Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Pityesz4734 #153 üzenetére
ramok már úton, ha befutottak volna ma átveszem az ssd-k mellé, ez hobbi project, nem sietek sehova
-
Pityesz4734
tag
Soha nem fogsz venni bármit is, túl sok a ha, meg a majd,
folyamatosan kilátásba helyezed a semmit.
Nem kell megsértődni, csak ismerem ezt.Egyébként mindenki olyan hűtőt vesz,
1. ami tetszik,
2. amit meg tud fizetni,
3. elég adott feladatra.Ez ilyen egyszerű.
Ha látvány konfigba építem, akkor biztosan érdekel a külcsíny.
-
sb
veterán
Így van, az alulfeszeléssel veszteni nem lehet, csak nyerni.
Ráadásul az új kamu Turbós Inteleknél a Z-s lap is megspórolható. Ha nem bírja a max frekit alapon, lehet, hogy alulfeszelve már épp elviszi. (Mondjuk TDP-t is lehet növelni kb minden lapban, de minek, ha lefelé is megoldható és belefér a 65W-ba is.) -
Chaser
legenda
Minel kisebb fesz, annal kisebb hotermeles, az meg intel v amd eppen mit ert tdp alatt, az egy egeszen masik dolog
,3,8-as allcore rurbonal biztos nem eleg neki 65w, azt meg tudja tartani, megkeresem a legkisebb feszt ami meg oke neki es ennyi
Nalam minden cpu alulfeszelve elt, a 35w tdp-sek is ( : -
Chaser
legenda
Volt nekem is nagy, i5 8400-re lesz, tuning nincs, talan megbirkozik vele, ha alulfeszel i lehet azt megkapja - cpu meg akkor lesz ha tudok aprorol venni nem bolti aron ( : - osszel ugyis csere zen3-ra nagy esellyel -
Huztam egy hatart, az fole nem megyek, ha mindig csak egy kicsit jobb vmibol, a vegen mar +20-50% jon ki az eredeti arhoz kepest -
sb
veterán
Csatlakozom én is. Fentebb is volt már róla szó, hogy elég egyszer megvenni a kilós hűtőt, stb... de valahogy nekem a jóízlés határán túl mutat mikor a hűtő+ventik 3x annyiba kerülnek mint a proci, ram.
Szóval szerintem érdemes a konfighoz és a perf/price-hoz belőni. 15k-s 200GE-re volt anno ajánlott hűtőm hasonló árban de kb egy ramborda is lehűti. Pedig a csendet én is szeretem, de az sem lehet indok erre, 1000rpm felett én sem gondolkodom, sőt inkább 600, max 800 a target. Ott még kevés cucc hangos.
Nyilván 100k-s proci mellé már más az árak aránya, de speciel ott sem vennék 15k-s hűtő helyett mondjuk 25k-s +5% tuning kraftért hiába férne bele.
Én inkább ilyenkor a vasban kötök (minimális) kompromisszumot.
A kettő között átlagusernek kb. egy 4/4 i5 elég még manapság is. Az nálam alulfeszelve kemény 45W körül volt, fix 500rpm-en egy 212 Evo elvitte 55 fokon.Jobb vmi optimális megoldást keresni, néha egyszerűbb 5-10%-ról lemondani cpu/gpu fronton mint más területen ráduplázni teljesítményben. Ha annyira kell a kraft inkább (jóval) nagyobb vas kell, nem +10%.
-
Chaser
legenda
jah, csak amazt' 16-ért nem kapod meg, 16,5-ért is necces, inkább 17 és felette
én már 12-t is sokallom cpu hűtőnek, szóval :d de mivel fekete-piros, meg ac így oké, full passzív meg úgy sem megy, kell a vrm-ek környékét levegőztetni, ramnak sem árt
ha nem lesz nem lesz, ez csak hobbi project, de már kezd összeállni fejben egy korrekt fekete-piros gép..intel-nv hihi ( :
ma ha mázlim van, végre veszek nagyobb ssd-t a notebookba, kezdetnek ez bőven elég - meg megveszem a 2x8 gskillt biztos ami biztos -, többi ráér -
Chaser
legenda
efölött átsiklottam
nekem régi kedvenc a piros-fekete kombó, csecse' lenne piros-fekete alaplapon ( : és ha jól láttam ez nem világít - szerencsére -
szerk:
Gyuri27
az egy pöppet' drágább ahogy én látom, az ac esporot 10390ft-ért raktam iponon kosárba, amit linkeltél az meg 16500ft alatt nincs sehol -
Chaser
legenda
no, mi folyik itt kérem szépen? minnyá' dühbe jövök osztán' nagy verekedést rendezek ((( :
találtam ebből a hűtőből piros-fekete kombót
Synthwave ezt megemlíthetnéd a cikkben, h létezik belőle "esport" variáns különböző színekkel, most már biztos ez landol a gépben - ha veszek-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
CanceRed #134 üzenetére
"Egy értelmes mondatod nem volt még eddig"
Hát, neked se sok.
De nem kell ehhez ő. Majd én. Nem napiszar.hu vagyunk (még ha néhány user szeretné is azzá tenni az oldalt), és ez a hátsó-fertályomból-rántottalak-ki stílus (pláne, hogy még igazad sincs) itt nagyon nemgyerebe - persze ezt neked is tudnod kéne, hiszen elolvastad az alapelveket, amikor regisztráltál. Vagy nem. Ehhez nyilván kellene egy alapszintű respekt, ami láthatóan nincs meg, így ha elfogytak a hibás prekoncepción alapuló érvek, jön a bicskanyitogató személyeskedés, ahogy az egy jó szakértőhöz méltó.
gg no re
-
Pityesz4734
tag
válasz
Synthwave #129 üzenetére
Ettől függetlenül én sem értek egyet a teszttel
mert agyon ócézva az általad
használt íhetest jobb hűtéseket teszteltem volna. Ezt a frízert én úgy tesztelném
hogy alapon használva a cépéút agyon terhelten mennyi hőt tud elvezetni.
Hiszen a gyártó így adja meg a TDP-t és ehhez igazítom a hűtőt.
Ha hajtani akarom, akkor pedig az az alap, de az már ezt a hűtőt túlszárnyalja.
Durván néhány kategóriába kellene sorolni a hűtőket és akkor azon belül
összehasonlítani őket, ez úgy nézne ki, 100, 150, 200, 250W TDP-s kategóriákat
alkotnék és azon belül vetném össze a hűtőket, természetesen azonos feladat mellett.Így kijönne, mondjuk egy ilyen eredmény, említett íhetes ajda stabilitásteszt alatt:
Arctic Freezer 34 Tcase=60C fok
Cooler Master Hyper 212 Tcase=58C fok
Be Quiet! Pure Rock Tcase=56C fokNa ez mérvadó lenne, kategória specifikus összehasonlítás alapon.
Mondjuk a vízhűtést eszembe sem jutna közé rakni.Arról nem is beszélve, hogy mi is lenne a teszted vége,
ha magára hagyod a cuccot.
Én is szoktam tesztelni, de én simán ott hagyom a konfigot 2-3 órára,
menjen csak... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Pityesz4734 #124 üzenetére
A magyarázkodás és a szájbarágás között igen nagy különbség van.
Szóval inkább az a gáz, hogy egy ennyire egyszerű koncepciót ennyire szájba kell rágni (bár már meguntam a papagájságot, mert láthatólag a pontokba szedés sem ment át, így ezt részemről lezártnak tekintem).
A vicc az, hogy kiváncsiságképpen megmutattam a tesztet az ősöreg cimborámnak, és még ő is elsőre megértette, hogy miért kell kazánozni, pedig kb. annyi köze van az embernek a számítástechnikához, hogy néha YouTube-ozik, meg felmegy a félyszbukkra - még egy Windowst sem tud újratelepíteni, szóval maximálisan kimeríti az IT noob fogalomkörét.
Ez a nem mindegy.
-
Alveus
tag
Nem tudom, hol olvastam, de a pure rock-rá kezdettől fogva azt írták, hogy Am4 kompatibilis. Csak a manualban sehol se írták, hogy lehet fordítva felrakni (nekem 2 van belőle). Én meg nem is próbáltam fordítva, mert semmi kedvem nem volt szetszedni a gépet. Meg nálam teljesen mindegy merre fújja, hátul 1db 140 benti szívja, a tetején 2x200as, oldalt 2x140es fújja a levegőt a lapra, elöl 1x140es fújja be a házba (és még dvd író is van benne
) így nálam ha nagyon meg van izzasztva a gép, akkor 60fokos a proci és 50 a videokártya, alapjaraton 20a proci és 25-30a videokártya. De majd ha értem kiprobalom, mert most már engem is érdekel
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"A kevésbé figyelmes vagy hozzáértő olvasó majd csak annyit lát, hogy 105 fokos volt a proci, hű akkor ez a hűtő biztos szar."
Hát, ha a teszt összegzéséig nem tud eljutni (ahol világosan le van írva, hogy mire jó és mire nem), akkor lehet, hogy nem morzsolok el érte egy könnycseppet, hiszen user error, érted. Pláne, hogy már előtte is ki van hangsúlyozva a tesztkonfig nem éppen hétköznapi volta, és a "miért ez?" kérdésre is ott van a válasz. Azzal, hogy valaki a szövegben csak minden ötödik sort olvassa el, már nem tudok mit kezdeni.
"Az olvasók és a hirdetők is jobban örülnének, "
Az olvasók 90%-a érti, hogy miért így van tesztelve, és annak örül, hogy nem össze-vissza pakolászgatjuk a hűtőket, hogy aztán ne tudják legalább közelítőleg normálisan összehasonlítani a különböző kategóriákat (ár/érték szempontjából is). A hirdető pedig jelen pillanatban valószínűleg úszik a boldogságban; biztos feltűnt neked is a "Tetszett" plecsni a cikk végén.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
CanceRed #120 üzenetére
De, értem. Csak nem így kell összehasonlítható eredményeket gyártani. Nem is értem, hogy miért kell ezt magyarázni; nem kell hozzá kétszeres IT diploma, hogy világos legyen a motiváció.
Viszont dobd be az ötletedet a felelős szerkesztőnek, és aztán fogadd emelt fővel a dafqot követő visszautasítást. Pedig elhiheted, hogy nekem is könnyebb lenne, ha nem kéne hasonlítgatni, meg gráfokat gyártani, hanem minden hűtőhöz random összelapátolnám a valamilyen tesztvasat (akár itthon, még az irodába sem kéne bemenni), aztán letudnám 5 sorban az egészet - csak ez nem így működik.
Te viszont (a tesztmetodikán túl) a cikk konklúzióját sem érted, pedig még csak túl sincs fogalmazva.
"Azért ne feledjük a kis 34-es erényeit: számos tokozásra felapplikálható, megfizethető, és egész kulturált zajszinteken serénykedik – a 6 év gyártói garanciáról nem is beszélve. Ha a Core i7-5960X-szel ilyen eredményeket produkált, akkor nem extrém órajel esetén több mint megfelelő hűtést biztosít a hétköznapibb processzorok számára."
És pont. Józan paraszti ésszel (értelmező olvasással) ez annyit tesz, hogy jobb (és halkabb), mint a gyári hűtés, és némi tuninggal is szépen meg fog bírkózni konzumer fronton, pláne, hogy push-pullba duál ventit is rá lehet rakni - a szerelék megvan hozzá.
Aki meg 86 GHz-et akar kisajtolni 380 volton a háromnegyed millás HEDT gépéből, annak már csak van annyi sütnivalója (naív gondolat, tudom) hogy nem egy 7500 forintos hűtőt vesz, hanem folyékony nitrogént és egy imafüzért..
-
sb
veterán
Akkor ez vmi újabb rev lehet gondolom.
https://www.youtube.com/watch?v=bdAiHajYFIk
https://www.tweaktown.com/reviews/7154/quiet-pure-rock-cpu-cooler-review/index4.html -
zzolika
aktív tag
válasz
fogtunder #110 üzenetére
Ha ez a hűtő teljesen nyilvánvalóan nem ahhoz a procihoz való, akkor miért ezzel kellett tesztelni?
Így az egyetlen következtetés ami lejön a tesztből, hogy a 150 W-hoz tervezett hűtő nem bír el 250-el (60%-os túlterhelés), ezt előtte is tudtuk. Ez kb annyira hasznos, mint hogy megnézzük hogy a 2 dl-es pohárba belefér-e 3 dl víz...
A kevésbé figyelmes vagy hozzáértő olvasó majd csak annyit lát, hogy 105 fokos volt a proci, hű akkor ez a hűtő biztos szar.
Egy tesztnek szerintem az lenne a célja, hogy bemutassa az adott termék mire használható, nem pedig azt hogy mire nem. Az olvasók és a hirdetők is jobban örülnének, ha azt mutatná be hogyan hűt egy középkategóriás hűtő egy középkategóriás procit. És mivel a hirdetők adják tesztre a hardvert, talán nem lenne annyira szürreális a gyári specifikációkban meghatározott (tdp) kereteken belül használni a cuccot, nem extrém tuningra, mert nem arra a célra árulják.
Igaz az utolsó bekezdésben ez meg van említve, csak a teszt többi része ezt nem támasztja alá.Nekem is Arctic procihűtőm van, Freezer A32. A kazán 8 magos FX-et hűti 4,5 GHz-re húzva. Net, film alatt álló ventivel, játék, prime alatt se megy fel 100 fokra. Kb 9 ezerért vettem vagy 3 éve, megérte az árát.
-
orion1025
őstag
Kompakt vízhűtést a népnek, abból is az ultra slim radiátorosat!
-
nuke7
veterán
válasz
CanceRed #105 üzenetére
hogy érted, hogy melyik hőmérséklet..? Oda van írva a cikkben, hogy win asztalon volt 34-38 fok, terhelés nélkül. Prime alatt meg felment 100 és afölé. Standard (feltételezem PWM) venti profil bios beállítással.
(ugye érdekes, hogy ezután lett full speed-re állítva és nem hűlt vissza a rendszer szerintem, mert az idle magasabbról indult
)
-
CanceRed
tag
válasz
fogtunder #110 üzenetére
Az a paszta, amit a gyártó csomagol a hűtőhöz, az való hozzá,
azzal teljesít megfelelően, a gyártó adatlapján megadottak szerint.Fokozni lehet, mondjuk egy Cooler Master MasterGel Pro pasztával,
de visszafelé sosem fejlesztünk.Ja, és az sem mindegy, hogyan kenjük fel, mert azt is el lehet bénázni.
-
fogtunder
nagyúr
a VGA-kat azért tesztelik csúcsgépben, hogy ne legyen CPU, RAM stb limit. nem konfig tesztekről van szó, hanem adott hardverek tesztjéről, minden lehetséges tényezőt ki kell zárni, ami nem az adott eszközök közötti különbséget mutatja meg. a gyári paszta cseréjével is ilyen szempontból értek egyet, hogy az egységes paszta tovább homogenizálja a tesztkörnyezetet.
nyilván sokkal nagyobb poén lett volna a teszt, ha lett volna 8-10db hasonló árú eszköz, akkor talán lett is volna értelme rárakni egy i5-re mondjuk, de amíg a non-K i5-öket a gyári hűtő is lehűti, addig ennek sincs sok értelme, nyilván egy több hőcsöves cucc is meg fog velük bírkózni. a VGA-knak se keressük meg tesztben azt a beállítást, ahol éppen 60fps-t produkálnak, mert csak egy katyvasz lenne az egész, két egymás után következő tesztet nem lehetne összehasonlítani.
én értem, mit akar mondani a másik fél, ez a hűtő teljesen nyilvánvalóan nem ahhoz a procihoz való, de ezért az egy eredményért új tesztkörnyezetet csinálni teljesen szürreális. -
zzolika
aktív tag
Elbeszéltek egymás mellett, mintha direkt nem akarnátok megérteni mit ír a másik.
A tesztelő egy abszolút listát készít (a régieket mindig kiegészítve az új alannyal), ezért az azonos terhelés, tesztkörnyezet, paszta. Ezen látszik hol helyezkedik el az aktuálisan tesztelt darab.
A fórumtárs meg azt kifogásolja, hogy ez a lista Trabanttól Ferrariig megy. Nincs nagy értelme összevetni az 5ezres hűtőt egy 30ezressel, persze hogy jobb lesz a drágább. Egy ilyen olcsó kategóriás cooler célcsoportja a 20-40ezres procitulajdonosok. Ő azt szeretné tudni, hogy az épp most tesztelt hűtő a saját felhasználási csoportjában mennyire jó? Hogy hűt le egy 80-100 W tdp procit? Esetleg megbírkózik egy kis tuninggal is? A hasonló árkategóriás konkurensek közül melyik a jobb választás?
Aki azért olvas tesztet, hogy a saját (meglévő vagy leendő) procijára milyen hűtőt vegyen, jobban örülne egy ilyen tesztnek. És ha pl. a teszt azt hozná ki, hogy az 5-10ezres kategória minden tesztalanya 60 fok alatt tartja az i3-as procit, akkor az is egy értékes eredmény lenne. Leírhatnád hogy X hűtő alacsony fordulaton brummog, Y magasan visít, Z-től nem fér be a ram. Ezen túl mindegy mit választasz, amelyik olcsóbb vagy jobban tetszik a kinézete azt válaszd.
A gyári paszta lecserélésével mondjuk nem értek egyet. Az ugyanúgy a hűtőhöz adott tartozék mint a gyári venti. Ennyi erővel azt is cserélhetnéd mindig egyformára, hogy a tesztmetodika egyforma legyen. Mondjuk a legjobb lenne a gyári pasztával és a saját pasztátokkal is lemérni, hogy lássuk ez is egy hozzáadott érték-e vagy csak egy plusz lepucolnivaló felszerelés előtt.
A vga teszteknél is ezért megy mindig a sírás, hogy az alsókategóriás kártyákat is csúcsgépben tesztelitek, nem derül ki hogy egy gyengébb gépbe mit érdemes tenni, ami láthatóan gyorsabb is, nem csak sokkal drágább. Az oka ennek is ugyanez a tesztmetodika, mint itt. -
-
Chaser
legenda
válasz
orion1025 #92 üzenetére
Tudom, csinaltam
Tegnap neztem fsp-ket, ha radzanok egy zsak penzt mit kapok, de kicsit elszomorodtam, hydro szeriat neztem de valami mindig hibadzik, v nem modu, v a kondik gagyibbak, v nincs fel passziv mod, mindezt 20k felett
Eletemben legtobb penz egy corsairert adtan, talan cx400, ha minden igaz valami belepo ss elektronika volt benne, most raszannek egy zsakkal,de igy nem fogokpersze vehetnek mas gyartotol, de fsp-t akarok
-
CanceRed
tag
Feladom.
Annyit azért megjegyeznék, hogy egy hétköznapi, mondjuk 1,4-es személyautót 0-160km/h tartományban tesztelnék és nem írnék le olyat, hogy 180 felett hangos, meg sokat fogyaszt, meg hogy nem bírná sokáig. Még jó!
-
CanceRed
tag
válasz
Synthwave #91 üzenetére
"Ez nem egy 24/7 üzemelő gép, de még csak napi 5-8 órát sem megy. Még csak nem is használja senki. Akkor van összerakva pár órára, amikor hűtésteszt van." - tehát a teszt ez esetben semmit sem ér, mert ki az, aki pár percig, pár óráig használ egy gépet? Egy igazi gamer ott fog előtte ülni több órát, fél napot vagy még többet, mert fanatikusak (ezzel semmi gond) és megfőzi az egész kócerájt.
Ráadásul ezt gépházva rakva még jobban durvul a helyzet és mindent elmelegít maga körül, amikor 101 fokos szerencsétlen procinak a maghőmérséklete.
-
orion1025
őstag
Egy táp moddolása nem nagy feladat, találsz a logout firkálmányaim között is egy ilyet. Én azért vettem ezt a krumplit az i5-re, mert hűtés mániás vagyok, szeretek mindent rendesen lehűteni. Azért az sem mindegy, hogy terhelés alatt 70 fokos borda kallódik a gépházba bezárva, vagy jóval kisebb hőmérséklet éri a környező alkatrészeket és persze a ramokat a közelségük miatt. Nálam van még mellette három ház hűtő is, így teljesen korrekt hőmérsékletet kapok, mindezt teljesen csendesen. Néha indításkor rá is kell néznem a fehér visszajelző ledre, hogy elindult-e a gép...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Az általad írt processzort túlhajtott üzemmódban egy
Cooler Master MasterAir Maker 8 hűtővel izzasztottam volna"Ez remek. Én custom Alphacool loopot hegesztettem volna rá, de a feladat a Freezer 34 performanszának kiderítése (majd ennek a performansznak az összehasonlító grafikonba helyezése) volt, nem azt megtudni, hogy a 250 wattot zabáló, 4 GHz-es, szándékosan túlfeszelt 5960X-et mi hűti le megfelelően.
"és ahhoz hasonló kaliberű hűtőkkel tettem volna egy táblázatba,
mint például a Be Quiet! Dark Rock Pro 4 és társai…"És pontosan így szabdalod szét a hűtőfelhozatalt 86 táblázatra, és így nem tudod érdemben összevetni a 6-8 ezres léghűtéseket a 15-25 ezresekkel, vagy éppen a 30-60-akárhányezer forintos vízhűtésekkel. Mert nem azonos körülmények közt vannak tesztelve.
Arról nem is beszélve, hogy ha nem úgy méred, hogy többszáz wattos kazán a proci, akkor a különbségek egyes high end hűtések között közel sem jönnek ki olyan hangsúlyosan, így viszont bizonyosan megizzad minden konzumer megoldás a feladattal.
Szóval nem. Ez nem egy 24/7 üzemelő gép, de még csak napi 5-8 órát sem megy. Még csak nem is használja senki. Akkor van összerakva pár órára, amikor hűtésteszt van.
Nem cél, hogy fenntartható állapotok legyenek. A cél kideríteni a delta T-t (illetve nagyjából a zajszinteket), és azt összevetni más (akár sokkal drágább) hűtések értékeivel, amit csak úgy lehet véghezvinni, ha MINDIG ugyanazt a vasat használod, ugyanolyan (kazán) beállításokon. Ennyire egyszerű - és elmondani sem lehet ezt egyszerűbben.
A különbség kettőnk között, hogy én értem a (helyes, összehasonlítható eredményeket produkáló) tesztmetodikát (meg látszólag rajtad kívül mások is), te pedig valamiért nem.
-
CanceRed
tag
válasz
Synthwave #89 üzenetére
Te teszteled ezeket én meg értékesítem, javítom őket.
Ez a különbség kettőnk között. Általában a túlhajtás
és a nem megfelelően méretezett hűtéssel ellátott
vagy gépházba helyezett hardverek landolnak nálam.
Én más szemszögből nézem a témát és csak arra próbáltam
rávilágítani, hogy nekem eszembe sem jutna ez a teszt.Az általad írt processzort túlhajtott üzemmódban egy
Cooler Master MasterAir Maker 8 hűtővel izzasztottam volna
és ahhoz hasonló kaliberű hűtőkkel tettem volna egy táblázatba,
mint például a Be Quiet! Dark Rock Pro 4 és társai...Ez az Arctic Freezer 34 hűtő nem ez a súlycsoport.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Alapvető nehézségeid vannak egy egyszerű, (sokkal komolyabb hűtésekkel is) összehasonlítható eredményeket szülő, korábban már számos alkalommal használt tesztmetodika (aminek az azonos paszta is a része, de persze ez is le volt írva), majd pedig a cikkbeni konklúzió értelmezésével.
Ezzel nem tudok mit kezdeni.
-
CanceRed
tag
válasz
Synthwave #85 üzenetére
Hosszú...
Pofon egyszerű egyébként a megoldás, 90W TDP-s processzort
tesztelek, hajtom betegre és arra rakom rá ezt a hűtőt és nem feszegetem
feleslegesen a határokat. Azt már meg sem említem, hogy MX-2 pasztával
tesztelted és nem azzal, amit a gyártó ad.Mert ugye a i7-5960X 3GHz-en üzemel a gyártó adatai alapján 140W-on,
e felett agyon ócézva, mint írtad 4GHz-en persze, hogy kandallót játszik. -
fogtunder
nagyúr
válasz
zovifapp111 #84 üzenetére
Én 22-ért vettem akcióban, nagyon jó vétel volt, de még jobb lett volna, ha 18-ért adják ventik nélkül. Maga a hűtő tök jó volt, de az F12 az egy katasztrófa.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
zovifapp111 #81 üzenetére
Az LF240-hez adnak 4db F12-t, hát annak olyan hangja van 1100rpm-en, hogy vártam, mikor kér felszállási engedélyt, ha a többi is ilyen, akkor mind venti hibás
-
zovifapp111
senior tag
Az Ac hűtők a legjobb ár/érték arányú megoldások
.....hozzáteszem, hogy már én is fogtam ki hibás ventis darabot
-
Cs1csó
titán
Én kérnék mindenkitől bocsánatot....de nem vagyok olyan.
-
Chaser
legenda
válasz
orion1025 #71 üzenetére
sztem az idle hang már rég nem kardinális kérdés, sok mai vga félpasszív, idle nem is jára venti, de tudjuk milyen szörnyek vannak, méretükhöz képest sokszor kis űtővel, és ha akarják meg tudják oldani, h terhelve is halkak maradjanak, ehhez képest nekem megmosogytatók 100w alatticpu-kon 0,5-1kg tömegő és "orbitális" térfogatú hűtők - nem rajtad rehegek
-
és akkor még ott vana táp is, amit meg felépítése miatt neezebb halkan hűteni, de azt sem lehetetlen
anno ac freezer 64 hűtőnek csaka bordájával simán hűtöttem 45nm-es x2-ket, csak felette a táp ventije ment, ami besegített a hő kiszipkázásában, főleg mikor egyáltalán fel volt téve az olallap ( : mert sokszor az sem volt
tápba meg hackeltem pl noctua ventit 5v-ra kötve, de volt h pwm-re ment -
orion1025
őstag
Azért a VGA egy másik kérdéskör, de való igaz, sokuk elég halk. Nekem egy 660Ti van, mikor megvettem izgultam is milyen hangja lesz a ref. hűtő miatt, de kellemes csalódás volt, sőt, nem hallani IDLE, vagy kisebb terhelés mellett sem.
fogtunder:
Amikor én vettem, még ropogós friss termék volt, a használt piacon meg vagy túlárazott szemetek, vagy gagyi valamik voltak, ezért is döntöttem mellette. DeepCool Lucifer volt az elsődleges opció, de pont nem fért be a házamba, a TR meg 1mm híján igen...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Pete55555 #66 üzenetére
Nekem is pl. Nokia N8-am van, azzal meg annyira nem csípem a QR kódokat - de ettől függetlenül is hibának tartom, ha a dokumentáció nincs meg fizikailag, hiszen így mindig valami külső tényezőhöz vagy kötve, ha a manualt bújnád valamiért (most vonatkoztassunk el attól, hogy 1x1 nehézségű egy ilyen hűtőt felrakni, ezt átfogó értelemben, más termékekre kiterjesztve is nézd).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszi a gratulációt.
"Én az adott konfigurációra egy 180W TDP-jű hűtőt tettem volna fel, minimum.."
És akkor ugyanúgy elvérzett volna a 250-270 wattos Prime95 alatt.
Már csak az a kérdés, hogy ha nem ugyanarra a rendszerre (és ugyanolyan órajelen + fesszel) applikáljuk föl, amire eddig az összes többit, akkor hogy születhetnek más modellekkel érdemben összehasonlítható eredmények?
A helyes válaszért az én gratulációm jár.
-
Pete55555
addikt
Nagyon nem hoz lázba a hűtő, nem is olvastam végig még a cikket, de ezen megakadtam:
Helyette egy QR kódos matrica van (...) ami ezt a segédletet tartalmazza, csak mobiltelefon szükségeltetik hozzá. Ez extraként jópofa adalék lenne, de önmagában kevésnek tartjuk.
Miért? Én meg inkább plusz pontot adok nekik ezért. Nehogymár ne legyen az embernél egy telefon, tablet bármi, amin meg tudja nézni. Persze lehet jobb/kényelmesebb egy füzetet lapozgatni, de szvsz tökéletes a QR kód is, legalább annyival kevesebb fát kell kivágni, illetve annyival kevesebb szemetet termelünk. Arról nem is beszélve, hogy sokan akik ilyet vesznek, maguktól is össze tudják rakni, nem kell nekik a guide.
-
Cs1csó
titán
válasz
fogtunder #61 üzenetére
Nekem is az van - Schyte Ninja - de rajta van a venti, mivel van a házban 2 venti + a tápban is egy + a VGA-n is 2 db - persze azok félpasszív üzemmódra is képesek tehát csak játék alatt kapcsolnak be - plusz van egy hangos HDD-m ezért belefért, hogy rajtahagytam de amúgy ha nem lenne rajta az sem lenne gond, mivel ritkán terhelem direktbe a CPU-t a legnagyobb gépigényű dolog ezen a gépet az a játék.
Chaser
A mostani gépemben is egy ehhez hasonló dög van - Schyte Ninja Rev B - de a következő gépembe kisebbet veszek, egyszerűen fölösleges. Aki nem használ egy játéknál húzósabb és tartós CPU izzasztót annak fölösleges nagy.
-
Cs1csó
titán
- Cooler Master Hyper TX3 EVO 6,4k-tól
- be quiet! Pure Rock Slim 92mm 7,7k-tól -
Chaser
legenda
válasz
orion1025 #52 üzenetére
lehet az 15 is
csak azért nem feltétlen örökélet'
használtat én sem akarok, volt régen sok, új is innen, nagyon batár sem kell, ahogy néztem vga-k étvágya már sokszor több, akár jóval több, mint pl egy 6 magos alapon járatott cpu-nak, és sokszor arányaiban kisebbűtás van rajtuk, mégis van sok, ami terhelve is nagyon halk -
pomorski
őstag
Köszi a tesztet, kicsi, olcsó, jó, nekem tetszik!
-
CanceRed
tag
A tesztelőnek gratulálok, egy ilyen 140W-os i7-es erőműre nem teszek egy egyszerű 150W TDP-s hűtőt. Ez olyan, mikor egy lángész mérnök határértékre tervez egy épületet, ami garantáltan össze is dől...
-
-
orion1025
őstag
Régen jó volt az AC, emlékszem a 478 kazánomra mikor először ilyen hűtő került, eljött a csend korszaka. Onnantól vagyok hűtő mániás, minél nagyobb, minél halkabb, de azóta rengeteg konkurencia lett, amik messze jobbak is, vagy adott esetben átgondoltabb tervezési filozófiát követnek.
-
gianni85
veterán
Én most egy MA410P-t rendeltem nyolcfél Mátyásért. Ha már ablakos házat sikerült az új konfignak olcsón beszerezni, akkor egy dizájnosabb hűtőt néztem. Ha diszkózni támadna kedvem akkor még villogni is tud
-
orion1025
őstag
Hát ez egy elég hitvány hűtő, ilyen árban inkább használtat vennék, de még újat is ki lehet fogni normálisabbat.
RetepNyaraB:
Nekem egy Thermalright Macho van beapplikálva, és a Corsair magas hűtős ramok köszönik, tök jól elférnek.
-
kisza25
félisten
én is P4 (s478) gépek óta használója vagyok az AC hűtőknek, CPU, VGA, és házhűtők egyaránt, de az utóbbi pár évben belefutottam 3-4db hibás ventibe, de annyira olcsók voltak, hogy nem érte meg visszaküldenem őket, most is egy AC hűtőm van, mert nagyon jó ár/érték, ha nem hibás darabot fog ki az ember
ja amúgy drágább cuccokból is lehet hibás, a bq venti ami a képen van bizonyos fordulaton cincog, ezt régebben nem csinálta, de annyira meg nem régi (6 hónapos) szerintem romlik az általános minősége mindennek -
NightGT
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36 üzenetére
Hmm...ez mondjuk valóban szélesebb kicsit, ami szvsz nem baj. De attól eltekintve ez "csak" a jólismert 150w közepes torony...
Képen kicsit látszik az alja. Ott ezeken lefelé kissé túllóg a bordán a ventillátor, és alatta megy levegő az alaplapra. Klipszes rögzítés esetén (ami itt is megvan) akár kicsit lejebb is lehet csúsztatni a légfúvót, ha a lap felé több hűtés kell.
De ez még távolról sem a kondenzátor gáztűzhely szint. Illetve olyan sok légmozgást ez oda persze nem ad. Tuner és gamerkedés mellé illik viszont felül is 2 vent., egy a torony elé befúvónak, egy meg leghátul, felül is ki...persze a mostani fullüveg házakba...ma inkább azokkal van a baj.
Minősített esetben pedig az alaplapi vrm hűtése külön műfaj. De ahol az van amit te írsz (pláne zártabb házzal), na ott lehet helye egy AIO-nak.
Edit: viszont az a Ryzen mennyi TDP is alapon? 65? Amíg nem toljuk neki 4.1, 4.2+ra jelentős feszemeléssel, addig ez olyan csendes setup, hogy a tag feje mehet a házba alvás közben, mert ott kicsit melegebb van. Legalábbis én majdnem így csinálom
-
mcs
veterán
válasz
Egyetlen hátránya, hogy a bal szélső ram slotot elfedi. Minden más tekintetben kifogástalan. Súlyra sem csuklószaggató.
-
válasz
Ez sehol sem kilós, ez csak egy Pure Rock. A cikkben szerepelő AC-hez erőteljesen hasonló tulajdonságokkal, csak valószínűleg csendesebb (tesztek alapján), de drágább.
-
válasz
#00137984 #33 üzenetére
A Xigmatekek mindig jók voltak és nem drágák relatíve. Rég egy kis három csöves Gaia hűtött 4,5-ön egy 2500k-t, ibt alatt se volt 70 fok. A lapátjaik ellenben nem épp halkak, azt hiszem mostanában sem.
Szerencsére alaplapon be lehet állítani egy három tűs ventinek is, hogy adott hő alatt ne menjen, az meg mindig hasznos(#35) N€T0X|N @ Ezek a kilós szörnyetegek többségében overkill vasdarabok, cserébe kitakarják a ramot, nem jut levegő a fázisokra; nem feltétlenül hasznos, csak ha tényleg retek tuning van és nyomod a szemét folyamatosan. De no offense
-
törölt tag
Arctic Freezer 34 szerintem egy jó proci hűtő 140-150W-ig, de az i7-5960X proci a tesztgépben nem ehez a hűtési teljesitményszinthez való. Nagy falat ez még a nagyobb darab léghűtéseknek és az épitett vizhűtéseknek is... Azok talán még megbirkoznának a feladattal.
-
törölt tag
Xigmatek Aegir [link] procihűtőm szintén direct pipe hőcsővekkel érintkezik a procihoz. Kicsit jobb hűtési tulajdonsága van, mert 670g a hűtőborda tömege, és szintén 4 hőcső érintkezik a procihoz (4x6mm + 2x8mm a hőcsővek mérete).
Az i7 4790K procimat terhelés alatt is kordában tartja. 32-36 idle és terhelve 60fok. Nálam szintén csak 1 venti van a Xigmatek proci hűtőn és egy a ház hátuljában. Mindkét oldalára felszerelt ventivel csak pár fokot lehetett nyerni, de zajszintben hangosabb volt. Felszerelés közben mindig megy a para, hogy a RAM elférjen a proci hűtő alatt és a venti ne legyen zajos.
-
Chaser
legenda
Nem tunik rossznak, teszt is korrekt
folyadákcsapágyas - speceknel van egy elgepeles -
warrior93
tag
Nekem ez hűti a 2600x-szet. Teljesen jó.
Táptól nem hallani a ventilátor hangját és LED(RGB) sincs rajta. Életem legjobb vétele volt. -
joey04
titán
Nekem az i32 volt korábban az asztalai gépemben, nagyon elégedett voltam vele. Akkoriban a félpasszív gép megépítése volt a célom, tehát böngészés, filmezés közben elvártam a néma üzemet, játékoknál meg nem zavart ha emelkedett hangerő. Ebbe a koncepcióba tökéletesen beleillett a hütő és az ára is nagyon kedvező. Kacérkodok újabb asztali építésével, ha megvalósul, akkor biztos ez a hűtő (vagy valamelyik verziója, vagy a 33) lesz benne.
-
laceszgamer
addikt
Tiszta nosztalgia teszt.
Régen azért sokkal gyakoribban voltak a hűtés tesztek, mára úgy valahogy hébe, hóba látni ilyesmit.
-
NightGT
senior tag
Hmm...az már mintha elhangzott volna máshol, hogy talán csak elkényelmesedtek a fiúk-lányok az Arcticnál...talán úgy igaz.
Mobiloknál szerintem az van, hogy óriási a rohanás. És ennek gondolom sokan nem örülnek, sem a gyártásban, sem a beszállításban, sem a tervezésben. De már az enthusiast, vagy épp a techn. újságíró sem ahogy nézem. A részvényes persze igen.
Magyarul: mire normálisan összeraknák a cuccot, addigra már kérik tőlük a következőt...dehát, ez pörög...őőő. Utolsó olyan telefonom amire értékként tudtam tekinteni, az a k750i voltÉpphogy megszületett az első értelmes fotós telefon, és kezdődött is a megapixel háború...és hogy az utód (sok szó híján eggyel kifejezve) mennyivel mocskosabb képeket lőtt...
Arról meg nem is beszélve, hogy hiába 300k huf/800k+ $, popkulturálisan kb. a 90es évek tamagocsijainak szintjén van a cucc. Nyilván nem az lesz a lényeg hogy finomműszerészeti csoda legyen
Illetve én a dolgok efféle hátterét látom elkerülhetetlen okként...nem hiszem, hogy bármi technikai szempontból kihívás lenne. A megfelelő hozzáállás esetén ofc.
Ja, és az megvan, hogy mindeközben egy ponton CSAK az Apple-nek több lebegőpénze volt, mint amibe az Apollo-program reálértéken került? A válság alatt ráadásul xd És nem az olyan pénz, aminek megvan a helye. Hanem az olyan, ami csak áll a bankban...és nem is tudták mit csináljanak vele. (ref1) (ref2)
Ja, a joystick a k750i-ben is gyenge pont volt, de annyi belefér
@Cifu:
A védhetetlent véded. De nem én fogok itt értekezést tartani termelésből...viszont abban egészen biztos vagyok, hogy egy olyan csapat, akiknek a csoportképén a honlap főoldalán 10-15en vannak, azoknál nos...nem hinném, hogy a VGA, vagy a CPU coolerek forrasztása annyira más rendszer szerint történik. Sőt, szvsz én pontosan ugyanazon rendszer szerint dolgoztam az x százezres (milliós?) multiban is, mint a kolléga Ohio-ban, vagy Bangalore-ben...vagy hol is...
Vagy most lottózunk? Oké. Rendelünk tőlük 10 coolert, én fizetem, minddel futtatunk némi Prime-ot nálad, anélkül h megnéznénk őket előtte...a kitett kép után aztmondod, hogy nem szorulna a zabszem?
Azt pedig egyáltalán nem elegánsan hanyagoltad, hogy a minőségbeli alternatíva UTÁN tettem én oda teljesítménybelit is, 2k-val olcsóbban. És ha rájuk nézel aktuál (van ott kép is), akkor észreveszed, hogy az enyém javára még annál is van egy évtized a 'quality" terén.
Persze az meg biztos noname cucc, vagy mi. Of kórsz und natürlich mi Mo.-ról tudjuk, mi a no name...akár még schwiizerdütsch-ben is, legalábbis részemről. Nyilván azért van róla tonnányi teszt neten, és még árukeresőn is értékelés.
-
sb
veterán
Hibák mindenhol vannak, ez ilyen.
10k-s cuccnál is hasonló lesz mint az 5k-snál. Nem ezen múlik ezen az árszinten.
Jók az AC cuccok szerintem, az accelero anno elég forradalmi volt, kb. az értelmes vga hűtők kezdetének tekinthető.Kicsit off de engem spec jobban bosszant amikor megveszel egy 100, lassan 2-300k-s telefont és ugyanúgy hibás lesz. Az sw garantáltan, mert k* bonyolult. De hw-sen is jó eséllyel. És sokszor 5Ft-os cuccokon: egy kis gyenge illesztés, feszülő üveg, besárgulós ragasztó, stb...
Én ezektől tudnék felrobbanni. 100k-s cuccoknál is... a 2-300k meg már számomra értelmezhetetlen kategória is ilyen szempontból. Épp azt nem látom, hogy mivet tud többet, miért létezik így egyáltalán.
A minőségre ma már nincs garancia sajnos. Hozzá kell szokni. Részben érthető is, megvannak a kikerülhetetlen okai. Csak nehéz így is elfogadni. -
Konkrétan háromszor adtam nekik esélyt, hogy adjanak egy értelmes cuccot. A legjobb VGA bordájukkal nagyjából sikerült, de azok közül is a közepes méretűvel már nem - bár szerencse, hogy azt csak azért vettem, mert a backplate kellett róla. Egy bordázott, passzív alumínium lapot szerencsére még az Arctic sem tudott elrontani, a többiről hova küldöm a képet.
Szóval mégiscsak egy sértődöttségtől teljes, a témához ráadásul picit sem passzoló (CPU hűtő tesztnél jössz VGA hűtő problémával... hehh, ez aztán a mérvadó!) saját problémád miatt nyafogsz...
Especiel nekem itthon most két AC hűtőm dolgozik, egy Freezer 13 CO és egy sima Freezer 13. Egy Freezer 64 pedig a szüleimnél megy még mindig, ha jól számolom bő 15 éve. Szóval especiel én azt tudom leírni, hogy a saját tapasztalataim szerint az AC CPU hűtők probléma nélkül, tuningolt procikon is jól teljesítenek. Volt és van más gyártótól is hűtőm, BQ-tól is volt DR, de nekem sokkal hangosabb volt a ventije és magasabb volt a hőmérséklet, mint a 13CO-val, szóval especiel maradt az AC, és használom lassan 7 (hét) éve. A DR dolgozik egy ismerős gépében, ő meg volt elégedve vele. Nach so...
Ettől még az új AC hűtőktől én se vagyok annyira elájulva, legalábbis a Bionix-os szériájuk tényleg nem az igazi. De ettől még nem lett az AC a szememben rögtön utálat tárgya, csak az adott szériát nem ajánlom senkinek. Ahogy especiel én BQ-t sem ajánlom, mert adott árért kapsz jobbat. Szerintem és a saját tapasztalatom szerint. CPU hűtők terén...
Szóval az Arctic által képviselt kisipari sufnituning pont Svájcból jön...bocsánat
Hát, ha már magas lóról próbálod osztani az észt, esetleg megpróbálhatnád tényszerűen. Mert az nem nagyon ment eddig...
árukereso-s link:
Oké, a cikkben "10 alatt" szerepelt, és legutóbb a 33 esports jött velem szemben...ami viszont már 9.9-10+k, és az ugyanez, csak festve. Meg rajta a búgós Bionix venti. (mérget veszek hogy a cooler maga ugyanaz)
Szépen körbeírva tehát konkrétan marhaságot írtál le.
Még mindig ott tartunk, hogy teliszájjal ostorozod az AC-t, és példákat hozol fel. Csak a jelek szerint mindezt AC VGA hűtők tapasztalata alapján teszed AC CPU hűtőkre, ami ugye picit sem releváns, és a felhozott példád finoman szólva sem állja meg a helyét, mivel tárgybeli tévedésekre alapoztad...
-
mcs
veterán
Arctic procihűtéssel még nem volt dolgom, de az Accelero termékcsalád kemény dió.
Egy L2 Plus egy régebbi 9600GT-met, és nemrég egy Twin Turbo II hűtötte le klasszul a 3 gigás 1060at. A ventiknek meg se kellett erőltetniük magukat, úgy hűtöttek 60 fokig.
A be quiet! Pure Rockal nem hoztál rossz példát, mert Intelre tényleg fantasztikus, és alig drágább a tesztalanynál. Minden részlet szépen van megmunkálva rajta, és pokolian egyszerű a szerelése is. Nem hiába pofázzák az ajánlós topikban is. -
NightGT
senior tag
Ár-érték, illetve ár-teljesítmény (nem ugyanaz) arányban valóban, talán rossz példát hoztam a BQ-val...
Teljesítményben általam is kérdőjelesek VOLTAK a cuccaik, csak ugye...itt jön a gyártási minőség rész. Az öröm kézbevenni, öröm vele dolgozni. Meg az, hogy a legalapabb ventillátoraikból 4 forgott a legutóbbi házban 24/7ben, és mellette aludtam. Reggel meg ja jó, nem volt áramszünet, csak ez továbbra is ilyen néma. (2k/db áron)
De van sok más még ami jó. Ugyan mit lehet elrontani egy ilyen tornyon...
Arctictól meg kap egy ilyet a user mint fent a képemen, felteszi, örül magának, hogy dizájnawardos cég (legalábbis a honlapjuk szerint) hűtése van a cuccon. Aztán indít egy stresszt...na azt is letesztelném
Ahol ilyet aktuál elcsomagolnak és kiküldenek...edit: ahol egyáltalán ilyen jön ki a gyártásból ma xd
Mondjuk engem nem zavar, én kezdem tudni már hogy mit csinálok...aztán mehet kukába a hobbikeret terhére, majd jön jobb - de az komolyan. A "10k alatt!!!" júzernek viszont pont nem potenciális végzetes hibákat kéne vennie...
Jól emlékszel, homorú az a kupak...
-
sb
veterán
Mikor hűtőt kerestem a 2600-raa BQ is felmerült. Egyik tesztben nem szerepelt túl jól, állítólag az Intel kicsit - ha jól emlékszem - homorú kupakjához volt igazítva a felülete. A mezőny végén volt, kivéve ha telenyomták 3x annyi pasztával.
Ill. AM4-re pl. nem szerelhető fel úgy, hogy hátrafelé fújjon a venti.Minőségi cuccokat gyárt a BQ, de élő példa, hogy nem a név alapján kell választani. Mindenhol van jobb-rosszabb modell.
-
NightGT
senior tag
"Mintha sértődöttségtől vakon pufogtatnál..."
Konkrétan háromszor adtam nekik esélyt, hogy adjanak egy értelmes cuccot. A legjobb VGA bordájukkal nagyjából sikerült, de azok közül is a közepes méretűvel már nem - bár szerencse, hogy azt csak azért vettem, mert a backplate kellett róla. Egy bordázott, passzív alumínium lapot szerencsére még az Arctic sem tudott elrontani, a többiről hova küldöm a képet.
"Főleg, hogy az AC nem német, hanem svájci cég."
Szóval az Arctic által képviselt kisipari sufnituning pont Svájcból jön...bocsánat
Ezzel szvsz csak nagyobb méretűvé válik az a bizonyos. Mintha onnét 300-400 éve már egészen finom cuccoknak kéne jönnie. És nem a csoki...persze svájcibicskából is van többféle.
árukereso-s link:
Oké, a cikkben "10 alatt" szerepelt, és legutóbb a 33 esports jött velem szemben...ami viszont már 9.9-10+k, és az ugyanez, csak festve. Meg rajta a búgós Bionix venti. (mérget veszek hogy a cooler maga ugyanaz)
Viszont akkor: 6 hőcső, nikkelezett talp, minimum másfélszer akkora hőleadó felület, ledes venti, és gyárilag mehet a push-pull is, 5500HUF alatt: (árukereső) (nagyítás a talpra) (közeli kép borda) (felszerelve)
Ide meg akkor jöhet amit az Arctic küldött...
Edit: majd amikor nagyon dühös leszek egy VGA-ra, akkor ezt ráteszem és indítok neki egy Furmark-ot xd
-
Mintha sértődöttségtől vakon pufogtatnál...
De azért a német gyártásminőség ilyen szintű megnyilvánulásai erősek, és olcsóér is egyre több a jó cucc...
Főleg, hogy az AC nem német, hanem svájci cég. BTW nekem minőségi gondjaim sose voltak az AC cuccaival...
És Arctic-os hanyagságok helyett egy ezressel többért tőlük öröm kézbevenni bármit
Ha már almát akarsz hasonlítani, tedd azt almával: Artic Freezer 34 @ árukereső.
Ja, hogy nem egy ezres a különbség, hanem inkább három-három és fél ezer forint, vagyis cirka harmadával drágább? Szép is lenne, ha a BQ hűtő rosszabb lenne ennyivel drágábban...
-
(#18) NightGT@ a tesztben a dark rock jobban szerepelt ugyan kb 4 fokkal, de duplájába is kerül. A pure rock kialakítása régebbi technológia, mint az Arctic (etttől még lehet jobb, mindazonáltal erre nincs garancia), itt tényleg nincs direkt cu és aszimmetrikus csővezetés sem. A venti lehet jobb, nem ismerem a konkréát típust.
-
NightGT
senior tag
Vajon ez a venti is fixen búg 930 ill. 1240 f/p-nél, mint a BioniX nevű csúcsmodelljük? Mert szvsz a motor ugyanaz benne, csak a keret/lapát anyaga budget. (edit: BioniX-nél is tejfölöspohár az alapanyag, csak ott már a dizájn jobb) Jó, egyébként nem hangos...meg az egyszerűbb cuccaik egynek jók. A hűtőik (ha épp nem mozog az aluborda a hőcsövön, és nem csak félig, meg hézagosan forrasztották azokat bele a hűtőtalpba) elmennek. Árukért pláne. De azért a német gyártásminőség ilyen szintű megnyilvánulásai erősek, és olcsóér is egyre több a jó cucc...
Tessék, itt viszont a klasszikus méretű, 150W max. tudású, 4 csöves toronyhűtő a BQ elképzelésében - tartós, minőségi ventivel. (arukereso)
És Arctic-os hanyagságok helyett egy ezressel többért tőlük öröm kézbevenni bármit (edit 2: de ők meg amúgy leszokhatnának a 25 ezres tápjaikban lévő 85C Teapo kondikról végre)
-
hemaka
nagyúr
Gyari helyett jo alternativanak tunik es meg a penztarcadat sem vegzi ki.
-
törölt tag
"Alaplap ASRock Fatal1ty X99M Killer"
Aztán ASUS Z-s alaplap fityeg a képeken
-
Seaky
tag
válasz
RetepNyaraB #13 üzenetére
De direct CU az LC-Power
https://www.google.com/imgres?imgurl=https://media.icdn.hu/product/GalleryMod/2014-09/258130/thumb/785620_lcpower_cosmo_cool_lc_cc_120.jpgÉs bár a venti jobb az Artic-nál, de mindenben hozza a hűtési szintet.
A tápjait valóban hagyjuk az LC Powernek de a hűtései ár/teljesítményre rendben vannak. -
Ezt mondom én is. 4 cső, az többnyire elég, nálam a 2600k 4.5Ghz-en 60 fok alatt marad mindig, bár nem hangtalanul (valami CoolerMaster, fene emlékszik a nevére) és nem stressz teszt mellett.
(#12) Seaky@Úgy látom ez nem direct CU, az pedig sajna nem elég hatékony. A ventilátort meg ki tudja, milyen. LC Powert tápból se nagyon ajánlgatnak...
-
ledgeri
nagyúr
Csak én furcsállom, hogy a táblázatban a noctua nincs benne max RPM-mel...?
-
K0vasz
aktív tag
nem tudom, hogy nekem ez van-e vagy még a 33, de elég fasza. igaz, eleinte kicsit ijesztő volt látni, hogy idle-ben nem pörög a venti
de aztán hozzászoktam, és így, hogy nem megy folyamatosan (gyk. csak izmosabb játékok alatt kezd el pörögni "Silent" profil mellett), garantált a hosszú élettartam is
(na nem mintha nem lehetne lecserélni csak magát a ventilátort, ez is elég nagy plusz - ha bedöglik, akkor se kuka az egész hűtő)
-
fanti
addikt
Ez sem gyengébb, és az árszintje is kellemes.
-
icp1970
senior tag
Elmegy.
-
keembo
tag
Lassan mesélhetünk az unokáknak, hogy a mi időnkben még 7.200 Ft volt a CM Hyper 212+...
-
NorbixD
tag
Szerintem a környezettudatosság jegyében még előny is ha nem rakják tele a dobozt mindenféle és nyelvű útmutatókkal. Helyette egy QR kód bőven megteszi.
-
hhenry
őstag
-
Kicsi, olcsó. Négy csőtől nem kell csodát várni, de egy normális rendszer normális tuningját, ésszerű keretek között tudja tartani. 150W TDP a gyakorlatban simán elég a nép nagyobb részének.
A ventijét ismerem; 1000rpm alatt barátságosan halk és persze hűtőbordára optimalizált.
Ennyi, nem több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest