- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Notebook hibák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diocles
aktív tag
válasz
Daywalker #10 üzenetére
Igazad van, önmagában ez a cikk nem érdemelt volna ekkora háborgást, talán a többi sem. Azért fortyantam fel, mert megszoktam itt egy saját magatok által felállított sztenderdet, amitől kezdtek tendenciózusan eltérni és nekem a régi irányvonal tetszett. És nem is te vagy ezen a téren a legnagyobb szabálysértő, csak valamiért itt írtam ki magamból, sajnálom.
-
Diocles
aktív tag
Ezek a kattintásvadász dumák engem is nagyon zavarnak és az utóbbi időben nagyon rendszeressé kezdenek válni. Nem emiatt, hanem ennek ellenére olvastam el a cikket. Nem kell átvenni ezt az indexes színvonalat, mert az itteni olvasóközönség erre nem vevő. Örülök, hogy mindig az első hozzászólások között kéri ki ezeket magának valaki, ezzel is mutatva, hogy ez itt egy kontraproduktív dolog.
Két technológiai észrevétel.
1) gsync/adaptive sync: ez a technológia ugyanolyan alap kéne, hogy legyen, mint a mozgóképek esetén legalább 48 fps. A kép szétszakadozása vagy a felére bezuhanó framerate közül egyik sem elfogadható, mert semmi sem indokolja őket technológiailag. Az egyetlen értelmes megoldás az adaptív refresh rate.
2) A háttérvilágítás villogtatása nem a folyadékkristályok mozgásának rejtésére szolgál. Azért van rá szükség, mert ha egy mozgó objektumot követsz a szemeddel, akkor a "kitartott" kép csíkot húz a retinádon, a felvillantott azonban nem. Aki szeretné jobban megérteni a dolgot, az a low persistence display témában keresgéljen [1].
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Jövedelem
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- iPad topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest