- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zz top
tag
Így van, ízlés, és egyéni igények kérdése.
Ha létezne mondjuk egy 65 colos, 4 vagy 5 az 1-hez arányú, hajlított, 144, vagy több hertzes, magasfelbontású, jó képminőségű, színhűségű, ips-glow és backlight bleed mentes, állítható magasságú monitor mondjuk 200 ezerért, akkor rohannék is a boltba érte, kéne az eyefinity a halálnak.
De sajnos nincs ilyen, és vagy 15 évig nem is lesz, amilyen gyorsasággal a kijelzők technológiája (nem) fejlődik.
1 mm vékony (rendkívül fontos) tapitelefon, az persze lesz, az kell a népnek, abban van a pénz. -
krx21
nagyúr
válasz
t72killer #110 üzenetére
Miért látnál? KB.Max. 2 éve vannak ilyen megjelenítők... Kellően még a mai csúcs sli kártyák is nehezen hajtják ki... Gyerekek ez ízlés és egyéni igény kérdése... Én például egy 65"-os 4k-s megjelenítőt, semmilyen többmonitoros rendszerre el nem cserélném. De szerintem evvel nem csak én vagyok így...
-
zz top
tag
"Nehogy már azt mond, hogy nem zavaró a monitorok szélei?"
Jó pár évvel ezelőtt összeraktam egy Eyefinity-t, 3 darab ugyanolyan 5:4-es, 19 colos TN monitorból. Volt rajtuk vagy másfél centi káva, vagy több, azaz kétoldalon összesen kb. 3 centi takarás a képből.
Azt tudom mondani hogy még a vastag kávákkal együtt is nagyobb élmény volt rajta fps-t játszani, mint a jelenlegi 1 darab P2414H-n, pedig ez nem egy szar monitor. Persze igen, volt olyan játék, ahol mondjuk kitakart valamit a menüből a káva, az mondjuk kicsit idegesítő, de kb.ennyi. Ráadásul TN- monitorok voltak, azokból is valam irodákba orientált hulladék, 16 vagy 25 talán ms válaszidővel. -
-
krx21
nagyúr
A FOV beállítás kérdése a programban...
Igen szimulátorra 4K, ívelt ha azt szeretnéd, 65"-ban vagy még nagyobban...Lehet jó közel ülni hozza.
Nehogy már azt mond, hogy nem zavaró a monitorok szélei? Szerintem vicc ilyenben gondolkodni 2015 elején. A multimédiában a többmonitoros megoldás egy nagyon kényszermegoldás volt... Ma már hogy hatalmas megjelenítők vannak 16:9 vagy 21:9 arányában, akár 4K felbontásban, egyszerűen értelmetlen számomra... -
zz top
tag
4K? Ne viccelj már.
Szerinted mi a jobb egy szimulátorhoz, egyetlen nyomorult 16:9-es 4K-s monitor vagy 3 darab 16:9, vagy mégjobb, 3 darab 16:10 (persze ha még forgalmaznának ilyet, 1-2 kivételt leszámítva)Számomra Field of View a lényeg. Az például, hogy a kép szinte körbevegyen. És pont erre van kitalálva a hajlított monitor is, főleg ha legalább 21:9 formátumú. (Viszont egy 21:9-es szerinem kevés, akkor máx inkább 3 darab 16:9-es kell). Az hogy repülés közben oldalra is látok, és nem kell TrakIR-el bohóckodni, az nagyon sokat számít.
Egy 4K-s monitoron mivel lesz több a FOV? Szerintem semmivel. Ugyanannyit látsz mintegy mezei 16:9-es 1080-as monitoron, csak max nem kell mondjuk élsimítást használnod, a megnövekedett pixelszám miatt.
Az hogy most munkára jobb a 4K, azon meg ne vitatkozzunk, valakinek igen, valakinek nem. -
Én is irtózom tőle, de bizonyos szitukban meg tudom érteni. Ha pl csak horizontálisan kell a sok infó, akkor jó a 3db moncsi egymás mellett, ennyire elnyújtott példányt (~5:1, 60"?) nem árulnak. Ha nem kell Krízist futtatni, hanem csak meló, vagy régebbi játékok, akkor egy elég sok displayporttal megáldott kari (pl GTX 970) simán elvisz 3db 4k monitort is
.
-
"Az, amiről meg beszélek, (144hz, és hajlított) ha a jelenlegi trendek mellett, kb. 5-6 év múlva ha elérhető lesz, reális áron, akkor már optimista voltam."
Főleg, hogy mostanában leginkább a felbontás növelésére állt rá az iparág, először a 4k-t akarják elterjeszteni (amivel önmagában semmi bajom, sőt!). Viszont 4k-t 144Hz-el etetni nem egyszerű feladat, ahhoz kukázni kell a HDMI2-t és a DP1.2-t és végre adaptálni a DP1.3-at.
-
zz top
tag
Ennek a monitornak számomra csak két baja van -
az első az ára,
a másik meg hogy nem hajlított. Hajlított verzióban el tudnék képzelni hármat egymás mellett, ezzel a szép vékony kávával, szimulátotokra, és néha néha egy-két firstpersonshooterre tökéletes lenne.És magasról leszarnám hogy nem IPS, de szerintem még vagy ötvenen biztos beírják hogy "ennyi pénzé nem IPS, jajj istenem".
Egyébként meg nekem is IPS-em van, egy Dell P2414H, és nemrég vásároltam, mivel 60K körül jelenleg nincs sok minden jobb a piacon, és nem is nagyon lesz egy darabig. Hosszú évekig egy 5:4-es 19 colos TN után azért valamivel jobb, de semmi világot megváltó, amiről itt hosszú sorokat kéne litániázni.
Az, amiről meg beszélek, (144hz, és hajlított) ha a jelenlegi trendek mellett, kb. 5-6 év múlva ha elérhető lesz, reális áron, akkor már optimista voltam. -
blaca83
őstag
Összességében szerintem rendben van és árban sem lenne gond, ha mondjuk a nettó ára lenne a végfelhasználói ár.
(szerintem az kb: reális is lenne)
Én olyan monitort szoktam választani, ami munkára + játékra + multimédiára egyaránt alkalmas lehet és viszonylag kevés kompromisszumot kell kötni.
(ezért választottam a Dell U2713H-t)Grafikus munkánál nem tudom mennyire állja meg a helyét ez az Asus, de a külföldi teszteket olvasva, egész komoly színhűségről írtak.
Ennyi pénzért viszont maradnék inkább a Dell-nél vagy kompromisszumokkal, de mondjuk 24"-ból már egy nagyon jó Eizo is kijöhetne. -
krx21
nagyúr
-
WZP
aktív tag
Nem számottevő. Még profi szintű játékosoknál sem zavaróak az IPS-ek 8ms körüli idejei. [lag classification] részhez görgess le.
-
Jacek
veterán
+200 dodó WTF?
DDDDDDDDDDDDDDDDDDD ezek fullba tolják a kretént....
-
Vesa
veterán
Nekem a design egyébként bejön, de TN+Film panel ilyen áron????
IPS-el max. 100k körül talán elgondolkodnék... -
kpal
nagyúr
Tetszik nagyon ,csak annyit nem adnék ki mint amennyi a monitor és egy GTX980 , majd pár év múlva.
-
krx21
nagyúr
Persze, de a konzol amúgy sem arról szól, hogy ki tud gyorsabban sportból, reflexszerűzni pozíciónálni egy célkeresztel... Már a kontroller is lagos... Nekem már rég nem erről szól a játék... De az fps-t szeretem, csak sajnos szerintem olyan időket élünk, hogy nem érdemes csúcs Pc-t építeni... Akkor már ps4...
Amúgy evvel a g-sync-el szerintem elég a 60Hz... Ez a lényege...
-
-
WZP
aktív tag
singleplayerhez biztos beválik, bár én ott se tűrném a 30fps-t... de multi shooterhez egyszerűen nem jöhet szóba a v-sync egyik formája se az input lag miatt.az se világos, hogy ha most van 300fps-em, akkor ezzel a g-syncel 60Hz-es monitornál azt lekorlátozza 60-ra ? az is elég vicces lenne... szóval marad örökre a screen tearing
-
F34R
nagyúr
Egy comparison tesztet mar megneznek jatekok szemszogbol akar fps akar mas mufajban.
-
A 8. utas
tag
sajnos igaza van...olvasd el inkább te...
egyébként senki nem mondta h szar a monitor.ezen kár rugóznod.az árával vannak bajok,mert sokak,nagyon sokak szerint kurva drága...de gondolom azért ezt te is elismered hogy nem 2ft, és indokolatlanul.ha a 2-st átírnánk az elején 1-re még azt mondom ok.
mondjuk megértelek hogy minden áron véded, mert neked ilyen van,de attól még nem biztos hogy csak pozitivumai vannak,és azért mert Neked ilyen van,attól még nem biztos Neked csak igazad lehet. azt mondod Neked megérte mert arra amire használod a legjobb.ok.és?használd egészséggel.üdv
-
krx21
nagyúr
Eddig a crt-n és az lcd-n is a legsmooth-abb az hogy vsync on és 60Hz, csak mihelyt az fps 60 alá esett jött a röcc... Szóval nagyon megnézném ezt a g-sync-et mit mutat egy 30-40fps-nél...
Én most Ps4-en játszok néha, nagy tv-n. Ott nálam a trükk, hogy bekapcsolom az interpollációt és ilyenkor a 30fps Far Cry 4 úgy fut mint a vaj 60fps!Persze megvan ennek is a böjtje, a nagyobb input lag és a interpollációs megjelenítési hibák...
-
-
krx21
nagyúr
Hogy őszinte legyek, én mindig is erre a technológiára vártam... Nem is értem mi tartott eddig... Kár hogy ilyen drága egyenlőre... És kár, hogy már nem PC-zek...
Akik meg nem értik, hogy ebben a monitorban mi a jó, azoknak nem is való. Végre megoldja azt a problémát, hogy miért darabos minden. Csak a fix 80-120fps látszott eddig simának, ha ki volt kapcsolva a v-sync...
-
-
BazsiBazsi
aktív tag
Jézus ÚR isten, hogy ennek mennyire a béka segge alatt van az ár/érték mutatója...
kratuálolk
-
gPoint
tag
az áráig jutottam...
-
caprine
senior tag
Egy dolog tetszik ennél a moncsinál, az az állványa. Hátulról nézve, viszont az jutott eszembe, hogy ez is transzformersz editon.
-
-
-
swado
tag
Ha már ilyesmi a téma. Meg tudná valaki mondani, hogy kell az NV-nél a v-sync-et beállítani? A Triple Buffer-t kell a sima v-sync-el együtt bekapcsolni, vagy a TB+adaptív, vagy az adaptív csak magában a legjobb? Amúgy ez az adaptív v-sync nem csak jövőre jön?
-
-
Igen, sajna a monopolhelyzet magasabb árcédulát eredményez. SzVSz egy kézen meg lehet számolni, hány 120+Hz-es monitor van, ami fullHD-nél nagyobb felbontással jön - ezek nagyrésze is gányolt túlhajtott példány, semmiféle free/g-sync vagy 3D támogatással, illetve a kérdőjellel, hogy meddig húzza a tuningolt vezérlőchip.
Tegnap játszottam egy kicsit a színekkel - eddig se volt rá panaszom, de úgy látszik van még benne tartalék
.
Egyesek mondják, hogy régen elég volt a 640*480 - fenét volt elég! Nagyon szívesen játszottam volna már anno nagyobb felbontáson. Retinafelbontás környékéig SzvSz teljesen ésszerű a fejlődés.
-
TTomax
félisten
válasz
t72killer #62 üzenetére
Én inkább úgy látom,hogy csak a fikázás megy,teszik ezt olyan emberek akik még sosem látták a monitort.Meg a "27"-ra minek ennyi pixel"... arra amire én használom,arra soha nem láttam még eddig jobb monitort mint ez az Asus...teszek a betekintési szögre,mert túl van misztifikálva 27" meg 24"-on de arra marha allergiás vagyok,ha fordulok egyet akkor ne húzza a képet, a Gsync egy marha dolog főleg mostanában amikor tonnaszámra jönnek az optimalizálatlan játékok...lehet fikáznia monitort az árért,csakhogy nincs más alternatíva,ez egy rétegtermék,mint ahogy a profi monitorok is a több millás árcédulával...
-
Goblin12
őstag
AUO túrbóza fel magát, és kezdje ontani a 144hz-es IPS moncsikat és máris nem kell egyik cucc se.
-
WZP
aktív tag
AMD féle Adaptive-sync támogatva van mai kártyák által ? Catalyst update után persze... ha nincs, a következő AMD széria fogja akkor tudni, ugye ? És nincs elméleti akadálya annak ha jól tudom, hogy az NV is támogassa majd... (persze nem fogják)
-
LNx
tag
Erdekes, hogy sehol nem olvasok arrol, hogy miert csak 60 es 144 hz-ben lehet gondolkodni.
Ok, hogy a mostani IPS technologiabol nehezen sajtolhato ki a 144hz, de igazabol miert is ezt eroltetnenk?100hz is eleg lenne, de ha csak az megoldhato, akkor mar a 75hz is jelentene egy kis pluszt.
Van ennek valami technologiai magyarazata amirol nem tudok?
-
Mi a csodálkoznivaló benne? Jó, megy a szapulás, hogy drága, meg hogy TN - nyilván ezeket énis végigrágtam, ott volt mellette az uennyibe kerülő ips - viszont az csak 60Hz-et tudott, hosszú input laggal és vision nuku. FullHD-27"-tól meg már kifolyt a szemem (llletve teszi továbbra is a melóhelyen. Azért elég durva minden nap szembesülni a különbséggel)
-
válasz
BlackPriest #59 üzenetére
Sajna a g-sync/freesync nem valószínű, hogy keresztkompatibilisek lesznek
. Az NV talán beadja a derekát és támogatni fogja a freesync-os monitorokat, meglássuk (ilyenek még nemigen vannak a piacon). Alap 144Hz-es monitornak természetesen így is jó ez radeon mellé is.
-
BlackPriest
őstag
nem örülnék, ha a következő vga váltásomkor már monitort is kéne váltani, mert két külön megoldást használ a két gyártó. nálam a monitor elég sokáig szokta bírni, vga-t gyakrabban cserélek.
-
-
-
Pár hete elégedett tulaja vagyok egy Swiftnek. Egy nagyon fontos dolog kimaradt a cikkből, ami miatt igazából vettem: a monitor 3D vision kompatibilis! Ez manapság nagy szó, mert az nvidia csak bizonyos 120Hz-es monitorokat támogat, és jelenleg ez az egyetlen QHD felbontású 3D vision monitor.
Természetesen szívesen vettem volna IPS-monitort, vagy egy olcsóbbat, de 3D játékra fullHD felett ez az egyetlen megoldás. Amúgy ideális, sztem a 4k-ra ekkora méretben az én szememnek nem lesz szüksége. FullHD-n viszont elég zavaró a smirgli-effektus.
-
Tikakukac
titán
Most ezen nincs mit bizonygatni, bemész a bótba és leakasztasz egyet az új 551-esekből és ott is lesz bennük a hiba. Kevés firmware javítást láttam eddig alumíniumra ami műanyagra változott hirtelen
Volt már, hogy kérni kellett másik akármit, mert látszott, hogy itt inkább egyedi hiba lesz, de sajnos ha tervezési hiba van és ezt sikerül behatárolni és kijavítani, de úgy, hogy az nem megoldható gyártási szinten meg vagy lőve. Akkor ez ilyen és vagy együtt él vele az ügyél vagy...hát nem vásárol.
Bugfix1984: Lenovo is egy nagy takony lett. TP sorozattal együtt. Ne is hidd, hogy sokáig lesz akkora gigászi eladás főleg felénk, bicska lesz rendesen, a viszonteladóknak is ki van a töke.
-
válasz
Tikakukac #47 üzenetére
Ott a Lenovo, ott senki nem tudja, hogy a Kínai kormány a tulaj és tolják bele a pénzt ezerrel, ezért tudják letolni az árakat.Amúgy ez az egész notebook ügy elég halott,csak nagy a revenue értéke. Manapság a gyártók 2-4% között tudnak rajta keresni,ezért lehet látni,hogy mindenki kiegészítőkben kezd el utazni. Voltam az ASUS-nál, a Gigabyte-nál és a Lenovo-nál is, személyes tapasztalatból mondom, hogy az ASUS lenyűgöző az irodaházban, ami itt egy Békásmegyeri lakótelepnek felel meg 24000 ember dolgozik, 8000 mérnök és 14 lift szállítja az utasokat az irodákhoz. A többi kettő közel sincs ilyen szinten.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bugfix1984 #46 üzenetére
Én is közel nézem az ilyet. Annyira közelről, hogy ha közelebbről szeretném, akkor a pákához venni kéne mikroszkópot is.
Az ASUS laptopban nem prémium brand. Ha prémium, akkor pedig nagyjából mindegyik az.
Én minősítem a 300k-s cuccait is. Most vendégeskedett nálam 2 tag is a már bőven nem alsó házból és akkora epic failt amit most is kihoztak, hát, hogyan is fejezzem ki, ritka dolog. Szóval én tökre megértem ha bárki szapulja őket, tök jogos, alá tudom támasztani.
-
válasz
Tikakukac #43 üzenetére
Azért írtam ilyeneket, mert elég közelről nézem ezeket a dolgokat, napi szinten a munkám része.Az viszont baj, ha egyesek az ASUS-t nem prémium brandként kezelik, mert minden konkurens őket követi. 15 éve dolgom ebben a szakmabán napi szinten beszélek a gyártókkal és folyamatosan utazgatok külföldre, hogy elemezzük a piaci helyzetet.Inkább az a gond, hogy a magyar pénztárcája miatt olcsóbbat vásárol és mivel azt vett, ezért jobb érzés neki azt a gyártót minőséginek beállítani.
-
törölt tag
Inkább valamelyik Eizo csoda gamer monitort kellene összevetni vele, azok is valahol negyed missinél kezdődnek.
Ha 300Fps-t tudna 0ms késleltetéssel akkor sem vennék TN-paneles monitort.
Mindenféle előítélet nélkül, volt összehasonlítási alapom. -
Én is.... Mondjuk 100.000 forinttal kerülhetne kevesebbe, azt talán az újdonság meg extra USB miatt le lehetne nyelni.
De látod megkaptuk, hogy mekkora snob köcsögök vagyunk, hogy zsigerből "TN panel mekkora szar" mondunk... Meg hogy milyen király panel az. Azt kétlem, hogy mindenkinek ilyen lenne aki ezt mondja...
Az már csak hab a tortán, hogy IPS panelből 60-100-150 ezer forintért olyant kapsz...... hogy megjeleníti a képet 27 col 180fok 5-25 ms akkor mi a tökömért nem akar megdögleni végre ez a TN panel...
Inkább nem írok több gondolatot, mert már amit leírtam nagyon Flame sértődés esélyes....
-
Tikakukac
titán
válasz
Bugfix1984 #42 üzenetére
Hooogyne
Jó látni, hogy a konzum agymosás perfekt műxik.
Az nem user fail ha az Asus elkottázza a gépek hűtését, hogy szériahibások lesznek az alaplapok vagy ha éppen a wifit elfelejtik a tervezéskor kirakni az alu fedlapon kívülre, hogy ne egy árnyékolt mobil sebességét tudják. 250k-ért mellékesen. Nem félreérteni, ezt tudja minden márka. De bizony van kint tömegmodelljük nekik ami úgy van elkottázva, hogy csuhajja.
Garanciális arányokról kérném akkor a hivatalos számokat, típusra lebontva. És a többi márkáét is, amihez hasonlították szintén típusra lebontva. Majd az összegzés mikéntjét és menetét. Annál rosszabbatt, mint mikor a levegőből meg szavazásokból és külső szervizekből összeszedünk fogalom nélkül dolgokat (ha egyáltalán igen és nem random oldal tálal egyet pár dolcsiért) majd kirakjuk a webre ahonnan be lehet trollkodni...nem tudok. Hivatalos statisztika a gépek szervizéletéről nincs kint sehol, nem is lesz, soha nem is volt. Ezt max olyan belsős emberek sejthetik talááán, akik ott dolgoznak és látnak egyet és mást. Földi halandó soha. Ha mondjuk én 5 gépből 3-4-et meg tudok tippelni, hogy ugyanaz lesz a hét 6 napján, akkor sejtésem lesz, hogy ott gond van. De még ez sem statisztika.
-
-
hemaka
nagyúr
Micsoda egy parasztvakítás ez, te jó ég.
Jó lenne egy ilyen csoda szinkronizáció az én Dell monitoromhoz, tudnám díjazni.Addig meg a ROGgamerfapfap
-
nemlehet
őstag
Igen és biztos hogy jószándékból írod ezt ide be. Képzeld nekem Asus laptopom van, Asus alaplapom és az előző gépem is Asus alaplapos volt. Egyiknek sincs semmi baja, az előző alaplapom 8 évig szolgált és a mostani is megvan kb 4 éve. A laptopom egy G56 amit elég erősen nyúzok és jééé semmi baja. A tesómnak meg padfone-ja van és még a WC-be is beleejtette és ennek ellenére is működik.... Ez se reprezentatív de érdemes megnézni a statisztikákat, az Asus egyáltalán nem rosszabb meghibásodási arányban mint a többi gyártó.
-
X Factor
addikt
Ez erősen off...
Imádom az ilyen jellegű hozzáállást. Tehát, ha elromlik a Samsung mosógéped, akkor nem veszel többet Samu TV-t?
Mellesleg, ilyen mértékű amortizáicó esetén érdemes körbe nézni, hogy mi lehet még a probléma forrása, mert annak, hogy ennyi eszköz halálozik el, kvázi egy idő intervallumban, elég kicsi az esélye.
-
neilszab
őstag
Ez is egy professzionális monitor: játékra.
Grafikai munkákra szánt monitorral nem fogsz tudni érdemben játszani, mint ahogy ezt sem Photoshop-ra veszi, aki ilyet vesz. És igen, tény, hogy drága.
Aki pedig tudatosan hajlandó ennyit áldozni egy ilyen cuccra, az megérez 20ms késést. Kompetetív FPS-nél és szimulátorozásnál pedig minden ms számít. Én már az OLED-et várom...
-
pechman8
tag
Csak azért írok, hogy tudjon róla más is, hogy az iskolánk által vásárolt 5 asus laptopból 2 gyári hibás volt, 1 pedig 1 hét alatt elromlott.
A számtek termek gépeiben ahol asus alaplap van sorra szállnak el.
Szóval az biztos, hogy én asus terméket vennék utoljára...
Engem már nem érdekel semmi az asustól, akármi az... -
X Factor
addikt
Próbáltam 144hz-es monitort CS:GO-ban, valahogy úgy képzeld, el h. folyamatosabbnak érzed a képet.
Ettől független érdemes megnézni, hogy akik ilyen játékokban a pro scene-hez tartoznak mivel nyomják, vagy mikkel tolták korábban.
Pont ezért is emlÍtettem, h. az vitathatatlan, hogy ténylegesen látni a különbséget, ettől független az egész G-Sync-et egy jól marketingolt feature-nek tartom. Ez természetesen csak a magán véleményem.
neilszab Rosszul fogalmaztam. Arrra próbáltam utalni, hogy pont a kompetitív fps-ek terén, ahova ezek a g-sync-es megoldások mennek, fontos a 100+ fps, tehát hiába van G-Sync, 30-40fps-el ott van a gamer user ahol a part szakad.
-
Janus27
tag
Valamelyik gyártó nem akarja végre kifejleszteni az 1-2ms-os 144hz-es IPS panelt??????????
Most komolyan, tényleg egy "ezer" éves technikát kell alkalmazni a vadonatúj (G-sync) mellett? -
Móci
addikt
Értem én, hogy gyors válaszidő, és a gémer szócska, plusz az nvidia-nak járó pénzt is nekünk kell bedobni a perselybe de ezt ennyiért...
Szép haszonnal árulja ezt az Asus. -
Dtomka
veterán
Nekem tegnap érkezett meg 1 Asus IPS panelű 24" monitor ( 6 ms). Előtte Benq TN 22" (5 ms) monitor használtam. Játékok közben a v-sync mindig ki van kapcsolva. (több fps) A csere után azt tapasztaltam, hogy az új monitornál nincs kép szétesés
.
Biztosan jó lesz, ez az új sync, de h még ezért is fizessen az ember...nem elég h jó vga, monitor+kalibrálás (én nem kértem), de még a monitor tudásáért is fizetni kell. Ez azért már túlzás az Nvidia részéről. Az AMD szintén dolgozik, h az általa gyártott vga-kon is legyen hasonló. (azért majd nem kell fizetni)
A monitor nagyon szép, de kár h TN panel és azért az árért már professzionális monitorokat is lehet kapni. Szerintem túlárazott, mint minden újdonság.
-
Peter13
senior tag
válasz
IamMenyus #27 üzenetére
Azért kiváncsi lennék hogy hányan nyomják kompetitiv FPS módban.
Egyébként még valami nem értek: nézzünk egy lassú monitort, 10-12 ms válaszidővel. Adjunk hozzá még 10-12ms-ot egyéb nyalánkságokra (jelfeldolgozás pl), így kapunk mondjuk 25ms késleltetést.
Ez a másodperc 40-ed része (az én több éves, egyáltalán nem gamer DELL U2311-em szintje, kb). Egy gyors gamer monitor tudjon mondjuk 5ms teljes késleltetést (merthogy jelfeldolgozás ott is van, meg nem csak g2g értéket nézünk)...a különbség tehát kb 20 ms, ami két századmásodperc, vagy ha úgy tetzuik a másodperc 50-ed része. Ennyi a nyereség. Én egyszerűen nem tudom elképzelni hogy valaki ezt egyáltalán észreveszi, azt meg végképp nem hogy meghatároző előnyként tudja kihasználni.Nem lehet hogy valami más lesz ott a háttérben, amiért ezek a monitorok jobbak az általad említett kompetitiv FPS célokra?
-
IamMenyus
tag
A szokásos kommentek azért összejönnek itt is
:
- TN, fúj - aki mást mond az nem ért hozzá
- Drága
- Sz@rA helyzet pedig csak annyi hogy kompetitív FPS-re marhára nem érdekes semmi csak a lehető legkisebb lag és utánhúzás, aki ezt nem érti az nem lesz vásárlós közönség a produktumnak
Előttem van egy 60Hz PLS munkára, meg egy g-sync TN 4k játékra, mindkettő kiválóan megállja a helyét a maga helyén, de eszem ágában sincs cserélgetni a szerepeket.
-
neilszab
őstag
...27-es monitorra meg szerintem egyszerűen pazarlás ennyi pixel.
Játék élményben nem ad annyit, mint amennyi plusz erőforrást elhasznál VGA oldalról, ráadásul a desktop oldalról meg egy rakás kompromisszummal jár, hogy használható legyen és ne folyjon ki az ember szeme. 32-es mérethez viszont már jól passzolna!
-
Televan74
nagyúr
Nekem drága,de ettől függetlenül biztos jó.
Én 80.000-100.000 forintot szánok max egy monitorra.Azt hiszem a csere még várat magára. -
neilszab
őstag
Nem értem ez az állandó felháborodást a TN panelok ellen, egy kifejezetten gamer monitornál sokkal fontosabb szempont az input lag, a reakcióidő és a minél folyamatosabb kép kérdése, mint a betekintési szögek, meg a színvisszaadás.
Én a magam részéről mikor játszom, akkor szemből nézem a monitort és kevésbé kötnek le a színekkel kapcsolatos apróbb részletek, ellenben ha nem folyamatos, vagy akadozik, késik a kép az annál bosszantóbb tud lenni... gyakorlatilag a TV-ék és az IPS panelos monitorok 80-90%-a ma még sajnos alkalmatlan valóban komoly játékra.
A fenti gondolatok most az ártól függetlenül írom, a 240 ropis vételárat én sem találom túl barátinak...
Más:
Ezzel a felbontással igazán kiadhatnánk már egy tisztességes méretű gamer monitort is, mondjuk egy 32-eset, sajnos a jelenleg kapható WQHD 32-es monitorok botrányos input lag-gal és mozgás megjelenítéssel rendelkeznek.... -
Daywalker
addikt
Megértelek, változnak az idők, változik az olvasótábor, nekünk is változni kell, még ha nem is akarunk feltétlenül. Bármi probléma van, nem tetszik valami, keress meg privátban, mert mindig van megoldás!
Ami pedig a technikai részét illeti az ULMB-nek, igazad van, technikai szempontból jobban, pontosabban kellett volna kifejteni -
Diocles
aktív tag
válasz
Daywalker #10 üzenetére
Igazad van, önmagában ez a cikk nem érdemelt volna ekkora háborgást, talán a többi sem. Azért fortyantam fel, mert megszoktam itt egy saját magatok által felállított sztenderdet, amitől kezdtek tendenciózusan eltérni és nekem a régi irányvonal tetszett. És nem is te vagy ezen a téren a legnagyobb szabálysértő, csak valamiért itt írtam ki magamból, sajnálom.
-
Tikakukac
titán
Egy kettes odakerült az ár elé valamiért.
-
X Factor
addikt
válasz
Bugfix1984 #15 üzenetére
A legtöbb kommentelő azt se tudja miről beszél,csak ránéztek az árra és mivel elérhetetlen ezért leszarozzátok, meg azért mert TN panel.
Én példának okáért egy szóval nem emlÍtettem az árát, sőt mint írtam, ezzel a G-Sync lépéssel újra képesek piacot teremteni a TN panelnak, pedig egyre több konzumer háztartásból sikerült kiűzni.
A 24"-nál még ok, a gamerek szépen megmagyarázzák a 144hz-üket, mindeki elfogadja.
Ettől független a legtöbb user-nek elég zavaró lehet, h. a nagy méretből adódóan, már akár egy prohardver böngészése közben az oldalsáv széleinek szÍnei invertálódnak.
-
gabber01
addikt
Lehet itt dumálni, meg hőbörögni, hogy nem kéne egyből fikázni mert TN paneles, meg amíg nem láttuk élőben mit tud addig kuss mindenkinek, mert ez egy qrváradegecijó TN panel. Az igazság viszont akkor is az, hogy ez egy trágya, fos; pont ugyanúgy nézhetetlen 2 fokkal eltérve a középponttól, mint az összes többi TN-es monitor. Ettől már önmagában is használhatatlan az egész, pláne ha még az árát is hozzávesszük, ami egyszerűen kritikán aluli.
-
D.Orion
veterán
Majd a marketing eladja ezt a borzadályt...
(#15) Bugfix1984: Mindent ár/teljesítmény/szolgáltalás arányban kell nézni. Ez a monitor így meg is bukik. Ennyi pénzért inkább egy Dell IPS.
-
ALLAT001
senior tag
V-Syinc mennyit lassít a gépen? 10% max?
150k felárból mennyit lehet egy gépen gyorsítani? 100%?
Kinek éri ez meg?
-
Istenem, most kicsit felb....tam magam. A legtöbb kommentelő azt se tudja miről beszél,csak ránéztek az árra és mivel elérhetetlen ezért leszarozzátok, meg azért mert TN panel. Kicsit olvassatok utána és talán próbáljátok ki ezt a monitort, a legjobb amivel valaha találkoztam, pedig volt IPS-em is. Jó, hogy nem azt írjátok, hogy a 19"-os Belineám jobb ennél. Az IPON-ba 10db érkezett első körben és 3 hét alatt elvitték.Annyi az egész, hogy nem ti vagytok a célközönség, de ilyenkor nem fikázni kell, inkább el kell fogadni. Ezt a monitor bármelyik mellé odateszem, mind designban és tudásban egyaránt.....
-
Peter13
senior tag
TN panelhez képest meglepően jó kontrasztja van. Ez jó.
Drága. Ez nem jó.De ami engem igazán kiakaszt, az az, hogy 200 dollárt
kér az NVIDIA a gyártótól a G-synch beépítéséért. Elmentek ezeknek otthonról???? Kb ennyiért már tőlük is egy középkategóriás kártyát lehet venni (750Ti), vagy kis híján egy 24-es IPS paneles monitort...értem én hogy kapitalizmus, de ezt valahol nagyon melléárazták (ne csodálkozzanak hogy az elmúlt egy évben finoman szólva sem lett piacvezető a technológia, pedig van benne potenciál)
Sokadszorra érzem úgy, hogy az agyonistenített NVIDIA marketing / business management részleget nagyon, de nagyon csúnyán ki kéne rúgni a p*csába. A mérnökeik tök jó dolgokat hoznak össze (a maxwell-t imádom, és ez is nagyon hasznos lenne), erre "bevezetik" egy ilyen agyahagyott ökör módon a piacra, habzsika módra. Nyomorult monitorgyártó meg oldja meg ahogy tudja (hogy kétszer annyiba kerül emiatt a kész termék)
Bocsánat a kirohanásért, de kiverte a biztosítékot...
-
h1mpi
félisten
A nagy okoskodóknak ajánlom "élőben" kipróbálni. Lesz csodálkozás a TN panelra...
Aki ezt 50K-s TN panellal meg bazi nagy LED TV-vel hasonlítja össze az értékelte saját magát. Nem nincs ilyen monitorom, de volt lehetőségem kipróbálni egy ismerősömnél és, ha az ára nem ennyi lenne és lehetne kapni 24"-ban, akkor itt figyelne az asztalon.
-
Hardver Arc
senior tag
Ennyiért már inkább egy rohadás nagy led tv veszek amit ráköttök a gépre..
Vagy UHD is van ilyen árba bőven még olcsóbban is igaz bivaly kártya kell ahozz a felbontáshoz de akinek futja ilyen asus monitorra az biztos nem egy gtx660 kártyára akarja kötni hanem minimum egy titánra quadbaha ki akarja haszálni a monitor lehetőségeit szerintem..
Rosszul láttom? -
X Factor
addikt
Úgy örültem, hogy végre megszűnnek a TN monitorok mióta 50k környékén is lehet vásárolni *-IPS panelos Dell, LG monitorokat.
Erre jönnek ezek a csoda G-Sync-ek, amik ismét legitimizálják az egészet egy réteg számára...
-
Daywalker
addikt
Nem tudom milyen hatásvadász dolog van a bevezető mondatban, ami ennyire bánt? Egy szimpla kérdés, egy felvetés...hiszen még te is elismerted, hogy ennek egy alap technológiának kellene lennie, ergo nagyon sokan várják. Akkor mi ebben a hatásvadász?
Hidd el, a sok tízezer olvasóból nem mindenki napra kész, számukra az olyan szavak, mint g-sync meg a-sync alapból véve nem mondanak semmit, unalmasak, nekik igen is kell valami figyelemfelkeltő, hiszen mi sem azért írjuk meg, hogy ne olvassa senki. Nem csak azoknak írunk, akik kommentelnek, az csak egy töredéke az olvasótábornak - én látom a számokat, ezzel nem lehet vitázni - és azokat is be kell vonzani, akik azért nem kattintanának, mert nem tudják mi az a G-sync és lusták elolvasni. És igen, fontos a kattintás is, mi ugyanis ebből élünk, ha nincs kattintás, lehúzhatjuk a rolót és nem lesz mit olvasni.
Úgy érzem ez a lead annyira messze van az i betűs portnálnál alkalmazott címadástól (tudta-e nem fogja elhinni, látta-e, találja ki és sorolhatnám még, de sosem lenne vége...nap mint nap 20 ilyen van náluk, nálunk havonta talán 1 és az is jóval szelídebb), mint Makó Jeruzsálemtől. Nekünk is egyensúlyoznunk kell, ha azt hiszed ez könnyű, tévedsz! Nem hiszem, hogy ezért ekkora cirkuszt kéne csinálni. -
Diocles
aktív tag
Ezek a kattintásvadász dumák engem is nagyon zavarnak és az utóbbi időben nagyon rendszeressé kezdenek válni. Nem emiatt, hanem ennek ellenére olvastam el a cikket. Nem kell átvenni ezt az indexes színvonalat, mert az itteni olvasóközönség erre nem vevő. Örülök, hogy mindig az első hozzászólások között kéri ki ezeket magának valaki, ezzel is mutatva, hogy ez itt egy kontraproduktív dolog.
Két technológiai észrevétel.
1) gsync/adaptive sync: ez a technológia ugyanolyan alap kéne, hogy legyen, mint a mozgóképek esetén legalább 48 fps. A kép szétszakadozása vagy a felére bezuhanó framerate közül egyik sem elfogadható, mert semmi sem indokolja őket technológiailag. Az egyetlen értelmes megoldás az adaptív refresh rate.
2) A háttérvilágítás villogtatása nem a folyadékkristályok mozgásának rejtésére szolgál. Azért van rá szükség, mert ha egy mozgó objektumot követsz a szemeddel, akkor a "kitartott" kép csíkot húz a retinádon, a felvillantott azonban nem. Aki szeretné jobban megérteni a dolgot, az a low persistence display témában keresgéljen [1].
-
xmaas
őstag
Koszonjuk Asus erre nagy szukseg volt TN panel ennyiert
,aki ezert kepes egy fillert kifizetni az zakkant
-
Findzs
addikt
"Világmegváltó vagy humbug a legújabb fejlesztés, amiért a játékosok megőrülnek?"
én szoktam elég gyakran játszani tehát mondhatom magam játékosnak de nem vagyok "megőrülve" ezért a technikáért
ide is egyre többször beszivárognak ezek a hatásvadász gagyi dumákegyébként engem nem zavar a tesztben vázolt jelenség ugyanis a játékra figyelek
-
gianni85
veterán
Részemről az ingyenes megoldás mellett voksolok és az AMD oldalára állok (illetve maradok) GPU terén. Nvidia egyébként is egy unszimpatikus bagázs.
(#1) Apollo_21
a "The way it's ment to be played"-nek ára van... -
E770
aktív tag
nem lesz kicsit sok az a meleg?
warm 63156 K
(Színhőmérséklet-beállítások)
-
Kicsit ???
Flame ON:
Ez kur**sokba kerül... OK, hogy 27 col de ne hülyéskedjünk már TN panel negyed millióért....Ha IPS lenne akkor igen kicsit borsos, nemhogy vacak TN panellel...
Teljesen egyetértek a cikknek a végén a nagyon sokalljuk a vételárat -- nagyon finoman fogalmaztatok
Flame OFF. -
Apollo_21
addikt
Vagy gond van a szövegértéssemmel..vagy kapunk egy ROG emblémás monitort..piros led karikával ami TN paneles..kicsit borsos áron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Honda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- 22"-os Lenovo ThinkVision T2254pc, 1680x1050, HDMI-s monitor, garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged