Hirdetés

 • Synthwave

  HÁZIGAZDA

  "Az általad írt processzort túlhajtott üzemmódban egy
  Cooler Master MasterAir Maker 8 hűtővel izzasztottam volna
  "

  Ez remek. Én custom Alphacool loopot hegesztettem volna rá, de a feladat a Freezer 34 performanszának kiderítése (majd ennek a performansznak az összehasonlító grafikonba helyezése) volt, nem azt megtudni, hogy a 250 wattot zabáló, 4 GHz-es, szándékosan túlfeszelt 5960X-et mi hűti le megfelelően.

  "és ahhoz hasonló kaliberű hűtőkkel tettem volna egy táblázatba,
  mint például a Be Quiet! Dark Rock Pro 4 és társai…
  "

  És pontosan így szabdalod szét a hűtőfelhozatalt 86 táblázatra, és így nem tudod érdemben összevetni a 6-8 ezres léghűtéseket a 15-25 ezresekkel, vagy éppen a 30-60-akárhányezer forintos vízhűtésekkel. Mert nem azonos körülmények közt vannak tesztelve.

  Arról nem is beszélve, hogy ha nem úgy méred, hogy többszáz wattos kazán a proci, akkor a különbségek egyes high end hűtések között közel sem jönnek ki olyan hangsúlyosan, így viszont bizonyosan megizzad minden konzumer megoldás a feladattal.

  Szóval nem. Ez nem egy 24/7 üzemelő gép, de még csak napi 5-8 órát sem megy. Még csak nem is használja senki. Akkor van összerakva pár órára, amikor hűtésteszt van.

  Nem cél, hogy fenntartható állapotok legyenek. A cél kideríteni a delta T-t (illetve nagyjából a zajszinteket), és azt összevetni más (akár sokkal drágább) hűtések értékeivel, amit csak úgy lehet véghezvinni, ha MINDIG ugyanazt a vasat használod, ugyanolyan (kazán) beállításokon. Ennyire egyszerű - és elmondani sem lehet ezt egyszerűbben.

  A különbség kettőnk között, hogy én értem a (helyes, összehasonlítható eredményeket produkáló) tesztmetodikát (meg látszólag rajtad kívül mások is), te pedig valamiért nem.

  [ Szerkesztve ]

  SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.