- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
Vjankovics82 #29689 üzenetére
Bootloadered zárt?
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #29685 üzenetére
Csak egy ötlet. A rendszer fájlok egy részét én sem tudtam közvetlenül átírni hiába van root jog (tc). Egy trükkel viszont mintha működne.
Ha a /data/local/tmp mappába bemásolod a fájlt és itt írod át a tartalmat majd mented, innen másolva már felül tudod írni az eredeti fájlt. -
Rickeffe
aktív tag
Hali! Rég jártam erre mert elég kevés időm van és már kevésbé szórakoztat a "hekkelés" mint rég. A független lolipop romban van-e sötét téma, vagy mindent kihipóztak? Mindig sokáig tart kényelmes re belakni a telót egy romcsere után úgyhogy csak nagyon indokolt esetben váltanék a 4.4.4ről.
Illetve már régóta itt figyel nekem egy sysupdate 14.5.A.0.270 erről tudna valaki informálni, hogy milyen update? Törli-e a jelenlegi rootot vagy csak kisebb update? -
Rickeffe
aktív tag
Az a durva, hogy nem találok a kivétel listában felajánlva se smart connect se intelligens csatlakozás nevű vagy arra hasonlító bejegyzést sem.
-
Rickeffe
aktív tag
Kis segítséget kérnék, nem igazán találtam meg még a megoldást. Intelligens csatlakozásnál időponthoz kötötten állítok be indítási és leállításai folyamatokat. A probléma az, hogy nem a beállított időpontban indul el a folyamat hanem teljesen véletlenszerűen.
-
Rickeffe
aktív tag
én már azért némi fenntartással kezelem a gyári backup progit. Amire pl nagyon kellene, hogy os verzióváltáskor amit lehet visszahozzon, na az eddig nekem nem működött. Nyilván megváltozhatnak elérési utak stb., de hogy van egy 1GB-s mentésed és vagy mindent visszaállít vagy semmit az kicsit gáz szerintem.
-
Rickeffe
aktív tag
Ja, egyébként az easyroottool v8 ahogy nézem azért nem működik már mert a http helyett a towelroot oldalon már https-van illetve mivel újabb az apk a bat-ban meg egy régebbi md5 van így totál működésképtelen a cucc.
-
Rickeffe
aktív tag
A 4.4.4-hez a Doomlordos Easy rooting toolkit 17 vagy az Easy Root Tool v8 ajánlottabb?
Nem annyira nézegettem most mi történt rootolás fronton. -
Rickeffe
aktív tag
válasz
darvinya #6754 üzenetére
Próbáltad-e már win7en az említett funkciót? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem. Annyi talán kimaradhatott hogy nincs plusz sdkártya tehát az adattárolási mód még véletlenül sem működne mert nem engedi.
Illetve, hogyan állítasz be kézileg wifin keresztül fájlmegosztást a telón csak gyárilag adott rendszerszoftverrel? -
Rickeffe
aktív tag
Volt már róla szó, de nem igazán találom a hozzászólások közt. A médiatartalom megosztása wifin működik bár, de pl a fotó könyvtárat (sok file ugye) böngészve pc-n szétfagy az Explorer mert időközben a megosztást kikapcsolja a telefon. Ezzel találkozott valaki? Régen a Samba-t használtam, csak gondoltam ha már van rendszersoft rá akkor azt használnám, de ez az mtp egyébként sem a szívem csücske.
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
szjutyi #6506 üzenetére
DOS mode: on.
Nem csesztetésből, de az ilyen műveletek többségéhez nem árt tisztában lenni a parancssoros környezet tulajdonságaival, mikéntjével.
Egyéb esetben talán nagyobb kárt fogsz csinálni mint hasznot
Egyébként az adb.exe-t másold be a windows system mappába majd navigálj a bat fájlhoz, total commander esetében alulra a kis mezőbe ird cmd, és úgy indítsd a bat fájlt. Így latod mi mit csinál nem záródik be az ablak. Vagy szépen kikeresed a start menüben a parancssort jobb klikk futtatás rendszergazdaként majd szépen elnavigálsz a a bat fájlhoz cd-vel és úgy indítod. -
Rickeffe
aktív tag
-
Rickeffe
aktív tag
Ebay-ről rendeltem egy ilyet meg egy kábelest, ez a toldó nagyon praktikus mert bármelyik microusb-s csatira rá tudod tenni és tudsz tölteni. (cégnél pl. csak egy kábelt használok ehhez meg a céges telóhoz) A mágnese gyengébb, merevebb kábellel könnyebben elbillen a csatlakozó.
Egy kábelest ma kaptam meg annak a mágnese sokkal erősebbnek tűnik, a kábele viszont vékonyabb, illetve ez egy plusz kábel amit cipelni kellene.A kettő együtt megért nekem 2100 Ft-t és tudom válogatni mit hova használok
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
Marseille199 #6020 üzenetére
AZ iso beállításokat konkrétan le#*&rja, ignorálja. A többi paramétert lehet jobban állítani.
-
Rickeffe
aktív tag
TRI-LU-MI-NOS
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
lorinczmark #4791 üzenetére
Alkalmazások->album->leállítás, adatok törlése, gyorsítótár törlése, reboot
-
-
Rickeffe
aktív tag
-
Rickeffe
aktív tag
Gyártási hét?
-
Rickeffe
aktív tag
14w05
Valóban fos, nálam is bekékül (fekete készülék). Ami viszont nagyon érdekes, hogy leginkább az automatikus módban jön ki. Egyrészt már csökken a jelenség ha nem villantasz hanem bekapcsolod a fényt folyamatosra, illetve kézi módban felhúzva iso 800-1600 ra szintén nem villantva hanem zseblámpázva. -
Rickeffe
aktív tag
Egy kompaktot sosem fog helyettesíteni főleg mert ezeknek 99%-ban nincs tele állása.
Én még tökéletes telefonnal nem találkoztam, mindegyiknek van valami baja de erről írást akkor találsz amikor a konkrét probléma már felmerült nálad is és úgy keresgélsz a neten. Blade-em volt azt azonnal ROMcseréztem, ezen ez csöppet bonyolultabb, de egyelőre megelégedtem a rootolással is mert adatparanoid vagyok (droidwall, appops, Xposed). Még így is történhet bármi a háttérben de nyugodtabb vagyok
A jelenlegi tepsiktől kisebb (még szoknom kell a tökéletesen kezembe illő Blade után) de azokkal gyakorlatilag egyező teljesítményt kapsz, ez kb. 2 évig "talán elég"(a fejlesztők úgy is követik ezt a trendet és nem optimalizálnak, „úgy is van kraft” címszóval). A cyanogen hivatalosan támogatja, szóval azzal nincs gond, de én a bootloadert max. a gari lejárta után fogom babrálni. Egyébként a szolgáltatós telókon azt pont nem tudod felnyitni tán úgyhogy az pont nem fog érinteni téged, de ezt majd pontosítják az ebben jártasabbak.
A fényképezője gyorsan fényképez, szerintem jól fókuszál, az intelligens módban max megengedett 8MP szerintem bőven elég emlékekhez. Lehet vele szar képeket is csinálni, de ha ismered akkor a kézi módban nagyon hasonlóan be tudod állítani, auto isoval ugyanazt fogja csinálni de ott a fénymérést meg az EV-t is be tudod lőni (fénnyel szemben fotózáshoz pl.) Van ultrazoomos kompaktom, a vakuja nyilván sokkal jobb de ez nem egy éjjellátó és almát körtével...
Nálam is megvan a 4.4.2 frissítés utána szakadozó értesítéshang, szerintem ez elég gáz egy ilyen telónál, de ez van maradhattam volna a 4.3-on isSokan panaszkodnak rá, szóval szerintem erre adnak ki bugfixet. Plusz a 4.4.2 hivatalosan is máshogy kezeli az sdkártyát szóval arra is kell egy fix.
A másik hihetetlen fa***ág szerintem a mérnök pajtásoktól, hogy a vízállóság miatt ha a jobb kezedbe veszed a telót és mondjuk egy youtube videót, kisfilmet stb. nézel aminek a hangját is akarod hallani akkor szopó, mert a hangszóró az alján lévő kivágás bal felén van, elforgatva, jobb kézbe véve tehát pont a jobb tenyered közepébe és aljára kerül szóval tökéletesen letakarod. Ha jó rányomod a kezed akkor totál nem jön ki hang belőle. Ez nem is lenne nagy probléma ha nem csak 90°-ot lehetne engedélyezni forgatáskor hanem a 180, 270°-ot is. Ezt is miért hagyták ki a beállításokból az rejtély.
Ha kis telód volt előtte akkor tudni kell, hogy a vissza gomb a bal oldalon van. Nem újdonság, de nekem kicsi a kezem és nekem ez rohadtul kényelmetlen (Blade-en a jobb alsó volt). A sorrend variálása csak root-olás után oldható meg.
Viszont,
- Nem vagyok hatalmas csacsogó de átlagos használat mellett azért 1,5 napot megbírja. (Nálam stamina mindig megy, csak az matathat a neten akinek engedem, akkukímélő mód, stb.)
- Blade után úgy vélem elég reszponzív
- Relatíve kicsi.SZERINTEM
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
kelly416 #3174 üzenetére
OFF Jakérem elnézést, azt nem olvastam
Nem fogadok hűséget szolgáltatónak soha
/OFF
ON
Azért azt mai napig nevetségesnek tartom, hogy egy 150e-s készüléken az első lepkefingtól Mariana-árok mélységű karcok jelenjenek meg. Már van egy
Van egy Bladem ugyanúgy egy külön zsebben hordtam, 3 év alatt nem sikerült így bevésnem mint a Sonyt.
-
Rickeffe
aktív tag
Hali!
A rootolással kapcsolatban azt az infót kaptam, hogy ha esetleg gariztatni akarod akkor azt a szervizesek látják, még ha unrootoltad is a telót. Létezeik olyan módszer ami gyakorlatilag totál visszaállítja a gyári állapotot? A legfőbb gondom, hogy én megcserélném a navbar ikonok sorrenjét mert ez kényelmetlen és ehhez vagy root kell vagy totál új rom. Valaki kompetens a témában?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest