- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
Az igen. Még az 1200 MHz-et is alig éri el a 980, ez tényleg siralmas.
Rosszabb a helyzet, mint gondoltam, ez a temp-alapú gpu boost egy vicc, de van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül alakították ki így, talán a gyártók nyomására, akik a spórolás végett szeretnék rátenni a saját "TwinForceCu-ACX5"hulladékjaikatcustom-hűtésüket.
Szerintem az átlagusernek csak rossz, ha végre van egy hatékony és halk ref. hűtés, de mindenáron "elhitetik" vele, hogy az f*s, pedig a probléma jórészt abból adódik, hogy a gpu boost egy elég agresszív gyári tuning, aminek hatására jelentősen megnő a magfeszültség (a 980-nál a stock állítólag 1.075V, a boost clock viszont már 1.225V). Szvsz. elsősorban az fekszi meg a gyomrát ref. hűtésnek, nem a magasabb órajel.
Nagyobb fordulatszámon persze ez sem probléma, de akkor hangos lesz, és így már akaratlanul is a custom hűtések felé orientálódik mindenki, amiknél azért valóban elég sok negatívum van egy blowerhez képest (a hő nagyobb része a házban marad, a VRM- és egyéb alkatrészek hűtése esetenként csapnivaló, stb..). Persze a jelenlegi egy GPU-s AMD-csúcskártyáknál ezt nem kifogásolom, mert a 290(X) ref. hűtése botrányos, annál szinte minden egyedi megoldás jobb, ezt talán nem vitatják még az AMD-fanok sem.
Viszont az is érthető, miért lesz jóval kedvezőbb áru a 970, a selejt GPU-k mindig olcsóbbak, és a PCB-n, meg a hűtésen tovább tudnak spórolni a gyártók. (Na meg persze a 980-on rajta van még a szokásos felár, amit a piac jelenlegi leggyorsabb kártyájáért fizetni kell.)
Pedig annó többek között az EVGA még csinált olyat, hogy néhány 670-esük (sőt, még 660 Ti is), megkapta a 680 ref. hűtését, és NYÁK-ját, nem tudom, hogy lesz-e most ilyen 980-970-viszonylatban, valószínűleg nem.Amúgy tényleg érdekes a hardware.fr teszt, jól jött az a 64 ROP a GM204-nek, mert ahogy nézem a pixel fillrate-es méréseiket, blendingben még mindig jóval kiegyensúlyozottabbak az AMD-kártyák, a 32 bites formátumokban legalább is, de a 780 Ti-hez képest (elméletben) így is komoly előrelépés a 980, amit jórészt brute force-szal sikerült elérni, de ebben mindig jó volt az NVIDIA, pedig a GM204 összességében pont nem erről szól.
Úgy tűnik, van ami nem fontos annyira az NV-nek, a crossbar-memóriavezérlőhöz se nagyon nyúlnak, illetve a szögfüggetlen af gondolom még mindig a G80-as szinten van, aminél az AMD megoldásai jobb képminőséget nyújtanak (sőt, lassan már az Intel-éi is).
A háromszög-kirajzolási sebesség viszont brutális lett, talán azért, mert most nem annyira erős a driveres fojtás, de az AMD-ket így is leveri a 980, és (elméleti szinten) majdnem 2x gyorsabb egy sima TITAN-nál az ő méréseik alapján. ( (Azt hiszem, olyan ~2200 MTriangles/s volt a Titan-nál).
A kérdés, hogy a 3d-alkalmazásokban mennyire látszik, mert így lehet, hogy a Titan-ok mellett van mégegy "olcsó" alternativa Quadro-ra.
Sajnos consumer szinten a Fermi óta egyre keményebben korlátoz az NV (a grafikus teljesítményt mindenképpen, a compute-ot nem annyira, kivéve a dupla pontosságot), a TITAN-hoz is külön driver kell az OpenGL miatt, hogy ne legyen diavetítés wireframe-nézetben. DirectX-et használó programokban általában nincs gond (újabb 3ds max-ok), szóval ott könnyen lehet, hogy kegyetlenül gyors lesz az új Maxwell. Kár, hogy ilyen tesztek nincsenek a PH!-n...
Az biztos, hogyha a GM204-re épül Quadro, akkor az AMD-nek nagyon fel kell kötnie a gatyáját.[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Te tudod de szerintem marhára nem fogja megérni referenciát venni, ileltve mi lesz a referencia? Mivel az NV nem adott ki ref karit gtx 970-re.
EVGA GeForce GTX 970 SuperClocked, 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort (04G-P4-1972) Ennek a hűtése hasonlít ref design-ra de nem vagyok benne biztos, hogy ref lenne. ( 380€ )
D1Rect: Még drágábban Titan meg 980 ti? Bazira nem fogja megérni az árát.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Lapajbacsi #592 üzenetére
Ez egy felső kategóriás VGA, de nem a csúcs(csak jelenleg az), lesz még erősebb.
Nem olyan bonyolult ez."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
FLATRONW
őstag
Erről a nagy fejlettségi előnyről az jut eszembe, hogy semmit sem ér, hogyha az AMD nem ad hozzá normális támogatást. Tudom, hogy ez nem kapcsolódik a DX fejlettségéhez, de ha minden igaz, akkor a 7-es szériáju GCN-ek csak a videó lejátszáshoz és az energiagazdálkodáshoz fogják használni a Freesync-et. R9-es vagy R7-es kártya kellesz a játékok alatti Freesync-hez. Ezt az egészet csak azért írom, mert mindig az volt írva, hogy mennyire időtálló lesz a 7-es széria.
-
eventus
veterán
válasz Lapajbacsi #592 üzenetére
Kinézetre gondoltam
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
TTomax
félisten
Troll alert...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
Sinesol
veterán
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz huskydog17 #580 üzenetére
Viszont legalább kárpótlásul adnak egy fasza Physics-et..
-
Jack@l
veterán
Most viszont feljöttek 11.3-ig, de én még nem láttam volna játékot, (vagy csak nem tűnt fel) ami hajde 11.1-hez ragaszkdott volna.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Dtomka
veterán
válasz yodamester10 #577 üzenetére
AMD (vga)user vagyok és ha olvasod is azt amit mások írnak akkor senki nem fikázta itt az Nvidia-t. Sőt dicsérték, mert valóban jól sikerólt ez a széria. Gondolom Nvidia vga-d van, hogy a másik oldalt lebecsmérled....
-
Sinesol
veterán
válasz huskydog17 #575 üzenetére
Mostnem azért de mégis kit érdekelnek ezek a foltozott Dx 11 verziók?
Ugy tünnek el a süllyesztőben hogy szinte senki se használja, buta lett volna az Nvidia ha egy centet is rákölt....
Játékokban fej-fej mellett van a 2 cég, nem látom a hátrányt amiről beszélsz, az meg hogy 1-2 parasztvakito featuret nem tudsz bekapcsolni egyik vagy masik oldalon , az meg kb kit érdekel...Dx 11 böven elég, lényegi előrelépés pedig a dx12 lesz.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Arról beszél, hogy mindezek ellenére elég jól dolgoznak és az élen vannak, és biztos annyira hiányzik ezek támogatottsága, hogy anélkül nem is létezhet a világ.
type your text here..
-
nagyúr
Hogyne lenne... szvsz most kb egálban van a két gyártó.
Persze a 980/Maxwell 2-ővel számolva...Sőt a 11.3-is támogatva van/lesz, és ami azt jelenti majdnem biztos hogy a DX12 is elég jól támogatva lesz.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Crytek
nagyúr
"de tudásban sajnos eléggé le vannak maradva, ami se a fejlesztőknek, se a játékosoknak nem előnyös"
Ez az előny dolog amiről szól van hogy technológiailag mennyire előre mutat az amd papíron valóban szép dolog.A pc-s játékosok meg az AMD fanok kivételével mind telibe**arják.
Most azért mert "talán" esetleg lesz majd pár dx12-es effekt ami nv-n nem megy bármibe fogadok,hogy senkinek se fog feltűnni ha összehasonlító videókban nem kockázzák majd ki.
Szóval ez az előny ragyogó az AMD-nek PAPÍRON!
Szerintem ezt az aMD amugy direkt csinálja ez a FANvédékező módja nekik.
AMD-sek meg mindenre tudnak magyarázatot amivel védik.
Proci témába is ott vannak az intel min fps értékei ami sokszor csontra lealázzák az amd "üdvöskéit" ,de ott is jön a szöveg hogy bla bla bla és kihozzák jónak az amd procikat.Majd ha olyat látok Nvidián mint anno valamelyik sárkányos 3D markot futattva a Savege 4-emmel hogy a sárkány testének nagy része meg sok textúra fekete fehér kockából állt mert elavult szar volt a VGA és nem tudta megjeleníteni akkor benyalok az összes AMD-snek csontig.
Addig meg hajrá "papírra" vetett előnyök.Next PC Upgrade: 2022
-
huskydog17
addikt
válasz yodamester10 #577 üzenetére
A D3D 11.1-re másfél évet kellett várni a zöldeknél, hogy végre legyen hozzá támogatás, de a Tiled Resources Tier 2 még mindig nincs. Ha a következő generáció támogatni fogja, akkor is 2 évvel le lesznek maradva.
Ezen felül jelenleg úgy tűnik, hogy a DX 12-nél is csak részleges támogatás lesz, hiszen a Tier 3-mat nem fogja ismeri, még a legújabb Maxwell sem.Nem tudom milyen fikázásról és milyen szőlőről beszélsz, de gondolom magadból indulsz ki. Én pont, hogy dicsértem az új VGA-t, mert elég jó lett és végre szabvány támogatás téren is történt előrelépés, nem csak nyers lóerő terén.
Szabvány téren kellene az NV-nak sokat fejlődnie. Erő és fogyasztás terén toppon vannak, de tudásban sajnos eléggé le vannak maradva, ami se a fejlesztőknek, se a játékosoknak nem előnyös.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
FLATRONW
őstag
Ide is leírom.
A virtuális valóságot támogató játékokban be lehet állítani, hogy mekkora legyen az előre kiszámolt képkockák száma. Ez ugyanaz, mint a CPU által előre kiszámolt képkockák száma funkció. Az Nvidia driverben alapértelmezetten 3 képkocka a gyorsítótárazás, AMD driverben pedig 2. Azonban a virtuális valóságban a 2-3 képkocka előre kiszámolásából adódó nagy késleltetés szédülést, fejfájást stb. okoz. Ezért a virtuális valóságot támogató játékokban 1 képkocka lesz előre alapértelmezetten kiszámolva. Ez teljesítménycsökkenéssel jár (kevésbé lesz kihasználva a gpu), de kisebb is lesz a késleltetés. -
yodamester10
őstag
válasz huskydog17 #575 üzenetére
És kitől és mitől van lemaradva az NV pár évvel?Csak nem az amd-re gondolsz
Azért van 99,9%-ban mindenhol elöl az nv mert le van maradva.tudod ez ilyen savanyú a szőlő duma Itt az amd-s fikázó userek többsége csak azért trollkodik mert nincs pénze rá,pedig tudja hogy jobb[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
A fogyasztás valóban piszok jól sikerült, elképesztő, hogy 256 bit széles memóriabusszal gyorsabb tempót hoznak, mint egy 512 bites radeon 290X és ezt kb. 80 Watt kevesebb fogyasztással. Örvendetes az is, hogy végre az NV is támogatja a D3D 11.1-et, bár pár évvel le vannak maradva, de jobb későn, mint soha.
Azt én sem értem, hogy a G-Sync miért van kiemelve. Ennyi erővel azt is illene leírni, hogy a lapka továbbra sem támogatja a D3D 11.2-ben bemutatkozott Tiled Resources Tier 2-es szintjét.Az NV bemutatói között például egy ilyen is szerepelt. Mikor láthatunk ezt a technológiát egy PC játékban?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
HSM
félisten
Hagyjuk a fals dumát? Végigolvastam a vezető IT oldalak tesztjeit, és sehol egy szóval nem írták, hogy a 970-es tudná a Freesyncet. Számomra egyáltalán nem is lenne logikus, hiszen az Nv külön, a monitorba tette az ezt kiszolgáló logikát, így számomra egyáltalán nem magától értetődő, hogy menne a freesync-es monitorral is, sőt.
-
TTomax
félisten
Nem kötelező 40K-t fizetni a G-Syncért ugyanúgy várhatod tovább a freesyncedet mert az a 970el is menni fog,szóval hagyjuk a fals dumát...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Locutus
veterán
Most akkor ez a ref 970-es kártya tényleg létezik?
Csak mert ezzel a ref hűtéssel, és teljes nyákhosszal valahogy egyetlen gyártó kínálatában sem látom.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
beci43
senior tag
Gondoltam itt is megkeérdem.Virtual-reality pre-rendered frames.Az új driverben ennek mi a funkciója?
-
nagyúr
válasz AxBattler #560 üzenetére
majdnem ugyanez nálam is - esetleg a BL Presequel miatt kell egy kis extra kraft a 660 felett. de hosszabb távon egyre inkáb csúszom a 207-es kategória felé a 206-ból
(#563) stratova: arra én is kíváncsi leszek, viszont az vagy GM204, vagy GM206 alapú lesz - a GM207-ről semmi pletykát nem láttam.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
X Factor
addikt
Száraz adatok alapján a 970 nekem is jobbnak tűnik, de pl. a Mantle hiányozna és kitudja, hogy egy éven belül hány title jön ami támogatja. Vagy a tress fx is tetszett TR-ben, NV oldalon ott a physx.
Bár mivel nagyságrendileg egy árban mozog a 2 kártya, bármikor lehet egyikről a másikra váltani illetve vica-versa.
Make things work
-
eventus
veterán
Micsoda szörnyeteg: Inno3D Announces the iChill GeForce GTX 980 and GTX 970
Gigabyte 970 lesz nekem a befutó, eddig a Sapphire R9 290 volt. De ilyen teljesítmény, fogyasztás mellett nem kérdés. Bár az oldáaán az kis vezeték elég ronda
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
stratova
veterán
Több oldal is október második felére/végére várja a GTX 960-at (egyazon forrás alapján).
-
Televan74
nagyúr
Ez a teljesítmény ilyen alacsony fogyasztás mellett, a fejlesztőmérnököket kell megdicsérni. AMD ebben le van most pillanatnyilag maradva.
De azért teljesítményben nincs akkora vész,hogy most például,az egy hónapja megvett 290 -es kártyámat lecseréljem. Én várom a 390 -s szériát. Aztán majd jövő nyáron eldöntöm, hogy váltok e vagy sem.Én nem vagyok egyik oldal fanja és ellensége sem. Én a pénztárcám legjobb barátja vagyok.
Mindenbe beleugatok!!!
-
ffodi
veterán
Nekem sincsenek illúzióim, de úgy érzem eljött az ideje, hogy a zöldeknek is adok egy esélyt a meggyőzésre. Párhuzamosan volt nekem is néhány NV-m, köztük GTX260 is, és volt valóban néhány eset, amikor az Nvidia driverei is sz@rok voltak, manapság ez remélhetőleg nincs így.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
HSM
félisten
Eszem ágában sincs lebeszélni róla. De azt mindenképpen hozzátenném, hogy mikor a GTX260-at vettem, akkor is ez volt a mantra, hogy az Nv driverei mennyivel jobbak, blabla... Aztán pont a megbízhatatlan vacak driver miatt ment a kari az apróra.... Szval nekem már ezzel nincsenek illúzióim.
Nekem meg még drága is lenne a váltás a G-sync monitorok felára miatt, inkább megvárom a Freesyncet. -
nagyúr
válasz AxBattler #553 üzenetére
a 750/750Ti-nél most az a furcsa helyzet van, hogy kijött egy új chip ugyanazon az architektúrán, de magasabb feature-settel. lehet, hogy most abban a teljesítmény-sávban érdemesebb megvárni a GM207-et? de az vajon mikor lesz?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
yodamester10
őstag
Most valahogy úgy érzem 970 SLI-vel jobban kijövök mint egy 980-al.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Nekem a HD4870 óta csak
ATI-mAMD-m volt a fő masinába, 4870-5870-6950-7970-290x.......alapvetően mindegyik kártyával meg voltam elégedve, ár-érték arányban elég jók voltak (főleg a 4870 ), viszont az AMD drivereivel mindig is voltak kisebb-nagyobb problémák, most is vannak, és kezdek beleunni, "a melyik alkalmazáshoz melyik drivert tegyem fel" és a "kijött egy friss ígéretes driver, de ez-meg az nem vagy nem jól működik, tegyük vissza a régit" mókákba ......... Erre most még jött az is, hogy a 290x-nél kisebb fogyasztással/hőtermeléssel, valamivel nagyobb teljesítményt is kínál a túloldal, különösen tetszik 1-2 gyártó nem ref. termékénél a hybrid fan mode, így egy jó biznisz esetén nem fogok gondolkodni a cserén....[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
gV
őstag
wow
-
HSM
félisten
Eszem ágában sincs 970-re cserélni a 290-es Radeonomat. Főleg, hogy utána még fizessek 40K a G-syncért, hogy pár hónappal előbb kaphassam meg, mint az AMD gyakorlatilag plusszköltség nélküli megoldását. Szóval lehet, van aki erról álmodozik, és dobálja a Radeonját, de hogy mindenki az erős túlzás
-
félisten
válasz Milka 78 #545 üzenetére
Ja, biztos mi nem értjük.
Egyébként az utóbbi jónéhány évben AMD cpu/chipset párti voltam, ezért HD4830-tól kezdve Radeon-t használtam, az 5-6-7XXX-es generáció is átment a kezeimen, de soha nem volt velük semmi gondom. Még most, egy Intel cpu mellett is tökéletesen teszi a dolgát a HD7750.
Ennek ellenére most GTX750-eseket néztem a kiváló teljesítmény/fogyasztás mutató miatt, és mert ezek a legerősebb kártyák, amikhez nem kell külön tápellátás (eddig a HD7750 volt ilyen). SFF rendszerem van, úgyhogy ez fontos.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Zyrius
aktív tag
Nézd meg az NVidia demo videót.
Nem vagy Nvidia fan de úgy tűnik ez nem csak marketing duma és végre eltűnnek a fel fel villódzó pixelek, amik eléggé lehúzták a valóság érzetet, már ha lehet ilyenről beszélni egy játéknál de azt hiszem lehet, mert végső soron ez a cél.
értelme? = 1https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
Diocles
aktív tag
Csak megjegyezném erről a dynamic schminamic hiper-szuper rezolúsönről, hogy már a Geforce 2 (!) is tudta 2000-ben, csak akkor még úgy hívták, hogy high resolution anti aliasing. Akkor még annyira jó neve volt, hogy szinte nem is kellett magyarázni, hogy mit csinál.
Na meg még annyit, hogy ez a tökéletes élsimítás, az összes többi eljárás csak egy közelítés, amit a teljesítményigény indokol.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sons of the Forest - Egy nap alatt több mint 2 millióan vették meg
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vallás
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.