Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandigyerek

senior tag

válasz MaCS_70 #1408 üzenetére

Mivel MACS nagyon meg van zizzezenve, elmondom, hogy hol dobta le a láncot az ÚJ
    Windows. Ez itt a kezemben egy (milyen meglepő) Asus t100 érintőképernyős
    készülék,amire az tajvaniak a win 8.1 -et tették fel annak reményében, hogy a
    gépet úgy fogja használni a júzer, ahogy azt ők megálmodták. A Win Modern UI meg
    is felelne a célnak, de van egy bökkenő: A Modern UI egy okos elgondolás lenne,
    ha önmagában működne. De nem tud. Mire godolok? Pl.: Androidos tabletem volt,
    ott alap volt, hogy oda tetted a widgetet (win7-ben detto) ahová akartad. Itt
    nem. Mident lehet használni azonos felületen. Itt nem. Vagyis nem egy OP
    rendszert kapunk, hanem két felet. A modern UI Időjárás, naptár, névnap, …
    programok indítására jó, de futtatásra már csak a fele alkalmas. Office átdob az
    asztalra, Photoshop (köszönöm INTEL!), átdob az asztalra. Namost, ha minden
    sz@rért asztalon dolgozok, akkor az Időjárás csempéket mi a rákért nem lehet
    kirakni oda? Miért kellet levágni a fél lábát a desktopnak a start menü
    elvételével? Tudom, Classik shell. De ha minden egyes hiányosságát ennek a
    szeméthalomnak egy külön programmal pótoljuk akkor elvész a rendszer imádott
    alacsony erőforrásigénye, és az apró szarok felzabálják a maradékot. Szóval jó
    lenne a Modern UI, ha ugyanazon felületen belül tudná futtatni a programokat,
    vagy hagyták volna békén a win7 felületét gadgetestül startmenüstül úgy ahogy
    volt. De nem. Inkább félmunkát végeztek, és kapkodtak. Meglepődve tapasztalják,
    hogy a felhasználók 98% desktopot használ, és hiányzik nekik a normális Start
    menü - start gomb. A böngészőválsztó kiírtása registryből meg kész élmény volt
    :-)
    Remélem kellően felborzoltam a kedélyeket, nem írtam sok baromságot és ez alap egy jó kis (kultúrált!)
    vitára.

Új hozzászólás Aktív témák