- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
nem tudom volt e már:
asus shopban képernyővédő fólia 5000 pénz.
matt felület.....stb.
(ha valakinek van véletlenül, ossza meg a benyomásai vele kapcsolatban)köszi
-
Rudi500
csendes tag
Hi!
Egy kérdés: adott asus t100 és 1TB külső vinyó. Miért van az hogy állandóan lekapcsolja a vinyót? Ki van kapcsolva hogy az usb alvóba menjen. Torrent alatt is amikor csak seed van állandóan lekapcsol. A másik meg hogyan lehet képernyőt lekapcsolni hogy háttérbe menjen minden, mert nekem csak úgy kapcsol ki ha alvóba megy.
előre is köszi.
üdv
-
exor
tag
Sziasztok, korabban mar volt rola szo ha jol emlekszem (sajnos most nincs idom visszaolvasni es telefonrol irok) hogy csinal olyat hogy be van kapcsolva de nem reagal semmire es/vagy alvoallapotban van es nem ebred fel. Ilyenkor mit csinaljak? Orak ota nem tudom hasznalni, ( es fel van toltve ) csak fekete kepernyo. Elore is koszi a segitseget ha valakinek esetleg van otlete.
-
LordRajZoL
aktív tag
Kérdés
Van valakinek az 500-as vinyós változat?Üzemidö, leválasztás rész érdekelne
-
barez
csendes tag
válasz
zsola32 #1480 üzenetére
Egy ilyen eszközt vettem:
http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-To-LAN-RJ45-Ethernet-10-100Mbps-Network-Card-Adapter-blue-for-PC-T5-/330988621895?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item4d10759047Igaz, hogy itthoni boltban 3500-ért, de sürgős volt
A sebességet nem tudom megmondani, nem teszteltem. A céges hálón nem tudom, hogy sikerül-e, de majd megpróbálok mérni vmivel.
A hálózat miatt kellett külső tápos USB hub, mert időnként, egy-egy pillanatra eldobta a hálót a saját USB-ről használva, ami miatt minden alkalommal újra be kellett lépnem. -
dgabor9
csendes tag
-
Üdv!
Vezeték nélküli egér+billentyűzet kombót tudnátok ajánlani?Nem kell nagy,ha az egér állítható dpi-s,az jó,pláne ha van oldalsó előre-vissza gomb. -
zsola32
őstag
válasz
Mikulásbá #1483 üzenetére
engem a kíváncsiság hajt, hogy mi a vezetékes net megvalósítása.
a T100-ban lévő 64 gigás tár illetve sd nyílás ahogy nézem, nem egy sebesség bajnok, szóval nem is nagyon tudnám kihasználni a hálózat adta lehetőséget.a hdmi-mini hdmi kábelt meg holnap megveszem, kinéztem egy 3 m-es példányt.
-
válasz
Andyka0908 #1481 üzenetére
Teljes értékű a win 8.1 és a Office is!
(én wifin fogok netezni,nincs azzal semmi gond)
-
zsola32
őstag
válasz
Andyka0908 #1481 üzenetére
szerintem teljes értékű a win
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Ezeken a pici gépeken lévő Windows 8.1 teljes értékű Windows, vagyis ezt úgy értem, hogy bármit telepíthetek rá mint egy másik Windows-ra...vagy itt azért vannak korlátok?
Itt kifejezetten arra gondolok, ami ezen Windows-ból adódhat és nem maga a készülék teljesítményéből származó esetleges korlátokra.Köszi szépen.
-
satz18
őstag
Nem az igazi, mert azon keresztül a gép nem látja a monitort, csak magát az adaptert. Ebből kifolyólag pl az 1650*1050-es felbontást nem kezeli. 720p-t igen, elvileg az 1080p-t is, de azt élesben nem próbáltam. Sztem jobban jársz egy HDMI bemenetes monitorral, mert úgy teljes értékű megoldást kapsz. Nekem a TV-t simán kezeli HDMI-n keresztül natív felbontásban.
-
barez
csendes tag
válasz
Mikulásbá #1455 üzenetére
Én az esetek 95%-ában külső monitorral használom.
Munkagép lett belőle, így szinte folyamatosan rajta lóg egy monitor Full Hd felbontásban. A netet is kábelen kapja, wifit alig használok vele.
Külső monitorral, USB-s bill + egér, USB-s UTP-vel 13-14 órát is kibír egy töltéssel.
Annyi gond volt vele, hogy az eszközöket nem kezelte stabilan egy mezei USB hubbal, ezért egy külső tápos hubot használok. Azóta minden tökéletes. -
válasz
zsola32 #1470 üzenetére
Elégedett vagyok vele. Egy negatívum a viszonylag nagy késés, tehát gyors játékot ne akarj játszani rajta. Mondjuk csak úgy próbáltam, hogy ment a tablet képe is és azon irányítottam az autóversenyt, eléggé vicces, de csak az első kanyarig.
Úgy nem próbáltam, hogy csak a tévé képernyője megy és úgy játszom, de gondolom nem lehet nagy előrelépés. Átlag felhasználásnál (nem gyors játék) nem lehet észrevenni, tehát ott nincs gond.
Csatlakozás simán megy mindig, gyorsan. Ha a képernyőfelbontás azonos a tabletével, akkor semmi gond, ha fullHD, akkor azért komolyabb dolgoknál érezhető, hogy küzd a gép a megjelenítéssel. Ez csak akkor működik, ha a tablet képét kikapcsolod. Elsőre meg is lepődtem, mennyivel jobban néz ki fullHD-ban a win8 metro felület.
A cucc egyébként kicsi, nem kell rálátnia a gépnek, így én feragasztottam a tv hátuljára, usb-ről kapja a tápot, így nem is kell foglalkozni vele.
A tévém nem okostv, de cserélni nem akartam, így ebből az összegből végülis lett egy gyors okostv-m, ami többet tud, mint azok. Én ezért vettem.
-
válasz
Mikulásbá #1463 üzenetére
Le lett írva korábban, hogy megy. Én vezeték nélkül használom, úgy is megy. A második képernyőnek külön felbontást is álíthatsz, igy ha csak ott nézed akkor akár fullHD is lehet a képernyő. Állítgatni sem kell, ahogy átváltasz a másik képernyőre, már kapcsolja is a nagyobb felbontást.
-
válasz
rumos14 #1458 üzenetére
A Nexus 7 kiváltását azért gondold jól át! Csak aztán szabadulj tőle, ha már bevált a T100-as!
A Windows szerintem ugyanis nem mindenkinél váltja ki az Androidot, különösen nem billentyűzet nélkül. Én a T100-ast egy TF300-as mellett használom, és bizony számtalan alkalommal előfordul, hogy a 100-ast leteszem és inkább a 300-ast nyomogatom tovább, mert nekem egy csomó célra sokkal jobban kézre áll az Android.
Üdv: MaCS
-
#1455-re valaki?Vagy aki ki tudná próbálni,megköszönném.
-
Használja valaki otthon külön monitorral?Pl. HDMI-n keresztül?Minden rendben vele?
-
rumos14
nagyúr
a 64 gigáson mennyi a szabad elérhető tárhely a rendszer + Office települése után? nem ismerem a 8.1-et, de nem csökken ez tovább rohamosan az állandó frissítések, biztonsági és egyéb javítások miatt (á la W7)?
a 2 giga memória gondolkodtat még el, mondjuk 5-6 Chrome fül remélem még nem készíti ki. -
zsola32
őstag
Ki, hogy van megelégedve a gépével?
nekem egyre jobban tetszik, egy Samsung Rv509 (I3-as) notiról váltottam, mióta megvan a T100, nem is nagyon kapcsolom be a Samsungot.
(csak ha házi videókat szerkesztgetek)más és Off is: ha vettem egy játékot, (42 vagyok, már régóta nem játszottam számítógépen) és azt írja ki hogy Xbox-os szerverről fut, és a microsoftos nevemmel be is jelentkeztem, akkor jól látom hogy arra nincs lehetőség hogy a párom is elkezdje ugyanazt a játékot (az én gépemen) egy másik felhasználónévvel?
-
Hát ha az újraindítás megoldja, akkor a microsoftos fiúk hibája, az tuti. Szerintem akkor lenne gond, ha az nem oldaná meg. Esetleg azt próbáld figyelni, hogy mit használtál (melyik programot) a hiba jelentkezése előtt. Ha nem mindig fordul elő, akkor lehet, hogy valamelyik program csinálja. Vagy esetleg a billenytűzetre csatlakoztatás, majd arról való levétel után történhet? Ahogy néztem, ott be van építve valami, hogy ha csatlakoztatod, akkor nem engedi feljönni alapesetben a virtuális billentyűt. Lehet az nem kapcsol ki, ha leveszed.
-
max-11
tag
Olyanokat csinál ma a gépem, hogy érintőn nem írja be a betűt, nem adja be az érintősklavit, meg csak úgy kikapcsolt. Nem voltak ilyen nyűgök eddig. Valakinek?
-
Üdv!
Lehet még kapni HDD nélküli 64 GB-os változatot valahol?Nekem bőven elég lenne. -
Tomeeka28
aktív tag
Feltettem én is és ismét működik a Windows gomb, yehhhh...
-
zsola32
őstag
tegnaptól új BIOS (226)
-
revolution86
csendes tag
válasz
bandigyerek #1431 üzenetére
usb Hubon kersztül meg fel ismeri a Nanopendrivokat
-
vlevi
nagyúr
válasz
bandigyerek #1431 üzenetére
Nem finnyas, hanem kerekperec le van irva, hogy az uefi csak fat-rol bootol. Ezert csinal pl. a windows egy kulon particiot meghajtojel nelkul, uefi boothoz, ami nem ugyanaz, mint a rendszer c: meghajtoja, mert az mar ntfs.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
revolution86 #1430 üzenetére
FAT32? Valahol egyszer olvastam, hogy az UEFI finnyás az NTFS-re formázott partícióra. (persze lehet hogy rosszul tudom)
-
revolution86
csendes tag
Hello
közbe ujjabb problémám akadt
vettem 2 Nano usb flasht 8gb és 4 gb. UEFI-is WIndows 8.1-es gép. A windowsban fel ismeri őket de bootolni nem lehet róluk nem jelenek meg a boot menűben mint opció. A sima normál méretű pendrivokat fel ismeri a gép és megjelenek a boot menűben. Továbbá nem UEFI-is gép viszont látja a Nano pendrivokat megjelenik a boot menűben. Valami ötlet?
-
revolution86
csendes tag
válasz
Ganz-[HUN] #1428 üzenetére
Hello
Clean install azért csinátam mert nem tetszet az Asus OEM windowsa inkább raktam egy újjat amit saját izlésem szerint beállitottam. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
revolution86 #1426 üzenetére
Sztem az giroszenzor lesz, ha egyáltalán az az. és haegyáltalán van. egy. kettő. Miért csináltál clean installt, ha itt van a recovery?
-
Reggel jártam egy oldalon a böngészővel, de már nem emlékszem hol. Van ennek az IE-nek valami history funkciója, ahol visszakereshetem, mit néztem meg reggel? Nem találok ilyen lehetőséget.
-
revolution86
csendes tag
Hello
csináltam egy clean installt felraktam minden drivert viszont 2 nemsikerült a 2 sensor drivert. Milyen célt szolgál egyáltalán az a 2 sensor valami?
-
válasz
bandigyerek #1419 üzenetére
Most lehet, hogy megfogtatok, mert nem vagyok már biztos benne, hogy melyik megoldást választottam végül. Rákerestem a Google-lel, hogy melyik W8 widgetmegoldások tűnnek biztonságosnak, oszt telepítettem.
Jó eséllyel innen: http://www.win2008r2workstation.com/win2008r2/sidebar
És ezeket használom: http://addgadgets.com/
-
zsola32
őstag
válasz
Atlantisz48 #1421 üzenetére
engem is érdekelne, köszönöm
-
Atlantisz48
őstag
válasz
bandigyerek #1419 üzenetére
Az engem is érdekelne, főleg az ami kijelzi a CPU, és a ram terheltségét.
-
válasz
bandigyerek #1415 üzenetére
Mindezt értem, sőt, magam is így vagyok vele.
A W8 alatt egyszerre akar futni egy asztali gép és egy tablet, egymás közti mérsékelt átjárhatósággal.De azt még mindig nem értem, hogy miért lenne jobb a 7 mint a 8. Minden, ami a 7-ben van, elérhető a 8 alatt is. Rendes StartMenüt használok asztali widgetekkel -- igaz, kellett hozzá vagy három percet mókolnom.
A 8 viszont gyors, jobban kezeli a memóriát, és ha valamiért nagyon akarom, akár a ModernUI is itt van, de csak ha tényleg akarom.
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
bandigyerek #1415 üzenetére
Az a gond, hogy nekem nem hibernálásból ébred 10 Mp alatt a rendszer, hanem a bekapcsolás ennyi...
ha érdekel akár videót is linkelek. AtivBook 4 8.1 + 256 Samsung SSD...
-
gianni85
veterán
válasz
Traptor #1380 üzenetére
én is egy 64+500assal szemezek... T100TA-DK007H a pontos típusa.
Egy helyen találok előrendelést március végére
Az ár viszont rendben van szvsz -
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #1413 üzenetére
Hm. Mivel többnyire stylussal vagy billentyűzettel használom Desktop alatt, a Win 7 jó lenne. Gyakorlatilag nem kellene a Metro. Az oldalsáv gadgetjei tökéletesen megfelelnek a szem előtt lévő információ - forrásoknak ( óra, időjárás, naptár.) a Start menüből minden más elérhető. Ha felkapom mondjuk reggel és bekapcsolom tabletként, akkor ott van minden egy helyen. Hőfok, levelek, stb. És ha valamiért nem Metrós alkalmazást használok akkor sem ugrál ide-oda. Persze van ami tetszik. Pl. : az alkalmazás váltás Metróban. De ha már az asztalon van nyitva 2 valami azt már a szokásos módon lehet váltani. Vagyis megint kijön a két különböző rendszer magatartása. Egy Modern UI-s Desktopot elviselnék. Vagy egyik, vagy másik, de ez a semmilyen állapot nem jó. Ha ez a rendszer ember lenne, már pszichiáter foglalkozna vele, és gyógyszert szedne a dupla személyisége miatt. Aki desktop módban használja, és nem hiányoznak neki a widgetek, annak tökmindegy. De annak nem kell taccsszkrín. (és az emberek 98% ilyen.) Sajnos kell még pár év mire összekapja magát az egész érintő-képernyő dolog Win alatt és a programok is hozzá idomulnak. Lásd: firefox, húzódik egy ideje.
Tomeeka: A win7-es egy szutyok HDD-vel kb 10mp alatt ébred hibernálásból. Nekem megfelel. -
Tomeeka28
aktív tag
Én még emlékszem arra az időkre (Win7, Vista) mikor megnyomtam a bekapcsoló gombot, majd elmentem "lefőztem a kávét, elkészítettem" és mire visszatértem bebootolt a rendszer, és használható volt. Ezzel szemben a jelenlegi boot idő 5 mp (ehhez mondjuk az SSD is hozzájárul, de nélküle is 30 mp alatt ready a rendszer). Ezek után pont lesz@rom hogy a Word hol nyílik meg, ha mind ezt gyorsan és megbízhatóan teszi.
-
válasz
bandigyerek #1412 üzenetére
Oké, ez mind rendben lenne, de a Windows7-re visszatérés mennyiben is lenne megoldás?
Mi az, amit a 8 alatt nem tudsz megoldani, 7 alatt meg igen? Csak mert arra szólt az igényed, hogy a 7-re akarsz lemenni.
MaCS
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #1408 üzenetére
Mivel MACS nagyon meg van zizzezenve, elmondom, hogy hol dobta le a láncot az ÚJ
Windows. Ez itt a kezemben egy (milyen meglepő) Asus t100 érintőképernyős
készülék,amire az tajvaniak a win 8.1 -et tették fel annak reményében, hogy a
gépet úgy fogja használni a júzer, ahogy azt ők megálmodták. A Win Modern UI meg
is felelne a célnak, de van egy bökkenő: A Modern UI egy okos elgondolás lenne,
ha önmagában működne. De nem tud. Mire godolok? Pl.: Androidos tabletem volt,
ott alap volt, hogy oda tetted a widgetet (win7-ben detto) ahová akartad. Itt
nem. Mident lehet használni azonos felületen. Itt nem. Vagyis nem egy OP
rendszert kapunk, hanem két felet. A modern UI Időjárás, naptár, névnap, …
programok indítására jó, de futtatásra már csak a fele alkalmas. Office átdob az
asztalra, Photoshop (köszönöm INTEL!), átdob az asztalra. Namost, ha minden
sz@rért asztalon dolgozok, akkor az Időjárás csempéket mi a rákért nem lehet
kirakni oda? Miért kellet levágni a fél lábát a desktopnak a start menü
elvételével? Tudom, Classik shell. De ha minden egyes hiányosságát ennek a
szeméthalomnak egy külön programmal pótoljuk akkor elvész a rendszer imádott
alacsony erőforrásigénye, és az apró szarok felzabálják a maradékot. Szóval jó
lenne a Modern UI, ha ugyanazon felületen belül tudná futtatni a programokat,
vagy hagyták volna békén a win7 felületét gadgetestül startmenüstül úgy ahogy
volt. De nem. Inkább félmunkát végeztek, és kapkodtak. Meglepődve tapasztalják,
hogy a felhasználók 98% desktopot használ, és hiányzik nekik a normális Start
menü - start gomb. A böngészőválsztó kiírtása registryből meg kész élmény volt
:-)
Remélem kellően felborzoltam a kedélyeket, nem írtam sok baromságot és ez alap egy jó kis (kultúrált!)
vitára. -
válasz
HummeRC #1410 üzenetére
Nem igazán látom, hogy mi a gondod, én is pont ezt mondom. Szerintem nem igazán érted az álláspontomat.
Az a problémám, hogy sokan azért rinyálnak, mert a W8-ban nincs startmenü és helyette a csempéket kellene használni -- holott egészen minimális erőfeszítéssel nagyon pöpec startmenü telepíthető. Úgyhogy CSAK EZÉRT várni a 9-re értelmetlen, hiszen de facto jobb megoldások vannak, mint anno bármelyik Windowsban gyárilag.
MaCS
-
Szerintem általában erről van szó, de hallgattassék meg a másik fél is!
Tucatnyiszor találkoztam és találkozom még most is ezzel: jajj, a W8 rettenetes hulladék, mert nincs benne startmenü, törlöm is a p...ba, éljen az XP/7!
Az valahol rendben van, hogy valaki már több mint egy éve barlangban él, ahol nagyon szelektíven érik el a hírek. Azt is meg tudom érteni, ha valaki képtelen arra, hogy emellett még a legegyszerűbb netes keresést is elindítsa, és kb. 30 másodperc kemény munkával kitalálja, hogy a W8 remekül elvan csempék nélkül, ingyenes alternatív startmenüvel.
Amit viszont nem igazán értek, hogy ezek után miért nem lehet normálisan kérdezni, miért kell egyből fikázni azt a rendszert, aminek a legelemibb megismerésére se áldozott az illető két percet se.A jelen esetben persze lehet és remélem, hogy nem erről van szó, és nagyon érdekelne, hogy pontosan mi is a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brave
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Parkside szerszám kibeszélő
- Tesla topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged