Új hozzászólás Aktív témák
-
no1r
őstag
válasz
cairojack #182 üzenetére
következésképpen? boszorkáááány !!!44!4!! négy négy
-
BiP
nagyúr
válasz
cairojack #179 üzenetére
Szerintem értik, amit mondasz, csak mivel ez egy teoretikus felvetés, és a gyakorlatban nincs ilyen helyzet, hogy 2 azonos teljesítményű/minőségű/árú termék közül választhatnál Win8 v. RT változat között, felesleges az okfejtés. Hiába lenne jobb egy azonos termék Win8-cal, ha nincs ilyen összevethetőség a piacon. (legalábbis ezt szűrtem le)
És ez persze az MS hülyesége, mert -ahogy említed- akár meg is tehetné, és akkor azonos áron többet adhatna a vásárlóknak. De nem teszi termékpolitikai okok miatt.
A másik meg, hogy hiába értik, el kell fogadni, hogy tényleg lehet olyan ember, akinek elég az RT tudása. Főleg, hogy tabletről, egy főként tartalomfogyasztásra használt cuccról beszélünk.
Ha már hasonlatok: ha a zöldséges 1000Ft-ért ad 5 kiló almát vagy ad mellé még 5 kiló , lehet, hogy mégis csak az 5 kilót viszem el, mert nincs szükségem 10-re, mert úgyis rámrohad. Csak azért, mert az a több, nem viszem el, ha egyszerűen nem kell. Tehát mégiscsak van olyan élethelyzet, hogy elegendő a kevesebb. (nem feltétlenül jobb, csak elegendő) -
leximester
tag
válasz
cairojack #176 üzenetére
Valóban ez így van, amint lesz ilyen minőségben és árban x86-s tab, úgy az RT-s tabok olcsóbbak lesznek.
Elvi síkon..
A puding próbája az evés. Amíg veszik a Surfacet az emberek addig nem mondanám halottnak az RT-t, persze ezeket az eladási számokat nem lehet összehasonlítani az androidéval( lassan a hűtőn is skypolhatok).
Szerintem az a lényeg hogy az RT egy androidot, IOS-t helyettesítő OS, míg a 8.1-s tab egy laptopot, asztali pc-t kiváltó eszköz. És ezt nem szabad összekeverni.
Hidd el értem amit írsz, csak nem értek vele egyet, mint ahogy te se azzal amit én mondok
Mint ahogy írtam, nagyjából 2-3 hete egy asztali alkalmazást nem futtattam, ergo mintha egy RT-t használnék.( szerencsére lassan vége a vizsgaidőszaknak, és ráérek programozni)Csak súlyban, és üzemidőben nem vagyok ott
( és persze teljesítményben.)
Más: Meg vagy elégedve a Miix-l?
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
cairojack #159 üzenetére
'' Ez pont olyan, mintha az Audi ugyan azon az áron adná az A3-t, szövet üléssel, meg manuális váltóval, 2000-es motorral, mint az A6-ost bőr belsővel, automata váltóval, és 3500-as motorral. Nyivlán, hogy mindenki az A6-ost venné, nem? ''
NEM !!! Mert az emberek nagytobbsege eszmeletlenul BUTA ! ! !
Sokan azt hallotak az ismeros ismerosetol hogy a 'nagykobcentis' es Automatavaltos auto 15-20 litert fogyaszt ,,
ezert inkabb megveszik a xar Suzukit annyi penzert amennyiert vehettek volna egy Audi-t, ami felszereltsegben es kenyelembe legalabb 100szor felulmulja a tobbi vackot. !!
mas :
ha bemesz az uzletbe vehetsz 'Parizsi' neven 'valamit' osszedaralva mindenfele maradekbol, csontokbol stb. // vagy vehetsz fele annyiert szin_hus-t > csontnelkulit !! _>_ persze ehhez Zseni kell legyel ! ! !Kell ennek a vilagnak az RT, mint kecskének a kés ! !
-
leximester
tag
válasz
cairojack #172 üzenetére
Semmi baj, nem vártam többet, tőled.
És mi az operációs rendszer célja? Összekösse a hardvert a felhasználóval, szóval elég fontos maga a hardver is.Igen, ha ezt nézed mondjuk egy Audi anyagárából kijönne egy Ferrari is, mégis elég nagy különbség van az árakban. Pedig gondolom, a carbon, acél, egyéb alapanyagok mind két cégnek hasonló összegbe kerül.
Megnézném az általad említett tabot ami hasonló minőségű mint az általam említett, az az egy bökkenő ezzel hogy nem létezik... Vagyis létezik, Pro 2 néven, de az más árkategória, ne is menjünk bele.
