- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodika
tag
Üdv Fórumozók!
Ma nálam is beütött a nagyhalál... A Laposom (persze céges tele fontos adattal...) ma reggel nagy csattogva elindult (gondoltam is magamban hangosabb mint szokott csak nem haldoklik...
és olyan 30 perc szorgos meló után lefagyott de mint állat...
Újraindulás már nem fért bele, mert egy system file vagy hiányzik vagy sérült. Na gondoltam ennek fele sem tréfa, betoltam a Hiren's CD-t de lemaradtam a boot sequence-ről és legnagyobb csodálkozásomra bejött a HDD-s XP. "Gyorsan" leszedtem ami még nem volt backup-olva de olyan lassan ír és olvas a vas hogy beleőrültem. Azóta nem megy a boot sem persze.
Gyorsan a Hiren's Mini XP mellé toltam egy HDD Sentinel-t is csak tesztelésre de elkeserítő az eredmény... 97%-ról lement a health 52%-ra röpke 2 óra alatt. Gyenge szektorok száma 176, a WD gyári teszt software-t futtani sem tudtam belehalt a read tesztbe...
Szóval az IT javasolta az új HDD vételét de kicsit meglepett amikor lecsesztek mert kérdezték hány vírusgyilok software van a gépemen? Mondtam hogy 2: a céges F-Prot (amit sem nem szeretek sem pedig nem igen bízok meg benne...) illetve mellé raktam egy Microsoft-os ingyenest (ugye céges gépre nem költünk...
Na erre azt mondták hogy nagy hiba volt mert az okozhat fizikai sérülést a lemezen... Na ilyet még nem hallottam ezért gondoltam rákérdezek: lehet ilyen? Olyat hallottam és tudom hogy a teljesítményt visszafoghatja a több virusprogi meg ha nem szeretik egymást akkor bekavarhatnak egymásnak de olyat soha nem hallottam hogy ez gallyravághat egy vinyót?
Esetleg valaki kisegítene hoyg ilyen tényleg létezik-e?
Amúgy (korábban tesztelni már teszteltem de akkor nem kellett a végén) most veszek ebből a jóféle HDD Sentinel progiból mert nem aranyárban adják és ami szolgálatot nyújthat ha odakerül (behal a vas...) a sor akkor felbecsülhetetlen.
Köszönet a fejlesztőknek!!!
Üdv:
Vodika
P.S.: az elmúlt pár hétben már elég lassú volt a vass akkor futtattam vagy 10 féle keresőt (Malwarebytes, Spybot, Kaspersky, NOD32, Avira bootable... stb.) de semmit nem találtak. Ami nem ment bootable-ban azt telepítettem de egyik sem volt fent többet mint 2-3 nap. A legtöbbje keresés után gyalulva lett... Sajnos nem vagyok egy nagy IT szaki lehet itt csesztem el...Köszi a válaszokat!
Ja amúgy TrueCrypt van a gépen nem tudom esetleg az nem fektetheti meg a vinyót, bár nagyon meglepne. Leejtve nem volt a gép és mozgatva sem írás közben...Azt sem hiszem hogy a táp döglene de ennek utánanézek majd egy másik lapopsba berakom a vinyót
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest