Új hozzászólás Aktív témák

• vodika

tag

Üdv Fórumozók!

Ma nálam is beütött a nagyhalál... A Laposom (persze céges tele fontos adattal...) ma reggel nagy csattogva elindult (gondoltam is magamban hangosabb mint szokott csak nem haldoklik... :)) és olyan 30 perc szorgos meló után lefagyott de mint állat... :(
    Újraindulás már nem fért bele, mert egy system file vagy hiányzik vagy sérült. Na gondoltam ennek fele sem tréfa, betoltam a Hiren's CD-t de lemaradtam a boot sequence-ről és legnagyobb csodálkozásomra bejött a HDD-s XP. "Gyorsan" leszedtem ami még nem volt backup-olva de olyan lassan ír és olvas a vas hogy beleőrültem. Azóta nem megy a boot sem persze.
    Gyorsan a Hiren's Mini XP mellé toltam egy HDD Sentinel-t is csak tesztelésre de elkeserítő az eredmény... 97%-ról lement a health 52%-ra röpke 2 óra alatt. Gyenge szektorok száma 176, a WD gyári teszt software-t futtani sem tudtam belehalt a read tesztbe... :((
    Szóval az IT javasolta az új HDD vételét de kicsit meglepett amikor lecsesztek mert kérdezték hány vírusgyilok software van a gépemen? Mondtam hogy 2: a céges F-Prot (amit sem nem szeretek sem pedig nem igen bízok meg benne...) illetve mellé raktam egy Microsoft-os ingyenest (ugye céges gépre nem költünk... :))
    Na erre azt mondták hogy nagy hiba volt mert az okozhat fizikai sérülést a lemezen... Na ilyet még nem hallottam ezért gondoltam rákérdezek: lehet ilyen? Olyat hallottam és tudom hogy a teljesítményt visszafoghatja a több virusprogi meg ha nem szeretik egymást akkor bekavarhatnak egymásnak de olyat soha nem hallottam hogy ez gallyravághat egy vinyót?
    Esetleg valaki kisegítene hoyg ilyen tényleg létezik-e?
    Amúgy (korábban tesztelni már teszteltem de akkor nem kellett a végén) most veszek ebből a jóféle HDD Sentinel progiból mert nem aranyárban adják és ami szolgálatot nyújthat ha odakerül (behal a vas...) a sor akkor felbecsülhetetlen.
    Köszönet a fejlesztőknek!!! :R
    Üdv:
    Vodika
    P.S.: az elmúlt pár hétben már elég lassú volt a vass akkor futtattam vagy 10 féle keresőt (Malwarebytes, Spybot, Kaspersky, NOD32, Avira bootable... stb.) de semmit nem találtak. Ami nem ment bootable-ban azt telepítettem de egyik sem volt fent többet mint 2-3 nap. A legtöbbje keresés után gyalulva lett... Sajnos nem vagyok egy nagy IT szaki lehet itt csesztem el... :((( Köszi a válaszokat! :R
    Ja amúgy TrueCrypt van a gépen nem tudom esetleg az nem fektetheti meg a vinyót, bár nagyon meglepne. Leejtve nem volt a gép és mozgatva sem írás közben...Azt sem hiszem hogy a táp döglene de ennek utánanézek majd egy másik lapopsba berakom a vinyót

Új hozzászólás Aktív témák