Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
Csak a szokásos.
-
KROK640
nagyúr
válasz
cidalain #116573 üzenetére
Ez sokak fejében egy érdekes dolog. Tetszik neki a csaj, a csaj meg le se szarja. Ő akkor vár rá, mert ha eleget vár, akkor a csaj majd kiéli magát, és rájön, hogy emberünk végig hűségesen várta és azonnal a karjaiba veti magát. De ha addig "félredug" (vagyis mással van) az bizony kőkeményen megcsalás.
A legjobb, amikor egy olyan futatja ezt a gondolatmenetet, akinek évek óta tetszik a kiszemelt, de egyszer sem ment oda hozzá, soha nem is beszéltek, esetleg 1-2 alkalommal felszínesen, és a viszonyuk egy szia-szia-nál nem több.
mert ha mondjuk a csávó évek óta hűséges orbiter (aki mindig a csaj körül hemzseg, remélve, hogy egyszer végre lesz valami) akkor még valahol meg is értem a fájdalmát. -
válasz
Alusky #116587 üzenetére
Vagy eladó ő is, és ő még olcsóbban adja, és magához akarja gyűjteni a vásárlókat
A nyomott ár egy keresett terméknél pedig vonzza a hülyéket
@TaaT :
Akkufelújítás pedig használt 18650-nel éri meg, ha tudsz szerezni jót bagóért.@Astroboy : A NAV is ezeket zaklassa a magánszemélyek helyett
-
Astroboy
őstag
Kezdésnek nem rossz, csak így tovább: Hatalmas rendőri akció: tucatnyi csalón ütöttek rajta a zsaruk, válogatott módszerekkel húzták csőbe az áldozataikat
-
Alusky
senior tag
Mikor vette több volt.
Nem idős az eladó? Ők szokták nem észrevenni, hogy elment mellettük 10 év. Mama ugyanez. Meg amikor tönkremegy valami, hogy de hát miért ment az tönkre. Hát mert 10 éve használjuk és hozzá se nyúltunk karbantartásilag.
Meg a friss termékek. Mikor megjelentek azok a rezgő szerszámos bizbaszok anno 70 rugót kértek érte, két év múlva már harmadáért venni lehetett minden gyártónál, akkor is rácsodálkozott az öreg, hogy hát hogy a francba vannak ezek az árak. Így. Sose veszünk meg friss, felhájpolt dolgot, pláne nem ha amúgy szükségünk sincs rá. Azóta is alig használtam azt a gépet. Ott rohad az akkor 70 ezres gép (mai pénzértékén 200?) a garázsban amit ma 20-nál többért nem tudnék eladni, mert az Aldi/Lidl verziója annyi újonnan és az is bőven fasza az átlagembernek.Megvette azt az akkus
fúrótcsavarbehajtót anno 50-ért, most meg úgy van vele, hogy a 39 reális ár érte, pedig a 3900 az közelebb áll a valósághoz. -
TaaT
nagyúr
Eladó használt Berner csavarbehajtó, NiCd akkumulátoros (döglött), tehát nem mai csirke. Mindezt potom 39000ft-ért
-
Alusky
senior tag
Szerintem csak átlag stresszes Facebook user volt akinek muszáj napi 15 poszt alá bedurrogna valamit, mert csak azzal megy le a feszkó róla. Csippan a telefonja az új poszt miatt aztán már kommentel is. Jellemzően olyanok alá írnak ami érinti őt lelkileg, tehát vagy szintén árulja az adott dolgot vagy vesz belőle sokszor. Eleve, ha ő árérzékeny akkor nem lenne bent egy termelői piacos csoportban ami nem az olcsó termékek gyűjtőhelye. Azért van ott, mert telik is neki rá.
Az ár pedig valóban nem drága, mert a többiek árazásának az alját veszem mindig alapul, mert csóró vagyok és pénzzé akarom időben alakítani mivel a számláimat és a kajámat is ebből tudom kifizetni, a termékből nem. Nem tudom egy évig a nyakamon rohasztani a dolgokat mire jön egy madár aki megveszi +50-100%-ért, nálam ez nem opció. Illetve van a nyomott árnak egy pajzs funkciója is, hogy az irreális hülye elvárásokat könnyű terelni az "ennyiért?" reakcióval. -
-
Alusky
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #116581 üzenetére
Előbb-utóbb bemegy a Nav AI is a zárt Face piacos csoportokba főleg ha okosodik közben a technológia, mert ott is ipari szinten megy a feketézés. Margit néni eladja pár kosár cseresznyéjécskét, csak épp sose ürül ki az a kosár, mert van neki 3 hektárja, meg még sorolhatnám.
Most megy a levendula is, el tudom képzelni mennyien adóznak róla. Persze néznek ártatlanul, mert vagy tényleg nem tudják, hogy ez már azért kicsit sok termés aprópénznek hiába az ő földje meg az ő fája, vagy tudják pontosan csak sumákolnak ahogy mindenki aki emberből van.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #116578 üzenetére
Abban az értelemben üzletrontás, hogy a potenciális vevők is esetleg drágának gondoljak a komment hatására, és megnőnek az elvárások, emiatt olyan vevőket elriszthat, aki alapból megvette volna ennyiért.
Esetleg alkudni próbál, pedig eredetileg nem tette volna.Nyilván, aki kellően tudatos, képben van, stb.arra nincs hatássaln, de hát ebből a vevőböl van ritkább.
-
-
-
Alusky
senior tag
Feldobom a facce termelői piacos csopiba, hogy van pár eladó termékem. Fél órán belül első foghegyről komment, drága lesz ez...
Ok, akkor vedd meg máshol.Mondjuk ilynekor megértem, hogy az üzletrontás szabály be lett itt vezetve a HA-n.
-
-
-
berek21
őstag
Az utolsó előtt, igyatok egy kávét.
-
Alusky
senior tag
11kW-osnak hirdetni olyan elektromos autó töltőket amik 16A-t tudnak specifikációban kisajtolni magukból 3 fázisról az akárhogy számolom csak 6 kWh-t tud a kocsiba tenni.
Vagy ez csak egy ráaggatott elnevezés, mert az utcai töltőoszlopok standardja 22kW és azon két autó tud osztozni akkor feleződve 11 lesz, illetve a mono töltők amik kisebb helyeken vannak azok alapból 11kW-osak. -
homerhamm
addikt
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
blp85 #116530 üzenetére
Tőlem épp tegnap vitték el a 2017-es fehér álló connect boxot, és kaptam helyette egy kisebb, szintén álló feketét, aminek detto ugyanaz a menüje és a képességei. Közölték, hogy a fehéret már kivezették, és ígyis úgyis cseréltek volna modemet, függetlenül attól, hogy amúgy nekem amúgyis volt egy hibám bejeletve, amit automatice modem cserével orvosoltak. (szerintük)
Egyébként nem feltétlenül végzik a kukában (de nagy százalékban igen), sok ugyanis szegényebb országokba kerül "felújított" állapotban, mint használt elektronikai cikk (ahol vagy használják, vagy bontják).
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Armagedown #116306 üzenetére
Ez kb Core 2 szint, és természetesen játékra alkalmas, amennyiben a játék 2006-nál nem újabb, vagy - az alaplapi VGA miatt - beéri 1-2 évvel újabb játékokkal minimumon.
Azt meg felefelejti, hogy 2×8GB formájában búvíthető 16-ig, tehát amit vele ad 4GB az rögtön fölösleges lesz (és 2×2GB lesz természetesen).
A Win gondolom azért ban frissen telepítve, mert úgy még elfogadható sebességgel mozog. Ez a gép ugyanis még Vistás időszakból van, esetleg Win7, azóta meg azért volt egy pár Win ... -
maradt itthon egy e6230, rájöttem, hogy 20 forintért kár lenne eladni, az lesz a tartalék pc, ha valamihez rettentően az kellene. az tök jól szerelhető, egy csavarral lejön az alja, és onnantól minden elérhető... kivéve a gombelemet. amikor tavaly cseréltem, apróra kellett bontani az egész vázat, mert azt az elemet a keret alá rejtették
-
-
válasz
Alusky #116552 üzenetére
Ezeken nem érdemes nagyon fennakadni, mert csomó ilyenből volt már nagyobb botrány, és semmi nem változik :S Amikor szabadságról van szó, abban ez is benne van. Nem mintha jó lenne, de mivel nincs egy mindenek feletti autoritás a neten, mindenki azt csinál, amit akar.
-
Alusky
senior tag
Évek óta szerkesztek Wiki lapokat, voltak időnként fennakadások, de az utóbbi időben g*ci meghaltam tőle.
Kivették egy fotómat, mert valaki szerint rasszista, pedig mi az anyámat tegyek fel egy török pásztor kutyafajta lapjához, ha nem egy török embert egy kutyával?Nyitottam rá vitalapot, de nem foglalkoztam vele különösebben mert az új kép is tulajdonképp jó...
Másik értesítés, valaki törölte komplett bekezdéseimet többezer karaktereseket több forrásmegjelöléssel is alá voltak támasztva, és átírta három mondatosra forrás nélkül valami hülye picsa
, és megerősített szerkesztő ezt el is fogadta (!).
A csajnak a profil vitalapján többen is említik, már 9 évvel korábbról is, hogy forrás nélkül firkálgatja át mások munkáit. Én is írtam oda.
Visszavontam a szerkesztését, beírtam mi a bajom, ellenőriztem a forrásaimat hátha halott linkek, de nem. Erre jön egy járőr és megint visszavonja, visszakerül a 3 mondata a csajnak és odabiggyeszt a járőr valami totál huszadrangú helyről egy 12 évvel (!) ezelőtti cikket, mint forrást.Megint visszavontam, indítottam vitalapot és írtam a profiljára is hogyan kaphat valaki így járőri rangot.
Ez a világ bazdmeg menthetetlen... Ennyit a Wiki hitelességéről is.
-
-
-
válasz
Pikari #116541 üzenetére
szerencsére ilyesmivel sose szórakoztattak. viszont exanyóséknak segítettem megszüntetni telekom műholdas tévét. a beltérik saját tulajdonban, a szolgáltató pedig mondta, hogy a tányért nem kérik. aztán pár nappal később jelezték, hogy hiány van, felhívtam őket, ott némi várakozás után nagy nehezen kiderítették, hogy a beltérikből a kártyák kellenek nekik (a műholdas tévé értékesítését talán még nem szüntették meg akkor, de már nagyon tereltek át mindenkit a vezetékesre). de semmi gond, bármelyik postára bemegyek, elmondom hogy telekomnak lesz eszköz vissza, intézik.
bementem, adtak dobozt, mondták hogy csak ez van. visszaküldtembiztos megérte nekik.
amúgy se értem a telekomot, évek óta nem lehet már műholdas előfizetést kötni, a szolgáltatás mégse szűnt meg. pedig műholdon szolgáltatni ugyanannyiba kerül 150e embernek, mint háromnak... -
-
homerhamm
addikt
-
Pikari
veterán
válasz
qnadam #116538 üzenetére
Rajtam a szolgáltató két embere egyszer egy 1 méteres ethernet kábelt keresett. Hogy azt ők adták 20 évvel ezelőtt a modemhez, és adjam elő nekik most azonnal.
Valószínűleg sikerült úgy nézem rájuk, mint a haldokló csótányból előmászó fehér idegféregre. A következő mondatuk ugyanis már az volt, hogy mégsem kell előteremtenem az ethernet kábelüket, szerintem érezték, hogy ha megtalálom, akkor a nyakuk köré fogom tekerni.
-
Reggie0
félisten
Erre nem a lanc alt ra, hanem egyszeruen a nagy hatekonysagu gepesitett tomegtermeles egy termekre eso koltsege mar alacsonyabb, mint a javitas/hibakereses koltsege. Ha pl. visszaternek a manufakturalis gyartashoz es minden csilliardokba kerulne, akkor megerne javitani. Csak vegeredmenyben ez meg rosszabb lenne.
-
BiP
nagyúr
válasz
qnadam #116538 üzenetére
Én ott csesztem el, hogy nem megszüntettem, hanem átirattam a nevemre. Meg hogy nem szóltak időben, hogy 2 STB van a szerződésen, kell-e még, le lehet adni,stb.
Ja, és persze törthónap, így új számla annyival több, a régin meg ott csücsül a túlfizetés.
Kérdezem, ha már a szerződést át tudták vezetni, a számlát miért nem? Hiszen tök folytonos.
Mert nem. Ha kell az a 3ezer Ft, be lehet tenni a hagyatéki eljárásba. Anyád. -
UPC még lehet, hogy szemet hunyt volna felette, Voda sokkal karótnyeltebb cég
halotti anyakönyvi kivonattal megszüntettem egy előfizetést upc-nél. megbeszéltük, hogy küldenek zárószámlát, fizetek mindent. zárószámla helyett két hét múlva egy smst kaptam tőlük, hogy ha nem fizetek mostazonnal, akkor végrehajtást indítanak. általában igyekszem kedves lenni a különböző ügyintézőkkel, ebben az esetben mondjuk úgy, hogy kicsit kevésbé sikerült barátságosra a hívásom.
hasonló helyzetben telekom annyit írt, hogy xy eszközt hiányolják, ennyibe kerül, de nem tesznek további lépéseket az összeg megszerzéséért. -
BiP
nagyúr
válasz
blp85 #116530 üzenetére
Jó kérdés. Addig fizetjük a 2. STB bérleti díját, de visszamondani nem lehet, csak szerződésbontással. (Amit meg nem fogok, mert nem tudom újrakötni).
Miközben többszörösen kifizettük, a cég leírta, senkinek se kell, de ragaszkodnak a 30e büntihez, mikor újan se ért ennyit az a szar.
(UPC még lehet, hogy szemet hunyt volna felette, Voda sokkal karótnyeltebb cég).Múltkor át akartam menni a Digihez, de anyámnál sajnos nem szolgáltatnak. Tudott volna ajánlani helyette Vodát, mert partneri kapcsolatban vannak. (Ja, NERes mindkettő). Köszi, onnan jönnék.
-
-
most adtam át neki, előtte apró cafatokra kellett szedni az egészet a billzet cseréjéhez, amit csak az alja felől lehet megközelíteni (ráadásul gyárilag nem volt bent az összes csavar, pár helyen látszott, hogy sose tekertek oda semmit. bónusz: egy csavart megtaláltam a fém palmrest és az alaplap közé szorulva, mintegy távtartóként
), és mégiscsak én téptem le.
valójában csak engem zavar, mert 150 megabit így is átmegy rajta, de eredetileg viszont 500 is. meg nem tudom, meddig tolerálja a kártya ezt az üzemmódot. -
-
blp85
senior tag
Amihez az a szerződés tartozott már fel lett mondva, az újabb modemet leadtuk, ezt a kis fekete Arrist is le akartam adni, de közölték, hogy nekik nem kell, illetve már le lett adva, gondolom anno a szerelő sem tartott rá igényt, úgyis a kukában végezte volna...
Mondjuk nem értem, ha egy eszköznek van X év, hogy leíródjon, akkor miért is fizettetik ki.
A miénk már ez az álló fehér Box, az is 2017 óta van (éves 14,5 %-os csökkenéssel is, mára kb. fabatkát sem ér). -
-
-
Astroboy
őstag
-
BiP
nagyúr
válasz
Astroboy #116522 üzenetére
Sajnos én nem láttam a kütyüt, a rendszerben meg csak egy szériaszám látszik, nincs típus feltűntetve.
De majd megpróbálok egy régi számlát vagy szerződést előkotorni, hátha jelzik valahol. De félek, hogy csak annyi, hogy mediabox.Szerk: az újra csak annyit ír, hogy KAON Mediabox (ez tényleg Kaon típus), a régire meg csak annyit, hogy Mediabox.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
blp85 #116505 üzenetére
valaha UPC modem, de nem vitték el, amikor cserélték
Na, tőlem 30e-et akarnak kérni azért, mert nem fogom tudni leadni a 100éves UPC set top boxot. Anno 2.tévéhez volt, évek óta nem használtuk már, de fizettük a bérleti díjat. Tesóm pár hete kiszanálta sajnos.
Előre kifizetni a büntit nem lehet, csak szerződésbontáskor, addig meg fizethetjük a bérleti díjat tök feleslegesen továbbra is.
Bontani és újrakötni természetesen nem lehet.
30e, miközben az első dolguk lesz a kukába dobni, még a polcra se rakjak fel, annyira nem ér semmit.
Szóval ha valakinél van elfekvőben.... -
BiP
nagyúr
Amihez van, ahhoz meg is szoktam találni. De pl.múltkor tönkrement a párásítónk tápja. Leírás nincs, youtube-on nincs, márkaszerviz elhajtott (innen is üdvözlöm a fszkalapokat), pótalkatrész nincs, és ebayen is csak kb.hasonló van, az meg lutri.Az is 4e +posta a világ másik végéről.
Egyszerűen vettem használtan egy másik ugyanolyan masinát 8e-ért. Csak most van egy adag felesleges műanyagom. "Majd egyszer" projektnek még jó lesz. -
Alusky
senior tag
Régen vitték a németek, ma már masszív többségben a meggazdagodott magyarok veszik. Meg lehet élni belőle, ráadásul pont egy olyan szakterület ahol minél több melót ölsz bele annál többet fog visszaadni. Visszaesés valóban tapasztalható, mert mindenki rákattant és elveszik egymás elől a fizető népet, de van elég légy így is. 22 borvidékből elég nagy a szórás, biztos vannak csóróbbak is, a Balaton eleve nem csóró semmiben se, nehéz olyat mondani amivel ne lehetne megélni legalább alapfokon.
A többihez inkább hozzá se szólok, szerintem a Facebookon vagyok, nem is a PH-n. Inkább meghagyom ezt a fórumot arra amire való eredetileg, tech portálnak.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
envagyok #116477 üzenetére
Nyaralásra miért ne költhetne? Tipikus - szó szerint - hogy a "hivatalos" jövedelemből megy a rezsi, meg az részlet meg minden ami a NEVÉN van. A "nem" hivatalos jövedelemből meg élelmiszer, ruha, könyv, játék, esetleg műszaki cikk (ha nincs valami regisztáció stb.) és persze szerintem simán nyaralni, Qvázni, koncertre stb. ebből menni.
Nyaralást is meg lehet "okosban" hogy ne utalni kelljen stb.
A magyar emberek ezt már művészetté fejlesztették, persze egy KOMOLY ADÓHIVATAL simán ezeket is megmakkanthatná: "kézitcsókkolom, ha mindkettőjük jövedelme kb. a 300nm-es villa fenntartására megy el meg a törlesztőkre akkor miBŰŰ van a guccsi pulcsi meg a többi hóbelebanc, és mitől ilyen jó dagadtak? Mitől híznak?
-
-
blp85
senior tag
válasz
koby11h #116499 üzenetére
Nekem a következő projektem a [Panasonic RQ-NX60V], mivel cserélni kellene benne a szíjakat, mert a gumi szó szerint elporladt.
Van még (a kidobni sajnálom, de valakinek szívesen odaadom rész) 2 vagy 3 TP- Link router, illetve egy Arris (valaha UPC modem, de nem vitték el, amikor cserélték), illetve Agfa síkágyas scanner is, illetve a kedvencem a hódos barkácsáruházban vásárolt CMI akkus csavarozó, mivel annak szétesett a tokmánya (és a csapágy golyók is...), viszont ott van a két akku és a töltője, ami elvileg még jó (valakinek valamire
.
-
válasz
blp85 #116496 üzenetére
Mosógépben én csak kondenzátort kellett cseréljek a vezérlésben, egy szerelő az egész vezérlést cserélte volna csilliókért
@envagyok : "Jófogás is jelent a háztól-házigok alapján."
Na, én azt pl. sosem használtam, mert mindig attól paráztam, hogy valami idióta rányom, és megvesz valamit, amiről azt se tudja, eszik vagy isszákNAV a súlyodat is nézi, ha kövérebb vagy, akkor tuti feketézel
-
tegnap egy ügyes mozdulattal letéptem egy killer 1535 aux antennacsatlakozójáról a külső érintkezőt. a fentiek fényében valahol ezt meg tudják csinálni, vagy inkább rendeljek egy ugyanilyen kártyát 6e forintért aliról?
az antenna felőli végéről meg valami apró csipesszel megpróbálom lepiszkálni a csatlakozó maradékát.
a kártya egyébként működik, de csak 150 megabit körüli sebességet tud így.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest