- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmmm
tag
a dokkoloban van hely masodik vinyonak?
azert kerdem csak, mert amazon.de olyan T100 verzio is van, amiben van egy plusz vinyo az adatoknak -
maxmaky
csendes tag
Sziasztok!
ehhez mit szóltok?
http://www.hofer.at/at/html/offers/58_40961.htm
-
Baroc
tag
válasz
fordfairlane #793 üzenetére
Igen es igen
-
satz18
őstag
Feltettem én is az új smart gesturet és hát a különbség döbbenetes. A touchpad baromi jó lett. Nagyon megéri letölteni a frissítést. Annyiaz egyedüli nehézség benne, hogy az előző verziót manuálisan kell leszedni és csak utána települ.
-
fordfairlane
veterán
Hát én közismerten rühellem a Microsoftot, meg a mostanában gyártott termékeiket, de ezen még én is elgondolkoztam. Használható sebességű az Office? Videólejátszás HDMI-n problémamentes?
-
NGA
addikt
Majd megszokod, vagy veszit az MS egy frissítő juzert. A kedvedért nem fogják visszarakni. És azért valjuk be, nem te vagy az átlagjuzer.
Egyébként nálam a startlapon 1 oszlopba 48 kis ikont lehet kirakni, és lehet külön csoportositani adott név alatt. 5 csoport lehet a képernyőn, azaz közel 250 ikont lehet kirakni. Az már sokmindenre elég. -
smkb
őstag
Egyrészt a Win 8.1 lehetőségeit hozod fel, amiket már a "nyomi pórnép" sirámainak köszönhetünk
. Másrészt mivel pl egy Oracle csomag nálam 4 főcsoportból áll, amiken belül 2-6 csoport majd azalatt 3-8 program van, el nem tudok képzelni egy program menünél hatékonyabb, jobban kezelhető minimál megoldást. És akkor még nem beszéltem az MS, SAS és IBM megapakkjaimról... plusz még csillió más rendszer és fejlesztői alkalmazások. Ha lapkákat kellene kiraknom mér rég végem...
-
pushalias
addikt
Imádom, amikor a hozzáértők megmondják a frankót.
„XBOX esetén a hülye ötleteit, azonnal leszavazta közösség”
csak egy példa: szívják is most a fogukat, mert a „szabadságért” cserébe a fizetős játékokban is szépen ott vannak az ingame pay opciók. Azzal, hogy nem adhatták volna el, buktak volna játékonként 5-10 dollárt, most ennek a többszörösét el fogják költeni ingame. Csak gratulálni tudok!
„a csempés üzemmódban futó alkalmazások esetén kizárólag full képernyős mód”
Ha valaki a megjelenést követő egy teljes év alatt sem képes felfedezni a split screent, arra ugyan, mit lehet mondani? Hogy érdemes rá figyelni, mert tudja, miről mond „szakvéleményt”?
(#786) vlevi „De nekem még mindíg szokatlan, hogy 22-24-27" méretű monitorok a 10-15 indító parancsikon a teljes képernőt elfoglalja. Pedig a megjelenése óta próbálkozok a win8 tesztverzióival.”
Akkor vagy 1280×1024-es felbontásban használod a monitort, és akkor mi értelme a 27"-nak, vagy azt sem tudod, miről beszélsz. Nekem 32 lapka látszik azonnal, úgy, hogy ebből 13 széles van, és két nagy méretű, tehát a rendelkezésre álló felület bő kétharmadát „elpazaroltam”. Arról már ne is beszéjünk, hogy szerinted a lapka/csempe „parancsikon”.
„Próbáltak valamit tákolni rajta azzal, hogy van egy minden program része is mostmár a 8.1-ben”
Természetesen ez is egy megjelenés óta létező fícsör, a 8.1 csak az elrendezés variálhatóságát adta hozzá, meg az elérés egyszerűsödött. Ami valóban rengeteget dob rajta, de ettől még eddig is létezett az, ami szerinted újdonság
Hát ja. Fikázni mindig sokkal egyszerűbb, mint megismerni. Hogy élő klasszikusunkat idézzem: „Senkinek nem hiányzik a régi, hogyha az újban gyorsan meglátja az előrelépést.”
Nehéz úgy meglátni az előrelépést, ha nem keressük, ha nem próbáljuk a meglevőt optimálisan használni, hanem helyette a régit sírjuk vissza, és csak annyi telik, hogy hát, de szar.
-
vlevi
nagyúr
" feltéve hogy valahol vissza lehet kapcsolni a régit, "
Még az se kell, hogy vissza lehessen kapcsolni a régit. Mert hülyéskedtünk már ezen sokat, hogy akkor miért nem lehet visszakapcsolni a program managert a windows 3.0-ból?
Senkinek nem hiányzik a régi, hogyha az újban gyorsan meglátja az előrelépést. De a win8-as startképernyő nem tudja pótolni a win7-es start menü funkcióit. XP-n tényleg gyengusz volt, de vistán, hetesen sokat javult Van, aki nem használta a startmenüt win7 alatt eddig sem, neki nem hiányzik.
De nekem még mindíg szokatlan, hogy 22-24-27" méretű monitorok a 10-15 indító parancsikon a teljes képernőt elfoglalja. Pedig a megjelenése óta próbálkozok a win8 tesztverzióival. Szóval van az a startképernő, metros funkciókra biztos jó valamennyire, de programindító felületnek vacak. Próbáltak valamit tákolni rajta azzal, hogy van egy minden program része is mostmár a 8.1-ben, de az megint mégpluszegyhely, ahol valamit keresni kell. Ja, keresés. Ezekre a startmenüs témákra a win8 topicban mindíg az jön, hogy a kereséssel meg lehet találni. Ja, igen. De én nem billentyűzetről beírva keresve szeretnékmegtalálni dolgokat, hanem legyen ott.
Na, kimorogtam magam, megyek vissza csinálni valami értelmeset -
NGA
addikt
Én nem igy látom.
Mivel a 8.1 eleve beállitható úgy hogy desktopra bootolható, és a desktopra/taskbarra ki lehet rakni ikonokat, igy semmiben nem szenved hátrányt. Sőt lehet létrehozni az asztalon mappákat, amiben shortcutokat rakva simán inditható minden. De be lehet azt is állitani, hogy a start gombra ne a startlap, hanem az app lista jöjjön be, ahol csoportositva vannak az ikonok, és be lehet lőni úgy is, hogy azok az alkalmazások legyenek elöl, amiket gyakran futtat a páciens. Vagy használhatja a startlapot, ahova 3 méretben kirakhatja azokat a lapkákat, amiket használ. -
smkb
őstag
Az emberek a hülyék, az MS meg k.va jól tudja miért hülyék, és ezért le kell nyomni a torkukon egy csomó dolgot. Gratulálok a véleményért....
Az MS arrogáns. XBOX esetén a hülye ötleteit, azonnal leszavazta közösség, és mivel ott van kőkemény konkurrencia, a piaci igényihez kellett igazodnia, fealdva a téves elképzeléseit. Ha asztali OS esetén is lenne erős konkurrencia, akkor bizony ezeket a vacak ötleteit nem merné ilyen erővel juzerek torkán letolni. Nagy nagy szerencséje, hogy a boltokba kerülő pc-k zömén ott az előtelepített oem win8. Start menü/programok menü meg igen jó kézreálló és hatékon megoldás, főleg vállalati környezetben ahol ezermillió integrált vállalati alkalmazás/csomag van.
Nyilván a metro ui esetén is, a csempés üzemmódban futó alkalmazások esetén kizárólag full képernyős mód miatt is hülye a felhasználó. Mérnem jó mán neki az úgy... és duzzogva a 8.1 ben lehetővé tették a nyomiknak, hogy ne úgy nézzen már ki az OS, mintha 1991 ből valami DOS program futna... a juzer a hülye, nem az arrogáns os szállító...
-
NGA
addikt
"Valamit visszahoztak, ez a lényeg. Nem tudták a többség torkán lenyomni a használhtatatlan sz*rt."
Én inkább azt látom:
- jaj, a Windows Phone-on nem lehet bezárni a programokat!
- mi legyen? Nem értik meg az emberek, hogy az nem task list, hanem egy history, itt nem fut a program.
- egyszerű, tegyünk oda egy x-et, és ez törli a history-ból
- Halleluja!- jaj nincs start menü, a start gombra a Startlap jön be
- mi legyen? Az emberek nem értik, hogy elavult a start menü
- egyszerű, tegyünk be egy start gombot, ami a startlapra visz
- Halleluja! -
Egon
nagyúr
Valamit visszahoztak, ez a lényeg. Nem tudták a többség torkán lenyomni a használhtatatlan sz*rt.
LOL, DOS-t, mi? Mindig csak a végletek. Ha már nem akarom a legújabb bétát feltolni, akkor egyből legyen DOS, nem? Ez a szánalmas. Nem mellesleg kíváncsi lennék a sok Ultimate-verziós azonnalfrissítős huszárra, hogy hánynak van meg legálisan az adott oprendszer - nekem speciel legális a Win7, meg az Office 2010, és nem vagyok diák.
Amúgy teljesen jól ellennék XP-n akár (a cégnél is az van), ha lenne alá új DirectX, meg lennének driverek a hardvereimhez - de nincsenek. Win7 felhasználói szemmel - ahogy én használom - nem túl sokban különbözik az XP-től, a régi programjaim zöme fut rajta, DX 11 adott (ennél újabb kiterjesztést a vga-m sem támogat, ergo számomra felesleges), meg vagyok elégedve a stabilitásával, SSD-n kellően gyors is - mi a fenének váltanék? E-penis-növelésről már régesrég leszoktam.
A témát részemről lezártam: itt amúgy is off, értelme pedig nem sok van ezen vitatkozni. -
savoo
addikt
Azért az erős túlzás, hogy visszahozták a start menüt...
Egyébként meg ilyen hozzáállással még mindig dost kellene használni...
Sokáig én is makacsan ragaszkodtam pl a Win7nél a régi felülethez vagy az office 2003-hoz, aztán szépen lassan azért rájöttem, hogy jobb az új. Nem hülyék dolgoznak a Microsoftnál hiába gondolják azt sokan. -
Egon
nagyúr
Zömében inkább World-öt használok az Office csomagból. Ott jobb klikkre nincs beszúrás menüpont, ergo eszembe se jutott Excelben ez a megoldás. Ráadásul a 2010-es World-ben a Beszúrás menüpont, tényleg a beszúrásról szól... Ami a gyakran használt funkciókat illeti: egy csomó olyan funkció még véletlenül sincs a kezdőlapon, amit amúgy abszolút gyakran használtam (pl. a méret: ezt sikerült úgy eldugni, hogy azóta sem tudom hol van; egyik kollégám tippje szerint, azóta CTRL+görgővel állítom). Saját ribbon-t meg hozzon létre, akinek van erre fölös ideje és energiája - nekem nincs. Öreg vagyok én már az ilyenekhez: használni szeretném, a megszokott módon a cuccost.
Az MS ilyetén h*lyeségei pedig nem csak nálam verték ki a biztosítékot: nem véletlenül voltak kénytelenek visszahozni a Start Menü-t a 8.1-ben... Nincs gond az ilyen újításokkal - feltéve hogy valahol vissza lehet kapcsolni a régit, és mindenki azt használ amit szeretne (XP-ben és Win7 alatt is az első dolgom volt a Klasszikus stílus, Start Menü stb. előhozása). -
Egon
nagyúr
Engem a legjobban a logikátlanság akasztott ki.
Amikor először használtam Office 2010-es Excel-t, valami egyszerű táblát kellett összedobnom benne 5 perc alatt. Elkezdtem bepötyögni az adatokat, kb. 4 oszlopba. Már a felével kész voltam, amikor rájöttem, hogy be kellene szúrni még egy 5. oszlopot is középre. Klikkelek a Beszúrás feliratra a szalagmenün, keresem mint állat a megfelelő gombot, nem lelem. Kínomban átmásoltam egy oszloppal odébb a fél táblázatot, megcsináltam, leadtam. Utána elkezdtem keresni a Help menüben a beszúrás parancsot. Kiderült (számomra), hogy gyárilag nem ám a Beszúrás menüben van a beszúrás menüpont (ugyan, miért is lenne ott?), hanem a Kezdőlap menüben... Pfff...
Az ilyenektől az életkedvem is elmegy. -
vlevi
nagyúr
A ribbon tenyleg nem egy bevalt dolog. Alig fer ki valami a ribbonos menure, cserebe rengeteg helyet foglal, es amit ritkabban hasznalsz, azt szinte lehetetlen megtalalni benne. A 2007 utan a 2010-be vissza is hoztak a file menut, mert rajottek, hogy anelkul azert tenyleg hasznalhatatlan. :-)
-
a8l
aktív tag
Én is voltam ma a Stopshopnál lévő MM-be de elfogyott a T100. (szerintük egyből elvitték azt a pár darabot ami érkezett)
-
zsola32
őstag
-
Egon
nagyúr
Voltam ma az Europarkban az MM-ben, és megnyomkodtam a T100-at (volt kirakva).
Vegyes benyomásaim voltak. Ami a minőséget, anyaghasználatot illeti, szerintem bőven a vállalható kategória, ezzel nem is volt bajom (volt helyette más).
Bekapcsoltam a tabletet (nem tudom, hogy készenlétben volt-e vagy teljesen kikapcsolt állapotban leledzett). A metró felületet lapozgattam picit, aztán átváltottam a Start menüs nézetre - egyből hibaüzenet fogadott, miszerint a memória fogytán, lőjek le pár alkalmazást...Ezek után megpróbáltam elindítani az Office-t a kint lévő ikonnal - csonttá fagyott a cucc, akármit is nyomkodtam, nem sikerült életet lehelnem bele... Úgy tűnt, a Win8 nem szeret engem...
Komolyra fordítva a szót, lehet hogy már mások összebarmolták a kiállított darabot, de ettől függetlenül is szvsz gáz volt ez a fagyás.
A billentyűzet szerintem csak a kifejezetten kis kézzel rendelkező júzerek részére alternatíva: normális 10 ujjas gépeléshez túl kicsi, nagyon közel vannak a gombok. Diplomamunkát nem írnék rajta, az tuti.
Summa summarum: az első jó benyomás, pozitív csalódás után (anyaghasználat), sikerült alaposan elbizonytalanodnom... Főleg a klavi mérete tűnik problémásnak (lehet hogy érdemes lenne megvárnom a 11 colos versenyzőket: elképzelhető, hogy pont annyival nagyobb a billentyűzetük, hogy már éppen nem érezném kényelmetlennek). -
Ace owner
addikt
Nekem nexuson is élmény sorozatot nézni Szóval a Méret nem Probléma. Es játszani sem gta v-tel szeretnék. Valószínű holnap elmegyek m ma be es megnézem. Melyikben van tuti kiállítva Pesten? Dunaplaza?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ace owner #758 üzenetére
MM-be 120k a legolcsóbb? múltkor 110-et olvastam valami laptop boltban.
A 64 gigás az mindenütt 120 ezer. A 32 gigás változat kerül egy tizessel kevesebbe, de a win telepítése után annyira kevés hely marad a 32-ből, hogy mindenképp érdemes a 64 gigásat venni. Esetleg, írta valaki, hogy ahol van cetelem hitelkártyás akció, ott a cetelem akció miatt mégolcsóbban hozzá lehet jutni.
Rádugni mindent rá lehet, mert normál usb portja van, és normális (nem RT) windows fut rajta. Amit az asztali gépeden meg tudsz csinálni, azt nagyjából itt is. A telefon romolás sem ettől a géptől függ, hanem, hogy a telefon driverét megcsinálták-e Windows 8.1-re. És itt lehet szívás, mert win7 alatt tudom babrálni az rk3188 procis kütyüimet, mert van driver, még win8-on is ment, de win8.1 alatt nem. Kínai barátaink még nem írtak win81 kompatibilis drivert a rockchip processzorokhoz.
Komolyabb játékra azonban biztosan nem ezt venném. Igaz, én maradi vagyok, játszani nem vennék semmilyen laptopot. De azért tényleg, ez nem játékra való.
Laptopnak meg kicsi.
Nekem (illetve, akinek vettem) viszont azért lesz jó, mert kicsi. MIndíg úgy volt vele, hogy a 3-4 kilós lapost nem szívesen hurcolta, de ezzel már nem lesz ilyen gond. -
Ace owner
addikt
Lenne par Kérdésem az asus t100rol. Először is lehet hozzá kapcsolni nyomtatót,egeret
meg mindent akar usb hubbal? Továbbá lehetne telefont is romolni? Játékok mennyire
futnak, gta San andreas szintű Játékok mar nem mennek el? Esetleg minecraft? Nagyon
gondolkozom rajta hogy a döglött laptopot egy ilyennel valtsam ki. Úgyis kell tab is es
akkor a 110ropi mar nem olyan sok..eddig masoltam Általános tab topicbol. Azért tettem fel ilyen Hülye kérdéseket mert nekem meg fura ez a full win egy tabon.. Továbbá fogalmam sincs hogy ennek a mobil chipsetnek mik a grafikai határai. Starcraft akarhanyat nem ismerem.. Eddig sem játszottam gta sa-nal erősebb jatekkal Szóval nem halom bele ha nagyon nem szereti játékokat. Viszont most a szinten doglodo galaxy nexusom a pc-m es tabom egyben. MM-be 120k a legolcsóbb? múltkor 110-et olvastam valami laptop boltban. Minden esetre Köszi Előre is a válaszokat. Nem vagyok meg biztos hogy Nem -e jár ne K jobban egy droid t abba l 40k körül plusz a maradékbol egy asztalit össze dobni vagy egy xboxot venni.
-
DarkGubi
aktív tag
Érdekes. Én is frissítettem és nekem most 3.0.0.17 (2013.10.31) a verzió.
Én úgy frissítettem, hogy előző ASUS Smart Gesture programot töröltem, majd újraindítás, majd az új csomagot felraktam (setup.exe-vel indítottam), megint újraindítás és kész.
Habár legelőször elindítottam az install.bat fájlt rendszergazdaként, de nem csinált (látszólag) semmit. Esetleg azt is futtasd le. -
lev@bps
csendes tag
Kis segítséget kérnék (általános Win8): frissíteném az egér driver-ét, leszedem a 2.2.27-et (2013. 11. 18.), elvileg frissítem is az illesztőprogramot, de utána verziószámban még mindig 3.0.0.13-at ír, 2013. 08. 31-i dátummal, a touchpad működése pedig talán jobb valamivel, de még mindig kicsit rapszodikus. Elvileg sikerült vajon a frissítés, vagy valamit nem jól csinálok?
Köszi!
-
zolchee16
csendes tag
Hali!
Erről, ha jól láttam nem beszélt senki: [Hp Pavilion x2 11]
Én ezt várom, hogy össze tudjam hasonlítani kínál-e annyival többet, mint amennyivel több lesz az ára. 600$-t kb. 180k-ra várnám, remélem ettől nem lesz drágább.
Üdv,
zolchee -
Egon
nagyúr
Legyen így, ahogy mondod...
Én azért tartok tőle picit, hogy ezekből a márkákból a 64 GB-os, dokkolós verzió (ha jól láttam a HP-nál külön meg kell venni a klavit), jóval drágább lesz mint a T100; illetve - az alsókategóriás HP notik minőségéből kiindulva - a szignifikánsan jobb kivitelben sem vagyok biztos.
Mindenesetre megpróbálom megtapizni a héten, aztán meglátom. Szükségem lenne egy ilyen eszközre, de azért pár hetet (max. 1-2 hónapot) tudok várni. -
petlee23
csendes tag
Hasonló cipőben jártam ma reggel én is:
Este csak a tablet részt dugtam rá töltőre,és reggel mikor lehúztam nem töltött fel teljesen,csak 91%-ig. Az kizárt hogy rövid ideig töltött,mert kb 60%-on dugtam rá este, és kb 7 órán át volt a töltőn éjszaka.
Valaki tud erre magyarázatot?
-
Egon
nagyúr
válasz
User64476 #741 üzenetére
Látod, itt a szubjektívum: vannak akiket a felsorolt hibák, hiányosságok fele is eltántorít a vásárlástól (most tekintsünk el nagyvonalúan attól, hogy milyen jó árban van ez a cucc), mások pedig kétszer ennyi problémával is simán együtt tudnak élni...
Szerencsére a gondok egy része megoldható, várhatóan megoldódik, illetve nem probléma:VIszonylag könnyen felborul, de legalább csúszik mint a veszedelem, mivel a gumipapucs a kijelzős résznél nem jó helyen van
A gumipapucs házibarkáccsal orvosolható.Ujjlenyomatmágnes, mind a teje mind a kijelző.
Fólia.A win8 néha csinál furcsaságot, pl. beakadó megszakítások 10-20% proci terheléssel.
Drivergond, remélhetőleg hamar megoldódik.A microsd foglalat nagyon nehezen használható, minden 5. próbálkozásra ismeri fel a kártyát, van egy mozdulat amit ki kell tapasztalni, hogy megeméssze.
Egyszer bedugom a kártyát, többet ki nem veszem, elvégre az a másodlagos háttértár...A windows alkalmazásboltban az alkalmazások 90%a gagyi fingóprogram, vagy unalmas 26. webrádió program.
Viszont mennek rajta a korábbi windows-os programok, legalábbis jelentős részben: próbáljon meg valaki Androidos vagy Apple-s tableten Starcraft 2-vel játszani...A töltője nyöszörög és szörcsög ha nincs rádugva a tab és néma csend van a szobában
Nem dugom be a töltőt, ha nem töltöm az eszközt.A hangerő gombok nem a legjobb helyen vannak, állandóan a fizikai start gombot nyomom meg helyette
Szoftveres hangerő-szabályzás.A tapipadja vacak, rosszul érzékeli az érintést, és nem állítható az érézkenység, valamint hangosat kattan.
Tapipad helyett egér vagy érintőképernyő használható.Konklúzió: sz*r az egész...
-
Cyrus
tag
Fólia újra, remélem még nem unjátok: nem láttam még Magyarországon, hogy lenne fólia. Talált már valaki valahol?
Ha nem, akkor ha valaki rendelne külföldről, nekem is rendeljen már egyet pluszba, kifizetem előre...
-
rjg
őstag
válasz
User64476 #741 üzenetére
Gyors reakció a felvetett hibákra
Az ujjlenyomatmágnes pipa, tényleg borzasztóan gyűjti, csak azért gondolkoztam el a korábban belinkelt fólián, mert így esti mahjong-ozás után másnap napfénynél muszáj törölgetni a kijelzőt.
A fényerő nálam még egyszer sem volt kevés, eddig max 50%-on használtam, igaz tűző napon nem voltam vele.
A Win8.1 kicsit fura, pláne OSX után, de emészthetőek az apró hülyeségei, cserébe alapban jobbnak tűnik a hálózatkezelése mint az XP-nek, vagy a korai Win7-nek. A samba megosztások elérése pl sokkal gyorsabb, mint a Mac alól.
A wifi nálam eddig egyszer akadt be, akkor látta a hálózatot, de nem tudott feljelentkezni, egy újraindítás megoldotta.
A micro sd-vel nálam nincs gond, kétszer-háromszor vettem ki, tettem be, mindig elsőre felcsatolta a Windows.
A töltő nálam néma, az ágyam alatt van, meg is őrülnék, ha szörcsögne.
A tapipad valóban sz@r volt az utolsó driver frissítésig, azóta abszolút használható, de a gombok kattogása tényleg szörnyű hangos; szerencsére többnyire ki lehet váltani touchpad érintéssel, vagy billentyűzetgombbal. -
válasz
User64476 #741 üzenetére
A töltője nyöszörög és szörcsög ha nincs rádugva a tab
Ez milyen király! Még nem hallottam, ha feltöltött kipróbálom!
A WIDI-n küldött kép is remeg? Most terveztem beszerezni egy tv widi-sítőt, mert az enyémen nincs alapból. De ha remegős a képe, akkor nem adok ki rá egy 20-ast.
-
User64476
őstag
A fanyalgást akarjátok? Tessék: VIszonylag könnyen felborul, de legalább csúszik mint a veszedelem, mivel a gumipapucs a kijelzős résznél nem jó helyen van. A fényereje nem akkora mint a régi notim fényereje. Ujjlenyomatmágnes, mind a teje mind a kijelző. Az 1366x78x felbontás nagyon közelről nézve a kijelzőt pixelesedést okoz, a nagyon apró betűk nem teljesen simák. A win8 néha csinál furcsaságot, pl. beakadó megszakítások 10-20% proci terheléssel. A wifi néha eltűnik, pl. 8 órán át a táskában pihen készenlétben, mikor hazajövök nem találja az otthoni hálózatot, wifi kibe megoldja. A metrós zenelejátszók lecsukott fedéllel váratlanul átugranak egy egy számot, játsznak 5 másodpercet a következőből, majd vagy megállnak vagy tovább játsszák a harmadikat. Asztal módban lezáráskor leáll a lejátszás. A microsd foglalat nagyon nehezen használható, minden 5. próbálkozásra ismeri fel a kártyát, van egy mozdulat amit ki kell tapasztalni, hogy megeméssze. A windows alkalmazásboltban az alkalmazások 90%a gagyi fingóprogram, vagy unalmas 26. webrádió program. Ez mondjuk nem a gép hibája de most szapulás van. A töltője nyöszörög és szörcsög ha nincs rádugva a tab és néma csend van a szobában. A hangerő gombok nem a legjobb helyen vannak, állandóan a fizikai start gombot nyomom meg helyette. A tapipadja vacak, rosszul érzékeli az érintést, és nem állítható az érézkenység, valamint hangosat kattan. Ha a HDMI kimeneten és a gépen tükrözött a képernyő, kicsit remeg a kép a tévén. És mindezek messze messze eltörpülnek a nagyonnnagykirályságfaktora mellett.
Ha lenne pénzem, most mennék venni egyet az asszonynak is, lenyűgözően jó masina. Widi, Quicksync, marha jó akkuidő, szuper a win 8.1 rajta, tökéletesen kivált egy notebookot és egy tabletet, és még az asztali dolgaim is elfutnak rajta, no meg a játékok amik a kedvenceim. Nagyon megéri, szépen összerakott minőségi gép, megkapja az ajánlott plecsnit.
-
Ilidzser
tag
Nálunk a családban most már 2 Asus T100 és 2 Ipad van. Az Asusok nagyon bejöttek...
Egyébként Cetelem hitelkártyával 108.000-ért elhozható, úgy mindenképp Best Buy, jelenleg tényleg nincs alternatívája... -
savoo
addikt
Ma mi is megnyomkodtunk a Westend MM-ben. Nem tudom egyesek mit vártak ennyi pénzért... Szerintem egyáltalán nem gagyi, pedig nem vagyok egy nagy Asus fan (és akkor még finoman fogalmaztam).. Ráadásul úgy mondom ezt, hogy nem gagyi hogy én egy Probookot használok...
Asszonynak is nagyon tetszett, szóval egyet bevállalunk a hétvégén úgy néz ki.
-
-
danih
veterán
Ha a 10-11-es méretet vesszük, akkor hirtelen a HP Omni 10 és a Dell Venue Pro 11 jut eszembe, ezzel a hardverrel - de hála a jó égnek más árkategóriában (azért ne tessék nagy különbségre gondolni!), jobb összeszereléssel (Omni full HD-s lesz). Illetve azt olvastam az Acer is készül, és nem csak 8-as táblája lesz (a la W4, ebben a méretben még ott van a Toshiba Encore). Szerintem az Asus sem fogja ezt annyiban hagyni és kijön még jópár modellel (mint anno az EEE széria esetében), tanulva a kezdeti hibákból.
(#733) petlee23: tipikus driver-gondnak tűnik, szerintem frissíts ahogy megjelenik hozzá valami újabb az asus honlapon, vagy direktbe szedd le az Intel HD Graphics drivert és teszteld azzal is.
(#735) satz18: szintén, a Temash-t vártam mint a messiást, de az végül (talán az MSI-n kívül) egy OEM-nek sem kellett, nem is csodálkozom miért: megjelent a Bay Trail.
-
danih
veterán
Nem akartalak megsérteni (a cinizmust te látod bele, de akkor is: elnézést) - én pl. ugyanígy jártam nemrég a fejhallgatókkal, nem is értettem mi lehet a különbség, ugyanezt mondták nekem is amit én neked, és rámadtak egy minőségi darabot...
(#729) Seat: nem akarom 120k-ért félretenni azt a csájnafílinget amit az eszköz kézbevételekor érzek (utoljára az asszony régi, alsókategóriás Huawei telefonját bütyködve éreztem ugyanezt), mert nem fogom tudni. Ugyanúgy érezni fogom két hét múlva, két hónap múlva, két év múlva, ennyi. A többi 100%-ban a hardver érdeme, és ilyen hardverrel sok eszköz érkezik, hamarosan már 64 biten, 4gb rammal, szóval várok.
-
Seat
tag
Pontosan EZÉRT szubjektív a Te véleményed, mivel az objektivitás ott kezdődik,hogy minimum elkezded használni és FÉLRETESZED az ELŐÍTÉLETEIDET. De mivel max az üzletben nyomkodtad, ezért nem tudsz objektív lenni CSAK szubjektív. Tudom miről beszélek, mert kétségeim voltak nekem is mielőtt megvettem,válogatós vagyok, de amióta használom, kb 2hete a hibái ellenére, objektíven állíthatom,hogy igenis megéri az árát, korrektül összerakott masina. Ha magnézium ház kell, mert annak "hűvösebb" a fogása akkor tessék a surface forumban kereskedni. Folytathatnám de inkább használom és örülök hogy megvettem.Köszönöm.
-
danih
veterán
Ugyanezt írtam le, csak őszintébben. Teljes mértékben fenntartom amit a 693-ban írtam. Nem egy eszközt használok (és használtam pályafutásom során), van mihez hasonlítanom. Bennem ezeket az érzéseket keltette az eszköz, és szimplán ennek adtam hangot.
(A "senki nem szólt volna egy szót sem" kitételt gondolom magadra érted, mert rajtad kívül szerintem nem is szólt senki). -
Ezt kellett volna leírnod a 693-ban, amit itt, és senki nem szólt volna egy szót sem. Kézbefogtad, nem jött be, ennyi. Egyébként peace.
NGA: A hosszú irományom, ha visszaolvasol, igazából danih-nak szólt, csak magadra vetted te is. Korrektül leírtad, hogy mihez képest nem váltasz erre. A "kidolgozás gyengesége" normálisabb megfogalmazás, mint amit ő írt, mégha nem is érthető teljesen.
-
Egon
nagyúr
Én még mindig nem értem, hogy miért rossz választás a masina
Hol írtam hogy rossz választás?
Meg azt sem, miért tudsz valamit szarozni 0 óra használat után.
Szerintem a fogalmazásból lejön, hogy általánosságban értettem azt a megállapítást, nem feltétlen a T100-zal kapcsolatban (ahogy az a mondat, amelyre válaszoltam is általánosságban értette az "ősi magyar népszokás" megállapítást)..
Ha elhelyezted a gépet a maga helyén, és nem akarsz ezüst áron aranyat venni, máris más szemmel tudsz ránézni
Ez kétségtelen: 120K-ért vesztegetett, érdemi konkurencia nélküli eszközről beszélünk.
satz18: azért nagyon nem mindegy, hogy 10-11 colon próbálsz lehűteni egy adott processzort, vagy 13.3 colon...
-
NGA
addikt
Hát azért itt a forumban azért lett hiba leírva. 120e-et megér a gép, csak sajnos nekem a minősége nem felelt meg. Másnak meg igen. Nincs ezzel semmi baj, ettől aki megvette, nagy örömmel fogjanhasználni. Én csak egy véleményt írtam le, kár volt megnevezni mihez viszonyítottam, mert egyrészt sokan nem láttak még olyat, másrészt nálam azt kellett volna leváltani. Nem értem miért kell ennyire nekemtámadni azért, mert más szemszögből vizsgáltam. Lehet sokaknak itt a 120e Ft nem sok pénz, de nekem baromi sok.
-
danih
veterán
Szerintem picit túlreagálod...
Én úgy állok hozzá, hogy lehet bármilyen jó egy termék, ha nem okoz örömet kézbefogni, nem kell. Nekem elég negyed óra hogy ezt meg tudjam állapítani. Szóval sem mondtam hogy rossz lenne - mindenki máshogy áll hozzá, és mások a döntési szempontjai.
Ilyen termékre vágyom, a szükséglet megvan, tudom mire használnám, nagyon vártam - de nem T100 lesz belőle. Ettől függetlenül másnak simán ajánlanám. -
Nem értem miért nem tud elfogulatlan véleményt alkotni az, aki pénzt adott ki valamire. Nézzétek meg az összes fórumot, ami egy-egy nem túl jól sikerült termékről szól, ott szidja mindenki, ha valami baja van vele. A T100 tulajok annyira bölcsek, hogy csapdába csalják a többieket, nem írnak a hibákról, hogy még többen megszívják???? Ez vicces. Biztos van titkos fórumunk, ahol kibeszéljük mi nem tetszik.
Mindenki leírta, hogy ezért az árért korrekt terméket kapott. Be lehet linkelni sok alternatívát, csak mindegyik legalább 2-szer annyibe kerül, és/vagy olyan rendszer van rajta, ami használhatatlan egy teljes értékű win8.1-hez képest.
Ezt vagy az vette meg, akinek mindenképpen kellett ilyen tudású valami, és végre volt korrekt áron, vagy az, akinek igazából van más eszköze, akár több is (laptop/asztali gép), de kipróbálna egy kisebbet, mert bizonyos esetekben jól jöhet egy apró, szinte teljes értékű gép. Ez nem fog teljes egészében kiváltani egy asztali gépet, normális laptopot, mert nem arra készült.
Mindenesetre sok ellenvetést nem tudtatok tenni az általam leírtakra. Nem azért mert igazam van, hanem azért mert első blikkre csalódást okozott, a második megtekintés el is maradt. Ezért mondtam, hogy igazán nincs rá szükségetek, nem bántásból.
-
vlevi
nagyúr
Van sony vaio tap11, kétésfélszer ennyiért [link]
Igaz, az 11.6", és fullhd, ez nem vitás, nagyon látványos a különbség, meg 128-as SSD van benne, meg, ez, meg az, szóval minden kétszer akkora, de az ára is...Én is voltam ma a Nyíregyházi MM-ben, megtapogattam, nézegettem, és nekem nem tűnt gagyinak, persze nem is vártam, hogy a fennt említett Vaio szintjén legyen. Vagy, csak nem is néztem, hogy gagyi-e, vagy csak azért, mert a sok kínai tablet volt mellette?
Nem tudom. De az, akinek szántam, az pontosan ilyen gépet akart.
Elhoztam. Sokat nem foglalkoztam vele, mert ajándék lesz, csak annyit néztem meg, hogy nincs-e valami hibája, ami miatt 3 napon belül cserélni kellene. -
danih
veterán
-
Egon
nagyúr
Az vicces, hogy van róla a fórumban több pozitív vélemény, ami azt mondja, hogy ezért az árért egy korrektül ősszerakott gépet kapsz, vannak tesztek, ahol ugyanezeket a véleményeket írják a tesztelők, meg van egy negatív vélemény, olyantól, aki igazából nem is tudod, hogy akart-e ilyet venni, te mégis ezt az egyet veszed alapul. Ez amolyan ősi magyar népszokás
Egyrészt most már kettő negatív vélemény is van róla, ami pontosan kétszer annyi mint az egy...
Másrészt az én megfigyelésem szerint, ősi magyar népszokásnak inkább a sajátsz*runkcuccunk agyondícsérete jellemző: kevesen ismerik el, hogy rosszul választottak...Mielőtt belekötnél, hogy a tulajok nem fognak rosszat mondani róla, ők is úgy vették meg, hogy előztte azért érdeklődtek, ha megtehették megnézték
Nekem nem úgy tűnik: MM-ben csak 1-2 napja van, laptop.hu-n csak kikapcsolt állapotban lehetett megtekinteni.
A tablet rész: a képernyő egy képernyő, ezen nem tudom mibe lehet belekötni
Kijelző és kijelző között kb. ég és föld tud lenni a különbség minőségileg (pl. a már említett TN vs. IPS).
Summa summarum: a minőségérzet meglehetősen szubjektív. Sok mindenben nyilván igazad van, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy célszerű élőben szemügyre venni a masinát vétel előtt...
satz18: nekem már a Surface 2 ára is meglehetősen fájdalmas...
-
NGA
addikt
meg van egy negatív vélemény, olyantól, aki igazából nem is tudod, hogy akart-e ilyet venni, te mégis ezt az egyet veszed alapul.
Ma úgy mentem be, hogy megveszem a T100-at, Pénz nálam volt, original gép ott volt a polcon. Az én gépemet a barátom meg akarja venni már régóta, igy eleve vásárlási szándékkal mentem be. Megengedték, hogy bevigyem az én tabletemet, és ugyanazta képet raktam ki mindkettő záróképernyőre, max fényerővel, hogy ugyanolyan legyen. Igy alkottam véleményt.
Ismételten: Nagyon meg akartam venni!
-
Az vicces, hogy van róla a fórumban több pozitív vélemény, ami azt mondja, hogy ezért az árért egy korrektül ősszerakott gépet kapsz, vannak tesztek, ahol ugyanezeket a véleményeket írják a tesztelők, meg van egy negatív vélemény, olyantól, aki igazából nem is tudod, hogy akart-e ilyet venni, te mégis ezt az egyet veszed alapul. Ez amolyan ősi magyar népszokás
Mielőtt belekötnél, hogy a tulajok nem fognak rosszat mondani róla, ők is úgy vették meg, hogy előztte azért érdeklődtek, ha megtehették megnézték.
Egyébként, akkor a saját szubjektív véleményem:
Billentyűzet: kb. 50 oldalnyi szöveg legépelése után nem tudok rosszat mondani róla, sőt, ebben a méretben ez az eddig általam nézettek közűl a legjobb (kb. 10 hasonlót próbáltam). A 11,6-os gépeknek is ekkora méretű billenytyűzete van, ha megnézed, mert nagyobb hely van a két szélén. Nem érnek össze a billentyűk, mint pl. a surface-nál, ami nekem segíti a pontosabb találatot. A billenytűzet résznek mind az alja (puha hatású műanyag) mind a teteje (szálcsiszolt fém hatású műanyag) korrekt kivitelezés. A touchpadot már én is írtam, hogy nem a legjobb, de nem haszálom,mert nincs szükség rá. Főleg nem a gombjait, mivel kb. kétféleképpen lehet helyette kattintani.
A gép egyben: a billentyűzet mérete miatt szinte fel sem kell emelned a kezed, hogy elérd az érintőképernyőt, ami igen gyorsan kezelhetővé teszi. Az összekapcsolás tartósnak tűnik, a zsanér sem fog 1 év múlva szétesni, ez látszik. A rögzítés oldása a gomb lefelé nyomásával történik, ami kevesebb hibalehetőséget rejt magában, mint a sok helyen kialaktott oldalra húzós technika. A billentyűzetet feléd döntő rész (ami egyébként baromi jó ötlet - a zsanér önmaga emeli meg a billentyűzetet feléd) annyiban problémás, hogy két viszonylag vékony talpa van, ami megkarcolhatja az érzékenyebb asztalt alatta.
Nekem kiegyensúlyozottnak tűnik, eddig még nem akart feldőlni a kinyitott gép.
A tablet rész: a képernyő egy képernyő, ezen nem tudom mibe lehet belekötni, legfeljebb abba, hogy gyűjti az ujjlenyomatokat. Az iPad tényleg kevésbbé gyűjti, tehát azon van valami réteg, ezen nincs. Ez pótolható egy kb. 1.000 forintos beruházással, ami még plusz védelmet is nyújt. Én egyébként is minden ilyen cuccomra veszek, mert egyszer mengmentette a fólia a telefonom képernyőjét. Itt tovább tartott a beszerzés, 3 hétig használtam nélküle, úgy nézett ki a fólia rátétele előtt, ahogy kivettem a dobozból, tehát semmilyen hajszálkarc nem volt rajta.
A hátlap fényes műanyag, ez tény. A samsung telefonoké is az, amit sokan fikáznak, de egyben sokan vesznek. Nem gagyi megoldásnak mondanám egyébként, mert nem horpad, nem hajlik,csak gyűjti az ujjlenyomatokat. Szintén megoldható egyébként egy hátlapra való fóliával, csak egyelőre nem lehet kapni itthon, de külföldön már igen. A tablet ugye azon fekszik normál esetben (legalábbis nálam), ennek ellenére szintén nincs raja egy fia karc sem, ami a gagyi szót némileg kérdésessé teszi.
Az MM-ben láttam szép, vékony, csupafém laptopot, amit amikor megemeltem a képernyőnél, akkor már ettől is elszíneződött a kijelző. Akkor az minőség, vagy ez a fényes műanyag, amit hiába nyomkodok, nem történik ilyen? Majd ezen a héten teszteli a PH, ők biztos jobban meg merik nyomkodni, mint én, majd megmondják, hogy jól érzem-e. Mindenesetre gagyinak hívni valamit, mert fényes, mint több más cuccnál, eléggé érdekes. Legfeljebb mondja, hogy nem tetszik, de nem kell gagyizni, mert az rossz minőséget jelent, nem nem tetsziket.
A hangszórók totál jó helyen vannak és nagyon jól szólnak.
A sebességről felesleges bármit írni, már többször leírtuk, hogy jó.
A hangerő gomb és a bekapcsoló gomb lötyög, ahogy más, drágább cuccokon is szokott.
A bővíthetősége mind a tabletnek külön, mind együtt a kettőnek igen jól megoldott mindenféle eszközzel.
Nekem az iPad képaránya jobban tetszik, mert elfordítva magasabb és sok word-öt használok, de ezt is meg lehet szokni egy idő után. Mindemellett azt elfordítva a weboldalak is normálisabbak, ez a képarány kicsit keskeny ehhez. Az új word helyett gondolkozom egy régi verzió kipróbálásán, ahol normális gombok vannak, nem ez a kinyílok, becsukódok, semmit nem találok butaság, meg a régi gombparancsok is működnek. Szerintem azzal jobb lesz.
Ahhoz képest, egyes eszközök milyen hibákkal tudnak kijönni neves gyártóktól, az ASUS komolyan nekifeküdt és egy jól működő, összerakott dolgot adott ki, ami nem fagy, nem hal meg, mint esetleg más nagyobb nevű gyártók cuccai.
Én azt mondom, ez 120k volt, a legközelebbi, ami megfelelt volna az 240k lett volna, más alternatíva nem volt nálam jelenleg, ezért vettem meg. Biztos pár hónap múlva lesz újabb, csak ki tudja mennyiért.
Állítólag a héten teszteli a PH, úgyhogy lesz róla magyar teszt is. Ők azért megbízhatók, bár gyakran vannak eltúlzott elvárásaik, de a tényekből amiket leírnak, mindenki tud dönteni.
Szerk: az azóta született hozzászólásokra. Használok egy iPad-ot is, aminek tényleg szép a retina kijelzője, de csak addig, amíg azt nézed, hogy mennyire jó. Aztán elkezd az ember rajta dolgozni, netezni és tökmindegy, mert nem arra figyelek, hogy milyen a felbontása, hanem arra, hogy látom-e amit kell. Mindkettőn látom megfelelően, így a retina nekem kicsit mókusvakítás, de hát valahogyan el kell adni évente egy újat belőle.
-
petlee23
csendes tag
Bár tudom beszéltünk már a kijelző fényerőről,ha jól tudom erről még nem volt szó:
Szóval azt már kikapcsoltam, hogy a fényerőt a külső világossághoz állitsa be a gép.De egyre nem tudok rájönni,pedig tegnap óta rajta vagyok:
Ha leveszem a töltőről úgy állítottam be hogy a fényerő 40% legyen.Ami le is csökken 100%-ról,ha működés közben veszem le a töltőről. De amikor töltő nélkül kezdem el használni, vagy esetleg alvásból ébred fel, akkor mindig nagyobb fényerővel kapcsol vissza.Energiasémáknál a spec.beállításoknál 40% ra tettem,ha telepről működik, és még a jobb oldalsó panelnél (beállítások,kijelző) is kb ott van a csúszka,de csak akkor halványul 40%ra, ha megérintem a fényerőcsuszkát a helyén. Remélem érthető a problémám.. :S
-
NGA
addikt
Nem fikázni akartam a T100-at, csak leirtam a tapasztaltakat. Mivel asztali gépnek nem használom, igy nekem elég az RT is, mivel elég nehéz kezelni az x86 appokat tableten, ebbe bukott bele eddig az összes win7 tablet. Természetesen a T100 a maga árkategóriájában nem rossz gép, csak nekem ez a sorjás, girbegurba élű műanyag hátlap, és a gyenge kijelző nem jön be. De ne vegyétek ezt fikázásnak, ez egy vélemény csak.
-
Egon
nagyúr
Ez mondjuk abszolút így van. Egy TN-paneles monitornak, nagyságrendekkel gagyibb képe van mint egy VA vagy IPS panellal szereltnek,
Nézegettem közben a (lehetséges majdani) konkurenciát: nem nagyon találtam a T100 közvetlen riválisát (de lehet hogy nem voltam elég alapos). A Lenovo és az Acer versenyzője 8 colos lesz, a HP-é ugyan 10 colos (vagy 11? nem emlékszem), de fullhd felbontással. Marad a Dell, de ott is 8 és 11 colos versenyzők indulnak, a nagyobb méretben fullhd felbontással és izmosabb (a rossznyelvek szerint 5 perc intenzív hajtás után a teljesítményt visszavevős) Atommal... -
Egon
nagyúr
A péhás teszt szerint, a 64 GB-os modell ára a billentyűzettel együtt, 280K (sic!), a 32 GB-os jóval 200K felett van a klavival.
280K-ért, inkább veszek egy 100-120K-s notit, plusz egy (alsó hangon 32 GB-os tárhellyel felszerelt) Ipad-et... Arról nem is beszélve, hogy a Windows RT finoman fogalmazva sem teljes értékű megoldás... -
zsola32
őstag
jól látom hogy 200ezer a 32 gigás billentyűvel?
mert ha így van, akkor hogy is lehetne összehasonlítani a t100-al?
olyan mintha egy A3-t vetnénk össze A4-el (audi)10 colon milyen képerynyő minőségről beszélünk?
néha-néha bizti a gyerekek is megnéznek majd rajta egy mesét, én meg jobban szeretem a házimozit, ami ugye 42 col. (nálam)
amire kitalálták, netezés, alap feladatok ellátása illetve hordozhatóság, szerintem bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest