- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz malomkaorm #399 üzenetére
Ez sosem lesz fair.
Én azért kíváncsi leszek a Gainward Phantom GTX970 -n árára. Szerintem azt 140.000 alatt nem kapnám meg.
Mindenbe beleugatok!!!
-
malomkaorm
tag
Annyiért nem is fogok, mivel nem annyi lesz az ára. 130 alatt biztos hogy egy darab sem lesz Magyarföldön. ÁFA+vám+kereskedői haszon mire ideér.
Annyiért meg R9 290x jól meghúzva. De egyenlőre meg kéne várni az AMD válaszát, mert ez így nem fair, hogy az előző genes kártyákkal hasonlítjuk össze.
Egyébként a 970-nek jó lett az árazása (ettől függetlenül ott van a 290x és a következő AMD széria is)
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Dani
-
TTomax
félisten
Igen pontosan az a durva,hogy a 290 alá árazták és hozza a 290X-et... ha a 290 bestbuy volt akkor a 970 mi?
(#396) malomkaorm
Továbbra sem látom,hogy írtál volna 105-120K között erősebb alternatívát holott azt írtad vannak jobb vételek...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
nem a 680 óra változott a világ, hanem a 680-nal. hiába jelentette addig a 80-as a top kártyát, a chip számozásából és méretéből egyértelmű volt, hogy a 680 csak árban high-end, és lesz nála magasabb kategória is. sajnos árban is úgy lett.
a bevezető áras kommentnek nem látom a relevanciáját, mert nem látszik a mozgatórugó, ami a 980-as 550 USD-s árát lejjebb kényszerítené."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Crytek
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #384 üzenetére
105-115K-ért kapsz egy VGA-t ami gyorsabb ,kevesebbet eszik mint a 290X 130+K.
Ha ez nem jeleni azt hogy best buy akkor semmiJaj de sokat kell várni hogy kiderüljön megéri-e majd a 970-et megvenni vagy sem.
Ati ugathatna már valamit mikor akarja leleplezni a 3xx-eket!Next PC Upgrade: 2022
-
Sinesol
veterán
válasz Lapajbacsi #393 üzenetére
Nem kell Titan, elég a 980ti is..
-
Lapajbacsi
aktív tag
Nem értem mit Titan-oztok, mikor idén két Titan-t is kidobott az Nvidia?
Új Titan legalább egy évig nem fog megjelenni még nyilvánvalóan... -
TTomax
félisten
válasz malomkaorm #389 üzenetére
105K az ára a 970nek megjelenéskor,esetleg tudnál mondani alternatívákat 100K környékén ami a 970nél gyorsabb?
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Sinesol
veterán
40k-ért van apron 2 év garis 7870, mondanom sem kell kb több mint elég . Új vételben elég nagy a lehúzás, bár nemtudom csak a forint e az oka, de ha ottvan a 2 év garis vga az apron, akkor még kockazatot sem vállal aki megveszi.
Igazából nekem az a furcsa hogy ha már középkategoria is elég mindenre pl egy R9 270 aka. 7870, vagy masik oldalon egy 670/760, akkor minek van még fölöttük annyi kártya?
Siman 270x/760 elég fullhdra aki meg 4k-t vagy multi monitoros gamet akar annak ugyis az aktualis top kell...
(#389) malomkaorm
Mégis mi az ami a 970el azonos áron sokkal jobb teljesitmény?
100k körül van a kezdöára, 1 honap mulva kb 90 lesz....[ Szerkesztve ]
-
HeZzZ
senior tag
Persze a pénz dönti el kinek mi a Best buy. De ne a személyes allaspontod nézd hanem a piaci agresszív árazást. Nem 120 rol indul, és még lejjebb is fog menni. És 100k körüli árral a 970 a piacon az egyik legjobb választás lesz. Na és csak ezután jön, a te nezopontod hogy ki mennyit szán rá és hogy kinek mi az optimális teljesítmény a maga felbontasahoz.
powered by Tiger Lake & GA10x
-
malomkaorm
tag
Én is meglepődtem rajta.
Egy R9 270 az esetleg BestBuy, mivel élsimítás és hasonló "baromságok"* nélkül mindent elvisz 1080P-ben élvezhető sebességgel.
A 970-nek annyi az előnye, hogy keveset fogyaszt, de ettől még nem lesz BB, mert azonos áron sokkal nagyobb teljesítményt lehet kapni.*Baromságok alatt azt értettem, amit ilyen árkategóriában nem szabad elvárni egy VGA-tól.
-
Mr Bond 007
őstag
Ugyanúgy megvannak a szegmensek itt is. 25 és 50 milliós autóknál is megvan a best buy. Az hogy a nagy többségnek ez elérhetetlen már más dolog. 800 ezer ft-os kategóriában is megvan a best buy a workstation graf kártyáknál is. Mit kell ezen most lázongani?
[ Szerkesztve ]
-
pzske
aktív tag
Hát ezt nyilvánvalóan te döntöd el. BF4 nem 60 hanem 80-90 fpssel fog menni, de nyilván az új kártyában technikailag még nagyon sok tartalék van, ezt talán a fejlesztők a következő időszakban ki fogják aknázni.Ez, hogy mennyi + pénz ér meg mindenki saját maga döntse el.Én a 480-ról már nagyon váltanék bár igazság szerint amikkel én játszom (D3, F1, DIRT széria,stb..) kimaxolva megy még a mai napig 1920x1080-as felbontásban.
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
Attix82
addikt
Best buy szó arra vonatkozik, hogy kis szerencsével OCzva el tudod érni a TOP VGA (GTX980) szintjét vagy a fölé emelni ...és közben spórolsz 60-80 e ftot.
Természetesen drága VGA, de a fentek írva hamar hozható a jóval drágább szint.
-
ggbuffon1897
őstag
én csak azon akadtam fenn, h egy 120as kártyára rányomja vki h "best-buy" , főleg itt Mo-n..
értem én, kinek mi, de amikor a userek 95%-nak bőven elegek a mai 60-70k-s kártyák több évre, akkor elég nehéz rásütni egy ilyen plecsnit..vagy szimplán csak mást értünk "best-buy" kifejezés alatt..
hozzáteszem, h a mostani VGA felhozatal is brutálisan túl van árazva, köszönhetően a gyenge forintnak stb, de erről már írtak előttem..pár éve 40k-ért már combos vga-kat lehetett szerezni, most meg ennyiért max vmi alsó-közép kategóriát.
-
Chrys_
addikt
Megéri GTX680-ról 970-re vagy 980-ra váltani?
1920x1200-ban használom a jelenlegi kártyát, itt nem érzem igazán szükségét, amíg le nem cserélem a fő monitort. DX12 miatt megint nem látom értelmét, mert ugye az még várat magára, és így még a teljes kompatibilitás sem biztosított.
Szerintem hiába szánják a GTX680 utódjának (Battlefield 4 is megy ultra beállítások mellett kb. 55-60fps-t), nagy általánosságban mondva FullHD-ig nem éri meg a cserét.
Ha kijön a DX12 talán következő év végén, akkor lesz új kártya? És egy rakat GTX970/980 a használt piacon? -
Sinesol
veterán
válasz ggbuffon1897 #379 üzenetére
Kicsit off, de elég szörnyű az ha valaki a 30k-s Fullhd monitorok vilagaban meg mindig fullhd alá adja..
Egy 7770/650ti is elég fullhdra mediumon....
A fullhd felbontas miatt az elsimitas hianya se akkora baj...meg amugyis a legtöbb konzolport siman mediumon is szép full hd-ban.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
1. Kicsit valtozott mar a dolog a gtx 680 ota. Akkor még top volt a 80-as végződés, de a titan miatt abban a genben mar valtozott a dolog es a 700-as sorozatban is folytatodott a tendencia. Egyszoval a 80-ra végzödö verzió már több mint 2 éve nem az aktualis csucsvga. Kb mint amikor az amd is a 6870-et behozta, ott is volt egy számozási váltás és a 6870 a közepkategoria resze lett, az uj top pedig már a 970-es végzödést kapta.
2. Termékskála szempontjabol pedig nem szabad elfelejteni,hogy ez bevezető ár, és a 970 valoszinüleg a 285 vagy 285x-el lesz egy ársávban, míg a 980 valoszinüleg 150 környékére fog beállni.. Mindez 1-2 honapon belül bekövetkezik. Ha azt nézem hogy 100k környékén is van 285 akkor annak a párja a 970, a leendő 285x párja meg kb a 980.
Mindez egyértelműen mutatja hogy ezek a vga-k a felső középkategoriat erősitik majd.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz max-pain #374 üzenetére
Van HEVC. Lesz hozzá több OpenCL-ben írt program. Az NVIDIA-ra is. Nincs értelme a nagy fixfunkciós blokknak, amikor GPGPU-ra van szabva az egész dekódoláshoz szükséges feldolgozás.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
HeZzZ
senior tag
Az AMD-nek fel kell kösse a gatyáját. Hiába a papíron gyenge számok, ezek a maxwell kártyák iszonyat jónak ígérkeznek. Best buy a 970 már most. A 980-ról meg elég annyi hogy az új 1 gpus király. Bár én is kíváncsi vagyok a 780/ti utódjára. Mert az a GK 110-es chip is tartogat még szerintem valamit. *vagy mégsem...
[ Szerkesztve ]
powered by Tiger Lake & GA10x
-
max-pain
senior tag
Brutalis.
Sajna az ara is...
Egyedul a HEVC normalis lejatszasa hianyzik (termeszetesen legalabb Main 10 profile, Level 5.1 szintu). Na majd jovore... -
ÁdiBá
veterán
Szerintem nagyon jól sikerült. Kifejezetten tetszik. Ez a kártya ennyi számlalóval így dolgozik bele se merek gondolni mit fog művelni a Gm200as....
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
keIdor
titán
A 680 kapott egy átnevezést 770-re és ment tovább, ahogy a 670 is 760 lett, de le is süllyedt a GPU a középmezőnybe. De ezt úgyis tudod.
Gyártani nem éri meg a GK110-et ha nincs mellé magas ár, most le is csökkent minden, szerintem kapja az EOL-t itt írja is: [link].
"NVIDIA announced discontinuation of three of its top-selling high-end graphics cards, the GeForce GTX 780 Ti, the GeForce GTX 780, and the GeForce GTX 770."Ugye a GM204 egy ugyanilyen közép-felső kategóriás GPU, mint a GK104-es volt, a felépítés, a neve is erről árulkodik, de amíg nincs GM200, addig az nV felsőkategóriába szánja, ezért is 980 a teljes értékű kártya.
Ha jön a GM200, akkor kerül a helyére.#371: A Titan Black marad a GM200-as Titan 2 érkezéséig, de ez borítékolható volt, mivel az egy picit más kategória ugye. Dupla pontosság végett, nem igazán játékosoknak van szánva, GM204 erre alkalmatlan lenne. Szerk.: Szerintem már egy ideje EOL lehet ez, el lesz passzolva a még alkalmas GPU a megfelelő kártyaként, és szép lassan eltűnik.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TTomax
félisten
Én meg 100% biztos vagyok benne hogy a Titan Black megmarad, a termékskálázás máris bukik...
(#372) Keldor papa
Hát igen,csak felmerül bennem a kérdés,hogy a professzinális piacról kiselejtezett gpukkal mi lesz....mert onnan nem vonják ki a GK110-et az biztos,lévén hogy nincs más.Szóval a kevesebb profit még mindig jobb mint a zero profit,ezért gondolom úgy hogy valamelyik GK110 variáns megmarad.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
szerintem érdemes lenne egy kis rendet tenni az "utódja" kérdés körül, mert három szempont keveredik a hozzászólásokban.
1. technológiai szempontból a GM204 (GTX 980) az első GK104 (GTX 680) utódja
2. termékskála szempontjából a GTX 980 a GTX 780Ti utódja, mert annak az árpozíciójára érkezik (ráadásul a 780Ti gyártása megszűnik)
3. upgrade path szempontjából a 980 és a 970 elsősorban a 680 és 670 tulajokat célozza meg, bár ez már kevésbé egzakt, mint a fenti két szempont."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
malomkaorm
tag
Hol állítottam, hogy nem azoknak az utódja? Azt sem mondtam, hogy a 780Ti-t hivatott leváltani.
Annyit mondtam, hogy ha választani kéne, akkor ÉN egy használt 780Ti+OC, esetleg sima 780+OC(százasból kijön kis szerencsével), vagy 290x+OC mellett döntenék. Akinek fontos a fogyasztás a hőmérséklet és a zaj miatt, az nyilván ezt választja.
Egy dolog, egyébként, hogy nem így kéne rá tekinteni, de akkor miért ennyi az ára
Amint olcsóbb lesz, mondjuk egy 50-essel, akkor nagyon jó vétel lesz.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Én azért megvárnám a hivatalos infót az EOL-ról...Ugyanez volt a 680-nál,aztán pár hónapra jött a 780... most ezt a kört én nem veszem be.
(#369) malomkaorm
Az ára annyi amennyiért megveszik... Sarkítva,ha ráírják egy trabira hogy 15milla akkor fearrari lesz belőle?Na ugye...irreleváns amit a 780 és e között a kártya között felhozol,mert akinek van 780a az nem fogja erre cserélni...[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz malomkaorm #357 üzenetére
Szoval nem irtad...
-
Sinesol
veterán
Jó kártya lett, simán veri a 290x-et miközben nem is ez a csucskartya. Gondolom 150 környeke lesz par honap mulva maximum. A 970 meg 80-90ert elég jo vétel lesz.
Viszont ha már ez is veri a 290x-et milyen lesz vajon csucskartya 980ti vagy a titan?[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Én nem látom,hogy a 780 EOL-t kapott volna...az,hogy megéri-e majd üzletnek tartani az más kérdés...
(#364) Sinesol
Ezen a csíkszélességen idén már nem hiszem..[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz malomkaorm #357 üzenetére
Mi az,hogy hogy jön ide?Ez nem a 780/780Ti utódja,ez NEM akarja leváltani azt,ergo akinek ilyen van az NEM fog 980at venni.... azok teszik akiknek 670/680/770 kártyájuk van,ráadásul technikailag sem a 780 utódja,ez a chip nem a GK110 vonalról jött,nem is várható el tőle hogy maradéktalanul megverje,ez egy felsö/közép kategóriás vga, a 680/770 utódja de nem csúcs vga,mint a 780Ti volt...az árától most vonatkoztassunk el mert a 200K az nem reális...ugyanez volt a 680nál is,aztán elég gyorsan lement 120-130K-ra...
Erre igy kellene tekinteni,mert a 780 utódja majd ezután jön, jövőre...[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz malomkaorm #352 üzenetére
Tudod a fogyasztasnak nem csak a villanyszamlahoz van koze, hanem az uzemi homerseklethez, a hutorendszer zajahoz es az elettartamhoz is.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz malomkaorm #352 üzenetére
Nem tudom észrevetted-e hogy ez a GTX 680/770 utódja...
(#355) Keldor papa
Igen sajnos...[ Szerkesztve ]
-
malomkaorm
tag
-
Micsurin
nagyúr
Ne basz új GTX , Látom a jövő évet , Ubisoft.... Watch Dogs 2.... Elő renderelt trailerek.... minimum gépigény : 8gb ram , i9 4ghz , GTX 980
@lenox: +1
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
lenox
veterán
Nem tudom megvan-e mindenkinek, de ennel lesz/van egy nagyobb gpu is, ez leginkabb a 680 utodja, csak 780 feletti teljesitmennyel, es 660-670 koruli fogyasztassal. De lesz Titan utod is. Szoval mindenesetre az elorelepest a 680-hoz kell viszonyitani, legalabbis ha a technikai fejlodest nezzuk. Nyilvan mint termek egyelore a 780 szintjere van pozicionalva, annak megfelelo arral.
-
nagyúr
válasz CsigaGyilkos #348 üzenetére
Ha van rá pénzed és most kell, akkor ne várj vele.
(#350) lenox
Jensenék és ahhoz mérik.
Mondjuk ennél nagyobbat mostanában ne várj, minimum addig amíg az AMD nem tud lépni értelmeset nem jön ki szerintem a "nagy" Maxwell.
(#351) Micsurin
Gameworks!!
Azt fogja tolni az nV ezerrel... az összes nV játékban. Ez a jövő.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
aktív tag
Ennek is most kellett jönnie. Már elhatároztam, hogy veszek egy R9 290 kártyát, de a GTX 970 tesztek láttán egy kicsit elbizonytalanodtam. Sokkal jobb a fogyasztása és teljesítményben is hozza amit kell. Ráadásul CF-ben gondolkoztam, de fogyasztást is figyelembe véve egyenlőre jobban járnék egy GTX 970-el. Várjam meg, hogy mit lép az AMD vagy GTX 970 Mikorra várható az új AMD kártyák? Valaki tud esetleg erről valamit?
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
pilu85
őstag
makd nehogy mindenki ki akarja söpreni a saját vga-ját pici pénzér
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
7time
senior tag
Ez elég gyengécske ahhoz képest amit vártam tőle, a fogyasztás annyira nem érdekel azalatt az 1-2 óra alatt amennyit naponta játszom, a teljesítmény annál inkább.
-
sb
veterán
válasz Bjørgersson #109 üzenetére
Mikor jönnek ezek várhatóan?
-
MZperX75
addikt
válasz malomkaorm #250 üzenetére
Ez aztán hiteles közvélemény kutatás,gratulálok ....
-
Muerte
addikt
Friss WHQL a 970/980 tulajoknak (is) :344.11
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Arra van mód, hogy a tesztrendszer GPGPU-s átalakítása keretében bekerüljön egy GPGPU teljesítmény/fogyasztás teszt? Nem vagyok benne biztos, hogy azonos sorrend alakul ki, mint a játékos esetben.
Az is jó, ha külön teszt készül erre GPU-kat és APU-kat is belevéve.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért időnként frissítünk.
Tudom, csak nagyon nehéz egy tesztrendszert kompletten átalakítani, főleg úgy, hogy alig egy héttel a teszt előtt jön a kártya. Este kettőkor még szerkesztettük a cikket. Ha átalakítottuk volna a tesztrendszert, akkor nem lett volna időben kész a teszt.
Most lesz egy nyugisabb időszak, és ilyenkor lehet majd új tesztrendszert felhúzni. Akkor könnyebb új programokat belerakni, akár GPGPU-ra.
És ezt ne értsd félre, nem kifogásokat keresek, és egyetértek, hogy a Luxmark nem egy jó GPGPU teszt, de kevés volt az idő most változtatni vagy bővíteni bármin is.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Drizzt
nagyúr
Megrendeltem a 970 strixet. Orultem volna ha mar ma meglenne, de ugy nez ki hetfoig kell varni a vasarra.
I am having fun staying poor.
-
TTomax
félisten
válasz malomkaorm #330 üzenetére
Hát ha te azzal értesz egyet akkor no comment.. ritka nagy marhaság...
-
imibogyo
veterán
válasz malomkaorm #330 üzenetére
Az első rész OK. A második rész: #297 Csak azért szólok mielőtt nagyobb baj lenne a figyelmeztetésből. Más topikban is csinálsz ilyet (4K). Érdemes rá figyelni. Modik nem szeretik. Ahogy a legtöbb fórumozó sem.
Amúgy én nagyon kíváncsi leszek a 960-ra. Bár valószínűleg úgyis a felső-házból vásárolok megint. De érdekes lesz, hogy abból mit tudnak kihozni, szerintem többeket érint majd. És még érdekesebb lesz szerintem az AMD válasza. Érdekes időszak jön VGA téren.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
válasz Bjørgersson #210 üzenetére
Hogy ne az AMD-Nvidia háború legyen csak itt:
Ez lesz igazán érdekes: "the GeForce GTX 960, some time in October, 2014."
Nemhogy mindenki örülne, hogy lett egy ütős kártya, amire AMD-nek is válaszolnia kell -
malomkaorm
tag
válasz imibogyo #319 üzenetére
Pontosan ezt magyarázom, hogy mind a kettőnek vannak hibái. Csak nem hajlandóak az AMD fanok elfogadni, hogy a kedvenc gyártójuk is tud hibázni. Én nem csak az AMD-re vagyok rászállva, hogy milyen borzalmas. 10 éve azt használom, -mint már írtam- nyilván nem azért, mert egy nv fanboy vagy.
A hozzászólásaim száma nem érdekel túlzottan, nem azért fórumozok, hogy szép legyen a rangom.
Az a baj, hogy sok témáról van szó, nem akarom összekeverni őket egy hozzászólásba, de akkor innentől az lesz
A figyelmeztetésről nem tudok, de lehet, tudtomon kívül kaptam egyet
Abszolút egyetértek
Én csak arra reagálok, amit nekem írnak. Én elmondtam többször is, hogy nyílván nem tökéletes az NV sem, és nem azért van AMD-m mert szarnak tartom. Azt is leírtam, hogy az NV-vel még nincs rossz tapasztalatom, úgyhogy komolyabban belemenni nem tudok. Arról írok konkrét véleményt, amit ismerek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ricshard444 #327 üzenetére
A meglepő az lenne ha az AMD ~20 nanométeres termékkel jelenne meg a következő pár hónapban "válaszul".
(#330) malomkaorm
Csak az a baj hogy nem ez tetted mégsem, mert kijelentetted egyik jobb mint a másik. Az nem nem egyenlő azzal hogy mindkettőnek egyformán vannak hibái, amit a többség tud és elfogad... páran meg csak tolják write only módban a mantrát, vagy trollkodnak ezzel. Pl te is ... EZ a baj.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TTomax
félisten
én is nagyon örülnék neki ha ez tényleg menne driverböl,mert többre tartom mint az MSAA-t .. sokkal jobban skálázható!
-
jani04
aktív tag
Nem is tudtam,hogy az AMd vs Nvidia topik át lett nevezve..........
Röhej amit némelyik ember művel. -
tasakos
tag
"Tény viszont, hogy szolgáltatását (és most gondolunk itt a HDMI 2.0-n kívül például a G-Sync-re is) és fogyasztását tekintve a Radeon elmarad a zöldek üdvöskéjétől, ami bizonyos eseteken a GTX 980 felé billentheti a virtuális mérleg nyelvét."
A fogyasztás tényleg jó. De kb ennyi szvsz. mert ugye ez mind szép meg jó, de ugye ott van az AMD-nek a freesync egyszer, másrészt meg még mindig sehol nincs az nvidia a GCN architektúrához képest, nem meglepő a titkolózás..
BFBC2 nick: Tasi Hun
-
félisten
válasz ricshard444 #322 üzenetére
A Tongából kiindulva nem hinném, hogy teljesítmény/fogyasztás arányban komolyat lép előre a piros oldal, inkább tudásban.
-
nagyúr
azt, hogy a downsampling néven közismert hacker AA megoldáshoz mostantól nem a control panelen kell hackelni egy látszólagos magasabb felbontást, amit a monitor majd leskáláz, hanem az egész "magasabb felbontáson renderelek és leskálázom dolgot" elintézi a driver. ha jól veszem ki, akkor ez nem csak a GTX 900-asokon lesz elérhető, hanem a korábbi kártyákon is. apróság, de én pl. örülök neki.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
ricshard444
veterán
Nagyon morcos kártya a 980, szó nélkül váltanám rá a 280X CF -t, de az árát tekintve csak 970 -re lenne pénz, az meg úgy nem annyira hat meg azon felül, hogy az is jó kártya, de nincs meg benne az a + amit keresek egy 290 -hez képest. Fogyasztás / teljesítmény verhetetlennek tűnik, kíváncsi leszek, hogy mit lépnek erre a pirosak.
Vannak dolgok...
-
pakriksz
őstag
Megy is, csak ott még SSAA(supersampling anti aliasing) néven kell keresni
Bár nem tudom hogy ez eddig driverből volt elérhető vagy csak a játékokból. Na de mindegy, ez az AA módszer overkill akármi a neve.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
TTomax
félisten
válasz pakriksz #318 üzenetére
Aham,de akkor meg miért lett ez 9XX feature only?Mennie kell akkor annak minden vga-n ...
(#321) pakriksz
Nahh akkor ennek elég néphülyítés szaga van...[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz malomkaorm #297 üzenetére
A vitába nem beszállva.... Mintha már lettél volna figyelmeztetve, hogy szerkeszd a hozzászólásaidat. Mert baromi idegesítő a te agymenéseidet olvasni minden egyes (és kettes) hozzászólásban. Tudom, hogy így frankón gyűlik a hozzászólásaid száma, de azért érdemes lenne átolvasni a fórumszabályzatot (különösen a 10/5 - Flood, 10/7 - Flame, 10/8 - Trollkodás részeket ajánlom figyelmedbe). Arról már nem is beszélve, hogy NV és ATI-AMD oldalon is bőven van/volt hiba mind driveresen, mind hardveresen az elmúlt évek alatt bizonyos darabokkal (nem általánosságban), tehát teljesen irreleváns amiket írsz (a kártyáim száma, ami alapján ezt a megjegyzést íróm, 12 darab ATI-AMD - 14 darab NV az elmúlt 5-8 évben).
ON: nagyon tetszik a kártya, szívesen kipróbálnám. Nagyon komoly a fogyasztás/teljesítmény mutató. Tavasszal úgy érzem nehéz lesz majd a döntés.
-
pakriksz
őstag
DSR=SSAA új marketingnévvel nagyobb felbontásban rendereli a játékot mint a monitoré, amit visszaskáláz a monitor felbontására.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
félisten
válasz ggbuffon1897 #310 üzenetére
Nekem már nem kéne 150W+ VGA, se 100W+ CPU, nem azért mert óránként 3,4Ft-tal drágább, hanem mert azt már macerásabb ~0 hanggal hűteni.
Sőt. igazából valami 75W körüli VGA és 50W körüli CPU kéne."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
TTomax
félisten
Az egyik legfontosabb tulajdonság a fogyasztás.Ez határozza meg pl. a célzott órajelet (teljesítményt),ettől függ mekkora lapkát készíthetnek,illetve tokozhatnak a pcbre,ettől függ a melegedés (mert hát ugye a fizikát nem lehet átverni) és még egy sor egyéb dolgot határoz meg...az hogy ezzel foglalkoznak "izmoznak" köze nincs ahhoz,hogy érdekelné őket a te villanyszámlád.
Mehhh...ez a durva... 200K-ból hozza a 295öt,és jóval hűvösebb... [link]
[ Szerkesztve ]
-
DoxaM
aktív tag
Tetszik, hogy az nv is ráment a fogyira, a kártya ára, annál kevésbé, persze olyan ez mint az elektromos autók, meg luxus dízelek. Paradoxon, abban az esetben, ha valaki a fogyasztással jön...mert nyilván, aki 30 millióért vesz autót, az nem azon az xy ezer hufon genyóskodik évente, amennyit megspórolhat mondjuk egy nagy szívó benzineshez képest. Ugyanígy, aki 180 ezerért vesz csak videókártyát, gondolom nem nézi, hogy most xx ezerrel évente több lett volna a fogyasztás...ellenben ez egy a fejlesztésekkel járó plusz én úgy gondolom. És leghasznosabb valóban abban a szegmensben lenne, akiknek számít a teljesítmény/fogyasztás mutató (elárulom, ez nem a 200 ezer huf / vidkari szegmens ) ...mondjuk ez a 40-60k huf körüli szegmens (200-300$) biztos örülne neki..ha mondjuk, egy jó teljesítmény mellett a kártya tdp-je 100-120W-lenne...de ez csak egy vélemény, a cucc baró
-
nagyúr
Nincs olyan hogy túl erős valami valamire...
A minőséget mindig tudod még feljebb tenni minimum.
Ráadásul jönnek az új játékok amik tutik megeszik ezt is majd.
(#308) TTomax
Röviden nagyobb felbontáson számolják ki a képet és lefelé skálázzák a kisebb natív monitor felbontásra.
Ezzel elérhető pár mozgás közbeni aliasing probléma kiküszöbölése pl. Meg egy picit szebb képet kaphatsz.(pl kiszámolják 4k-n és leskálázzák FullHD-re... ezzel marketingelik most.)
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Több dolog miatt is: kisebb hőtermelés, amitől halkabb lehet, illetve nem kell visszabutítani a chipeket egy két GPU-s kártyánál a jövőben, vagyis 300W-ba sokkal több teljesítmény fér.
Illetve ezeknek a chipeknek a laptop verziói is kevesebbet fognak fogyasztani, ami ott már nyilván akksi időre megy.[ Szerkesztve ]
-
irhejja
tag
Jónak tűnik a 900-as széria, bár én szerintem lecsapok egy ilyen ár csökkentett R9 290X-re, 1080p-ben való mókázásra bőven elég lesz még egy időre.
Amúgy amit nem értek (és nem akarom én ezzel támadni a GTX 980-at vagy az nVidia-t), hogy miért annyira fontos a fogyasztás egy csúcskategóriás videokártya esetén? Ha valaki utánaszámol ezek minimális különbségek mondjuk egy áramszámlán... és hát eleve, kétlem, hogy aki kifizet 170k Ft-ot egy videokártyára az az áramszámlát fogja nézegetni. Persze nyilván jobb ha kevesebbet fogyaszt, csak furcsállom, hogy sokan ennyire kiemelik, szerintem az ilyen kártyák a célcsoportját sokkal inkább izgatja a teljesítmény, exkluzivitás, stb.
-
TTomax
félisten
Bizonyára elkerülte a figyelmem,de mit is jelent pontosan a Dynamic Super Resolution feature?
-
satz18
őstag
A kártya sztem király, és az amdvel szembeni 10% baromi csalóka. Sportszerűbb lenne a OC NV-hoz hasonlítani, mivel akkor lesznek hasonló fogyasztások. És mint más tesztekből tudjuk, ez a kártya nagyon jól tuningolható. És úgy már az előnye az bizony tetemes.
Összességében ez a Maxwell architektúra még közelebb fogja sztem hozni a gamer laptopokat asztali megfelelőikhez.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
ggbuffon1897
őstag
válasz malomkaorm #297 üzenetére
de itt te driver problémékkal okosítottál minket AMD vonalon, miközben hozzátetted h hetente rendszert raksz..
ez így önmagában elég hiteltelenné tesz dolgokat, azon kívül irrevelánsá a driverek felé a kritikáidat
de mindegy, részemről lezártam a "vitát"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest