Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csacsi67
addikt
válasz
ANDROID??? #18398 üzenetére
Az a legtisztább ne vegyünk ilyen telefont amire szeretné használni az ember arra alkalmatlan.Venni kell egy 3 ezer forintos buta telefont annak megy az akksija egy hétig.
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Legyen..
- Akku idő nem attól növekedhet, hanem el kell felejteni a legtöbb google alkalmazást, a facebook alkalmazást (böngészőből kell használni), messenger szintén elfelejthető, az összes olyan alkalmazás ami nincs használatban törlendő/tiltandó. A kijelzőt nem kell állandó max. fényerőn használni, tedd nyugodtan autora.
A netre 4G, ha nem netezel csak GSM, ha nem használod a mobilnetet, vagy wifit, ki kell kapcsolni. A GPS ne menjen indokolatlanul, az automata frissítéseket és automata mentéseket, auto szinkronokat szintén el kell felejteni.- a 6.0 stabil.
tusik: +1
-
freezespider
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi!
A feleségem telefonjáról mentettem az adatokat. A Hi Suite jelzi is, hogy mennyi kép, videó, stb ... van benne. Amikor vissza akarom állítani, akkor kéri hogy töltsem le az alkalmazást a telefonra. Megteszem, de nem állítja vissza az adatokat.
Mi lehet a baj?Előre is köszi!
-
PorP
újonc
válasz
ANDROID??? #18390 üzenetére
köszönöm az építő jellegű hozzászólást...
-
bgyg1
aktív tag
válasz
ANDROID??? #18388 üzenetére
Szia! Ha csak 3G-re állítom? Ott van net is.
Köszönöm eddigi válaszaid.
-
PorP
újonc
Sziasztok!
Most vettem egy független dual sim-es p8 liteot.
Az lenne a kérdésem, ha frissítem 6.0-ra akkor növekszik az akku idő ?
Illetve stabil a 6.0?
-
bgyg1
aktív tag
válasz
ANDROID??? #18385 üzenetére
2G-nél milyen lesz a mobilinternet?
-
Ugyan nem írtad, de ha 4G-n van térerő az sokat nem jelent, nem azon megy a telefonálás, állítsd csak 3G/2G-re és úgy nézd meg van-e térerő.
A saját telefonommal (nem p8 lite) már korábban előfordult, hogy nem csörgött ki, 4G van, a 2G előtte is harmatos volt a házban, 3G soha nem is volt. -
bgyg1
aktív tag
válasz
ANDROID??? #18381 üzenetére
Nem mindig csinálja, de egy párszor előfordult, a térerő jelző mutatja, hogy van rendes térerő (4 csík), sim nem olyan régi, de ha többször előfordul akkor csere lesz. Azokon kívül amiket felsoroltál valami tipp. Gondolom nem a rom hibája? Fr-t majd ha lefrissítettem! Érdemes frissíteni?
-
bgyg1
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. A telefonon 594-s rom van, felajánlotta az 598-ra frissítést, még nem történt meg.
Ezzel az 594-s rommal azt csinálja, hogy bekapcsolt állapotba, normál térerő mellett nem csörög, hanem a hangposta jön be. Mi lehet a gond? Gyári független a teló. Vajon a frissítés + fr segítene? -
Szpity
csendes tag
válasz
ANDROID??? #18374 üzenetére
Ezt eddig is tudtam, a probléma az hogy én vagy 4g-t vagy 3g-t akarok, ha ezek nincsenek inkább ne legyen semmi. Egyáltalán nem akarom hogy felmenjen gsmre. Azért köszi a gyors választ
-
Salex1
őstag
válasz
ANDROID??? #18365 üzenetére
Na teszteltem, csináltam egy hard resetet és reggel 9-kor, kikapcsolva leraktam 66%-on. Most, 11,5 óra elteltével 53% pedig napközben hozzá sem nyúltam. Viszem a szervizbe.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Szpity #18373 üzenetére
Beéllítások / Egyebek / Mobilhálózat / Preferált hálózattípus:
- Csak GSM
- Automatikus WCDMA/GSM
- Automatikus LTE/WCDMA/GSMErre van lehetőség.
Amikor netezel engedd fel 4G-re, ha nem kell a net akkor meg csak GSM.Határmentén be kell állítani, hogy ne akarjon roaming-ot választani magától.
-
Szpity
csendes tag
Sziaszrok, nem lehet valahogy beállítani hogy egy bizonyos hálózatot preferáljon a teló? Vagy kettőt, a 4g-t meg a 3g-t. Azt szeretném igazából elérni hogy ne menjen fel az Edge hálózatra. Régebbi telefonjaimon volt ilyen lehetőség, de ezen csak a sorrendet engedi, nincs rá valamilyen program esetleg?
-
ianhoward
tag
válasz
ANDROID??? #18325 üzenetére
Megcsináltam 2 napja, azóta is jelentkezik ez az újraindulás bár lényegesen kevesebbszer. Napi kb 2-3 alaklom. Előtte azért volt napi 10x is.
-
DrDobos
őstag
válasz
ANDROID??? #18367 üzenetére
Kiprobalom majd, koszonom
-
Tomikaa.
tag
válasz
DrDobos #18366 üzenetére
Vagy felraksz egy másik verziót, esetleg nem hivatalos appot, vagy a videó jobb alsó sarkában lévő teljes képernyő gombot használod.
--------------
Új rendszerfrissítésekről mostanában nagy a csend. Úgy tűnik, hogy ennyi volt, júniusi romokat nem találok. De ne panaszkodjunk, középkategóriás telefonokat ritkán támogatnak 2 évig (az ismertebb gyártók). -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Csak hogy leszogezzuk, masfel eve van meg a telefon es minden oke volt vele eddig
A legutobbi frissites ota ~4 hete youtubenal nehezebben akar fekvo nezetbe valtani. Olykor vissza kell alloba tennem a telefont, es vissza fekvobe hogy erzekelje. Az fr elott es utan is volt gyari beallitasok visszallitasa. Nem annyira gazos a dolog, de ha van megoldas meghallgatnam
Elore is koszi
-
spiritex
veterán
Nagy nehezen leküzdöttem az akksi töltöttségét 5%-ra... Tényleg nagyon igyekeztem, tegnap pl. készítettem vagy 50 ballagási fotót és jó pár videót, úgyhogy szerintem így 3 és fél nap után végre felteszem tölteni: [kép]
-
Salex1
őstag
Kicsit parkoló pályára állítottam a p8-at, és arra lettem figyelmes, hogy kikapcsolt állapotban is lemerül 5-6 nap alatt. Miért lehet ez?
-
gada00
aktív tag
Sziasztok, ennek a kijelzője automatikusan szabályozza a fényerőt?
Átlapoztam a fórumot keresővel de nem találtam választ.
Köszi -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Nem emlékszem és nem is találom (lehet, hogy rosszul keresem).
Független telefont küldtek vissza a szervizből, de vodás fw-vel. A frissítési módszerekben nem volt külön leírva hogy tudok a vodás fw-re függetlent feltenni?
Köszi. -
MrPappa
csendes tag
Sziasztok!
2 SIM kártyával használom/dolgozok a telefonnal. HiBAJELENSÉG: Folyamatban levő beszélgetés közben kapok egy bejövőt, kb. 4 csengésig megy a hívástartás utána automatikusan megszakítja az aktuális beszélgetést és felveszi az új hívást. Telefoncserén,szoftverfrissítésen már túl van, a hiba ugyanúgy fenn áll! Mi lehet?
-
Melack
veterán
A HUawei központi szervíz a 8. kerületben ad cserekészüléket a szervíz idejére?
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Nálam cseréltek SPK modult ami a 700-960 ill 1700-1690-ig, frekvenciát kezel, azóta külföldön sincs illetve gyengébb területen térerő, hívás gond. Említették, hogy ennek a szériának ez típusbetegsége, elég soknál előfordul. Szóval, ha garanciás a készüléketek és hívás gondok vannak, de pl a mobilnet még el el döcög küldjétek be szervizre.
-
szemesi69
addikt
válasz
Fall-N #18348 üzenetére
És ezt miért nekem írod?
Miért híresen kicsi az aksi? Jelenleg a fiam használja, sokat játszik rajta, és elég jól bírja, amíg nálam volt simán ment 1.5 napokat, és természetesen használva volt, nagyrészt internet, 4 órás kijelző időkkel, szóval nem szólnám le azért
Aku fedél google találat [link], máshol talán még olcsóbban is találsz -
Fall-N
veterán
válasz
spiritex #18335 üzenetére
Akkor jó neked, mert sajnos híresen kicsi az akksija és ezzel együtt az üzemidő. Barátnőmnek is délutánra állandóan a töltőn lóg.
Ebből a szempontból sokkal jobbak az utódok (P9 lite/Honor 7 lite). Jóval tovább bírja az én telefonom is a P8L-hez képest.
Ha már itt írok egy kérdés:
Barátnőm telefonjának hátlapján megrepedt az üveg a kameránál. Lehet kapni valahol külön csak hátlapot? Amúgy is van ott kopás is. Arany színű van neki.
-
Lordpaduc
csendes tag
Sziasztok! Baratnomnek van egy ilyen telefonja, kezd teljesen meghulyulni. Allandoan kiirja, hogy egyes alkalmazasok leallnak, az elobb meg a kezdokepernyore bugzodott a billentyuzet es hasznalhatatlan volt a felulet. Van valami tippetek esetleg? Egy fr segithet rajta vagy komolyabb a problema?
-
szs9
csendes tag
+ melyik verzióig érdemes frissíteni ?
-
szs9
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen telefont, az lenne a kérdésem feldobott egy frissítést ALE-L21C432B584 elindítsam a frissítést vagy hagyjam ?
Már le is töltötte a frissítést csak frissítenem kell. -
szemesi69
addikt
De igen probléma, névjegyzéken, képek, és videókon kívül, semmilyen mentést nem teszünk vissza, ez alap. Gondold át, program és beállítás mentést vissza állítasz, a hibát is vissza állítod. A hiba mentes működés alapja, az alapokról mindent beállítani, a programokat újra telepíteni, mint amikor megvetted.
-
-
Stehe
aktív tag
válasz
szemesi69 #18337 üzenetére
Köszi!
Jelenlegi fogyasztási szintek:
1. Facebook (13,43%)
2.Google play szolgáltatások (8,67%)
3. Android rendszer (4,79%)
4. Chrome (3,64%)
....Esetleg létezik egyéb fogyasztási statisztika is?
Frissítés esetén Factory reset nem volt, csak megjelent egy ikon, hogy új frissítés elérhető, így frissítettem... Ez lehetett a baj?
-
szemesi69
addikt
Aku statisztikára gondoltam. Mivel frissítettél többször is, volt factory reset, vagyis gyári vissza állítás? Ha nem volt, akkor itt az idő, hogy elvégezd, szinte biztos, hogy a merülést megoldja. Ha nem sufni gsm-be vetted 2 év garid van, ami az aksira is érvényes, de elmondásod alapján factory reset, majd újra belakás, adatok törlődnek, mentsd le ami fontos.
-
Stehe
aktív tag
válasz
szemesi69 #18332 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat. Valóban nem voltam túl alapos, rézleteket kihagytam mert sietnem kellett. :-) Szóval a telefonom 2016. áprilisben vettem, és nemrég óta vettem észre, hogy nagyon eszi az akksit. Jelenleg EMUI 4.0.3 fut rajta, a build száma pedig ALE-L21C432B598. Elmúlt negyedévben többször is használtam a telefon által felajánlott automatikus frissítést, lehet azzal van összefüggésben? Statisztika alatt milyen statisztikát értetek? Megpróbálom azt is lecsekkolni... Mivel több, mint egy éves a teló, elsőre az akksira gyanakodtam, részletesen még nem tudtam utánanézni. De ha azt mondjátok az lesz a megoldás, akkor majd belehúzok! :-)
Köszi előre is!
-
spiritex
veterán
Én ma reggel 7-kor vettem le a töltőről, és most 96%-on áll, úgy hogy reggel wifi-ztem 10 percet, délben meg mobilneteztem kb. 5-öt. Ilyen jó akksis (vagy akksitakarékos) telóm még sosem volt
de tényleg!
-
szemesi69
addikt
válasz
ANDROID??? #18333 üzenetére
Hát nem mondott semmi konkrétat
Elvileg garanciába is beleférne, de azt sem tudjuk van-e
-
ANDROID???
addikt
válasz
szemesi69 #18332 üzenetére
Ilyen fogyasztási problémák le voltak már tárgyalva korábban, biztosan rákeresett és megpróbálta a korábbi leírások alapján a készenléti állapotot javítani, így biztosan az akkumulátor cseréje a következő lépés.
Amennyiben mégis elmaradt a keresés és a leírtak alapján a készülék beállításainak módosítása, így talán mégis ezzel kellene kezdeni. -
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Valaki csereltetett mar akksit a keszulekben? Egy eves a telom, es par hete vettem eszre, hogy egyre gyorsabban merul. Atlagos hasznalat eseten este 8kor mar kikapcsol, par honapja ilyenkor meg minimum 35-40% volt benne. Erdekelne, hogy gyari akksit hol tudnak beletenni, es kb. mennyibe kerulne...
-
pityesz1
csendes tag
Sziasztok!
Ha nappali fénynél használom a kamarát akkor minden ok, viszont ha szobai megvilágításnál akkor hullámzó csíkozódások vannak a felvételen. Ennek elkerülésére van valami megoldás? Vagy sajnos ez ilyen.
A páromnak is ugyan ez a jelenség. -
hrvp
aktív tag
Faja, bootloader már nyitva van, még ALE-L21C128B130 rom van rajta, letöltöttem innen a ALE-L21C432B171-t, ezt kell most Huawei Update Extractorral kicsomagolni és fastboottal flashelni?
-
Teejay83
tag
Sziasztok
P8 lite Telekom-os készüléket dual-osított már valaki vagy van e tapasztalat ezzel kapcsolatban? Jelenleg szükségem lenne 2 sim használatához a dual opcióra, mind a két kártya telekomos! A p9 lite single sim to dual sim leírást megtaláltam de tudna valaki segíteni egy korrekt leírással, hogy ennél a készüléknél hogyan is megy a dolog? Cseréltem már rom-ot telefonokon némileg értek hozzá de elbaltázni nem szeretném
köszönöm
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy a készülék meghajlása garanciavesztéssel jár-e? Illetve meghajolhat-e annyira, hogy az befolyásolja a működését? Köszönöm.
-
hrvp
aktív tag
válasz
Zsocy155 #18312 üzenetére
Köszi, ezeket én is megtaláltam a keresőben, a konkrét "technológiai leírás" érdekelt volna a bootloader nyitásról, amit végignézhetek, hogy lehetőleg ne legyen tégla a telefon. Ezért kérdeztem, hogy alapul vehető-e bubus66 P9 Lite-ról szóló leírásai, pl. bootloader nyitásról, rootolásról stb.
Más márkákkal már szereztem tapasztalatot, de mindenhol voltak apróbb dolgok amikkel el lehet baltázni, ezért szeretem, ha van a topicban részletes (lépésről lépésre) leírás.
Elnézést, ha nem voltam elég egyértelmű. -
Zsocy155
őstag
A szerző engedélyével idézhetek az egykori "P8 Lite frissítési módszerek írásból.
"Telenor:
ALE-L21C128B130 ezt a build számu ROM-ot ne is kérd mert nincs meg ( OTA nem lett kiadva).. Tehát a 6.0 csak ennek a tudatában telepítsd fel..
Akkor tegyük tisztába dolgokat, a Telenoros telefonokra nem jött ki 6.0 OTA Frissítést az alábbi leírás alapján teheti
ALE-L21C128B130 Telenor Erre csak a ALE-L21C432B171 felrakása után lehetséges a 6.0 felrakása- (Bootloader nyitása szükséges). Majd a ALE-L21C432B171 felrakása után az ALE-L21C432B551 6.0-ás felrakása ajánlott. Majd utána OTA-n lelehet frissíteni a legújabbra.
Felhívom a figyelmet, hogy A Telenorosra csak garancia vesztessel tehető fel. Az okoskodok elkerülése végett egész addig nem lesz garancia még a hivatalos szolgáltatói ki nem jön.
Ha a fenti build számú ROM-okat feltetted, akkor erre már Helyi Frissítéssel a ALE-L21C432B5xx 6.0 (a függetlenekhez valót) nem lehet feltenni, csak fastboot módszerrel.
Ugyan úgy az 5.0.1-re se lehet feltenni a gyárilag független ROM-ot, csak akkor a ha előtte a B171 fel van téve.
A RollBack egyik szolgáltatós telefonra se használható." -
hrvp
aktív tag
válasz
ANDROID??? #18310 üzenetére
Pont a keresőt használva jöttem rá, hogy nincs telenor frissítés, ezért bootloadert kell nyitni, amihez ezt a leírást linkelték, csak nem elérhető...
-
ANDROID???
addikt
Szia!
Ne használd a keresőt!
Megteszem helyetted
Egyébként nyugodtan nézheted a leírásait. -
hrvp
aktív tag
Sziasztok,
[link] leírás sajnos 404-et dob. Telenoros B130-as romot szeretném frissíteni. Tudnátok egy jó leírást küldeni, vagy nézzem bubus66 p9 lite leírásait? -
spiritex
veterán
Találtam még egy (számomra) teljesen felesleges előretelepített app-ot, a Play Services for Instant Apps-t, ami néha elindult és valamit mojolt a háttérben, így fogtam és ezt is letelepítettem.
-
ianhoward
tag
Sziasztok!
Kb egy hete OTA-n jótt frissítés ALE-L21C150B587. 230Mb körül volt. Hamar fel is ment, újraindít majd használ.
Azonban azt vettem észre, hogy random mód újraindul a telefon a nap bármely szakában vagy éjszaka.
Van hogy használaton kívül van, csak rápillantok és azt látom, hogy restart van. Olyan is előfordul, hogy használni akarom és akkor. Elég sűrűn csinálja.
Nyomtam egy gyári adatok visszaállítást, de még mindig megvan ez a hibajelenség.
Azért dühítő mert nem vagyok elérhető ha nem figyelem. Most kikapcsoltam a pin kód kérést, hogy míg újraindul csak addig ne legyek elérhető utána igen.
Mit tudok tenni?
2 év hűséggel vettem a telekomnál, ami július 9-én lejár. Gari érvényes még? Kötöttem rá biztosítást is.
Ha szervizbe kell küldeni akkor garanciálisan javítják?
Előre is köszi a válaszokat. -
cyclone
csendes tag
Sziasztok!
ALE-L21HUNC150B205 Buid számú EMUI 3.1 ,5.0.1 android verzió van most fent ,szeretném cserélni egy független verzióra . Melyiket lehet felrakni és hogyan? Esetleg egy link jó lenne...
Singli-SIM-es!
Köszi a segítséget!
-
DrDobos
őstag
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Gondolkodom a telefon megvásárlásán, illetve van még egy kiszemeltem a családból.
Esetleg valakinek nincs infója, hasonlítási alapja vele ?
Viszonylag nagy akkuval van szerelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest