Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Az imént adtam el egy cuccot, és meséli a srác, hogy venni akart egy alaplapot is. Viszont az eladónál nem lehetett kipróbálni, próbagarit meg nem akart vállalni. És gondolom teljes árban akarta adni. Szerintetek megvette a srác?
-
gban
veterán
Az ilyenre frankón nem tudom mit mondjak:
iPhone 5s tok
Ár: ingyen
Sziasztok , iPhone5s-re keresnék tokot piros pontért!
Előre is köszönöm!
Mennyi egy 5s?
Arra telik, tokra nem?Én meg a Ferrarimra keresek ingyen gumikat, az se baj ha csak egy nyarat megy el már csak...
-
seniman
veterán
Facebook apróhirdetés csoport,egy szép idézet:
"mek veném érdekel ne ekemet a mónitór hól túgnám át veni és ki füzet ni nekek kéne a mónitórt"
Ki szeretne egy ilyen,erősen Taigetosz pozitív érdeklődőt?
-
Televan74
nagyúr
Az aprón miért nincs alkudozás.A magyar ennyire hülye.Próbáltam én is, várom én is az alkudozókat.Más országokban már egy kis alkudozással rég eladtam volna mindent.Azért szoktam elkezdeni 500-1000 forintonként csökkenteni az áraimat.Hogy hol van az a lélektani határ amiért gyorsan elviszik.És van az a határ mikor már ugranak is mint gyöngytyúk a takonyra.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
djculture #6076 üzenetére
Ha nem játékra kell és nem munkára, akkor egy C2D vagy kétmagos AMD proci is elég 2-4GB RAM-mal és SSD-vel. Még jó ideig, hidd el.
Ráadásul ezek a 2 magos modern procik már sokkal jobbak, mint a fent említett CPU-k, tehát van létjogosultságuk.
Szerk: Gondolkodtam azon, hogy egy Pentium D 3.4GHz procival, single channeles 4GB DDR400-as VIA AGP alaplappal és egy SSD-vel kipróbálom, milyen a mindennapi használat, persze játék nélkül. Illetve CS:S vagy CS:GO mehetne rajta egy jobb AGP-s kártyával.
-
-
Yutani
nagyúr
Eladó egy AM3 635 2900Ghz 4 magos Gamer processzor,teljesen makulátlan állapotban van játékrá első osztályú és teljesen alkalmas!Irjál vagy hivjál :xxxxxxxxx
Aha, Gamer. Nagy betűvel.
-
djculture
félisten
Egy egész nyárvég volt rá hogy bevásároljon belőle az ember, én 4 gigás kingston modulokat vettem 3500-ért akkor volt a legolcsóbb kb 1 hónapig most ugyanez 9500.. Nem egészen 1.5X ár.
Nem ez már megvolt annak idején a ddr2-vel is, mindig van olyan időszak mikor több a gyártás mint a kínálat. Akkor kell mindent venni.ddr2-nél nekem nem jött össze mert lemaradtam róla mint a borravaló, de most ddr3 alsóü szintjén kapcsoltam hogy 3500 az már a legalja igy is volt. -
proci985
MODERÁTOR
btw elkezdett esni vegre megint a ddr3 ara. meg mindig baromi draga a harom evvel ezelottihez kepest, de ma mar megint lattam 35 alatt 16GBt. az ugyan tobb mint a kb 27 amennyiert a jelenlegi 4x4et vettem, de mar alakul.
-
seniman
veterán
Mekkora észlény az a hirdető,aki saját magát lebuktatja duplareggel,mert referenciaként belinkeli a másodregjét?
Naná,hogy ment a jelentés
-
seniman
veterán
Idézet egy másik topikból:
"Sziasztok!
Lenne egy hardveraprós hirdetés, melyben egy telefont kínáltak fel eladásra (képet nem tartalmaz a hirdetés). Az eladó az első üzenetemre válaszolt még aznap, röviden közölte, hogy nem tud képet küldeni, feltenni a termékről. Ezt követően megérdeklődtem, hogy személyes átvételre, megtekintésre, próbára hol és mikor lenne lehetőség pontosan. Erre az üzenetemre már nem érkezett válasz. Azóta több privátot is küldtem neki, a hirdetéshez is írtam, de választ nem kaptam, annak ellenére, hogy naponta többször is fent járt, ha jól láttam.
Ilyenkor lehet tenni valamit az esetleges káresetek megelőzése érdekében (nem, ezek után én már nem szándékozom megvásárolni a terméket)? Ugye szabálytalanság nem történt, ha jól gondolom, csak azért mégiscsak furcsa egy kicsit, legalábbis számomra."Ti is arra gondoltok,amire én?
A teló valszeg nem is létezik,a kedves eladó meg várja az előre utalós palimadarakat.
-
Speed®
titán
válasz
Ed3r_X_ #6052 üzenetére
Mondtaménhogylesnikellésvanbővenjóféleis ;p TPower i55 12k volt.
Recska féle H55ből is vettem egyet, kemény 8k..hibátlanul üzemel.
Csak az nem értékeli a platformot, aki lusta figyelgetni és spórolni..
Nekem azért nagyon nem mindegy, hogy lap+i5 megvan 20kból
Inkább ezekre építem az olcsó gépeket, mint egy DCs 1155 alapra.TaaT
Szülőknek kocahasználatra kvázi mindegy..de pl. ha játékra kell..?
Gondolom egyetértünk abban, hogy jobb az i5, mint egy G16x0 pl..
Havernak most raktam össze: i55+i5/760+ACi11+8GB/ECC, 40!k..
Ennyi pénzből 1155ben jó esetben a lap jönne ki Sandy i5el, többi?
Minimum +20k lenne, miközben tempóra minimálisan tudna többet.
Ezt a pénzt inkább VGAra fordítottuk, 7850 helyett GTX760at vett. -
Ed3r_X_
nagyúr
Ránéztem az 1156-os lapok árára, el vagyok hűlve. Az egyetlen normális ajánlat RECSKA-é, az összes több, hagyjuk is. 18 ezreket kérnek egy nyamvadt H55-ös lapért? És hol vannak még a komolyabbak? Rossz vicc.
@speed(r) #mondtaménhogynincsoccsóé1156lap
-
gban
veterán
Ismét csak a teljes szöveget látjátok:
Eladó számítógépes hulladékom *Speedy666*
2015-03-24 14:33
Ár: 880 Ft
1db Alaplap
2db videókártya
1db PCI csatoló
Kábelek+bordákLegjobb a PCI csatoló, ennél még arról sincs fogalmam hogy mi ez, nem csak a konkrét típusáról.
És a címben a Speedy666? Ő vesz lomot, ezt tudom, de ha neki szánja, akkor miért nem privátban ír neki?
-
törölt tag
válasz
#90933760 #6049 üzenetére
Papucs se semmi. Bár ez egész tisztának tűnik, a múltkori az brutális volt. Ott a földön talán egy eldobott kanál lehet?
Amúgy a noti érhet 15 ezret, ha működik rendesen és mindene megvan és nem 0 perces az akku. Ha jól látom már valami kétmagos gépezet, talán még 20 ezret is érhet. Így képekről ítélve egész egyben van, ennél sokkal brutálisabb gépeket láttam mikor anno venni akartam, patyolat előszobában fotózva. -
törölt tag
Nyert egy egyéves korlátlan szolibérletet.
A telefon fossá van karcolva azért fotóz így. Tudom, mert nekem is volt ilyen. A keverő vicc, megkímélt állapotú az hogy rozsdásodik az éle, meg ezer éves. A noti meg megint vicc. Felét ha éri kategória ez is. 30-ért már talán T400-at is kapni basszus.
Miért akarja elcserélni hangfalra, mikor ott hirdet kettőt? -
Yutani
nagyúr
válasz
Trailblazer #6047 üzenetére
Ember keze színe az egyik képen nem a földmunkától barna. Vagy igen?
Szerk: És az igénytelen állatja egy autógumin, védőfólián keresztül fotózza a laptopot és a jajteket.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Beerdrinker #6043 üzenetére
fu de minőségi képek
-
ViZion
félisten
válasz
Mek eldó a fényképező kézikészülékemis. hibátlanújjszerű. csakaz ótófókusz nem jó...
-
seniman
veterán
válasz
A jajtec keverő sem kutya
-
Beerdrinker
tag
-
Speed®
titán
Érdekességnek elmegy ugyan a téma, de nem jó helyen van, legyen ez a vége.
-
asynur
tag
Köszönöm, ez végre korrekt válasz volt.
Viszont akkor a windowsnak elég az a 4 MB dedikált, ami engem kicsit meglep, de pozitív értelemben.És valóban elírtam még egy dolgot a felbontás csak 1024x768 ez viszont 32 biten megy. Ha privátban jelzi valaki hibákat kicsit előbb is javíthattam volna kár, hogy erre nem volt fáradtság senki részéről ha már észre lett véve…
Természetesen nem bírtam ki, hogy ne rakjam be megint az egyik gépbe, az aerot- és egyebeket megnézni, az „aeros skin” megy de maga az aero nem, youtubos videókat viszont eldöcögnek szép 240p-s minőségben
-
Yutani
nagyúr
Ha 16 bites megjelenítés volt, akkor 1280*1024-ben még éppen elég a 4MB framebuffer.
Szükséges memória számítás, eredmény megabyte: Horizontális x vertikális x bitmélység / 8 / 1024^2
-
gban
veterán
Utoljára.
Első mondat itt:
[link]Valamint itt a következő:
In addition, to load a texture, a PCI graphics card must copy it from the system's RAM into the card's video memory, whereas an AGP card is capable of reading textures directly from system RAM using the graphics address remapping table (GART), which reapportions main memory as needed for texture storage, allowing the graphics card to access them directly.[2] The maximum amount of system memory available to AGP is defined as the AGP aperture.Értem én hogy nem egyértelmű ez elsőre, pláne ha nem foglalkozott vele az ember már az őskorban is.
A korábbiakat tapasztalat alapján írtam, nem utánaolvasás alapján.
Nem kell ezt ma már tudni, de aki benne volt, annak ez amolyan "tény" hogy a PCI vga-k nem kezelik az alaplapi memóriát, mindenféle dokumentáció nélkül is.És pont ezt írtam le, elég sokszor.
Valamint, a te kártyád 32 bites, a 64 bites PCI az így néz ki:
[link] -
asynur
tag
válasz
djculture #6034 üzenetére
Köszi végre egy használható válasz
,
ahogy nézem a 64 bites pci max sávszélessége: 512 Mbps, míg az agp 266 Mbps - 1.07 Gbps között mozog szóval ha elméletileg sem kizárt ezek alapján a számok alapján nem lepne meg ha gyakorlatban is működne (vagy ez vagy a win7 nek tényleg elég a 4 MB).Ezen kívül, van itthon egy conroe ConRoe945G-DVI (ebben próbáltam először az ati-t)
ami jelenleg integráltról megy és a gpu-z szerint pci buszon végzi a dolgait , ennek tuti nincs dedikáltja és használja a rendszer memóriát ezzel volt a minimum 8 mb-os memória használat, igaz ezt elvileg lehet biosban állítgatni( fix,DVMT bár úgy tűnik ezzel nem sokat törődik a windows)És pluszban az előző aero-s témához előbbi lap, 2d performance ban csak ~30 pontal veri a ati rage-t igaz itt megvannak a minimum aero támogatáshoz szükséges dolgok.
-
djculture
félisten
Használni használhatna elméleti síkon de gyakorlatilag a pci sávszélessége és nagy késleltetése alkalmatlanná teszi erre a használatra.. Ezért csinálták meg az agp buszt ennek sokkal nagyobb a sávszélessége és több irányú busz mig a pci mindig csak egy irányú adatforgalmat tesz lehetővé egy adott indópontban olyan mint két állomás között egy darab sínpár.
-
asynur
tag
Erről valami dokumentációt/forrást is légy szíves mert akárhogy keresem az ellenkezőjét találom annak amit állítasz pl.:
„PCI provides separate memory and I/O port address spaces for the x86 processor family, 64 and 32 bits, respectively. Addresses in these address spaces are assigned by software. „
„In a typical system, the firmware (or operating system) queries all PCI buses at startup time (via PCI Configuration Space) to find out what devices are present and what system resources (memory space, I/O space, interrupt lines, etc.) each needs. It then allocates the resources and tells each device what its allocation is.”Ugyan nem vagyok topon architektúrákat illetően és a szakmai angolban is lehetnek hiányosságaim de nekem ebből az jön le, hogy a pci busz"on/ról" nyugodtan címezgethető a memória, amit aztán akár a gpu is használhat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_memory_access -
gban
veterán
-
asynur
tag
Nem tudom mikor lesz időm ismét összerakni vagy betenni a kártyát egy másik gépbe, most hirtelen egy integrált videókártyával „szerelt” gépen nézegettem a memória használatot ha lehet hinni a gpu-z nek min 8 mb ot használt (szóval ennyi erővel akkor akár elég is lehetne a 4? ).
Javítsatok ki ha tévedek, de tudtommal a windows 7 képes a rendszermemória dinamikus kezelésére amiből éppenséggel a gpu is kaphat anélkül, hogy bármit is kéne a biosban ügyeskedni.
Szóval továbbra sem értem mi a gond, lehet gúnyolódni az ember háta mögött, de célravezetőbb a normális válasz abból akár tanulni is lehetne. -
asynur
tag
válasz
quailstorm #6028 üzenetére
Köszi, jó kis olvasmány
engem meglepett mennyire simán ment próbálgatás közben ugyan mindenféle frissítés nélkül, de a 1m40s körüli boot idő se volt rossz.Win8 al sajnos már nem megoldható ugyanez, SSE2-t nem tud sajna a proci.
-
gban
veterán
Kérdezted, mi a gond.
Írtam is, abban a postban amire válaszoltál.
Ezzel van gond:Win 7-et is viszi megfelelő mennyiségű rendszermemória mellett (a 4 MB dedikált lehet, hogy nem lenne elegendő
) 1280x1024 felbontáson.
Ezzel azt mondod lényegében, hogy a 4 mb memória kevés ugyan ami a kártyán van, de az kiegészítve a rendszermemóriával már elég lesz a videomemória.
A gond ezzel csak az, hogy ez nem működik PCI kártyák esetében, csak AGP-n megoldott a rendszermemória használata (meg természetesem PCI-E kártyáknál is, vagyis AGP-től fölfelé). -
quailstorm
félisten
Ezt nézd meg. A te gépeden még simán lehet Win7-ezni. Embedded célra, terminálnak, vagy vezérlőnek, vagy csak simán bootolni egy WinPE alapú partícionálót, még tudja.
-
asynur
tag
válasz
djculture #6024 üzenetére
Mondjuk ilyen 3D-s ablakváltogatást nem próbáltam, de az alap skin és az áttetsző ablakok szerintem be voltak állítva, az első próbánál.
Az előbb posztolt konfignál már gyanús, hogy csak az alap win7 skin-t hozta be igazából eléggé örültem neki, hogy sikerült összehozni egyáltalán 256mb rammal, majd egyből butítottam a kinézetet.A 2d-s megjelenítésben nem maradt el sokkal performance test eredményben egy nem túl régi integrált alaplapi videókártya pontszámaitól, de most így hirtelen nem tenném rá a nyakam, nem lepne meg ha neked lenne igazad.
(megjegyzem a hirdetésben az aero-t egyáltalán nem is említem)WEI ami ugyan nem jelent semmit hozta az 1-es pontszámot
:
-
asynur
tag
Üdv!
Ennek ugyebár én vagyok a hirdetője
( http://hardverapro.hu/apro/ati_3d_rage_ii_dvd_pci ) szívesen tanulok, szóval kérdezek:
Miért nem hihető, hogy viszi a win7-et ráadásul aeroval is? (csak amiatt az apróság miatt, hogy 19. évében jár ?)
Mi azzal a probléma, hogy a windows 7 hez 4 mb-nál több „vram” szükséges ?
Amúgy nem kellett semmit külön beállítani...Mellesleg tőlem nem kérdeztél semmit, nem bánom sőt meg szoktam köszönni, hogyha valaki kijavít ha hűlyeséget írok, de nehéz ha nem tudok róla...
Hétvégén, „játszogattam” egy szintén általam meghirdetett korosodó alaplappal 1 ghz-s celeron procival és 256mb(!!) sd rammal, ugyan itt hamar leszedtem az aero-t: -
TaaT
nagyúr
Úgy érzem nem egy atomfizikussal van dolgom
[link]
-
-
gban
veterán
válasz
#90933760 #6010 üzenetére
Legalább szólt neki, hogy táltos, fordújjál má meg....
Most nézd meg, hova fért volna el még mellé, fotózni?
Kihozni meg nem akarta, mert ugye a ló furcsa egy állat, elöl harap, hátul rúg, középen meg ráz, ez meg ráadásul nőnemű is meg vemhes is, szóval igen magas a rizikófaktor.
Plusz ha nála indul be a szülés, fizetheti még a dokit is... -
TaaT
nagyúr
Hirdetésem: Eladó 12cm-es kék led-es ventilátorok
Üzenet: "hello érdekel a kék ledes hogy postával mennyi lenne és eszt a ledet hova kell rakni a gépen ?? köszi"
Új hozzászólás Aktív témák
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!