- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Most akkor mikor jelennek meg Trinity-s notik??
-
gyiku
nagyúr
lesz trinity gpu nelkul is? az lesz a piledriver, vagyis a tovabbfejlesztett bull?
kicsit elvesztettem mar a fonalat
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #179 üzenetére
A lapka fényképe elég egyértelmű. Hat tömb van, amelyekben 16 szuperskalár egységet látok. VLIW4-gyel ez 384 SP, míg VLIW5-tel 480 SP. Ez a két opció van, több nincs. Illetve csak akkor, ha a kiszivárgott kép hamis, de ennyire profin ezt nem lehet szvsz hamisítani.
Én alapból a 480-ra tippelek, de látva mennyit javítottak a gyártástechnológián már el tudom képzelni a 384 sp-t is 1 GHz körüli órajellel. Úgy is kijön az AMD által előre ígért 700 GFLOPS.
-
stratova
veterán
Abu: Ami a GPU részt illeti, több helyen olvastam a napokban, hogy 384 SP-s VLIW4-es felépítést feltételeznek ugyanazon dia alapján, amiből itt 480-as VLIW5-re következtetsz (gondolom a korábbi 512-es becslés 4-esre vonatkozott). Kiderül azóta erről bővebb infó?
Ez is egy vélt lehetőség:
A10-4 Cores/512 SPs/or 384 SPs
A8--4 Cores/384 SPs/or 320 SPs
A6--4 Cores/320 SPs/or 256 SPs
A4--2 Cores/192 SPs
E2--2 Cores/128 SPs -
-
zsolt320i
senior tag
Most nem mutatják be?
Illetve pontos adatok infók mikor fognak kiderülni? -
echterion
nagyúr
Az nem bug, a bug-ot szimplán ki lehet javítani, mint a nevében is van, hiba. Ez a processzor nem működik hibásan, csak nem a megszokott fogyasztási keretek között van. Ennyi. Nem ehhez vagyunk hozzászokva, ezért mondják páran, hogy visszalépett az AMD fogyasztás terén.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A felhasználóknak mindegy. Ők azt használják, amit eléjük raknak a cégek. A szoftveres résszel van itt probléma. Az egy dolog, hogy a fizika törvényei határt szabnak a fejlesztésnél, de ahhoz, hogy ezeket megkerüld a kitűzött céllal át kell alakítani a programozói szokásokat. A heterogén érának ez a legnagyobb problémája jelenleg. Ha ez nem jön be, akkor Pollack szabályai még lehetőséget adnak egy másik opcióra, de az alapvetően annyit jelent, hogy a lapkákba rengeteg Atom-szintű magot építenek, ami az egy szálon futó folyamat teljesítményére nagyon negatív hatással van. Ezért tartja mindenki jobb ötletnek a CPU és a GPU keverését, mert így meglesz az egyszálú teljesítmény és a throughput is.
-
Meglátjuk, hogy a világ (felhasználók, szoftverek, vállalati ügyfelek) is így gondolják-e. A fő probléma ezzel a jövőkutatással/jövőfejlesztéssel, hogy nem elég azt tudni, hogy mi lesz a jövő, hanem azt is, hogy mikor. Mert könnyen előfordulhat, hogy egy-egy cég már múltidőbe kerül, mire az általa elképzelt jövő elérkezik. Nem egyszer fordult elő ilyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szándékosak tervezték így. Azt kell megérteni, hogy az AMD nem gondolkodik már sima processzorban. A processzormagokat főleg az OS futtatására képzelik el, és pár feladatra, vagyis a lehető legtöbb helyet akarják megspórolni a GPU-résznek.
A fizikával nem érdemes dacolni. Egyszer az Intel megpróbálta a Pentium 4 alapjaival, de nem jött be. Most is meg lehet persze próbálni, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fizika törvényei ellen mindenki esélytelen. Jobb opció elfogadni azokat, és ennek megfelelően tervezni a jövőt. Ha ezt megteszed, akkor odajutsz, hogy a jövőben nem lesznek CPU-k, mert a fizika nem teszi lehetővé, úgy ahogy az egymagos 10 GHz-es lapkákból sem lett valóság. A heterogén módon programozható rendszer hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. Erre mondta az AMD, hogy az Intellel való összehasonlításnak vége. Jóval nagyobb harc lesz itt, mint a mostani duopóliumban. Ez abból fog következni, hogy hamarosan a platform lesz az elsődleges, vagyis nem a processzormag, vagy az IGP egyéni teljesítménye számít majd, hanem a csomag együtt. Ide becsatlakozhat a dGPU is, ha túléli a reformokat a piac. -
Elég komoly tervezési probléma, hogy nagyfrekvenciásra tervezték, és a valóság bebizonyította, hogy ilyen nem létezik, és ez a irány zsákutca. Ebből nagyon nehéz lesz kimászni. Ha fordítva lett volna, alacsony frekisre tervezték, de sajnos azon az első sorozat alacsony frekvenciáján gyenge lett a teljesítmény, akkor nem termetném a koncepciót, de így sajnos halottnak tűnik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, mivel a GCN-t a TSMC 28 nm-es gyártósorára tervezték. Először érdemes kipróbálni működésben, hogy minden rendben van-e. Ha nincs, akkor egy haldokló piacon bukott el a termék. Az APU-k esetében viszont a hiba nem opció, így ott inkább kisebb kockázatot vállalnak. Az AMD ezt az egészet négy lépcsőre osztotta. Az első a Llano, ami egy fizikai integráció. Annyival tud többet, mint egy CPU-VGA, hogy gyorsabb a CPU és az IGP közötti busz. Ezzel lehet hasznosítani az OpenCL-en a ZeroCopy-t. A Trinity esetében ennek a dizájnnak az optimalizálása volt soron. Az energiamenedzsment átlapolós lesz, vagyis ide-oda mehet a turbó, illetve manuálisan is lehet ezt állítani függően attól, hogy az IGP, vagy a CPU erejére van szükség. Bár ezt inkább érdemes automatikusan a hardverre bízni, de a lehetőség megvan a finomhangolásra. A fejlesztéseknél még a CPU-t kell felkészíteni a GCN fogadására. Ezért lesznek a Piledriver modulban BMI utasítások. Ezt az AMD egy egyéni platformmal tesztelgetheti, illetve ami még elő volt jegyezve az a GPU Compute C++ támogatás. Ez valszeg nem natív, mert arra a GCN képes.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom, hogy mit értünk a bugos részen, de bugos procit szerverbe nem szokás kihozni. Ott ez nem menő. Ha rossz a termék, akkor visszamondják a rendelést és kész. Nem először történne ilyesmi. A Bulldozer esetében a teljesítménnyel van gond, de ott sem azért mert bugos, hanem a dizájnt tervezték úgy, hogy illeszkedjen a GCN architektúrához. Az AMD már az integrációra készül. A procirészen sokat nem fognak javítani. A Win 7 patch nyilván kell, így az hozhat 5-10%-ot, és generációnként úgy +15%-ot terveznek teljesítmény/wattban. Ez nem sok, de az AMD már eldöntötte, hogy a GPU-részre gyúrnak. Ott látható, hogy GPU helyett tulajdonképpen építettek egy RISC-alapú processzort. Ugyanúgy gondolkodnak, ahogy az NV. A jövőben a GPU-t szánják a teljesítmény indikátorénak, míg a procimagok lényegében a kritikus késleltetésre érzékeny szálakon dolgoznak, illetve az operációs rendszert futtatják.
-
Zeratul
addikt
válasz
echterion #156 üzenetére
Bullt ki kellett hozni bugosan, mert lekötött megrendelések voltak rá (pl.: Cray) ami meg asztalira jutott az a még működő példányok jelentősen túlfeszelve. Trinityt laptopba szerelve meg már szeptember demonstrálta az AMD Deus Ex-t futtatva és hol volt akkor még a bull?
-
echterion
nagyúr
-
-
Zeratul
addikt
válasz
echterion #151 üzenetére
1. Nem bull hanem piledriver.
2. Bullból is van 35W TDP 4 modullal.
3. Nem szerverproci ahol mindenféle az asztali és mobil vonalon felesleges részegységek vannal.
4. Egy bugos szerverprocesszorból levonni következtetéseket következő generációra elég nagy amatőrségre vall. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
echterion #151 üzenetére
Egy dolgot nem számít bele senki az elmélkedésbe. A Zambezi lapka egy szerverprocesszor. Van benne egy nagyon bonyolult cacheszervezés, nagyon bonyolult L3 működéssel mindenféle virutálizációs szar támogatásával, ami teljesen hiányzik majd a Trinity-ből (ez logikus a Trinity nem megy szerverbe, így nem kell megfelelni az ottani igényeknek). Az LGA2011-es processzorok is fogyasztanak, mint a szemét, de mégis sikerül a magból energiatakarékosat csinálni. Következtetés. Egy szerverprocesszornál nem feltétlenül a mag fogyaszt sokat. Sőt konkrétan a körítés ami zabál.
-
echterion
nagyúr
-
-
stratova
veterán
Nyilván megvan az oka, hogy legfeljebb két modul kerül Trinity-be (így csodát ne várjunk); de alacsonyabb órajelen vállalható fogyasztással bír Bulldozer is.
3250 EE - 2 modul, 2.5 GHz, 2x2 MB L2, ? MB L3, Socket AM3+, 45 W TDP
3260 EE - 2 modul, 2.7 GHz, 2x2 MB L2, ? MB L3, Socket AM3+, 45 W TDP
42DX EE - 2 modul, 2.2@3.3 GHz, 2x2 MB L2, 8 MB L3, Socket C32, 40 W TDP
4256 EE - 4 modul, 1.6@2.8 GHz, 2x2 MB L2, 8 MB L3, Socket C32, 35 W TDPTrinityből nem lesz erőgép, elsősorban mobil platform.
-
Zeratul
addikt
-
senki nem emlékszik rá (vagy ideiglenes amnéziát kap) hogy az AMD volt az aki volt olyan kedves hogy az AM2-AM3, CPU-alaplap párosításokat megengedte.
De emlékszik. A múltbéli dolgok nem védik meg a jövőbeli szidalmaktól.Szerintem a fogyasztás eléggé objektív dolog de mégse..
Teljes mértékben azok. És nem a TDP meg egyéb hárombetűs varázsszavak alapján, hanem mérőeszközök segítségével. És azok bizony azt mutatják, hogy a Trinity alapjául szolgáló Bulldózer (tudom ezt majd Piledrivernek fogják hívni, de csodák nincsenek) magok bizony egy kazán teljesítményével képesek fűteni. -
Seaky
tag
Na megvan mit felejtettem el..
A mag/modul/HT (HyperTrading) viszonyait. Az Intel bevezette a HT-t ami már a P4 időkben sem volt sok értelme de legalább lehetett villantani hogy + még 1 szálon futnak a dolgok (mintha még 1 mag lenne a gépbe). Persze azt már sokan elfelejtik hogy ez a technologia maximálisan 20%-ot hozhat a konyhára de sajnos kb. ennyit is ronthat az igazi mag teljesítményén programtól függően. Azért mosolygok amikor s1156-os i5-ből 2 db igazi 4 magos van (750 és a 760) a többi HT-val megtoldott 2 magos és még is azt hiszi a User hogy 4 magja van hiszen a Windows eszközkezelője annyit mutat: 4-et vagy a 6 magos i7-nél 12-t!!!
Nos az AMD megoldása kicsit más mert nem vesz vissza a teljesítményből ha valami nem passzol és akar 80%-ot is lehet nyerni vele. Tehát az én szemembe ez inkább jelent plussz egy szálat mint a HT. És pont azt a részt osztotta meg (rakott 1 modulba 1-et) amit a hétköznapi használat során nem használnak a programok annyira. És bár nekem is 750i5-m van (2.66GHz@3.8) még is az AMD döntései Userbarátibb mint az Intelé szerintem.Azt már mindenki maga döntse el hogy ebből melyik tetszik.
-
Seaky
tag
Sziasztok!
Végig olvastam mind a 140 hozzászólást és bár néhány megjegyzésre igen csak eltorzult az arcom de megpróbálok emberi véleményt kreálni. Előre elnézést azoktól akiket ezzel megsértek vagy hülyeséget írok de pont azért van a fórum hogy "okosodjunk"! Ja és nem vagyok AMD fan csak próbálok "reálisan" érvelni. Amúgy megnézhetitek i5-m van.A hozzászólások elején mindenki sírt hogy másik foglalatot kap a CPU. Érdekes ilyenkor senki nem emlékszik rá (vagy ideiglenes amnéziát kap) hogy az AMD volt az aki volt olyan kedves hogy az AM2-AM3, CPU-alaplap párosításokat megengedte. Míg az Intel a s775 foglalatba kiadta újra a hulladéknak szánt 1 magos P4-et aztán új chipsettel ugyancsak s775-be a 2 magos P4-t és a végén ugyan csak új chipsettel a core2duo-t ami nagyon jó volt de akkor is új alaplapot kellett venni. No meg a s1156 és s1155 közötti váltást az előbbi kárára...
Szerintem a fogyasztás eléggé objektív dolog de mégse.. Én úgy tudom hogy az AMD és az Intel is másképpen számolja azt és pont az AMD javára. Az hogy a TDP 125W az a maximális érték amit csak is kizárólag erre a célra megírt programokkal (pl: prime95) lehet a CPU-ból kisajtolni. A hétköznapi használat során (szinte) soha nem éred el a max terhelést (talán videokonvertálásnál de még ott se). Mivel az új energiagazdálkodást jobb (és a legtöbb program 1-2 magnál többet nem használ) ezért még a gyári órajel fölé cibálja a CPU-t ami valljuk be eléggé korrekt dolog.
Szerintem az AMD csinálja jobban az APU-kat. Egy "elfogadtó" teljesítményű mellé beraktak egy hasonló VGA-t. Annak értelmét nem látom hogy egy brutális teljesítményű CPU mellé belöknek egy zsírkréta minőségű VGA-t. Aki már olyan procit vesz az tesz mellé egy tisztességes VGA-t min 40-50k értékben. Nagyon sok embernek raktam össze Lano-s gépet mert ár/teljesítmény mutatójuk nagyon jó, később tovább fejleszthető és technológiailag is előrébb van (USB3, SATA3, stb.)
Szerintem valamit kihagytam de így hajnalba már nem vagyok a toppon. Várom a reakciókat! -
Oliverda
titán
válasz
audi100td #138 üzenetére
Nem néztem meg részletesen a listákat, mert szerintem nem éri meg sem a németektől sem az osztrákoktól vásárolni. Az ő áraik számomra nem mérvadóak. Ezen felül baromi drágán szállítanak ide, már ha egyáltalán szállítanak. Ergo idehaza elsősorban az a mérce ami bárki számára elérhető.
A többit tényleg nem tudom mi alapján írtad, vagy hogy jön most ide. Emlékeztetőül: ebből indult ki az egész. Itt egy szóval sem írtam, hogy az i3-2100 az A8-3850 ellenfele lenne. Sőt, ha megnézed, hónapokkal ezelőtt itt is arról papoltam, hogy árban az A8-3850 ellenfele az i3-2120.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #137 üzenetére
Ha megnézed mekkora listát linkeltem, és nem kis üzletekről beszélünk, túlnyomó többségben 25€ körüli a különbözet, persze akad egy-egy kivétel, jelen esetben az Interstore, de nehogy már az legyen a mérce.
Abu85 is az A6-36x0-et írta az i3 közvetlen ellenfelének és az árak is ezt igazolják. Nem értem, hogy jön a képbe az A8, amikor egy ~30-32e Ft-os Intel procit teszel mellé, árban az i3-2125/2130 lenne a közvetlen ellenfele, ár/érték szempontjából persze itt is inkább a Llano-nak kedvez a helyzet. Szóval szerintem alapjában véve megéri, csak nem szeretem a kettős mércét.
-
audi100td
nagyúr
-
ne_nezze
aktív tag
hm
mire kellhet a 40%-kal nagyobb uncore? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
whitehawk #129 üzenetére
Attól nagyon messze van az Intel, hogy hozza a Radeon IGP-k szintjét. A Sandy Bridge IGP-jében több dolog is a GeForce 3/Radeon 8500 szintjén van (pl. AF képminőség). Sőt bizonyos funkciókban még azok is jobbak voltak. (pl. hierarchikus Z megvalósítás)
A GCN és a Kepler architektúra erősen compute jellegére csak a Larrabee lehet válasz. Ha jól haladt volna a projekt, akkor a Haswellben mutatkozott volna be.
Egy Intel HD Graphics teljesen más kategória, mint ami mondjuk a Llanóban van. Tudásban, teljesítményben, képminőségben nagyon messze van. -
echterion
nagyúr
válasz
whitehawk #129 üzenetére
Az Intel sosem fogja teljesen lenyomni az AMD-t, egyetlen ok miatt: versenytárs nélkül szétdarabolnák, ezért nekik is szükségük van egy piaci ellenfélre.
A Llano-nak az tuti, hogy gyenge pontja a ram, de ezen tudnak majd csiszolni, ez tuti, mivel ezzel ők is tisztában vannak. -
Zeratul
addikt
válasz
whitehawk #129 üzenetére
Az a nemsokára nagyon soká lesz, addig az AMD se fog ülni a babérjain. Trinity esetén nem lesz L3 ami a bullnak egyik rákfenéje a nagy késleltetés miatt, valószínűleg javítanak az L1D látencián is, a GPU rész viszont nem látencia érzékeny így max a memória frekvencia ami befolyásolhat.
-
whitehawk
csendes tag
Lehet, hogy igazad van, viszont A memóriaelérés egy videokártyához képest lassú ráadásul osztozik rajta a proci és a grafikus mag is. Nemsokára beéri grafikus teljesítményben az intel az amd-t aztán ott állhatnak letolt gatyával, mert amiben jók azt se lehet 100%-ra kihasználni. A javított bulldozer kíváncsi vagyok mit fog tudni.. kétlem, hogy eszeveszett teljesítményekre lenne hivatott... de ne legyen igazam.
-
echterion
nagyúr
Hát, szkeptikus vagyok ezzel a trinity-vel kapcsolatban. Remélem, sikerül a bulldozer hibáit kiküszöbölni, különben csúnya zakó lesz. És még nem beszéltem a Llano-féle gyártási problémákról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td #120 üzenetére
Valószínűsítem, hogy az A6-3650 és A8-3850-nek a 70K-s modellekkel harangoztak. Semmi értelme megtartani őket. Itt nem lesz opció a felár. 100 wattos TDP-vel lesz a 70K-s és kész.
Az új revíziós lapka többet tud egy picit, így az órajel mehet feljebb. Na persze ez a platform már nem fog frissülni. Az AMD tartja magát ahhoz, hogy a Llano minimum 2012 végéig gyártásban marad, aztán lelövi. A Trinity úgyis jobb alternatíva lesz mindenkinek. Igazából szerintem már tavasszal lelőnék a Llano APU-t, de a gyártók igénylik a termékeket, így nyilván ki kell szolgálni őket, ha már 2012 végéig tart az életciklus.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #116 üzenetére
Honnan származnak ezek az árak? (Az Intel 117-125$-t ad meg ajánlott fogyasztói árnak, az AMD honlapján nem találtam ilyet)
"Az hazai helyzet egyáltalán nem mérvadó az jelenlegi deviza árfolyamok miatt."
Ez önmagában nem magyarázná az itthoni ~10e Ft-os különbséget és az EU-n belüli átlagos 25€-s differencia sem az általad felvázolt helyzetet támasztja alá: i3-2100, A8-3870K, A8-3850
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
whitehawk #115 üzenetére
Más cache-szervezést használ az AMD, mint az Intel. Inkább az elsődleges gyorsítótárak nagyok. Az utolsó vonal később csak a CPU és a GPU adatmegosztására lesz fenntartva.
A dedikált memória az IGP-nek ellene megy annak az igénynek, amit a fejlesztők igényelnek. Az a cél, hogy a CPU és a GPU teljesen koherens memóriát osszon meg egymással. Ez külső VGA-val lehetetlen, de IGP-vel lehetséges. -
whitehawk
csendes tag
Már a mostani Llano-t is kritizálták a hiányzó L3 cache miatt. És csak a memória órajel növelése önmagában elég volt magasabb FPS értékek elérésére. Kár, hogy kispórolták a chipből. Azt is javasolták bizonyos oldalak, hogy az APU-t is tartalmazó lapkára tegyenek memóriát ahogy az a notebook dedikált grafikus chipek esetében szokott lenni.
Persze ha a Trinity olcsóbb lesz mint mint a Llano már akkor is jobban fog helyezkedni a szegmensében, mert sajnos most a képességeihez képest méregdrága.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intel 17/35/45/55 wattos osztályokat csinál a mobil szintre. Az AMD egyelőre az 55 wattot mellőzi, de nyilván nem egy nagy dolog behozni. Ezek alapján ugyanannyit fogyasztanak a rendszerek.
Az asztali piacon szab max. 77 wattot az Intel, de ezt azért, mert a 16 EU-s IGP nem kér annyit, mint az AMD-é. Nyilván teljesítményben sem fogja megközelíteni a Trinity IGP-jét.
Ha az egyikhez számolsz dGPU-t, akkor a másikhoz miért nem? -
Prof
addikt
Kiváncsian várom az eredményt. A magas TDP osztályokból nekem nem igazán jött le az előnyösebb fogyasztás.
Itt a kérdés, hogy ár/teljesítményben/fogyasztásban milyen lesz egy i3/i5 + dGPU-hoz képest. Jobbnak és olcsóbbnak kell lennie, mint az intel megoldása, hogy hódíthasson. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Két jelentősen erősebb FPU van négy gyenge helyett. Az elméleti számítási teljesítmény egységnyi órajelen megegyezik, de tudásban a Piledriver elhúz.
Az AMD +30%-ot jelzett előre GPU-ban. A CPU részben +20%-ot. Összességében ez kérdéses, mert nyilván az előbbi értékek a bidirekcionális menedzsmenttel jöhetnek össze. Ha a GPU nem dolgozik, akkor a CPU órajele kap nagyobb turbót, míg fordítva a GPU. Illetve ez manuálisan szabályozható, ha valaki okosabb szeretne lenni az automatikus módnál.
Csak Bulldozer alapjain lehet normális APU-t csinálni architekturális integrálás szintjén. Az egyik fontos tényező a bitmanipulációs utasítások. Ez része a Trinity APU-nak, de a GCN architektúra beköltözésénél lesz majd nagyon fontos szerepe. A másik fontos rész a fogyasztás és az energiagazdálkodás, amiben a Bulldozer modul messze előnyösebb a régi magokhoz képest. -
04ahgy
nagyúr
Natív DDR3-2133MHz támogatás. Az már tisztességes!
HGyu
-
Zeratul
addikt
Öregem megbocsájts, de te hülye vagy. ABU jópárszor leírta hogy az NGC és Bull a modularitásról szól, közös címtér a CPU és GPU végrehajtóknak és hasonlók. Egyébként se bulldozer, hanem pilledriver magok aminél a bull hibáit kijavították, nincs L3 ami borzasztó penalty-t adjon a magoknak, egyik Linuxos oldal mérései alapján trinity 2.5 GHz-en egyenértékű a 2.9 A8 Llanoval.
-
stratova
veterán
Ha Turks alapokon nyugszik és hozza az ES-ek órajeleit akkor a GPU +30-40%-a stimmel.
A CPU már érdekesebb lesz, mert bejön a képbe az A8-3870K szorzózár nélkül, úgy 3.6-3.8 GHz között lehet a vége, az ellen már egy izmos tuning kellene.
Kifejezetten notebookba passzoló bullshit. Ahol elég egy 2.1 GHz-es i3 egy GTX 560M-nek (vö. A6 2.1 GHz), ott remélhetőleg egy 2.5 GHz-es 2 modulos Trinity is bírja még szusszal DC mellett. -
Prof
addikt
Hát ez nagy csalódás 3 okból is:
- 2 magos CPU csak, (szinte minden fpu-t használ abből pedig csak 2 van), az A8 llano lehet verni fogja
- gyenge GPU rész- közelébe se lesz az ígért +30-40% Llano IGP-hez képest
- stagnáló dual graphics, mivel 7670-es egy átnevezett VGA és tuti nem lehet majd 7770-el Dual-ba kötni.Mobilba jó lesz, ahogy a llano is jó már most is.
Sejtettem, hogy megint csak marketing bullshit lesz. A bulldozer core-al lehetetlen normális APU-t összehozni.
Ismerve a laptop gyártókat i5 mobil ivy+ erős nvidia mobil diszkrét VGA olcsóbb lesz, mint a csúcs trintiy APU és verni fogja teljesítményben mind cpu, mind vga fronton.
Dual graphicsal felvenné a versenyt teljesítményben, de árban nem fogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- Jogász topic
- Revolut
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest