Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali médialejátszót?
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
válasz
#24845312 #80083 üzenetére
"számomra pl. max városi autónak lenne jó"
A városi kisautókat kéne erőltetni szerintem is (e-up/citigo-e, zoe, corsa, 208, fiat500, spring, stb), ott van igazán értelme. Lokális co2/zaj/stb szennyezés csökkentése.
Egy Model X/EQC/I-Pace akkupakkjából vagy három ilyen 200km körüli kisautót megcsinálsz, és azoknak még értelme is lenne. Ovi-suli-meló-bevásárlás járatok, heti töltés bőven elég lenne a legtöbb embernek. -
koby11h
őstag
válasz
MasterMark #80087 üzenetére
Előre befizette a Postának a pénzt?
Kis optimista...
-
MasterMark
titán
Itteni:
Posta már az árat tartalmazza!
-
hcl
titán
válasz
KROK640 #80079 üzenetére
Azt mondta, van telepítője, szóval simán csak lusta
De a legtöbbje tényleg hülye az egészhez.@Scorp2011 : Hova jársz 1000km-re?
Nekem egy 400km-es valós hatótáv tök elég lenne. De igazából kevesebb is, mivel ha anyósékhoz megyünk (az van messze), akkor ott lehet tölteni.
Amúgy belső égésűvel is az ilyen hosszú menetek jellemzően full autópálya, vagy hihetetlenül odafigyelve mennek egy átlagos autóval. Én 6-700-at tudok menni egy tankkal, városban meg sokkal kevesebbet, mert megnő a fogyasztás.
Viszot rengetegen vannak, akik megveszik a marha nagy autót, és járnak vele városban, vagy város-falu viszonylatban, ahova tök felesleges a 100+++ lóerő is. -
koko52
nagyúr
válasz
"(800-900km közötti érték lazán összehozható)" ja, ha 60-70 literes tankod van vagy Priusod. A Priusal megyek 900-950-et ,45 literes a tankja. Az elektromossal (24Kw-os öreg Leaf) 150 km sima ügy. Ezzel tőlem 60km-re lévő várost szépen teljesíthetem ha úgy adódik. Csak ez egy 5 literes autóval ~3200 ft, elektromossal 888ft. . Otthon napelemről nulla forint. Nagyvárosban alap hogy elektromos. És akkor ott a 40 és 60 kw-os változat 300+ km-el.
-
BiP
nagyúr
válasz
"(800-900km közötti érték lazán összehozható). "
Gondolom ez azért autófüggő, és inkább az újakra jellemző.
Viszont valóban az elektromos ennek nagyságrendileg inkább csak a harmada.De mondjuk egy olyan országban, ahol a 2 legtávolabbi pont sincs 500km, nem értem, miért akkora szempont az orbitális nagy hatótáv.
Mondjuk lehet, hogy csak nekem mások a szempontjaim, és én utazok eszméletlen ritkán külföldre, de mondjuk az átlagember az évi 1 nyaralását megtervezi, és abszolválható az is. (vagy arra az 1-2hétre bérel benzinest/dízelt)Vagy lehet, hogy sokat ingázol BP-Pécs között, akkor szintén nem jó az elektromos, ez igaz.
De a nagy átlagnak tényleg elég ez a 300km, csak mindenki többre vágyik, kellően nagy tartalékra, miközben a gyakorlatban már ez is használható. Szerintem. -
törölt tag
"a benzines sem tud 1000km-t"
Ha annyit nem is, de közel annyit simán (800-900km közötti érték lazán összehozható). Az elektromos viszont a közelében nincs ennek az értéknek, számomra pl. max városi autónak lenne jó. És pont a városi használat kb az egyetlen, ahol tényleg nem lenne zavaró az, hogy időközönként tölteni kell majd egy órát. Átlag használatra (számomra) teljességgel alkalmatlan lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Atomantiii #80077 üzenetére
Szerintem valami filléres selejtezésen szedi, aztán ezen akar meggazdagodni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Migráns #80060 üzenetére
"Kicsit sem tisztelte a nyelvtani magánkezdeményezéseimet, hogy az Isten áldja meg érte!" - nekem ilyen volt a "csakkor", amit a "csak akkor" helyet használtam, de két egymást követő magyar tanárnőn sem voltam képes átverekedni az újításomat, pedig évekig próbálkoztam vele. Egyszer még fel is háborodtam, hogyha Kazinczy Ferenc csinálja, akkor nyelvújítás, ha meg én akkor helyesírási hiba? Ez kicsit sem fair!
-
KROK640
nagyúr
"Ez a feltelepített dolog meg tényleg furcsa. De közben meg érthető is, hiszen nem ért hozzá, nem tudja feltenni, stb. " - mam ár egy Win10-el vagy Win7-el amik viszonylag jól bírják a fél gép cseréjáét is ok, de egy XPvel vagy egy Win9X-el ahol egy alaplapcsere önmagában képes volt végérvényes letargiába keregtni a rendszert, ott ugye ennek nem sok értelme lett volna.
Mondjuk manapság meg aktivációs problémákat okozhat. -
Ciccuka
veterán
válasz
Atomantiii #80077 üzenetére
Elég drágának tűnik..
-
Atomantiii
addikt
Bár túl szépen írnak így nem tudom eldönteni.
-
-
BiP
nagyúr
Mi ezzel a baj? ( a helyesíráson kívül)
A Tesla élményvezetések esetében ez a 30k olcsónak számít.Cs1csó: a benzines sem tud 1000km-t, miért elvárás ez egy elektromostól?
A most átlag 300km már a használható kategória, a villámtöltés is egész gyors már (kb.fél óra alatt 50-80%), ez már a nagy átlag igényeit lefedi. De ha felviszik mondjuk 500km-re, akkor már teljesen versenyképes.
Az ára viszont sajnos messze nem az, ez tény. -
Cs1csó
titán
Kenjék a hajukra. Addig engem speciel egyik elektronnyos autó sem érdekel ameddig közel azonos áron nem lesz a benzinesekhez és persze az akku nem bír ki akármilyen körülmények között legalább 1000km-t .
Amúgy aki ült már dodzsemben az kb. tudja, hogy milyen egy elektromos autót vezetni.
-
TaaT
nagyúr
"Június 14.-től elindul Tesla Model Y élményvezetés szolgáltatásunk.
Nyár végéig bevezető áron,
30.000 Ft / óra díjon vezethetitek az Y-t."
-
gban
veterán
GTX 660 helyben valakinek 45-ért?
-
Migráns
tag
Volt nekem anno a hetvenes évek végén egy szélsőséges osztályfőnököm, Koltay magyar-történelem szakos tanárnő. Hogy az milyen elvetemült nyelvtannáci volt! Képes volt simán fúrót adni csak azért, mert kisdiákként néha oltári baromságokat írtam.
Kicsit sem tisztelte a nyelvtani magánkezdeményezéseimet, hogy az Isten áldja meg érte!
-
hcl
titán
Dehogynem lehet következtetni. A 100% a tuti. Annál kevesebb elkezdett romlani. Nyilván a %-ozás egyszerűsítő, de ez az egyensúly a rézletesség meg a közérthetőség között.
Olyan meg, hogy tuti jó eszköz a MTBF világában úgysincs, csak valószínűsége, hogy még működik.@koby11h :
-
BiP
nagyúr
-
koby11h
őstag
1, ha nem értek hozzá, akkor utána olvasok mielőtt megveszem, és megnézem a smart adatokat is, le van az írva, hogy mi micsoda - én sem úgy születtem, hogy értettem
2, ha nem 100%, akkor csak ajtótámasz - utána meg sírnak ha adatvesztés van
3, op.rendszert az adott gépen telepítünk, különben ott marad egy csomó rejtett eszköz a Windows-ban, frissítéseket tölt le hozzá, összeakadhat valamivel... de van olyan is, hogy simán nem indul el.Egyébként meg: ha megvette hagy vigye!
-
BiP
nagyúr
"csak a SMART adatokat elég nehéz értelmezni, egy %-ot meg könnyebb"
Persze, ez tiszta sor, pont ez a lényege a %-osdinak.
Csak ugye ebből sok következtetést viszont nem lehet levonni sajnos. (pl. hogy meddig fogja húzni, veszített-e a sebességéből, bad sectoros-e, stb.)
max. a szélsőségekből, hogy egy 90%-osnak még semmi baja, egy 25%-osban már nem bíznék meg. -
hcl
titán
Pont hogy a laikusok számára megfoghatóbb. Az akku állapota pl. azt jelenti, hogy a gyári kapacitás hány %-át tudja. (Mondjuk a 88%-os akkuval az iPhone SE 2016 már 25-nél lekapcsolt hidegben, de paff
)
Pontosan megfogható, hogy a HDD Sentinel honnan számolja a winyó állapotát, csak a SMART adatokat elég nehéz értelmezni, egy %-ot meg könnyebb. (Mennyivel nőtt a motorok áramfelvétele, milyen sebességgel tud pozicionálni, pozicionálási hibák miatti lassulás mértéke adja pl. a kondíciót, a tányérokat forgató motor mennyivel lassult akár a szükségeshez képest, amitől akár csak lassabb fejmozgatást szabad engedni, akármi.) -
BiP
nagyúr
Kérdezi hogy az mit jelent.
Hámmondom, állapot...
Ja, mint az iPhone-nál?
...úgy b@zz...Azért ez tényleg egy megfoghatatlan dolog. %-kal jelöljük az állapotot, de hogy ezt mi okozza, és időben mennyi az élettartama, meddig fogja húzni, milyen gyorsan romlik, nem tudjuk megmondani.
A laikus usernek pont ugyanennyit mond az iPhone akksi állapota. Ott is mond egy %-ot a rendszer, aztán tedd ahova akarod, szépen tudod követni, hogy hogyan megy lefelé a %, aztán ha leér 0-ra, megdöglött.
Nyilván más, mert azért az akksinál jobban érzékelhető a romlás, az adott töltési ciklusban egyre kevesebb ideig bírja, napi szinten érezhető, míg a vinyónál tök megfoghatatlan, hiszen továbbra is hiba nélkül megy tovább.Ez a feltelepített dolog meg tényleg furcsa. De közben meg érthető is, hiszen nem ért hozzá, nem tudja feltenni, stb. Csak azt nem értik, hogy ez 2 külön dolog. Még jó, hogy nem filmekkel tele kérte
-
hcl
titán
Tegnap vevő, nem 100%-os winyó. A hirdetés címében volt, hogy hány % .
Veszi át, mondom akkor ugye ez csak annyi %.
Kérdezi hogy az mit jelent.
Hámmondom, állapot...
Ja, mint az iPhone-nál?
...úgy b@zz...
Meg se lepődtem, amikor azt kérdezte, hogy fel van-e telepítve. Mostanában az a divat, hogy telepített OS-sel veszik a winyókat(Ha eszem lett volna, teszek rá valamilyen Windowst, és +500Ft
)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #80004 üzenetére
Ez még a Ciprusi orosz zsobatársamhoz képest is nagyon durva, pedig ő sem volt piskóta. (hatalmas nagy medve, minden igaz amit az oroszokról írnak/mondanak).
Első nap az orrom előtt ivott meg egy üveg (talán 0.7, talán 1L? nem tudom kajak) vodkát, kb húzóra, majd beleugrott a tengerbe és elemrült. Mondom ok, ez akkor itt meg is halt, erre bő 1 perc múlva feljön a felszínre h isteni a víz (rohadt hideg volt bokáig belenyújtottam a lábam), hogy csatlakozzak hozzá... Ezután felementünk a szállásra, mondom ez egész éjszaka okádni fog tuti... erre aludt mint a medve, másnap kutya baja sem volt.
Azt mondta, hogy nem dohányzik.. mondom ok, mert a szobában nincs rágyújtás.
2-3 nap múlva megyek haza, a szobában olyan füst, hogy a biciklit neki lehetett volna támasztani, ül az ablakban és cigizik.
Vladimir, te mióta cigizel? Kérdeztem meglepetten... Mire ő "ma óta!" és látom h fél doboz cigi oda van, plusz egy összegyűrt doboz a padlón.
Sosem bírtam meggyőzni h ne gyújtson rá a szobába (így egy idő után én sem mentem ki). Sokmindent meg lehetett vele dumálni, de ezt a szabályt semmiképp sem. -
Ciccuka
veterán
-
TaaT
nagyúr
Na, miről maradtam le?
-
Vakegérke
félisten
válasz
philoxenia #80034 üzenetére
Ez volt, ma is ez és ez is marad.
-
Vakegérke
félisten
válasz
philoxenia #80029 üzenetére
Ezt csak azért, hogy mindenki elolvashassa.
-
Migráns
tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hallgassatok Vakegérke aláírására!
-
Syl
nagyúr
válasz
Trailblazer #80011 üzenetére
Márpedig a(z első) Jurassic Park pont ugyanolyan filmtörténeti mérföldkő, mint az ET és a Star Wars. Meg a Cápa, a Nyolcadik utas a halál, Szárnyas fejvadász stb. Ha ezeket nem láttad, akkor az életed értelmetlen
-
DJGABI
addikt
válasz
Trailblazer #80007 üzenetére
még az elsőből [link]
elég híres jelenet pedig
-
koby11h
őstag
válasz
Trailblazer #80007 üzenetére
Igen, amikor az első részben megjelenik egy T-rex, akkor a kocsiban lévő pohárban remegő vízből tudjuk meg hogy jön. Ahogy közeledik, a lépteitől egyre jobban remeg a pohárban a víz...
Most értettem meg, a víz fél a T-rex-től!!!
-
KROK640
nagyúr
Bizalom gerjesztő :
https://www.facebook.com/marketplace/item/301348138328882/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali médialejátszót?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA