Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz KROK640 #118003 üzenetére

régen pár év alatt lett lakás/ház, aztán autó, meg sok esetben nyaraló/hétvégi telek stb.

Ez egy baromi nagy toposz. Nézz jobban utána: [link] A nagy különbség az volt, hogy összerobotolták az emberek. Vidéken a normál meló után ment a háztájizás, hétvégén kis kapálás, gyümölcsös, állatok... Vidéken a család összeállt, felhúzott egy valamilyen házat. Vályog, gázbeton, palafedés ami van alapon. Ez is adósság volt, mert az ember azután mehetett a Jóskához, Pistához villanyt szerelni, mert ahhoz értett, míg a Zoli kőművesként alá tudta írni az építési naplót. Városon az olcsó lakáshoz ki kellett várni amíg sorra került az ember. Olyan 4-5 év után szocpol és kis saját befizetés után be is tudott költözni és fizethette 20-30 évig. Vagy ha úgy jött ki, akkor volt bérlakás, azt gyerekesek kapták, de addig is ki kellett húzni szükséglakásban vagy szülőknél.

Oroszt tanították, de szinte senki sem beszélte. :N Ma jobban kell az angol és a tanulmányok. Utolsó nekifutásnak idealistaként behúztam egy tanári diplomát (MA) pluszban, erre nem beütött a covid és a távoktatás pont amikor a gyakorlati rész jött? :U Ma amit bárkinek merek ajánlani, már ha van logikus gondolkozása, egy BSC. Nem kell erős helyre menni és beleszakadni, de akkora a mérnökhiány, hogy simán behozza az árát a befektetett 3-4 év. Ennek a párja a használható angol +1 nyelv. Már egy alap német is kiemel a tömegből.

Mikor kapták a szüleid a lakást és te mennyi idős vagy? A mai fiatalok szüleinek már nem volt kiutalás, az a 90-es években már nem dívott. Annak az érának vége lett a 80-as évekkel.

szebe: Ezt értem és el is tudom fogadni. A kérdés, hogy azt sikerült-e átvinni, hogy a szüleid korában sem volt jobb, mint ma. Ők kompromisszumokat hoztak akár a ti bőrötökre is.

Új hozzászólás Aktív témák