- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Apple asztali gépek
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
-
X Factor
addikt
-
X Factor
addikt
Egyelőre a játék fejlesztő/kiadó dönti el, hogy mire jelenik megy egy termék. Tehát ha én egy játékfejlesztő vagyok és mondjuk egy üzleti felmérés szerint 3-szor nagyobb bevételt remélhetek a konzolos eladásokból, akkor odafogom pozicionálni a terméket.
Ellenben, ha Józsi a meeting során megjegyzi, hogy kell neki 4-5 kollega, meg 6 hónap és akkor pc-n is fog pörögni az eladás, akkor lehet a vezetőség rábólint, mint amikor ennek mind időben, mind emberi erőforrásban a többszörössére volt szükség.
Nyilván ezen döntések is kihatással vannak a vga piacra.
Ez meg egy olyan dolog, hogy olyan terméket állítanak elő, amire éppen igény van. Kell 40ezres vga, kell 110erzes. Aztán van akinek 3db 4k-s monitora van és nincs rendszer ami meghajtsa. No, ő meg sír, hogy nem igaz h. nem tudnak egy 4096 cuda core-s valamit összerakni...
Make things work
-
-
X Factor
addikt
Főleg modelleket , nagy előny, h. valós időben lehet nézőpontot, fényeket, materiált állítani, ha a gpu-k bírják.
Unbiased render-t használ még a NOX a LUX meg az Indigo is, de az Octane eszeveszettül pörög a cuda támogatás végett.
Mondjuk a Maya-hoz is készül Octane plugin (nem tudom készen van-e már) így nem kell a komplett scene-t kiexportálni.
Make things work
-
X Factor
addikt
válasz imibogyo #860 üzenetére
Ugyanez foglalkoztat.Titan-ból építettünk volna egy render állomást, lévén amennyivel drágább egy 780Ti-nél, azt szépen ledolgozza nekünk. Most az árakat elnézve, már elgondolkodtató, ha találok linkelek tesztet 980-ról munkakörnyezetben.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
X Factor
addikt
válasz balint107 #833 üzenetére
Gyorsabb, de a bealázza azért igen erős kifejezés. Mondjuk egy 750Ti-t bealáz.
Crysis3-ba kikapcsolsz kb 2 effektet, amiből egyébként in-game sokat nem veszel észre és fut tökéletesen, vagy csökkenti az ember az AA mértékét.
Ha a 7950-el eltudtam vele játszani, akkor nem hiszem egy 780Ti-nek különösebb gondot okozna. (Az első pályát leszámítva)
BF 4 2560*1440 ultra 2xaa, 780vs970 50 vs 56 fps. Az 11%. Tényleg durva, de én a 780Ti vs 980 felvetésedre reagáltam csupán.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
X Factor
addikt
Száraz adatok alapján a 970 nekem is jobbnak tűnik, de pl. a Mantle hiányozna és kitudja, hogy egy éven belül hány title jön ami támogatja. Vagy a tress fx is tetszett TR-ben, NV oldalon ott a physx.
Bár mivel nagyságrendileg egy árban mozog a 2 kártya, bármikor lehet egyikről a másikra váltani illetve vica-versa.
Make things work
-
X Factor
addikt
válasz jacint78 #497 üzenetére
Ez csak általad, illetve sok más user által kreált alaptalan spekuláció, amivel napi szinten lehet találkozni. A kártyákat jóvál nagyobb hőmérsékleti tartományokra vannak hitelesítve, mint ami a mindennapos felhasználás során előfordul.
Nyilván a tervezés során, sok mindent figyelembe vesznek, de nekik ugyanúgy nem érdekük h. rma-ban cserélni keljen kártyákat. Mint minden piacra kerülő terméknél persze itt is van egy kalkulált hibaszázalék, de ez minimális.
Kb. az jut eszembe, az ilyen mértékű aggodalmak kapcsán, amikor egy szoftverről kapok feedback-et, miszerint "soha nem látott hőmérsékleten izzik a gpu terehelés alatt" azonnal módosítsuk a gpu kihasználásat. Erre finoman jelzem, hogy egy egzakt hőmérsékleti értékkel többre megyek, erre megkapom, h. 78 fokos a kártya.Szerinte ez sok, mert 73-nál több nem volt és lefog neki olvadni... nc...
Mondhatnám a régi ref 5850-5870-eket, sokkal volt dolgom, sajáttal is. Terhelés alatt 90 fokosak voltak, még ma is mennek. Nyilván a piac egészét tekintve nem reprezentatív példa. De manapság a hőmérsékleti problémák és az ezzel járó gyorsabb amortizáció nem hiszem, hogy ekkora probléma lenne.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
X Factor
addikt
Picit szélmalom harc, a 290 volt idáig az optimális csere amit kinéztem, erre jött ez, de amennyiben az előbbieknek csökken az ára, az ugyanúgy kihatással lesz a 7950-ek használt piaci árára.
Szerencsére ez is jelenleg teljes mértékben kiszolgál, így nem hajt a tatár.
Jó vétel volt, azóta is remekül teszi a dolgát
Make things work
-
X Factor
addikt
-
X Factor
addikt
Jó kártya lett. Itthoni árat, esetleg tud már valaki?
Szerk.: Közben már látom 970 eléggé bajnok ár/érték arányban.
[ Szerkesztve ]
Make things work
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest