- Egérpad topik
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballazol
senior tag
Na, az első kérdés meg is van.
1440p-ben szeretném hdmi 1.4 kábellel feljebbtornászni a képfrissítést.
Van erre valami lehetőség, vagy felejtsem el ennél a szabványnál a 60Hz-nél magasabb értéket???"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
Üdv a topiknak!
A mai nap boldog tulajdonosa lettem őneki:Remélem, elégedetten fogom használni az rtx 3070 után is...
Ha valakinek eszébe jut valami tapasztalat/érdekesség a kártyával vagy hasonló típusokkal kapcsolatban, várom érdeklődve!"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
HagymásBabPW
csendes tag
válasz Lord Myn #320 üzenetére
Még az fordult meg a fejemben, hogy a mostani masinámban levő Gt 1030-t átrakom az épülő HTPC-be, és helyette a "nagy gépbe" veszek egy használt 1050-t, esetleg 1050 TI-t. többre egyszerűen nincs szükségem. Újonnan ezek a kártyák sajnos még elég drágák. sokat nem szeretnék rákölteni.
Max 30 000-t szánnék rá. akár RX 560 is szóbajöhetne, a jelen masinám se túl acélos 6 magos buldózer 16 GB DDR3 1660 társaságában.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz HagymásBabPW #319 üzenetére
A fiam gépében passzív ASUS GT 1030, teljesen jól működik és nem forrósodik játékok alatt sem (i3-4170 mellett, 1280x1024-es felbontásban). De az is igaz, hogy ebben a gépben a táp és proci hűtő is aktív, teljesen passzív gépnél azért szerintem már melegedne, bár ha nem terheled túlságosan a GPU-ját, akkor van rá esély...
"War does not determine who is right - only who is left."
-
HagymásBabPW
csendes tag
Szervusztok.
Részemről megelégedettséggel használok egy Gigabyte Gt 1030-as kártyát. Amire nekem kell, arra bőven elég a kemény 10% látásmaradványommal amúgy se tolok nagy felbontásban, és HD-ben semmit, se játékot, se filmet.
https://www.gigabyte.com/hu/Graphics-Card/GV-N1030OC-2GI#kf
HTPC-NAS építésén gondolkodom, és nézgelődtem passzív kártyákat a fenti chippel.
A lista:
geforce gt 1030 kártyák, passzívak.
Gigabyte
https://www.pcx.hu/gigabyte-gt1030-2gb-gddr5-gv-n1030sl-2gl-videokartya-629423Inno 3D
https://www.pcx.hu/inno3d-gt1030-2gb-gddr5-n1030-1sdv-e5bl-videokartya-228610MSI
https://www.pcx.hu/msi-gt1030-2gb-ddr4-2ghd4-lp-oc-videokartya-441234Asus
https://www.pcx.hu/asus-gt1030-2gb-gddr5-gt1030-sl-2g-brk-videokartya-068221Mit gondoltok ezek közül kit válasszak? Érdemes egyáltalán passzív gt 1030-t venni? Nem nagyon játszanék vele. de azpért jobb kéne mint egy integrát IGP.
Kérdés, hogy ezek a passzívak mennyire tartják hűvösen ezt a kártyát, főleg, ha maga a gép is full passzív lenne. A ventis verzió sem sokkal drágább, és végső soron az se hangos. Csak jobban örülnék egy full passzív masinának.
Előre is köszönöm a segítséget.
Remélem még olvassa valaki ezt a topicot.
-
MMIX
addikt
NVIDIA GeForce GT 1030 DDR4 variánsok. TechPowerUp.com
Palit, Gigabyte, MSI
www.tomshardware.com"The GT 1030 2GD4 LP OC should have only 16GB/s of memory bandwidth compared to the reference card’s 48GB/s."
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Talán a BF1-et eléggé le kéne butítani, hogy tűrhetően szaladjon, de azért 720p-ben sok játék használható vele szerintem. Persze játéka válogatja. Sok kevésbé gépigényes játék akár 900 és 1080p-ben is játszható.
1080p -ben medium-on csak nagy ritkán hozna értékelhető szintet. Csak kis gépigényű, vagy régi játékoknál.
Pl. itt egy bf1 videó, 1080p-ben, ha jól láttam. Nem is rossz. Youtube-on szinte bármelyik játékról találsz a gt 1030-cal videót, elég felkapott kártya mostanában.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Silεncε
őstag
Sziasztok! Mennyire valid egy ilyen kártyát megvenni alap játékra? Bőven elég lenne nekem a 720p is (vagy 1080p low-med), leginkább BF1-et szeretnék tolni, CS:GO-t meg régebbi játékokat.
-
Csupingo
veterán
válasz Silentfrog #311 üzenetére
Pl. itt és itt említik. Még pár más jellegű topikból is rémlik. Szerintem még nincs külön topikja a gt 1030-nak. Talán a htpc topikban is van pár tulaj, meg a milyen videókártyát topikban is megkérdezheted a srácokat.
Msi-nek van normál méretű passzív kártyája, de azt se mondják olyan hűvösnek. Ha a neten rendelted, akkor 14 napig elvileg visszaküldheted.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz Csupingo #310 üzenetére
Az a fura ha futtatok valami gpu igényes programot akkor 35 fokról 10-15 másodperc alatt felmegy a gpu hőmérséklete 70 fokra utánna lassaan 5-10 perc múlva éri el a max hőmérsékletét.
Írtad hogy hallottál hasonlókat Asus tulajoktól. Sajnos én itt a ph-n nem találtam gt 1030 topicot. Merre tudnék utánaaolvasni ennek?
Direkt a nagyobb hűtőbordásat néztem ki, de nem gondoltam hogy egy ilyen pici kártya ilyen hőfokokat prodkál. A 30 watt TDP-hez képes nem kicsi a borda mérete, sőt. -
Csupingo
veterán
válasz Silentfrog #309 üzenetére
Az asus is pár tulaj szerint 80-85 fok környékén van. Úgy néz ki, ezek az lp változatok kb. ennyit tudnak. Mondjuk jól szellőző házban kicsit sokallom. Ha gondolod, talán valami jobb paszta kicsit segítene rajt. A ventilátorok állítgatásával nem tudsz pár fokot nyerni? Vagy 1 ventivel a ház oldalán kifelé nyomatni a levegőt, vagy kettővel áramoltatni a kártya környékén.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Zotac Gt 1030. Passzív. Jól szellőző házban van alatta van egy 700rpm-es 12 centis venti. 80-85 fokos használat közben. Picit soknak tartom.
Szerintetek ez normális? Van esetleg valakinek ilyen kártyája? -
gezatata
aktív tag
válasz Csupingo #306 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
A végén az MSI ventis változat mellet döntöttem.
szép csendesen megy.a gép zajforrása most az intel processzor gyári hűtőjének a ventije
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
TTomax
félisten
válasz gezatata #305 üzenetére
Csak akkor adj az asusért többet ha több garanciát is kapsz mellé.Mint vga nem ér többet.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Csupingo
veterán
válasz gezatata #305 üzenetére
Még nem találkoztam félpasszív 1030-cal. Szerintem nyugodtan vehető az olcsóbb msi, nincs igazán különbség köztük. Talán el lehet gondolkodni passzív kártyán is. Igaz, hogy ezek rosszabban szellőző házban akár 75-80 fokra is melegedhetnek, de azért bírják. Ha jól szellőző a ház akkor nincs gond velük, vagy akár a közelébe téve egy csendes ház ventilátort, akkor kb. csak 55-60 fokig melegednek. Persze ezek a magasabb hőfokok játék alatt értendőek.
-
gezatata
aktív tag
sziasztok!
ahogy a fórumot olvastam inkább a ventis változat az ajánlott.
de nekem fontos lenne a csendes működés ugyanakkor néha egy kis játék is lenne a munka mellettvan ezekből a kártyákból félpassiv?
melyik az ajánlott vétel?az ASUS és MSI kártyákon gondolkoztam. szerintetek megéri az ASUS a +4 ezret?
mindenki válaszát szívesen fogadom és előre köszönöm.
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
Szabi36
csendes újonc
Kíváncsiság képpen feltettem a farcry4 et
1080p ben high ra állítja alapból a beállításokat és viszi szépen.
Mással nem próbáltam mert nem játszom csak érdekelt ha már annyian fikázták.25ért csodát nem kell várni de szerintem abszolút nem használhatatlan kategória. -
Szabi36
csendes újonc
"Ami az órajeleket illeti, az NVIDIA csak ajánlást fogalmaz meg a GPU alap és boost órajelével kapcsolatosan, ami 1227 és 1468 MHz, de a memóriára 6 GHz-es effektív referenciaérték vonatkozik, utóbbitól ezért nem lehet eltérni."
6Ghz től nem valós az adat amit leírtak.Vettem asus passzív low profile 1030 kártyát aida64ben megnéztem az effektív memória órajele 3004Mhz.Tehát akkor csak eltértek az nvidia álltal előírt 6Ghz től.
-
Csupingo
veterán
válasz korpas15 #290 üzenetére
Ha a 7770 megfelelt, akkor ez is jó lehet. Szerintem csak kicsivel erősebb. Inkább 900p környékén lehetne vele tűrhetően játszani medium közelében. 1080p-ben az igen gépigényes játékok tényleg csak low-ban mennek inkább jól, a többi azért közepes beállításokkal is akár. Ilyen célra biztosabb lenne egy rx 550, rx 460 (560), gtx 950 vagy gtx 1050. Ha apró is játszik, akkor ezek is megtalálhatók 30 alatt, vagy 30 közelében.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz korpas15 #288 üzenetére
Ha nem kerül sokba a csere, akkor megérheti. Elvileg kicsit gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, vadi új és több okosságot tud pl. videókódolásban is. Viszont nincs rajt analóg kimenet, ezért pl. d-sub-os monitorhoz már aktív átalakítót kéne venni.
-
korpas15
tag
Sziasztok! Szerintetek megéri a HD7770-et lecserélni egy GT1030-ra?
-
Szabi36
csendes újonc
Sziasztok!
Megrendeltem én is egy asus passzív 1030 ast.1050ti volt az elgondolás de sajnos beszívtam a táp miatt.
Asus vivo pc corei5 6400 16gb ddr4 intel180ssd 1tb hdd .A géphez egy 120w os külső adaptert adnak ami nem nagyon valószínű,hogy a 1050ti 75watt + elbírná úgyhogy a gt710 helyett ami most benne van megkapja az 1030at.Nem igazán játékra szántam a gépet de ha szotyiért ez a kari életképes némely játékoknál hát miért ne.
Kíváncsi leszek rá nagyon.Tudom,hogy nem egy gamer kártya de nem igazán írták le sehol.
Létezik a géphez 180wattos adapter is 30ezerért de így már nem éri meg nekem,hogy mellé még 55ezer a 1050ti. -
bacizone
csendes tag
Rendes 3840x2160 4K-t 60Hz-en meg lehet ezekkel a 1030-as kártyákkal normálisan hajtani a megfelelő monitorral?
CSAK munkára kéne (zene, videóvágás), semmi játék.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Én egy évig IGP-ztem, a Starcraft 2 simán jó volt vele. Azonban az inkább CPU igényes játék. Ahova pedig kell a VRAM, ott el fog fogyni hamar, és ha jól is fut IGP-vel a játék, egy idő után beszaggat, mint állat. Inkább érdemes venni valami alap VGA-t, 1-2GB RAM-mal.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
snecy20
nagyúr
Ideiglenes VGA-ként kéne most nekem olcsón valami megoldás, és az érdekelne főleg, hogy a monitorom natív felbontásán - tehát 3440x1440-ben - minden low-n mennyire élhető vajon az 1030?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Csupingo
veterán
válasz gabor9991 #272 üzenetére
Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor szerintem kb. 10-ből 8 esetben általában a 750 ti erősebb. Az 1030 mellett a több év garancia, a kisebb fogyasztás, és az újabb dolgok támogatása szólhat. Esetleg rx 550-en is érdemes lehet gondolkodni, az picit erősebb, vagy használt gtx 950, gtx 1050. Úgy tudom, a pubg még egy gtx 1080-on is tud érdekes dolgokat produkálni.
-
gabor9991
őstag
Gyereknek játszós gépbe keresek valami vga-t, most egy hd6770 van benne, phenom X6 1055t, 8GB rám, 120GB SSD, társaságában.
Eeddig az volt a terv, hogy használtan akartam venni egy 750ti-t, de itt olvasgatva azt látom, hogy vannak esetek, ahol egy 1030 még akár jobb választás is lenne.Jól látom?
H1Z1 lenne aminek kellene futnia 1440*900-ban, illetve van egy másik játék is a PUBG.
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy ezekre a játékokra még a 1030 megfelelő lenne vagy nézzek mást?[ Szerkesztve ]
-
berzebub
aktív tag
Nagyon tuti kis kártya, pár napja tizenpárezerért hozzá jutottam egy kis ventis gigához és le a kalappal. Korábban egy 1050ti volt, de a gyerek és a rengeteg meló mellett csak ált benne a pénzem. Erre itt ez a kis hurka és bőven lehet vele kocázni. Az új Wolfeinstein 720ban high-on sima liba, rotr 1080 mediumon stabil 30as, bf1 1080 low stabil 30as.Köszönöm Nvidia
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A két mag/két szállal problémád lesz, mert a Pascal drivere helyből felzabál egy magot. Az NV az újabb meghajtókat már legalább négy szálra optimalizálja. A Fermi ebből azért nem érez semmit, mert nem kapja meg az újításokat, hanem csak vegetál a régi kóddal. Próbálj meg mellé procit is cserélni, ma már nem drága a négy szálas Pentium. Inkább vedd a Ti nélküli 1050-et, ha menedzselni kell a pénzt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Fred23
nagyúr
560 Ti kicsivel erősebb, de az újabb játékokban még az se kizárt, hogy tökre egál lenne a két kari, a fogyasztás viszont erősen más kategória.
Én biztosan a GT 1030-at vinném kártyátlanul, viszont ha már lenne egy 560 Ti-m, háát... -inkább egy GTX 1050 Ti. Persze ha a gyereknek kell, az azért más.
#264: Ha marad a monitor, akkor lesz itt "Porsche, szerelem, száguldás...", viszont a 2 magos és 2 szálas procit is érdemes lenne lecserélni valami 4 szálas akármire, mert mikroszaggatás könnyen lehet manapság már a két szál miatt, illetve akár nagyobb akadások is. Ha van pénz 1050Ti-re, akkor néhány ezrest érdemes lenne áldozni a procira is.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Hogyan viszonyulhat teljesítményben egy GTX 560Ti-hez ez a kártya? Gyerek gépében olyan van, 2 magos 2 szálas Pentium proci mellett, alapvetően alacsony felbontású monitorral (1280*1024). Érdemes lehet lecserélni, vagy ez nem az a kategória?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
félisten
válasz #27216896 #260 üzenetére
Akkor probléma megoldva.
Egyébként én inkább venném az MSI, vagy a Giga ventis változatát, az EVGA-é gyanúsan kis kávédarálónak tűnik, erős a gyanúm, hogy nem lesz benne sok örömed.
Az első kettő meg tesztek alapján is halk, és hűvös."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz #27216896 #254 üzenetére
Tesztet is tudsz mutatni, ahol kijönne a szignifikáns különbség?
Csak mert szvsz max. 1-2 FPS lehet a különbség játékokban a különböző kártyák között, lásd a Giga passzív és aktív hűtéses változatának tesztjét."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz elfelejtette #253 üzenetére
Gondolom a "gyári tuning" miatt kell a hűtés és azért nem lett passzív, mint a legtöbb...
-
elfelejtette
veterán
válasz #27216896 #252 üzenetére
Nekem kinézetre is ez tetszik a legjobban, csak az én Giga GT640-es karimon is hasonló venti van, és nagyon idegesítő a hangja...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
Kinti oldalakon azt írják, hogy ez a EVGA GeForce GT 1030 SC a legjobb teljesítményben, vetekszik a gigabyte verziójával...valakinek tapasztalat? Nem vagyok nagy játékos, utóbbi időben már csak warfacezni szoktam...
-
Fred23
nagyúr
Tudnia kell. Mintha korábban a HDMI 2.0b meglétéhez kötötte volna valaki, de talán nincs is olyan GT1030, amin nincs HDMI 2.0b.
Szerk.: Megnéztem az ASUS oldalán, és valóban nem írják, milyen HDMI-t tettek a karira! Durva lenne, ha nem tudná a 4K@60-at, szerintem 99%, hogy képes rá.
[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
ASUS GEFORCE GT1030 2GB DDR5 PCIE GT1030-SL-2G-BRK
Sziasztok a fent említett kártya tudja e 4K n a 60 hzt ? Illetve m,megbirkózik e a 2160p lejátszásával?
-
törölt tag
Ez tényleg így lenne?
-
Fred23
nagyúr
Ezt nem hittem volna a GT 1030-ról.
Az ilyen abszolút pici kártyák mindig érdekeltek, kár, hogy PH!-n még nem tesztelte senki. Mondjuk a GTX 1050 talán minden szempontból jobb megoldás játékra, és itt szinte csak játékosok tesztelnek. De azért ha egy tulajnak lenne kedve egy logout.hu-s saját teszthez, én biztosan elolvasnám!
-
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #241 üzenetére
Még egy kérdés: Van a DX12-nek fóruma itt PH-n? Vagy az ehhez kapcsolódó új multi GPU szisztémának?
Szeretném kipróbálni az explicit multi GPU lehetőséget.
Persze tudom kevés játék támogatja még, de érdekelne hogy skálázódik 2db 1030-as vagy 2db 1030 + 1 db 1050-es. Sőt lehet egy radeont is párosítanék a 1030-al. -
szazbolha
addikt
A 1030-asok fogyasztását lehet "mérni" és kijeleztetni AIDA-val vagy más programmal?
Afterburner-ban sem találok ilyesmit. -
szazbolha
addikt
válasz Amazonas #239 üzenetére
Most már nekem is csukott házban van (eddig oldallap le volt véve), közepes-jó szellőzéssel, de a ház arra készült hogy hangtalan legyen, alig pörögnek a ventik. A CPU hőmérséklet indítána a ventiket, de az nem megy 40-45 foh fölé.
Játék alatt 99% GPU terhelésnél 70-77 fok között változik a 1030-as. Amikor a ház nyitva volt és feküdt akkor sikerült a 80 fokot elérni. Nyugalmi állapotban szépen beáll 34-35 fokra. HD film alatt nekem sem megy 40 fölé.
.
Elégedett vagyok a 1030-as VGA-val, lehet hülyeség de szinte élvezem, hogy ekkora számítási teljesítmény kijön 30 wattból. 7-8 éve a csúcskártyák nem tudtak ennyit 200 wattal. -
Amazonas
senior tag
válasz szazbolha #234 üzenetére
Szia,
nekem is az ASUS passzív változata van.
Csak a házban lévő huzat hűti (elől 2x14 cm, hátul 1x12 cm házventi), így 30 fok körül van terheletlenül, de terhelés alatt sem megy 40 fok fölé.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy én tényleg csak arra használom, amire való: filmnézéshez. -
szazbolha
addikt
Köszi a válaszokat.
Átmeneti kártyának vettem, később valami minigépbe szánom, ezért alacsony profilú.
8cm-s ventivel megtámogatva 30 fokot esett a GPU hőmérséklete.
Viszont semmiféle teljesítmény nővekedést nem tapasztalok, lehet eddig sem vett vissza a magas hőfok miatt. -
PuMbA
titán
válasz szazbolha #234 üzenetére
Igen vagy jobb ház hűtést csinálsz. Passzív kártyából mindig érdemes a legnagyobb bordást venni, nem a félmagas kicsit. A 64bites memória sávszélesség miatt lassabb. 8xMSAA felejtős ezzel a kártyával. Ha ezt kikapcsolod, akkor gyorsabb lesz a kártya a GTX285-től.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz Amazonas #233 üzenetére
ASUS GT1030-SL-2G-BRK (pazzsív hűtésű) VGA-t vettem és játék alatt 79 fokig melegszik.
Mekkora a max hőfők ezeknél a kártyáknál?
Érdemes lehűteni egy ventivel?Furcsaság:
Egy GTX285-el összehasonlítva minden tesztben 25-50% előnye van.
Kivéve furmark benchmark alatt. Itt 30%-al gyengépp eredményt ad. Vajon miért? 1280x1024 8x MSAA -
szazbolha
addikt
Ennek a GT 1030-nak van saját fóruma? Nem találtam.
-
félisten
válasz #73029888 #228 üzenetére
Az eSport-videokártya: MSI Radeon RX 550 Aero ITX 2 GB OC teszt
PCX összehasonlító tesztSzerintem apróról vadássz inkább egy használt RX 460 2GB-ot, 25-30k HUF körül vannak fenn.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
valenc
tag
válasz banderasz77 #222 üzenetére
Igen sajnos csak X4. Nekem PCIe 1.1 -el eléggé visszafogja de sztem a 2.0 X4 elég neki.
-
félisten
válasz BenceShearer #225 üzenetére
Ja, sajna ár/érték arányban rosszabb az RX550...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz BenceShearer #223 üzenetére
Passzív ugyanúgy jó játékra.
[ Szerkesztve ]
-
BenceShearer
aktív tag
Ezekből melyiket érdemes venni? Az LP kártyák csak méretben kisebbek, de egyebkent ugyanazt tudják? Egy passzivan gondolkodom játékra (néha játszom csak) egy i36100 mellé.
Vagy játékra ventilátoros lenne javasolt?[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Most ez komoly, hogy PCIex4? Dell Optiplex 7010-ben ez lehet szűk keresztmetszet? Azt hiszem az csak 2.0-át tud.
-
félisten
GT1030 tesztek jórészt modern i5-ösökkel, DDR4 memóriával, stb. mentek; a régi s775-ös, DDR2-es Quad proci ma (jó ha) egy i3-asnak felel meg, szóval óvatosan az elvárásokkal!
-
elfelejtette
veterán
A PCX-en volt összehasonlító teszt, ott i5-7500 mellett közepes beállításokkal ment átlag 41fps-sel.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
valenc
tag
Én most vettem egy zotacot. Nagyon jó kis kártya egy gond van vele: csak x4-en kötötték be a pcie-t így régi rendszerben mint ami nekem is van(775) 1.1 x4-en fut ami szerintem kevés neki. Nézegettem teszteket ahol elvileg full hd-ban a bf1 megy közel 60fps-n low grafikán. Na most ez nálam igaz hogy régi 4 magos quad procival de jó ha 30fps és az se stabil. Szerintetek ez a pcie miatt van vagy alapból ez a proci már ennyivel gyengébb?(A tesztben 6gen.-es i3 volt)
[ Szerkesztve ]
-
Balion
senior tag
Szerkesztett
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz #73029888 #216 üzenetére
Olvasd el te is. Annyit írtam, hogy mennyire lenne reális néhány 20eFt-os videókártya és egy 500eFt-os processzor tesztje...
-
törölt tag
válasz elfelejtette #215 üzenetére
Olvasd már el mit írtam...
-
elfelejtette
veterán
válasz #73029888 #214 üzenetére
El tudom képzelni, mennyre lenne reális a teszt az 5960x és gt1030 párossal...
-
törölt tag
A PH miért nem teszteli le ezt a kártyát az AMD RX550 karöltve?
Legutolsó teszt az RX580/570 volt.....
UI: RX560 sincs...de gondolom a VEGA az le lesz mert az fontos.....
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tudnál olyan példát mondani, ahol nincs grafikus primitív (pont, vonal, háromszög), nincs raszterizálás, de van pixel shader és ROP művelet?
A lentiek alapján nehezen. Nekem erre az MSAA és a pixel shaderes post process effektek voltak a tippjeim, de ha az előbbinél a fedettségvizsgálatot a raszterizáló csinálja, az utóbbiak pedig egy bazi nagy háromszögön keresztül dolgoznak, akkor egyik sem nyert.
Még egy tippnek ott van a screen space-ben csinált részecske-effekt - ha van ilyen egyáltalánAz a kérdés, milyen gyakran használják az INT8-tól eltérő képformátumokat színkeveréssel.
Ezt én is nagyon szeretném tudni...
A GTX 1060 több ROP egysége inkább kivétel, mint szabály.
Most már igen - anno a Fermi és a Kepler generációban a legnagyobb chipekben kevesebb volt a raszter, mint a ROP.
Ha a GT 1030 egy felezett GTX 1050 Ti, akkor van 1 GPC órajelenként 16 pixelre képes raszterizálóval és két darab órajelenként 8 pixel sebességű ROP blokk.
Persze - a kérdés csak az, hogy nem buheráltak-e rajta valamit. Valahonnan jönni kellett a konfúziónak, hogy 8 vagy 16 ROP. Abu emlegetett pixel throughput tesztje ugyan nem bizonyíték semmire, de jelezni az is jelez valamit.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Atmo
senior tag
Az milyen már, hogy dual link dvi-d-t csak a manli tud, a többinek a max felbontása dvi-on csak 1920x1200....trééé
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
namaste
tag
Van olyan, mikor egy pixel shader több adatot ír ki, Multiple Render Targets, deferred shading esetén használják. Ilyenkor több ROP művelet van, mint raszterizáció.
Tudnál olyan példát mondani, ahol nincs grafikus primitív (pont, vonal, háromszög), nincs raszterizálás, de van pixel shader és ROP művelet?
Az a kérdés, milyen gyakran használják az INT8-tól eltérő képformátumokat színkeveréssel. A GTX 1060 több ROP egysége inkább kivétel, mint szabály.
Ha a GT 1030 egy felezett GTX 1050 Ti, akkor van 1 GPC órajelenként 16 pixelre képes raszterizálóval és két darab órajelenként 8 pixel sebességű ROP blokk.
-
nagyúr
Ezeket textúrával, pontokkal, apró háromszögekkel is meg lehet valósítani.
Persze, anno rövid ideig divatos volt ilyeneket geometry shaderrel csinálni, viszont ha rögtön screen space-be dolgoznak, akkor szvsz nem kell hozzájuk raszter - ROP viszont igen.MSAA
Hmmm, igazad lehet - én a coverage vizsgálatot máshová képzeltem.Minden megoldható, de ahhoz tárolók kellenének, vagy cache, vagy memóriába kiírni. De hát ezt csinálja a ROP is ...
Pont ide akarok kilyukadni - nekem az tűnik logikusnak, hogy a "bonyolultabb" pontokon több ROP-művelet van, mert egy pass-ban nem tud minden shader lefutni rajtuk.Postprocess
OK, de gondolom, ha compute shader csinálja, akkor nem kell sem raszterizáció, sem ROP.Összességében oda lyukadtam ki, hogy jóval kevesebb helyen lehet több ROP / pixel művelet, mint eddig gondoltam, de valamennyit továbbra is látok. Nyilván ez a kérdés egyre inkább akadémikus, mert ha a raszter : ROP arány mondjuk 1:1.07, akkor ugyanúgy egyenlú számú kell belőlük, mintha 1:1 lenne. nVidiáéknál meg ettől függetlenül lehet értelme a több ROP-nak, mert a blending az INT8 formátum kivételével felezett sebességű, így pl. FP16-tal szélső esetben egy 8-as raszter 16 ROP-ot tud etetni.
Ja, és közben az jutott eszembe, hogy az nVidiának kellene, hogy legyen olyan unitja, ami órajelenként 8 pixelt raszterizál, mert a Kepler GPC-kben olyan volt.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Mans20
addikt
válasz ultraviolenc #208 üzenetére
Elég. Inkàbb a 870 et vàlaszd.
-
ultraviolenc
csendes tag
Sziasztok
i7 870 vagy egy AMD Athlon 64 X2 6000+ elég lenne neki? -
namaste
tag
köd, füst, stb
Ezeket textúrával, pontokkal, apró háromszögekkel is meg lehet valósítani.Persze, a ROP-ok mélység vizsgálatot is végeznek, az is ROP művelet.
MSAA
Szerintem igen. Ez sehol sincs így konkrétan leírva, ill. csak annyi, hogy az MSAA a raszterizálásnál, a fedettségvizsgálatnál kezdődik. De mi lenne, ha nem így lenne? A raszterizáló képes órajelenként 16 pixelt megvizsgálni, ha az MSAA be van kapcsolva, akkor még N-szer annyi subpixelt is. Szerintem nem.Minden megoldható, de ahhoz tárolók kellenének, vagy cache, vagy memóriába kiírni. De hát ezt csinálja a ROP is, kiírja a képbufferbe, csak sokkal kevesebb helyet foglal, mert felülírja a takarásban lévőket.
Postprocess
Ha compute shaderrel oldják meg, akkor nem.Szóval még mindig azt mondom, hogy a ROP-ok legfeljebb annyi pixelt dolgoznak fel, amennyit a raszterizáló előállít.
-
nagyúr
OK, akkor még egy adag kérdés
A kép rajzolás képbuffer törléssel kezdődik: (...) nem kell ROP hozzá. Amely pixelre nem kerül háromszög, az marad háttérszínű.
Nem elsősorban erre gondoltam. Mi a helyzet a GPU által generált részecske-effektekkel - köd, füst, stb.?
Ha a kirajzolandó háromszög pixele
- takarja a már kirajzoltat, akkor felülírja, vagy ha átlátszó akkor színkeverés történik,
- takarásban van, akkor nem lesz új ROP művelet.No de akkor mit csinál tulajdonképpen a ROP? Ebből a szakaszból úgy tűnik, hogy a Z-tesztet sem ő végzi, akkor gyakorlatilag csak színez, szükség esetén blendinggel együtt?
MSAA
Nagyon meglep, amit írsz, ahol eddig foglalkoztak a raszter : ROP aránnyal, mindenhol az MSAA-t emelték ki, mint a több ROP haszonélvezőjét. Ez biztosan így van?
Miután lefut a pixel shader, minél hamarabb.
Egy komplexebb motorban, jelenetben jópár shader lefut egy pixelre. Szerinted megoldható az, hogy az összes shader lefut egy pixelre, és csak utána van ROP-művelet?
Postprocess
OK, értem. Ez akkor egy teljesen külön kör, amiben a képet végigzavarja a teljes pipeline-on?
-
namaste
tag
- Nem minden pixelt fog fedni háromszög
A kép rajzolás képbuffer törléssel kezdődik: egységes háttérszínű az összes pixel (pl. kék ég), Z-buffer inicializálás, ez egyszerű felülírás, nem kell ROP hozzá. Amely pixelre nem kerül háromszög, az marad háttérszínű.- Lesz olyan pixel, amit több háromszög is fed
Ha a kirajzolandó háromszög pixele
- takarja a már kirajzoltat, akkor felülírja, vagy ha átlátszó akkor színkeverés történik,
- takarásban van, akkor nem lesz új ROP művelet.- MSAA
A pixel és subpixel fedettséget ellenőrizni kell, erre hardver a raszterizálóban van, tehát a raszterizáló is többet dolgozik N-szer, mintha N-szer több pixel lenne, a pixel shadert csak egyszer futtatja, az eredményt a ROP a fedettség szerint maximum N helyre írja ki.- Biztosított-e, hogy a raszterizáló minden háromszögön csak egyszer megy keresztül?
Szerintem igen.- Mikor történik a ROP művelet?
Miután lefut a pixel shader, minél hamarabb. Biztos vannak várakozási sorok, pufferek, ahol az elkészült pixelek sorakoznak, ha a ROP elfoglalt lenne.- postprocess
Vagy pixel shaderrel, vagy compute shaderrel oldják meg. A pixel shaderhez kell egy teljes képernyős háromszög, raszterizálás, pixel shader, ROP-ok. -
félisten
Ezt értem, és most kijövő játékoknál egyet is érthetnék veled, de ez nem magyarázat arra, hogy miért lassult le egy fél éve működő stabil működő kód és játék egy frissítés miatt, mikor szemmel láthatóan nem történt változás. 1070 kártyán hirtelen lelassult 480 kártyákon nem gyorsult és 580 kártyán meg igen ?
Itt van két teszt azonos oldalról azonos játékkal.
1060 teszt februári
580 teszt április[ Módosította: CoolMan ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy multiplatform címnél sokkal jobban számít a PC és a két konzol együtt, mint csak maga a PC. Tehát az optimalizálásnál is az számít, hogy egy gyártó részesedése milyen a PC és a két elterjedt konzol szintjén. A DICE esetében nem számít annyira, hogy legyen minden tökéletes Pascalon, ellenben fontos, hogy legyen minden tökéletes GCN-en. Ezért GCN-re írnak speciális shadereket és nem Pascalra. Utóbbira is írhatnának, mert például DX11-re van az NVAPI-ban Ballot, csak nincs akkora összesített részesedése egy multiplatform cím célgépein, hogy ezzel megérje foglalkozniuk. Majd a shader model 6-tal megéri, mert akkor mindenkit ki tudnak szabványosan szolgálni a Microsoft wave intrinsics specifikációjával.
Ha a VGA-piaci részesedés számítana egy multiplatform címnél, akkor nem azt látnánk, hogy az AGS 4.0-t használják a fejlesztők. Pont ellenkezőleg. Az NVAPI-ban lévő kiterjesztésekre írnának speci shadert. Mert külön shadert írni eleve egy marha nagy nyűg, már csak az eltérő kódbázisok folyamatos karbantartása miatt is. Például itt, ha az AMD bejelenti, hogy valamit változtat, akkor arra durván hozni kell a patch-et, mert különben a kiadott alkalmazások nem fognak működni.
Egyébként azt nem tartom kizárnak, hogy a DICE használt az NV-re is NVAPI kiterjesztéseket, csak a sok nyűg miatt kivették őket egy patchben. De ezért jön a shader model 6-ban a Ballot, hogy az egységesen oldja meg a problémát. Vagy aki már Vulkan API-t nyom, annak ez a gond egy szabványos SPIR-V Ballottal eleve meg van oldva.
Szóval amíg a wave programozás szempontjából nem lesz egy kialakított szabvány, addig az AMD-féle specifikáció lesz az elterjedt, mert az a konzolos irányvonalat másolja. Innentől kezdve marhára mindegy, hogy mennyi Pascal jut egy GCN-re, mert a portolás szempontjából nagyságrendekkel egyszerűbb az AGS 4.0-t támogatni, mint az NVAPI-t.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Ne haragudj, de nekem ez nem kerek. Az, hogy optimalizálunk valamit valamire az sebesség növekedéssel jár, vagy minőség javulással.
Nem hinném, hogy ha egy játéknál VGA piaci optimalizálás a cél és nem a konzolból adódó ficsőr van , akkor a piac 75 % án lévő VGA kon lassulna az optimalizáció után.
Értem, hogy te elírod, hogy biztos bekapcsoltak valami effektet, de szerintem ez nem igaz, tény nincs rá. Szerintem A teszt nem állja meg a helyét, és ebben szinte biztos vagyok.Itt pl [link] 89 FPS-t tud az 580 És egy napon készült a másikkal a teszt. nem azért mert NV romlott, hanem azért mert 2 gépem van és abból egyikben 1060 van a a másikban pedig 1070 mindkettőn az általam játszott játékban javulást tapasztaltam ( Dirty bomb) az új driverekkel, valamint a Residentr Evil 7 is gyorsult pár FPS-t. Battlefield csak az 1060 -as gépen van fent, azt nem tudom sajnos,és nincs januári viszonyítási alapom, mert akkor még nem volt 1070 kártyám.
Biztos vagyok benne, hogy ha 15-20 % sebességcsökkenés történt volna világszinten az NV kártyákon,( 127 vs 109) akkor arról már harsogna a bulivársajtó.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest