Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Dorian

félisten

Sziasztok,
    NAS-os topikban kérdeztem, de talán jobb itt folytatni:

"Tegnap volt egy kis gond: Gyerek egyik rajzfilmje lefagyott. Nézem a NAS-t, pirosan világít a HDD1 az elején. Ilyent még sosem láttam, jól megijedtem, hogy kuka lett a winyó. Újraindítottam, már nem piros. Ugyanaz a rajzfilm újra lefagy. Újraindítottam, akkor már ránéztem a smart adatokra, az jó állapotot, sebességet, hőmérsékletet jelzett. Utána pedig órákig filmeztem, problémamentesen."

Kaptam tanácsot, h nézzem meg PC-re kötve HD Sentinellel.
    Trial verzióban, megvásárlás nélkül csak rövid teszt engedélyezett. Ez mennyire megbízható?
    A rövid teszt annyit írt, h 2 gyenge szektor (ez akkor még nem bad-et jelent?) található, de nincs szükség beavatkozásra, javasolja, h időnként figyelgessem.

Valami baj ott lehet a vinyón, mert annál az epizódnál és a mellette lévőknél fordult ez elő (egyszerre másoltam fel az évadot), máshol nem.
    Szóval van-e olyan megoldás, ami kizárja a HDD-n ezeket a szektorokat a működésből?
    Esetleg lehet-e a probléma oka, h csak 11 % szabad hely van a HDD-n? Bár akkor miért mindig csak a HDD azon részét olvasva jelentkezik ez a gond?

Új hozzászólás Aktív témák