Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cairojack
aktív tag
válasz
leximester #171 üzenetére
Nem az én logikám hibás, hanem a TE logikát ORDÍT A HÜLYESÉGTŐL. Elnézést a megfogalmazásért.
Alapból ott kezdődik hogy ezredszer mondom, nem a HARDVERRŐL beszélek, hanem a KÉT OS-ről.A következő van. Te a hardverből indulsz ki, de már ott is tévedsz. NEM arról van szó, hogy ugyan azon az áron elő lehet állítani két KÜLÖNBÖZŐ minőségű tabletet, és az egyik az RT-s a másik meg Win 8.1-es.
Arról van szó, hogy ugyan azért az árért elő lehet állítani KÉT TELJESEN EGYFORMA tabletet. Csak az egyik teljes értékű Win-t futtat a másik a herélt RT-t.Vegyük a te példádat. Tegyünk le az asztalra két tabletet. Miből áll egy tablet? Burkolat. Mind a kettőnek egyforma az előállítási költsége, ugyan akkora a méretük, ugyan abból az anyagból vannak, ugyan úgy néznek ki. Kijelző. Ugyan az a kijelző betehető mind a két tabletbe. Nincs RT meg Win 8 specifikus kijező. RAM. Minde a kettőbe ugyan az a RAM modul megy bele. Portok. Mind a kettőbe ugyan annyiba fog kerülni az USB port. Mi az az EGYETLEN komponens, ami nem ugyan az a két tabletben? A PROCESSZOR. Az egyik ARM, a másik X86 Intel Atom. Fent pedig már elmagyaráztam, hogy mind a két processzor, kb ugyan olyan teljesítményű, ugyan olyan fogyasztású/üzemidejű, és UGYANANNYIBA KERÜL (KB 35 dollár).
Innentől kezdve, arról van szó, hogy van KÉT TÖKÉLETSEN EGYFORMA HARDVERREL SZERETL, AZONOS ÁRÚ ÉS TELJESÍTMÉNYŰ PROCESSZORT ALKALMAZÓ tabletünk. Eddig érted?
Na most a két tabletben azonos a burkolat, azonos a kijelző, a RAM, a teljesítmény és az üzemidő. és UGYAN ANNYIBA IS KERÜLT legyártani. Az egyetlen különbség, hogy az egyik egy teljes értékű Windows (8.1), a másik meg egy TÖREDÉK funkcionalitású Windows (RT).TE, vagy bármely értelmes ember, azonos áron, azonos hardver mellett, melyiket választanád? Amelyik kevesebbet tud, vagy amelyik többet????
Ugye most nem mondod azt, hogy a kevesebb tudású OS-t választod, azért, mert a "kevesebb több, a kevesebb jobb"? Vagy igen? Ezt állítod?Egyébként hozzá tennék még valamit. Én is 1 évig voltam Nexus 7 tulaj, egy 32 gigás Cellularom volt, azt adtam el, és váltottam Windows-ra. És ha azt nézzük, én ezzel a cserével lemondtam a 217PPI-s kijelzőről, (mert a mostani csak 198 PPI-s), lemondtam a 3G-s modemről, és lemondtam pl a Google Maps térképről, mint szolgáltatásról, ami a legjobb térkép, amit valaha láttam.
Áldozatokat hoztam azért, hogy egy teljes értékű WINDOWS-os tabletem lehessen. Egy Surface RT-ért SOHA AZ ÉLETBEN nem cseréltem volna le.És ha az OS nem számítana, csak a csomagolás, nos, én 90 rugóért vettem a Miix2-t, és ezért az árért már kapnék teljesen Aluminium házas, Full-HD felbontású, szintén 8 colos Androidos tabletet. Tehát, ha nem kellett volna a Win, akkor maradtam volna Androidnál, amit egy sokkal kiforrottabb tolgnak tartok, mint a Win RT-t. Soha nem váltottam volna.
Szóval igen, számomra a szoftver FONTOSABB, mint a hardver, akinek meg nem az, az meg úgy sem fog Windows-os tabletet használni, mert olcsóbban kap jobbat, nagyobb funkcionalitásút a konkurenciánál. Droid, iPad...
Ilyen egyszerű.
De még egyszer szeretném kihangsúlyozni a lényeget. Amiért NINCS létjogosultsága az RT-nek, mint operációs rendszernek, hogy egy vele TÖKÉLETESEN AZONOS hardverre épített teljesértékű Windows-os gép pont ugyan annyiból előállítható.
Konkrét példa. (ezredeszer újra) Ha, a Microsoft úgy döntene, hogy a 150 rugós Surface 2-ből kiveszi az ARM processzorot, és Atomot tesz bele (MINDEN MÁS KOMPONENST VÁLTOZATLANUL HAGYVA), akkor egy olyan tabletet kapnánk, ami ugyan úgy 150 ezer forintba kerülhetne a felhasználóknak, DE!!!!!!!!!! cserébe egy teljes értékű Windows lenne a gépen, AMI MINDENT tud, amit az RT. És még többet is. Az most lényegtelen, hogy kinek mire van szüksége, illetve az, hogy ezt a többlet tudást a felhasználók mennyire fogják kihasználni. A lényeg, hogy UGYAN AZT A HARDVERT UGYAN AZT A TUDÁS UGYAN AZÉRT AZ ÁRÉRT MEG LEHETNE KAPNI ÉS MÉG TÖBBET IS.Innentől kezdve nincs miről beszélnünk, nincs létjogosultsága az RT-nek. Most ezt vagy megértetted, vagy nem. Utóbbi esetben én már nem tudok segíteni rajtad.
Új hozzászólás Aktív témák
- EVGA GTX 1060 SC ACX 2.0 3GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- EVGA GTX 1060 SSC ACX 3.0 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest