Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisztianby
tag
Én volt hogy 200+k előre utaltam ugyanis még nem volt semmilyen problémám itt az oldalon. És erőszeretettel használtam.
2 dologra emlékszem csak egyik egy semleges értékelés vevő félre olvasta hirdetést de ez végett úgy gondoltam továbbra se indok én felőlem a vissza utalás. A másik eset mikor egy processzort küldtem el és fennakadt a postán de megérkezett a vevőhöz.
De ezek ilyen ősrégi események.
Én nagyon szeretek "kereskedni" de mostani stresszfaktor nem éri meg nekem. Lenne még egy csomó eladni valóm és vennék dolgokat de elment az egésztől a kedvem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #118759 üzenetére
jah, aztán meg ez lesz.
Utána majd az egész Balatonkörnyéke sírni fog, hogy nincs miből megélni, aki meg véletlenól nem a turizmusból élt (pl autószerelő, szobafestő), az is koppan, mert nem lesz fizetőképes kereslete, se a turisták, se az általuk tehetőssé váló vendáglátós réteg képében. -
válasz
Krisztianby #118792 üzenetére
Nagyon meg kell nézni, kinek adsz el bármit. Ezért jó a Facebook. Látod a profilt, nem is válaszolsz, ha olyan.
"bben az 1 hónapban annyi szarakodás ért engem mint sem 11 évem alatt
"
Ebben az a fura, hogy téged eddig elkerült.Ezek a nem átvevősök olyanok, hogy előre kell utaltatni. Akkor átveszi.
-
Krisztianby
tag
Itt nem hirdetek de elküldöm PM ben.
-
morcosharcos
őstag
válasz
Krisztianby #118792 üzenetére
Mit akarsz eladni? Lehet nekem pont kellene olyasmi.
-
Krisztianby
tag
Sajnos, semmi.
De jövőbe bele írom hirdetésekbe ilyeneket mert ez szörnyű.
Ebben az 1 hónapban annyi szarakodás ért engem mint sem 11 évem alattEgy alaplapot próbálok eladni memóriával és processzora nyomott áron.
1 vevő nem veszi át "magán életre hivatkozva" - utánvétel
2 vevő mikor megérkezett hozzá még alkudozni akart árból - nem vette át
3 vevő nem tetszett hogy ennyit kell várni csomagra - vissza kérte pénzt
4 vevőre kíváncsi leszek... -
válasz
Krisztianby #118788 üzenetére
Na most mivel nem bolt vagy, és feladtad a csomagot, semmilyen alapja nem volt visszakövetelni. Azaz de : lett egy ingyen cucca.
Nekem is volt már idióta, aki azon rinyált, hogy lassan ér oda, de hát mi befolyása van a küldőnek arra, hogy mit csinál a csomagszállító?
@morcosharcos : Ha egy ilyenre feljelent, akkor utána lehet perelni kártérítésért...
-
morcosharcos
őstag
válasz
Krisztianby #118785 üzenetére
Attól meg nem kell besza.ni, ha mondjuk feljelentéssel fenyegetőzik vki, ha te becsületesen megcsináltad eladóként a dolgod, akkor 2 dolog történhet. 1: tényleg elkallódik a csomag, kikéred a csomagküldő összes dokumentációját, ott lesz valahol egy elismervény, ha eltűnt/megsemmisült, és ezt bemutatod bíróságon, 2: a hülyéje úgy nyom fel, hogy meg sem várja, hogy megérkezzen a termék (vagy egyenesen át akar verni, és "benyeli" a cuccod, azt kamuzva, hogy pl. üresen érkezett a csomag), nos, ez esetben még egyszerűbb a dolgod, ugyanis azonnal fordul a bizonyítási kötelezettség, ha! készítettél fotót vagy videót feladáskor a termékről. Általában sima fotó is jó, de nyilván a mozgókép a leghatásosabb, csinálsz egy 10mp-es kis semmiséget amikor a csomagautomatába, vagy a futárnak átadod, úgy, hogy egyértelműen kivehető legyen a termék, és onnastól ez leszend a világ legerősebb bizonyítéka, hogy te feladtad, vevő meg hazudozik. Kb. minden bíróság azzal a lendülettel szünteti meg az eljárást, hogy bemutatod, és mehet a viszontfeljelentés hamis vádra.
-
Krisztianby
tag
Nem tudom, nekem is feladtak egy csomagot de volt vele egy kis probléma de türelmesen kivártam míg idejött hozzám.
Én sem tudom mire fel követeli vissza a pénzt szavaival élve legyek "korrekt".
Én nem akartam tovább foglalkozni ezzel így vissza fizettem. De jövőben már komolyan egy leírást kell készítenem ki milyen jogokat illet meg.Igen magánszemély vagyok.
morcosharcos
Felhívtam Foxpostot azt mondták amibe feladtam csomagot automatába meghibásodott, így türelmemet kérik. -
válasz
"Ha valaki megvesz tőlem valamit, és én azt feladtam viszont a szállító cég hibájából késik a csomag jogosan követelheti vissza tőlem a vevő a pénzt?"
Mire követeli vissza? Magánszemély vagy, nem? -
morcosharcos
őstag
válasz
Szarakodik a foxpost folyamatosan, hivatkozd meg a hivatalos közleményüket sztem. Már ha a vevő reklamál.
-
Krisztianby
tag
Üdv,
hónapban az adás vétel valami hányadék.. szar dolgot küldenek nekem, nem adják fel a csomagot.. alap esetben nem tenném fel kérdést de mai nap már felbaszott.Ha valaki megvesz tőlem valamit, és én azt feladtam viszont a szállító cég hibájából késik a csomag jogosan követelheti vissza tőlem a vevő a pénzt? Jó fej voltam és vissza utaltam neki. De úgy gondolom ha feladtam egy csomagot én elvégeztem a rám eső rész kötelességét és ha megérkezik a vevőhöz a csomag és minden oké akkor az üzlet zárhatónak tekinthető.
Ha át utalta a pénzt és 1 hétig várnák a csomagfeladással megérteném a panaszát, de így nem ugyanis semmi befolyásom nincs szállítás folyamatára.
Most meg majd én várhatok akkor a csomagra míg kimegy hozzá, vissza küldik és fizethetem még a szállítási költséget még egyszer és érezhetem magam szerencsésnek hogy nem kapok negatívot.
-
cidalain
veterán
kutyásokkal elsősorban az a baj, hogy egy részük nem takarít a kutya után, és nem is figyel rá mindig. nálunk szezonon kívül be lehet hozni. látom ahogy összeszarják a gyepet, és van aki otthagyja. ahova te nyáron a napozócuccodat tennéd. a másik meg elkezd árkot ásni, mert éppen látott egy tücsköt, vagy gilisztát.
nem feltétlen kellene szabadstrandnak lennie a kutyás strandnak, fizetős is lehetne állatbarát.
ja, és miért kutyás strand? ha nekem házikecském van, akkor azt nem vihetem magammal fürdeni? milyen diszkrimináció ez? -
-
-
-
Astroboy
őstag
Második mondatodban a lényeg, ez most egészen más szitu.
Kutyák: persze nem tehetnek arról, hogy pár kretén idióta ötlete átbillentette a mérleg nyelvét negatív irányba.
Eddig is voltak blökik, nekünk is, több is, fürödtek is, mégse volt sose gond.Csakhogy mióta pár idióta kitalálta, hogy mi legyünk a Balaton kutyás fürdőhelye, nyaranta tömegével özönlenek még Nyíregyházáról is (nincs közel) az ebtulajok.
Közelítő számokkal valahogy így néz ki a probléma:
Eddig az évközben ötezres város szezonban 15 ezer főre nőtt, a kutyák száma teszem azt 200-ról 400-ra, mindig is hoztak a nyaralók állatokat magukkal.
Most az évközben ötezres város ugyanúgy 15 ezer fő környékére gyarapszik szezonban, csahogy a nagy ötlet révén nem 200 blökit hoznak hanem 2000-et, vagyis kb. minden ötödik ember aki a településen nyaral.A 2200 kutya pedig mondanom se kell nem ugyanaz, mint 400, ezek a barmok fel se készültek erre semmilyen szinten, csak rászabdították a városra oszt' lesz ami lesz.
-
sok évvel ezelőtt, amikor az emberek még legnagyobbrészt nem interneten intézték az ilyesmit, családi nyaraláshoz anyám talált valami görög falut, ami tengerparti hely volt, de leginkább csak helyiek jártak oda, azok se tömegesen. második nap az étterem tulajdonosa már széles mosollyal hozta a törzsvendégeknek kijáró ajándék pohárka bort. volt egy hangulata.
-
cidalain
veterán
Hirdetés címe: "Tavirabyitos viz tetejen megy hajó"
-
válasz
Astroboy #118772 üzenetére
15 éve? A rendszerváltás után 1-2 évvel már voltak újgazdagos viccek.
Illetve, mostanra lett egy annál is rosszabb réteg, az meg is veszi a tó körül a dolgokat..."Nálunk pl. lett szép kutyás strand halleluja, csak az a gond, hogy az egyetlen megmaradt szabadstrandot adták oda nekik."
Akkor itt megint nem a kutyák a hibásak -
Astroboy
őstag
Én a blökit 100%-ban megértem, valószínűsíthetően őt is ugyanazok a tóval kapcsolatos dolgok triggerelik mint engem, és még sokakat másokat is.
Na, akkó' kezdjük:
- Kb. ~ 15 éve valóban megjelent egy réteg, amelynek sose szabadott volna. Nyugodtan hívhatjuk őket újgazdagnak, a legtöbbje ugyanis kis túlzással előtte azt se tudta, hogy hol van a Balaton.
- Ez a réteg mindenki felett áll, rájuk nem vonatkoznak az építési / természetvédelmi / KRESZ szabályok, de ahogy észrevettem a normális és alapvető együttélés szabályai se.
- Farzsebből vesznek 100 millás vitorlást, ezzel kiszorítva a kikötőből 2 régi másikat. Mondjuk ebben a sztoriban vastagon sárosak a kikötőt üzemeltető cégek is, szemrebbenés nélkül baccák ki a 30 éve tősgyökeres vitorlásokat és csónakokat, hiszen a gazdagmajma 3x annyit fog fizetni a helyért.
Csokifagyi elfogyott, lojalitás nem is volt, az ilyentől idegbe jövök na.- A sok és "szabályos" vízparti beruházásról biztos mindenki hallott, az elmúlt évtizedben pár jó NEResztény valóban kiirthatott mindent IS büntetlenül a parton, balhé max akkor volt ha a média felkapta, de kicsi.
Ez amúgy azért óriási kár, mert a nád hiába fűféle, nem 3 nap alatt nő meg hanem 30 év alatt.- Közművek / közszolgáltatások haldoklanak a nyári terheléstől, persze baxnak fejleszteni emiatt a 2 hónap miatt, év közben meg úgysincs gond akkor minek ugye.
- Adót évente duplázzák, miközben lassan a partra se lehet sehol se lejutni a sok új szálloda / panzió / lakópark miatt, akik legtöbbször a szabályokat semmibe véve kisajátítják és lekerítik a partot maguk előtt.
- Nálunk pl. lett szép kutyás strand halleluja, csak az a gond, hogy az egyetlen megmaradt szabadstrandot adták oda nekik. Felháborodás hatalmas, leszarják.
- A városba érkező sok kutya miatt nyáron lényegében sosincs csend, valamelyik mindig ugat hiszen új helyen van, éjszakára meg kizárják az okosok. Nem a kutya tehet róla nem azt mondom félre ne értsétek, ahogy nagyjából semmiről se, hanem a retardált gazdáik.
- Akik miatt szezonban úszik a kutyahúgyban-szarban a város (tisztelet a kivételnek persze)
- Régen is emeltek az üzletek szezonkezdetkor szinte egyik napról a másikra mindent, de nem ilyen pofátlan mértékben. Kényszer nagy úr, nyaralók úgyis megveszik mert nincs más, de az állandó lakosokat sajnálom leginkább mert nekik konkrétan copás van 2 hónapig.
Ez a jelenség se lenne ilyen mértékű, ha nem lenne ennyi légy ekkora szaron ugye. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
morcosharcos #118755 üzenetére
Sok babot ettek és halálba fingták magukat?
-
Astroboy
őstag
-
-
kenwood
veterán
Valaki halozatfuggetlen qled tv-t arul az apron.
-
-
szebe
addikt
válasz
cidalain #118762 üzenetére
Ha nem esszük le év közben valahol, akkor 1-1 hosszúhétvégés elvonulásra jó az.
Nem azt mondom hogy nem örülnék ha több lenne, vagy hogy ne lehetne olcsóbb a szállás, de azért lehet találni korrekt helyeket. Csak nem a túlhypeolt környéken kell keresni (mint pl dunakanyar, noszvaj, stb).Balaton az nekünk is max 1 napos sztori, távolság miatt belefér.
-
cidalain
veterán
válasz
szebe #118760 üzenetére
Az emberek többsége nem hiszem, hogy az adható maxot kapja, max ilyen 10-20k havonta. Abból aligha jön ki egy értelmes nyaralás.
Én inkább eleszem, elkoncertezem/belépőzöm.
Hálisten én a Balcsinál élek, így ide nem kell nyaralni menni, megvan minden nap, amikor csak lehet. Nálunk a nyaralás az, ha elmegyünk a Balatontól -
Alusky
senior tag
Ez addig érvényes amíg rá nem szoknak sokan, utána a mocsokdrága túlzsúfolt turistagócpont melletti nyugis hely is mocsokdrága túlzsúfolt turistagócpont lesz. Tudna erről mesélni a balaton felvidéki rokonság mi lett 15 év leforgása alatt, meg erről szól minden tizedik turistás videó hogyan ejakuláljunk a saját szánkba mert milyen csodás a balaton felvidék.
Húzzanak ki a p...ba külföldre mind segget mereszteni aztán ott boldogítsanak másokat, legalább nem ezeknek a politikusoknak adóznak, meg nem ebben az országban szívják a levegőt, meg bosszantanak mindenkit. Árban már nincs különbség úgyse balatonnál, koronazár sincs, mehet mindenki Isten hírével horvátba', görögbe', olaszba', osztrákba', németbe'. -
cidalain
veterán
válasz
morcosharcos #118755 üzenetére
fejbedobálták őket babbal az ősemberek?
@szebe: én kb 10 éve voltam, lehet, hogy akkor még nem volt úgy bevédve, mint ma.
-
szebe
addikt
válasz
cidalain #118754 üzenetére
Viszonylag csapadékosabb időszakban voltunk, nem is a nyugodt arcát mutatta a patak. Én speciel nem mernék bemenni ha nincsenek nyitva, meg mintha lettek volna útközben ajtók, gondolom ha nagyon tré a helyzet, akkor lezárnak szakaszokat, hogy még véletlen se tévedj oda.
P+R-ből buszoztunk a bejáratig, de ahogy láttam lehet parkolni a bejáratnál is. Első busszal mentünk, mire visszaértünk, 3-4 busznyi sor állt a tűző napon...
Mondjuk visszafele nem kellett volna buszozni, és akkor megússzuk a lovak, tehenek között/mellett túrázást, de kutya gondolom élvezte, szerencsére nem dumált be nekik, akkor lehet baj lett volna -
cidalain
veterán
válasz
szebe #118753 üzenetére
én anno december végén voltam a Vintgar-szurdokban. hó-jég mindenütt, kicsit odafigyelős volt, de járható. akkor sem volt nyitva, de ez nem jelentette azt, hogy ne lehetett volna bemenni, akkor max egy térdig érő kiskapu volt a fizetőbódé mellett.
tengerpartra nem jó szezonon kívül menni, hacsaknem nagyon meleg helyre mész.
szeptemberben már egy horvát tengerpart is lutri időjárás szempontjából. mondjuk én már voltam szeptember elején, de egy hétre rá pokoli esőzés volt arrafelé, így szerencsém is volt. -
szebe
addikt
Bár nem tengerpart szal bocs hogy beleoffolok az offba
, de ezért kell szezonon kívül menni. Bár tengerparton is lehet menni szezonon kívül, szal...
Bled-Bohinj volt májusban, kis túlzással sehol senki (csak a Vintgarban voltak 'cisokan, mert szezonon kívül hétvégére nyit csak ki), kellemes idő, ok néha esett. Aki meg most volt, panaszkodott, hogy sok az ember meg meleg van. Na ne bassz, nyáron meleg van, és szezonban sokan vannak egy turistacélpontnál? Elképesztő! -
-
válasz
cidalain #118748 üzenetére
Miért? Kibasz jókat lehet ám nyaralni úgy, hogy a mocsok drága és túlzsúfolt turistacsapda hely melletti, kisebb településre mész fél áron.
Általában kedvesebbek az emberek ott a turistákkal (mert nincs tele az összes faszuk velük), tisztább a környék, tized annyian vannak a strandon, de ha pár nap mégis igény van a buzgó tömegre, 5-10p vonat/kocsival és bent vagy.Miért kéne a tengerpart élvezetének az előfeltételének lenni, hogy heringparty legyen az egész nyaralás?
-
homerhamm
addikt
-
-
KROK640
nagyúr
jah, és a főutcát korábban sosem látott mértékben feldíszítették, mindenféle korábban nem lévő objektumok kaptak helyet, mint virágsárkány
vagy óriási fejek, elég korrekt épület fényfestés, bár fura mód ezt idén nem a nagytemplom kapta.
Sőt ezúttal a villamosok is kaptak mindenféle virágos díszítést.
Azt vettem észre, hogy az utóbbi években a nagytemplom szerepét egyre jobban csökkentik, már nem onnan volt a tüzijáték sok éve sem, mostmár fényfestést sem kap stb, miközben kétségbeesetten próbálnak valami újjal és újjal előrukkolni, miközben a fő attrakció a görögtűz (ami igazán lehetett volna) meg a tüzijáték csendben eltűnt a süllyesztőben. -
KROK640
nagyúr
Meg, és sok év óta először a virágkocsikat is láttam, mert sikerült minden érdekes rendezvényt a stadionba szervezni, így kénytelen voltam megvenni a jegyet az egész banzájra, holott csak egy valami érdekelt.
Eszembe is jutott, amikor utoljára voltam virágoskocsikkal a stadionba, az még a régi stadion volt, amit ez előtt bontottak le, és még 199-el kezdtük az évszámot.
Külön tetszettek amúgy az olyan apro gag-ek, mint a fél liter mentes ásványvíz darabja 510 ft-ért (és a 3 palackból az egyik lyukas volt ennyiért), azt is 20+ perc sorbanállás után, vagy, hogy a legközelebbi kajaárusért potom 900 métert kellett menni, és persze hogy a helyszínen csak kártyával lehetett jegyet venni (ez csak a stadion területére volt érvényes).Maguk a virágoskocsik már sok éve kimaradtak meg részletekbe voltak meg (amikor 1-2 napig meg lehett ket nézni ha arra jártam megtettem), és már 2,5 évtizede értem azt amit kisgyerekként még nem : Apám és a legjobb barátja Józsi bácsi miért mindig a majoretteket várták a legjobban?
Egyébként lövésem sincs, hogy a különféle pódiumokra most mennyik az ülőhelyek, de a '90-es években eléggé drágának számítottak. -
-
válasz
Trailblazer #118732 üzenetére
Egészségemre
-
válasz
Trailblazer #118730 üzenetére
Innen majdnem mindenki jár oda
-
Trailblazer
veterán
Így aki nem tagja annak a topicnak, keresgéljen. Ejj...
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
Trailblazer #118725 üzenetére
Akkor rossz, ha rosszul csinálják...
-
koby11h
őstag
válasz
Trailblazer #118722 üzenetére
Én nem adtam nevet az enyémnek, plusz a dörzsölgetéshez van szakszemélyzet...
-
cidalain
veterán
hcl-lel meg mi történt, elment szabira?
-
homerhamm
addikt
-
koby11h
őstag
Tudom, hogy bulvárt nem linkelünk, de na! Miért mindig az "ilyen" embereknek van ennyi pénzük?
Harmincöt milliót csaltak ki egy nőtől, hangfelvétel is van róla -
-
Rám ír, hogy megvan-e még.
Megvan. Hirdetésben ott van, hogy csere is, mert ugye függő telefon, más függőre cserélném, amiben megy a kártyám. Ezt leírom neki.Napok múlva válaszol, hogy Xbox-ot tud adni.
...azzal biztos tud anyám telefonálni -
BiP
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest