel ( jogos, nem ismerjük egymást ), üsd be légyszi a gugli keresőbe hogy: "laptop battery teardown"
Az első találat, ami szembe jön: https://www.youtube.com/watch?v=ZnA1zXRxz1M
3:00 után jól látszik, hogy minden 2P akkupár közé bemegy egy-egy vezető szalag.
Minden, amit szétszedtem valaha, hasonló konstrukció volt, beleértve az akkus szerszámaimat is ( kivéve a NiCd és NiMH akkusokat, természetesen ).Befejeztem az offolást, mindenki abban hisz, amiben akar.
-
Steve1207
veterán
A múlt heti frissítés óta tapasztalt valaki olyat, hogy nem tudja feloldani a telót? Se kép se hang, aztán egyszer csak magához tér.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Lacerta
üzenetére
Én baromi sokat szedtem már szét, egyikben se volt cellánkénti töltés. Ha szedtél szét ilyet akkor kellett (volna?) látnod hogy nincs az a kis panel minden 18650-re egyesével rákötve. És nem, attól nem megy tönkre pár ciklus alatt hogy egyben van töltve. Ahogy az akkus fúród se meg az akkus porszívód akkuja se, pedig azokban is egyben tölti a lítium akkupakkot. És így is elmennek 1-2-3 évet (nem is célja a gyártónak hogy ennél tovább bírja) és még akkor is 98%-ban az elektornika megy bennük tönkre. Összesen volt kb 3db valóban rossz 18650-em cirka 100db -ból.
-
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
De, igen, különben néhány ciklus után tönkre menne... Ott van benne a telepben a PCM.
Sorba vannak kötve az akkuk a nagyobb kimenő feszültség miatt, tehát ugyanaz az áram folyik rajtuk, de túltöltéstől, mélykisütéstől külön-külön meg kell védeni őket, és biztosítani kell a kiegyenlítést is a töltés során, mivel nincs 2 egyforma kapacitású.
Máshogy nem megy. -
Karavik
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Most fordítva történt...MIX2S topikba írtam előbb
-
xy.zsolt
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
még nem jött ki a mai
[link] -
darvinya
titán
Telefon akkuk, meg jobb féle cellának egyeni védelme van, ami csak púposítást enged az akkunak, és ekkor van az, hogy nem tölthető fel teljesen és pillanatok alatt lemerül.
Következő szint a akku és telefon töltő kioldás. -
Lehet igazság abban amit mondtok, a technológia azonban azonos. Ezek kémiai úton mennek tönkre, a tűzveszélyesség is ennek következménye. De nem értek hozzá, ezt valaki biztosan jobban tudja, én csak az esetet hoztam fel. Lehet 1000-ből volt egy olyan, ami hibás volt.
-
Lacerta
aktív tag
Laptopakkuban több cella van sorbakötve, és külön áramkörrel kell figyelni és kezelni külön-külön őket. Ha ez az áramkör kamu, vagy elromlik, eldurran a legjobb minőségű acélházas akku is.
Telóban 1 cella van, sokkal könnyebb figyelni. -
Steve1207
veterán
válasz
Balzak83
üzenetére
Szerintem elég nagy a különbség a mobil akkuk és a laptop akkuk között, de az jogos, hogy régebben azért elég silány minőségűek voltak azokból az utángyártott akkuk és töltők is.
Viszont mobilnál létezik egyáltalán gyári akku, amióta nem szétszedhetőek a telefonok? Nem hinném, ha meg annak hirdetik mi biztosítja, hogy nem csak átcímkézett... Amelyik "noname" vagy ismeretlenebb gyártó odáig süllyed, hogy át is címkézi "gyárira" manapság inkább az lehet a gagyi.
Persze javítsatok ki nyugodtan, annyira nem foglalkozok az utóbbi években ezekkel a gyártókkal
-
A noname akkukkal csak óvatosan. Láttam az Aqua-ban egyszer egy behozott Hp laptopot, onnan vették bele az utángyártott akksit. A fém ház sorjásra robbant szét, felfelé kiszakította a billentyűzetett, és ki volt égve teljesen, látszottak rajta a porral oltó nyomok. Az eladó srác meg felajánlotta, hogy visszaadja az akku árát... vagy írjanak a gyártónak, hogy mit tud felajánlani.
-
plejik
addikt
A miui 12-nek még nincsen globál változata semmilyen formában ugye?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
snowman
üzenetére
Kamu és kamu közt is van különbség.
Teljesen biztos vagyok pl. abban, hogy a Xiaomi maga nem gyárt akkumulátort, illetve hogy a különféle xiaomi termékek brandingelt akkui több beszállítótól is származnak. Akár az azonos termékek időben eltérő gyártási tételei is.de kapacitásban is jóval gyengébbek, mint az eredeti.
Ezért nézem azokat az eladókat, ahonnan sokat vettek, és sok vélemény van fenn.Javaslom a NOHON márkát, szintén ali, szintén ócsó, de gyárival egyenértékű a kapacitása. Érdemes az official store-ból rendelni.
Köszi, nézem.
...Mondjuk ahogy látom, a többihez képest nagyon szépen be van csomagolva, és adnak hozzá plusz hátlap ragasztó készletet is. És kb. épp annyival drágább.
Megfontolom. -
snowman
tag
válasz
Lacerta
üzenetére
Amit az alin/ebayen/akárhol eredeti akkunak hirdetnek, 99.99%-ban kamu. Önmagában ez még nem lenne gond, de kapacitásban is jóval gyengébbek, mint az eredeti.
Javaslom a NOHON márkát, szintén ali, szintén ócsó, de gyárival egyenértékű a kapacitása. Érdemes az official store-ból rendelni. -
Lacerta
aktív tag
válasz
havri1
üzenetére
Ha pesti lennék, lehet hogy elballagnék szakszervizbe. De így, hogy nem vagyok, garantált, hogy ott kellene hagynom a helyi szerződött szervizben a telót, és majd egyszer csak elkészülne. És vagy eredeti akku lenne benne, vagy nem.
A megbontás-ragasztás nem para, mert már ledobta a hátlapot.
Köszi!
-
kuksa90
őstag
válasz
havri1
üzenetére
Nem értem ezt az akkumizériát...
Sok cégnél gyártanak klf akkukat, amire van minőségi garancia. És mind gyári. Egyiket sem a Mao szögeli a dzsunkán, útban a posta felé.
Jahogy nem harminc dollár, és nem tesz rá a beszerzésre a webshop 150-200 százalékot, az a baj? Vagy? Komolyan nem értem... -
havri1
félisten
válasz
havri1
üzenetére
Szerk.: Most néztem, azt a mi5 akksit nem is neten rendeltem, hanem a speedshopban vettem, mint gyári, és az is fake. SOkat kerestem ebay/ali, és mind eredetinek hirdetett, de már a képeken látszott, hogy nagyon nem az) Szóval én azt mondom így még inkább, márkaszerviz, gyári garisan (ami akkumulátoroknál 12hó).
-
havri1
félisten
válasz
Lacerta
üzenetére
Nem, nem tudok. Én szakszervizben cseréltetném, ha kellene, megvárható sok helyen, ha van raktáron.
Aliról mi5-be rendeltem3 év után egy full original genuiene akksit. 1x dodóért.
Full kamu volt, mondanom sem kell. Hozzáteszem, simán benyaltam, itt ph-n mondták, fake.
Egy 10-est simán rádobnék, ha nincs más baja a telefonnak.
Egy dologtól félek, a megbontástól, illetve az új ragasztástól. Sajnos láttam már iphone-t akksicsere után. Jó, nyilván nem támpont, na de na.Nem felejtem el a Samsung házhozjövős szervizes srác akksi tesztjét. Üveglapra az akksi, ha billeg, kuka. Ő mondta, sajnos ez nagyon általános ~1 év használat után. Meleg általában az oka. Napon hagyott telefon, erős használat+nap+töltés eredménye.
Amit leírtál nekem kínai, szóval ezt sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom

-
Lacerta
aktív tag
válasz
havri1
üzenetére
Az azonnali cserének azért vannak objektív akadályai. Pl. hogy hiába lapogatom a csizmaszáramat, nem lapul benne egy sem.
Van itthon több doboznyi mindenféle akku, de BM3E egy sincs köztük.
[ Régi buta telefonomat, és az asszonyét is hackeltem meg régebben puttonyosra, külső nagy akkukkal. Nagyon durva üzemidők adódtak. És persze steampunk kinézet.
]Ez a 8 dolláros eredetinek látszik a webshop és a feedbackek fotói alapján is, típusjel és felirat szerint. Emellett elég sokat vettek belőle. És másoknál se sokkal drágább, mondjuk pl. egy még nagyobb forgalmú árusnál 22 centtel. Nyilván bármilyen fóliát lehet hamisítani bármire, de ezzel még a szakműhely illetve az importőr sem tud mit kezdeni.
A púposság gázfejlődésre utal.
Ha nem elektrolízis útján bomlik az elektrolit ( túlfeszültség - itt ezt kizárhatjuk ), akkor a Li elektróda dendritesedik, és a dendrittűk a szeparátoron átszúrva helyi pontszerű rövidzárlatot okoznak. A tű ekkor megolvad, és a szeparátor visszazár, de a fejlődött gáz ott marad.
Dendritesedés mélykisütés vagy túltöltés miatt alakulhat ki ( ezeket megint kizárhatjuk ), vagy akkor, ha az adott akku példány Li elektródája nem sikerült valamiért tökéletesre.Nem melegszik egyáltalán, gyorstöltést nem is használok, csak nagyon ritkán, de akkor sem jellemző hogy melegedne.
Kis mélységű ciklusokkal használom, egy kezemen meg tudom számolni, hogy amióta megvan, hányszor ment 30% alá a töltöttség.
Ezért is meglepő ( illetve szomorú ), hogy ennyit bírt.Mondjuk ha tudsz jó ( nem fake ) beszerzési forrást akkura, aki házhoz szállít, azt megköszönném! Az ali tényleg kétesélyes, de eddig nem találtam jobbat.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
havri1
üzenetére
Telefonnál nálam még sosem volt ilyen. Főleg ennyi idő után.
Pedig van olyan, ami olyan sokat ment, hogy ha nincs kábelen, akkor percekben mérhető a SOT üzemidő.Egy régi PDA-m akkuja fúvódott csak fel, sok év használat után, de az soká állt, és kisült 0V-ra. Telefonnál nem történhet ilyen.
[ Aztán egy idő után a PDA akku visszalappadt, és azóta is működik. De az cserélhető, kemény tokos, ez biztosan nem fog visszalapulni.
]A kapacitása rendben van amúgy, jól megy a teló, csakhát nem fasza, hogy a tok tartja a helyén a hátlapot.
Meg hiába 8 dollár egy akku, de 2-3 hónap is lehet, amíg megjön ebben a helyzetben.
BTW, volt itthon egy dupla hátlapragasztó készlet ( korábban szereztem be ), felraktam, hátha az megfogja a hátlapot ( nem ), és igazából láthatóan nem olyan minőség, mint a gyári volt.
Van valakinek tippje, melyik jobb minőség?
A szivacsos lenne a jó, ez az utánagyártott sima kétoldalas ragasztószalagnak tűnik méretre vágva. -
Steve1207
veterán
válasz
petyus_
üzenetére
Always on display, képernyőzáron mutatja az órát meg a cuccokat folyamatosan egy ideig.
(#17751) Lacerta: esetleg autóban használod, hogy pl navigációkor felmelegedett és hasonló? Esetleg volt mostanában napon (strand ilyesmi). Csak azért, mert én még nem hallottam ilyet, de azért paráztatós, ha normál használatnál kezdi el ezt 1,5 év után.
-
Lacerta
aktív tag
Tegnap észrevettem, hogy elkezdett lejönni a Mi8-am hátlapja. Azt hittem, a ragasztó engedte el, de nem. Kezd felfúvódni az akkuja. Nincs 2 éves, és az üzemideje is teljesen rendben van. F*sza.
Ilyet még egy telómtól sem láttam.
Q*rva nagy mínusz a saominak.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Másfél használom a telefont, és ott hónapja feltűnt két dolog.
Az egyik, hogy a telefon kijelzője néha aktív lesz (talán már rezeg is, de ezt most nem tudom 100%ra), pedig nem kapok semmi értesítést.
A másik, hogy néha használat közben villan egyet a kijelző. Kb úgy néz ki, mint egy vaku, töredék másodpercig tart.
Van ötletetek mi okozhatja ezeket?
-
havri1
félisten
Használ valaki Outlookot?
Az a problémám vele, hogyha kapok emailt, kapok róla felül értesítést is. Elolvasom az emailt az appban (nem az értesítésre kattintva), törlöm is az emailt, de az értesítés nem tűnik el, csak ha redőny le, és x. De ez ugye mindent töröl.. Ami nekem nem jó. -
spiky03
veterán
válasz
hmatthew19
üzenetére
En majd a Poco F2re tervezem.
Olcsobb mint a Mi10 de tudasban hasonlo, nah meg nincs notch.
A 108 megapixel meg nem annyira mozgat szerencsere.
Amugy a Mi8 helyettis meg a Poco F1et neztem csak abban nem volt meg NFC es azt meg suerettm volna mert amiota lehet csak teloval fizetek bankkartya helyett
-
hmatthew19
tag
Szerintetek megérné lecserélni a MI 8-at egy NOTE 9S-re?
-
havri1
félisten
Igen, enzim mentem ezt a zip-et

Találmány ilyen labdát is a menüben.
Érintést előugrik, és beállított appokat indít, meg műveleteket. Baromi hasznos.
Tuti régi cucc, csak most vettem észre...lebegő labda. -
havri1
félisten
Ez a tegnapi eu dev szerintem bitang jól sikerült. Wipe cache + dalvik után semmi lag.
Gyors!
Interaktív háttér (vagy hogy hívják), és gesztusvezérléssel használom. -
szuszinho
őstag
Mi message működik? Nem kellene látni, ha olyat készülők írni? Mi2S-en működött

-
floratm
senior tag
Na ez az! Kicsit tul van tolva a pánik, csak mert nem lesz ezután minden héten uj töltésanimácio hanem csak negyedévente még nem kell lecserélni.
-
plejik
addikt
Sziasztok.
Van ennél a telefonnal mód arra, hogy a zarkepernyon ha megy a zene akkor gesztusokkal tudjak zenét váltani?
-
g_g_g
őstag
Érdekességek rovat

YouTube link -
válasz
huliganboy
üzenetére
Az akkor hardveres hiba lesz, javíttatod, vagy így eladod, de nem fognak sokat adni érte, max alkatrésznek viszi el valaki. Egy árajánlatot mindenesetre lehet megéri kérni rá, de közelíteni fogja a jelenlegi értékét a telefonnak.
OP6T-t használok most, ami az aláírásomban is szerepel -
kuksa90
őstag
válasz
huliganboy
üzenetére
Tudom, cuppanós tappancs, hőlégfúvó, türelem.
-
Karavik
veterán
válasz
kurtuzov
üzenetére
Kinek, hogy...én pl. szeretem az újdonságokat változásokat.
Animációkon kívül is sok minden változik napról napra, hétről hétre (hibajavítások, optimalizálás, egyéb új funkciók hozzáadása), amik kevésbé látványosak, így ez nem annyira beszédtéma. China closed beta (Nightly) kiadás még mindig van, én ezt használom ill. ennek a xiaomi.eu változatát... -
válasz
huliganboy
üzenetére
HW service menüben próbáld ki, milyen hangos. Max hangerőn kb úgy kell szólnia, hogy kézben tartva is hallani ahogy számol a hang. Ez elvileg független minden szoftveres beállítástól.
Ha a hangszórót cserélteted, akkor már az akksi sem nagy költség, bár ahogy olvasom hosszú távra már nem tervez a Xiaomi a készülékkel. Én nem bántam, hogy lecseréltem a mi8-at, még ha valamennyit rá is kellett tennem.
-
kurtuzov
senior tag
Az évek alatt eljutunk szépen oda, hogy a főverzió váltások körüli hercehurcát is fölösleges macerának éljük meg, az apró funkció frissítések meg aztán igazán menjenek a háttérben.
A nem gyári ROM használók tábora így is kisebbség, ott még belefér, hogy egy animáció váltás is esemény legyen, de a fősodor már egyre kevésbé ilyen abajgatásokra vágyik. Ennek folyományaképp szerintem a ahogy pár év alatt a nightly->weekly lépés megtörtént, növekedni fog még a fejlesztői verziók kiadási intervalluma. -
kuksa90
őstag
válasz
huliganboy
üzenetére
Aliról alig 12 dollár az uj akksi két év garival...
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy
üzenetére
Headset? Legolcsóbb beledugni egy fülest és kész vagy ha nagyon kényelmetlen a vezeték egy olcsóbb bluetooth headset és bármikor jól jöhet, később is tudod használni (bár én se vagyok a headset híve). Én most kihangosítva használom sokszor, cégeset is, hogy home office van, de amúgy nagy előny ilyenkor, hogy még lehet pörgetni is a telefonon a dolgokat, ha elő kell keresni valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Automata kávégépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OpenMediaVault
- Elektromos autók - motorok
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Horgász topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I CAM I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Van itthon több doboznyi mindenféle akku, de BM3E egy sincs köztük.
]