Azért maradjunk a valóságnál. Ne képzelődj. Csak hogy az autós példáknál maradjak, te azt állítod hogy Audi áron mindenki a Ferrarit venné, ami így is van, hiszen ha pusztán az adatokat nézed akkor "közel" azonos adatokkal rendelkeznek. Csak hát más a csomagolás és a minőség. Majd ha egy árban lesznek akkor mindenki a Ferrarit fogja venni. Ezt most próbáld meg értelmezni tablet fronton is.Igen értem, viszont te nem, nem tudsz olyan x86-s tabot mutatni ami olyan minőségű mint a Surface.( Persze elméleti síkon biztos megy.)
"TE, vagy bármely értelmes ember, azonos áron, azonos hardver mellett, melyiket választanád? Amelyik kevesebbet tud, vagy amelyik többet????"
Mint ahogy írtam jelenleg ez az állapot nem áll fent, így értelmét is veszti ez a kérdés.Engem nem a PPI érték érdekel, szerintem nem veszed észre azt a 19 PPI eltérést, ellenben azt igen hogy nem akadozik, nem fagy le, nem gondolkozik. Nekem ez volt a fő bajom a Nexussal, maga a droid. Nyugodt szívvel váltottam volna róla RT-re.
Vehetsz 100 felett is Androidos tabot, az is akadni, laggolni fog. Egy sima névjegyzékre várni kell, 4 maggal... vicc kategória.
Mint írtam már párszor, még mindig nincs olyan gép a piacon mint amire te folyton hivatkozol, ha lenne hidd el azt vettem volna.
"UGYAN AZT A HARDVERT UGYAN AZT A TUDÁS UGYAN AZÉRT AZ ÁRÉRT MEG LEHETNE KAPNI ÉS MÉG TÖBBET IS." Itt pont leírtad a lényeget, LEHETNE, de nem lehet.
Én is vennék i7 4770K-s 16Gb rammal, 7990-s vga-val szerelt tabot(de még ultrabookot is), ha lehetne... -
flamich76
tag
válasz
cairojack #163 üzenetére
1 ponton nagyot hibázik a logikád.
Az előállítási költsége és eladási ára nincs arányban a két terméknek.
Mivel nem mérnökök állapítják meg a 2 termék árazását.De ne mond, hogy begyöpösödött vagyok, tegyünk egy próbát.
Linkelj be 2 terméket és megpróbálok választani közülük.Jajj bocsss, te csak elméletben beszélsz, ilyen jelenleg nincs? Ahhh, én kérek elnézést.
-
flamich76
tag
válasz
cairojack #150 üzenetére
Szerintem tévedsz. Jelenleg az RT (surface) minimum 5x.
Egy apró tényező pedig lemaradt az ábrádról. Éspedig, az, hogy mekkora a funkciónalitás igénye egy 'valódi' tablet felhasználónak. (Te nem vagy az)Az RT az olyan az ms-nek, mit az ipad az apple-nek. Nem akarják (legalábbis ms), hogy fusson rajta minden, ami a másikon is fut, hiszen akkor a 2 ugyan az lenne. Azt akarják, hogy az egyik a munkaeszköz, a másik pedig a tablet, amivel tartalmat fogyasztasz. A te általad felsorol programok egyébként pont nem ezek a kategória.
-
-
alevan
őstag
válasz
cairojack #130 üzenetére
Hülye hasonlat, de ez pontosan olyan, hogy lemegyek a piacra almát venni és azt mondja nekem az eladó, hogy 1000 forint, és választhatok, hogy ezért a pénzért EGY darab almát veszek, vagy egy egész zsákkal.
Ki az a hülye, aki az egy darab almát viszi el.
Mert hát lehet mondani, hogy "de hát nekem nem kell egy zsák alma" vagy hogy "annyit nem tudok megenni", de az ugye nem baj, ha több van valamiből, mint ha kevesebb. Mert még jól jöhet az a zsák alma később.Erről nekem ez jut eszembe:
Egy kiskereskedésben egy flakon üdítő (hogy ne reklámozzak semmit, legyen...... Coca Cola
) tegyük fel,
hogy 100 forint. Ha elmész egy szórakozóhelyre, vagy egy kicsit "francosabb" étterembe, ott egy pohár Kóla 300-500 forint. Én akármikor megyek szórakozóhelyre, mindenki tucatjával issza a 300 forintos pohár kólát, nem gondolva arra, hogy a kiskereskedésben is megkaphatja harmadáért. Tudják, mégsem csinálják.Amúgy valóban igazad van. Ezen az áron a WinRT versenyképtelen. Viszont minap olvastam "pletykákat", hogy a Microsoft nyitna kína felé. Egy MTK procival már olcsóbb a tablet. Ha nem kell magnézium ház, dokkoló, billenytyüzet, stb, már le lehet felezni az árat. És ha nem csökken olcsóbb procival a sebesség, még el is terjedhet.
Ne érts félre. Valóban, az X86 verzió többet nyújt. Viszont figyelembe kell vennni, hogy: terjed az ARM. valóban gyengébb, mint az X86 (jelenleg), de fejlődik. Kell egy rendszer ami kompatibilis ARM procikkal, miközben a ráírt programok X86-on is könnyen elindíthatóak. Ez a Windows Runtime. Idővel gyorsulni fog az ARM verzió, több API lessz, nyiltabb lessz (vagy jönnek az XDAsok és kinyitják
).
-
pzstm
titán
válasz
cairojack #142 üzenetére
Irtam a virusmenteseget, bar xp ota nem lattam virust, az meg vagy 6-7eve volt
amúgy kialakitasbol es telepithetosegbol adodoan nem lesz olyan az RT-nel hogy belassul a rendszer(store appokzol nem fog...eltavolitasuk utan nem marad szemét)
illetve van connected standby amit én imádok, de nyilvan ez en vagyok
-
flamich76
tag
válasz
cairojack #131 üzenetére
Figyelj az RT tablet arra jó leginkább, amire a tableteket kitaláltál, hogy otthon az ágyban, vagy útközben tartalmat fogyasz. Arról a platform nem tehet, hogy senki nem gyárt belőle dzsunka változatot, csak hardverileg a top minőség létezik.
Légyszíves ezt ne akard árban hasonlítani a az útszéli dzsunka minőséghez, mert az árkülönbség elsősorban a hardverben, meg a marketing osztályon keletkezik egyelőre.
Természetesen nem lesz soha semmi előnye az RT-nek a te szempontjaid alapján a normál win-hez képest, hisz annak egy csökkentett funkcionalistású testvére.
Bár abba gondolom nehéz belegondolni, hogy ez valakinek pont előny, vagy legalábbis nem hátrány, hogy nem lehet a gépet x86 alkalmazásokkal használni. -
Dr.FantastiK
őstag
-
no1r
őstag
válasz
cairojack #123 üzenetére
ugyan, ha ismernél tudnád, hogy ez még közel sincs semmilyen lejáratáshoz.
ez szimplán csak szórakozás, hogy ne unatkozzak az olyan érdektelen okfejtések áradata között mint a fenti minősítő, átgondolatlan, hozzá nem értő de magukat mégis bölcsnek beállító okoskodások melletta lejáratás voltaképp pont önmagába fordul minden egyes tettel és arra adott reakcióval.
-
no1r
őstag
válasz
cairojack #117 üzenetére
az emberek nagyon hülyék (értsd: ostobák, gyökerek, majmok). számtalanszor bebizonyíották már és még be is fogják.
jó lenne egy következő szomorú vasárnap. "jajistenem nincs többé occsó Win, csak az a szar RT kiugrok az ablakon felvágom az ereimet!" - legjobb napja lenne az emberiségnek.segítenék is:
(#119) NGA: nekem nem kell bizonygatnod, én is RT-t használok
-
NGA
addikt
válasz
cairojack #81 üzenetére
Én a book bazar readert használom, nekem bevált könyv olvasásra, elég sok könyvet kiolvastam már vele.
Nekem minden olyan dologra, amire használom a tabletet van olyan alkalmazás, ami megfelel, legyen filmnézés, olvasás, zenehallgatás, rádió.
A battery live tile tényleg hiányzik, én helyette a desktopra kiraktam a Windows mobilközpont ikonját, igy 2 mozdulattal látom az akksi %-ot.
Én is azthittem, hogy total commanderezni kell tableten, mig nem ajánlották fájlkezelésre a skydrive appot. Itt fent lehuzom a menüjét, átlépek a sajátgépre, és remekül tudom kezelni a fájlrendszert. Másolásra, átmozgatásra nekem tökéletesen bevált. Pendrivera is ezzel másolok.Szóval nekem bevált az RT, 8 col meg eleve pici nekem.
-
-
NGA
addikt
válasz
cairojack #78 üzenetére
Csak ugye az a gond, hogy az asztali alkalmazások megállnak, ha lemegy alvó módba a tablet. Azaz nem tud lezárt képernyőnél menni a zene, skype stb. Torrent sem. Az asztali böngészőkben nincs két ujjas nagyitás, semmiféle touch vezérlés. Az alkalmazások teljes egészében futnak a háttérben, és igy húzzák az akkumulátort lefele.
Meghát a miix 8 colos, az RT meg 10,6
-
Zsoni75
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged